PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benazir Butto olduruldu

vartor
27-12-2007, 21:06
Benazir Butto olduruldu;
* *Pakistan'i cagdas dunyaya ulastirma amaciyla rahatini birakip ulkesine hizmet icin donen bu cesur kadin, daha onceki suikast girisimlerine ragmen, inandigi yolda olume kadar savasmaya devam etti.
Olumunun hibe olmayacagina, bu cesur kadindan ornek alacak nice Benazirler'in biraktigi yerden devam edeceklerine inaniyor, saygiyla hatirasi onunde egiliyorum.

vgm.1
27-12-2007, 21:28
Aynı sözleri bende tekrar etmeyeyim sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum sevgili Vartor.
Asıl acı olan nice aydını öldürenler, kesip attıkları tırnakları olamıyacakları insanları katledebiliyorlar. Ve ülkelerini bırakın, dünyaya çok zarar veriyorlar. Ülkemizde Turan Dursun, Bahriye Üçok ve daha niceleri, onların yetişmesi kolay mı. Benazırı katleden intihar etmiş, yaptığı ile yüzleşmekten korkmak, korkaklık budur.

Saygılarımla;

Sai_Baba
27-12-2007, 21:30
...(bu kısımı silindi) kişi ve kurumlara hakaret yasaktır. devamı durumunda banlanacaksınız. Cem.

bu kadın ülkesi cağdaş dünyaya ulaşsın diye falan uğraşmıyordu.

27-12-2007, 21:54
Bu cinayeti ben de kınıyorum. Herşeyden evvel şiddet siyasi yaşamdan dışlanmalıdır.

Pakistandaki siyasi hayat hakkında bizi biraz bilgilendirecek olan olursa memnun olurum. Kimler laikliği kimler İslami akımı temsil ediyor, Namaz Şerif'in Butto'dan ayrım noktaları ne idi? Radikal İslamcıların aldığı oy oranı nedir?

spartacus
27-12-2007, 22:03
Cinayeti kınıyorum.

Öyle yada böyle uzun yıllar hem gericiliğe ama hemde darbe ve darbeciliğe karşı hem muhalif hemde demokratik taraf olmuştu. Darbenin içinde darbeye muhalif olmak başlı başına üstelikde kim olursanız olun kelle koltukda gezmek ile eşdeğerdir! Demokrasinin olmadığı, demokratik toplumların olmadığı koşullarda da bu gerçek malesef yine farklı değildir. Kim olduğunuzun ne önemi var?

dolfen
27-12-2007, 22:19
kendisine hebeden rahmet diliyorum..
mekanı cennet olsun bakalım....

thunderpoint
27-12-2007, 22:21
Genetiğinde özgürlük ve demokrasi barındıran bir cesaret abidesi daha hain, bağnaz, saplantılı güdümlüler tarafından katledildi; kınıyorum!

Butto'nun erdem ve mücadelesinin dünya kadınına örnek olması dileğimdir...

aydoe
27-12-2007, 23:02
Dinle gözleri kör edilmiş,beyinleri zaptedilmiş zavallı mankafalar,kendilerini yok etmek pahasına
bu insanlık dışı eylemleri yapıyorlar.
Kınıyorum,lanetliyorum
Pakistan'da neler yaşanacak göreceğiz,
Kahraman bir insanı kaybettik,Pakistan ve dünyanın kaybıdır yazıklar olsun.

ozgur_beyin
28-12-2007, 00:15
sevgili vartor, politika uyuşturucudanda beter bir illettir. gücün tadını *alan, bırakmaz. tıpkı ,bizdeki baykal ,erbakan ,süleyman, ecevit gibi. ecevit ,inönüye ''artık yaşlandın politikayı bırak'' demişti ama kendi şarlo gibi ,yürümeyi becerene kadar direnip, iktidarı bırakmadı.(yahut politikayı) ve teneşirde bırakmak zorunda kaldı

senin dediğin gibi ''ülkesine hizmet etmek için döndüğüne '' * inanmıyorum.yolsuzluktan *yargılanmamak *için
ülkesinden kaçtı. ve mahkeme edilmeyeceğine ,müşerref garanti edince ,pakistana döndü.
gönül isterdiki ,pakistanda olmasa bile suçlamalra, cevap verebilseydi.

tabiki bu söylediklerim, cinayeti tasvip etmez. burası müslüman bir ülke. ''kutsalına sövülen'' herkes potansiyel
bir katil olduğu bir coğrafya da ''politikacı'' olmak zor bir zenaat.

dünya manyaklarla veya kandırılmış *sahte ''kahramanlarla '' dolu . zaten buttonun , öldürüleceği pakistana geişinden belliydi.

pakistan daha karanlık günlere gebe. umarım, bu badireyi daha az zayiatla atlatırlar.

