Orijinalini görmek için tıklayınız : Darwinizm ırkçılık mıdır?
bad_religion
04-04-2008, 18:24
Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir mesele... Yaratılışçılara göre Darwinizm'in görüşü: "Bazı insan ırkları diğer insan ırklarına göre daha çok evrimleşmiş ve ilerlemiştir, bazı insan ırkları ise evrimlerini tamamlayamadıkları için hala maymunlarla aynı düzeydedir. Darwinizm'e göre evrimini tamamlayan ırk avrupalı beyaz adamdı, Asyalı veya Afrikalı ırklar ise evrimlerini tamamlayamadıkları için yaşam mücadelelerinde geri kalmışlardır. Ve Avrupalı beyaz adam doğal seleksiyona bağlı olarak kendisinden geri kalmış insan ırklarını yok edecektir. Avrupa da izlediği Emperyalist politikasını ve köleciğini bu teoriye bağlı kalarak yapmıştır, Hitler bile yaptığı Yahudi katliamını, Darwinizm'e bağlı kalarak yapmıştır. Bu nedenlerden dolayı Darwinizm ırkçılıktır."
* * *Aslında Darwinizm'e klasik bir yaratılışçı yaklaşımı. Fakat gerçekten Darwinizm'de yukarıda bahsettiğim gibi ırkçı bir felsefe var mıdır? Lütfen bu konuda bilgileri olan, özellikle forumdaki evrimcilerin bir cevap vermesini istiyorum. Amacım evrimcileri küçültüp yaratılışçıları haklı göstermek değil, zaten ben bir negatif ateistim yani yaratılışcı olma ihtimalim yok.
* * *İşte youtube'daki, bahsettiklerimi iddia eden bir yaratılışcı videosu:
* * *http://www.youtube.com/watch?v=u_XyyufQibA
Saygılarımla...
ozgur_beyin
04-04-2008, 18:30
sevgili bad, deriye rengini veren pigmentlerdir. bu pigmentler coğrafi bölgelerdeki harici etkenler sayesinde
renkte *değişimler olur.
bu renklerin gelişmemişlikle veya gelişmişlikle alakası yoktur
evrensel-insan
04-04-2008, 18:54
Saygideger bad_religion;
Insanoglunun olusmasi ve gelisimi bir nokta degil,bir surectir.
Bu surecte bulundugu cografi sartlar nedeniyle bir insanoglu grubu,baska bir cografyadaki-ayni zaman biriminde-sartlar ve kosullar nedeniyle- insanoglu grubundan farkli olabilir.
Bu fark hem fiziksel (gorunum-somut) hem de dusuncesel (ifade-soyut) temelde yansir.O yuzdende zaten global acidan insanoglunun gelismislik duzeyi-ayni tarih biriminde -farklilik gosterir.
Ustelik"iste simdi insanoglu fiziksel olarak olustu"diyebilecegimiz bir tarihte saptamak olanaksizdir.
Bana gore insanOGLU hala-dusunce ve davranista-insan olma ve insanlik sunma ozelligine yasamsal temelde kavusamamistir.Hala kendi arasinda ayrimci,bolucu,hiyerarsik,ve yasamin getirdigi tum olgularda ust-alt iliskisini surdurmektedir.Bu konuda benim insan hak ve hukuku siirimi okumani oneririm.
Saygilarimla;
evrensel-insan
http://www.evrim-teorisi.org//index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=47
Bu linke göz atmakta fayda var.
Sanayi devriminin ilk yıllarında özellikle avrupada sosyal-darwinizm denen akım ırkçılığa destek olmuştur. Ancak burada düşünülmesi gereken ırkçılığın nasıl ortaya çıktığıdır. Irkçılık söz konusu olduğunda her şey kötüye kullanıldığı gibi Darwin in bulguları da aslında gerçek tam ters olduğu halde politikacılar tarafından beyaz adamın lehine kullanılmıştır. Varyeteler ile tür ler karıştırılmış, anglo-sakson olmayan insan hayvan yerine konulmuştur. Teorinin seleksiyon ilkesi de beyaz adamın gaddarlığı doğanın kuralıymış gibi yutturulmaya çalışılmıştır. Türlü deneylerle beyaz adamın zekasının siyah dan daha ileri olduğu kanıtlanmaya çalışılmış, genelde siyah adam doğal ve pratik zekasından yani beyaz adam onu köleleştirmeye gelmeden önce baskı altında olmadığından ötürü daha yaratıcı ve becerikli kolay kavrayan çıkınca bunun nedeni beyaz adam lehine onun disiplinli ve planlı düşünememesine bağlanmış, beyaz adam üstün çıkınca yine direkt onun üstün olduğuna kanaat getirilmiştir. Özellikle Avustralya da aborjinlere karşı uygulanan asimilasyon da siyah adamın genetik olarak geri olduğu kanıtlanmaya uğraşılmış,siyah ırk da daha fazla dominant genin bulunması bile onun hayvanlığına bağlanmıştır.
