Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-09-2007, 22:05
Aquarious Aquarious isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Saudilerle ilgili bir fikra

Iki Suudi Arabistanli New york taki Hyatt Regency royal suite e check in yapmislar. Birisi digerine " ben surada namazimi kilayim, sen oda servisinden bir seyler siparis et bu arada" demis. O namazini kilarken, digeri oda servisinden bir gorevli istemis. Gorevli odaya gelmis, "buyrun efendim, emriniz?" diye sormus. Saudi bunun uzerine "biz bir seyler yemek istiyoruz, ne tavsiye edersiniz?" diye sorunca, oda servisi gorevlisi, "efendim, domuz pirzola, domuz haslama, domuz izgara..." diye devam ederlken, bizimki " bir dakika arkadas biz muslumaniz, oyle domuzla filan isimiz olmaz bizim" demis. Gorevli,"tamam efendim, o halde, tavuk, balik, kuzu, dana rosto...." vs. diye saymaya baslamis. Saudi,"bana tavuk izgara, arkadasim namazini bitirince o kendi siparisini verir" demis. adam okay diyerek icecekleri saymaya baslamis. Musluman olduklari icnde menudeki tum alkolsuz urunleri saymaya baslamis, coke, pepsi, sprite, milk, mineral su vs. Bizim Saudi, sormus, "sizde alkollu ne icecek var?" Garson sasirmis, ama kendini toparlayarak onlarida saymaya baslamis. Bizimki "Bize bir sise Chivas Regal 12 yillik ve buz" demis. Adam derhal efendim diye cikarken, Saudi tekrar durdurmus gorevliyi, "Biz giris yaptigimizda lobide guzel bayanlar gorduk onlar ne is " demis. Gorevli"Efendim, otelimiz bu konuda talebi olan musterilerimize yardimci oluyorlar" demis. Saudi "Okay anladim, ama gozume soyle parlak parlak oglanlarda ilisti, onlar ne is?" demis. Gorevli tekrar " efendim bu yonde talebi olan musterilerimiz de olabiliyor arada" demis. *saudi "o halde bana onlardan hemen bir tane ayarlayin" demis. O sirada digeri namaz selami vermek uzere basini once saga, sonra sola cevirmis ve elini yuzune goturerek suzune sordukten sonra, elini salllayarak iki isareti yapmis.
Bu her zaman iki yuzlu olduklarini dusundugum Suudi Arabistanlilarin cok tipik bir fikrasidir. Paylasmak istedim. Onlari bu fikradan daha iyi tanimlayacak baska bir ornek daha yoktur.
Alt 16-09-2007, 22:28
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Saudilerle ilgili bir fikra

Suudi Arabistan'da uzun yıllar işçi olarak çalışmış bir akrabamın anlattıkları da bu fıkradan uzun uzadıya farklı değil.
Alt 16-09-2007, 22:42
osiris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
osiris osiris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence önyargılı olmamak lazım arkadaşlar sonuçta böyle olmaları sudilerin suçu değil muhammedin onlara dayattığı islamın suçu

Putların,Kabenin istediği: Kölelik
Çanların,ezanların dilediği:Kölelik
Mihraptı,kiliseydi,tesbihti, salipti:
Nedir hepsinin özlediği: Kölelik
hayyam
http://agnostik.forumup.com/
Alt 17-09-2007, 04:29
SEYFULLAH_ SEYFULLAH_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

son derece anlamsız bir fıkra.kaldı ki o iki suudi eşcinsel olsalar bile bunu tüm suudilere mal etmek haksızlığın ta kendisi...
islama olan düşmanlığınız sizi gaddar yapmasın...
osiris'e,
hz.muhammed asla islamı birilerine dayatmadı.eğer peygamberin hayatını okursan bunu rahatlıkla görürsün..
islamdan önceki arapların barbarlığını ve müslüman olduktan sonraki azametinide...
Alt 17-09-2007, 04:56
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çirkin bir fıkra
Ama fıkra işte.

Bu fıkra için gülüp geçilebilir.
Ama yorumlara bakınca bu da olamıyor.

Türkler hakkında da pek çok fıkra var.
Ama fıkra işte.

Gülüp geçmemiz için yazdıysanız güzel.
Ama hiç de öyle durmuyor.

