PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alev Alatlı'dan Kürtler ile ilgili bir analiz..

AYATA
17-11-2007, 16:52
Alev Alatlı'dan Bir KÜRT Analizi * *
"Ben bir Kürt aydını olsaydım..." Alev Alatlı, bugüne kadar Kürtler üzerine yazılmış en ilginç analizlerden birisine imza attı. Enteresan bağları tek tek yakaladı.
Analiz: Alev Alatlı / Zaman

Ben bir Kürt aydını olsaydım...

Ben bir Kürt aydını olsaydım, kendimi parçası hissettiğim halkın bütününü tanımaya adardım. Tanıma sürecine mutlaka bizzat kendimi tanımaktan başlar, aidiyet duygumun dayanaklarını acımasızca irdelerdim. Kendime dair keşfettiğim ilk özellik, pek muhtemeldir ki "Kürtçe" konuşuyor olmam olurdu.

Kimliğime ilişkin bu değerli ipucunun izini sürer, Kürtçe'yi "İndo-Avrupa dil ailesinin, İndo-İran dalının İran dilleri alt-grubu"na yerleştiren Batılı dilbilimcilerin eserlerini irdelerdim. Ben bir Kürt aydını olsaydım, irdelediğim dilbilimcilerinin anadilimi altında tasnif ettikleri "İndo-Avrupa dili" sınıfının ideolojik bir "varsayım"dan ibaret olduğunu, böyle bir dilin varlığına ilişkin hiçbir bilimsel verinin bulunmadığını keşfetmekten büyük rahatsızlık duyardım. Rahatsızlığım, "İndo-Avrupa dili" konuştukları varsayılan "Aryan" kavimlerinin bizzat kendilerinin de ideolojik bir kurmacadan ibaret olduklarını keşfettiğimde daha da artar; "ilk İndo-Avrupa dili" ve "Aryan kavimleri" icatlarının arkasında 19. yüzyıl İngilizlerini gördüğümde teyakkuza geçerdim. Bir Kürt aydını olsaydım, halkımın 19. yüzyıla ve İngilizlere ilişkin deneyimleri, beni "emperyalizm"e karşı mutlaka uyarır; araştırmamı derinleştirmeye sevk ederdi. Az biraz daha irdelediğimde, "Aryan" kelimesini, Sanskritçe'den türetip, Avrupa dillerine salanların da onlar olduklarını öğrenirdim.

Ben bir Kürt aydını olsaydım, halkımın Batı'nın gündemine Mezopotamya'da petrol bulunmasından çok daha önce, dini nedenlerle girdiğini, 1800'lü yılların daha ilk yarısında "Havarilerin ruhlarıyla donanmış, İsa'nın aşkı uğruna dünya nimetlerini terk etmiş" misyonerlerin "o vahşi dağlar" dedikleri topraklarıma İsa'nın "haçını yerleştirmek" için geldiklerini hatırlardım. Ben bir Kürt aydını olsaydım, Edward Said'in "Avrupalı olmayan halkların özelliklerinden bir tanesi de belgeler, tarihler, otobiyografiler, kayıtlar ve benzerleri bakımından zengin olmamasıdır.../onların/ tarihi hakkında kapsamlı, güvenilir bir eser bulunmamasının nedeni de budur" tesbiti kulağıma küpe olur, halkıma ilişkin Batılı "tesbitler"i öğrenir ama mutlak doğru gibi asla kabullenmez; Ermeni diyasporasının ithamları karşısında boynumu bükmezdim.

Ben bir Kürt aydını olsaydım, meselâ 1840 yılında, Muş, Bitlis, Erzurum ve Van'a misyoner aileler yerleştiren Papaz Horatio Southgate(1)gibi bir adamın, "putperest" dediği halkıma kapı komşum Ermeniler aracılığıyla ulaşma planları yaptığını öğrendiğimde düşünür, bu hususta misyonerlerin "Hıristiyan Ermenilerle işbirliği" yapmış olmalarının telmihlerini irdelerdim. Bu bağlamda, Papaz Efendinin "...Bununla beraber, diğer Doğu halklarının hepsinden üstün oldukları kanısındayım. Türklerin ve İranlıların arasında yaşayan Kürtler, ne Türkler gibi suratsız ve ağır, ne İranlılar gibi mülayim ve sinsidirler. Yırtıcı ve aşağılanmış bir ırk olarak dağlarda dolanır, yerleşik Kürtler tarafından sahiplenilmezler. Yerleşikler, farklı bir türdür. İçtenlikleri, erkekçe bağımsızlıkları, şeffaflıkları, cömertlikleri, canlılıkları, zekâları Hıristiyanlığa yaklaşımları bağlamında olumsuzluk içermez, dahası, Hıristiyanlığa biat ettikleri takdirde soylu ve özel bir halk olacaklarına işaret eder" şeklindeki tesbitlerini, halkım üzerindeki emellerin olası bir tezahürü olarak kaydetmekten geri durmazdım.

Ben bir Kürt aydını olsaydım, rahmetli Musa Anter'in anılarını okumuş, Hitler'in Ankara Büyükelçisi Franz Joseph Hermann Michael Maria von Papen'in(2) rahmetliyi "Kürt ırkı"nın katışıksız olduğu, yani Araplara, İranlılara, Türklere veya Ermenilere "bulaşmadığı" asırlarda "mavi gözlü-sarışın" olduklarına dair ikna turlarını ürpererek hatırlardım. Aynı bağlamda, Madam Danielle Mitterrand'ın yoksul ve garip Diyarbakır'ı "dünyanın en güzel şehri, şehirlerin anası" ilân etmesini de aynı çerçevede değerlendirirdim. Ben bir Kürt aydını olsaydım, sarışın, mavi gözlü ve bütünüyle sanal "Aryan"ların, "Beyaz Avrupalılar"ın Cilâlı Taş Devrinde Kafkaslarda "yaşamış" atalarına dönüştürülmesi sürecini ibretle izler; "Beyaz adamın üstünlüğü" kuruntusunun insanlığın başına sardığı felâketleri düşünür, yüreğim daralırdı. Ben bir Kürt aydını olsaydım, 17.yüzyıl gezgini Evliya Çelebi'yi gözden kaçırmaz, dördüncü kitabında onaltı değişik Kürtçe'den bahsettiğini kaydeder; buna karşın, "anadil"in bir halkın etnik kökeninin saptanmasında yegâne belirleyici unsur olmadığını, din, aşiret bağlantıları gibi unsurlarla çakışması halinde önem kazandığını keşfederdim. Ben bir Kürt aydını olsaydım, günümüz dünyasında "millet" kavra.ının Frenk armudu misali bir sözcük olup, kim hangi niyetle isterse öyle istimal edilebildiğini keşfettiğimde bir daha durur düşünür, "Kürt milliyetçiliği" gibi bir tanımı dillendirmeden önce içini doldurduğumdan emin olmak isterdim. Nedir, "millet"? Osmanlıca-Türkçe Ansiklopedik Büyük Lügat'ın dediği gibi "bir dinden olanların topluluğu" ise; "milliyet"in karşılığını "ümmet" ise; "aralarında din, dil ve tarih birliği olan topluluktaki hâl; maddi manevi birlik ve beraberlik rabıtaları bulunan topluluklardaki vasıf" ise; "milletimiz bir vücuttur; ruhu İslâmiyet; aklı Kur'an ve imandır" açıklaması doğru ise, ne "Kürt," ne de ne "Türk" milliyetçiliği diye bir tanımlamanın olamayacağını teslim ederdim.

Ben bir Kürt aydını olsaydım, Osmanlıca-Türkçe Ansiklopedik Büyük Lügat'la yetinmez, Batı kaynaklarını didiklerdim. İngilizce, Fransızca, Almanca'da hatta Rusça'da aynı olan "nation" kelimesinin pek ünlü bir çağdaş filozof(3) tarafından "Nation/millet soyuna ilişkin bir kuruntuyu paylaşan, komşularına karşı nefret besleyen bir toplumdur. Bu nedenledir ki, bir nation/millet'teki bağlılığın temelinde kusurlu bellek (kuruntu) ve ötekine duyulan nefret yatar" cümlesini görünce kanım donardı. Biraz daha inceleyince, Profesör Margalit'in ailelerimiz, arkadaşlarımız, sevgililerimiz, komşularımız, kavmimiz ve nation/milletimizle geliştirdiğimiz sağlam ilişkilerin ortak belleğimizin ürünü olduğunu iddia ettiğini görür; "ortak bellek"in sağlam ve ahlâki ilişkiler geliştirirken, aynı biyolojik türden olmamızın dışında hemen hiçbir şey paylaşmadığımız yabancılarla ilişkilerimizin zayıf ve gayri-ahlâki olduğunu söylediğini öğrenirdim. Bu çerçevede, "ortak bellek"in Kürtleri özgürleştirmekten çok sakatlayan, barışmacılıktan çok öç alma duygularını körükleyen bir olgu olabileceğinden korkardım.

Ben bir Kürt aydını olsaydım, Margalit'in çözümlemesi bize uyar diye heveslensem dahi, öncülünde zorlanır, "öteki"nden kategorik olarak nefret eden/dışlayan bir "Türk" tanımadığım gibi, Türklerin dört başı mamur ortak bir "soysop" doktrinleri olmadığını bildiğimi teslim ederdim. Bir ucu Manas, diğer ucu Hayber Kalesi destanı olan bir anılar manzumesi, ne kadar "ortak bir kuruntu" olabilir diye irdelerdim. Ben bir Kürt aydını olsaydım, talihsiz bir tarihin, tanımların ideolojik karmaşasının acısının, hele de Yeni Dünya Düzeni'nde yaşayakalabilmek için canını dişine takmış çabalayan Türkiye'den çıkarılmasına izin vermezdim.

