PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum Unvanları..

pante
14-10-2007, 22:15
Daha önce de "kıdemli ve onur üyesi" ünvanlarıyla ilgili olumsuz görüşlerimi ilgili başlıkta ifade etmiştim. Bu ünvanlar hem yetersiz hem de uygun değil bana göre.

"Kıdemli üye" öncesi ve sonrasına da ünvan gerektiği gibi, "onur üyesi" ünvanı da yanlış algılanabiliyor ve dinlerden özgürlük üyesi olmayanlara verilmediği için onlar açısından forumda tek ünvan olmuş oluyor. Bu da 250 mesajlık üye ile 2000 mesajlık üyenin aynı ünvana sahip olması demektir ki bu bir dengesiz durumdur.
Ayrıca "Onur üyesi" ünvanının mesaj sayısına göre düşünülmesi, anlamına ters düşmektedir.

Bu ünvanlar yerine yıldız sistemi şeklinde bir ünvan sistemi mi yoksa yine isim ve sıfatlardan
oluşan bir ünvan sistemi mi olmalı?
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Önereceğiniz ünvanlar nelerdir?

okinono
14-10-2007, 22:34
Bence panterlerin yeri özgür ormanlardır.
Nerde görülmüş panterin yeleli aslan rolünde olduğu...

Bir yerde apolet varsa orada mutlaka bir ezilen vardır.
2004/Mekan...

dilaver
14-10-2007, 22:51
1-250 mesaja kadar: Eren
251-500 mesaja kadar: Ulu
501-1000 mesaja kadar: Çelebi
1001-2000 mesaja kadar: Hınzır
2001-3000 mesaja kadar: Mahzun
3000-5000 mesaja kadar: Garip
5000 mesajdan fazlası: mecnun

* * Bu rütbelendirme ilk bakışta alaycı, espirili bir yaklaşım gibi algılanabilir. Ancak 'bilmek'
kavramını büyütece aldığımız zaman aslında çok bilmenin ,çok şey bilmeme ile aynı anlama geldiğini görürüz.

--------------------

* * *Bir yerde apolet varsa orada mutlaka bir ezilen vardır. * okinono

* * * Sargonun yukarıdaki önerisini, frodo nun düzelttigi haliyle her ikisi de şu an on line olmadıgı için ben asmış ve tartışmaya açmış olayım.

* * * Benim de destekledigim bu rütbelenme sistemi aslında bir anlamda hak yoluna ulaşmak için her şeyinden vazgeçen sufileri çagrıştırıyor. Çok şey bildigini zanneden üye eren olarak yoluna başlıyor, bilgi girdabına girdigi ölçüde de mecnun olup çıkıyor.

* * * *Tabulardan özgür olan sitemize bu tarz bir derecelendirme daha iyi gider diye düşünüyorum. Klasik yöntemlerden biraz farklı gibi görünse de özüne inince anlam kazanıyor.
Aslında bu sıralamanın bir de hıyar aşaması vardı ama onu eledik. *:lol:

* * * *Bu derecelelendirmeyi tartışma ve önerilerinize açıyorum. Bundan sonraki derecelendirmede alacagımız kıstas mesaj sayısı olacak ve dinlerden özgür ya da inançlı ayrımı olmayacak. Otomatik olarak olacak ve kabul red seçenegi olmayacak.

* * * * Sargonun önerisi yukarıdaki gibiydi, elbette farklı öneriler de olabilir. Klasik olarak yıldız da olabilir. Bunu bir hafta kadar tartıştıktan sonra karara baglamayı ve son şeklini vermeyi planlıyoruz. Sonuçta bu ünvanlar mesaj yazanları ilgilendireceginden ekseriyetin görüşünü almak daha demokratik olur diye düşünüyorum.

* * * * saygılarımla

Cemal
14-10-2007, 23:06
Dilaverabim.. ben çElebilikten hIzzırlıa * doru gidiyom.. Fena deil yanı.. Yakışır keratanın oluna.. :lol:

pante
14-10-2007, 23:09
Bence panterlerin yeri özgür ormanlardır.
Nerde görülmüş panterin yeleli aslan rolünde olduğu...

Bir yerde apolet varsa orada mutlaka bir ezilen vardır.
2004/Mekan...

Sevgili Okinono;
Aynı fikirdeyim de, benim fikrimle olmuyor tabi.
Dolayısıyla ben de uyum sağlamak zorundayım.
"Pante(r)'e özgürlük!" desem de dinleyen yok.
Sol taraftaki "bağlı" kısmında bir aralar "admin" yazıyordu.
"Ben admin değilim, kaldırın falan dedim"
Admin kalktı, yerine "staff" geldi, neyse o. *:roll:

Birkaç kere mesajıma ünvanımın lafı edilerek yanıt verildi.
"Kaldırın şu ünvanlarımı, bana özgürlüğümü verin" dedim, kabul görmedi.
Bana kalsa ünvansız dönemler daha iyiydi.
Artık üyelerin takdiri neyse ona uyacağız n'apalım. *:)

mhmd
14-10-2007, 23:18
"Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır."

Atalarımız güzel laf etmişler.
Şahsen tüm kıdemlere karşıyım.
Yönetimdeki kişilerin yerleri haricinde (Kimin ne yetki ile işlem yaptığının anlaşılması) hiçkimsenin kıdem derecesi olmamalı. Hatta yazı sayıları bile görülmemeli.
Niteliğin nicelikten önde olması lazım gelir.
Bu yüzden; illa ki, derecelendireme yapılacak ise yazıların nitelikleri değerlendirilmelidir.
Yoksa; niceliği biraz kabaranlar, benim gibi kendini, bey,
Bir iki dosttan iltifat gören yine benim gibiler kendini yağ sanır.

