Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadislere bilimsel açıdan yaklaşmak
zelzeleci
05-08-2007, 05:08
Mümin, bir *delikten iki defa sokulmaz.(Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez)
Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63.
Evet, bilimsel çalışmalar bize gösteriyor ki; gerçekten de bir mümin aynı yanılgıya iki defa düşmüyor. Bir grup mümin üzerine yapılan deneyde müminler kandırılarak oyları istenmiştir. İlk seferinde kömür yardımıyla yanılgıya düşen müminler, ikinci seferde ise kömür yardımını yememişlerdir. Pışşşık yapmışlardır. Bunun üzerine ikinci seferde kömür yerine erzak yardımı yapılmıştır. Aynı şekilde İslamı holdinglerde paraları hortumlanan müminler de bir daha bu holdinglere paralarını kaptırmamışlardır.
* * *Bu olay gösteriyor ki mümini bir kere kandırırsın. Avrupalı birçok ateist bilim insanı bu hadis karşısında ne yapacaklarını şaşırmışlardır.
Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.
Müslim, Îmân, 78; Ebû Dâvûd, Salât, 248
* *Evet, bugünkü bilimsel çalışmalar sonucu en güçlü kaslara sahip organımızın dil olduğu tespit edilmiştir. Yani elinle düzeltemediğin işi dilinle düzet derken kastedilen bizzat bu kuvvetli organımızdır. Kalbimizin ise ayrı bir özelliği vardır. Çizgili kas gibi olmasına rağmen düz kas gibi sürekli çalışır. Burada da kalbin karşı koyma işlemlerindeki sürekliliğini gösteriyor. Şüphesiz ki bu bilgilerin binlerce yıl önce bilinmesi imkânsızdı.
Söz taşıyanlar (cezalarını çekmeden ya da affedilmedikçe) *
cennete giremezler.
Müslim, Îmân, 168; Tirmizî, Birr, 79 *
* * *Evet, bugün bilimsel çalışmalar bize gösteriyor ki; söz taşıyan dedikoducular bırakın cenneti kahveye bile giremezler. Kahvelerde yapılan araştırmalarda hiçbir müminin dedikoducu olmadığı sonucuna varılmıştır..
* * * Bu hadis ise eski bir incelememdir.
İnsanda *bir *organ *vardır. *Eğer *o *sağlıklı *ise *bütün *vücut *sağlıklı *olur; *eğer *o *bozulursa *bütün *vücut *bozulur. *Dikkat *edin! *O, *kalptir. *
Buhârî, *Îmân, *39; *Müslim, *Müsâkât, *107. *
*
Yani *burada *bize *kalp *sağlığından *haber *verilmiş. * Bugün *de *bilim *bize *gösteriyor *ki *kalbi *sağlıklı *olanların *herşeyleri *sağlıklıdır. *Bilim *insanları *ve *doktorlar *da *buna *dayanarak *hastaların *sadece *kalbini *inceliyor. *Eğer *kalp *sağlıklı *ise *"Bütün *vücudun *sağlıklıdır." *raporu *veriliyor. *Böylece *tıpta *mükemmel * bir *çözüm *elde *edildi. *Bu *sayede *hastanelerde *günlük *bakılan *hasta *sayısı *8-10 *katına *çıkarıldı. *Hastanelerde *sıra *sorunları *kökten *çözüldü. *Sağlık *sistemi *mükemmel *işliyor.
* * Bu ünlü 40 hadisten 4 tane bilimsel hadis çıkıyor. Yani on hadisten biri *bilimsel. Bilimsel araştırmalar bugün bize gösteriyor ki; her on kadından biri meme kanseri. Bu da peygamberimizin kadınlara verdiği değeri gösteriyor.
Ne alemsiniz..muminin iki defa yanilgiya dusmemesi konusundaki yorumunuza cok guldum..:)
zelzeleci
06-08-2007, 19:45
3853 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Eti bıçakla kesmeyin. Çünkü bu, yabancıların işidir. Siz dişlerinizle kemirerek yiyin. Çünkü bu, sıhhat ve afiyet için daha iyidir."
(Ebu Davud, Et'ime 21, (3778).)
