1-250 mesaja kadar: Eren
251-500 mesaja kadar: Ulu
501-1000 mesaja kadar: Çelebi
1001-2000 mesaja kadar: Hınzır
2001-3000 mesaja kadar: Mahzun
3000-5000 mesaja kadar: Garip
5000 mesajdan fazlası: mecnun
* * Bu rütbelendirme ilk bakışta alaycı, espirili bir yaklaşım gibi algılanabilir. Ancak 'bilmek'
kavramını büyütece aldığımız zaman aslında çok bilmenin ,çok şey bilmeme ile aynı anlama geldiğini görürüz.
--------------------
* * *
Bir yerde apolet varsa orada mutlaka bir ezilen vardır. * okinono
* * * Sargonun yukarıdaki önerisini, frodo nun düzelttigi haliyle her ikisi de şu an on line olmadıgı için ben asmış ve tartışmaya açmış olayım.
* * * Benim de destekledigim bu rütbelenme sistemi aslında bir anlamda hak yoluna ulaşmak için her şeyinden vazgeçen sufileri çagrıştırıyor. Çok şey bildigini zanneden üye eren olarak yoluna başlıyor, bilgi girdabına girdigi ölçüde de mecnun olup çıkıyor.
* * * *Tabulardan özgür olan sitemize bu tarz bir derecelendirme daha iyi gider diye düşünüyorum. Klasik yöntemlerden biraz farklı gibi görünse de özüne inince anlam kazanıyor.
Aslında bu sıralamanın bir de hıyar aşaması vardı ama onu eledik. *
* * * *Bu derecelelendirmeyi tartışma ve önerilerinize açıyorum. Bundan sonraki derecelendirmede alacagımız kıstas mesaj sayısı olacak ve dinlerden özgür ya da inançlı ayrımı olmayacak. Otomatik olarak olacak ve kabul red seçenegi olmayacak.
* * * * Sargonun önerisi yukarıdaki gibiydi, elbette farklı öneriler de olabilir. Klasik olarak yıldız da olabilir. Bunu bir hafta kadar tartıştıktan sonra karara baglamayı ve son şeklini vermeyi planlıyoruz. Sonuçta bu ünvanlar mesaj yazanları ilgilendireceginden ekseriyetin görüşünü almak daha demokratik olur diye düşünüyorum.
* * * * saygılarımla