Yani faşizm ve ırkçılık söz konusu olduğunda bu durum otoriter sistem tarafından ezilen halkın üstünlük kurma kompleksleri ile desteklendiği için karşısında hiç bir şey duramaz. Irkçılık ve faşizm her şeyi kendi lehine çevirebilir bulguları hep kendi çıkarına ve işine geldiği gibi yorumlayarak. Bugün batı kültüründeki etkileri halen sürmektedir ancak Darwin Teorisi birtakım yobazların zannettiği gibi ırkçıların icadı değildir çünkü bulguları tam tersine melezleşmenin yani ırklar arası gen alışverişinin safkanlardan daha fazla genetik çeşitlilik barındırmasından ötürü değişen koşullara daha fazla adaptasyon yeteneği kazandırdığını gösterir. İçgüdüsel olarak da birçok canlı aralarında coğrafi izolasyon yok ise farklı ırkların birbirine meylettiğini göstermektedir. Örneğin akdeniz ve asya insanı kuzeyli sarışın kadınları cinsel açıdan yüceltirken soğuk iklim insanlarında tam tersi durum geçerlidir. İnsan türünün ırksal çeşitliliği uzun dönemdeki adaptasyonların sonucu oluşmuştur ve gen alışverişleri her ırk ın daha bağışık olduğu türlü hastalıklara ve olumsuz çevre koşullarına karşı avantaj sağlar. Melez ırklar uzun zaman zarfında avantajlşı konuma gelirler. Zaten teorik açıdan yeryüzünde safkan ırk yoktur milliyetçilik gibi ulusal faşist düşünceler kendilerini ırksal olarak diğerinden bağımsız kılmıştır. Genetik araştırmalar afrikadaki pigme kültürünün bilinen en eski insan ırkı olduğunu da göstermiş olup,bir pigme de yeryüzündeki tüm ırkların genetik ve morfolojik özellikleri olduğunu kanıtlamıştır. İnsan ırkları afrikalı pigmeler den ayrılan bir homo sapiens grubunun asya ve avrupaya doğru yol alarak tüm dünyaya yayılması ile ortaya çıkmışlardır. Uzun zaman içinde sonraki nesillerin morfolojisi ise çevresel faktörlerce değişmiştir.
Ayrıca yaratılışçıların Darwin i bu nedenle suçlaması komiktir. Çünkü ırkçılık her türlü düşünceyi kendi çıkarına kullanmak için değiştiren metafizik bir düşünce tarzıdır, bilimi alet edebilir kendine ama bilim değildir. En çok da Din i kullanmıştır aslında. Irkçılığın Darwin teorisi vasıtasıyla siyah adamı hayvan görmesinden ziyade bunun da altında misyoner ırkçılığı mevcuttur. Yani aynı şekilde hıristiyanlığın İsa nın kurtarıcılık misyonuna yaslanıp köleleri zorla hıristiyan yaparak bir de beyaz adamın hizmetkarı olarak yaratıldıklarını ileri sürmüştür. Tüm ortaçağ boyunca kendi dininden olmayanı cehennemin ve şeytanın hizmetkarı sayarak batıda ve doğuda ateşlere atıp derilerini yüzen anlayış da dinsel ırkçılıktır,dolayısıyla buradan din in ırkçılığa hizmet ettiğini de söyleyebiliriz. Üstünlük kurma düşüncesi,üstün olduğunu iddia etme fikri de Darwin den dfeğil Tanrı nın yegane sevgili kulu olduğunu iddia eden kurumsal din kuruluşlarının dasyatması olmuştur bin yıllardır. Darwin teorisi ise özünde tam tersine insanın değil ırk olarak,canlılar dünyasında hiç bir türden bağımsız olarak ayrıcalıklı olarak yaratılmadığını evrim geçirerek insan olduğunu ileri sürer dolayısıyla bu üstünlük anlayışını yok eder. Bu yüzden de dini düşünce kendis**** her yerde savaş açmış olup asıl yaratılışçılığın ırkçılığın temnelini oluşturduğuna dair bir çok kanıt sunulabilir.
Irkçılık dinin etkisi azaldığında bu kez faşizmin vasıtasıyla Darwin teorisine el atarak bilimsel bir düşünceden politik çıkarları için sonuçlar üretmiştir ancak bunların da Darwin teorisi ile uzaktan yakından alakası yoktur.
Sonuç olarak Darwin i ırkçılıktan sorumlu tutmak teoriyi bilmemek ve bilimi politikaya alet etmenin sonucudur. Bu durum bir uçak düştü diye Newton u, Atom bombası yapıldı ve kullanıldı diye Einstein ı suçlamaya ve daha ötesinde de, bu bilim adamlarının bu bulguları bu eylemler için bulduğu yönünde akıl dışı düşüncelere götürür.
meaculpa
16-04-2008, 15:55
Ne yazık ki ırkçı düşünceleri benimseyen insanlar yıllar boyunca *fikirlerinin doğru oldugunu ıspat edebilmek için türlü desiselere başvurdular. İşin en vahim kısmı ise gelişen çag içinde müspet bilimler de ırkçı düşünceleri onaylamak için kullanıldı. Bu alanda en çok da antropoloji alet edildi. Kafa taslarından destanlar üretildi ve her defasında beyazların üstün ırk olduğu uydurması dayatıldı. Hatta dayatılmanında ötesinde katliamlara vesile oldu.
Darwinin teoriside, ırkçılar tarafından kullanılan başka bir boyut. Evrimin temellerinden olan yaşamda kalabilmek için mucadele ilkesi çarpıtıldı da çarpıtıldı. Güçlü olan kazanır ilkesiyle savaşlar üretti ırkçılar. Kendilerinden zayıf diye ilan ettiklerini sürekli aşagılayıp, ölümlerine sebeb oldular. Çünkü onlarca , aşağı olan ırklar yok edilmeli, ve yaşaması gereken üstün ırklara yaşam alanları açılmalıydı. Yani artık onlar için yaşam mucadelesi kavramı, kendinden olmayana ölüm *fetvaları vermekle eş anlamlıydı. Çünkü saf olan ırk ancak başarılı olabileckti. Artık o saf ırk nasıl ütopik bir fikirse o da muamma. İnsan tarihi boyunca gen havuzunda sürekli bir ceşitlilik söz konusu. Saf ırk kuramları ise birer hayalden ibaret. Ve chaos un da değindiği gibi; varyete aslında adaptasyonu daha verimli hale getiren bir etken. Çünkü melez olan ırkların gen havuzları cok daha çeşitli. Durum böyle oluncada ırkçı düşünürlerin tahmin ettikleri gibi saf kan kuramları ile hayatta kalabilme mucadeleside, tamamen teoriyi saptırma niteliğinde.
Irkçılık bir insanlık suçudur ve ırkçı fikir sahipleri. bu suçlarını örtbas edebilmek için darwinide böyle kullanmışlardır.
gozeneli
28-05-2008, 06:08
Darwin bence ırkçı degildi
BenDeniz
28-05-2008, 07:11
Eğer;Bazı türlerin Artılarının daha fazla olduğu,Bazı türlerin Bulundukları ortama en uygun olanının ayakta kaldığı,Bazı türlerin Adaptasyonlarının güçlü olanlarının ayakta kaldığı,Bazı türlerin Evrim sürecinde diğer türlere,kollara göre daha fazla uyumla artı kazandığı,Güçlü olanın zayıfı yok edeceği,ayıklayacağı vs.
