PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saudilerle ilgili bir fikra

Aquarious
16-09-2007, 22:05
Iki Suudi Arabistanli New york taki Hyatt Regency royal suite e check in yapmislar. Birisi digerine " ben surada namazimi kilayim, sen oda servisinden bir seyler siparis et bu arada" demis. O namazini kilarken, digeri oda servisinden bir gorevli istemis. Gorevli odaya gelmis, "buyrun efendim, emriniz?" diye sormus. Saudi bunun uzerine "biz bir seyler yemek istiyoruz, ne tavsiye edersiniz?" diye sorunca, oda servisi gorevlisi, "efendim, domuz pirzola, domuz haslama, domuz izgara..." diye devam ederlken, bizimki " bir dakika arkadas biz muslumaniz, oyle domuzla filan isimiz olmaz bizim" demis. Gorevli,"tamam efendim, o halde, tavuk, balik, kuzu, dana rosto...." vs. diye saymaya baslamis. Saudi,"bana tavuk izgara, arkadasim namazini bitirince o kendi siparisini verir" demis. adam okay diyerek icecekleri saymaya baslamis. Musluman olduklari icnde menudeki tum alkolsuz urunleri saymaya baslamis, coke, pepsi, sprite, milk, mineral su vs. Bizim Saudi, sormus, "sizde alkollu ne icecek var?" Garson sasirmis, ama kendini toparlayarak onlarida saymaya baslamis. Bizimki "Bize bir sise Chivas Regal 12 yillik ve buz" demis. Adam derhal efendim diye cikarken, Saudi tekrar durdurmus gorevliyi, "Biz giris yaptigimizda lobide guzel bayanlar gorduk onlar ne is " demis. Gorevli"Efendim, otelimiz bu konuda talebi olan musterilerimize yardimci oluyorlar" demis. Saudi "Okay anladim, ama gozume soyle parlak parlak oglanlarda ilisti, onlar ne is?" demis. Gorevli tekrar " efendim bu yonde talebi olan musterilerimiz de olabiliyor arada" demis. *saudi "o halde bana onlardan hemen bir tane ayarlayin" demis. O sirada digeri namaz selami vermek uzere basini once saga, sonra sola cevirmis ve elini yuzune goturerek suzune sordukten sonra, elini salllayarak iki isareti yapmis.
Bu her zaman iki yuzlu olduklarini dusundugum Suudi Arabistanlilarin cok tipik bir fikrasidir. Paylasmak istedim. Onlari bu fikradan daha iyi tanimlayacak baska bir ornek daha yoktur.

zelzeleci
16-09-2007, 22:28
Suudi Arabistan'da uzun yıllar işçi olarak çalışmış bir akrabamın anlattıkları da bu fıkradan uzun uzadıya farklı değil.

osiris
16-09-2007, 22:42
bence önyargılı olmamak lazım arkadaşlar sonuçta böyle olmaları sudilerin suçu değil muhammedin onlara dayattığı islamın suçu

SEYFULLAH_
17-09-2007, 04:29
son derece anlamsız bir fıkra.kaldı ki o iki suudi eşcinsel olsalar bile bunu tüm suudilere mal etmek haksızlığın ta kendisi...
islama olan düşmanlığınız sizi gaddar yapmasın...
osiris'e,
hz.muhammed asla islamı birilerine dayatmadı.eğer peygamberin hayatını okursan bunu rahatlıkla görürsün..
islamdan önceki arapların barbarlığını ve müslüman olduktan sonraki azametinide...

mhmd
17-09-2007, 04:56
Çirkin bir fıkra
Ama fıkra işte.

Bu fıkra için gülüp geçilebilir.
Ama yorumlara bakınca bu da olamıyor.

Türkler hakkında da pek çok fıkra var.
Ama fıkra işte.

Gülüp geçmemiz için yazdıysanız güzel.
Ama hiç de öyle durmuyor.

Hiçbir şeyi genellememek lazım.
Ama bunu da becerememişiz.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

pante
17-09-2007, 14:30
bence önyargılı olmamak lazım arkadaşlar sonuçta böyle olmaları sudilerin suçu değil muhammedin onlara dayattığı islamın suçu

Bu sonuç, fıkradan sonra yapılan Araplar hakkındaki yargıyı daha da ağırlaştırmış.
Bu tür ağır yargılar pek gerçekçi olmuyor ve silahı kendinize çevirmiş oluyorsunuz.

thunderpoint
17-09-2007, 16:56
hz.muhammed asla islamı birilerine dayatmadı.eğer peygamberin hayatını okursan bunu rahatlıkla görürsün..islamdan önceki arapların barbarlığını ve müslüman olduktan sonraki azametinide...

