Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Türkiye'den örnekler...
arkadaşlar namaz için durdurulan otobüsü geçiyorum o konu tartışılıyor...
şimdi diğerleri.
*haremlik-selamlık
* * Türkiye her geçen gün karanlığa doğru hızla sürükleniyor, inanılmaz şeyler oluyor ülkemizde. Bir şeyler yapılmalı hemde hiç vakit kaybetmeden. hazır yazmışken ben de Aksaray dan kara bir haber vereyim. *" lisenin önünde öğrenciler haremlik selamlık sıraya geçiyorlar. İşin ilginç yanı bu lise bir imam hatip lisesi filan değil Aksaray lisesi...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * G.K
* MAHALLE BASKISI
* *Tekirdağımızı tanıyamaz hale geldik, çok hızlı değişim söz konusu. Bizler korkuyla bu gelişmeleri izliyoruz. 5 yıl öncesine göre büyük bir değişim var. Bu yıl ilk kez Tekirdağ'ın en güzel yerinde biricik sahilimizde belediye çadırı kuruldu. Her gece ilahiler, dini sohbetler vs. yapılıyor. Bu mahalle baskısı değilmi...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *E.E
*RAMAZAN MESAİSİ
* *Ben İstanbulda bir mimarlık şirketinde avukatlık yapmaktayım. İstanbul büyükşehir belediyesi İmar müdürlüğüne şirketimizin bir başvurusu iç.in ulaşmaya çalıştım ancak imar müdürlüğündeki çalışanların mesai saatleri dışında aradığımı öğrendim. İmar müdürlüğünde çalışma satleri 10,30_16,30 olarak düzenlenmiş. bu düzenleme ramazan ayına denk gelmiş bilemiyorum, şikyet edeceğim üst bir makam bulamadığım için konuyu siz duyarlı gazetecelerimize aktarmak istedim.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Av. R.E.A. *(arkadaşın ismini ben yazmadım.)
* TRT DE GÜMÜŞHANEVİ HAZRETLERİ
* *TRT 1 de 16.9.2007 günü sat 19 daki ramazan programının Gümüşhane den yapılan yayını sonunda sunucu genç delikanlı " Ahmet Ziyaeddin Gümüşhanevi hazretlerinin ilinden yaptığımız yayın sona erdi" dedi.. Bu biçimde anılması ihmal edilmeyen bu zat Nakşiliğin çok önemli bir şeyhişdir. yapılan dini yayına mutlak bir tarikat çeşnisi katmak ve laik devletin televizyonunu nakşileri parlatmak için kullanmak...bu gidiş nereye...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * S.V (arkadaşın ismini ben yzmadım)
* *EVET NEREYE BU GİDİŞ....SON HIZLA GİDİYORUZ ELHAMDÜLİLLAH...
nereye olacak malezyaya sudi arabistana ve şeriat *masallarıyla yönetilen diğer geri kalmış ülkeler ligine doğru *gidiyoruz durmak yok yola devam
"haremlik-selamlık
* *Türkiye her geçen gün karanlığa doğru hızla sürükleniyor, inanılmaz şeyler oluyor ülkemizde. Bir şeyler yapılmalı hemde hiç vakit kaybetmeden. hazır yazmışken ben de Aksaray dan kara bir haber vereyim. *" lisenin önünde öğrenciler haremlik selamlık sıraya geçiyorlar. İşin ilginç yanı bu lise bir imam hatip lisesi filan değil Aksaray lisesi... ""
iç anadoluda çoğu lise böyle.:) kendisi nasıl sıraya geçmiş arkadaşın bir sormak lazım. kızlara ırzına geçmek için bakan erkeklerle, erkeklere feminist yaklaşan kızların ürünüdür:) bu heryerde böyle. sizde böyleydiniz bende yalan mı o zamanlar.... ?
