PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Önce tanışmak lazımmış..

Ahfa
19-09-2007, 00:55
Hoş geldin mesajını şimdi okudum; Başlık açmak için kendimizi tanıtmak gerekiyormuş.. Bende açtığım başlıklar neden kayboluyor diyordum..

İsmim Mehmet, 38 yaşında evli ve 2 çocuk sahibiyim. İstanbulda ikamet ediyor ve ticaret ile uğraşıyorum.. Bu siteyi bişeyler ararken buldum.. İlginç yazılar var. Üye olmaya karar verdim..

Öncelikle şunu açıkça beliteyim ki; Ben Müslüman birisiyim ve kendimce inancımın gereklerini yerine getirmeye,nyani İslamiyeti yaşamaya çalışan birisiyim..

Okuduğum bazı yazılarda çok bariz mantık hataları olduğunu gördüm. Bu mantıksız mantık yüzünden insanlar bazı gerçekleri göremiyorlar.. İnancımın gereği olan bilgiyi paylaşmak amacı ile burdayım.. İnancıma göre hidayet Allah tandır.. Biz kimseye hidayet veremeyiz, sadece vesile olabilirz.. Ama bildiğimizi anlatmak ve İslam Ahlakı ile bütünleşmiş bir hayat şeklinide cçevremize sergilemek gibi bi vazifemiz var..

Dediğim gibi amacım inandığım doğruları yazmak ve bazı farklı bakış açılarını anlamak..

Saygısızlık ve edebsizlik yapılmadığı sürece her meseleyi sonuna kadar konuşabilecek bi insanım... *Fikire, fikir ile cevap verilmesi taraftarıyım..

İnançsızlık ile İnanç Düşmanlığı benim nazarımda farklı şeylerdir.. Herşeyin bir sınırı vardır..

Bildiğim ve inandığım tek doğru ise; Ortada Müthiş bi dava var.. Bu dava Ebedi bir hayatı kazanmak yada kaybetmek davası ve tek bir şansımız var.. Bunu iyi değerlendirmek gerekliliğine inanıyorum..

dilaver
19-09-2007, 01:14
sayın ahfa

* *başlıgınız kaybolmuyor, tebligat içerdigi ve defalarca tekrarlandıgı için ilgili yazıların arasına gönderiliyor. İlgili başlık :

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1262

* *başlıkta sorun olabilir, ya ilk sayfadan gireceksiniz, ya da son yazıanları tıklayıp ilgili başlıgın sondan ikinci sayfasına girceksiniz. Örnegin 75 se 73 cü sayfa. Bu başlıgı baştan aşagı tararsanız da sizin yazdıgınız iletinin pek çok benzerini bulmanız mümkün.

* *Kendi düşüncelerinizle, kendiniz olarak aramızda yer alın, kabulümüzsünüz, ama aynı şeyleri tekrar edecekseniz, C/P yapacaksanız, kendinizi de yormayın bizi de yormayın, gidecegi yer o başlıktır, dilerseniz orada yazın.

* * Başlık açmadan siteyi bir inceleyin, gerekirse arama motorunu kullanın, sizin söyleyeceklerinizle ilgili pek çok başlık açıldıgını göreceksiniz. Forum sahifelerinin derli toplu olması, aranan bilgiye rahatlıkla ulaşılabilmesi ve kirliligin olmaması için zorunlu bir uygulamadır bu. Her şeyden evvel okuyanlara saygımız olması gerekmektedir. Öyle degil mi.

* * *saygılarımla

ozgur_beyin
19-09-2007, 01:16
sevgili ahfa, hoşgeldin. Bu sitede, edebli olunduğu sürece, edebli olunur. Edeb düsturunu elinizden bırakmadığınız sürece ,başımızın üstünde yeriniz var. Bilmeni isterim ki bu sitede edebsizliği başlatan inaçlı
olarak gelen üyelerdir. Bu sitede dinler eleştirilir. inançlar sorgulanır. Ama *bu eleştiriler, islamın ''muteber
saydığı'' *kaynaklar kullanılarak yapılır. Tevatüre dayalı ,kendimizden hikayeler uydurmayız.