Hiç kimse alınmasın tüm nitelemeler kendimle alakalıdır.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

zelzeleci
14-10-2007, 23:28
Ben de ünvanlara karşıyım.(yönetici ünvanları hariç) Kıdemli üyelik kabul edilebilir de onur üyeliğinin pek doğru bir uygulama *olduğunu düşünmüyorum. 'Dinlerden Özgürlük Grubu üyesi' yazısını da pek doğru bulmuyorum. Yine de yöneticilerin takdiridir.

nil
15-10-2007, 00:29
Arkadaşlar,

Ben yukarıdaki nitelemeleri, sırasını ve gerekçesini doğru bulmuyorum.
Sn sargon'un ve sn frodo'nun bilmek le *ilgili yorumları bence bilime karşı olan ya da gereksiz gören dincilerin ve bilinemezcilerin kullandığı bir yorum şeklidir.
Buradaki hekes de bilinemezci olmadığı için bu yorumlara uygun bir sıralamanın uygun *olmadığını düşünüyorum.

Bu üyeliklerin neye göre verildiğini pek bilmiyorum ama *"Kıdemli üye" *üye olma tarihine ve mesaj sayısına göre olabilir, *yanında başka ünvanlar da olabilmeli. "Onur üyesi" mesaj sayısına göre olmamalı, TD sitesinin onur duyacağı üyelerine ya da TD sitesine uygun yazarlar gibi onur duyacağımız kişiler üyemiz olursa onlara verilebilir.

Ayrıca dinlerden özgürlük grubuna dinlerden özgür olamayanların kabul edilmemesine özen gösterilmeli ve bu grubun dışında ateist, deist, agnostik grupları da olabilmeli diye düşünüyorum.

sargon
15-10-2007, 01:14
Ben önce bu öneriyi neden yaptığımı açıklayayım. Forumda şu anda iki ünvan var. Birisi kıdemli diğeri onur üyeliği şeklinde. Bu konu yönetimde tartışıldı ve yeni bir sistem oluşturulması düşünüldü. Doğal olarak ilk akla gelen şey birçok sitede olduğu gibi bir yıldızlama sistemi oldu. Bazı sitelerde ise çavuş, üstçavuş, başçavuş, teğmen, albay gibi askeri tarzda rütbeler, kiminde ise mesaja göre yükselen başka ünvanlar kullanılıyor. Bizim sistemimiz de şu anda sadece iki seviyeden oluşan bir ünvan sistemi gibi duruyor. 250 mesaja kadar Kıdemli, 800 mesajdan sonra ise Onur üyesi (sadece dinlerden özgür olan üyeler için)

Aslında ünvan yada yıldız kullanmak her durumda bir tür sıralama demek. Yani bir yıldız, iki yıldız,.. beş yıldız da kullansak, yanlarına bir ünvan da koysak bir sıralamadan kurtulmuş olmayacağız. Bu yüzden ben sitenin ruhuna biraz uyacağını düşündüğüm bir sıralama önerdim. Bilinen şekilde ünvanları aşağıdan yukarı doğru değil, yukarıdan aşağı kullanalım. Tabulara karşı çıkan bir sitede ilk gelen üyelerin garipseyeceği bir şey olsa da kafalarımızdaki rütbe ve ünvanların tersini uygulayıp yeni gelen bir üyeyi eren olarak nitelemenin psikolojik olarak bir etki yapacağını düşündüm. Bertold Brecht'in oyunlarında kullandığı "yabancılaştırma efekti"ni tiyatro ile ilgilenenler bilirler. Tabuları sarsmanın yolu insanın kendisine dışardan bakabilmesini sağlamaktır. Klasik tiyatroda seyirci kendisini tiyatronun bir parçası gibi hissedip, oyunun akışına kendini kaptırıp gider. Brecht'in tiyatrosunda ise yabancılaştırma efektleriyle birden bunun bir oyun olduğu algılatılır ve böylelikle seyirciye yaşamın kendisi sorgulatılır.

Biraz garip bir açıklama oldu belki ama ben klasik yıldızlama yada aşağıdan yukarıya bir rütbelemenin tabulara savaş açmış bir siteye gitmeyeceğini düşünüyorum. Bunu yönetimde tartışırken getirmiş olduğum argümanları da buraya ekleyeyim. Böylece üyeler gerekçelendirmemi biraz daha iyi anlayacaklardır.

Burda bir sürü kavramı sorguluyoruz. Klasik değerlendirmeleri yerden yere vuruyoruz. Hatta zaman içinde biraz da empati yapmayı, şişmiş egolardan kurtulmayı da öğreniyoruz. Ahmet İnam'ın yaptığı şey tam bir sıralama değil, daha çok felsefi ve psikolojik bir kategorizasyon. Ama burda bir tür sıralama da var. Yani insanlar olgunlaştıkça daha saygın ünvanlara sahip oluyorlar.

Hayatı deneyimlemiş insanlar ünvanların pek birşey ifade etmediğini söylerler ama yine de çoğu kartvizitine ünvanlarını doldurur. Başkaları öyle düşünmüyordur çünkü. Halbuki biz burda başkalarının düşüncelerini baz alarak haraket etmiyoruz. Yani açıkçası biraz çıkıntıyız. Yoksa dinle re inanmayıp, ama fazlaca da ileri geri konuşmadan hayatımızı sürdürebilirdik. Hatta bu durumda bu sitede yazıp çizmek bile çok anlamlı olmazdı. Yaptığımız şey yerleşik bir takım şeyleri sorgulamak olduğuna göre bunu insanalara kabul ettirmenin en güzel yolu ne olabilir? Onlara bu işi biz biliyoruz, siz de yavaş yavaş öğreneceksiniz demek mi, siz hepimizden daha iyisiniz, daha olgun, daha değerlisiniz demek mi? Bırakalım yeni gelen birisi kendisinin acemi olduğuna dair klasik kabulu daha ilk mesajında en üstten rütbeyi alarak sorgulasın. On tane daha fazla mesaj atarak daha değerli olunmadığını, bu ünvanların aslında bir halt olmadığını görsün. Aslında sitenin yazarlarının ve yöneticilerinin ünvanlar üzerinden değil, ilişkiler üzerinden kendilerine ve başkalarına değer biçecek olgunlukta olduklarını görsün.

