Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-10-2007, 22:15
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Forum Unvanları..

Daha önce de "kıdemli ve onur üyesi" ünvanlarıyla ilgili olumsuz görüşlerimi ilgili başlıkta ifade etmiştim. Bu ünvanlar hem yetersiz hem de uygun değil bana göre.

"Kıdemli üye" öncesi ve sonrasına da ünvan gerektiği gibi, "onur üyesi" ünvanı da yanlış algılanabiliyor ve dinlerden özgürlük üyesi olmayanlara verilmediği için onlar açısından forumda tek ünvan olmuş oluyor. Bu da 250 mesajlık üye ile 2000 mesajlık üyenin aynı ünvana sahip olması demektir ki bu bir dengesiz durumdur.
Ayrıca "Onur üyesi" ünvanının mesaj sayısına göre düşünülmesi, anlamına ters düşmektedir.

Bu ünvanlar yerine yıldız sistemi şeklinde bir ünvan sistemi mi yoksa yine isim ve sıfatlardan
oluşan bir ünvan sistemi mi olmalı?
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Önereceğiniz ünvanlar nelerdir?
Alt 14-10-2007, 22:34
okinono
Üye Değil

Standart Re: Forum Ünvanları

Bence panterlerin yeri özgür ormanlardır.
Nerde görülmüş panterin yeleli aslan rolünde olduğu...

Bir yerde apolet varsa orada mutlaka bir ezilen vardır.
2004/Mekan...
Alt 14-10-2007, 22:51
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

1-250 mesaja kadar: Eren
251-500 mesaja kadar: Ulu
501-1000 mesaja kadar: Çelebi
1001-2000 mesaja kadar: Hınzır
2001-3000 mesaja kadar: Mahzun
3000-5000 mesaja kadar: Garip
5000 mesajdan fazlası: mecnun

* * Bu rütbelendirme ilk bakışta alaycı, espirili bir yaklaşım gibi algılanabilir. Ancak 'bilmek'
kavramını büyütece aldığımız zaman aslında çok bilmenin ,çok şey bilmeme ile aynı anlama geldiğini görürüz.

--------------------

* * *Bir yerde apolet varsa orada mutlaka bir ezilen vardır. * okinono

* * * Sargonun yukarıdaki önerisini, frodo nun düzelttigi haliyle her ikisi de şu an on line olmadıgı için ben asmış ve tartışmaya açmış olayım.

* * * Benim de destekledigim bu rütbelenme sistemi aslında bir anlamda hak yoluna ulaşmak için her şeyinden vazgeçen sufileri çagrıştırıyor. Çok şey bildigini zanneden üye eren olarak yoluna başlıyor, bilgi girdabına girdigi ölçüde de mecnun olup çıkıyor.

* * * *Tabulardan özgür olan sitemize bu tarz bir derecelendirme daha iyi gider diye düşünüyorum. Klasik yöntemlerden biraz farklı gibi görünse de özüne inince anlam kazanıyor.
Aslında bu sıralamanın bir de hıyar aşaması vardı ama onu eledik. *

* * * *Bu derecelelendirmeyi tartışma ve önerilerinize açıyorum. Bundan sonraki derecelendirmede alacagımız kıstas mesaj sayısı olacak ve dinlerden özgür ya da inançlı ayrımı olmayacak. Otomatik olarak olacak ve kabul red seçenegi olmayacak.

* * * * Sargonun önerisi yukarıdaki gibiydi, elbette farklı öneriler de olabilir. Klasik olarak yıldız da olabilir. Bunu bir hafta kadar tartıştıktan sonra karara baglamayı ve son şeklini vermeyi planlıyoruz. Sonuçta bu ünvanlar mesaj yazanları ilgilendireceginden ekseriyetin görüşünü almak daha demokratik olur diye düşünüyorum.

* * * * saygılarımla
Alt 14-10-2007, 23:06
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

Dilaverabim.. ben çElebilikten hIzzırlıa * doru gidiyom.. Fena deil yanı.. Yakışır keratanın oluna..