* *
* * *Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, eti kemirmek özellikle diş sağlığı açısından çok faydalı bir unsurdur. Ayrıca kemrilen etin besin değeri korunduğu için çok da faydalıdır, kemirilen etin kabızlık sorununa da çok iyi geldiği birçok bilim insanı tarafınfan onaylanmıştır. Eti bıçakla kesenlerin birçoğunun kabız, ishal gibi sorunlarla karşılaştığı bilimsel araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Şüphesiz bu bilgilerin binlerce yıl önceden bilinmesi ancak bir mucizedir.
3886 - Rezin rahimehullah Hz. Cabir radıyallahu anh'tan naklediyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm çekirgelere beddua etti ve dedi ki:
"Allah'ım! Çekirgeleri helak et, büyüklerini öldür, küçüklerini helak et, nesillerini kes, ağızlarını geçimliğimiz ve rızkımızdan (uzak) tut. Sen duaları işitensin."
(Orada bulunan) bir adam:
"Ey Allah'ın Resûlü! Çekirgelere nasıl böyle beddua ediyorsunuz, onlar ki Allah'ın ordularından bir ordudur" dedi. Aleyhissalatu vesselam da cevaben:
"Çekirge, denizdeki bir balığın hapşırığıdır" buyurdular."
( Tirmizi, Et'ime 23, (1824); İbnu Mace, Sayd 9, (3221) ) .
* * *Evet, yapılan araştırmalar gösteriyor ki çekirgeler, bilimsel adı allostoro pidosko olan bir balığın hapşırması sonucu ortaya çıkmıştır. Balık öyle sert hapşırmıştır ki, bundan dolayı çekirgeler kendilerini zıplamaktan alıkoyamamaktadır. Yine Avrupalı birçok ateist bilim insanı bu hadis karşısında ne yapacaklarını şaşırmışlardır.
zelzeleci
07-08-2007, 23:37
3741 - Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Bazen Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) cenabetten yıkanır, sonra (üşümüş olarak gelip) bana sokulup benim ısıtmamı isterdi, ben de O'nu bağrıma bastırıp ısıtıyordum. Bundan dolayı ben ayrıca yıkanmıyordum."
* * * Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki; yeni yıkanmış bir kişiyi ona sokularak ısıtmak en az yıkanmış olmak kadardır. Bu hadisi müslümanlardan önce farkeden Avrupalılar, bu yöntemi kullanarak, *kuraklık ve su sıkıntısı sorunlarını tamamen çözdüler. Yine Avrupalı ateist bilim insanları bu hadis karşısında ne yapacaklarını şaşırmıştır.
InVitatio
07-08-2007, 23:44
HADİSLERİN SAYISAL ÇOKLUĞU
Ahmed Emin, hadis uydurmacılığının tablosunu gösteren şu zeki tespiti yapar: “‹lginçtir ki eğer hadisleri açıklayıcı bir şekilde ele alacak olsak piramit biçiminde olduğunu görürüz. Piramidin tepesi Allah'ın elçisinin dönemi olup aşağıya indikçe piramidin eni artmaktadır. Piramidin temeline vardığımızda Peygamber döneminden ne kadar geniş olduğunu farkederiz. Halbuki makul olan tersidir. Çünkü Peygamber’in yanında olanlar hadisleri (Peygamber'in söylediklerini) en çok bilenlerdi. Sonra onların ölümüyle hadisleri bilenlerin sayısı azalacak ve bu şekilde üstteki piramit ters şekilde gelişecekti. Ama bizler Emevi dönemindeki hadislerin bu dönemdekilerden daha kabarık olduğunu görüyoruz.” (Ahmed Emin, Duhaul İslam) Bazı hadis bilginlerinin iddiasına göre 2 milyon hadis vardır. En doğru hadis kitabı olarak gösterilen Buhari'nin kitabındaki hadisleri 600 bin hadis arasından, Müslim'in ise 300 bin hadis arasından seçtikleri söylenir. Ebu Davut kitabındaki hadisleri 500 bin hadisten, mezhep kurucusu olan Malik Muvatta'sını 100 bin hadisten, İbni Hanbel ise Müsned'ini 750 bin hadisten seçtiği söylenir. Peygamberimiz'in