Söylenmiş ve buna ''Tabi seçilim'' denmişse (Tabii seçilimi reddetmiyorum,vardır.Ancak bu Darwinin bahsettiği gibi işlememektedir) Bazı ırkların,başka ırklara kendilerini üstün tutuşuna zemin hazırlanmış demektir.
Darwin ırkçıdır kitabında türkler hakkında barbar diye hitap ediyor.Orta asya insanlarının tam evrimleşmediğini savunuyor Hitlerde saf alman ırkını oluşturmak istemiş ve milyonalrca insanın katledilmesine sebeb olmuştur bu darwin denen sahtekar.İnsan kafa tasının buyuklugu yada kulagının buyukluguyle vs.. gibi şeylerle dahada gelişmiş olduğunu nasıl anlarsınız be hala evrimi savunuyrosunuz.siz evrimi savunuan Barbarlar(Türkler)sınız.. Adam bizi barbarda yaptı.gelişmemiş mal yaratıklar yaptı..
Darwin ırkçıdır kitabında türkler hakkında barbar diye hitap ediyor.Orta asya insanlarının tam evrimleşmediğini savunuyor Hitlerde saf alman ırkını oluşturmak istemiş ve milyonalrca insanın katledilmesine sebeb olmuştur bu darwin denen sahtekar.İnsan kafa tasının buyuklugu yada kulagının buyukluguyle vs.. gibi şeylerle dahada gelişmiş olduğunu nasıl anlarsınız be hala evrimi savunuyrosunuz.siz evrimi savunuan Barbarlar(Türkler)sınız.. Adam bizi barbarda yaptı.gelişmemiş mal yaratıklar yaptı..
Öncelikle hoş geldin. Ama biz burada belgesiz "sallamalardan" pek hoşlanmıyoruz. Darwin'in Türkleri barbar olarak tanımladığı, kelimenin en hafif
şekliyle sahtekarlıktır. Bu konuda basit bir araştırma yaparsan gerçekleri
öğrenirsin. Yazından anladığım kadarı ile gençsin ve neye karşı olduğunu
bilmeden karşı çıkıyorsun. Yine biraz araştırırsan başka başlıklarda "abilerinin"
evrim teorisinin ham halinin islam bilginlerine ait olduğu iddiasını da öğrenirsin.
Frodo genç derken evrimimi tamamlayamamışmıyım onumu ima ediyrosun :)
ben bu konuda bayadır araştırma yaptım bi yerlerimden uydurmadım.
BenDeniz
28-05-2008, 07:44
Onur2;Darwin tam olarak şöyle demiştir:
"The more civilized so - called Caucasian races have beaten the Turkish
hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world"
"Kafkas ırkları olarak bilinen daha uygar ırklar, varolma mücadelesinde Türkler'i tam bir yenilgiye uğratmıştır. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine bakarsak, daha düşük uygarlık seviyesindeki sayısız ırk, daha uygarlaşmış ırklar tarafından tüm dünyadan ortadan kaldırılmış olacaktır''
Tam olarak olmasada belki ima vardır.
O zaman darwin'in bu sözü söylediği yeri alıntılayarak ver. Aman dikkat HY sitelerinden alınma olmasın. Sonra birileri doğru tercümeyi asar, yeni gelmişsin ayıp olur. Evrimle
ilgili şu linkten başla araştırmaya.
http://www.yenisafak.com.tr/diziler/nasa/nasa04.html
he burda ne demek istiyor peki bu darwin türkler gelişmemişdir kafkaslardan daha az gelişmiş oldukalrı için yenilgiye ugratmışlar yakındada daha düşük derken bizi kastediyor Çünkü kafkaslar bizden üstündü .. Ama malesef dediği olmadı.Peki nazi nerden cıktı o konuda cevap alamadım hitler ne yaptı oyle milleti telef etti
Irkçı olan Darwin mi, yoksa Allah mı?
Bakara, 47- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.
Bakara, 122- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere gerçekten üstün kıldığımı hatırlayın.
Üstelik bir kez belirtmekle yetinmemiş, aynı sure içinde iki kez belirtmiş.
Meal'in yazarı - Ali Bulaç - parantez içinde "bir dönem" diye yazmış. Bu "bir dönem" ifadesi parantez içinde yazıldığına göre ayetlerin asıllarında bu ifade yer almıyor olsa gerek. Yine de - bir dönem için de olsa - Allah İsrailoğullarını alemlere üstün kılmış. Bu alemlerin içinde diğer ırktan insanlar da vardır herhalde.
Allah bile ırk ayrımı yapmışken, köleliği kutsal kitabında olağan bir şey olarak sunarken (Nahl, 75), Darwin'i ırkçılıkla suçlayanlara, köle sahibi olduğunu belirterek onu eleştirenlere gülüp geçmemek elde mi?
BenDeniz
28-05-2008, 08:34
Irkçı olan Darwin mi, yoksa Allah mı?
Bakara, 47- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.
Bakara, 122- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere gerçekten üstün kıldığımı hatırlayın.
Üstelik bir kez belirtmekle yetinmemiş, aynı sure içinde iki kez belirtmiş.
Meal'in yazarı - Ali Bulaç - parantez içinde "bir dönem" diye yazmış. Bu "bir dönem" ifadesi parantez içinde yazıldığına göre ayetlerin asıllarında bu ifade yer almıyor olsa gerek. Yine de - bir dönem için de olsa - Allah İsrailoğullarını alemlere üstün kılmış. Bu alemlerin içinde diğer ırktan insanlar da vardır herhalde.
Allah bile ırk ayrımı yapmışken, köleliği kutsal kitabında olağan bir şey olarak sunarken (Nahl, 75), Darwin'i ırkçılıkla suçlayanlara, köle sahibi olduğunu belirterek onu eleştirenlere gülüp geçmemek elde mi?