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 14-10-2007, 23:09
Kıdemli Üye

Bence panterlerin yeri özgür ormanlardır.
Nerde görülmüş panterin yeleli aslan rolünde olduğu...

Bir yerde apolet varsa orada mutlaka bir ezilen vardır.
2004/Mekan...
Sevgili Okinono;
Aynı fikirdeyim de, benim fikrimle olmuyor tabi.
Dolayısıyla ben de uyum sağlamak zorundayım.
"Pante(r)'e özgürlük!" desem de dinleyen yok.
Sol taraftaki "bağlı" kısmında bir aralar "admin" yazıyordu.
"Ben admin değilim, kaldırın falan dedim"
Admin kalktı, yerine "staff" geldi, neyse o. *

Birkaç kere mesajıma ünvanımın lafı edilerek yanıt verildi.
"Kaldırın şu ünvanlarımı, bana özgürlüğümü verin" dedim, kabul görmedi.
Bana kalsa ünvansız dönemler daha iyiydi.
Artık üyelerin takdiri neyse ona uyacağız n'apalım. *
Alt 14-10-2007, 23:18
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır."

Atalarımız güzel laf etmişler.
Şahsen tüm kıdemlere karşıyım.
Yönetimdeki kişilerin yerleri haricinde (Kimin ne yetki ile işlem yaptığının anlaşılması) hiçkimsenin kıdem derecesi olmamalı. Hatta yazı sayıları bile görülmemeli.
Niteliğin nicelikten önde olması lazım gelir.
Bu yüzden; illa ki, derecelendireme yapılacak ise yazıların nitelikleri değerlendirilmelidir.
Yoksa; niceliği biraz kabaranlar, benim gibi kendini, bey,
Bir iki dosttan iltifat gören yine benim gibiler kendini yağ sanır.

Hiç kimse alınmasın tüm nitelemeler kendimle alakalıdır.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 14-10-2007, 23:28
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben de ünvanlara karşıyım.(yönetici ünvanları hariç) Kıdemli üyelik kabul edilebilir de onur üyeliğinin pek doğru bir uygulama *olduğunu düşünmüyorum. 'Dinlerden Özgürlük Grubu üyesi' yazısını da pek doğru bulmuyorum. Yine de yöneticilerin takdiridir.
Alt 15-10-2007, 00:29
nil nil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşlar,

Ben yukarıdaki nitelemeleri, sırasını ve gerekçesini doğru bulmuyorum.
Sn sargon'un ve sn frodo'nun bilmek le *ilgili yorumları bence bilime karşı olan ya da gereksiz gören dincilerin ve bilinemezcilerin kullandığı bir yorum şeklidir.
Buradaki hekes de bilinemezci olmadığı için bu yorumlara uygun bir sıralamanın uygun *olmadığını düşünüyorum.

Bu üyeliklerin neye göre verildiğini pek bilmiyorum ama *"Kıdemli üye" *üye olma tarihine ve mesaj sayısına göre olabilir, *yanında başka ünvanlar da olabilmeli. "Onur üyesi" mesaj sayısına göre olmamalı, TD sitesinin onur duyacağı üyelerine ya da TD sitesine uygun yazarlar gibi onur duyacağımız kişiler üyemiz olursa onlara verilebilir.

Ayrıca dinlerden özgürlük grubuna dinlerden özgür olamayanların kabul edilmemesine özen gösterilmeli ve bu grubun dışında ateist, deist, agnostik grupları da olabilmeli diye düşünüyorum.

Tanrı bilimin boşluklarındadır.
Bilim boşluklarını doldurdukça Tanrı'ya yer kalmayacaktır.
Alt 15-10-2007, 01:14
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben önce bu öneriyi neden yaptığımı açıklayayım. Forumda şu anda iki ünvan var. Birisi kıdemli diğeri onur üyeliği şeklinde. Bu konu yönetimde tartışıldı ve yeni bir sistem oluşturulması düşünüldü. Doğal olarak ilk akla gelen şey birçok sitede olduğu gibi bir yıldızlama sistemi oldu. Bazı sitelerde ise çavuş, üstçavuş, başçavuş, teğmen, albay gibi askeri tarzda rütbeler, kiminde ise mesaja göre yükselen başka ünvanlar kullanılıyor. Bizim sistemimiz de şu anda sadece iki seviyeden oluşan bir ünvan sistemi gibi duruyor. 250 mesaja kadar Kıdemli, 800 mesajdan sonra ise Onur üyesi (sadece dinlerden özgür olan üyeler için)