Aslında olaya işaretlerle bakıldığında aynı şey görülecektir. Bazı ranklarda bir ikonparlak sonraki 4 ikon silik. Üyenin mesajı arttıkça parlak olan ikon sayısı artıyor, silik olanlar azalıyor. Burda olaya nerden baktığınız önemli. Eğer silik ikonlardan bakarsanız, yeni bir üye 4 silik ikona sahipken, yüzlerce mesajı olanın sadece 1 yada 2 silik ikonu var. Sadece öne parlak, arkaya silik ikonlar konduğu için parlak olanlar mesaj sayısını gösteriyor. Biz bunda bir tercih yapabiliriz. Yani aynı sistemi de kullanabiliriz, tersini de. Eğer parlak yada dolu ikonları öne koyarsak klasik olanı yapmış oluruz ve bence bu durumda yanına koyacağımız ünvan ile aralarındaki çelişkili durumu daha iyi yansıtmış oluruz. Tersini yapmak da mümkün. Aynı ünvanlarda olduğu gibi Eren'in yanına yedi dolu ikon, Ulu'nun yanına 6 dolu ikon v.s. koyabiliriz. Ancak bu durumda çelişki yeterince vurgulanmış olmaz.

Gelen ilk tepkilerden bazı üyelerimizin bir başka düşüncesinin olduğunu farkettim: Hiç bir ünvan olmasın. Bunun anlamı ne yıldız, ne ünvan, kısaca hiçbirşey yazılmasındır. Sadece yöneticiler için YK üyesi, DK üyesi vb. ibareleri olsun deniyor. Bu öneri de bir alternatif olabilir tabii. Şimdiye kadar bu öneri üzerine düşünmedik aslında. Ama bu durum üye isimlerini biraz kuru bir hale getirecektir. Yanlarına avatar koyarak nasıl renklendiriyorsak, bir yıldız ve metin olması daha şık bir görüntü verir diyorum. Benim gönlüm yukardaki sistemi kullanmaktan yana.

Edit: Bu isimlendirme sistemini nerden aldığımı söylemeyi unutmuşum. Aslında olayın dinsel bir sınıflama ile kesinlikle ilgisi yok. Dinlerle ilgilenen bir site olduğumuz için Prof. Dr. Ahmet İnam'ın "İnsan Yüzleri" adlı yazısındaki sınıflandırmada kullandığı isimleri kullanmak aklıma geldi. Daha önce Ahmet İnam'ın bu yazısını okumamış olanların kesinlikle okumalarını öneririm. Hatta Ahmet İnam'ın diğer yazılarını da öneririm. ODTÜ Felsefe Bölümünün başkanı ve Türkiye'nin en değerli felsefecilerinden biridir.

http://www.metu.edu.tr/~www41/ahmet-inam/yuzler.htm

pante
15-10-2007, 01:43
Eğer ünvanları bir teşvik ve liyakat amaçlı düşünmeyip, katkısı fazla olanları aşağılamak olarak düşünüyorsanız hiç ünvan olmaması, yazdıkça aşağılanmaya yeğdir diye düşünüyorum.

Mesele mesaj sayısı fazla olanların bir halt olmadığını göstermekse eğer niye bu ünvanların orijinalinden "hıyar" ı, "hışır" ı çıkarıyorsunuz ki?
Cesaretse eğer, sonuna kadar. Hıyar da olsun, hışır da.

Hatta biz kıdemlileri daha da aşağılayacak ünvanlar bulabiliriz;

5000 ve üstüne -- Keriz

3000 ve üstüne -- Apdal

2000 ve üstüne -- Kütük

1000 ve üstüne -- Hödük

500 ve üstüne *-- *Aziz

250 ve üstüne *-- Kral

100 ve üstüne *-- İmparator

1 ve üstüne * -- Yüceler Yücesi

gibi.. *:lol: *:o

E, sonuçta burada görüşlere göre karar verileceğine göre, kendi görüşümüzü sunmak normaldir değil mi? *:)
Ya adam gibi ünvan koyalım ya da ünvan-münvan olmasın. *:evil:

InVitatio
15-10-2007, 04:26
Degerli Forumdaslar,

bence ünvanlar iletilerin sayisal durumuna degil , icerigine göre verilmeli, forumun isleyisinde icerikli yorumlari yazan üyelere verilmeli, verilmeli diyorum cünkü bunu karara baglaycak birileri olmali, bunlar hangi deger yargilarina sahip olurlarsa olsunlar, kendi kibirinden ve kaliplasmis ön yargilarindan, siglik'larindan kurtulmus adaletli ve yüksek ahlakli insanlar tarafindan bu tür insanlara , forum üyelerine verilmeli.......
Ünvani sadece Disiplin Kurlu tarafindan verilebilmeli, verilen ünvani üyenin kabul etmeme gibi bir hakki'da olmali.

yani forum icinde azami bir sayisal limit uygulanmali, ( 400 ileti'den) bunu asanlar arasinda ünvan verecek olan DK adina Ünvanlar verilebilinir ve ünvani sadece DK üyeleri tarafindan gerekcesi aciklanarak geri alinabilinmeli....

Onur Üyeligi gerekliydi gereksizdi onu bu siteyi yönetenler karar vermeli ama küstahca bu toplumun deger yargilarina küfür eden insanlara bu forum birgün onur üyeligi verecek olursa , bu * forum toplum icinde bes kurus degeri olmayan insanlarin onur üyesi oldugu site olur , bu da hem diger onur üyelere haksizlik edilmis hemde henüz *tescil edilmemis onurlari ile forumun islevine katkilda bulunan *tüm üyelere saygisizlik olur.

eger yok bu ünvanlar iceriklere göre degil , sadece iletilerin sayisal durumuna göre verilcek olursa, Masonik 33 derece bana hos geliyor......