İsrailoğulları;Belirtilen süreçte Tanrının emirlerine itaatte eksiksizlik gösteriyor,Tanrıya bağlılık duyuyor,Yaratılış sebeblerini yerine getiriyordu.Tanrı o dönemde onlardan razı olmuştu.
Ve Tanrı, Dünyayı kurduğundan itibaren,''Tek üstünlük Takvadır'' vaadiyle her dönemde kulları üzerine tecelli ediyordu.Kim daha çok 'Takvalı'' olursa yani;Tanrının emirlerine itaat edip,yasaklarına dikkat eder yaratılış gayesini yerine getirirse O üstünlük elde ediyordu.
Daha sonra İsrailoğulları bu takvalarını yitirdiler ve isyan ettiler.Bu hadise Kur'anda geçmektedir,misalinizdekide bundan başka birşey değildir.
Burada ırkçılıktan zerre misal yoktur! Aksine herkim yada kimler olursa üstünlüğü elde etmesi için tek gereken ''Takva''dır.Irkı,milleti,nufüsu,mevkisi değil!
Irkçı olan Darwin mi, yoksa Allah mı?
Bakara, 47- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.
Bakara, 122- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere gerçekten üstün kıldığımı hatırlayın.
Üstelik bir kez belirtmekle yetinmemiş, aynı sure içinde iki kez belirtmiş.
Meal'in yazarı - Ali Bulaç - parantez içinde "bir dönem" diye yazmış. Bu "bir dönem" ifadesi parantez içinde yazıldığına göre ayetlerin asıllarında bu ifade yer almıyor olsa gerek. Yine de - bir dönem için de olsa - Allah İsrailoğullarını alemlere üstün kılmış. Bu alemlerin içinde diğer ırktan insanlar da vardır herhalde.
Allah bile ırk ayrımı yapmışken, köleliği kutsal kitabında olağan bir şey olarak sunarken (Nahl, 75), Darwin'i ırkçılıkla suçlayanlara, köle sahibi olduğunu belirterek onu eleştirenlere gülüp geçmemek elde mi?
Neden surenin sadece 1 ayetine bakıyrosun surenin tamamını oku orda şu şekilde anlatılıyor.Firavunun israiloğullarına zülüm ettiği ve onların erkek çocuklarını öldürdüğünü bunun sonucundada fravuna üstün kılarak fravunu denizde boğarak onları hür bir topluluk ve gittikleri yerinde sahibi kıldığını söylüyor.Bilip düşünmedne okumadan atıp tutma. iyice oku araştır öyle yaz.
gozeneli
28-05-2008, 09:04
I have watched how steadily the general feeling, as shown at elections, has been rising against Slavery. What a proud thing for England if she is the first European nation which utterly abolishes it! I was told before leaving England that after living in slave countries all my opinions would be altered; the only alteration I am aware of is forming a much higher estimate of the negro character. It is impossible to see a negro and not feel kindly towards him; such cheerful, open, honest expressions and such fine muscular bodies. I never saw any of the diminutive Portuguese, with their murderous countenances, without almost wishing for Brazil to follow the example of Haiti; and, considering the enormous healthy-looking black population, it will be wonderful if, at some future day, it does not take place.
Letter to J. S. Henslo (March 1834); later published in The Life and Letters of Charles Darwin (1887), Ch. 6 "The Voyage —1831-1836"
Bu BenDeniz efendiye yanıt Darwin ırkçı degildi sonra bilimsel alıntı yukardaki gibi kaynak ve tarihle olur.
Çok kısa ve önemli Tercümesi
Kölelige karşı olan seçimleri izledim.İngiltere için ne kadar gurur verici birşey ilk Avrupa ülkesi olarak köleligi kaldırması.
İngiltere'den ayrılmadan önce bana zenciler hakkında görüşümün degişecegi söylenmişti.Bir zenci görüp ona ısınmamak imkansız, neşeli,açık,dürüst ve kaslı vücutları ile.
J.S. Henslo' ya yazılmış mektup (Mart 1834).Sonra mektuplar kitap halinde basılmış ch 6(The Voyage 1831-1834)
Lütfen benim gibi bagımsız kaynak gösterin.
mehmeterkanharman
28-05-2008, 09:26
sorunun ıcınde cevabı vermıssın zaten kardesım boyle bı sey bakınca da pek mantıga yatmıyor lenın etkılenmıs olabılır ama bu darvinizmin ırkcılık oldugu anlamına gelmez
evrımcı degılım ama bu soruya da baska verılecek cevap yok bence
Kölelige karşı olan seçimleri izledim.İngiltere için ne kadar gurur verici birşey ilk Avrupa ülkesi olarak köleligi kaldırması.
İngiltere'den ayrılmadan önce bana zenciler hakkında görüşümün degişecegi söylenmişti.Bir zenci görüp ona ısınmamak imkansız, neşeli,açık,dürüst ve kaslı vücutları ile.
J.S. Henslo' ya yazılmış mektup (Mart 1834).Sonra mektuplar kitap halinde basılmış ch 6(The Voyage 1831-1834)
Onun içinmi bize gelişmemiş insalar dediler.Sen gelişmemiş bir insanmısın senin beynin bir ingiliz kadar calısmıyormu?Bunu kabulmu ediyrosun.Halbuki Medeniyeti osmanlıdan türklerden öğrendiler.Şimdide bize satıyorlar.Sen gibilerde alıyor işte...
Sayın BenDeniz,
İsrailoğullarının ne denli takva sahibi oldukları Tevrat'ta yazılı. Onlar Mısırdan kaçarken, Mısırlıların altınlarını çalıyorlar.
Tevrat, Mısırdan çıkış, 22 - Her kadın Mısırlı komşusundan ya da konuğundan altın ve gümüş takılar, giysiler isteyecek. Oğullarınızı, kızlarınızı bunlarla süsleyeceksiniz. Mısırlılar'ı soyacaksınız.”