:lol: *:roll: *:lol:

17-09-2007, 20:14
Arkadaslar araplar hakkinda soylenenler dogru, o ulkede genelleme yapilabilecek kadar escinsellik sozkonusu. Bunun sebebini bir arap arkadasim(kendisi normaldi) soyle aciklamisti. Islam'da kadinlarin ikinci sinif olmalari ve egitim gibi bircok konuda geri birakilmalari, arap kadinlarini sikici cahil ve gayri-medeni bir hale getirmis. Kendilerini alinip satilan bir mal olarak goren bu zavalli kadinlar eslerine cinsi munasebetten ve siradan gunluk islerinden ziyade bir keyif veremez olmuslar. Bilgisiz ve cahil olmasinin yanisira, kendi fikri, felsefesi ve kisiligine yabanci olan Islam kadini bu sebeple kocasinin gonlundeki tahtini erkeklere birakmistir. Yani arap erkegi kisiliksiz ve cahil karisinda bulamadigi sohbeti muhabbeti ve gonul yarenligini diger erkeklerle gidermeye baslamistir.

Aquarious
17-09-2007, 20:30
Tum Suudlulari ayni kefeye koyarak yargilamak amacli degil amacim. ancak bu durumun cok yaygin oldugunu bilmenizi isterim. Bunun nedenide, aslinda cok mantikli. Cunki toplum olarak, cinselligi ozgurce yasamalari mumkun degil. Hormonlarinin normal olarak calistigi insanlar, kurallarla kisitlandigi zaman, sapkinliklara daha uygun hale geliyorlar. Ortam ne yazik ki bu. Inanin ne soyledigimi biliyorum..

pante
17-09-2007, 21:35
Arkadaslar araplar hakkinda soylenenler dogru, o ulkede genelleme yapilabilecek kadar escinsellik sozkonusu. Bunun sebebini bir arap arkadasim(kendisi normaldi) soyle aciklamisti. Islam'da kadinlarin ikinci sinif olmalari ve egitim gibi bircok konuda geri birakilmalari, arap kadinlarini sikici cahil ve gayri-medeni bir hale getirmis. Kendilerini alinip satilan bir mal olarak goren bu zavalli kadinlar eslerine cinsi munasebetten ve siradan gunluk islerinden ziyade bir keyif veremez olmuslar. Bilgisiz ve cahil olmasinin yanisira, kendi fikri, felsefesi ve kisiligine yabanci olan Islam kadini bu sebeple kocasinin gonlundeki tahtini erkeklere birakmistir. Yani arap erkegi kisiliksiz ve cahil karisinda bulamadigi sohbeti muhabbeti ve gonul yarenligini diger erkeklerle gidermeye baslamistir.

Sevgili respendial;
Bir ulusu "geneli eşcinsel" diyebilecek kadar yargılayabilecek şekilde elinde ne tür kanıtlar var?
Araplarda eşcinsel sayısı tahmin edilenden çok fazla olabilir.
Ancak, bunu tüm ulusa maledecek şekilde bir genelleme yapmak saçmadır.
Arapların çoğu temizlikten, hijyenden uzaktır diye "Araplar pistir" diyemeyiz.

Ayrıca eşcinselliğin bir cinsel özellik olduğunu ve genetik olduğunu biliyoruz.
Arap kadınının kişiliksiz, cahil, muhabbetten uzak olması erkeği nasıl eşcinsel yapar?
Eşcinselliğin sebebi olarak böyle bir açıklamayı ilk kez duyuyorum.
Yine Arap kadınının kişiliksiz olduğunu söylemek de çok yanlış bir ifade kullanımı.

Benzer ifadeleri Türkler ya da Kürtler hakkında kullanmış olsan topa tutulurdun.
Bu tür yaklaşımlar ırkçılığın temelini oluşturur. Irkçılık sadece Türkçülük, Kürtçülük. Almancılıkla olmaz. Bir başka ulusu aşağılamak da ırkçılığa sürükler insanı ve zaten başka ulusları aşağılamakla başlamış ve daha sonra kendi ırkını yüceltmeye varmıştır ırkçılığın evrimi.
Bu tür haksız yargılardan kaçınalım.