(1) Papaz Horatio Southgate,1812-1894, Portland, Maine doğumlu Amerikalı "Congregationalist" papaz. "Muhammediliğin İran ve Türkiye'deki durumu" başlıklı araştırması için 1836'da New York'tan çıkıyor, dört yıl süreyle "Ermenistan, Kürdistan, İran ve Mesopotamya"da geziyor. "Narrative of a Tour through Armenia, Kurdistan, Persia, and Mesopotamia, New York, 1840.

(2) Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi, 1939 to 1944.

(3) Avishai Margalit'in The Ethics of Memory (2002)

sargon
17-11-2007, 17:56
Açıkçası pek enteresan birşey bulmamış olsam da, Alev Alatlı'nın "ben bir Kürt aydını olsaydım" şeklindeki empati havası veren yaklaşımını kendisi adına ciddi bir ilerleme sayabiliriz. İçeriğinde empati olmaması önemli değil, en azından böyle bir şeyi düşünmesi bile yeter. Alev Alatlı'yı kutluyorum.

Geçenlerde Ümit Özdağ'da da bir empati kıvılcımı gördüm. NTV'deki tartışmada şöyle birşey söyledi. Aklımda kaldığı kadarıyla aktarıyorum: "1984-2000 arasında terör dolayısıyla 40.000 insanımız öldü. Bunların 7.000'i güvenlik görevlisi, korucu ve öğretmen gibi çeşitli devlet görevlileriydi. 3.000'i PKK safında yeralan Irak ve Suriye vatandaşıydı. Geriye kalan 30.000 kişi ise ya dağa çıkmış ya da başka biçimlerde PKK safında olan Türkiye vatandaşlarıydı. Orda şehir olan 7.000 kişinin cenazeleri Türkiye'nin dört bir yanına dağıldı ve bu bile büyük bir infial yarattı toplumda. Halbuki 30.000 cenaze orda oldukça küçük bir bölgeye sıkışmış durumda. Bunun bu insanlarda nasıl bir psikoloji yaratmış olduğunu düşünmek gerek."

Açıkçası Ümit Özdağ'ın sözleri beni bile şaşırttı. Hatta bu sözlerin Alev Alatlı'nın pek samimi görünmeyen empatik ifadelerinden daha samimi olduğunu düşünüyorum. Saddam'ın Kürtlere yaptıklarını anlatırken ağlamış olduğu, dönemin şahin kanat temsilcilerinin Fikret Bila'yle röportajlarında hata yaptıklarını itiraf etmeleri gibi şeyleri de düşünürsek, bir yerlerde ciddi bir sorun olduğu muhakkak.

Sözlerimi Halil Ergün'ün çok hoşuma giden şu sözleriyle bitireyim: "Bu toplumda bir irin var ve bunun akıtılması gerekiyor." Nasıl olacağını ben de bilmiyorum ama gerçekten de bu irin akıtılmadan ilerlememiz mümkün değil gibi görünüyor.

dilaver
17-11-2007, 18:36
Ben bir Türk aydını olsaydım Kenan Evren'in biz Kürtçeyi yasaklamakla son derece yanlış yaptık sözlerinin ne anlama geldigini sorgulardım. Acaba bu yanlışın sonuçlarının neler oldugunu, nelere yol açtıgını düşünürdüm.

* * Ben bir Türk aydını olsaydım Fikret Bila'nın eski genelkurmay başkanları ile yapmış oldugu söyleşiyi didik didik eder ve söylenenler temelinde nasıl bir çözüm üretebilmek gerektigini düşünürdüm.

* * Ben bir Türk aydını olsaydım savaşa harcanan asgari 300 mlyar dolar le bu ülke insanlarına neler verilebilecegini hesaplardım.

* * Ben bir Türk aydını olsaydım bu Anadolu topraklarında 900 senedir ümmet olarak diger halklarla birlikte kaynaşarak ve içiçe bir Anadolulu kimligi altında kardeşçe yaşadıgımı ama son 80 senedr benim bu kardeşlik kimligimin zoraki bir milliyetçilik dayatması ile elimden alınmak istedigini düşünürdüm. 1000 senedir gerek genetik olarak gerekse sosyal olarak bir aidiyete mensup olmamıza gerek olmadıgını düşünürdüm.

* * *Ben bir Türk aydını olsaydım İsmail Beşikçinin tek kişilik bir örgüt olmak suçundan neden yaşamının 17 senesini cezaevlerinde geçirdigini sorgulardım.

* * * Ben bir Türk aydını olsaydım her türlü milliyetçiligi ve milli hissi reddedip insan kimligi ile tüm insanlarla birleşebilmeyi arzulardım.

* * * Ben bir Türk aydını olsaydım emegin tek deger ve kutsal olabilecegi, sömürüden uzak, bilime teknolojiye ve yalnızca insan yönelik bir düzen kurmayı hedeflerdim.

* * * saygılarımla

spartacus
17-11-2007, 19:57
Ben bu Alev Alatlı'dan bir şey anladıysam piskopos olayım-aman aydın olmayayaım :) (hep arap olunacak değilya)

Aryan demiş, İndo demiş bir şeyler demiş, demiş de çıkmış biriside demiş ki, böyle aralara serpiştirip durdunda onlarda ne ola ki?
"milletimiz bir vücuttur; ruhu İslâmiyet; aklı Kur'an ve imandır" açıklaması doğru ise, ne "Kürt," ne de ne "Türk" milliyetçiliği diye bir tanımlamanın olamayacağını teslim ederdim.

Peki doğrumu bu açıklama ya değilse? -yok kimin söylediğine mi bakılmalı, A söylediyse dorgudur arkadaş, B diyorsa yanlıştır mı demeliydim, kim söylemiş bunu keşke bilseydim :)-

Öbürleride hamur olmuşda, öncelikle amacı ne Bu Kürt Aydın olsaydımla kürt aydını olanın. Ne yani, dil dediğimiz özneyi, kendilerini tanımlamak için söyleyen bizler neden başkalarına gelince "dil" faktörünün yanına "din" vs gibi faktörleri koyarak saptırmaya çalışıyoruz yada bas baya her şeyi ile orta yerde duruken yok saymaya çalışıyoruz . *ne diyor ""milletimiz bir vücuttur; ruhu İslâmiyet; aklı Kur'an ve imandır"" eee ne demek istiyorsun burada? Ümmet(!) O halde Kürt aydını olmak da ne olaki :)

Ben bir Kürt aydını olsaydım dil dediğimiz faktörün çıkış kaynağının kurbağayı taklit etmek olduğunu, ve ayrıca insanın sosyal bir varlık oluşu ve topluluklar halinde, soy-sop şeklinde yaşamasının kaçınılmaz nesnel koşulları gereği, farklı coğrafyalarda farklı biçimlerde iletişime geçtiklerini, ama iletişim ve yaşam biçimi arasındaki farkların sadece zorunlu bir koşul farkı olduğu ve biçimsel bir fark olduğunu görmeye çalışır, biçimde takılı kalmak yerine öze(insan) inerdim.

Kaldı ki biçimsel farklar üzerinden siyasi yapılar oluşturmanında, aynen olsaydım yazarının *ÜMMETİ gibi insana ve tabiatına yabancı, güçlü olanların egemenlik aracı olan bu tür biçimsel bölücülüğün(!) ve adaletinde ancak güçlü olanın çıkarına olduğu sürece doğru kabul edildiği bu çarkına çarktığım dünyada sorgulamaya çalışırdım :)

O halde ne diyor yazar, oda bilmiyor... Doğru olan güçlü olanın çıkarıdır diyor, zayıf olan ise kendisini sürüden saymalıdır diyor, nasıl mı Kur'an, islam edebiyatı ile ama bir türlü insan olmanın zaten bu tür yapmacık şeylerin yanında da-önünde de fazlasıyla mevcut olduğunu ve zaten kafi olanın bu diğerlerinin ise biçimsel ve yanlış olduğunu görmek istemiyor, fırsattan istifade Anadolu-Osmanlı ümmetine övgü dizmeye çalışıyor.

Buda gösteriyorki payımıza, Türkiyede başka bir millet, kültürden, dilden olmak gibi oradada alevi olmak kalıyor :)

17-11-2007, 20:16
"Kimliğime ilişkin bu değerli ipucunun izini sürer, Kürtçe'yi "İndo-Avrupa dil ailesinin, İndo-İran dalının İran dilleri alt-grubu"na yerleştiren Batılı dilbilimcilerin eserlerini irdelerdim. Ben bir Kürt aydını olsaydım, irdelediğim dilbilimcilerinin anadilimi altında tasnif ettikleri "İndo-Avrupa dili" sınıfının ideolojik bir "varsayım"dan ibaret olduğunu, böyle bir dilin varlığına ilişkin hiçbir bilimsel verinin bulunmadığını keşfetmekten büyük rahatsızlık duyardım. Rahatsızlığım, "İndo-Avrupa dili" konuştukları varsayılan "Aryan" kavimlerinin bizzat kendilerinin de ideolojik bir kurmacadan ibaret olduklarını keşfettiğimde daha da artar; "ilk İndo-Avrupa dili" ve "Aryan kavimleri" icatlarının arkasında 19. yüzyıl İngilizlerini gördüğümde teyakkuza geçerdim. "

Simdi burada vurgulanan, kurtlerin aslinda sandiklarinin aksine aryan irki gibi asil bir irktan olmadiklari , tarih ve kokenleri ile ovunmelerinin yersiz oldugu mu? Biz kendimizi ergenekon destanlari, orta asya masallari ile kandirirken iyi mi? Veya bunun ne onemi var, Iran Pers Imparatorlugunun devami ya da Babil'in devami Irak'tir. Bu ne degistirir? Oncelikle bu kisim soyle birsey olabilirdi, ben aydin olsaydim, soyumun sopumun bana birsey katmadigini, cingene bile olsam bunun benden birsey de goturemyecigini anlardim.

vartor
17-11-2007, 20:54
Ben aydin bir insan olsaydim, yurdumun problemlerini objektif bir gozle inceler, halkimin rahatsizligina sebep veren problemlere, irk, din, dil gozetmeksizin, sorunlarin kokenine iner, careler uretmeye calisirdim. Tabi ki arkamdan kafama bir kursun sikilmasi ihtimalininin de var oldugunu bile bile.

gerilla
17-11-2007, 21:19
ben bir kürtsem buyazıyı yollamak zorundayımdır.