Şimdi diyeceksiniz ki, "Tevrat tahrif edilmiştir, bu gerçek değildir." O zaman sorarım size, İsrailoğulları kendilerine "hırsız" damgası vurulmasına sebep olacak bir tahrifat yapacak kadar salaklar mı?
Üstelik bunu Allah'ın kışkırtmasıyla yapıyorlar. Takva ile hırsızlık ne de güzel uyuşuyor ama... Tıpkı bu gün Türkiyede iktidar sahibi pek çok takva sahibi görünen namussuzun yaptığı gibi... Allahâ inan da ne yaparsan yap, öyle mi?
Mısır halkının Musa dinine inanmaması onların takva sahibi bir kavim tarafından soyulmasını haklı kılar mı?
Zaten Muhammed de sırf kendi dinine inanmadıkları için, çevredeki kabilelere baskınlar yapıp erkekleri öldürtüp, kadınları ve çocukları savaş ganimeti olarak paylaştırmamış mıdır? Ama en büyük takva sahibi Muhammed için bu övülmesi gereken bir davranıştır, değil mi?
Sizin takvanızdan korkulur doğrusu !
teşekkürrlerr asinarr ..
elllerinee ve aklına sağlıkk...
gözeneli?
aşşağılık kommpleksindenn kurtulmakk lazımm ..yazılarımızıı yazarkenn.. kabak gibi bellı etmemekk gerekk bennce =)
BenDeniz
29-05-2008, 02:01
Sayın BenDeniz,
İsrailoğullarının ne denli takva sahibi oldukları Tevrat'ta yazılı. Onlar Mısırdan kaçarken, Mısırlıların altınlarını çalıyorlar.
Tevrat, Mısırdan çıkış, 22 - Her kadın Mısırlı komşusundan ya da konuğundan altın ve gümüş takılar, giysiler isteyecek. Oğullarınızı, kızlarınızı bunlarla süsleyeceksiniz. Mısırlılar'ı soyacaksınız.”
Şimdi diyeceksiniz ki, "Tevrat tahrif edilmiştir, bu gerçek değildir." O zaman sorarım size, İsrailoğulları kendilerine "hırsız" damgası vurulmasına sebep olacak bir tahrifat yapacak kadar salaklar mı?
Üstelik bunu Allah'ın kışkırtmasıyla yapıyorlar. Takva ile hırsızlık ne de güzel uyuşuyor ama... Tıpkı bu gün Türkiyede iktidar sahibi pek çok takva sahibi görünen namussuzun yaptığı gibi... Allahâ inan da ne yaparsan yap, öyle mi?
Mısır halkının Musa dinine inanmaması onların takva sahibi bir kavim tarafından soyulmasını haklı kılar mı?
Zaten Muhammed de sırf kendi dinine inanmadıkları için, çevredeki kabilelere baskınlar yapıp erkekleri öldürtüp, kadınları ve çocukları savaş ganimeti olarak paylaştırmamış mıdır? Ama en büyük takva sahibi Muhammed için bu övülmesi gereken bir davranıştır, değil mi?
Sizin takvanızdan korkulur doğrusu !
Bahsettiğiniz ayet;Kabbala tarafından Yahudi ırkının diğer tüm ırklara üstünlüğünü göstermek,Onları dilediği gibi kullabilme selahıyetine sahip olduklarını tenbihlemek için uydurulmuşlardandır.
Tevratın başka ayetlerinde,Yahudi olmayanların kanlarını akıtmanın bir ecir olduğu bile yazmaktadır.Tüm bunlar Zulm gören yahudilere cesaret vermek için Kabbala tarafından eklenmiş safsatalardır.
Tüm bunlar onlara göre hırsızlık değil bir haktır.Çünkü amentülerinin bir maddesi şöyledir:
''İman ederizki;biz yahudiler olarak Rab'in asıl kullarıyız.Tanrı bizi insan olarak yarattı,diğer ırkları bize hizmet için maymun iken sonradan insana dönüştürdü.Onlar üzerinde tasarruf etme hakkımız vardır''
Böyle bir imana sahip olan bir toplum;Başka ırkların mallarına el koymayı hırsızlık oarak değil,bir hak olarak değerlendirmektedirler.
gozeneli
29-05-2008, 06:44
Sayın BenDeniz'in yorumları Irkçı birhal taşıyor.Kınıyorum bütün bir ulusu hırsız göstermesini.
Evet İsrael devletinin Filistin politakısını dogru bulmuyorum ama Sayın BenDeniz' in yaptıgı gibi bütün bir toplumu hırsızlıkla suçlaması ırkçı bir yorumdur.
Kışkırtmacıdır.
milomanara
05-06-2008, 09:35
Değerli bad_religion,
Darwinizmin ırkçılık olduğu önermesi kesinlikle kötü niyetli bir safsatadır. Aşağıdaki tabloda göreceğiniz gibi dünya üzerinde şu anda sadece homo sapiens sapiens insan türü yaşamaktadır. Yani tüm insanlar aynı kromozom sayısına sahip ve aynı ağırlıkta beyinle dünya gelmektedirler.
http://img353.imageshack.us/img353/8195/300pxhumanevolutionchartn9.png
Esen kalın,
quirinus
06-06-2008, 07:01
yani diyelim ki dediğin dogru, darwinden buyana bilim olduğu gibi saydı mı?
insanın nerede evrimleştiğini bulan bilim değil mi?(harran değil zıplamayın)
o bulunan yerde insanlıgın gen haritasının neredeyse(küçük mutasyonlar dışında) tamamını temsil eden yerlileri bulan bilim değil mi?(adem değil buna da zıplamayın)
yani eşitliği savunan da bilim olmuyor mu şimdi?
e şu anda evrimi savunan bilim değil mi?
bunlar dururken, neyi kutlamaya calıştığınızı ben de anlasam da keyfinize ortak olsam?
quirinus
06-06-2008, 07:02
ha bide, okuyun siteyi, eşitlik hangi dinde varmış?(din derken sadece dogma yapıdaki inanç sitemlerinden kastım, şamanizmi eşitlikçi deyip getirmeyin)
LionOfAllah
12-06-2008, 04:16
darwin ırkçıdır ama bu teorisinin doğru veya yanlış olduğunu göstermez.