18-09-2007, 09:51
Suud'lular hakkında genelleme yapmak bana göre de doğru değil. Ancak 1989 - 1996 arasında işim gereği uzun sürelerle Suudi Arabistan'a gittim. Ben kendim görmedim, ancak anlatılanlar neredeyse genelleme yapılacak kadardı. Biz Suudluları yönetici olarak bile pek görmezdik. Ama işçilerden epey gören olmuş. Bu durum kapalı toplumlar için normal sayılmalı. Ancak genelleme yapıp yaftalamak gene de doğru değil. Biz kendimiz ne yapıyoruz? Bütün homoları baş tacı etmiyor muyuz? Dolayısıyla bu da yaftalama olabilir.

Ancak İslamın ahlak olgularını geliştirdiği falan gibi genellemelerin de palavra olduğu bellidir. Riyad'da McDonald's önünde araba camının aralanıp, kadınların görülüp, paraların uçuşmasından sonra arabaların arka arkaya hareket ettiğini, sabah saat5:30 da Adana havaalaında Suud'luların bira içtiğini gördüm. Yasak, yasak olana ilgiyi arttırıyor.

18-09-2007, 10:33
Sevgili pante kusura bakma ama ezbere konusmussun. Escinselligin bir assagilama unsuru olduguna dair hicbirsey soylemedim. Bunun yanisira escinsellik genetik felan degildir, bazi genetik ozellikler insanlari escinsellige yatkin kilsa da, escinsellige genetik olarak hic uygun olmayan bir kimsede escinsel olabilir. Escinselligi hazirlayan seyler cocukluk ve ergenlik donemleridir. Sonra arap kadinina gelince, ben arap kadini demedim, Islam kadini dedim. Islam'in kadini ne hale soktugu, toplumda nasil sindirdigi asikar. Bu soylediklerimi alip, milliyetcilik kilifina uydurmaya calisan sensin.

Bir insanin fizyolojik irkinin, o insanin kisiligine bir tesiri yoktur. Lakin toplumlarda sosyo-kulturel yapi denilen birsey vardir ve bireylerin kisiligini, davranisini ve zekasini onemli olcude belirler. Bu sebeple ayni irka sahip kisiler hakkinda genelleme yapmak sacma oldugu gibi cevrenin ve kulturun bireyler uzerindeki etkisini yadsimakta sacmadir. Paylasilan ortak kultur bireyler icin belirleyici oldugundan, toplumlari elestirmek yada genelleme yapmaktan ziyade, bireyler uzerindeki etkileri analiz edip bu sosyo-kulturel yapiyi elestirmek yanlis bir hareket sayilmaz. Benim yaptigimda bundan ibaret.

InVitatio
20-09-2007, 01:57
bence konuyu acan arkadas cok rasyonel bir konu acmis ....
zirva hadis yazarlari gibi fazla "misli muslu" bir ici bos bir fikra denemesi olmus....

sevgili respendial
eger sorunun müslüman kadinlar ise....esim müslüman ve senin tanimlamana hic uymadigi gibi, esimin arkadaslari da hic uymuyor, belki kendi cevrendeki "müslüman" kadinlar ile kendi görüslerini sinirlarsan hic olmazsa , esimi asaglamis olmazsin....

eger sorunun arap kadinlar ise, arap kadinlar arasinda müslümanlarin oldugu gibi, diger dinlere mensup kadinlarda vardir ve bunlar üc asaga bes yukari tevhid inanci ile harmanlanmistir, yani galiba onlara da biraz haksizlik etmisin gibi geldi bana.....

sorun arap müslüman kadinlar ise iste o zamanda yazdikalarin da cidden ön yargi sesiyorum ki buda senin gibi birisine yakistiramiyorum....

benim bundan bes yil önce felsefe ögretmenim sohbetlerimizin birinde bana bir % rakam vermisti ( tam hatirlayamiyorum %7 olmali ) ve bu % rakam tüm toplumlardaki es cinsellerin ortantisini göstergesiymis....yani bu almayanda da böyle türkiyede de ...iran da da ve suudi arabistanda....yani "evrensel" bir olguyu gidip arap müslüman kadinlarin konumu ile denklestirmen ve onlarin "sirtina" yüklemeni cidden anlamiyorum....
veya yorumlarini yanlis anlamis olabilirim.....