EDİT
Gerilla C/P yaptığın link yada linkleri buraya ekleyebilirsin...

Spartacus

pante
17-11-2007, 21:54
Gerilla,bunların tümü zırvadan ibaret.
Hangi kaynaktan aldıysan aslı astarı yok.
Kürtler hiç Guti olur mu yahu?
Kürtlerin kökeni Eskimolara dayanır.

ozgur_beyin
17-11-2007, 22:02
O .Zaman denen, dini kullanarak satan gazeteye Alev Alatlı niye yazar anlamadım.
Zaman, tiraj raporlarında 500bin sattığı görünüyor. Ama ''tazgahta'' satılan gazete sayısı, 20 bin civarında.
Herhalde Türkiyede en çok satan (tiraj roporlarında ikinci görünüyor) ama en az okunan gazetelerden birisi.
Bir çok esnaf abone ,bu abonelik ''ne olur ne olmaz'' diye düşünen esnafın sayesinde oluyor.
Bir çok yerde gördüğüm ,zaman gazetesi, ütüsü bozulmamış pantolon gibi ,bir köşede istifli duruyor.
Alev Alatlıyı bir aydın olarak beğenirim. Ama bu yazıyı niye yazmış? anlamadım.Aklımın bir köşesindeki şeytan,
''acaba bu yazı alaev altlı'ya sipariş olarak yazdırdılar mı?''diye soruyor.
Bende kendimi ,çeyrek altın ,pardon aydın olarak görüyor ve okumasada, Alev Alatlıya soruyorum.
Türk aydını kürt aydınını veya halkını tanımak için kendini zorladı mı?
Türk aydını ,kürtçenin uyduruk bir dil olduğunu söyleyerek ,başını kumun içine mi soktu?
Türk aydını, kürtçenin uyduruk bir olduğunu söylerken, ingilizin ,almanın, portekizlinin ,ispanyolun dilinin
latinceden devşirme olduğunu ,düşündümü?
Niçin ?türk aydını , kürdün yerine tarih ''yazdı'' niçin dilinin ''uyduruk olduğunu söyledide, bu konuda bir kürdün uzmanlığına güvenip, danışmadı?
Yoksa kürt ne söylerse yanlış söyler paranoyası mı var, alatlı gibi ,türk aydınlarında.

gerilla
17-11-2007, 22:03
türklerin ki de apaçilere dayanır, ingilizlerde moğollar'dan türemiştir.

spartacus
17-11-2007, 22:18
Saçmalıyorsunuz, Gerilla konu Alatlı'nın yazısı, söyledikleri her ne ise kendi sorunu, illada çarşaf gibi bunları dökmeye gerek yok....

Her şeyden evvel bu gün gerçekten bilinen en önemli şey AVESTA-VENDİDAD ın tarihsel ve Zerdüşt dininin kitabı olmasıdır... Heleki M.Ö. 6 yüzyılda başlayıp 200 yıl süren Tevrat yazını ne hikmettirki bölgeye perslerin hakim olduğu ve gerçekten de Med temsiline dayandığı üstelikde medlerin Yahudilere ÖZERKLİK tanıdığı dönemdir.

Kimki kendisini ne idüğü noktasında tanımlamak için illada dedelerinin protein enzimlerine() kadar gitme zorunluluğu hissediyordur ya tanımladığı gibi değildir yada kafasında tahta eksiktir yada başka türlü kendisini ifade edemiyordur... Boşverin bunları... Biz tarihe uygarlık ve kültürel açıdan bakmak istiyoruz, millet isimleri bile özünde aile büyüklerinin isimlerine özdeş düşüyor aynen evvel çağ kabile, devlet isimleri gibi, dünyada insanların sayısının o kadar az olduğu dönemler var ki kendisinden ve kabilesinden başka insan görmeden ölmüş bir yığın insan olmalı... Kafatasçılıktan artık vazgeçelim. Bu güne bakalım...

Dil bir iletişim aracıdır, dile bağlı milli tanımlar 500 yıldan daha geriye gitmez, emriyon biçiminde 1200 lerde ulaşırız, biçim üzerinden kurgulanmış siyasetin propagandası adına tarihinde içine s.çmayalım.

Kızılderili kültürü Hint kültürü ile ortak ritüellere hatta kelime köklerine bile sahip. Karıştırmayalım. Bırakın insanlar bu gün bu açıdan kendisini nerede görüyorsa ifade edebilsin, yeterki siyasete ve haksız sistem ve düzenlere alet edilmesin...

pante
17-11-2007, 22:24
Guti kelimesini hangi kanıbozuk bozmuş ta Kürt yapmış acaba?
Vay alçaklar vay!
Demek ki Kürt kelimesi uyduruk bir kelime..
Aslı Guti.
O zaman neden aslınıza dönmüyorsunuz?
Önce bu sorunu halledin.
Köy köy dolaşın. "Biz Kürt değil, Gutiyiz" deyin.

Bir uç diyor ki "Kürtler dağlıdır. Karlı dağlarda kart kurt sesleri nedeniyle bunlara Kürt denmiştir."
Bir uç ta diyor ki " Kürtler dağlıdır. Kart-Kurt-Gord diye adlar almıştır. asılları 5000 yıl önceye dayanır."
Ne biliyorsun?
Belki de 50.000 sene öncesine dayanıyordur.

"Mal bulmuş mağribi" gibi uyduruk senaryolara hemen sarılıyorsunuz.
Bakın Nikitin Kürtler hakkında araştırmalarnın sonucunda ne diyor:

“Tarih ve dilbilim alanında yaptığımız bu gezi henüz bir çok noktayı karanlıkta bırakıyor ve Kürtlerin kökenleri üzerinde ancak bazı varsayımlar öne sürmemize imkan veriyorsa, antropolojide bize bu konuda fazla yardımcı olamayacaktır” diyor.
Yani; Kürtler’in kökeninin belirsiz olduğu, tartışmalı olduğu vurgusunu yapıyor.

Bu arada, Eskimoların kökeni de Türklere dayanıyormuş. :)

spartacus
17-11-2007, 22:38
dedim ya işte eyle.

Kimki kendisini ne idüğü noktasında tanımlamak için illada dedelerinin protein enzimlerine() kadar gitme zorunluluğu hissediyordur ya tanımladığı gibi değildir yada kafasında tahta eksiktir yada başka türlü kendisini ifade edemiyordur...

vartor
17-11-2007, 23:03
Adam gibi yasamanin ne ilgisi var gecmiste atalarinin ne olmasiyla? gecmise degil gelecege donelik olmali cozumler. Dedelerinin yaptigi dedelerini ilgilendirir. Erdem, hatalarindan ogrenip bir daha tekrarlamamaktir. Hele ateist dusunceye hic yarasmiyor, sanki tanridan verilmis bir lutufmus gibi bahsediliyor atalarinin ne buyuk oldugu soylentileri...

gercekisim
18-11-2007, 00:42
* * Ben bir Türk aydını olsaydım bu Anadolu topraklarında 900 senedir ümmet olarak diger halklarla birlikte kaynaşarak ve içiçe bir Anadolulu kimligi altında kardeşçe yaşadıgımı ama son 80 senedr benim bu kardeşlik kimligimin zoraki bir milliyetçilik dayatması ile elimden alınmak istedigini düşünürdüm.

Alıntıladığım bu kısmı istersen birdaha düşün,yoksa ne Türk aydını ne de kürt aydını olmaz senden. :)

Hem 900 senedir ümmet olarak diger halklarla birlikte kaynaşarak ve içiçe bir Anadolulu kimligi altında kardeşçe yaşadıgımı düşünüp,hem de kendisinin kürt olduğunu söyleyerek etnik kimliğini ortaya koymak gerekliliği duyan birilerinin,bunca ırktan insanla sorunsuz şekilde yaşayan IRKIMA karşı,NEDEN saldırgan tavırlar sergilediğini düşünmemek olmaz değil mi Dilaver?

Bilmem anlayacak mısın?
senin söylemene göre;900 senedir hiç kimseyle sorunu olmadan yaşayan,sorun çıkarmayan ırk Türkler.Ama sen hala daha Türklerin milliyetçilik yaparak bölünmeye sebep olduğunu savunuyorsun ne kadar ilginç....
Bu *durumdan rahatsızlık duyan Türkler değil ! 900 sene başka ırklarla beraber yaşayıp onlara zarar vermeyen kardeş gören hep Türkler olmuştur ancak bu ırklardan ermeniler ve kürtler Türk'leri herzaman sırtından vuran olmuştur ! *

Ayrıca kürt isminin kökeninin SÜMER (http://www.aygazete.com/?32915)'den geldiğini söyleyen ve kürt kimliğini ön plana çıkarma ihtiyacı hisseden IRKÇI üyeye Sümer'lerin TÜRK olduğunu ve senin anlattığın tarihe göre ırkının isminin bile Türk'ler tarafından verildiğini öğrenmeni tavsiye ederim. Bu memlekette bugün rahatça kürtçe denilen ve her yörede ayrı telden çalan bir dili konuşan kişilerin,dillerini konuşmada herhangi bir sıkıntılarının olmadığı ve yasak ta olmadığı biliniyor,ama siz bu resmi dil olsun diyorsanız o zaman boşuna çabalamayın hatta bu konuda konuşmayın bile !. IRKÇILIK yapacaksanız ben de yaparım,yok eğer bahsettiğiniz gibi 900 sene sorun olmadan sizi kabul eden beraber yaşayan bir Millet'e böyle devam edelim diyecekseniz emin olun bu Millet sizi yine kardeş görecektir,ama yeter ki kalleşlik OLMASIN !