"MAHALLE BASKISI
* Tekirdağımızı tanıyamaz hale geldik, çok hızlı değişim söz konusu. Bizler korkuyla bu gelişmeleri izliyoruz. 5 yıl öncesine göre büyük bir değişim var. Bu yıl ilk kez Tekirdağ'ın en güzel yerinde biricik sahilimizde belediye çadırı kuruldu. Her gece ilahiler, dini sohbetler vs. yapılıyor. Bu mahalle baskısı değilmi... ""
sende bundan etkilenip müslüman oluyorsun öyle mi? o zaman sen müslüman ol hemen, çünkü sana bu gerek, çünküdiğr inancın çok zayıf senin işine yaramazdemektir... hayret ya.. komik olmayın beyler... böyle düşünen insan sayısı bu ülkede çok ama çok az... demokrasinin kılıcı bunu istiyor ne yapcan şimdi? antidemokratik mi davranıcaksın?
"RAMAZAN MESAİSİ
* Ben İstanbulda bir mimarlık şirketinde avukatlık yapmaktayım. İstanbul büyükşehir belediyesi İmar müdürlüğüne şirketimizin bir başvurusu iç.in ulaşmaya çalıştım ancak imar müdürlüğündeki çalışanların mesai saatleri dışında aradığımı öğrendim. İmar müdürlüğünde çalışma satleri 10,30_16,30 olarak düzenlenmiş. bu düzenleme ramazan ayına denk gelmiş bilemiyorum, şikyet edeceğim üst bir makam bulamadığım için konuyu siz duyarlı gazetecelerimize aktarmak istedim.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Av. R.E.A. *(arkadaşın ismini ben yazmadım.)"
eee ne olmuş? iş kaybı mı olmuş? daha erken arasaydın kardeş... yumurtadan şapka çıkarmayameraklı birinin yzdıkları. özellikle bu yenianayasa gündeme gelince böyle şeyler yzılmaya başlanıldı... yumurtadan inek çıkarılmaya çalışılıyor...:)
" TRT DE GÜMÜŞHANEVİ HAZRETLERİ
* TRT 1 de 16.9.2007 günü sat 19 daki ramazan programının Gümüşhane den yapılan yayını sonunda sunucu genç delikanlı " Ahmet Ziyaeddin Gümüşhanevi hazretlerinin ilinden yaptığımız yayın sona erdi" dedi.. Bu biçimde anılması ihmal edilmeyen bu zat Nakşiliğin çok önemli bir şeyhişdir. yapılan dini yayına mutlak bir tarikat çeşnisi katmak ve laik devletin televizyonunu nakşileri parlatmak için kullanmak...bu gidiş nereye...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *S.V (arkadaşın ismini ben yzmadım) """
bak bu devletin tv si olduğu için laiklğe aykırı olabilir. ama:) gel gör ki özel televizyonlr bunu yaparsa bu kezde ona saldırılacak. laiklikle sınamadan başka birşeyle sınayın da görelim... bizim ülkemizdeki laikliği tam olarak uygulayacaksan dinle devleti ayırıp başörtüsünü yasaklamayı bırak. bizim laiklik dinle uğraşıyor... hani laiklik dinle devlet işleinin birbirinden ayrılması idi... şu laikliği tam olarak getir sonra tam laiklikten bahset.... hadi bakalım hoşça kalın...
Artık camilerden sadece ezan sesi duyulmuyor.
Bazı semtlerde mevlitler, teravih, cuma ve kandil akşamı namazları, vaazlar hoparlörle tüm mahalleye zorla dinletiliyor. İlahiler çalınıyor camilerden..
Hiç kimse şikayet edemiyor. Mimlenmekten çekiniyor insanlar.
İktidar 2 dönemdir dincilerin elinde.
Bu şaka değil.
laik olmayanlar, Atatürk'e düşman olanlar, demokrasiyi kullananlar devlete artık hakimler.
Halk rahatsızlığını belirtmeye korkuyor.
Polisten de çekiniyor.
Apartmanında açılan ışık evi nedeniyle çoluk çocuğun, tanımadığı-bilmediği insanların eve girip çıkmasından doğan rahatsızlığını iletemiyor.
Hatta artık askerden, genelkurmaydan dahi şüphe duyuyor.
Bu millete ve hukumete, din ozgurlugunun camilerde kiliselerde bangir bangir baskalarini rahatsiz edebilirsiniz demek olmadigini basil anlatacagiz?