3.yol
20-09-2007, 02:14
Arkadaslar, gercekten yazik. Lutfen genelleme yapmayalim. Insanoglu her yerde insandir, her millette hem iyisi hem kotusu, homoseksueli heteroseksueli vardir. Ayrica esimin bircok homoseksuel arkadasi var , hepsi de insancil, saygili kulturlu insanlar. Insanlari seks secimlerinden dolayi yargilamaya da karsiyim.

Aquarious
20-09-2007, 02:20
Sevgili dostlar,

Dunyada adi gecen ulke kadar, celiskilerle dolu ikinci bir ulke daha yoktur. Bu konuda bununla ilgili aslinda. Nereden mi biliyorum? Tecrubelerimden. Elle tutulur, gozle gorulur tecrubelerimden.. Varsayimsal konusmuyorum. Bu toplumu ogunmek gibi olmasin ama iyi tanirim. Kabul ederim, her toplumda carpik fikirli kisiler vardir.. Ama bu ulkedeki fahiseligin en fazla hac doneminde uygulandigini eminim bilmiyordunuz..

Kabede tavaf edilirken, din polisinin, kendi telefon numarasini yazdigi kagidi, zorla tavafi yapmakta olan bayanin eline verdiginide bilirim. Tuttugu orucu, yanindaki hristiyanin yedigi yemege imrenerek, bozduklarinida.. Ramazanda cebinde biraz parasi olan Suudlunun 1 ayligina Bangkok a fahise pesinde kosmak icin gidip, Eid den 2 gun once donmelerinede...

Hamile kalan filipinli hizmetcinin, cocugunun evin hangi erkegine (baba, amca, yegen, ogul, torun vs. vs. vs) ait oldugunu bilememesine de...

Bekaretin 50.000 dollar karsiligi satin alinmasi, ozel ucaklarla, yurt disindan taninmis aktristlerin 1 geceligine Riyadh a getirilmesine de...

Evli zengin suudi bayanlarin, kocalari arkalarini doner donmez, sevgililerini yataga atmalari (yakalansa recm edilecegini bile bile ustelik) , Uyusturucu kullaniminin va satiminin, Mekke nin hemen dis kapisinda gerceklestiginide....

Butun bunlarin tek bir nedeni var.. ISLAM...................Bunun aksini kimse savunmaya kalkmasin.

Ve bu insanlar, aslinda son derece temiz niyetlerle oraya hac gorevini yapmaya gelmis, gercekten saf ve temiz inananlara, bunu oyle bir pazarliyorlarki bu din sadece en iyi onlar tarafindan uygulanirmis, geri kalan herkes bir halt bilmezmis gibi..

Bir toplumu yargilamak icin yazilmadi bu fikra, inandiklari deger verdikleri dinin onlarda neden oldugu curumeyi anlatmak icin yazildi.

Bilgilerinize...

InVitatio
20-09-2007, 02:39
sevgili Aquarious

aciklaminiz fikranizdan da beter....siz *gidin insanlarin kisisel zaaflarini koskoca dine / allaha baglayin...bunun neresi "rasyonel" ? ben size *simdi uygar almanyadan cinsellik ve toplum icindkei cinselligin konumu hakkinda * o kadar güzel örnekler verebilirim ki
buna siz kisisel tercih dersin ben ise ahlaksizlik olarak kabul ederim ....
ama ben ahlaksizligi gidip toplumun tümüne yayamadigim gibi bunun nedenlerini almanlarin gen yapisinda aramiyorum....
sizin kendinizce yasadiklarinizin Islam dini ile uzaktan yakindan alakasi yoktur....olsa olsa "günahkar" ahlaksiz müslümanlar ile alakasi vardirki , bir insanin müslüman olmasi o insanin günahsiz olmasi anlamina da gelmez....eger bunun beseri bir cezasi yok ise, müslümanlarin inancina göre ahiret gününde mutlak adelete hesap verilcegini bilmektedirler....