Böyle ikidebir IRKÇILIK yapmanızın,buna dönük yazılar yazmanızın altında yatan rahatsızlığınızın sebebini açıkça yazsanız belki bundan daha faydalı bir konu olur..böyle aklınızsıra kürt kimliğinizi ön plana çıkararak,ırkçılık yaparak HİÇBİRŞEY elde edemezsiniz ! sadece insanları rahatsız eden karasinek gibi olursunuz.

dilaver
18-11-2007, 00:55
sayın gercekisim

* ben türküm bu böyle biline. Yani kafa kagıdımda öyle yazıyor ama bunu ciddiye almıyorum. Bu beni hiç enterese etmiyor. Kimligim ne mi ben İŞÇİ yim. Kimligim bu. Siyasi anlamı ise komünist diyorlar.

* * *Bizi tek bir şey ilgilendiriyor . Emegin sömürüsü. Ve bizim patronumuzun Türk, Kürt, Ermeni, vs olması bir şey degiştirmiyor. Biz işçiler hepsine aynı ölçüde karşıyız. Ama Kürt - Türk meselesini karşımıza çıkaran, devleti dikte ettiren egemen sınıflar bizi bir saçma rüzgara savurmak istiyorlar. Biz sınıf bilinçli işçiler her türden ulusalcılıga, her türden milliyetçilige, din ayrımına, ırk ayrımına, cinsiyet ayrımına karşıyız. Bizim vatanımız yoktur. Bizi hapsedecek vatan sınırları da daha icat edilmemiştir.

* * *Bizle her şeyden evvel insanız. Siz acaba biz işçilerle insanlık ve emek temelinde bir birlige razı mızınız. Yoksa ön şartınız Türklük mü.

* * *saygılarımla

gercekisim
18-11-2007, 01:09
Bana karşı ırkçı tavır sergilemeyen kimseye karşı ırkçılık yapmam. Ama bana düşmanlık yapanın gerekçesi IRK ise ben dünyanın en ırkçı insanı da olurum !. *Durduk yere neden ırkımı ön plana çıkarıp benim gibi olmayanlara düşmanlık edeyim? bunun mazereti olamaz ! ama bazıları bunu anlayamıyor maalesef.

Bizle her şeyden evvel insanız. Siz acaba biz işçilerle insanlık ve emek temelinde bir birlige razı mızınız. Yoksa ön şartınız Türklük mü.

her ne kadar ben meseleleri sadece işçi sınıfı,brujuva sınıfı gibi çerçevelrde değerlendirmesem de eminim sizin bu düşüncenizle,düşündüklerim arasında pek çok ortak nokta vardır. Ne savaş isterim ne de insanların sömürülmesini.. İnsanların insan gibi,haksızlığa uğramadan,ezilmeden,sömürülmeden yaşadıkları bir dünyadır hayalim.

Ayrıca önceki mesajımda sana kürt müsün,Türk müsün diye sormamıştım ve Kürt olduğunu da söylememiştim. Önceki mesajımın bir kısmı gerilla nickli ırkçıya yönelikti.(Sümer dilinden falan bahsetmiş,komik bir yazı yazmış)
Saygılar.

vartor
18-11-2007, 01:15
Galiba istenilen sonuc ayni, herkesin insan gibi yasamasi; sadece bu noktaya varis icin cizilen yol *ayriliyor.

pante
18-11-2007, 01:40
Galiba istenilen sonuc ayni, herkesin insan gibi yasamasi; sadece bu noktaya varis icin cizilen yol *ayriliyor.

Sevgili Vartor;
Herkesin istediği sonucun aynı olduğunu sanmıyorum.
Öyle olsa o çizgiler çakışmaz, çatışmazdı.

Adam "bir kürt olarak bu yazıyı buraya asmak hakkım" diyor ve konuyla ilgisiz olarak uyduruk bir senaryoyu c/p yapıyor.
Ama yöneticilerimiz buna ses çıkarmıyor.
Halbuki yapılması gereken derhal bu c/p'nin ve konuyla ilgisiz mesajların silinmesidir.
Bu yapılmayınca sürtüşmeler çıkıyor.
Frene basarak hareket ediyoruz ama bazı arkadaşların sabrı taşıyorsa haklarıdır.
Sabrı taşanı daha da tahrik edici yanıtlar ise öfkeyi oluşturuyor ve sonuç malum.
Bakıyorum olmadık yerde konu kilitlenebiliyor ama aynı hassasiyet burada gösterilmiyor.

AYATA
18-11-2007, 01:54
Gerillanın *copy paste yaptığı konuyu daha öncede okumuş ve gülmekten yarılmıştım...."çocuk piç se sokakta her gördüğü erkeği babası sanırmış" *sözünü hatırlattı...bana...köken arayacağız diye mezopotamyada bir zamanlar var olmuş uygarlıklara yamanmaya çalışmak o kadar komikki, hele bir forumda arkadaşın birisi sümercede kürtçe sözcükler diye derleme yapmış ortak sözcüklerin kürtçe dedikleri hepsi sonradan var edilmiş kürt diline Türkçeden geçmiş kelimeler :) .... *gülünç olmamak lazım ... ben kürtleri küçümsemiyorum fakat şu son zamanlardaki amerikan destekli şahlanışlarıda komikmi komik geliyor...

gercekisim
18-11-2007, 02:27

Sevgili Vartor;
Herkesin istediği sonucun aynı olduğunu sanmıyorum.
Öyle olsa o çizgiler çakışmaz, çatışmazdı.

Adam "bir kürt olarak bu yazıyı buraya asmak hakkım" diyor ve konuyla ilgisiz olarak uyduruk bir senaryoyu c/p yapıyor.
Ama yöneticilerimiz buna ses çıkarmıyor.
Halbuki yapılması gereken derhal bu c/p'nin ve konuyla ilgisiz mesajların silinmesidir.
Bu yapılmayınca sürtüşmeler çıkıyor.
Frene basarak hareket ediyoruz ama bazı arkadaşların sabrı taşıyorsa haklarıdır.
Sabrı taşanı daha da tahrik edici yanıtlar ise öfkeyi oluşturuyor ve sonuç malum.
Bakıyorum olmadık yerde konu kilitlenebiliyor ama aynı hassasiyet burada gösterilmiyor.

Bu sözlere aynen katılıyorum.Bu tür ırkçılık yapmak amacıyla yazılmış,terörist bir parti ve örgütü destekler nitelikteki yazıların forumda yer almasını doğru bulmuyorum.Bu forumda dinler ile ilgili konuşulduğunu,bu konulardaki gerçeklerin sergilendiğini sanıyordum.Ama foruma geldiğimden beridir daha çok ırkçılığa dönük yazıları görüyorum ve gitgide buradan soğuyorum.Sağolsunlar birkaç mantıklı arkadaş ta olmasa uğrayacağımı bile sanmam.İyi ki onlar var.

Bakara
18-11-2007, 04:03
KÜRT TARİHÇİLİĞİ BİR ÖN ATA ARAYIŞIDIR

http://www.benimblog.com/levent/4626/K%DCRTLER%DDN+%D6N+ATALARI....html

18-11-2007, 11:48
"Böyle *ikidebir *IRKÇILIK *yapmanızın,buna *dönük *yazılar *yazmanızın *altında *yatan *rahatsızlığınızın *sebebini *açıkça *yazsanız *belki *bundan *daha *faydalı *bir *konu *olur.."

Hep ayni taktik, bundan oteye gecemiyoruz gercekisim. Burada kelimeler uzerine konusuyoruz, kelimeler ne soyluyorsa, niyet de rahatsizlik da odur. Birak artik bu komplo paranoyalarini, konuyu hicbiryere goturmuyorsun.

Bir kurt gelmis kurtlerin ecdadini yazmis, bir digeri hayir yanlis demis, biri de bu kavimler turktur demis. Diyelim Guti'ler kurt, bu birsey degistirir mi? Diyelim ki kurtler fransiz kraliyet ailesinden geliyor, bu onlarin sorunlarini halleder mi? Yani simdi kurtlerle ilgili tek problem, onlarin sumerlerden gelmemesi mi, cok garip bir yaklasim bu.

Bahsi gecen yazinin edebi hicbir degeri yoktur.

spartacus
18-11-2007, 13:33
Pante
Konu şahsileştiği anda yine kilitlenecektir. Gördüğün gibi birisi bir tarih yazınıdır deyip C/P yapıyor, diğerleride yapabiliyor. Henüz şahsi bir şey yok, tahammül gösteremiyor olmanı anlıyorum, ilk uyarıyı çarşaf, çarşaf yazmaya gerek yok diyerek yaptım ben, farkında isen.

Demişsin, olmadık yer değildi, şahsileşmiş bir yerdi ve sanırım kişilere yönelik hakaretler bazı duygularını okşuyor olsa gerek ki, gıkın çıkmıyor, birde olmadık yerde konu kilitleniyor diyorsun, buda şahsileşirse buda kilitlenir, hakret etmeden paylaşmayı öğrenin ..