1. DERECE : ÇIRAK
2. DERECE : KALFA
3. DERECE : USTA
4. DERECE : KETUM ÜSTAT
5. DERECE : MÜKEMMEL ÜSTAT
6. DERECE : SIR KÂTİBİ
7. DERECE : NAZIR
8. DERECE : BİNA EMİRİ
9. DERECE : DOKUZLAR'IN SEÇİLMİŞ ÜSTADI
10. DERECE : ONBEŞLER'İN SEÇİLMİŞ ÜSTADI
11. DERECE : YÜCE SEÇİLMİŞ ŞÖVALYE
12. DERECE : ÜSTAT MİMAR
13. DERECE : SOLOMON KRALLIĞININ ŞÖVALYESİ
14. DERECE : YÜCE ÜSTAT (KUTSAL KUBBE BÜYÜK SEÇİLMİŞİ)
15. DERECE : DOĞU ŞÖVALYESİ (KILIÇ ŞÖVALYESİ)
16. DERECE : KUDÜS PRENSİ
17. DERECE : DOĞU VE BATI ŞÖVALYESİ
18. DERECE : SALİPVERDİ ŞÖVALYESİ (GÜLLÜ HAÇ ŞÖVALYESİ)
19. DERECE : BÜYÜK PONTİF (YÜCE İSKOÇYALI)
20. DERECE : DÜZENLİ LOCALARIN BÜYÜK SAYGIDEĞER ÜSTADI
21. DERECE : PRUSYA ŞÖVALYESİ
22. DERECE : LÜBNAN PRENSİ (KRAL BALTASI)
23. DERECE : SIR SANDIĞI BAŞKANI
24. DERECE : SIR SANDIĞI PRENSİ
25. DERECE : TUNÇ YILAN ŞÖVALYESİ
26. DERECE : İSKOÇYALI PAPAZ (İNAYET PRENSİ)
27. DERECE : KUDÜS TAPINAĞI'NIN HAKİM AMİRİ
28. DERECE : GÜNEŞ ŞÖVALYESİ
29. DERECE : SAİNT ANDE BÜYÜK İSKOÇYALISI
30. DERECE : SEÇİLMİŞ BÜYÜK KADOŞ ŞÖVALYESİ
31. DERECE : BÜYÜK MÜFETTİŞ KUMANDAN
32. DERECE : KUTSAL SIR YÜCE PRENSİ
33. DERECE : HÂKİM BÜYÜK GENEL MÜFETTİŞ

nil
15-10-2007, 14:00
Sevgili sargon,

Burası tabuları, toplumun değer yargılarını, önyargılı inançlarını, doğru bilinenleri sorgulayan, olması bir zorunluluk olan, aynı zamanda dinsiz ve ateist olanların yönetmesi gereken, herhangi bir dini inancı olanların hakaret etmek, saldırmak için değil, ancak fikir alışverişinde bulunmak için gelebilecekleri, herhangi bir dini inancı olmayanların düşüncelerini hakaret olarak kabul etmeyip hoşgörmeleri gereken bir site.
Ama başka sitelerden her şeyimizin mutlaka farklı olması gerekmez, farklı olmak için gereksiz bir şey yapmaya gerek yok. Bertold Brecht'in taktiğini beğenirim ama yeni gelen bir üyeyi eren olarak nitelemek, psikolojik olarak onunla dalga geçiliyor ya da *güvenilmez bir site gibi hisler de uyandırabilir.

Yaptığımız şey yerleşik bir takım şeyleri sorgulamak olduğuna göre bunu insanalara kabul ettirebilmek için onlara bu işi biz biliyoruz demek doğru olmasa da, siz hepimizden daha iyisiniz, daha olgun, daha değerlisiniz demek de aynı şekilde yanlış değil mi, bu takiye ya da *onları kandırmak, açık açık dalga geçmek olmaz mı? Bu işi bilmeyebilirsiniz ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, gerçekleri siz de bizim gibi yavaş yavaş görüp öğrenebilirsiniz *demek daha gerçekçi değil mi?

Fazla mesaj atan daha değerli demek değildir elbette ve bu ünvanların bu şekilde algılanmasının bir şekilde önlenmesi, fazla mesaj atarak daha değerli olunmadığını gösterecek başka sitelerle aynı yöntem uygulanabileceği gibi değişik bir sistem de uygunabilir.

Yanlışları görebilmek, doğrusunu da görebilmeyi gerektirmez. Ben yanlış gördüklerimi söylemeye çalıştım, doğrusunu hep birlikte düşünüp tartışıp bulabiliriz. Yani bu sıralama yerine ne konulabileceği konusunda özgün bir fikrim yok, olursa söylerim. Klasik sistem olabilir, klasik sistem yeni bir sistemle birlikte olabilir ya da yepyeni bir sistem olabilir, bu konuda başka öneriler olabilir, tartışılabilir ve kabul ya da reddedilebilir.

Not: Bu sınıflamayı nerden kimden aldığınızın pek önemi yok. Kim olursa olsun doğrusu da olabilir yanlışı da, kimse mükemmel değildir. Ahmet İnam'ı okurum. Bence kendisi bir filozof değil bir felsefecidir, yani pek suya sabuna dokunmayan, felsefeye bir katkısı olmayan, tepki alan resmi bir felsefecidir.

Çağlarını aşanlar genellikle çokbilmişlikle kibirlilikle suçlanıp çağlarında sevilmez çağlarında dışlanırlar, ancak gelecek çağlarda anlaşılırlar.

Ancak Ahmet İnam'ın aldığı tepkiler tam tersi, çağını aşmasından değil aşamamasındandır.

okinono
15-10-2007, 14:41
Sevgili sargon,

aynı zamanda dinsiz ve ateist olanların yönetmesi gereken, herhangi bir dini inancı olanların hakaret etmek, saldırmak için değil, ancak fikir alışverişinde bulunmak için gelebilecekleri, herhangi bir dini inancı olmayanların düşüncelerini hakaret olarak kabul etmeyip hoşgörmeleri gereken bir site.
.