Hiçbir şeyi genellememek lazım.
Ama bunu da becerememişiz.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 17-09-2007, 14:30
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bence önyargılı olmamak lazım arkadaşlar sonuçta böyle olmaları sudilerin suçu değil muhammedin onlara dayattığı islamın suçu
Bu sonuç, fıkradan sonra yapılan Araplar hakkındaki yargıyı daha da ağırlaştırmış.
Bu tür ağır yargılar pek gerçekçi olmuyor ve silahı kendinize çevirmiş oluyorsunuz.
Alt 17-09-2007, 16:56
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

SEYFULLAH_";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hz.muhammed asla islamı birilerine dayatmadı.eğer peygamberin hayatını okursan bunu rahatlıkla görürsün..islamdan önceki arapların barbarlığını ve müslüman olduktan sonraki azametinide...
* *
Alt 17-09-2007, 20:14
Üye Değil

Arkadaslar araplar hakkinda soylenenler dogru, o ulkede genelleme yapilabilecek kadar escinsellik sozkonusu. Bunun sebebini bir arap arkadasim(kendisi normaldi) soyle aciklamisti. Islam'da kadinlarin ikinci sinif olmalari ve egitim gibi bircok konuda geri birakilmalari, arap kadinlarini sikici cahil ve gayri-medeni bir hale getirmis. Kendilerini alinip satilan bir mal olarak goren bu zavalli kadinlar eslerine cinsi munasebetten ve siradan gunluk islerinden ziyade bir keyif veremez olmuslar. Bilgisiz ve cahil olmasinin yanisira, kendi fikri, felsefesi ve kisiligine yabanci olan Islam kadini bu sebeple kocasinin gonlundeki tahtini erkeklere birakmistir. Yani arap erkegi kisiliksiz ve cahil karisinda bulamadigi sohbeti muhabbeti ve gonul yarenligini diger erkeklerle gidermeye baslamistir.
Alt 17-09-2007, 20:30
Aquarious Aquarious isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tum Suudlulari ayni kefeye koyarak yargilamak amacli degil amacim. ancak bu durumun cok yaygin oldugunu bilmenizi isterim. Bunun nedenide, aslinda cok mantikli. Cunki toplum olarak, cinselligi ozgurce yasamalari mumkun degil. Hormonlarinin normal olarak calistigi insanlar, kurallarla kisitlandigi zaman, sapkinliklara daha uygun hale geliyorlar. Ortam ne yazik ki bu. Inanin ne soyledigimi biliyorum..
Alt 17-09-2007, 21:35
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaslar araplar hakkinda soylenenler dogru, o ulkede genelleme yapilabilecek kadar escinsellik sozkonusu. Bunun sebebini bir arap arkadasim(kendisi normaldi) soyle aciklamisti. Islam'da kadinlarin ikinci sinif olmalari ve egitim gibi bircok konuda geri birakilmalari, arap kadinlarini sikici cahil ve gayri-medeni bir hale getirmis. Kendilerini alinip satilan bir mal olarak goren bu zavalli kadinlar eslerine cinsi munasebetten ve siradan gunluk islerinden ziyade bir keyif veremez olmuslar. Bilgisiz ve cahil olmasinin yanisira, kendi fikri, felsefesi ve kisiligine yabanci olan Islam kadini bu sebeple kocasinin gonlundeki tahtini erkeklere birakmistir. Yani arap erkegi kisiliksiz ve cahil karisinda bulamadigi sohbeti muhabbeti ve gonul yarenligini diger erkeklerle gidermeye baslamistir.
Sevgili respendial;
Bir ulusu "geneli eşcinsel" diyebilecek kadar yargılayabilecek şekilde elinde ne tür kanıtlar var?
Araplarda eşcinsel sayısı tahmin edilenden çok fazla olabilir.
Ancak, bunu tüm ulusa maledecek şekilde bir genelleme yapmak saçmadır.
Arapların çoğu temizlikten, hijyenden uzaktır diye "Araplar pistir" diyemeyiz.

Ayrıca eşcinselliğin bir cinsel özellik olduğunu ve genetik olduğunu biliyoruz.
Arap kadınının kişiliksiz, cahil, muhabbetten uzak olması erkeği nasıl eşcinsel yapar?
Eşcinselliğin sebebi olarak böyle bir açıklamayı ilk kez duyuyorum.
Yine Arap kadınının kişiliksiz olduğunu söylemek de çok yanlış bir ifade kullanımı.

Benzer ifadeleri Türkler ya da Kürtler hakkında kullanmış olsan topa tutulurdun.
Bu tür yaklaşımlar ırkçılığın temelini oluşturur. Irkçılık sadece Türkçülük, Kürtçülük. Almancılıkla olmaz. Bir başka ulusu aşağılamak da ırkçılığa sürükler insanı ve zaten başka ulusları aşağılamakla başlamış ve daha sonra kendi ırkını yüceltmeye varmıştır ırkçılığın evrimi.
Bu tür haksız yargılardan kaçınalım.

Önerilen Siteler