Kürt'ler bir millettir. Kabul ediyorum. Tarih yazını bugünün adiyetliklerini montaj ederek yapılamaz. İnsanlık ilk başarısını Din ile Devlet işlerinin ayrılması olarak yapmıştı, ikincisinide çağımızın yapay biçimlerinide aşarak başaracaktır. Böyle kör kayıkçı döğüşlerinin de sonu gelecektir, herkes her şeyden evvel insan olduğunu anlayacaktır ve bir gün insan için ne yapabiliriz, devlet insan içindir, dil insan içindir, emek insan içindir.... vs demeyede başlayacak. Tarih hiç bir gericiliği sonsuza kadar barındırmadı, bu günün gericiliğinide barındırmayacaktır. Zencinin renginin farklı olması onca işkenceye ve baskıya rağmen İnsan olduklarını unutturamamış, olumsuzlayamamıştır...

tarih etiğininde içine ederek yaptığınız anıştırmalar bir düzey göstergesidir, ırk faktörünün siyasallaşmasının geçmişi andığınız tarihler kadar eski değildir. 2-3 Yüzyıldan önceye gidemezsiniz ve aile reisi isimlendirmelerin oluşturduğu kabileleri keyfi bir biçimde o günün olmayan ama bu günün olan aidiyetlikleri ile tanımlayamazsınız. Bu tarihe tecavüzdür, mesala Gutiler kimlerdenmiş hiç umurumda değil, oysa birisi çıkıp diyorki madem Gutiler Kürt neden Kurt değilde Guti demişler diyecek kadar şaşılaşabiliyor, aklına selçuklu, Osmanlı yakın çağ olduğu halde bile gelmiyor, bakmıyor bu adlandırmaların kaynağı ne diye.. Sümerler Türk değil, Sırf Kiril alfabesi ortak diye Ruslar'da Türk sayılamaz, aynen Osmanlı'nın arapça alfabesini kullandığında Arap olmayacağı gibi, *bilim bize insanlığın binlerce yıl önceki kıtalar üzerindeki nüfuzunu vermektedir. Bırakın dili daha mağara dönemleri dahi ortadadır. Dilin olmadığı bir ortamda dilden bahsedenezsiniz, henüz millettende bahsedemiyoruz, karşımızda bütün önyargılarından sıyrılmış, tüm yapay argümanlarından temizlenmiş, çırılçıplak insan vardır.

Paleolitik çağdan neolotik çağa geçiş bir dönüm noktasıdır, uzun bir dönem toplayıcı-avcı kabilelerin yerini, şimdi yerleşik kabileler almakta ve insanlık gelişimi içerisinde belirli alanlarda ÜRETİMe katılmakta, o bölgeleri yurt edinmektedir. Zamanla bir yığın erk kurumları ve erklerin sırtını dayadıkları aidiyetlikler oluşmaktadır. Aidiyet adlandırmaları o dönemler kabile resilerinin ismi ile oluşturulmakta-> Selçuk Bey, Selçuklular, Osman Bey, Osmanlılar... üstelikde daha yeni çıktı fırından taze. Afrika kıtasında ve binlerce yıl birbirlerini hiç görmedikleri Asya kıtasındaki insanların ortak yönleri insan olmalarıdır. İnsanlığın kaçınılmaz gelişimi, iletişim, sosyal ilişkiler, coğrafya ve daha bir yığın faktörler söz konusudur ve binlerce yıl birbirlerinden haberdar bile olamayan insanların geliştirdikleri iletişim(dil), toplumsal modeller ve adlandırmaların aynı olmasını beklemek acizliktir, mantıksızlıktır.
Sorun farklı bölge ve coğrafyalarda farklı ana ve babadan gelmiş olmak, farklı ailelerin farklı kabilelere evrilmiş olmasında değil, kaçınılmaz ve doğal olan bu farkların erksel kurumlarca bir egemenlik aracı olarak kullanılmasında ortaya çıkmaktadır. neyseki 18. yüzyıla kadar bu DİN sel olarak işlenmiştir. 18 Yüzyıldan sonra ise YENİ gelen devlet ve ERK modeli ihtiyaç duyduğu politik aidiyetliği millet olarak belirlemiştir, insanlık denizine dinlerden sonra bir bölücülük darbesi daha böyle vurulmuştur. Bu sadece siyasal bir argümandır oysa insanlar arasındaki farklılıklar ise sadece DOĞALDIR. İşte bu sebeple doğallığa ve geçmiş tarihe içine s.çarak yaklaşamazsınız.

Her şeyden evvel saygılı olmayı öğrenmelisiniz, ben Türk'üm ve alevi bir aileden geliyorum. Her türlü milliyetçi çıkışlara karşıyım, buna Kürtler de dahil. Ancak nasıl ki ben Türküm diyorsam diğer tarafında en doğal hakkıdır derim, bu ise ayrı bir şey çünkü ben siyasal açıdan değil, doğal açıdan yaklaşıyorum. Bir milleti kötülemek, baskılamak ne ise, sırf rengi kara diye zenciyi aşağılamaya çalışmak aynı şeydir, oysa bu farklılık tamamen doğal bir süreçtir. Yavuz dönemi ve sonrası Osmanlı'da aleviler ne idiyse sizin içinizde de farklı bir anne-babadan geliyor olmak odur. Tahammülsüzlüğünüz siyasi iken tahammül edemediğiniz farklılıklar doğaldır, ana tezat buradadır. İnsanı özne aldığımızda Alevilik bir aidiyetlik olarak nasıl ki bir yapay olgudur, milletde bu bahisledir. Bunlar ne ayrıcalıklıdır nede biri diğerinden üstün(siyasi) olarak ele alınamaz, bunlar sadece doğal koşulların bir sonucudur, insan edinimidir. Türklükde, Kürtlükde bilemediniz tümü İnsan edinimidir, *dolayısıyla özde ortak ve temel olan insandır ve önemli olan bu edinimlerin üzerinden siyasi çıkar, erk oluşturmak gibi kullanımlar olmasın. Bu gün kullanımdadır ama geleceğin laikliği, millet ile devlet işlerinin ayrıştırılması olacaktır.

Şimdi yarım akıllı bir kaç kişi çıkacak, tek bir siyasi argümana girmediğim, hiç bir siyasi oluşumun adını bile anmadığım halde beni karşı takım taraftarı olmakla suçlayacaktır oysa ben karşı takımada karşıyım ki ne gam. Zencilerde insandır dediğim için kimileri kendisini Ku Klux Klan üyesi sanacak şimdi.

pante
18-11-2007, 14:48
Spartacus;
c/p yapmanın sitede bir kuralı vardır. Bu kural neyse o uygulanır.
"O da yapıyor, öbürü de" diye kural çiğnenemez.
Üstelik de konuyla hiç ilgisi olmayan ve ırkçı özellikleri olan bir c/p *"çarşaf gibi yazmaya gerek yok' dedim"diye geçiştirilemez.
Yarın biri de çıkıp HY'dan çarşaf çarşaf c/p yaptığında, müdahalen çifte standart olur.

Demişsin, olmadık yer değildi, şahsileşmiş bir yerdi ve sanırım kişilere yönelik hakaretler bazı duygularını okşuyor olsa gerek ki, gıkın çıkmıyor, birde olmadık yerde konu kilitleniyor diyorsun, buda şahsileşirse buda kilitlenir, hakret etmeden paylaşmayı öğrenin ..

Kişilere yönelik eleştirilerin olduğu her başlık kilitlenseydi geçmişteki nahoş durumlar yaşanmazdı.
Bu hakaretlerden benim değil ama kimlerin gururunun okşandığı da malumdur. Gereken yerde gıkımın çıktığını da herkes bilir. "Hakaret etmeden paylaşmayı öğrenmek" herhalde benim için söylenecek en son sözdür. Bunu da senin sözünle öğrenemeyeceğimi iyi bilmen gerek. Kime saygı gösterilip gösterilemeyeceğini de.
Hele böyle çifte standart tavırlar, işin içinde Türkiye'ye saldırı, bölücülüğe hizmet, ırkçı kürt yazılar olduğunda göz yumma tavırları asla saygı göremez. Tersine bu tavırlar, freni bırakmaya sevkeder ki sonucu da üzücü olabilir. Bunları bir uyarı olarak görmeniz ve ona göre değerlendirmeniz sitenin yararına olacaktır. Keyfinizin ve zihniyetinizin mahkumu olmadan yöneticiliğin gerektirdiği objektiflikle yaklaşmanızın bir görev olduğunu iyi bilmelisiniz.

spartacus
18-11-2007, 15:59
Pante

Eğer herkes kendisi için bir çifte standart bekliyorsa ne yapsak bu çifte standart olacak. Evet C/P Olması bakımından haklısın, yaklaşık 2 haftadır internetim yok ve bu konuya olduğu gibi çok vakit ayırarak ve adapte olarak giremedim. Aklıma arama motorunda tek tek araştırma yapıp çarşaf, çarşaf yazıları linklere dönüştürmek gelmişti, ama buna ne yerim müsait di nede zamanım... Aradan geçen 2 gün ise C/P leri arttırmış ve çifte standart uygulanmadı gördüğün gibi, bu sözünüz kendi çifte standardınızdır...

Neyse bunları söyleyen Pante, ne hikmet ise konuya "Eskimoılar'da Türk'dür" diye katılıyor, aynı minvalde yol alıyor ama iş işten geçtikten sonrada dönüp anımsatmada bulunuyor. Garip değil mi?

Arkadaşım sen dayatıyorsun diye ben fikir ve düşüncelerimden ödün verecek değilim, ve şahsen beni kimsenin siyasi argümanları bağlamıyor, "La ilahe İllallah Muhammedün resullullah" demeyeceğim, faziletimi dayatacaksın, bu fazilettir demiyorsan sen fazilatsizsin mi diyeceksin, demezsen cehennemliksin mi diyeceksin, demeyenler kafirdir deyip kafirlere insan diyenlerde kafirdir mi diyeceksin, afaroz mu edeceksin, yumuşak karınlar mı arayacaksın, yönetim vs gibi şeyleri bir zayıflatma unsuru olarak mı kullanacaksın!

Konunun içeriği ilk başlangıçtır, minval dışına çıkışlardan çıkanlar sorumludur kimse Alatlı gibi düşünmek zorunda da değildir, benim gibide düşünmek zorunda değildir, Senin gibide, Gerilla gibide, düşünmeyi bilen ve fikri görüşü olmayı becerebilen ve iradesi olan var ise sorumluluğunu omuzlayarak beyanatda bulunmaya devam edebilir, burası Yönetim'in Kurul Organı değil, bir forumdur....

Milliyetçiliğin-ırkçılığın her türlüsü aynı şeydir, her türlüsünede karşıyım, şahsen çifte standart uygulamak yada böyle bir davranış göstermek için hiç bir sebep yok.

gercekisim
18-11-2007, 16:04
"Böyle *ikidebir *IRKÇILIK *yapmanızın,buna *dönük *yazılar *yazmanızın *altında *yatan *rahatsızlığınızın *sebebini *açıkça *yazsanız *belki *bundan *daha *faydalı *bir *konu *olur.."