Pante; bu paragrafın muhatabı ya sizsiniz ya da paragrafın müellifi çelişkide.

Çelişkileri sorgulayan birisi olarak böyle bir durum, yazılarınıza halel getirir bence.

Aman dikkat, Kleopatra'nın ne yapacağı belli olmaz. *

Bilirsin Mısırın en zehirli yılanını taşırdı hep yanında.

Selamlar

ozgur_beyin
15-10-2007, 15:30
Bilirsin Mısırın en zehirli yılanını taşırdı hep yanında. OKİNONO

Sevgili *okinono ,süt banyosu *yapmak için ,yanında taşıdığı ,500 eşşeği unutmuşsun. :lol: *:lol:

frodo
15-10-2007, 15:38
Sevgili nil;
"Ben yukarıdaki nitelemeleri, sırasını ve gerekçesini doğru bulmuyorum.
Sn sargon'un ve sn frodo'nun bilmek le *ilgili yorumları bence bilime karşı olan ya da gereksiz gören dincilerin ve bilinemezcilerin kullandığı bir yorum şeklidir.
Buradaki hekes de bilinemezci olmadığı için bu yorumlara uygun bir sıralamanın uygun *olmadığını düşünüyorum." demişsin.

Benim anlatmaya çalıştığım şey bilginin bilinmeyenle sınırlı olduğudur; bilinemeyecek ile değil.

Tekrar edeyim bilmek, bilinmeyenle bilinenin sınırında sürdürülen insani bir çabadır. Ve bilgimizi
sınırlayan bilemeyeceklerimiz değil, bilmediklerimizdir.

gercekisim
15-10-2007, 15:49
Daha önce de "kıdemli ve onur üyesi" ünvanlarıyla ilgili olumsuz görüşlerimi ilgili başlıkta ifade etmiştim. Bu ünvanlar hem yetersiz hem de uygun değil bana göre.

"Kıdemli üye" öncesi ve sonrasına da ünvan gerektiği gibi, "onur üyesi" ünvanı da yanlış algılanabiliyor ve dinlerden özgürlük üyesi olmayanlara verilmediği için onlar açısından forumda tek ünvan olmuş oluyor. Bu da 250 mesajlık üye ile 2000 mesajlık üyenin aynı ünvana sahip olması demektir ki bu bir dengesiz durumdur.
Ayrıca "Onur üyesi" ünvanının mesaj sayısına göre düşünülmesi, anlamına ters düşmektedir.

Bu ünvanlar yerine yıldız sistemi şeklinde bir ünvan sistemi mi yoksa yine isim ve sıfatlardan
oluşan bir ünvan sistemi mi olmalı?
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Önereceğiniz ünvanlar nelerdir?

Bence Sitenin kurallarına ve tanımına bakılarak karar verilmeli.Bu kurallar site için kural olduğuna göre buna aykırı bir sistem de olmamalı,yoksa çelişki doğar.

Giriş
Tanımlama
Siteye dair:
Turan Dursun Sitesi, aydın ve cesur insan Turan Dursun anısına yapılmış bağımsız bir internet sitesidir. Sitemiz, ateizm ve panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeyi benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek hem bireysel gelişime katkıda bulunmak hem de ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma sağlamak amacı gütmektedir. Sitemiz herhangi bir siyasi partinin, örgütün veya kuruluşun uzantısı değildir.

Ateist ve diğer din karşıtı felsefede olan bireyler toplumumuzda yakın bir döneme kadar bu ortaklıkları temelinde bir araya pek gelemediler. Genellikle ayrı kaldılar. İnternet ortamının yarattığı olanaklar sayesinde bu durum son yıllarda ortadan kalkmaktadır. Artık ateistler ve diğer din karşıtı felsefede olanlar en azından internet ortamında bir araya gelip seslerini duyurmaya başladılar. Bu oluşum, gelişimini sürdürmelidir. Bu açıdan sitemiz, gelecekte bir sivil toplum kuruluşuna dönüşmeyi, en azından böyle bir kuruluşun temellerine önemli katkıları olan bireylerin yetiştiği yer olabilmeyi kendisine hedef belirlemiştir.

Şeklinde bir tanım var.Buna göre Bu site içerisinde çeşitli görüşlerin kendiliğinden ve çeşitli konularda cepheler oluşturdukları bir site değil..Bu site bizzat kendisi bir cephedir..Bu nedenle taraftır..Bu nedenle de üyelerinin ünvanları sıfat şeklinde ve sitenin amacına hizmette başarı ve çabalara göre olmalıdır.

10- Onur Üyeliği ve Kıdemli Üyelik

Forumlarımıza yazdığı mesaj sayısı 750'ye ulaşan üyelerimize, Yönetim Kurulu kararı ile Onur Üyesi ünvanı verilebilir. Onur Üyeliği verilebilmesi için temel alınan kriterler, mesaj sayısının yanında şu iki öğedir:

1) Kişi mesajlarında dinlerden özgürleşme yolunda çaba göstermiş olmalıdır. Bu nedenle dinlerden yana tavır alan bir üye, diğer kıstasları yerine getirse de Onur Üyeliği ünvanı alamaz.

2) Kişinin görüşlerini ifade etmede kullandığı üslup genellikle olumlu olmalıdır.

Forumlarımıza yazdığı mesaj sayısı 250'ye ulaşan üyelerimize ise Yönetim Kurulu kararı ile Kıdemli Üyelik ünvanı verilebilir. "Kıdemli Üye" ünvanı alabilmedeki temel kriter dinsel konularda olunan taraf değil, görüşlerin ifade edilmesinde kullanılan üslupdur. Bu nedenle bir dinliye de Kıdemli Üyelik verilebilir.

Ünvanlar, sitemizin Yönetim Kurulu kararı ile verilir. Yönetim Kurulu kararı ve Disiplin Kurulu onayıyla ise geri alınabilir.

Üyeler, ünvanı kabul etmeme hakkına sahiptirler.