* Din, fikir, vicdan ozgurlugu, birinin digerine baski uygulayamaz manasina geldigini bilmiyorlar mi, yoksa bilmemezliktan mi geliyorlar anlayamadim. Pante'nin yukarida yazdiklari eger gercek ise, bu millet supheci ve tedirgin bir halde ise, anayasa mahkemelerine muracat edilemez mi? Bunu sahis olarak yapmanin guclugunu takdir ediyorum , ancal, muhalefet ne gune mecliste duruyor? Temsil ettikleri halk sikayetci ise , caresine bakmalari gerekmez mi?
pante gülünç olma:) hakaret etmeden konuşana kim ne demiş? adam gibi konuşmayı bilene kim adamsızlık muamelesi yapmış...? seçim yapılmış, demokrasi işlemiş... ee ne istiyorsun despot bir yönetim mi? saygı duy bence... ilahler çalınıyormuş camilerden, yok caminin içine de gir. yapma be... ee hocam ezanda okunmasın ne dersin? rahatsız oluyorsun ya... neyden rahatsız oluyorsun şunu iyice bir anlat. açık yüreklilikle, de ki ben İslamdan rahatsız oluyorum, ezandan, Kur'an sesinden bu insanların camide olmasından rahatsız oluyorum. hazmedemiyorum de. bundan rahatsız olmayanları düşünmeden, benim olduğum yerde hiç kimse yoktur düşüncesine sahip bir anlayışla, benim dediğim olacak düşüncesiyle... *de ki; ben hoşgörü istemiyorum, yaptırım istiyorum de...kurtar bizi oyun oynama.
"demokrasiyi kullananlar devlete artık hakimler." neyi kullananların hakim olmasını isterdin? demokrasi demokrasi deyip duruyorlardı alın size demokrasi... size gelince demokrasi iyi bize gelince kötü öyle mi? yazık!
su1prelude;
Evet. Rahatsız oluyorum. Camilerde ezan haricinde ilahilerin, vaazların hoparlörle halka dinletilmesine karşıyım. Yeni adet mi çıktı? Şimdiye kadar böyle birşey var mıydı? Minareler ezan içindir. Ezan sesi duyulabilsin diye minareler yüksek yapılmıştır, ilahiler, vaazlar için değil.
Demokrasiyi araç olarak görüp aslında demokrat olmayanlar devlete hakimler.
Yıllarca "İslam'la demokrasi bağdaşmaz" diye bağırdı bunlar. Unutmadık o günleri.
Demokrasiye inanmayanlar, demokrasiyi istedikleri yönde kullanıyorlar. O yönde teokrasi var.
-Maximus-
22-09-2007, 19:51
seçim yapılmış, demokrasi işlemiş...
demokrasimi !! kömürle makarnayla demokrasimi olur, çürük demokrasi bu çürük !!
olur kardeş hemde bal gibi olur nede olsa demokrasi amaç değil araç bunlar için
hımm. pante herkesin bir düşüncesi var... söylediğin şeylerin cevabı cevabını verdiğin yazının içinde... bir daha okursancevabını alırsın. teşekkürler..
Evet ben de şikayetçiyim.
Her gün evimizin önünden geçen tüpçü, artık namaz vakitleri megafonun sesini kısıyor. Daha önce böyle bir uygulamasına rastlamadım. Anti demokratik bir uygulama bu.
Apartman görevlimiz namaz vakitleri, ortadan kayboluyor. Vah vah vah, güzelim laiklik elden gidiyor haberimiz yok.
Elektriğe suya otomatik zamlar artık yapılmıyor! Özel günlerde mi yapmayı düşünüyorlar acaba?
Bizim mahallenin camii inşaatı çok hızlandı. Kesin hükümet para aktarıyordur. Sosyal devlet anlayışı nerde....
Yaklaşık 5 yıldır döviz-YTL paritesi sabitleşmiş. Yok yok bunlar gerici kardeşim. Bir milim ilerleyememişler. Gerici bunlar dostum gerici.
Elimize kardemizi alıp şöyle sabahtan akşama kadar SSK kuyruklarında ağız tadı ile bekleyemiyoruz. Hükümet uyuyor muuu? Özgürlüklerimiz kısıtlanıyoooooor.