Hep ayni taktik, bundan oteye gecemiyoruz gercekisim. Burada kelimeler uzerine konusuyoruz, kelimeler ne soyluyorsa, niyet de rahatsizlik da odur. Birak artik bu komplo paranoyalarini, konuyu hicbiryere goturmuyorsun.
Bir kurt gelmis kurtlerin ecdadini yazmis, bir digeri hayir yanlis demis, biri de bu kavimler turktur demis. Diyelim Guti'ler kurt, bu birsey degistirir mi? Diyelim ki kurtler fransiz kraliyet ailesinden geliyor, bu onlarin sorunlarini halleder mi? Yani simdi kurtlerle ilgili tek problem, onlarin sumerlerden gelmemesi mi, cok garip bir yaklasim bu.

Bahsi gecen yazinin edebi hicbir degeri yoktur.

Sana göre nerden öteye geçemiyormuşuz?Söyle bakalım. Ben nasıl herşeyi NET olark söyleyebiliyorsam sen de söyle ! Yok öyle laf ebeliği yapmak. Bak kendin söylüyorsun

"Bir kurt gelmis kurtlerin ecdadini yazmis, bir digeri hayir yanlis demis, biri de bu kavimler turktur demis. Diyelim Guti'ler kurt, bu birsey degistirir mi? Diyelim ki kurtler fransiz kraliyet ailesinden geliyor, bu onlarin sorunlarini halleder mi? Yani simdi kurtlerle ilgili tek problem, onlarin sumerlerden gelmemesi mi, cok garip bir yaklasim bu."

ben de öyle söylüyorum zaten,"sizin derdiniz nedir?"dyorum.."ırkının nerden geldiğini kanıtlamak gereğini neden hissediyorsun?","neden kürt olduğunu illa ki ön plana çıkarma gereğini duyuyorsun,seni rahatsız eden nedir? açıkça söyle" diyorum ama yok anlaman mümkün değil.Söylediğimin aynısını ifade ettiğinin farkında değilsin !.
NET konuşmayı,mertçe konuşmayı öğrenemeyeceksin sen respendial.Olmayan şeyler üzerine konuşulmaz respendial,Türkiye'de kürt sorunu diye birşey yoktur respendial,Türkiye'de hain sorunu vardır respendial,bu hainlerin ırkı önemli değil respendial,bu benim görüşümdür respendial,senin demagogluğundan bıkkınlık geldi respendial,artık sen de benim için olmayan şeysin respendial.Muhatabım olamazsın respendial..hadi işine bak!

Ayrıca konu artık yeterince şahsileşmiştir heralde.Hadi kilitleyin de şu saçmalığa daha fazla mesaj yazmayalım.Ya da farketmez birdaha bu tür konuların hiçbirisine mesaj yazmıyorum,ben bu kişilerin gerçek niyetlerini biliyorum ve onlar konuşmama layık değil kanaatimce,bu tartışmalardan birşey çıkmaz.Bu nedenle bu onlara hitab eden son mesajımdır.

gerilla
18-11-2007, 17:22
bu ara sitede herkes ırkçılığa takmış durumda. herkes birbirini ırkçılıkla suçluyor, herkes ben ırkçı değilim diyor. bu işler hep bayraklı tayfanın başının altından çıkıyor.

pante
18-11-2007, 17:27
Spartacus;
Ben bir üye olarak asılan c/p'ye yanıt veririm. Ama sen yanıt vermek yerine önce görevinin gereğini yapmalısın. Bunu yapmak yerine hala Kürtlük tartışması içindesin. Kimse senden fikirlerini değiştirmeni beklemiyor. Sana bir görüşü dayatan da yok. Sadece görevini yapman bekleniyor senden. Ama bunu yapmak yerine c/p'ye destek vermeyi sürdürüyorsun. Senin ne düşündüğün beni ilgilendirmiyor. Ama uyardığımız halde hala bu yazıyı kaldırmamakta direnmeni ve konuyu çarpıtarak ve sürekli beni iğneleyerek ne amaçladığını kestirmek zor.
Bir inat uğruna yapıyorsan eğer hata ediyorsun.
Yok eğer bu tür yazıların asılması ve konuların bu boyutta tartışılması işine geliyorsa yanlış yerdesin.

İşte bu başlıkta da kişiselleşti konu. Daha sonra hakaretlere de dönüşebilir.
Yapın vazifenizi. C/p'yi ve c/p ile ilgili yazıları silin ya da başlığı kilitleyin.
Ya da bunu yapmamanın sebebini doğru dürüst izah edin.

HarunKAHYA
18-11-2007, 18:09
sn.pante, izninizle hakkınızdaki yargımı söyliyeyim:Sizi bu sitede akıl-kültür ve mantık abidesi olarak görüyorum.
Ama yanıldığınız yerlerde oluyor:
" Ama *uyardığımız *halde *hala *bu *yazıyı *kaldırmamakta *direnmeni *ve *konuyu *çarpıtarak *ve *sürekli *beni *iğneleyerek *ne *amaçladığını *kestirmek *zor.
Bir *inat *uğruna *yapıyorsan *eğer *hata *ediyorsun.
Yok *eğer *bu *tür *yazıların *asılması *ve *konuların *bu *boyutta *tartışılması *işine *geliyorsa *yanlış *yerdesin. "
Bence burada yanılıyorsunuz.Kendi yapınızı herkeste bulmak mümkünmü?Ender insan,siz ve daha birkaç kıymetli insan, satırı tam ortadan vuruyorsunuz.Diğerleri, tarafsızlık adı altında ister yönetici olsun-ister üye,farkında olmadan bağıra bağıra tarafgirlik yapıyorlar,sahte-tarafsızlık maskesi- altında...Buda çok doğal.Herkeste sizdeki kabiliyetin olması mümkün değil.Herkes,mükemmel olduğunu,tarafsız olduğunu,şu olduğunu-bu olduğunu iddia edebilir;ama gerçek yargıyı o insan değilde,onu değerlendirenlerin yargısı belirler.
Kürt kardeşlerimizinde bunca yıllık ezilmişlikleri içerisinde,bazısı tutarlı olabilecek, bazısı ise ipe sapa gelmez görüşlere - yargılara tutunma gayretlerini sizin gibi olgun insanların hoşlukla , anlayışla karşılaması gerekir.
Fazla öfkelenmeden, kendi iddialarınızı sıralamanız da tabiiki en doğal hakkınız.
Tarafsız olmak dünyanın en zor işlerinden , başka deyişle kabiliyetlerinden biri.Hani büyüklerimizin dedikleri gibi:Beşer şaşar.
Dinli olsada şaşar, dinsiz olsada şaşar.Türk olsada şaşar,Kürt osada,İngiliz olsada şaşar.İnsanın doğal yapısı, duygu ve inanç
zaafiyeti değilmi?Onun için binlerce din, binlerce inanış,binlerce ideoloji, milyonlarca farklı yargı yokmu, aynı şeyler hakkında..
Hoş görün sn. dostum.Hoş görün.Akıl kesme cüretini gösteren benide hoş görün lütfen.

spartacus
18-11-2007, 19:09
Pante

C/P konusunda açıkladım, daha sonrasında bir yığın yazı ve yine aksine yönde bir başka C/P gelmişti, vaktim-imkanım olmadı, istedim ki linkleri bulayım da yazıları sileyim. Bu güne kadar hiç bir forum konusunda C/P silmedim, linki buldum ekledim ve uyarı yaptım. Çünkü arkasınca tartışmalar olduğu için yazıyı silmenin konusu, içeriği ne olursa olsun forum düzenini ve ardınca gelen cevaplara ve üyelere saygısızlık olarak düşündüm hep. Bu güne kadar bir sorun olmadı, bir problem yaşamadık da neden bu C/P ye gelince bu kadar taraflılık yapıyor ve taraflılıkla suçlamaya çalışıyorsun.... Bir zorun mu var? Ve tekrar dedimki arkasından yazılar gelmiş ve yine bir başka C/P var idi, sırf fırsatçı yaklaşmakta olduğunu görüyorum. İlk C/P i,çin malesef linkleri bulamadım karma olduğu için, ikinci C/P ninkini bulduğumda editleyeceğim...

Birde beni Kürtçülük yapmakla itham etmişsin, sallamışsın, ben Kürtçülüğü de çağ dışı görüyorum nafile tereyağından kıl çekmeye çalışıyorsun. Çamur atma yoluna girmemeni tavsiye ediyorum, sana "la ilahe illallah" demek zorunda olmadığımı açıklamıştım, hala bu şekilde yaklaşım göstermen beni şaşırtmıyor. La ilahe illalah dememem beni Hıristiyan, yahudi yada kafir yapmaz, hala şeriatçılığın yanlışını öğrenemedin mi? Sırf sen diyorsun diye benim de söylememi, bana böylelikle dalkavukluğu dayatmanı kabul edeceğimi sanman ise komik. Sırf seni yada bir başkasını hoşnut etmek için kendi düşüncelerimden vazgeçecek değilim, sen nereye çekersen çek, bu sığlık bana ait değil.

İşte bir kaç örnek

Guti kelimesini hangi kanıbozuk bozmuş ta Kürt yapmış acaba?
Vay alçaklar vay!
Demek ki Kürt kelimesi uyduruk bir kelime..
Aslı Guti.
O zaman neden aslınıza dönmüyorsunuz?
Önce bu sorunu halledin.
Köy köy dolaşın. "Biz Kürt değil, Gutiyiz" deyin.