Tüm bunlar onlara göre hırsızlık değil bir haktır.Çünkü amentülerinin bir maddesi şöyledir:
''İman ederizki;biz yahudiler olarak Rab'in asıl kullarıyız.Tanrı bizi insan olarak yarattı,diğer ırkları bize hizmet için maymun iken sonradan insana dönüştürdü.Onlar üzerinde tasarruf etme hakkımız vardır''
Yahudilerin(Musevi demek daha doğru bence) amentüsü ırkçıymış...
Bakalım kuranın tanrısı bu konuda neler diyor?İnanmayanların nelere çevrileceğini iddia ediyor?
Bakara Suresi
65. Yemin olsun ki, içinizden Cumartesi gününde azgınlık yapanları siz bilirsinz.Onlara şöyle dedik: "Aşağılık maymunlar oluverin."
66. Bu durumu, o zamankilere ve onların ardından geleceklere ibret dolu bir ceza, takva sahiplerine de bir öğüt yaptık.
Maide Suresi
59. De ki: "Ey Ehlikitap! Sadece şunun için bizden hoşlanmıyorsunuz: Allah'a, bize indirilene, daha önce indirilene inanmışız. Doğrusu şu ki, sizin çoğunuz yoldan sapmış olanlardır."
60. De ki: "Allah katında ceza olarak bundan daha kötüsünü size bildireyim mi? Allah'ın lanetlediği, üzerine gazap indirdiğidir o. Allah böylelerinden maymunlar, domuzlar ve tağut uşakları yapmıştır. İşte bunlardır yer bakımından daha kötü, yolun denge noktasını kaybetme bakımından daha şaşkın olanlar."
Araf Suresi
165. Kendilerine verilen öğüdü unuttuklarında, kötülükten alıkoyanları kurtarıp zulme sapanları, yoldan çıkmalarından ötürü, acı bir azapla yakalayıverdik.
166. Ne zaman ki, yasaklandıkları şeylerden ötürü öfkelenip başka aşırılıklar yapmaya başladılar, onlara şöyle dedik: "Aşağılık, maskara maymunlar olun!"
sevgiler
eğer insanın evrimle oluştuğuna inanıyorsak ırkçılık bir zorunluluktur çünkü tür içi evrim diye bir şey var richard dawkinsin gen bencildir kitabını okuyan varsa bilir kültürde evrime uygun olarak hareket etmektedir bir çok kültür ve uygarlık yok olup gitmiştir dünya tarihne baktığımız zamanda beyaz ırkın açık bir üstünlüğü var insanlığın beşiği olan afrika binlerce senedir gelişememiş beyazların egemenliğini kabul etmiş bütün bunları göremeyenler tarihi inkar etmektedirler
spartacus
12-06-2008, 09:39
Enfal
(1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin."
Mümtehine
(11) Eğer eşlerinizden biri kafirlere kaçar ve siz de onlarla çarpışıp ganimet alırsanız eşleri gidenlere sarfettikleri (mehir) kadarını verin ve inandığınız Allah'a karşı gelmekten sakının.
Burada Allah'mı konuşuyor ? Zaten Moses'de(Musa) Allah bana buyuruyor demiyormuydu ?
Darwin canlıları incelemiştir, alanı biyolojidir. Vardığı sonuçlar ve getirdiği önermeler bu kapsam dahilinde ele alınabilir. Ne din, ne ırk nede herhangi bir siyasi çıkar ilişkisi temelinde kıstas yapılamaz.
H.Yahya'nın yöntemi bilimsel olmadığı gibi etik de değildir. Bir alanı(biyoloji) alan dışından (öznel-keyfi-edebiyat) ele alırsanız size ancak ahmaklar inanır. Dünyamızda ise dinlerin varlığı ile ahmak yerine konanların varlığı arasında doğru orantı vardır. Bu açıdan çok fazla yazmaya gerek yoktur, sitede bu konuda sayfalarca yazı var.
Dinlerin tarihi insanın insana tanrı vasıtasıyla kul-köle edilme tarihidir. Bu sistematiktir ve bir kez bu sistematiğe kapılanlar kendilerini tam bir sömürü ağının içinde bulurlar(kaybederler). İnsanları ancak korktukları, sığındıkları, çekindikleri, medet bekledikleri vs gibi sembollerle, bu sembollerin adına hareket ediyor olmakla sürü haline getirebilirlerdi... Musa zamanı egemen olan sistem köleci toplum iken, Muhammed zamanı bölgede yeni tipde bir yönetim biçimi, feoadal sistem gelişmektedir ve kurumsallaşma(üstyapı) dönemin en önemli siyasi oluşumu olan din temelinde de sağlanmak zorundadır. İslamiyet yeni tipde bir sömürü-egemenlik sisteminin yeni tipde toplumsal omurgasıdır.
