PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Durmak Yok Sömürmeye Devam !!!!!!

Kandandahakan
30-07-2008, 19:04
AB ve Amerika baskısına dayanamayan Anayasa mahkemesi "ne şiş yansın, ne kebab" mantığından yola çıkarak Amerikayı Kalkındırma Partisini kapatamamıştır.

Tüm emperyalist sömürücülere, Kararı ağzı kulaklarında haber veren Türk Medyasına kutlu olsun, :mad:

yucemanitu
30-07-2008, 21:45
Evet kapatılmadı ama şunu da ekleyelim ki 11 üyeden 6'sı kapatılmasın demiş bununla beraber 11 üyeden 10'u suçludur deyip hazine yardımının yarı yarıya kesilmesine karar vermiştir. Yani AKP oy çokluğuyla aklanmadı oy çokluğuyla suçlu bulundu. Gazetecinin biri Radikal'de şu kadar üyenin bu kadarını Sezer atamışken AKP'nin kapatılıp kapatılmayacağı ortada, kesin kapatılacak ;gibisinden zırvalıkları her üç günde bir yazmıştı şimdi daha iddianame görüşülürken Anayasa Mahkemesi'ne hakaretler yağdıran bazı gazeteciler aceba hiç utanmayacak mı?
Bu arada herkese Özkök'ün Erdoğan'la yaptığı son ropörtajı okumayı tavsiye ederim. Çok ilginç bir ropörtaj olmuş. Erdoğan Özkök'ün dış basından aldığı bütün eleştirilerini reddediyor. Dikkatinizi çekerim bunlar Özkök'ün değil Türkiye dışından eleştiriler. Özkök "Peki sizin hiç mi hatanız yok?" diyince "Hatalarımız var." diyor ama ne hatası olduğunu söylemiyor. Kadrolaşma konusunda Özkök eşi başörtülü olana öncelik verildiğini söyleyince de iki isim sayıyor onların eşinin başı açık diyor. Zaten ancak iki isim sayabiliyor :)

http://www.samanyoluhaber.com/haber-110461.html

AKP'nin rejimi değiştirmek ya da şeriat gibi bir derdi yok AKP sadece ortamı muhafazakarlaştırıp dindar gibi görünüp oy toplarken Ortadoğu'da emperyalist çıkarlara hizmet ediyor ama bu evangelist yaklaşımları en az şeriat kadar kötü bir şey.

Kandandahakan
30-07-2008, 22:00
Fettoşun medyasından anca böyle bir açıklama beklenirdi zaten hiç şaşırmadım

dilaver
30-07-2008, 22:11
Akp nin kapatılmaması son derece olumludur. Çünkü suçlamaların tamamı dedikodu temelinde idi, lafa dayanıyordu. Parti kapatmak yanlıştır. Bunun 21 yy hukukunda yeri yoktur. Buraya kadar iyi ancak ....

Şimdi sırada Dtp davası var. Onun hakkındaki iddialar da lafza dayalı. Bakalım oradaki kıstaslar ne olacak bu önemli. Dtp yi kapatacaklar mı yoksa onun hakkında da aynı tarz bir karar mı alacaklar.

Ben bu kararların hakimlerin özgül idaresi ile oldugunu düşünmüyorum. Kapatılacaktı 6 ya indirdiler. Uzlaşma için de yardımı koydular. Her halde Dolmabahçe de ya da o süreçle başlayan gelişimde bunlar da konuşuldu. İzleyip görecegiz.

Ama her ne şekilde karar alınmış olursa olsun bir siyasi partinin kapatılmaması olumludur.

saygılarımla

walla
30-07-2008, 22:18
Komedi şimdi başlıyor, 11 hakimdem 10 tanesi sucu sabit buldu ama partinin kapanmaması Yandas medyada ve Partide **Bakın parti kapatılmadı, biz aynen yolumuza devem edecegiz** gibi algılanıyor. Eger partinin tutumu aynen devam ederse sözü Cumhuriyet başsavcılığı deyil, Kışla alabilir. Önimüzdeki günlerde masa altından sopa gostermeler cogalacak. Sonra AKP yine mazlumları oynamaya devam edecek, bu film boyle surer.

oncugenc
30-07-2008, 22:32
Başta AKP' ye açılan kapatma davasının içeriği yanlış. Laiklik karşıtı eylemler anca ek iddianamede verilmeliydi.