HarunKAHYA
19-09-2007, 01:19
Canım kardeşim hoşgeldin, bu dinsiz-imansız-allahsız-kitapsızlar arasında bunalmıştım vallahi.Allah *razı olsun açıkça belirtmişin islamiyeti yaşamaya çalışan biri olduğunu.sağol varol.
Haklısın,çok güzel tesbit etmişin,burada mantıksız mantıklılar var.ve dediğin gibi bu yüzden gerçeği göremiyorlar.Artık görürler inşallah sayende.
"Ama bildiğimizi anlatmak ve İslam Ahlakı ile bütünleşmiş bir hayat şeklinide cçevremize sergilemek gibi bi vazifemiz var.. "eee tabi tebliğ şart..(ufak ufak renk belli olmaya başladı.. :lol: )
Vallahi şeker kardeşim,buraya sizin gibi ne inançlılar,ne tebliğçiler gelmiş-geçmiş, tutunamamış..
Bunlar bir canavar sn.kardeşim..Ne imanlı bakıyor bu imansızlar,ne dindar..Hap yapıp yutuyorlar..
Bakalım siz ne kadar çetin ceviz çıkacaksınız. Vakıa hırınızı anlamak için şu cümleler yeteri kadar tehdit kokuyor amma..

"Saygısızlık ve edebsizlik yapılmadığı sürece her meseleyi sonuna kadar......"

ehh.. göreceğiz bakalım..
Gelişiniz hayırlı olsun..

Ahfa
19-09-2007, 01:36
Kimin ne olduğunu zaman gösterecek.... *Saldırmak ve hakaret etmek asla benim tarzım değildir.. *Hakaret acizlerin tarzıdır.. Verecek cevabı olmayanların işidir..

Hayatımıza yön veren iki şey var.. Olaylar kaşısında sorduğumuz sorular ve bulduğumuz cevaplar... Birde bunların tarzı.. İnsan şuurlu bi varlık olduğu için ayn ı somut olay karşısında binlerce farklı soyut soru ve cevap üretebilme kabiliyetine sahip.. Önemli olan elimizdeki ölçüdür..

beelzbb
19-09-2007, 01:52
Sn Ahfa hoşgeldiniz dinlerden özgürlüğe...Burada inançlı ya da inançsız herkez birdir.Haddini aşan çok inançsız da ceza *almıştır.Gelip görebileceğiniz en adaletli yerdir.O yüzden burdayım.Hayırlı olsun...

SAYGILAR

Ahfa
19-09-2007, 01:57
İnş. öyledir...,

Çünki çok gördüm ki; insanların verecek cevabı olmadığında ve inat ve gurur ile mütemerridane hareket ediyorlar ise yapacakları 2 şey vardır..

Güçleri yeterse bir şekilde berteraf etmek...

Yetmez ise çekip gitmek...

Burda güç sizde.. :) Bunun bilincinde olarak burdayım...

Zaman,,, Herşeyin ilacı ve burda tartıştığımız meselerin de mutlak cevabı zamanda saklı....

thunderpoint
19-09-2007, 10:22
Burda güç sizde.. :) Bunun bilincinde olarak burdayım...

Sevgili Ahfa hoş geldin..

Bizim gücümüz sadece bilgiden ibarettir; bunu bilmeni isterim. Bilginin ortak kullanımı malum olduğuna göre güç herkes tarafından paylaşılmış demektir.

Okuduğum bazı yazılarda çok bariz mantık hataları olduğunu gördüm. Bu mantıksız mantık yüzünden insanlar bazı gerçekleri göremiyorlar..

Mantıklı mantığınızı çok merak ettim doğrusu...

Ama bildiğimizi anlatmak ve İslam Ahlakı ile bütünleşmiş bir hayat şeklinide cçevremize sergilemek gibi bi vazifemiz var..

Başka vazifeleriniz de var; örneğin Tevbe 5!

Saygısızlık ve edebsizlik yapılmadığı sürece her meseleyi sonuna kadar konuşabilecek bi insanım...

Yukarıdaki ayette belirtilenler düşünceye saygı ve edeb reddenizin neresine düşüyor?

Fikire, fikir ile cevap verilmesi taraftarıyım..

Ayrıca bu fikriniz yine yukarıdaki ayete göre Allah'a karşı gelmek oluyor.

Sevgiler...

aspendos
19-09-2007, 10:40
Merhaba , ben bülent bugün yeni üye oldum .

kendimi tanıtmak için fazla söze gerek yok . ben müslümanım ve buradaki başlıklara bir göz attım ve yıllardan beridir süre gelen bir ruh hastalığına , yaratıcıya karşı bir savaş ve isyankar tavırla hiçbir gücü elinde olmayan ateistlerin acizliğini gördüm .

birçok karşılıklı atışmalar ve tartışmalar içinde olan 2 gurubu karşı karşıya getiren bir sanal alemi masalı ve hikayeleri . hiçbir zaman gerçek toplum yaşamına taşınmayan sadece sanal ortamda kalan gerçekler .