Buna göre sitedeki "onur üyeliği" *kişinin dinsel eğilimine ve amaca hizmetine göre değerlendirilirken,"kıdemli üye" sıfatı,üyenin görüşüne bakılmaksızın *mesaj sayısına bağlı olarak veriliyor.

Burada uygulanması gereken sistem bence Amaca hizmet derecesine göre olmalıdır,mesajlarıyla ne kadar faydalı olduğuna,mesajlarında kullandığı uslubun seviyesine bakılmalıdır. Ancak diğer düşüncedeki üyelerin de tasnifi gerekebileceği için diğer sistemin de uygulanması gereklidir.
Şuandaki karma sistem doğru temelde olmakla beraber kademeler arttırılmalıdır.

Farklı düşüncelerdekiler için: Yeni üye,üye,kıdemli üye * şeklinde ve muhalif olmayanlar için ne desem bilemiyorum:) saçma olacak belki ama :) mesela Yolcu , *Yol * , SON.. şeklinde birşey geldi aklıma

nil
15-10-2007, 23:30
Sevgili frodo,

Bu konuda yazdıklarınız silinmiş, ama hatırladığım kadarıyla, bilgimiz arttıkça sınırları artacağı için bilmediklerimiz de artacak, gittikçe bilinmeyenlere gömülüp hiçbir zaman bilmediklerimizi bilemeyeceğiz, boşuna uğraşıyoruz anlamı çıkıyordu. Dolayısıyla da buna göre bilinmeyenler bilinemeyecek demek oluyor ki bu da özellikle ek bir açıklama yapılmadan söylendiğinde bilinemezci bir yorumdur.

Her ne kadar *"bilgi bilinmeyenle sınırlıdır" sözünden bilinmeyenin de sınırı var mıdır, neyle sınırlıdır, her şeyi bilmemiz gerekir mi, neleri bilmemiz gerekir ya da neleri bilsek bizim için yeterlidir gibi sorulara verilecek yanıtlara göre "bilinenler arttıkça bilinmeyenler de artar" anlamı *da çıkar, aynı *sözden tam tersi bir anlam da çıkar, yani "bilgi artıkça bilinmeyen azalır" anlamı da çıkar ki bu bence daha doğru, materyalistik ve pozitif bir yorum.

Bilginin sınırı olmayabilir, yani * tüm bilinmeyenler bilinemeyebilir, bilginin sonuna ulaşamayabilir, *bu büyük bir olasılıkla doğrudur fakat akıl ve bilim, bilinmesi gerekenleri, yani evrenin ve canlılığın oluşumu gibi evrenin sırlarına ulaşabilecek güçtedir ve ruh, tanrı gibi doğaüstü güçlerin olamayacağı gibi birçok temel sırra da ulaşmıştır zaten. Sorun, bu sırlara uşlaşılamamış olunması değil, *dünyanın döndüğünün çok zor kabul edildiği ve evrimin henüz kabul edilmek için uğraştığı gibi ulaşılan bu sırların *henüz kabul edilememesindedir.

pante
16-10-2007, 01:05
Şu ana kadar gelen mesajlara baktığımızda ünvanların olmamasını isteyenler fazla.
Sonuç nasıl olur bilemem ama ünvanlar üzerinde biraz çalışalım derim.
Bütün ünvanları birden oluşturacak şekilde bir öneri hazırlamak zor gelebilir.
Ünvan önerisini kolaylaştırmak için 1-2 ünvan fikrini de alabiliriz. Daha sonra birleştiririz.
Örneğin;
0 - 100 arası mesaj *----- MİÇO

önerisinde bulunmuş olayım. 0-100 arasına başka önerileri de alalım.
Tabi bu arada 100-250 ya da 250-500 ve diğerleri için de öneriler gelebilir.
Bir başka arkadaşımızın aklında 750-1000 arası mesaja USTA önerisi olabilir.
Bir diğerinin 250-500 arasında KIDEMLİ gibi..
Belki böyle daha iyi bir sonuç elde ederiz.

beelzbb
16-10-2007, 01:13
Sevgili frodo,

Bu konuda yazdıklarınız silinmiş, ama hatırladığım kadarıyla, bilgimiz arttıkça sınırları artacağı için bilmediklerimiz de artacak, gittikçe bilinmeyenlere gömülüp hiçbir zaman bilmediklerimizi bilemeyeceğiz, boşuna uğraşıyoruz anlamı çıkıyordu. Dolayısıyla da buna göre bilinmeyenler bilinemeyecek demek oluyor ki bu da özellikle ek bir açıklama yapılmadan söylendiğinde bilinemezci bir yorumdur.

Her ne kadar *"bilgi bilinmeyenle sınırlıdır" sözünden bilinmeyenin de sınırı var mıdır, neyle sınırlıdır, her şeyi bilmemiz gerekir mi, neleri bilmemiz gerekir ya da neleri bilsek bizim için yeterlidir gibi sorulara verilecek yanıtlara göre "bilinenler arttıkça bilinmeyenler de artar" anlamı *da çıkar, aynı *sözden tam tersi bir anlam da çıkar, yani "bilgi artıkça bilinmeyen azalır" anlamı da çıkar ki bu bence daha doğru, materyalistik ve pozitif bir yorum.

Bilginin sınırı olmayabilir, yani * tüm bilinmeyenler bilinemeyebilir, bilginin sonuna ulaşamayabilir, *bu büyük bir olasılıkla doğrudur fakat akıl ve bilim, bilinmesi gerekenleri, yani evrenin ve canlılığın oluşumu gibi evrenin sırlarına ulaşabilecek güçtedir ve ruh, tanrı gibi doğaüstü güçlerin olamayacağı gibi birçok temel sırra da ulaşmıştır zaten. Sorun, bu sırlara uşlaşılamamış olunması değil, *dünyanın döndüğünün çok zor kabul edildiği ve evrimin henüz kabul edilmek için uğraştığı gibi ulaşılan bu sırların *henüz kabul edilememesindedir.