aşağı yukarı 23 yıl Peygamberlik yaptığını düşünürsek: 23x365=8395 gün Peygamberlik yapmış olur. Toplam 2 milyon hadis olduğu söylendiğinde Peygamberimiz'in Peygamberlik yaptığı her gün başına 200'den fazla hadis düşer. Herhangi bir kişiye bir yıl önce en çok beraber vakit geçirdiği kişinin; babasının, çocuğunun, karısının veya kocasının hadislerini (sözlerini) ve yaptıklarını yazmasını söyleyelim. Aradan bir yıl geçmesine rağmen yazılan adetleri gördüğümüzde, Peygamberimiz'in vefatından iki yüz yıl sonra, gün başına iki yüz adet rivayet edilen sözlerin toplam sayısından bile bunların içinde ne kadar çok yalan olduğunu anlayabiliriz. Tüm bu hadis kitabı yazarlarının tüm bu hadisleri ezbere bildikleri ve kendilerince en doğru gördükleri hadisleri seçtikleri söylenir. Hadisçilerin kaç hadis bildiklerini söyleyebilmeleri için tüm hadisleri bir yere yazıp saymaları gerekirdi, yoksa kimse ezbere 600 bin hadis bildiğini iddia edemez. Türkçe konuşan bir topluluğa kaç tane kelimeyle Türkçe konuştuklarını soralım, aşağı yukarı kimsenin tam cevap veremediğini görürüz. Sayı 600 bin gibi rakamlara tırmandığında insanın ezberindekini sayması ise imkansızlaşır.
öncesi ve devami icin buyurun güzel bir calisma
http://kurandaislam.tripod.com/bolumler/04hadislerinincelenmesi.htm
müminler diyor dikkatinizi çekerim müslüman demiyor mümin ile müslüman arasında ki farkı bilip bunun üzerine yorum yapmak çok daha mantıklı olur.
InVitatio
08-08-2007, 00:22
benim bildigim müslüman allahin tevhidine iman etmis olana denir
ki bu günahkar olmadigi anlamina gelmez
mümin ise günahdan arinmis bir müslümandir
yaniliyor olabilirim....
benim bildigim müslüman allahin tevhidine iman etmis olana denir
ki bu günahkar olmadigi anlamina gelmez
mümin ise günahdan arinmis bir müslümandir
yaniliyor olabilirim....
Müslüman, tek bir yaratıcıya, Allah'a inanan ve İslam'a teslim olmuş olan demektir.
Mümin ise, peygambere tam bir iman ve bağlılık içinde olan müslüman demektir.
Günahkarlık ise her ikisine de mahsus olabilir.
Örneklersek,
Peygamber yaşıyorken bir mümine daha çok güvenir, itimat ederdi. Çünkü Allah'a inancının yanında kendisine de bağlılığı vardı. Ama müslümanın bağlılığı belirsizdir.
InVitatio,
HADİSLERİN SAYISAL ÇOKLUĞU çok güzel bir yazı.Allah razı olsun senden.
yalnız öncesi ve devamını okuyamadım inşallah sonra okurum oralarıda.
zelzeleci
11-09-2007, 23:09
3957 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın."
Buhari, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizi, Tıbb 5, (2042); 22, (2071).
* * Evet, çörek otunda bulunan kimyasalların ayrım olmaksızın her hastalığa iyi geldiği tespit edilince birçok bilim insanı şaşkınlığa uğramıştır. 8O *Avrupalı birçok ateist doktor, bu hadis karşısında ne yapacağanı şaşırdıktan sonra eli mahkum İslam'ı seçmiştir. Artık doktorlar ne reçeteyle ne de muayeneyle uğraşıyorlar. Gelene çörek otu, gidene çörek otu... * 8)
zelzeleci,yazıların müthiş,zevkle okuyorum eminim daha birçok arkadaşımız da zevkle okuyordur,birkaçtane daha yazarsan çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.
ozgur_beyin
16-09-2007, 19:59
Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden biri, rüku ve secdede başını imamdan önce kaldırdığı zaman Cenda-ı Hakk`ın, (Kıyamet günü) başını, eşek başına veya suretine çevire(rek dirilte)ceğinden korkmaz mı."