Batan bankalar nerde kardeşim. Bunlar bu bankaların da köküne kibrit suyu dökmüşler. Ekonomiyi de kendilerine benzettiler. Nerede demokrasi.
Ahaaaaa, en yenisi geliyor. Dün akşam haberlerde dinledim. 1999 depreminden günümüze kadar (tam sekiz yıllık süre) cep telefonlarının faturalarına yansıyan özel tüketim vergisi kaldırılıyormuş.
E pes doğrusu.
Laiklik elden gidiyor dostlar. Sesimizi yükseltelim. Safları sıklaştıralım.
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
LifeOwneR
23-09-2007, 09:36
öyle demeyin arkadaşlar bu iktidar kuran kursu da yıkıyor :) ne kadar doğru bilemicem artık :)
http://youtube.com/watch?v=T6JpXRVOLkY
cuma günü tüm dükkanlar cuma namazı vakti kapalı, arkadaşın dükkanına gittim, kapıya "cuma dayım " diye yazı asmış kapalı Allah aallah dedim yahu bu adam gitmezdi namaza falan, bir saat sonra döndüm dükkan açılmış "neredesin yahu cuma ya mı gittin dedim"..."yok be kanka dedi, cuma namazı vakti açık bırakınca diğer esnafın tepkisini alıyorum, ben de cumadayım deyip bu fırsat eve yemeğe gidiyorum" ded. :( * .. Esnaf kendi arasında karar almış cumaya gitmeyeni dışlıyormuş son zamanlarda.bk yahu....
ozgur_beyin
23-09-2007, 11:55
Umarım bu ''mahalle baskısı'' lümpen müslümanların elinde, linçe dönüşmez. Çünkü bu duyguların içinde
''ben yapamıyorum oda yapmasın'' sendromu vardır. Herkes birbirinin ''ahlak polisi'' haline geldimi sorunlar bitmez
bir iç çatışma halinede dönüşebilir. bunu tayyip görmezmi?
abim bu konubana çok ilgilendirmiyo.Ölede olabilir-olmayabilirde.Ama şu laflar bana çok ilgilendirdi.
" pante gülünç olma:) hakaret etmeden konuşana kim ne demiş? adam gibi konuşmayı bilene kim adamsızlık muamelesi yapmış...? seçim yapılmış, demokrasi işlemiş... ee ne istiyorsun despot bir yönetim mi? saygı duy bence... ilahler çalınıyormuş camilerden, yok caminin içine de gir. yapma be... ee hocam ezanda okunmasın ne dersin? rahatsız oluyorsun ya... neyden rahatsız oluyorsun şunu iyice bir anlat. açık yüreklilikle, de ki ben İslamdan rahatsız oluyorum, ezandan, Kur'an sesinden bu insanların camide olmasından rahatsız oluyorum.
hooOOp hOp bilader..sayıyla kendine gel..SEn nası koca PANTE abime gülüç olma deyi hitapediyon..sen gülüçolma..
Yaw daa dün gelmişin *mürekebin kurumamış.aKkam kesiyon.ileri geri -boyundan büyük laf ediyon.
PANTE abim.her konuda *böleifade kullanıpda çapı belli olan adamları..
önce dörde katlar-sona 32 ile çarpar-yetmişbin tanesini bicebine koyar..
Sen PANTE abiyi nekadan tanıyonda.hemen ukaalaıa başladın.ona laf sölüyon bilader.O BU SİTENİN SAYILI BİLGİLİ TERBİYELİ ADAMlarından.. kıçı kırık çoluk çocuun laf sölemesi * beyenmesi beyenmemesi -hİÇ önmeli deil..
Yaw sate sizin gimi adamlar İslamdan nefret ettirityo.Aslında İslamın hiç günaı yok.Adam daa dün gelmiş.2 yazı okumuş- 3 yazı yazmış hava yapıyo..
PANTE abimin adını azına almaa senin henüz kifayetin yok aslan parçası..
YÖNETİME ŞİKAYET EDİYOMM.. BUrda herşeden önce -fikirle beraber..SAYGIda olması şart.üç kuruşluk gelgeç adamlara..sitenin temeldireklerine laf SÖLETMEYİN..
