Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese merhabalar; hoş geldim! :)
LifeOwneR
17-08-2007, 02:15
oncelikle dinler ile ilgili arayıslara girmemin sebebini paylasmak istedim sizlerle . bu arastirma beni tanrının varlıgı konusunda da arastirmaya dusunmeye itti bu baska mevzu tabi :)
bu yasıma kadar inandıgım seyleri neden arastirma icerisine girdim ? aslında hersey normaldi . ta ki "inandigim dinin kitabi bana ne anlatıyor" merakina girdikten sonra hersey bir anda degisti. kurani kerimin arapca olarak ogrendim yillar evvel ama bunlar bana birsey anlam ifade etmedigi icin turkce mealini internet uzerinden * gerek diyanet in sitesinden gerek baska *sitelerden ve elmalılı hamdi yazırın cevirisinden okumaya koyuldum .
okumaya internet sitesinden ahzap suresinden basladim . ahzap suresi 50-51-52-53 ayetleri kafama takildi tam olarak burada bir seylerin ters gittigi dusuncesi saptandi . durdum düşündüm kitabi açtım aynı sey yazıyordu . o kadar sacma seylerdiki tamamen muhammedin cinsel hayati ile ilgiliydi .. derinlere dalmıstım kendimi boslukta hissettim bir an. ama aklım imanimi alt etti .
buradayim çünkü bu konular hakkında daha cok bilgilenmek istiyorum yorumlarıızı ilgi ve alakayla defalarca okuyorum . paylasımlarınız için minnetarim *
saygılarımla
anaardev
17-08-2007, 08:45
öncelikle siteye hoşgeldin LifeOwneR...uzun bir süre tanrı olgusuna inanırken birgün elmalılı hamdi yazırın kuranı elime geçti...okuduktan sonra dünyam değişmeye ve inancımı yitirmeye başladım..sonuç olarak bugun ben herhengi bir dine inanmıyorum...belki taa başından oluşumu sağlayan bir tetikleyici olmuştur belki de olmamıştır bunu bilmiyorum ama dinler ve dinlerin tanrısı hikayedir...eğer bulabilirsen turan dursunun DİN BU adlı eserini oku..kuranda aradığımı bulamayınca okumaya başladığım o kitapta aradığım her şey vardı..ama şunu unutma ki iyi ve doğru eleştir ki ayağı sağlam kalkasın....sana kolay gelsin şimdilik....sevğiler....
sevgili LifeOwneR Hoşgeldin.. :) Şunu belirtmem gerekir ki;birçoğumuz senin geçtiğin bu evrelerden geçti..Kuran ve hadislere de baktığımız zaman;üzüntü ve hayalkırıklığının olduğu bir duygusallaşma moduna girdik..Tabi bu hayalkırıklıklarından bir an önce topalarndık..Ayağa kalktık.Akıl,vicdan ve mantık üçlüsünü devreye soktuk..Sonuçta bir karara vardık.Bu aldığımız karar hayatımızın geri kalan zamanında bizimle beraber olacak ve bizimle yaşayacaktı.Bu yüzden şunu belirtmeliyim ki;Korkmadan ve yılmadan gerçek olanın ardına gitmeli aklın ve bilimin yolunda olmalıyız..Burdaki arkadaşlarım sana yardımcı olacaktır.Ayrıca forumdaki birçok yazıyıda okuyabilir,bizlerle fikirlerini paylaşabilirsin..
saygılarımla.
ozgur_beyin
17-08-2007, 11:00
Life *Owner,hoş geldin. *Allah hayırlara tebdil etsin.
Düngece bir rüya gördüm. Uzuuuuun sakallı, bir piri fani göğün birinci katına inmiş, melul melul bakıyordu
O son derece üzgün bakışları beni can evimden vurdu. Aramızda şöyle bir konuşma geçti.
Eyyyy baba bu üzgün duruş niye
-Azalıyoruz. Onunda morali bozuk
-Baba ne azalıyor? O KİM ,sen kimsin?
-Morali bozuk olan allah, ben cebrailim ,azalanda allaha inananlar. Onun için, ikimizinde morali bozuk. YUKARDA
huzurumuz kalmadı. Göğün birinci katına kaçıp kafamı dinliyorum
-Baba insanlar artık 1400 yıllık hikayeleri yutmuyorlar. Yeni bir peygamber gönderin ,daha çağdaş şeyler söyle-
sin. Belki gidenlerin bir kısmı geri döner.