HadisNo
:
2824
Ravi
:
Ebu Zerr
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kişi, önüne semer kaşı kadar bir şey bırakmadan namaz kılarsa; (önünden geçtiği takdirde) siyah köpek, kadın, eşek namazını bozar..." Ebu Zerr`e dendi ki: "Siyahın kırmızıdan, beyazdan farkı nedir?" Şu cevabı verdi: "Ey kardeşimin oğlu! Sen bana, benim Resulullah (sav)`a sorduğum şeyi sordun. Efendimiz: "Siyah köpek şeytandır" buyurmuştu."
HadisNo
:
2743
Ravi
:
Ali
Hadis
:
Resulullah (sav)`a bir katır hediye edilmişti, ona bindi. Ben kendisine: "Eşekleri atlara aşırtsak da bunun gibi katırlar elde etsek olmaz mı?" dedim. Şöyle cevap verdi: "Bunu (şeriatın bu meseledeki hükmünü) bilmeyenler yapar."
HadisNo
:
2230
Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Evlerinizi kabirlere çevirmeyin, içerisinde Bakara suresi okunan evden şeytan kaçar."
HadisNo
:
444
Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular: "Yeni doğan her insan yavrusuna, doğduğu anda şeytan mutlaka bir dürter. Yavru, onun dürtmesi (nin verdiği rahatsızlık) sebebiyle bağırarak ağlar. Hazret-i Meryem ve onun oğlu İsa bundan hariçtir." Ebu Hüreyre sözüne devamla: "İsterseniz şu ayeti de okuyun dedi: Meryem: "...Ben onu da soyunu da kovulmuş şeytandan sana sığındırırım" dedi (Al-i İmran, 36).
HadisNo
:
518
Ravi
:
Amr İbnu Şuayb (an ebihi an ceddihi)
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir atlı bir şeytandır, iki atlı iki şeytandır, üç atlı bir gruptur."
HadisNo
:
2184
Ravi
:
Abdullah es-Sunabihi
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Güneş, beraberinde şeytanın boynuzu olduğu halde doğar, yükselince ondan ayrılır. Bilahare istiva edince (tepe noktasına gelince) ona tekrar mukarenet (yakınlık) peydah eder. Zevalden sonra (tepe noktasından ayrılıp batıya meylettimi) ondan yine ayrılır. Batmaya yakın tekrar ona yakınlık peydah eder, batınca ondan ayrılır." Resulullah (sav) işte bu vakitlerde namaz kılmaktan men etti.
HadisNo
:
2418
Ravi
:
Bera
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Koyun ağıllarında namaz kılın. Zira koyunlar mübarek (hayvanlar)dır. Deve damlarında namaz kılmayın. Zira onlar şeytanlardandır."
HadisNo
:
2696
Sevgili Zelzeleci , bilimsel açıklamaları sana bırakıyorum :lol: *:lol:
zelzeleci
22-09-2007, 22:32
Hadisler ve ayetlerin bilimsel muazzamlığını harekete geçirmenin vakti geldi. Mümin arkadaşlarımızla uzun çalışmalarımızın sonucu dünyada eşi benzeri olmayan icatlar geliştirdik. Şimdi bu icatlarımı sizlere sunuyorum:
Müslüman-mucit yarışması sonuçları:
1) Türban tak-matik
2) Abdest al-matik
3) Oruç tut-matik
4) Sevap&Günah-matik
5) X-Ray+Cünup test Ray
6) Kadını usulcadöv-matik
7) Kadını çaktırmadandöv-matik
8) Şeytan taşla-matik
9) Sarhoşken namaza yanaşana elektoşoku ye-matik
Müminler arası Muhafaza-kâr Demokra-mucit icat yarışması için jüri oylaması başlamıştır.
zelzeleci
26-09-2007, 23:53
Yarışmaya katılım rekor düzeyde gerçekleşti. Yarışmanın birincisi 5 numaralı X-Ray+Cünup test Ray oldu. Bu cihazın özellikle cami girişlerinde kullanılması bekleniyor. Böylece cenabetlerin camiye girip diğer müninlerin namazını kazaya sokması engellenecek. Eğer cünup biri camiye girmeye kalkışırsa Cünup-Ray cihazı mümine abdest alması yönünde ikazda bulunacak. Eğer abdest almadan tekrar camiye girmeye teşebbüs ederse Cünup-Ray, mümin kardeşimizi (usulca) dövecek. İşte bu örneklerden biri:
http://www.littlecrazymonkey.com/funny_pictures/big_pictures/x_ray%20(4).jpg