Aslında ünvan yada yıldız kullanmak her durumda bir tür sıralama demek. Yani bir yıldız, iki yıldız,.. beş yıldız da kullansak, yanlarına bir ünvan da koysak bir sıralamadan kurtulmuş olmayacağız. Bu yüzden ben sitenin ruhuna biraz uyacağını düşündüğüm bir sıralama önerdim. Bilinen şekilde ünvanları aşağıdan yukarı doğru değil, yukarıdan aşağı kullanalım. Tabulara karşı çıkan bir sitede ilk gelen üyelerin garipseyeceği bir şey olsa da kafalarımızdaki rütbe ve ünvanların tersini uygulayıp yeni gelen bir üyeyi eren olarak nitelemenin psikolojik olarak bir etki yapacağını düşündüm. Bertold Brecht'in oyunlarında kullandığı "yabancılaştırma efekti"ni tiyatro ile ilgilenenler bilirler. Tabuları sarsmanın yolu insanın kendisine dışardan bakabilmesini sağlamaktır. Klasik tiyatroda seyirci kendisini tiyatronun bir parçası gibi hissedip, oyunun akışına kendini kaptırıp gider. Brecht'in tiyatrosunda ise yabancılaştırma efektleriyle birden bunun bir oyun olduğu algılatılır ve böylelikle seyirciye yaşamın kendisi sorgulatılır.

Biraz garip bir açıklama oldu belki ama ben klasik yıldızlama yada aşağıdan yukarıya bir rütbelemenin tabulara savaş açmış bir siteye gitmeyeceğini düşünüyorum. Bunu yönetimde tartışırken getirmiş olduğum argümanları da buraya ekleyeyim. Böylece üyeler gerekçelendirmemi biraz daha iyi anlayacaklardır.

Burda bir sürü kavramı sorguluyoruz. Klasik değerlendirmeleri yerden yere vuruyoruz. Hatta zaman içinde biraz da empati yapmayı, şişmiş egolardan kurtulmayı da öğreniyoruz. Ahmet İnam'ın yaptığı şey tam bir sıralama değil, daha çok felsefi ve psikolojik bir kategorizasyon. Ama burda bir tür sıralama da var. Yani insanlar olgunlaştıkça daha saygın ünvanlara sahip oluyorlar.

Hayatı deneyimlemiş insanlar ünvanların pek birşey ifade etmediğini söylerler ama yine de çoğu kartvizitine ünvanlarını doldurur. Başkaları öyle düşünmüyordur çünkü. Halbuki biz burda başkalarının düşüncelerini baz alarak haraket etmiyoruz. Yani açıkçası biraz çıkıntıyız. Yoksa dinle re inanmayıp, ama fazlaca da ileri geri konuşmadan hayatımızı sürdürebilirdik. Hatta bu durumda bu sitede yazıp çizmek bile çok anlamlı olmazdı. Yaptığımız şey yerleşik bir takım şeyleri sorgulamak olduğuna göre bunu insanalara kabul ettirmenin en güzel yolu ne olabilir? Onlara bu işi biz biliyoruz, siz de yavaş yavaş öğreneceksiniz demek mi, siz hepimizden daha iyisiniz, daha olgun, daha değerlisiniz demek mi? Bırakalım yeni gelen birisi kendisinin acemi olduğuna dair klasik kabulu daha ilk mesajında en üstten rütbeyi alarak sorgulasın. On tane daha fazla mesaj atarak daha değerli olunmadığını, bu ünvanların aslında bir halt olmadığını görsün. Aslında sitenin yazarlarının ve yöneticilerinin ünvanlar üzerinden değil, ilişkiler üzerinden kendilerine ve başkalarına değer biçecek olgunlukta olduklarını görsün.