Pante o dönemlerde kabile isimlendirmeleri yada uygarlık isimlendirmeleri ulusal kimlik taşımıyor. *Bunlar anlatıldı ve sırf anlattık diye bize yaftalar yakıştırcağına, önce irdelemesini bilmelisin. Ne diyorsun Köy Köy dolaşın Kürt değil Gutiyiz deyin. çarpık bir yaklaşımın var, aynı şeyleri söylerken bana da şunu deme gafletinde bulunuyorsun "Köy köy dolaş Biz Türk değil, Hun, Uygur, Selçuklu yada osmanlıyız deyin". Vay ALÇAKLAR vay, demekki Türk kelimesi uyduruk bir kelime! Bu çarpık ve histerik yaklaşımınla bunumu öğütlüyorsun, kabul etmek zorundamıyım, peki ya başkası?!

Kürtlerin kökeni Eskimolara dayanır.

Daha sonrasında

Bu arada, Eskimoların kökeni de Türklere dayanıyormuş. :)

bu hareketi yapıyorsun. Şimdi bir şeyler söylerdim ama değmez, insanlar arasındaki bu farklılıklar doğaldır, ayrım noktasındaki bakış ise siyasidir, bu bir tezattır. Bırakın Eskimo eskimo olsun, Kürt Kürt, zorla silah dayayıp bunları yapacak değiliz. Biraz daha evvele giderseniz zaten ne millet, ne dil, nede din kalmıyor. Biz çağımıza bakalım ve insanlar kendisini nasıl, dillerini nasıl, analarını nasıl biliyorsa öylede ifade edebilsinler, silah zoru ile, sindirme ile, hiçe sayma ile, inkar ile, soysuzlaştırma(örnek Kürtler Eskimo- > Eskimolar Türk) ile insanlık yararına bir kazanç elde edemeyiz. Bu günün meşru aidiyeti Millettir, geçmişde Ümmettir, belkide daha evvelinde kabiledir, ama bu gününki Millet olduğu sürece herkes kendisini ifade etme, baskı altında yada utanç altında kalmama noktasında bir yığın sorunlar yaşayacaktır, sürekli ötekileşenler ve ötekileştirenler olarak acı yaşayacak yada yaşatacağız. Geleceğin aidiyetliği ise insan olsun diyorum, başka bir şey demiyor kimseninde çülüğünü yapmıyorum, laf çorbası içinde çülük yapanlarıda esefle izliyorum.

18-11-2007, 19:20
Kilitci kuvvetler gorev basina, bahane de hazir "kisisellesti" la havle :)

vartor
18-11-2007, 19:39
Her turlu tartismadan, ogrenmek isteyen olumlu bilgiler cikarabilir, forumlarin da esas gayesi budur. Karsit dusunceye saygi olmasa da, empati ile bakabilmek ve acaba diyebilmek ise bir erdemdir.
* Sahsiyetleri bir tarafa birakmayi becerebilmek ise en fazla olgunlugu gerektiren bir fazilet galiba. Kendi fikrine zit olmayan bir dusunceye bile eger adindan hoslanmadigimiz biri tarafindan, veya hic beklemedigimiz bir uye tarafindan yapilmis ise, gozu kapali saldirgan olmaya yoneliyoruz cogu zaman.
* Sitemizde, esas bulunma gayeleri fikir ozgurlugu olanlanlarin dahi, kendini yenemeyip, fikirlere karsi adeta patladigina kac defa sahit oldum. Benim icin dusundurucu olan bu durumun sizler icin de oyle olacagini umarim.
* Sevgiler tum insanlara...

pante
18-11-2007, 19:40
Sn. HarunKahya, yazdıkların ve eleştirilerin için teşekkür ediyorum.
Dikkate almaya çalışacağım. Hoşgörümüzü kaybetmemeye çabalasak da
yanıtlar içindeki çarpıtmalar ve yanlışlar olumsuz etkiliyor.

İşte Spartacus'un son yanıtı..

" c/p konusunda haklısın ama vaktim olmadı, yerim dar!" *:lol:
Hani "külahıma anlat" derler ya o cinsten.
Yahu bana uzun uzun yanıtlar vereceğine, görevini yapmak 2 dk.'nı almaz.
Benim eleştirim "görevini yapmak yerine Kürtlük tartışması yapıyorsun" iken o bunu alıyor;
"Beni Kürtçülükle eleştiriyorsun" diyor.
Ben de bunu çarpıtma ve çamur atma yöntemiyle yıpratmaya çalışma gayreti olarak görüyorum.
Ve hala aynı konuyu tartışmaya çalışıyor ve yazdıklarıma yanıt vererek tartışmayı oraya çekmeye çalışıyor. Gerilla ırkçı-şovenistiyle aynı ağzı kullanıyor ama "Ben Türküm" vs. ile kalkan ediniyor.
Kimse sana ırkını sormadı. Öyle bir ima ya da eleştiride de bulunulmadı. Asıl sığlık budur.
Gerilla'ya verdiğim yarı espri yanıtları almış tartışmaya kalkışıyorsun hala.
Anlatamıyorum galiba. Sayfalarca c/p nedeniyle seninle karşılıklı polemik içindeyiz şu anda.
Ve sen pişkinlikle hala Gutileri konuşmaya kalkışıyorsun.
Bir yönetici olarak 3-5 gün sonraki benzer c/p hallerini dikkate almalısın. Günü kurtarma politikasıyla hareket edemezsin. Benzer durumda çifte standartı hatırlatırız elbet.

Respendial;
Kilitçi kuvvet dediğin son kilidini ne amaçla vurdu, bir öğren de la havle'yi ona yap, yamukluk yapma.

sargon
18-11-2007, 20:02
Bu başlığı bir süreliğine kapatıyorum. pantenin son mesajı tartışmanın giderek hakarete dönüşeceği sinyalini veriyor.

spartacus
18-11-2007, 20:47
Pante haklısın yerim dar demiyorum, farzetki dedim bu senin art niyetli, bildik yıpratmaya dönük fırsatçılığını hafifletecek mi? çamur atmadan düşüncelerini ifade edemiyorsan demek ki bazı kaygılar taşıyorsun? Farzetki C/P yi atlamış olalım, sırf C/P içeriğine bakarak Yönetim'e göndermeler yapmak ve bir kefeye koymak yada hedefe, karşıya almaya dönük üstü kapalı uyarılar yapmak ne oluyor. Yönetim C/P konusunda C/P ye bakmalı, içeriğe değil ki, sen bir C/P içeriğine bakarak Yönetim üzerine yargılar oluşturamazsın, alıştık artık bu yönteme, ama eskidi de, yakışık almıyor... İçeriğe bakarak birilerini C/P yi desteklemeye devam ediyorsun yönlü tavırlar koyamazsın. Koyarsan biriside çıkar Hoop der, tavır koyar bunda bir sorun görmüyorum...

Sen benim düşüncelerimi beyan etmemden yakınma hakkına sahip değilsin, gündelik hayatımda düşüncelerimi açıklamama karşı engel çıkartıldığı her durumda mesala ben hoşt diyorum.

Gutiler konusunda ne demişim buyur lafla çamur atmayla olmaz bu, genel bir şeyler söyledim ve o zamanlar bu adlandırmaların dede, soy bilemedik ata, aile, kabile, kişi, aile-kabile reisi adlandırmaları olduğunu söyledim, cehaletle yaptığınız anıştırmalarınız dolayısıyla zorunuza mı gitti haşmet penahım? Yöntemin cehaletinedir benim ifadelerim herhangi bir millet yararına bahsetmiyorum bile...

Gerilla ırkçı-şovenistiyle aynı ağzı kullanıyor ama "Ben Türküm" vs. ile kalkan ediniyor.

Eğer dürüst isen yazılarım orada, bu ve diğer ifadelerini nereden çıkartıyorsan somut bir biçimde koy ortaya, aç tavuk kendisini darı ambarında görür misali her cevapda çamur atma çabasından vazgeç. Ben Kürt olsa idim Kürdüm derdim bu bana göre DOĞAL bir edinim, Türküm diyorum bunu derken bir başkasınında benim kadar doğal bir şekilde milletini söyleme hakkına sahip olduğunu söylüyorum, söylemeyi geçtim hissediyorum, sorun bunları siyasi şeylere alet ederek çıkar elde etmekte, politik menfaatler oluşturmakta başlar diyorum, benim bir yerlerim düşmüyor, sana ne oluyor? *Sen ise kaz ile kozu koca karı ile kızı karıştıracak kadar kendini kaybediyorsun. Aidiyetin iktidarı nedir, şeriat tır... Başka bir şey değil... Ha kabul etmek zorundamısın değilsin elbet, ama yeterki ben bunu söylemekle seni, sen aksini söylemekle beni dışlamak amacıyla kullanmış olma, istediğin kadar istediğin şekilde başka şeyleri alet ederek sindirmeye çalış, düşüncem değişmeyecek ki. baskı yapmakla değil, yanlış olduğunu göstermekle bir adım gidebilirsin, buda kişileri-yönetimi böyle hedef tahtasına koyma çabası ile olmaz..

Gelelim Gutiler Kürttür meselesine umrumda bile değil dedim, ama ne yapsın abileri yedi düveli tüm kıtaları Türk yapmıştı bir zamanlar, küçük kardeş de abisinden öğreniyor, ilki yaptığında sorun yok, ikincisi yaptığında mı şovenist-ırkçı oluyor bende bunu anlamıyorum. Ya ikincisi şovenisttir ve dolayısıyla birincisi yada birincisi şovenisttir dolayısıyla ikincisi de... Tanımlar statülere göre kılık değiştirmezler pante! Al birini vur ötekine.

Tencere dibin kara senin ki benden kara kavgası bu.