ama ne hazindirki islam , kendi gibi düşünmeyenlere, aman vermiyor. kurandaki ''bulduğunuz yerde öldürün''
kuralını bozmuyorlar.
her ne kadar hiramusta gibi bizim sitedeki sağduyusuna güvenmeye çalıştığım insanlar, bu kitalı te'vil ederek
ilahi !!!lisana ,edip yüksel *veya yaşar nuri gibi *sevecenlik katsalarda , aklı selim insanlar bu tanrısal şiddeti
saklıyamıyorlar.
kullarından intikam almaya meraklı bir allahın , ayak takımıda başka bir şey düşünmeyeceği aşikar değil mi?

hani bir darbımesel var bilirsiniz. ''bana arkadaşını söyle senin ne olduğunu söyleyeyim''

insani zavallılıklar taşıyan ''allahın'' bundan daha rasyonel kulları olurmu?

olmaz ,olmasıda mümkün değil.

vacsmt
28-12-2007, 16:39
Saldırıyı şiddetle kınıyorum.Son haberlere göre saldırıyı El-Kaide üstlenmiş.
Benazir Butto zaten köktendinci örgütler tarafından tehdit edilmekteydi.
Ülkesine dönmeden az zaman önce Eylül 2007'de BBC'e verdiği bir röportajda
tehlikenin farkında olduğunu ancak ülkesi için ve Pakistanlı çocukların
geleceği için ülkesinin kendisine ihtiyaçı olduğunu belirterek bir anlamda
ölüme meydan okumuştu.Allah rahmet eylesin............

gerilla
28-12-2007, 20:02
islamcı soyguncular laikci soyguncuyu vurdu. bundan daha öte bir şey görmüyorum.

vys
29-12-2007, 13:42
'geri bıraktırılmış demokrasilerde, askeri yönetimlerin kontrolündeki Pakistan gibi ülkelerde olacak olan budur.

Demokrasinin değeri, bu gibi cinayetler işlendiği zaman daha iyi anlaşılmaktadır.

Evet, konuyu Türkiye'ye çekeceğim ama Pakistan ve Türkiye büyük benzerlikleri olan iki ülkedir.

Türkiye, Pakistan'ın 10 sene daha modernidir.

En belirgin özellikleri, askerlerin devlet yönetiminde “hakları” olduğu iddiasıdır.

Bütün Pakistanlı askeri liderler ne ilginçtir ki İstanbul'daki Harp Akademisi'nden mezundur. Kurmaylıklarını orada almışlardır. Müşlerref bunlardan biridir.

Müşerref ve benzeri generallere bu akademilerde Atatürk'ün devleti kendilerine emanet ettiği öğretilir.

Üstün bir sınıfa mensup oldukları havası basılır.

Harp Akademisi'ni tamamlayan bir Türk ya da Pakistanlı kurmay subay, öylesine ciddi bir komplekse sahip olur ki, kimse ülkeyi kendisi kadar sevemez, kimse ülkeyi kendisi kadar iyi yönetemez duygusuna kapılır.

Zaman içerisinde bu kurmay subaylar tek tek elenip de sonuçta beş ya da üç orgeneral kaldığında ise tutun tutabilirseniz!

Kimse daha iyisini bilemez.

Kimse daha iyisini yapamaz.

Müşerref, Pakistan'ın demokrasiye geçmesinin önündeki en büyük engeldi.

Türkiye'de de Türk Silahlı Kuvvetleri aynı pozisyondadır.

Gerek Pakistan'da gerekse Türkiye'de silahlı kuvvetler, ülke savunmasını üstlenme görevini kendileri için yeterli bulmazlar.

Ülkenin yönetiminin de kendilerine ihtiyacı olduğuna inanırlar.

Ve sık sık ya darbe yaparlar, ya muhtıra yayınlarlar ya da siyasi bazı temel sorunların üzerine orduyu sürerler.

Bugün Türkiye'de yaşanan Kürt sorunu, Türk Silahlı Kuvetleri tarafından, “PKK terör sorunu” olarak sunulmakta ve demokratik yöntemlerle çözümü denenmemektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri öyle istediği için, Kürt sorunu demokratik yöntemlerden uzak, şiddeti içeren yöntemlerle çözülmeye çalışılmaktadır.

Aslında çözülmeyeceği bilindiği halde, aslolan, iktidarda kalma, yönetme hakkının var olduğunu ispat etme asıl amaçtır.

Bugün Türkiye'de DTP'li milletvekillerine karşı girişilen saldırılar ile Pakistan'da Butto'nun dün öldürülmesi arasında sadece “nüans” farkı vardır.

Pakistan'daki “derin” kuvvetler, Avrupa Birliği gibi kurumlarla ilişkilerinin sıfır düzeyde olmasından dolayı çok daha rahattır.

Fazla söze gerek yok.

Türkiye, ya Pakistan gibi olacaktır; ya da Avrupa Birliği üyesi ülkeler gibi.

Bunun ortası yoktur.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bence istediği, Müşerref dostlarının kurduğu düzendir.

Ve yazıktır.

Ama ne demiş büyüklerimiz; Vallahi her koyun kendi bacağından asılır. Türkiye insanı buna müsade edecek ve propagandaya kanacaksa, Pakistan'dan beter olsun! Kendi tercihleri abiciğim!'

serhat incirli *Afrikagazetesi köşe yazısından alıntıdır.