Bu adamlar BOP'un eşbaşkanlığını üstlenmiş, ABD dışişleri bakanı ile gizli antlaşma yaptıklarını kendileri itiraf etmiş, KİTleri yapancılara peşkeş çekmiş, çiftçiyi, köylüyü iflasın eşiğine getirmiş, esnafın kepenkleri indirmesine sebep olmuş......

bu adamların ne ile yargılanmaları gerektiği açıktır... laiklik karşıtı olmakla değil... bu adamlar ..................

ancak şu da var ki 11 üyeden 6 sı kapatılması yönünde, 4 ü suçlu olduğu halde kapatılmasın hazine yardımı yarıya indirilsin ( çok etkilenecekleri bir ceza ya neyse ) yönünde ve sadece Haşim Kılıç kapatılmaması yönünde oy kullanmıştır...

yani demem o ki kapatılmamasına rağmen AKP suçlu bulunmuştur...

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatılmaması yönündeki kararı üzerine, ''Kendimi çok rahatlamış hissediyorum'' dedi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Lluis Maria de Puig, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılmaması yönündeki kararından duyduğu memnuniyeti vurguladı.
Konsey bildirisinde, De Puig, "Türkiye'nin artık yeniden siyasi istikrarı bulabileceğini ve içinde yeni sivil anayasa hazırlığının da bulunduğu gerekli reformlar üzerine ivedilikle yoğunlaşabileceğini, Türk hükümetine bu girişimlerinde yardımcı olmaya hazır olduklarını" belirtti.
De Puig, AKP'nin Hazine yardımından 1/2 oranında yoksun bırakılması kararını ise üzüntüyle karşılayarak, "böyle bir kararın, Türk siyasi hayatında çok önemli rol oynayan bir partiye karşı ayrımcılık unsurunun ortaya çıkması riskini taşıdığını" ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean Mccormack ''Türk demokrasisine, Türk halkına güveniyoruz. Bu hükümetle iyi şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Onlarla daha önce de iyi çalıştık" dedi.

Tüsiad: "Türk Demokrasisi Olgunluk Sınavını Başarıyla Tamamladı" (http://www.haberler.com/tusiad-turk-demokrasisi-olgunluk-sinavini-haberi/)

Zaten gereken yerler gereken şeyleri söylemiş... bize pek söz söylemek düşmez değil mi?

Serdar
30-07-2008, 22:56
Küreselleşmenin efendileri, bir bakıma, bizim hizmetkarlarımıza kimse birşey yapamaz mesajı veriyor. Bir yandan da yargının işlevsizliği, insan haklarını falan çiğnediği gibi düşünceler, %50'lik bir kesimin bilinç altına da kazınmaya çalışılıyor. Olan ortada: suçlu bulunmuş ama kapatılamamış. Bu başka ne anlama gelir? Devletin organları teker teker gözden düşürülüyor. Geriye sadece bir kıvılcım kalıyor. Sonra ortadoğu ile birlikte buraların da sınırları değişecek.

Serdar
30-07-2008, 22:58
Bahsettiğim iki mesaj da ayrı toplum katmanlarına gittiği için bir karışıklık yaşanmıyor.

kandahar
30-07-2008, 23:18
Kapatılmayacağını başından beri biliyordum. Nitekim kapatılmaması politik olarak doğrudur. Son bir yıldır işler iyi gitmiyor, 2009'da da kriz bekliyorum. AKP kapatılsa sorumluluktan kurtulacaktı. Kısa bir süre sevinsinler, bu ekonomi politikaları eninde sonunda patlak vermek zorunda işsizlik %20'nin üzerinde, cari açık 70-80 milyar dolar arasında seyrediyor eninde sonunda bu politikalar ellerinde patlayacak. Bu yüzden açıkçası partinin kapanmamasını son derece olumlu buldum, yoksa gene sorumluluktan kurtulup mazlum edebiyatı yapılacaktı. Tek isteğim hazır parti kapanmamışken giderayak bizi İran savaşına sokmaya kalkışmamaları.