Hiçbişe olmasa AYIP oluyo..
PANTE abim. *ben bi müslüman olarak *sana yapılan seviyesis hitapdan özür dilerim abim.Afedersin.
cemal, yaşını, kimliğini, tahsilini bilmiyorum ama... Sen bir kere Türkçe nin nasıl yazıldığını öğren, Türkçe düşün, sonra başkalarının Türkçe seslenişini eleştir. Şu kafanı sağasola çevir de kim kimin hakkında ne laflar etmiş gör. benim "gülünç olma" lafım seni niye tınılar ki. benimiçin gülünçtür, senin için değildir. küfür mü şimdi bu? İnsanları tanıyıp tanımamam önemli değil ben insana laf etmiyorum, kişiliğe laf atmıyorum, yazı hakkında konuşuyorum ve yorum yapanların muhtemel düşünceleri hakkında fikir yürütüyorum. bunu böyle bilesin...
Sevgili Cemal;
Gördüğün gibi AMD'ler eksik olmuyor. Sen dert etme. Gülgeç. :)
Biz ne kadar kişilerle uğraşmadan sadece konu ile ilgili yazsak da, birileri çıkıyor, aklınca seni altetmeye, tepeden laflarla ezmeye, rencide etmeye çalışıyor. Çünkü konu ile ilgili yeterli bir açıklamaya sahip olmadığını biliyor. Yazdıklarıyla ikna edici olamayacağını anlıyor. O nedenle kişiselleştirici, alaya alıcı, kılçık atıcı, konuyu başka tarafa çekici, doğru dürüst bir görüş ortaya koyamadan "saçma", "komik" , "yalan" vs. boş ithamlarla müdahaleci tavırlara zaman zaman rastlamaktayız.
Hoşgörümüzün, anlayışımızın bir sınırı var tabi.
Şahsın bu tür tavrına "hop" demediğimiz için sonraki mesajlarında haddini daha da aşıyor. Sanıyor ki dişimi geçirdim, bana ses çıkaramıyor. Sonrasında neye uğradığını şaşırıyor ayrı konu tabi.
Bunları su1prelude için yazmıyorum sadece. Su1 kardeşimiz henüz yeni, sanırım genç de bir arkadaşımız. Eğer kalıcıysa tanıyacaktır zamanla herkesi ve haddini bilecektir. Bilmeyenin ne gönlümüzde ne aramızda yeri var, biliyorsun. Burada her kesimden çok değerli arkadaşlarımız var. Birbirlerini kırmamak, incitmemek için inançlarını, fikirlerini saklayacak değiller. Ama hitaplarına, tavırlarına dikkat edecek, saygıyı eksik etmeyecekler. Konuların tartışılması ayrı, düzgün karakterine, adam gibi yazmasına, hitabına, kişiliğine saygı ayrı konu.
Su1prelude;
Bana yazdığın "gülünç olma" sözüne yanıt vermemiştim ama Cemal'e karşı da burnubüyük, kibirli bir yaklaşımını hissediyorum. Madem tahsilini vs. bilmiyorsun neden onu yazım hatalarından dolayı eleştirmeye kalkıyorsun. Önce kim bu Cemal? diye birkaç yazısına bak! Göreceksin ki hep aynı stil. O halde bir nedeni vardır diye düşünüp hor görmeye yeltenmeyeceksin. Umarım bundan sonra daha dikkatli olursun.
"Yol odur ki doğru vara ,
Göz odur ki , Hakkı göre ,
Er odur ki alçakta dura ,
Yüceden bakan göz değil."
