27-12-2007, 21:06
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Benazir Butto olduruldu
Benazir Butto olduruldu;
* *Pakistan'i cagdas dunyaya ulastirma amaciyla rahatini birakip ulkesine hizmet icin donen bu cesur kadin, daha onceki suikast girisimlerine ragmen, inandigi yolda olume kadar savasmaya devam etti.
Olumunun hibe olmayacagina, bu cesur kadindan ornek alacak nice Benazirler'in biraktigi yerden devam edeceklerine inaniyor, saygiyla hatirasi onunde egiliyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

27-12-2007, 21:28
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Benazir Butto olduruldu
Aynı sözleri bende tekrar etmeyeyim sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum sevgili Vartor.
Asıl acı olan nice aydını öldürenler, kesip attıkları tırnakları olamıyacakları insanları katledebiliyorlar. Ve ülkelerini bırakın, dünyaya çok zarar veriyorlar. Ülkemizde Turan Dursun, Bahriye Üçok ve daha niceleri, onların yetişmesi kolay mı. Benazırı katleden intihar etmiş, yaptığı ile yüzleşmekten korkmak, korkaklık budur.
Saygılarımla;
|

27-12-2007, 21:30
|
|
Üye
|
|
|
|
...(bu kısımı silindi) kişi ve kurumlara hakaret yasaktır. devamı durumunda banlanacaksınız. Cem.
bu kadın ülkesi cağdaş dünyaya ulaşsın diye falan uğraşmıyordu.
* * * * *
* * * * * * * * SeyTana Pandik Atıpda Geldim
|

27-12-2007, 21:54
|
|
|
Bu cinayeti ben de kınıyorum. Herşeyden evvel şiddet siyasi yaşamdan dışlanmalıdır.
Pakistandaki siyasi hayat hakkında bizi biraz bilgilendirecek olan olursa memnun olurum. Kimler laikliği kimler İslami akımı temsil ediyor, Namaz Şerif'in Butto'dan ayrım noktaları ne idi? Radikal İslamcıların aldığı oy oranı nedir?
|

27-12-2007, 22:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cinayeti kınıyorum.
Öyle yada böyle uzun yıllar hem gericiliğe ama hemde darbe ve darbeciliğe karşı hem muhalif hemde demokratik taraf olmuştu. Darbenin içinde darbeye muhalif olmak başlı başına üstelikde kim olursanız olun kelle koltukda gezmek ile eşdeğerdir! Demokrasinin olmadığı, demokratik toplumların olmadığı koşullarda da bu gerçek malesef yine farklı değildir. Kim olduğunuzun ne önemi var?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

27-12-2007, 22:19
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kendisine hebeden rahmet diliyorum..
mekanı cennet olsun bakalım....
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

27-12-2007, 22:21
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Genetiğinde özgürlük ve demokrasi barındıran bir cesaret abidesi daha hain, bağnaz, saplantılı güdümlüler tarafından katledildi; kınıyorum!
Butto'nun erdem ve mücadelesinin dünya kadınına örnek olması dileğimdir...
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

27-12-2007, 23:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dinle gözleri kör edilmiş,beyinleri zaptedilmiş zavallı mankafalar,kendilerini yok etmek pahasına
bu insanlık dışı eylemleri yapıyorlar.
Kınıyorum,lanetliyorum
Pakistan'da neler yaşanacak göreceğiz,
Kahraman bir insanı kaybettik,Pakistan ve dünyanın kaybıdır yazıklar olsun.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

28-12-2007, 00:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili vartor, politika uyuşturucudanda beter bir illettir. gücün tadını *alan, bırakmaz. tıpkı ,bizdeki baykal ,erbakan ,süleyman, ecevit gibi. ecevit ,inönüye ''artık yaşlandın politikayı bırak'' demişti ama kendi şarlo gibi ,yürümeyi becerene kadar direnip, iktidarı bırakmadı.(yahut politikayı) ve teneşirde bırakmak zorunda kaldı
senin dediğin gibi ''ülkesine hizmet etmek için döndüğüne '' * inanmıyorum.yolsuzluktan *yargılanmamak *için
ülkesinden kaçtı. ve mahkeme edilmeyeceğine ,müşerref garanti edince ,pakistana döndü.
gönül isterdiki ,pakistanda olmasa bile suçlamalra, cevap verebilseydi.
tabiki bu söylediklerim, cinayeti tasvip etmez. burası müslüman bir ülke. ''kutsalına sövülen'' herkes potansiyel
bir katil olduğu bir coğrafya da ''politikacı'' olmak zor bir zenaat.
dünya manyaklarla veya kandırılmış *sahte ''kahramanlarla '' dolu . zaten buttonun , öldürüleceği pakistana geişinden belliydi.
pakistan daha karanlık günlere gebe. umarım, bu badireyi daha az zayiatla atlatırlar.
ama ne hazindirki islam , kendi gibi düşünmeyenlere, aman vermiyor. kurandaki ''bulduğunuz yerde öldürün''
kuralını bozmuyorlar.
her ne kadar hiramusta gibi bizim sitedeki sağduyusuna güvenmeye çalıştığım insanlar, bu kitalı te'vil ederek
ilahi !!!lisana ,edip yüksel *veya yaşar nuri gibi *sevecenlik katsalarda , aklı selim insanlar bu tanrısal şiddeti
saklıyamıyorlar.
kullarından intikam almaya meraklı bir allahın , ayak takımıda başka bir şey düşünmeyeceği aşikar değil mi?
hani bir darbımesel var bilirsiniz. ''bana arkadaşını söyle senin ne olduğunu söyleyeyim''
insani zavallılıklar taşıyan ''allahın'' bundan daha rasyonel kulları olurmu?
olmaz ,olmasıda mümkün değil.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

28-12-2007, 16:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saldırıyı şiddetle kınıyorum.Son haberlere göre saldırıyı El-Kaide üstlenmiş.
Benazir Butto zaten köktendinci örgütler tarafından tehdit edilmekteydi.
Ülkesine dönmeden az zaman önce Eylül 2007'de BBC'e verdiği bir röportajda
tehlikenin farkında olduğunu ancak ülkesi için ve Pakistanlı çocukların
geleceği için ülkesinin kendisine ihtiyaçı olduğunu belirterek bir anlamda
ölüme meydan okumuştu.Allah rahmet eylesin............
|