- Sonuncu olduğunu söyleyen , peygamber, o kadar yoğun propaganda yaptıki, artık yeni birisini göndersede
ona inanmazlar. Bizde, sizde ki(dünyada) son teknojilerde yokki, yukardan naklen yayın yapıpta ,insanları etkiliyelim. O yüzden elimizdeki eski kadroyla işi götürmek zorundayız. Bu yüzden AZALIYORUZ
LİFE demekki yukardakinin moralini bozanlardan biriside sensin :cry: *tekrar hoş geldin
LifeOwner sitemize hoşgeldin , paylaşımlarını her zaman bekleriz..
sevgiler selamlar
LifeOwner;
*Öncelikle hoşgeldin.
*Görülmeyeni görmek her gözün yapabileceği bir iş değildir.
*Bazısı hiç göremez, bazısına göstermek gerekir,
*bazısı kafasına vurmadan görmez.
*Ama çok azı kimse göstermeden görebilir.
*Kimse hissettirmeden anlayabilir.
*İşte o azlardan biride sensin.
*Gören gözlerinin ve anlayabilen aklının değerini bil.
*Yukardakileride fazla üzme.
*Baksana cebrail abim bile mevkiyi yetkiyi bırakmış kafa dinlemek için allahın yanından kaçıyor.
*Tekrar hoşgeldin..
thunderpoint
17-08-2007, 16:15
Sevgili LifeOwneR,
Hoşgeldin...
Sevgiler...
LifeOwneR
18-08-2007, 02:13
hoşgeldin dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar sevgi ve saygılarımla.. *:wink:
NedimYilmaz
18-08-2007, 12:15
Bizim zamanında kapıldığımız düşüncelere kapılmışınız. Ve çok daha garip düşüncelere de kapılacaksınız, bunlara hazır olun :)
selda bağcan hayranı arkadaş sna hoşgeldin diyemiyorum, bende yeniyim.
Tüm yeniler HOŞ GELMİŞLER... *:)
Aynı yollardan geçiyoruz da aynı yere varmıyoruz her zaman..
teotehuakan
21-08-2007, 01:14
Benden uyarması
Bu işin sonunda ya dinlerin onların kendilerine yükledikleri anlamın boşluğunu görecek ve dünyayı, varlığını yeniden anlamlandıracaksın yada hiç olmadığın kadar koyu bir dindar olacaksın.
Ama artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
Şimdiden geçmiş olsun :)
LifeOwneR
21-09-2007, 01:44
Benden uyarması
Bu işin sonunda ya dinlerin onların kendilerine yükledikleri anlamın boşluğunu görecek ve dünyayı, varlığını yeniden anlamlandıracaksın yada hiç olmadığın kadar koyu bir dindar olacaksın.
Ama artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
Şimdiden geçmiş olsun :)
sevgili teotehuakan,
geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim :)
:) şu ana kadar olan etkisi ni şöyle özetleyebilirim aslında ;
Kandırılmış ve *uzay boşlugunda gibi hissettim kendimi ilk başlarda. *herşey anlamsız geldi. Çok kötü bir durumdu açıkcası . ama şu an iyi durumdayım :) Hatırı sayılır derecede müslüman bir aileye mensubum. Kolay olmadı fakat tabuları yıktın mı bir kere bitiyor olay *:)
saygılar
Life Owner- hayat sahibi,
* Bu hayat senin, onunla ne yapmak istedigin de sadece seni ilgilendirir, Insan ustu gucleri degil. Tabi ki her istedigini yapabilirsin demek baskalarina zarar verebilirsin demek degildir, nedense cogu imanli, allah olmasa canavarlasacaklarini ifade etmekten cekinmiyor, dolayisiyle bizleri de kendileri gibi zannedip canavar gozuyle bakiyorlar. Hos geldin, kucuk yastan beri doldurulmus beynini, dogmalardan kurtaracagina eminim.
He! he! he! *
*Bende iman edip siteye öyle dönermişim Vışşşş!
gelecem az kaldı...inançsız abilerim lütfen sazanlarıma iyi bakın
onları itip kakmayın..yetim muamelesi yapmayın..hem zaten malum
Ramazan ..kendinizi günaha sokmayın..zaten batacağınız kadar batmışınız günaha
ateşe dayanabileceğiniz kadar günah işleyin.. Özgür beyin abime ara ara 2 kulvallahi
bi elam okuyup üfleyin... yeni gelen tüm abiler ablalar hoş geldiniz..bende gelicem yakında..
Yaw sen nerelerdesin? Sana da bir hosgeldin toreni hazirlamak gerek, menuye sazan baligi eklemeyi de unutmayiz merak etme.
Sevgili LifeOwneR,
Hos geldin. Ben senin evrelerden gecmedim gerci ama ilk basta anlam bosluguna dusmeni anlayabiliyorum. Cunku dogru oldugu sana ogretilen ve hayatini bunun uzerine kurdugun binanin temelleri cokmus. Artik aklin , mantigin ve bilimin yardimiyla binani yikilmaz temellere dikeceksin.
Unutma yalniz degilsin !!