Merak ettiğim bir nokta; şimdiye dek "mahkeme şöyle taraflı" "kapatma emri geldi" "yargı darbesi" vb. söylemlerini dillerinden eksik etmeyenler şimdi zerre kadar utanmış mıdır? Arsızların utanması yoktur tabii, fakat gene de merak ediyorum.

Dilaver amca da üzülmesin DTP de kapanmayacak.

suzi
30-07-2008, 23:20
Akp kapatılmalıydı gerekçeler yeterliydi.Laiklik olmadan ne demokrasi olur ne de insan bağımsız olabilir.Artık daha da bir kanlandılar ne yapacakları belli çok yazık.

Serdar
30-07-2008, 23:23
Artık laikliğin de dinin de pek bir önemi kalmadı. Artık insanları sinemalarla, televizyonlarla, yönlendirilmiş yayınlarla, pop şovlarla, top şovlarla kaz kafalı, örümcek beyinli yapma yetisine ve teknolojisine erişti dünya...

suzi
30-07-2008, 23:44
insanlar dinden başka bir şey düşünemez haldeler eski arkadaşların bir kaç defa evde yaptıkları günlerine katıldım sohbet esnasınde namaz kılmak için sıraya girdiklerini gördüm konuşmalarında maşallah,insallah,kısmet,allah izin verirse den başka bir şey yoktu üstelik kendi aralarında en ufak kutlamalarınde mevlüt okutmaya başlamışlar.Bahsettiğim insanlar mesleği olan insanlar.Resmen içleri boşaltılmıştı robot gibiydiler.

Serdar
30-07-2008, 23:49
Yani anlatmak istediğim din olmasa da, istenen robotlaşma yapılabilmekte insanlarda. Ama hala dini çok yoğun bir şekilde kullanıyorlar.

LionOfAllah
31-07-2008, 01:38
halkın istediği oldu.

gercekisim
31-07-2008, 02:14
Olması gereken neyse o olmalıydı,yani kapatılmalıydı,hem suçlu bulup hem kapatmamak sorunları ötelemektir ve daha sonra aynı sorunların kat kat daha büyümüş olarak karşımıza çıkması demektir.Olması gereken her zaman olmalıdır.Sadece değiştirilemez maddeyi değiştirme girişimi bile kaptmaya yeterliydi diye düşünüyorum.Ama laiklikten önce daha önemli hataları,suçları olduğunu da düşünüyorum oncugenc gibi. :( yine de memlekete hayırlı olmasını dilerim.

kandahar
31-07-2008, 02:26
halkın istediği oldu.

Sen takma kafana bunları. Git etli ekmek ye ayranını iç, sırtını kaşıyıp homurdan. Abdestini al, ıslak ayağına çorabını geçir, çorap kokulu secdene başını koy, mırıldan sonra da birilerine kazık at ertesi gün dükkanını açınca. Hacı yağını da unutma. Boşver bu işleri.

Serdar
31-07-2008, 12:23
1: Laiklikle maiklikle kapatılma davası açılması garip. Bir bu mu bunların yapıkları.
2: Bir partiyi kapattın mı getirmiş olduğu tüm yasa, anayasa ve değişiklkleri geri alacaksın. E, geri almazsan neye yarar. İstersen kapat, istersen kapatma. Böyle saçma sapan şey olmaz.

gozeneli
31-07-2008, 12:30
Aramızda hukukçu varsa lütfen beni aydınlatsın.

Anayasa Mahkemesi AKP' yi Laiklige karşı olan tutumundan dolayı suçlu buldu.
Ben bu suçlarından dolayı aldıkları cezayı tartışmıyorum.

Benim merak ettigim bu mahkeme kararı AKP'nin suçunu ortaya koyuyor ve bu böyle olunca Milletvekili olduklarında laiklige ve Atatürk ilkelerine sadık kalacakları hakkında namusu ve şerefi üzerine yemin edenler şimdi namussuz ve şerefsiz olmuyorlar mı?