Şovenist ve ırkçımı diyorsun, kolayca eteklerindekini döküveriyorsun, oradan bakınca O'nun yaptığı sana öylemi geliyor! İşte şimdi beni az buçuk anlıyorsun demektir... Bilmem anlayabilecekmisin?

sargon
18-11-2007, 22:14
Ben başlığı kilitledikten sonra spartakus mesaj atmış. Sanırım benim kilitlediğimi farketmemiş. Yöneticilerin mesajları kilitli olsa da geçerli oluyor. *Bu yüzden geçici olarak tekrar açıyorum. Pante de cevap hakkını kullandıktan sonra başlığı tekrar kapatacağım. Lütfen tartışmalarda biraz üsluba dikkat edelim.

dilaver
18-11-2007, 22:39
içimde kalmıştı ben de yazayım bari. *:lol:

* * *Son derece anlamsız şeyler yüzünden tartışıyoruz ve açıkçası tartışan tarafların hiç birine yakışmıyor. Evet site tüzügünde c/p ye izin verilmiyor, ancak bu hiç bir şekilde c/p yapılmayacak anlamına da gelmiyor. Genellikle yeni gelen üyelerin c/p yapması durumunda ( ki bunlar agırlıklı olarak tebligat amaçlı oluyor ) bunlara izin vermiyoruz.

* * *Şimdi burada hem gerillanın hem de bakaranın c/p leri var. Gerilla eski bir üye ve herhalde c/p hakkı bulunuyor, kaldı ki hepimiz zaman zaman c/p lere yer veriyoruz. Kaldı ki konunun başlık iletisi zaten c/p. O halde bunu mutlaklaştırmamak lazım. Nitekin Bakara da ona karşılık vermiş. Bizimburada c/p *kaldırılsın mı kaldırılmasın mı tartışmasından ziysade guttileri medeni bir şekilde tartıaşabilsek her halde herkes için daha faydalı olabilirdi.

* * * Ancak görebiliyorum ki bazı insanlarda belli bir düşünceye yönelik tahammülsüzlük egilimi güçleniyor. Bunu da son derece sakıncalı buluyorum. Bizler tabulardan özgürlük şiarını koyan bir sitede yer alıyoruz ve kilitlemeci, kapatmacı, yasakçı zihniyetlerimizle bu şiardan uzaklaşıyoruz. Derhal karşımızdakini hain ilan ediyoruz, bölücü ilan ediyoruz, ırkçı ilan ediyoruz. Ancak zorunlu olarak bu yöntemi terk edecegiz, etmek zorundayız.

* * * Dün bir arkadaşım öm atmış bana. Falan filan nickli üye ile aynı çatı altında barınmam diyor, onu at diyor. Yahu arkadaşlar biz zaptiye memuru degiliz ki. Şayet kendiniz gibi insanlar arıyorsanız, kendiniz bir site kurarsınız ve istediginizi alır, istediginizi atarsınız. Böyle bir sitede size en zıt egilimlerin bile var olma hakkını savunmak durumundasınız. Düşünceyi ifade özgürlügü bu anlama gelir. Burası ne bir devlet dairesi ne de bir medrese. *Buranın en *önemli kuralı karşıt düşüncelere özgürlük tanımak olmalı. Her kes düşüncesini hiç bir baskıya maruz kalmadan istedigi gibi övebilmeli, ifade edebilmeli.

* * * Yöneticilerden de falancayı sustur, filancayı at, şunu engelle diye bir istekte bulunulmamalı. Herhangi bir üye ile muhatap olmak istemiyorsanız onun yazılarını muhatap almazsanız olur biter, gene mi olmadı o başlıgı muhatap almazsınız. Ama ne yaparsanız yapın uslup ve seviyeyi düşürmemek zorundasınız.

* * * *Dikkat ediyorum, örnegin gercekisim adlı üyemiz, her başlıkta ( kürt konuları) respendial ile bir kere kavga ediyor, sonra da bir daha yazmayacgım diyor, sonra dayanamıyor, sonra siteden sogudum diyor. Ama mutlaka her tartışmanın içerisinde taraf olarak yer alıyor ve mutlaka da amaç, niyet sorup hainlikle itham ediyor. Sonra da yönetime kızıyor. Herkesden kendi gibi düşünmesini bekliyor.

* * * *Yöneticiler olarak bizim de her konuda görüş bildirmemiz en dogal hakkımızdır, herhalde bunu kimse bizim elimizden alamaz. Bu sebeple de ancak site tüzügüne aykırı hallere müdahil olabiliriz. Şahsım adına ise tarafı oldugum tartışmalarda her hangi bir yönetici yetkisi kullanmaktan kendimi imtina ederim. Bunu karşı tarafa yapılmış bir baskı olarak addederim. Ama tartışmanın içerisinde küfür ya da hakaret yoksa bizden başkalarını susturmamız istenmesin.

* * * * Özellikle de siyasi konularda biraz daha az suçlayıcı davranabilirsek birbirimizi kırmadan daha iyi anlayabiliriz diye düşünüyorum. Şu unutulmamalı burada tartışmaya taraf olan herkes aynı ölçüde bu vatanı seviyor. Ancak çözüm yolları farklı o kadar. Bunun bilincinde olabilir ve bu vatan senden daha çok benim mantıgını bir kenara bırakabilirsek birbirimizi daha iyi anlayabilecegiz sanıyorum

* * * * saygılarımla

pante
18-11-2007, 23:02
Sargon, teşekkür ederim.
Kilitlenmiş bir başlığa benim yanıt yazamayacağımı bile bile Spartacus'un yöneticilik avantajını kullanarak yazması etik bir tavır değil, resmen belden aşağı vurmaktı.
Sen ne kadar jest yapıp yanıt hakkı tanısan da, Spartacus'un huyu malum, üste yazmasını sever. Dolayısıyla bunun sonu gelmez.

O nedenle sadece şunu belirtmek istiyorum.
Yönetim içinde sadece 2 kişi var ve beni siteye ve yönetime karşı bir tavır içinde göstermeye çalışıyor. Bunu diğer yöneticilere ve üyelere, yazılarımı çarpıtarak böyle lanse etme gayretindeler. Ve bazı arkadaşların bundan etkilendiğini görmekteyim. (Biri de sensin. Ben hiçbir zaman Ateistforum'un kapatılmasında HY konusunda provakatif bir yazı yazmış değilim. O yazımda nasıl bir provakasyon var ki bunun lafı edilebiliyor. Yani ne demek bu? TD ile Ateistforum'un arasını ben mi açtım? Bunlar çok komik.)
Bir kez daha vurgulayarak ifade ediyorum, bunlar bafile çabalar.
Benim mi siteye zarar verdiğim, yoksa onların siyasi öncelikleri midir zarar veren? bunu üyelerin takdirine bırakıyorum.

Gerilla bu siteden ırkçılıktan ihraç edilmiş olan "Dersimm" dir ama Spartacus onun ırkçı ve şoven olmadığını savunuyor. Bunu bana değil, Dersimm'i ihraç etmiş olan yönetime anlatsın.
Bu siteye son zamanlarda ırkçı niyetlerle dadanan birkaç üye birilerini öncelikleri nedeniyle memnun ve mutlu etmiş olabilir, site tam da istedikleri bir çizgiye doğru gidiyor da olabilir.
Ama Burlap gibi değerli üyelerimizi de kaybetmemize neden olan bu müsamahaların ne derece doğru olduğu, c/p konusundaki çifte standartların ne derece hakça olduğunu varın siz değerlendirin. benzer tavrı değil ülkücü sitelerden Türk solu, Aydınlık ve benzeri sitelerden yapmış olsalar eminim anında silinirdi.

Bu arada bize "hoşt" diyene de sırası geldiğinde ne yanıt vereceğimizi biliriz.
Burası bir han gibidir, bizler yolcu. Kimin ne kadar konaklayacağı da belli olmaz.
Böyle "Aç tavuk" gibi "Hoşt" gibi hakaretler bir yöneticiye yakışmıyor.
Yazısına"art niyetli" "fırsatçı" diye başlayıp hakaretlerle devam eden bir yönetici üslubunu diğer yöneticilerin takdirine bırakıyorum. Spartacus'ü DK'ya şikayet etmiyorum. Çünkü bu aşamada en adi hakaretlerde dahi bulunsa bir ceza almayacağının farkındayım. Sadece oblektif olarak şu başlıkta yazdıklarının iyi değerlendirilmesini gerekli buluyorum.

Beni Sodomo gibi çabuk öfkelendiremez, kolay tahrik edemezler. Onun gibi ucuz numaralara, oyunlara gelmem. Ama yanıtsız da bırakmam, meraklanmasınlar.

vartor
18-11-2007, 23:17
Yukardaki iletimi, gerginlik icinde hic okunmadan gectigini dusunerek tekrar ediyorum.
* Her turlu tartismadan, ogrenmek isteyen olumlu bilgiler cikarabilir, forumlarin da esas gayesi budur. Karsit dusunceye saygi olmasa da, empati ile bakabilmek ve acaba diyebilmek ise bir erdemdir.
*Sahsiyetleri bir tarafa birakmayi becerebilmek ise en fazla olgunlugu gerektiren bir fazilet galiba. Kendi fikrine zit olmayan bir dusunceye bile eger adindan hoslanmadigimiz biri tarafindan, veya hic beklemedigimiz bir uye tarafindan yapilmis ise, gozu kapali saldirgan olmaya yoneliyoruz cogu zaman.
*Sitemizde, esas bulunma gayeleri fikir ozgurlugu olanlanlarin dahi, kendini yenemeyip, fikirlere karsi adeta patladigina kac defa sahit oldum. Benim icin dusundurucu olan bu durumun sizler icin de oyle olacagini umarim.
*Sevgiler tum insanlara...

sargon
18-11-2007, 23:17
Başlığı kilitlemiş olmama karşın teknik bir açıklama yapmam gerekli. Şu anda başlığı açmadım ve mesajımı atıyorum. Sistem, başlık kilitli de olsa yöneticilerin mesajlarını kabul ediyor. Yani Spartakus başlığı benim kilitlediğimi farketmeden mesajını atmış olmalı. Yoksa bile bile bahsettiğin şekilde bir yöneticilik avantajı kullanacağını düşünmüyorum. Sparta burda da gerçek hayatında da yılların yöneticisidir. Böyle birşey olduğunu sanmıyorum.