"gülünç olma" ifadesinin hakaret içermediğinden bahsettim ama. neyse. siz nasıl anlarsanız anlayın... saçma ifadesini hiç kullanmadım ama yalan ifadesini kullanmşımdr çünkü bu yalanı ispatlıcak kaynakları siz de biliyorsunuz... ki o yüzden yalan dedim... ki niye yalan diye ifade ettiğimi de biliyorsunuz? gülünçlük hakındaki düşüncemi de belirttim.burada bir hakaretin olmadığını söyledim, benim için gülünçtür dedim ve bitti.... benim için bitti.. hala da gülünç... *cemal beyinde bana karşı hoplamalarını da karşısındaki insanı küçük gördüğü için yazdığımı belirteyim. her şeyi kendi açınızdan değerlendirmeyin efendim. cemal beyin yazısındaki ifadeleri gördünüzsanırım. sen kimsin filan! önce insanın kendisine ve cevresine bakıp öyle yorum yapması gerekmez mi sn pante? cemalbey de kendisine baksın nasıl konuştuğuna üslubuna, ondan sonra bana suçlamlarda bulunsun. sizin de gülünçlük üzerine yaptığım açıklamalardan sonra bana serzenişte bulunmanızı da anlamış değilim....
kimin neye ve kime hakaret ettiğini görüyoruz...
Sn. su1prelude,
İnsan her zaman doğru olamaz.
Hepimiz hata yaparız, yapıyoruz.
Kim hatasızım derse aldanır. Yan gelmiş yatıyordur, kesilmiş ağaç misali.
Geri adım atmak sizi küçültmez. Her lafa cevap vermek de büyültmez.
Yazıştığınız insanlar, büyük cevherlerdir. Kalabilirseniz beraberce göreceğimize eminim.
Biraz soluklanın.
Bence başka konulara odaklanın.
Sonra dönüp Sn. pante'nin yazılarına bir göz atın. Atın ki; tarafsızlığı ve derinliği görün.
Sn. Cemal'in yazılarını okuyun. Okuyun ki; Basitin felsefesine, aleladenin temeline inin.
Sen de kimsin kardeşim, ben senden nasihat mi alacağım? da diyebilirsiniz.
O zaman bu yazıyı lütfen yazılmamış ve okunmamış sayın.
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
hayır efendim kesinlikle öyle bir tavır içinde değilim. ben insanlrı yazılrına göre değilinsanlığına göre değerlendiiyorum. yazılarını da yazılrınagöre. ama cemal bey orada küçük düşürücü tabirler kullanmış.. bunun alınganlıkla ilgisi yok, sen kimsin demiş mesela açık açık... kıçı kırık çoluk çocuk demiş... üç kuruşluk gelgeç demiş aslında orasını delgeç deseymiş o cümleye bir hayli uygun olurmuş:) çap tanfilan bahsetmiş. benihemen tanımış yorum yapmış böyle, siz de benim onu tanıyıp öyle yorum yapmamı söylüyorsunuz. bana böyle yaklaşan adama, *bende öyle yaklaşırım... ukala mukala vs.vs. vs. ilh... benim yaşımı başımı çapımı hemen de anlayıveren bir insanla muhataptım. ve bu adamın yzılarına bakıp tanımam bana karşı tavıra yakışmazdı bir kere değil mi? yaşım 34 cinsiyetim erkek yeterli mi? 2 üniversiteden terk şu an dördüncü sınıf bir öğrenci... yeter li mi? üstelik ben cemal bey e iyi bir şeyde söylemişim önyargılı olma demişim, dilin öneminden bahsetmişim ama tabi anlayana. anlatamamış da olabilir. bazen ince düşünür de yazarım belki de ondandır...
thunderpoint
23-09-2007, 17:40
ben insanlrı yazılrına göre değilinsanlığına göre değerlendiiyorum.
Siteye 'tdpucocuğu' nick'iyle kayıt olup "sizin tepkinizi ölçmek istedim" savunmasına sığınan birinin insanlık kriterini merak ediyorum!
benihemen tanımış yorum yapmış böyle
Daha ilk gün girdiği odada yapılan yanlışa tepki gösteren inançlı-inançsız tüm arkadaşları itham ederek "Sizin böyle olduğunuz belliydi, boşuna gelmişim" diyen kimdi; çok merak ediyorum...
yaşım 34 cinsiyetim erkek. 2 üniversiteden terk şu an dördüncü sınıf bir öğrenci...
O halde farkına varın ki, muhattaplarınız o terkolduğunuz 2 üniversiteyi bitirebilmiş ve senden ortalama 10 yaş büyük insanlar..
dilin öneminden bahsetmişim ama tabi anlayana. anlatamamış da olabilir. bazen ince düşünür de yazarım belki de ondandır...