ateistlerin ölümden nedenli korkmaları onların , öldükden sonra başka bir hayatın olmayışı ve bu dünyada *hayatın son bulması ve bunun tadını en güzel şekilde çıkarma gayreti içinde ve başka insanların dinlerine direniş gösterip kendilerine hiçbir faydası olmayan akıllarınca turan dursunun daha özgürlüklü bir dünyanın oluşması için tabuların yıkılması avutulmasıyla hayatlarını ona göre yön vermeleri ve burada bu amaçla kurulan ve sanal ortamdan dışarıya gidemeyen bir forum .

hepinize selam ederim ..

bülent

thunderpoint
19-09-2007, 11:07
Sevgili aspendos Bülent kardeşim,

Pek hoş gelmemişsin, belli... Bizleri acizlikle, korkaklıkla, ruh hastalığıyla ve avutulmuşlukla suçlamışsın. Ve imza olarak da, kendi aklına güvendiğini belli eden "aklının onda 1 ini kullanamayan insanlar, o aklı oraya koyanı idrak edecek akılda değiller " ifadesine yer vermişsin..

Basitçe soruyorum, başka da hiçbir şey söylemeyeceğim: İmzadaki koyu renkle belirttiğim ifadeyi bu şekilde yazmayı uygun gören adamın aklı sence çok mu ilerlemiştir?

Herşeye rağmen hoş geldin...

dilaver
19-09-2007, 11:14
dünyada *hayatın son bulması ve bunun tadını en güzel şekilde çıkarma gayreti içinde

* * *sayın aspendos aramıza hoş geldiniz.

* * *dilin kemigi yok, istedigi gibi konuşabiliyor. Bir kaç sene öncesinden bir TV programı hatırlıyorum. Hüseyin Üzmez de vardı, Mihri Belli ile ilgili idi zannedersem. O programda İslamcı oldugundan kuşku duyamayacagımız Hüseyin Üzmez ateist Mihri yi koyabilecek bir yer bulamıyordu. Kendisine neredeyse bir evliya saygısı gösteriyordu. Çok ilgimi çekmişti bu.

* * * Türkiye'de demokrasinin kazanımları için mücadele gelenegine baktıgımızda hep ateistleri ( sosyalistleri ) en ön saflarda görürüz. Bu ülke insanları için bedel ödeyen hep onlar olmuşlardır. Ölümden sonra bir yaşam olmadıgını bildikleri halde kendi kısacık yaşamlarını feda etmek için zerre kadar tereddüt geçirmemişlerdir. Nazım dan Denizlere,Erdal Erene kadar, günümüze kadar tek tek yüzlerce, hatta binlerce isim saymak sizin için bile zor olmaması gerekiyor. Hal böyleyken "dünyanın tadını en iyi şekilde çıkarma gayreti" diye tanımlamanız aşırı subjektivizm kokmuş.

* * * *Sayabileceginiz isimlerden büyük bir kısmı kendi yaşamlarını ortaya koyan bir mücadele vermişlerdir. Yaşam ile ölüm arasındaki mücadelede yenik düştüklerinde ise çıkarıldıkları idam sehpalarında, insan onuruna verdikleri, insanlıga verdikleri degeri korkmadan ve en ufak bir pişmanlık belrtisi göstermeden tüm dünyaya haykırmışlardır. Biraz insaf lütfen.

* * * * *saygılarımla

aspendos
19-09-2007, 11:30
Sevgili aspendos Bülent kardeşim,

Pek hoş gelmemişsin, belli... Bizleri acizlikle, korkaklıkla, ruh hastalığıyla ve avutulmuşlukla suçlamışsın. Ve imza olarak da, kendi aklına güvendiğini belli eden "aklının onda 1 ini kullanamayan insanlar, o aklı oraya koyanı idrak edecek akılda değiller " ifadesine yer vermişsin..

Basitçe soruyorum, başka da hiçbir şey söylemeyeceğim: İmzadaki koyu renkle belirttiğim ifadeyi bu şekilde yazmayı uygun gören adamın aklı sence çok mu ilerlemiştir?

Herşeye rağmen hoş geldin...

thunderpoint kardeş ,

ben aklımın çok ilerlediğini vurgulayan tek bir cümle kurmadım ki . ben o imzamı bu şekilde uygun gördüm bundan dolayı bu şekilde yazdım .

ama foruma kayıt olurken şartları okudum bölümümde sizlerin istediği şekilde bir imza yazıcağıma dair bir yazı okumadığımdan kendi ön gördüğüm şekilde imza attım .

ama sen rahatsız olduys 10 da bir de yazardım veya 10 da 1 *:D *:D

kusuruma bakma sen aklının oraya nasıl yerleştirildiğini idrak edecek kapasiten var ise bizede anlat bizde bilelim .

sevgiyle kal