milomanara
12-06-2008, 15:02
eğer insanın evrimle oluştuğuna inanıyorsak ırkçılık bir zorunluluktur çünkü tür içi evrim diye bir şey var richard dawkinsin gen bencildir kitabını okuyan varsa bilir kültürde evrime uygun olarak hareket etmektedir bir çok kültür ve uygarlık yok olup gitmiştir dünya tarihne baktığımız zamanda beyaz ırkın açık bir üstünlüğü var insanlığın beşiği olan afrika binlerce senedir gelişememiş beyazların egemenliğini kabul etmiş bütün bunları göremeyenler tarihi inkar etmektedirler
Sayın osiris,
Nasıl bu sonuca vardığınızı anlayabilmiş değilim. Tüm insanlar aynı "tür". Zenci yada beyaz yada sarı olması adamın az veya çok evrimleştiğini göstermiyor. Sosyal tarihimiz zaten evrime şahit olabilecek kadar uzun değildir ki, hangi tarihi inkar etmekten bahsediyorsunuz? Beyaz arkaik homo sapiens zenci arkaik homo sapiens'e üstünlük mü sağlamış? :confused:
Sayın osiris,
Nasıl bu sonuca vardığınızı anlayabilmiş değilim. Tüm insanlar aynı "tür". Zenci yada beyaz yada sarı olması adamın az veya çok evrimleştiğini göstermiyor. Sosyal tarihimiz zaten evrime şahit olabilecek kadar uzun değildir ki, hangi tarihi inkar etmekten bahsediyorsunuz? Beyaz arkaik homo sapiens zenci arkaik homo sapiens'e üstünlük mü sağlamış? :confused:
Kardeşim sen tür içi evrim grup içi evrim diye bir şey duymadınmı eğer tür iç evrim yoksa tüm insanlar aynı genetik yapıya sahip ise tek bir atadan bu kadar tür nasıl oluştu açıklarmısın şuan için insanların çeşitli davranışlarını( şiddete eğilim mesela) yada zekasını etkileyen genlerin varlığı biliniyor kültür ve uygarlıkta böyle oluşuyor sonuçuta
Ayrıcada sen tarihten haberin yok mu uygarlığın bügün kü geldiği noktada zencilerin ne kadar payı var beyaz ve diğer ırkların ne kadar payı var açda bir oku zenciler 20 yy dek ok ve yaydan başka silah üretemediler bu yüzden köleliğe mahkum oldular eğer yok edilselerdi doğal seçilimle elenip gideceklerdi şuan kullandığımız bir çok şeyi beyaz ırk buldu insanların eşit olduğu saçmalığı yaradılışçılarla halkların kardeşilğini savunan kominist zavallılara ait olan içi boş bir slogan sadece
osiris , saçmalamayı bırakıp da biraz biyoloji ile ilgilensen, biyolojik olarak ırk diye bir kavramın olmadıgını ögrenebilirsin.
İstersen tam da bu konu ile ilgili Bilim ve Gelecek Dergisinde bir dosya var. Hem Türk diye Anadoluda ırksal bir birleşimin olamayacagını hem de dünya üzerinde genetik olarak ırk diye bir kavramın olamayacagını gösteriyor.
Ama seni izledigim kadarıyla o yönlere kapalısın, kim ne derse desin yaratılışçıların paraleli olarak senin de kutsal olarak gördügün bir dokunulmazın ve tabun var.
İnsanların eşit oldugu saçmalıgı dedigin ise 6 000 sene evvel bir gerçek ve bir yaşam tarzı idi. Bu saçmalıga Afrika insanlarından bazıları uydular, ve üretim seviyesi onları mülkiyete henüz ulaştıramadı ve mülkiyeti bulan, ona sahip olanlarca köleleştirildiler. Ama bugün hatırımızda kalan bu beyazlarn ne kadar vahşi ve acımasız, insanlık dışı oldukları ve köle edilenlerin onurlu mücadelesi.
Darwin in ise ırkçılıkla hiç bir uzaktan yakından ilgisi yoktur tam aksine ırkçılık ve kölelik karşıtı biridir. Bu konuda okumayacagını bildigim halde gene sana www.evrimteorisi.org (http://www.evrimteorisi.org) adresindeki makaleyi önerecegim.
Uygarlıgın bugün geldigi noktada tek pay sahibi olan insan emegidir. KOnuşmadan ve beyinsel gelişmeden başlar, sermayenin yeniden üretilmesine ve onun sonuçlarına kadar devam eder. Bu emegi kim sarf etmiş ise uygarlıgımız onlara borçluyuz, onu sömürenlere degil.
saygılarımla
osiris , saçmalamayı bırakıp da biraz biyoloji ile ilgilensen, biyolojik olarak ırk diye bir kavramın olmadıgını ögrenebilirsin.
İstersen tam da bu konu ile ilgili Bilim ve Gelecek Dergisinde bir dosya var. Hem Türk diye Anadoluda ırksal bir birleşimin olamayacagını hem de dünya üzerinde genetik olarak ırk diye bir kavramın olamayacagını gösteriyor.
Ama seni izledigim kadarıyla o yönlere kapalısın, kim ne derse desin yaratılışçıların paraleli olarak senin de kutsal olarak gördügün bir dokunulmazın ve tabun var.
İnsanların eşit oldugu saçmalıgı dedigin ise 6 000 sene evvel bir gerçek ve bir yaşam tarzı idi. Bu saçmalıga Afrika insanlarından bazıları uydular, ve üretim seviyesi onları mülkiyete henüz ulaştıramadı ve mülkiyeti bulan, ona sahip olanlarca köleleştirildiler. Ama bugün hatırımızda kalan bu beyazlarn ne kadar vahşi ve acımasız, insanlık dışı oldukları ve köle edilenlerin onurlu mücadelesi.
Darwin in ise ırkçılıkla hiç bir uzaktan yakından ilgisi yoktur tam aksine ırkçılık ve kölelik karşıtı biridir. Bu konuda okumayacagını bildigim halde gene sana www.evrimteorisi.org (http://www.evrimteorisi.org) adresindeki makaleyi önerecegim.
Uygarlıgın bugün geldigi noktada tek pay sahibi olan insan emegidir. KOnuşmadan ve beyinsel gelişmeden başlar, sermayenin yeniden üretilmesine ve onun sonuçlarına kadar devam eder. Bu emegi kim sarf etmiş ise uygarlıgımız onlara borçluyuz, onu sömürenlere degil.
saygılarımla
insanların 6000 sene önce kömün bir şekide yaşadığı senin uydurman bu konuda cevabını ateist forumda almıştın hacıdan ama hala aynı yalanı söylemeye devam ediyorsun neyse biyolojiyi az çok biliyorum ki konuşuyorum eğer tür içi evrim yok diyen varsa buyursun ispatlasın
osiris bu sitede o forumda tartışmaya katılan ve hatta yazan vgm de mevcut. En azından onun şahitligine başvurulabilir. O başlıgı incelersen en son benim iletimi görürsün, en azından ben takip ettigim sürece. Kaldı ki hatırladıgım kadarıyla benim verdigim kaynaklara karşı Hacı nın tek yaptıgı şey ben inanmıyorum, ya da kabul etmiyorum oldu. Başlık hala orada duruyor.