Aslında olaya işaretlerle bakıldığında aynı şey görülecektir. Bazı ranklarda bir ikonparlak sonraki 4 ikon silik. Üyenin mesajı arttıkça parlak olan ikon sayısı artıyor, silik olanlar azalıyor. Burda olaya nerden baktığınız önemli. Eğer silik ikonlardan bakarsanız, yeni bir üye 4 silik ikona sahipken, yüzlerce mesajı olanın sadece 1 yada 2 silik ikonu var. Sadece öne parlak, arkaya silik ikonlar konduğu için parlak olanlar mesaj sayısını gösteriyor. Biz bunda bir tercih yapabiliriz. Yani aynı sistemi de kullanabiliriz, tersini de. Eğer parlak yada dolu ikonları öne koyarsak klasik olanı yapmış oluruz ve bence bu durumda yanına koyacağımız ünvan ile aralarındaki çelişkili durumu daha iyi yansıtmış oluruz. Tersini yapmak da mümkün. Aynı ünvanlarda olduğu gibi Eren'in yanına yedi dolu ikon, Ulu'nun yanına 6 dolu ikon v.s. koyabiliriz. Ancak bu durumda çelişki yeterince vurgulanmış olmaz.

Gelen ilk tepkilerden bazı üyelerimizin bir başka düşüncesinin olduğunu farkettim: Hiç bir ünvan olmasın. Bunun anlamı ne yıldız, ne ünvan, kısaca hiçbirşey yazılmasındır. Sadece yöneticiler için YK üyesi, DK üyesi vb. ibareleri olsun deniyor. Bu öneri de bir alternatif olabilir tabii. Şimdiye kadar bu öneri üzerine düşünmedik aslında. Ama bu durum üye isimlerini biraz kuru bir hale getirecektir. Yanlarına avatar koyarak nasıl renklendiriyorsak, bir yıldız ve metin olması daha şık bir görüntü verir diyorum. Benim gönlüm yukardaki sistemi kullanmaktan yana.

Edit: Bu isimlendirme sistemini nerden aldığımı söylemeyi unutmuşum. Aslında olayın dinsel bir sınıflama ile kesinlikle ilgisi yok. Dinlerle ilgilenen bir site olduğumuz için Prof. Dr. Ahmet İnam'ın "İnsan Yüzleri" adlı yazısındaki sınıflandırmada kullandığı isimleri kullanmak aklıma geldi. Daha önce Ahmet İnam'ın bu yazısını okumamış olanların kesinlikle okumalarını öneririm. Hatta Ahmet İnam'ın diğer yazılarını da öneririm. ODTÜ Felsefe Bölümünün başkanı ve Türkiye'nin en değerli felsefecilerinden biridir.

http://www.metu.edu.tr/~www41/ahmet-inam/yuzler.htm

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 15-10-2007, 01:43
Kıdemli Üye

Eğer ünvanları bir teşvik ve liyakat amaçlı düşünmeyip, katkısı fazla olanları aşağılamak olarak düşünüyorsanız hiç ünvan olmaması, yazdıkça aşağılanmaya yeğdir diye düşünüyorum.

Mesele mesaj sayısı fazla olanların bir halt olmadığını göstermekse eğer niye bu ünvanların orijinalinden "hıyar" ı, "hışır" ı çıkarıyorsunuz ki?
Cesaretse eğer, sonuna kadar. Hıyar da olsun, hışır da.

Hatta biz kıdemlileri daha da aşağılayacak ünvanlar bulabiliriz;

5000 ve üstüne -- Keriz

3000 ve üstüne -- Apdal

2000 ve üstüne -- Kütük

1000 ve üstüne -- Hödük

500 ve üstüne *-- *Aziz

250 ve üstüne *-- Kral

100 ve üstüne *-- İmparator

1 ve üstüne * -- Yüceler Yücesi

gibi.. * *

E, sonuçta burada görüşlere göre karar verileceğine göre, kendi görüşümüzü sunmak normaldir değil mi? *
Ya adam gibi ünvan koyalım ya da ünvan-münvan olmasın. *

Önerilen Siteler