Butun bunlarin tek bir nedeni var.. ISLAM...................Bunun aksini kimse savunmaya kalkmasin. @ Aquarious

lütfen kendi kaliplasmis ön yargilarinizi kendinize saklayiniz, eger size birileri birseyler anlatmaya kalkismayacaksa acin bir kisisel blog ve sizin kaliplasmis fikirlerini okumak isteyen buyursun siz calin onlar dinlesin, ama yok bir forum icinde aciyorsaniz konuyu , o zaman karsi fikirlere de acik olamiyorsaniz bu da senin ne denli bir farkli yorumlara karsi acik oldugunuz hakkinda bizi bilgilendirmektedir...

siz Islam nedir....Müslüman ne demektir....Mümin ne demektir biraz önce isterseniz bunlar hakkinda bilgilerinizi tazeleyip bu tür kendi ön yargilarinizi ürünü olan iletileri asarsaniz herkez icin daha hayirli olacaktir....en cok da kendiniz icin...

Islam dini benim kisisel olarak cürümeme degil....tam tersine benligime bir ayri deger kattigini düsünüyorum ve anlatiginz ahlaksiz davranislari ben yasadigim islam icinde görmedigim gibi, bu gibi ahlaksizliklari bir "günah" olarak kabul edip, bunlar dan kisiligim bir parcasi olan dini görüsüm geregi sakinirim....

mhmd
20-09-2007, 05:02
...... nın tek nedeni İSLAM
Zaten ARAPLAR ahlaksızdır ki....
Allah korkusu olmayan kişiden korka bildiğin kadar kork...

Bu cümleleri duyunca bir atasözü aklıma gelir.

"Mısırlıdan malını, Yemenliden canını, Türkten namusunu koruyacaksın."

Ben bir Türküm. Ne de namussuzmuşum!!!

Aynı zamanda, kendimi bildiğim günden bu güne kadar da Müslüman olduğumu zannediyordum.

Ama galiba yanıldık.
Yukarıdaki genellemelere bakarak düşünüyorum da; ne f.... var bizde ne de i.... lik. Ne harem kurmuşluğumuz ne de eşcinsellik. Yav bi metresimiz bile olmamış.
Gerçi henüz Hac nasip olmadı ama, gidince ilk aklıma gelenin uçkurum olacağını, yedi düvel birleşse düşünememişim.
Sade biz de değil. Gördüğüm, duyduğum, okuduğum, tanıdığım, yaşadığım herkes de mi öyle?
Bu nasıl müslümanlık!!!

Yok yok, biz bildiğimiz biz değilmişiz meğer.
Başka bir biz varmış bizim içimizde.
Sağ olsun arkadaşlar da aydınlattılar konuyu.
Şimdi bakalım biz neymişiz...

Hatalarımı cehaletime bağışlayın

20-09-2007, 07:25
İnsan denilen sosyal varlık,içinde barındırdığı her türlü duygu ve düşüncenin dışa vurumu ile, yaşadığı ortamı iyi de yapabiliyor,kötü de.
Yanlış değerlendirmiyor isem iddialı insanların iddialarını ortaya koymalarını,gözler önüne sermelerini bekliyoruz.
Müslümanlar için çok önem arzeden Kabe'nin bekçiliğini yaptıkları ve en doğru Müslüman yaşamını sürdürdükleri ve yaşamlarında uyguladıklarını söyleyen Suudilerin bazılarının *yaşamlarının "İslami söylencelere" pek uygun olmadığı tespiti,Yaftası ne olursa olsun İNSAN için geçerli bir durumdur.
"Beş parmağın beşide aynı değildir" sözü gibi,bazı arkadaşlarımızın o elin parmağıyım ama ben öyle değilim demesi gayet normaldir ve doğrudur.
Okulda iken öğretmenlerimizden birinin bizlere o....lar diye seslenmesi beni çok irrite etmişti.
Daha sonra F....e ile O....u arasındaki farkı anlattığında mütmain olmuştum.Her f....e de *o....u değildi.Birisi meslekti,ötekisi ise bir davranış bozukluğu.(F....lik konusunda,onları o hale getiren bataklığı göz önüne alırım.)
O günden sonra bir şekilde mesleğini yapan,kişilerin hepsinden korkmadım ama bağlı olduğunu iddia ettiği bir şeye karşı davranış bozukluğu olanlardan hep korktum.