Sevsinler! 10 Satırda onlarca hata yapam adamın söyleyeceği lâflar mı bunlar?
Hadi bakalım...
Çok uzadı, lütfen... :cry: *:cry:
"10 Satırda onlarca hata yapam adamın söyleyeceği lâflar mı bunlar?"
noktadan sonra büyük harfle yazmadığım için mi?:) ya da şapkaları koymadığım için mi?:) hemen de laf ın üzerine şapka koymuş. yanlış koymuşsun orada şapka olmayacak:)
Siteye 'tdpucocuğu' nick'iyle kayıt olup "sizin tepkinizi ölçmek istedim" demedim... üfürmeyin iftira atmayın. evet tdpucocugu olarak kayıt yaptım. hatta siteye girince bir müddet sohbet alanında bu nickin frkına bile vrmadım. türk dil parlamentosu çocuğu olarak açtım nicki. sonra hayır dediniz yanlış anlıyoruz ddiniz. ben de değiştirdim... neden değiştirdim??
"Daha ilk gün girdiği odada yapılan yanlışa tepki gösteren inançlı-inançsız tüm arkadaşları itham ederek "Sizin böyle olduğunuz belliydi, boşuna gelmişim" diyen kimdi; çok merak ediyorum... ""
pardon ne *demişim???? size tek tepkim önyargılı olmanızdı... neyse canın sağolsun bu üfürmelerin senindir benim değil...
sen tutunamazsın burada, fark etmemişsin buranın ne büyük bir okul olduğunu...yazık yazık burayıda bitiremeyeceksin...ettimi bitirilmemiş üç üniversite.... :)
süper abim.bak şindi.:
" cemal, yaşını, kimliğini, tahsilini bilmiyorum ama... Sen bir kere Türkçe nin nasıl yazıldığını öğren, Türkçe düşün, sonra başkalarının Türkçe seslenişini eleştir. Şu kafanı sağasola çevir de kim kimin hakkında ne laflar etmiş gör. benim "gülünç olma" lafım seni niye tınılar ki. benimiçin gülünçtür, senin için değildir."
Adım cemal.mesleim *:Köfteci dukkanımıs var.TasiLim.İlkokul.. ama dahası var. 8O orta 1 terk..(senlen benzeşiyos yanı tasiliterk olayında.. :lol: )
tÜrkçenin nası yazıldıını *-aman abim benden örenmede kimdenörenirsen ören..bensayıLı başgöz yarıcılardanım tÜrkçenin.Ama bende bukadan becerebiliyom.AMa biçok abim-aLLAhrazıolsun -benibu halimle kabuledip seviyolar.Çok dıkkatli yazarsam-bende güzel yazabiliyom.aMa biz dukkanda masa başı kulak arkası kalemle saniyede hesapalmaa alıştıımızdan-çabuk yazıyomya..Allah okuyana selemetvesin.cümlede kuralkayide--helegalik bendiyem:Hak getire.. :cry:
Kafama-saasola çevirmee gelince.aBim bis cailis ama..öne bakar görünürkene 4 tarafında raporunu çıkattırırıs.merak etme..tasil başka-akılzeka başkadır 3 ünversite terkli abim.dorumu?*
Gülüç lafının *beni tınlatmasına gelinces..tınlatmıto..tırlatIyo abim.
neden dersen.. bi büyüe *gülüçolmademek büyük terbiyesisliktir-ayıptır buralarda.bizin köyde kendinden tasilli veyama yaşca büyüe böle laf sölemek.kessin.hakarettir.Valla alınma ama..PANTE abim içün yazdıım herşe doru.Aırına gitmesin.Seningimi çook kişileri ..susuz götürür -sususz getirir.