Gerçi biz bunların ne oldugunu çoktan biliyoruz. Ama şimdi en yüksek mahkeme resmen bunların sözlerini tutmadıgını bu nedenle şerefsiz ve namussuz olduklarını söylemiyor mu?

Hukukçulara sorum şu ben bir yurttaş olarak bunlara açıkca şerefsiz ve namussuz desem kanun önünde hakaret nedeni ile açılan bir davada Anayasa Mahkemesinin kararını ve Milletvekillerinin ettikleri yemini göstererek berat edebilirmiyim?

Gerçi Ahlak yönünden herşey ortada ben bu işin kanuni yönünü merak ettim.

K.C.
31-07-2008, 12:37
Gerçi Ahlak yönünden herşey ortada ben bu işin kanuni yönünü merak ettim.
:) Ben de merak ediyorum Gözeneli...

yucemanitu
31-07-2008, 13:02
Gözeneli Tayyip Erdoğan bir çiftçiye "Ananı al...ulan...terbiyesiz" demişti hatırlarsan. Bu olaydan sonra Tayyip tekrar Mersin'e geldiğinde adamı tedbir olarak gözaltına aldılar. Tayyip gidinceye kadar adam hapis tutuldu. O da adam sadece "Anamız ağladı" demişti. Ne şerefsiz dedi ne namussuz dedi. Bunu hukuk kurallarının geçerli olduğu hukukun herkes için geçerli olduğu bir ülke için merak et, Cumhurbaşkanının dolandırıcılık zanlısı Başbakanın evrakta sahtecilik zanlısı olduğu ve dokunulmazlık nedeniyle yargılanmadığı Türkiye için bence merak etmeye gerek yok.

Titan
31-07-2008, 15:18
DTP kapanabilir, dilaverin de dediği gibi lafza dayalı bile olsa suçlamaların içeriği farklı.

Titan
31-07-2008, 15:27
Bir de 6 senedir tek başına iktidar olan AKP neden "parti kapatmayı zorlaştıran" yasa yapmaz, yoksa bu günlerin başlarına geleceğini bilerek ve daha da güçlenmek için mazlum edebiyatını yaparak, bir silah olarak mı kullanıyorlar? Yoksa iktidar, aleyhine olan yasa maddelerini bir koz olarak mı kullanıyor? Ama yapmadılar. Eminim parti kapatmayı zorlaştıran yasaya muhalefet partileri de destek verecekti.

suzi
01-08-2008, 00:00
Bir siyasi parti kapatılmamalı doğrudur ama bu herşeye rağmen noktasındamı olmalı?demokrasiyi toptan ortadan kaldırıp islami cumhuriyet isteyen ve bunu 6 yıldır icraatları ve söylemleriyle gösteren dinci bir hükümet var karşımızda.Bir solcunun bu gericilerin peşine takılmasını ve onları desteklemesinin nedenini hem de demokrasi adına birisi bana anlatsın.Hangi icraatı halk yararına olmuştur ne zaman emekten yana tavır koymuştur,belgeleriyle açıklasın tabii bulabilirse.Artık şu kanıya varacağım acaba akp onlara da erzak yardımında bulunuyor olmasın, hepsinin aklını peynir ekmekle yediğini düşünüyorum özür dilerim.

aydoe
01-08-2008, 00:23
Anayasa mahkemesinde 11 kişi oy kullanıyor,bunlardan 10' Akp yi laikliğe karşı eylemlerde bulunduğundan dolayı suçlu buluyor ki 6'sı kapatılsın 4'ü ise hazine yardımı kesilsin diyor.
Bir tek Akp sözcüsü ve hukukçu olmayan,Özal'ın hile ile Anayasa mahkemesine soktuğu ve iktidarın desteğinde başakan olan Haşim Kılıç iddanameyi ret ediyor.
Anayasamıza göre Akp suçlanmış ve ceza almıştır,10 üyenin ceza verilmesi gerektiğini belirtmesi Akp'nin isnat edilen suçu işlediğine kanaat getirmelerini gösterir,Akp Anayasaya ve Laiklik ilkesine karşı suç işlemiştir ,bu Anayasa mahkemesince tescillenmiştir.
Gerisi lafı güzaf
Birde Haşim Kılıç utanmadan çıkıp ,Anayasayı değiştirin bizi bir daha böyle sıkıntılara düşürmeyin demektedir.
Walla bravo ,değişsin laiklik bizim neyimize ,isteyen şeriatı halk oylamasına götürebilsin,bu halk şeriat istiyorsa şeriat gelsin demokrasi budur.:)