Uyuşturucu,fuhuş ve eşcinsellik,insan denilen sosyal varlığın olduğu hemen hemen her yerde var.
Ama ister Suudi Arabistan'da olsun,ister İran'da bunların oran olarak yüksek olması ve bu ülkelerin,bağlı olduklarını iddia ettikleri inancı,katı bir şekilde DEVLET erki haline getirmeleri,ve bağlı olduklarını iddia ettikleri inancın bu yapılanlarla ters orantıda bir anlayış iddiasına rağmen,ortada var olduğu açıkça bilen bu olgular, her beyinde büyük soru işareti oluşturmakta.

Herkese iyi,doğru,adil,cömert,namuslu diyebilir miyiz ? Veya tersini ?

20-09-2007, 11:18
"ön yargi sesiyorum ki buda senin gibi birisine yakistiramiyorum...."

Sevgili Invitatio,
oncelikle bana boyle birsey yakistirmasan, laflarimi taa buralara cekmezdin. Senin esinin muslumanligindan bahsetmiyorum, toplumda kultur olarak yasanan geleneksel Islam'dan bahsediyorum. Bu senin esinin yasadigindan cok farkli bir durum, lakin senin esin Almanya'da ya isi geregi musriklerle muhattap oluyordur, yani Maide'ye ve Suudilere gore muslumanligi bile supheli, yada evden cikmasina ve calismasina izin vermiyorsundur. Bunu Almanya'da yasadigini bildigim icin soyluyorum. Almanya'da bir sosyal devlet duzeni vardir, bu sebeple Islam bir hayat tarzi ve kultur olarak yasanmiyordur, bu sebeple bir karsilastirm. Suudi Arabistan ise cok farkli bir ulke, zihniyet ve geleneksel olarak Islam'in yasandigi bir ulke. Birkac ornek vereyim;

-Kadinlarin ehliyet almasi yasak, cunku o zaman kolayca eslerini aldatabilirler.
-Havadurumu yasaktir cunku gaybi sadece Allah bilir
-Eger baska sehirden biri gelip senin sehrinde seninle kaza yapmissa disardan gelen haklidir, o sehrinden ayrilmasaydi kaza olmayacakti
-Her iki kiside ayni sehirdense herkes kendi zararini oder, kaderin onune gecilmez
-...

Bu ornekler cogaltilabilir. Simdi bu tur geleneklerin ve kohne zihniyetlerin hakim oldugu bir ulkede kadinlarin IRK larinin degil, sosyal yapinin etkisiyle geri kalmalari gayet dogal. Bu ulkede Suudi Arabisan ise, tabiki kullandigim tabir arap kadinlari olacak. Cunku bu sacma gelenekler ve yasalar Suudi Arabistan siniri icinde gecerli. Ben ne demisim buna iliskin;

"Islam'da kadinlarin ikinci sinif olmalari ve egitim gibi bircok konuda geri birakilmalari, arap kadinlarini sikici cahil ve gayri-medeni bir hale getirmis."

yani tartismamiz gerek seyler;

1Kadin Islam'da ikinci sinifmis
2Egitim gibi bircok konuda geri birakilmislar
3Sikici cahil ve gayri-medeni lesmisler (antisosyallesmisler)

Sonra bu dediklerimi irkcilik ve onyargi gibi kavramlara bagliyorsunuz, halbuki sevgili pante'nin yorumundan sonra acikca soyle demisim;

"Bir insanin fizyolojik irkinin, o insanin kisiligine bir tesiri yoktur. Lakin toplumlarda sosyo-kulturel yapi denilen birsey vardir ve bireylerin kisiligini, davranisini ve zekasini onemli olcude belirler."

Bu sebeple yazilanlari bir onyargi yada irkcilik olarak gormeyip, altinda yatan sebepleri arasak daha makbule gecer diye dusunuyorum.

faithless
22-03-2008, 00:27
bu tür iki yüzlülükler iğrenç ama herkesin kendi düşüncesi kimseyi bu yüzden suçlayamazsın...

LifeOwneR
22-03-2008, 17:30
Geçek bir hikaye , suudi arabistanlı bir *bayan ;
arabistan da erkek arkadaşıyla buluşmak istediği zaman erkek arkadaşına giydiriyor peçeyi evine çarşıya nereye isterse takılıyolar. kimse durdurup konuşamıyorda haram olayı filan.. Dayatmalara *çare bulmuşlar anlıyacağınız..

sevgi ile kalın

Saygılar