Hanı sene çok tanımadıımı sölemişin .doru.Doru lafa doru derim ben.sana çok tanımıyom ama-PANTE abimi çok iyi tanıyom.Aır Topdur.kimse kolay tartamas.Ayrıcadana bilki..inancı olan insandır.Ama seninbenim gimi inanmıyo onnar.Aldostu amcam var benim.oda *dine inanmas.Allah deyinces..gözyaşına tutamas..Albakalım *bunası inaç.de?*Bunnar ayrıcis.Aynı şekil.muhamed abim.psiko abim.hattakine can abim-hiramustam.O bilene biçok müsnümandan faklı inacı var.Bide ivtita abi var yenilerden.oda sannederim farklı bi müsnüman.
abim bunnara neden yazıyom biliyonmu.Senin iyiliin içün.Dersen.sanane bilader benim iyiliimden-kötülüümden ..Haklısın banane.Ama buraya öle adamlar gelip gidiyoki..Bis 3-beş kişimüsnümannıa gücümüzce burda bi mudafa yapıyos.Efendice inanış yapıyos.Ama gelipüçbeş aazı bozuk.İslamiyeti koruyom deyip ona buna dalaşıyo-küfürhakaret yapıyo.Hadee bizin üç kuruşluk katkımıs.oldu sana sıfır..
bak bu yokarda saydıım isimlere soro/saro/sorören\ V2000 bintürlü denişik isimle giren ama asla inacı ve efendiliidenişmeyen abimde dail..hiç kimsenin gönlüne kırmayıs.bu garipde gücünce dalamadan-bulaşmadan*aklı yettince bişeler karalar.gönül kırmamaa özen gösterir.
İşallah sende bizin bu abilerimis gimi olursun.kalırsın bu sitede.Burası-bak valla bi ayile yuvası gimi.İyikötü herkeş birbirine tanıyo.Bak benim çok sevdiim*banada ençok sevennerden VarToL amcam dinsis-sALGoN abim dinsis-Ösgür amcam-dinsis-* ben ve com....dİlaVer amcam.. dinsis.. daa bissürüabim-amcam var. dinsis.Ben onnara çok severim.Onnar bana..sor bakalım cail ceMalısevermisin deyi..inaçalarımıs ayrı.ama kaplerimis bir.Sence *bu eyi deilmi abim*?
Bide PANTE abimin bassettii AMD abimis vardı.saa sola küfür -dalaş bulaş edip.sitedenkovulan.yuvarlanıpgiden boşteneke..Öle olmakmı iyi..yokarda ismini saydıım abilerimgimi olmakmı.Bak soro abim koyu dindar.milim kıpraşmasinacından.ama herkeşlede dost.herkeşde -dinni dinsis ona sever.Arada tatlı takışma olur hakaret olmadan.Öle olmakmı iyi.AMD tenekesigimi yuvarlanmakmı .?
Abim kalbine kırdısam özür dilerim(ki mahakkak kırmışımdır.Amasende benim en sevdiim abime hakaret yapıp.küçümseyinces..Gülüçolma-deyince bende kırıldım.Pante abim hem benimiçün hem bu site içün çok deerli bi issan.iŞallah sende zamanna ona tanıyacan.fikirin başka olabilir.önemlideil.)
Sana hayırlı günner olsun.işallah iyi olur. (amin)
cml.krdşn. aynı zamanda pırof. ( *bu lafdan sona bilimin yüs hali... :evil: )
hadi bakalım hoşçakalın:)
ya cemal bey size cevabımı verdim. bana hakaret ettiniz, inanmadılar tek tek bu hakaretleri tekrar yazdım ne yazık ki... müthiş bir önyargı görüyorum sitede ama neyse... dediğiniz doğru ben bu sitede fazla kalmam:) giderim yani, işim gücüm var sizinle mi uğraşacağım ben... burada geçirdiğim vakitle giderim mesnevi den birkaç mısra okurum daha iyi:) boş havanda boş kelleleri dövmekten iyidir... boş havanda boş kellleri dövmek de bazen keyif veriyor insana. :)
bu arda bende sizden özür diliyorum..
Mesnevi mi dedin?
Kal, gitme o zaman.
Sen de az da olsa ümit var. :)
Kahrını çekeriz bir müddet ne yapalım.
Seninle Diyalektik Tasavvufu konuşuruz. :)
yok dostum sağol ben kendi dünyama başkalarını istemem sağolasın...
kalsaydım sana diyalektiği öğretirdim:)