mutluluk35
01-08-2008, 12:20
'Anayasayı bir kere delmekle birşey olmaz' diyen Özal'ın dinci-liberal zihniyetinin öğrencisi Haşim Kılıç'ın iddianameyi reddetmesine hiç şaşırmadım.AKP'nin Laikliğin içini boşaltmaya yönelik faaliyetlerde bulunduğu zaten anayasa mahkemesince,türban değişikliğinin iptal edilmesiyle tescil edilmişti.Anayasa değişikliklerini esas yönünden iptal etme yetkisi bulunmayan anayasa mahkemesi,değişikliğin değiştirilmesi teklif dahi edilemez olan laiklikle ilgili maddeye yönelik olduğu gerekçesiyle,AKP'nin yapmış olduğu değişikliği biçimce anayasaya aykırı bulmuştu.Bu kadar ciddi bir suçun varlığını tespit ve yeniden teyit eden mahkemenin,AKP'yi kapatmamış olması,hazine yardımından mahrumiyet cezasıyla geçiştirmesi normal midir,tartışılır.

Özal ‘ın ya da Sezer’in atadıkları üyelerin verdikleri kararlarla her fırsatta kendilerini belli etmesi,hukukun bu mevkiye gelmiş olan üyelerce bile ne denli özümsenip özümsenmediğini göstermektedir.Halkın demokrasi anlayışı da buna paralel bir çizgidedir.Zannedilmektedir ki ,demokrasi sınırsız özgürlüktür ve bunu kullanma hakkı çoğunluğun elindedir.Bu anlayışın sınırlandırılması ise ancak azınlık hakları,kanunların yargısal denetimi,kuvvetler ayrılığı vb. kavramların tarihsel süreçte kurumsallaştırılması suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılmıştır.Çoğulcu demokrasi ile çoğunluk diktası arasındaki temel ayrım bu noktadadır.Bir sonraki dönemde yasama ve yürütmenin yanı sıra yüksek yargıya da da YÖK başkanı gibi nur yüzlü üyelerin atanmasıyla,halkımız bir daha böyle bir süreç yaşamayacağı gibi, AKP’yi demokrasi adına savunan liberal-sol çizgi de neyi savunduğunu anlayacaktır.Bugünkü pozisyonları,İranda Humeyni devrimi öncesi liberal ve sosyal demokratların durumunu çağrıştırmaktadır.

Halkın politik literatürden anlamaması doğaldır fakat, kendi durumunu dahi görememesi çok daha ciddi bir tehlikedir.Bir kişinin siyasal iktidarın ekonomi politikalarını anlaması için iktisat profesörü olmasına gerek yoktur.Cebindeki parasının alım gücündeki düşüşü kestirebilir..65 değil de 60 yaşında emekli olmasının kendisi için daha avantajlı bir durum olduğunu hissedebilir..Dar gelirli vatandaş, üzerinde örneğin ekmek ve elektriğe gelen zammın ekonomik baskısını hissetmiyorsa, Marx’ın iktisadi tahlilinin doğruluğu bir kez daha kanıtlanmıştır.Din halkın afyonudur.Ekmeğin fiyatındaki 25 kuruşluk artış,türban gündemiyle telafi edilmiştir.Halkın vicdanına bir fiyat biçilmiş ve bu satışa çıkartılmıştır.Aynı şekilde bu mahkeme mazlumiyeti de halkın vicdanını metalaştıracak,elde edilen yeni değer elektriği,suyu ödedikten sonra sandıkta da oya dönüşecektir.

Mahkeme kararı sonucunda dolara oynayanlar kaybetmiş,borsaya oynayanlar kazanmıştır.Kazananları kutluyoruz...

metalheart
01-08-2008, 13:58
doğalgaza otomatik zam
konutlara % 16, işyerlerine % 18....
buyrun afiyet olsun arada.....