Kaldı ki orası ateist forum burası ise TD sitesi. Bir argümanın varsa koyarsın ve tartışırız. İstersen Hacı abin de gelir, hala üyemizdir.
saygılarımla
darwin nasıl ırkçı olabilirki gerçekten şaşırtıcı bir iddiadır....
osiris senin komün yaşamdan anladığın nedir??
herkesin aynı yerde bir noktada toplanıp yaşadığımıdır!!
buysa elbette dünyanın farklı yerleindeki insanlar farklı yerde yaşadılar ancak;
ilkel komünal toplumları okumamışsın hiç!
işbölümlerini erkeğin avlanıpta kadınının hazırladığı dönemlere kadar giden araştırmalar yapman lazımm....
http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=5610
bu adresten bakabilrsin benim komün yaşamdan anladığım herkesin kaynakları eşit paylaştığı sınıfsız bir toplum tabi evrimin doğal seçilim ilkesine aykırı dünya üzerinde bu tür bir hayvan topluğuğu yok (arılar ve karıncalarda bile) bize en yakın akraba olan primatlardada sınıflar var ancak bunu müslümanlar gibi kendi dogmalarından başka görüşlere kapalı liderlerine tapan sizin gibi koministlerin anlamasını beklemiyorum iszler aslam başarıya ulaşmayacak bir projenin arkasından koşan bunun için vatanınızdan milletinizden vazgeçen insanlarsınız sizler varken türkiyenin başka düşmana ihtiyacı yok
Vatan hainleri en çok milliyetçilerden çıkar. Kendilerini milleti için ölmeye, herşeyi yapmaya adamışlardır fakat halk bunları başında taşımaz ve hayal kırıklığı yaşayıp ilk ihanet edenlerden olurlar. Şak şaklanmaya bayılırlar çünkü. Türkiye'de bunun örnekleri çok fazladır. Devlet istihbarat kurumlarının, Gladio'nun, CIA'nın her gazına gelirler kendi halklarını katlederler.
Her dönemde emperyalizmin ve sermayenin maşası ve uşağıdırlar. Aslında çok fazla psikolojik rahatsızlıkları olan insanlardır.
Bir kaç ilginç örnek vereyim; kürt, çerkez olup türk şovenisti olanlar olduğu gibi, türk olup kürt şovenisti olanlar vardır. Oldukça komik, trajik bile değil.
Velhasıl kelam osiris hiç bilmediğin sularda seyrediyorsun, Fransa'da en muhazakar ve milliyetçi kesim komunistlerdir, ha keza Rusya'da o nedenle kulaktan dolma edebiyatını bırakıp insani değerlere sahip çık.
Basitçe belli bir ırka mensup olmak ne gurur vermeli, ne de bundan hicap duymalı. Çünkü bu senin çalışarak emek vererek yaptığın bir şey değil. Buna ek olarak Türkiye'de yaşayanların %15 kadarı türk ırkına mensup. %85 karışık. Bir çok milliyetçinin, şovenistin türk ırkına mensup olmayan içinde yer alması kuvvetle muhtemel.
Herkes köklerini araştırsa ya ermeni, ya rum, ya kürt, ya çerkes vs. mutlaka bulur.
Türkiye'nin de sizler gibi dostları olduktan sonra, düşmana ihtiyacı yok. Bunu onlarca yıldır Amerika'ya uşaklık ederek kanıtladınız zaten.
Selamlar.
''Bu konuda daha önce yayınladığım düşünceleri yeniden gözden geçirmem ve onları modifiye etmem gerekiyor.
Ama herşeye rağmen insanlığın son yüzyıl içinde kazandığı bazı ayrıcalıkları kaybedeceğini de sanmıyorum.
Özgürlük, demokrasi, evrensel insan hakları ve diğerleri gibi.
Bütün bunları bünyesinde barındıracak ve insan yaşamını zenginleştirecek olan bir rejimin nasıl olabileceği hakkında en ufak bir nosyonum bile yok.
Buna rağmen o yaşamın ne olamayacağını söyleyebilirim.
O yaşam komünal olmayacak.
Ama Batı'da, özellikle ABD'de bugün olduğu gibi, bireysel de olmayacak.
Geleceği değil bilmek, yaklaşık olarak tahmin etmek bile mümkün değil. '' HACI
Ateizm2 forumunda ki linki baştan sona okudum.
Hacı bilmiyorum dese daha iyi olurmuş,bilmiyorum inanıyorum deseymiş.
Yukarıda ki ileti 10 mayıs 106 nolu iletisi orada söylüyor zaten bilmediğini ama o kadar demogojiyi niye yapıyor anlamadım.
Herkes herşeyi bilemez bilmediğini bilmekte bir erdemdir.
Sevgili Osiris kardeşim sende değişime inanıyorsan şu an düşünmekte olduklarının mutlak doğru olmadığını da düşün istersen.
İlerde düşüncelerin değişebilir,düşünüyorsan tabi
Yoksa ben düşünmem inanırım diyorsan zaten yapacak bişey yok.
"Kapitalizmi savunan kim?..
Ben komünizmi (daha doğrusu Marksizmi) eleştiriyorum.
Komünizm ideal bir rejimdir..
Uygulanması mümkün değildir.
Komünel yaşam mümkün değildir demiyorum. Elbette mümkündür.
Ama bu yaşamın belli bir ücreti vardır ve o ödenir.
Toplumda hiyararşi kurulur. Liderler ortaya çıkar..
Onlara meydan okunur..
Karınca toplumunda da bu böyledir, maymunlarda ve insanlarda da.." Hacı
Osiris, bir kere Hacı bilgisiz ve aptal bir adam değildir, aksine zeki ve bilgilidir.
O nedenle Hacı'yı savunmaya kalkarken Hacı'yı küçültme.
Selamlar.
Darwin nerede ve ne zaman Türklerin hayvan olduğunu söylemiş? Hangi kitapta hangi yazıda?