Çok Değerli Nil Abla, imzanızdan eminim çok eminsiniz.Lakin ben de şundan çok eminim hem de
adım gibi...

Bilim beşer üretimidir.Beşer Şaşar(genelde)...

SAYGILAR...

nil
16-10-2007, 16:44
Sevgili beelzbb,

Elbette bilimi insanlar oluşturmuştur ve şaşabilir. Bu yüzden de *bilimin verileri , dinler gibi değişmez, sorgulanmaz değildir. Bilim doğru bilinen yanlışları ve kendi yanlışlarını fark ederek, bunları düzeltmeye ve yerlerine doğrularını koymaya çalışarak, veriler toplayarak, topladığı verilerle gerçeklere daha fazla yaklaşarak ilerler. Ve bilim bugüne kadar topladığı verilere dayanarak örneğin çamura insan şekli verilerek can üflenip "ol" demekle bir insan olamayacağını yeterince bilir ve insanın milyarlarca yılda değişip gelişerek oluştuğunu söyler. Aynı şekilde bilim *evrende canlı cansız her şeyin fizik yasalarına ve birbirine bağımlı olduğunu ve fizik ötesi *diye bir şey olamayacağına dair sağlam verilere sahiptir.

Bilim boşluklarını doldurdukça *dünyanın yuvarlaklığına ikna olunduğu *gibi sonunda evrime ve Doğaüstü bir güç olamayacağına da *ikna olunacaktır.

Kusura bakma beelzbb, bu forum bu tür tartışma için olmadığından tartışmayı uzatmak istemiyorum, başka uygun bir yerde gerektiğinde yazabilirim.

Sevgilerimle

frodo
18-10-2007, 10:07
Sevgili arkadaşlar bu başlıkla ilgili acil fikirlerinizi alalım. Yoksa "mutfakta" kavga çıkıyor.
Can havliyle kendimi dışarı atmadan son gördüğümde pante sargon'u pençelemeye çalışıyor, sargon dimyata pirince giderken evdeki bulgur nasıl korunur felsefi konusu ileri sürerek pantenin kafasını karıştırmaya çalışıyordu. Tartışmaya diğer köşeden katılan vartor sakalla söz dinleme
ilişkisi üzerine sufistce yorumlarda bulunarak muhtemelen panteyi gaza getirmekle uğraşıyordu.

Ben mutfaktan kaçarken dilaverin konuya müdahil olmak üzere, lenin'in menşeviklerle tartışma
yöntemlerini gözden geçirerek hışımla içeriye girdiğini göz ucuyla görebildim.

Hadi TD üyeleri yaratıcı fikirlerinizi bekliyoruz.

okinono
18-10-2007, 11:01
Bence illa da bir ünvsan olacaksa. Herkes kendi seçsin ünvanını.

Yönetim bir liste yapsın. önce bu liste oylansın. Sonra herkes kendisi alsın ünvanını.

Örnek.

Kullanıcı adı : Okinono
Ünvanı: Eşşek

Eşşekoğlu eşek olması için gereken mesaj sayısı : 1

gibi...

Selamlar

Cemal
18-10-2007, 12:00
aBim.. caili gene konuşturcenis( 8O *) bu uvvan meselelriyannışve bölücülük yapıyo.Nedende.Bikerembellikine sadecene kenditarafından yazana kıyak geççen:oBir tarfda kızdıınız*kebndifikrinden olmayanı sitesinden postalayansitelerden çok faklı bi durum olmuyo.Bnece bu uvvan hiç olmasın.Yok kıdemliymiş*yok kıdemsismiş..yok onurlumuş*yok onursusmuş..Yawgerçek olaraktan buna nası karar verebiliyonus?
Adam 1er satırlık 100 mesac yassa.. 1. Hımm evet haklısın.. 2*tok öle düşünmüyom ben.. ^*-haklısınıs.. 4_evet evet... * * 98-Bu çok öçnmeli bikonu haklısısnıs..99-Olamas * 100-Aaa yüz olmuş bilene.. :lol: * .... yürügit oldu250 * aldın kıdemi..(habeci..) * ardından.. *567-Aslan atevisler.. 735-ne allah var ne kitap *749-Ne peygamber tanırım ne allah *750-Allah yok ben varım *..
hoOOpp aslan üyemis aldımı sana ONURu.. oldu ONURLU ÜYE:.. :lol: hani dine imana karşıya... onurlandı... :lol: (buna saygınatevis abilerim alınmasın.amabuyönüde var abim.)
abim acık *acı ve gırgıl yazdım ama... kusura bakmayın doru yazdım.. Herkeşin onuru kendine ayit.. SarO abim onursusumu bu siteye göre.. Aslan gimi mudafa yapıyı inacını..neküfrediyo ne aşalama yapıyo...adama kufredipyolar-taksim daveti yapıyolar.onnara bile baarmıyo..BNece SAROabim ÇOK ONURLU. hanıben nurcuulua iştiraketmiyom.a ayrı.ama böle yabancı fikir bi sitede(kendşne göreyanı)böle bıkmadan çızmadan yazcen*herkeşle barışık olcen.bu büyük onur..
ALdostu amcam bence oNUR aBİdesi.. Hİram abim aynışekil.. Ama onnar atevis deil diye ONURLU olmıcekler bu sitede.... Komik olmuyomu?*
hİçbişe yazmayın abim.. okuyan karar vesin kıdemlimi..onurlumu..onursusmu?*
yazrsın altın mesac sayısına .. adam bakar 3285 mesac.. fakat hepsi fosuruk.. otmok şeler.. çıkkk.. okumas...
yazarsın mesac sayısı 125.. adam biokur.. ooohhhoo derya adam.. bakarkı ne zaman yazcek bu adam... Bnece çırak*-kalfa-*usta..*paşşa*orgeneral-korgeneral**sultan çocuu*sadrazam kaşığı.. :wink: *filece bu uvvannara koymayalım.. Okurcu buna genni karar vesin.
Cail akıl kesti :wink: .. napayım abim benden akıllısı yokki.. :roll: *
ders ücretini ayrıcatalepetcEMabim.. :wink:
cailkardeşinis ceMal,
aynı zamanda pırof...( :cry: ..bilinin bu laftan sonaki ahli... :D )

ozgur_beyin
18-10-2007, 12:08
ÜÇ LİSE ,DÖRT üniversite bitirmiş cemalım. senin devenin, mepin eşşeğinin durumuyla, ilgili hiç görüş belirtmemişsin. :lol: *:lol: bu konuda ne düşünüyorsun. bizi :idea:

Cemal
18-10-2007, 12:27
ÖSküramcam yaw..uvvanın altına bunumu yassam ben..*? eyiolurmu -*bifikir söleamcam..

ceMal...
"ÜÇ LİSE ,DÖRT üniversite bitirmiş ." aynızemanda pırof..
böledaa havalımı olcek*?
nOT:bu deveynen-eşek konusu aır konu.Öle hemen fosuruk cevap yazmam.düşünmem lazım.Melmekette en bolbulunan şeler hakkında dıkkatli ve araştırmalı yasmamlazım.müim bikonu bu.. :wink:

ozgur_beyin
18-10-2007, 12:34
:lol: *:lol: *:lol:

18-10-2007, 12:55
Arkadaslar,

dilaverin onerisi en cok hosuma giden oldu. Ben de "Dinlerden Ozgurluk" grubu icin soyle bir sistem dusundum;

1-250 Alim
251-500 Emin
501-750 Acaba
751-1000 Galiba
1001-... Tufaya gelmisiz be!
bu isin saka tarafi tabi, kimse alinmasin :)

Site genelinde sadece belli bir kotanin uzerine cikan uyelere, site kurallarina ne kadar uydugu, ne kadar objektif oldugu gozonunde bulundurularak, kaliciligini onaylamak babinda, "Guvenilir Uye" gibi bir unvan verilebilir. Daha sonra ayri bir kategoride, siteye icerik bakimindan katkili olan uyelere bir "ek unvan" verilebilir. Bu "ek unvan" uyenin katkisina gore degisebilir. "Arastirmaci" "cevirmen" "yorumcu" "DK uyesi" vs gibi. Mesaj sayisi da yine istenirse gozonunde bulundurularak yildiz sistemine gecilebilir. Unvan konusunda inancli-inancsiz ayrimi yapilmamali, netekim TD sitesi dinlere karsi bir platform degil, dinlerden ozgur bir platformdur.

okinono
18-10-2007, 13:18
netekim *TD *sitesi *dinlere *karsi *bir *platform *degil, *dinlerden *ozgur *bir *platformdur.- Respendial

Alkışşşşşş......

İşin sırrı olinde iki kere rafine...

Tebrikler

Selamlar

aldostu
20-10-2007, 02:32
Ben de ünvanlara karşıyım.
Yöneticilerin görevleri, normal üyelerin mesaj sayısının belirtilmesi kafi.

Üyenin kişiliği,
zaten onun imzasıdır, ünvanıdır..

Pantenin, Sargonun, Vartorun,Soronun, Dilaverin, Cemalin, Cemin, Mepin, Habilisin, İstavritin, Özgürün..
Frodonun ve kalıcı olan diğer dostlarımızın ve diğer üyelerin yazdıklarına;
ünvanın bir katkısı oluyor mu?

Ben ünvanları gereksiz görüyorum.
Okuyan kendisi verir ünvanı.

3.yol
20-10-2007, 02:47
Bence unvan yerine insanlar hangi inanc ya da dusunce sistemine/grubuna yakinlarsa o belirtilebilir.
Bu belki kisisel bilgiler kisminda secenek olarak sunulabilir. Avatar secimi gibi.
Mesela:
Dinlerden ozgur
Ateist
Agnostik
Deist
.
.
.
Ilimli Islam
Sufi
Seriatci
.
.
.
Musevi
Hiristiyan
.
.
.
Kafasi karisik
Deli
Mecnun
:D

soro
24-10-2007, 00:25
Cemal kardeşim ve aldostu abimiz,

konuyu işlerken beni de ismen onurlandırmanız,alicenaplığınızdır.teşekkür ederim.

ben de bu konuda sizler gibi düşünmekteyim.hatta çok uzun zaman *önce eğer verilebiliritesi var ise kendim için "müslüman" ünvanının yazılmasını rica etmiştim.olmadı.
yalnız bu konuda bir üyeye verilmeyen "onur" üyeliğinin,o üyeye bir onursuzluk izafe edeceğini veya " onur" üyeliği olan bir üyenin de gerçekten "onur"lu olacağını hiçbir zaman sanmadım.buradaki ünvanlar sadecebu sanal alemimizdeki sanal kişiliklerimize ait ve *sitenin genel havasına uygun düşebildiğimizce verilen ünvanlardır.dolayısıyla gerçek kişilere bir fayda veya zarar vermez.

Cemalim 1000 mesajını doldurmuşsun.tebrik ederim.bu sitede en fazla seni ve aldostu abimizi okurum ve birşeyler öğrenmeye çalışırım sizlerden.diğer dostlarımızın da hakkını yemek istemem ama halktan biri gibi konuştuğunuzdan ve de ben de vasati bir aile reisi,sade vatandaş olduğumdan sizlerde kendimi de buluyorum bazen.dolayısıyla bir onur ünvanlı üyeden daha fazla önemsiyorum ,ve faydalanabiliyorum sizlerden.

bu arada,herşey fanidir,baki sadece Allahtır.binaenaleyh beşer şaşar misali hatalarımız da aslında faniyata hizmet etmekten gayri bir işe yarayamamışlardır.keşke hatalarımız olmasa idi ve kimseleri üzmese idik,kendi adıma ,kendimi daha onurlu hissederdim.ama nafile beşeriz ve şaşarız.Allah hidayet versin.