PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : insan neden ateist olur?

katre_07
14-09-2008, 22:18
bence ınsanların ateist olmasında psikolojık nedenler daha ağır basmakta.. emınım ateıstlerın çoğu önceden bir tanrının varlığına ınanıyorlardı ama dunyanın her gun daha kötüye gıtmesı.. kanlar..savaşlar.. ve bunlara tum ıradeyı elınde bulunduran bır gucun seyırcı kalması mantığı,kuranın tanrısının gaddar old düşüncesi,tum dinlerın savaşa davetıye çıkarttığı iddiası,tanrının ınsanları oyuncak yerıne koyması kavramı vb.olgular ve kavramlar insanları tanrıdan soğutuyor ...
kısacası :
madem dünyada kötülük var o zaman tanrı kötüdür,tanrı kötülüğü kaldırmak isteyipte kaldıramıyorsa o zaman tanrı acizdir..
bence bu vb mantık ınsanları tanrıtanımazlığa götürmektedir..
sizce?

aydoe
14-09-2008, 23:02
Bu site adamı ateist yapar ,fazla takılmamak lazım:)
Ben siteye 1 yıl önce geldiğimde ateist değildim,bi takıldık bak ateist olduk çıktık.
Psikoloji ile falan alakası yok, akıl mantık ve bilimle ilgili.
İman akılla mantıkla ve bilimle bağdaşmaz tamamen duygusal psikolojiktir:)
Psikolojisi sağlam olan da ateist olur zaten.

DreiMalAli
14-09-2008, 23:09
Belki bir ip ucu olur umuduyla, bir insan nasıl ateist olmaz sorusuna örnek vereyim:
- Kahve ve cami köşelerinde pinekleyen insanlar ateist olmaz.
- Miskinlik edip kadere boyun eğenler ateist olmazlar.
- Ömür boyu "Babam öyle diyo."ya takılıp kalanlar ateist olmaz.
- Kütüphanenin yolunu bilmeyenler ateist olmazlar.
...

Sevgiler

yucemanitu
16-09-2008, 23:14
Ben Kuran'ın Türkçesini okuduktan sonra ateist oldum.

katre_07
16-09-2008, 23:59
kuranı okuman ve kendince çıkarımlar yapman seni sadece islamdan soğutur çıkarır..
kuran kımılerıne gore tanrı sozu olmadığı varsayımıyla tanrıyı neden inkar ediyorsunuz ...kuran sıze gore yanlış mı o zaman islamı reddet neden tanrıyı da yok sayıyorsunuz ki..

dilaver
17-09-2008, 00:35
kuranı okuman ve kendince çıkarımlar yapman seni sadece islamdan soğutur çıkarır..

Bunun adına tefsir denmiyor mu kenny. Tefsirciler islamdan soguyorlar mı. Yoksa herşeyi oldugundan ve gerçekten farklı yorumlamanın ve bir potaya çalışmanın ismi mi islam (teslimiyet) oluyor. ,

saygılarımla

Aydınus
17-09-2008, 01:09
bence ınsanların ateist olmasında psikolojık nedenler daha ağır basmakta.. emınım ateıstlerın çoğu önceden bir tanrının varlığına ınanıyorlardı ama dunyanın her gun daha kötüye gıtmesı.. kanlar..savaşlar.. ve bunlara tum ıradeyı elınde bulunduran bır gucun seyırcı kalması mantığı,kuranın tanrısının gaddar old düşüncesi,tum dinlerın savaşa davetıye çıkarttığı iddiası,tanrının ınsanları oyuncak yerıne koyması kavramı vb.olgular ve kavramlar insanları tanrıdan soğutuyor ...
kısacası :
madem dünyada kötülük var o zaman tanrı kötüdür,tanrı kötülüğü kaldırmak isteyipte kaldıramıyorsa o zaman tanrı acizdir..
sizce?

Bence de insanların ateist olmasında psikolojik nedenler daha ağır basmaktadır !

Mesela ben , Bosnalılara yapılan zulüm konusunu irdeleyen ''Ölüm Çiçekleri'' dizisindeki ''hay katre katre'' şarkısını dinlerken dinsizliğe saptım !

O kadar Bosnalı kadınlara tecavüz edilirken Allah neredeydi ?!

Hay katre katre
İçim dalgalandı
Katre katre allara boyandı
Kaldı ahım ellerinde
Canım havalandı

Katre katre şeker de isterdim
Katre katre mutluluk düşlerdim

Yukarıda Saray-Bosna
Gönüllerin hepsi de hasta
Çoşa koşa geçtiğimiz
Darmalar sessiz , yasta

tensiz.denek
17-09-2008, 02:38
Şahsi görüşüm, dünyada iyi'nin ve kötü'nün bir arada varolmasının Tanrı'nın varlığının inkarı için yeterli bir sebep olmadığıdır. Sonuçta o, bizim bilmediğimiz biryerlerde, bir taraftan yapılan zulümlere ağlarken, diğer taraftan yaşanan sevinçleri paylaşıyor olabilir.
Kesin birşey varsa, o da eğer tanrı var ise, evreni akvaryumdaki balıkları izler gibi izlediğidir. İçine parmağını sokmak istemez, eğer müdahale ederse, yarattığı evrenin dengesi bozulacaktır. (bir inanır olsaydım bunu "yaptığı deney bozulacaktır" olarak düşünürdüm ve kendimi test ediliyor moduna sokardım)

yucemanitu
17-09-2008, 02:48
kuran kımılerıne gore tanrı sozu olmadığı varsayımıyla tanrıyı neden inkar ediyorsunuz ...kuran sıze gore yanlış mı o zaman islamı reddet neden tanrıyı da yok sayıyorsunuz ki..

Yanılıyorsun Katre kardeş Kuran'dan kendime göre çıkarım yapmadım ne yazılıyorsa onu anlamaya çalıştım. Yorum mecaz yok ne diyorsa o. Ve sonuçta bir insanın hem de kalbi Allah tarafından mühürlenmiş, Allah tarafından kör edilmiş ve bu yüzden Müslüman olmayan bir suçsuz insanın ateşe atılmasını kabullenemedim. Allah'ın inanmayanlara "eşşek, hayvan, kofkütük,akılsız" demesini hayretle karşıladım. "Canı çıksın insanın ne nankördür o" ayetini okurken "Ama istesen nankör yaratmayabilirdin. Niye kızıyorsun ki?" dedim. Velakin güya dinimi iyi öğreneyim de sevap kazanayım niyetiyle okurken dinden imandan çıkacağımı hiç düşünmemiştim. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.
"kuran sıze gore yanlış mı o zaman islamı reddet neden tanrıyı da yok sayıyorsunuz ki.." demişsin bu soru için teşekkürler çünkü gerçekten güzel bir soru. Ben çok dindar bir Müslümandım bir tarikatte bulunmuşluğum da oldu. Otorite insanların çirkin davranışlarına açıktan açığa karşı çıktığım için atıldım. Sonra emeğin saflarında mücadele ederken insanlara şakadan söven olmayacak bel altı laflar diyen alay eden ama bunları rütbe olarak kendinden büyük olanların yanında yapmayan pis bir cıvığa bağırıp üzerine yürüdüğüm için ordan da atıldım. Bakalım bu siteden de atılacak mıyım. Neyse konumuza dönelim. Çok dindardım namaz kılan cumaları kaçırmayan bir adamdım. Hak dinin İslam olduğuna öyle inanmıştım ki İslam'dan başka din yoktu benim için ve bir anda kendimi ateist buldum.
İşte doğduğum andan beri yönlendirilme ve hak dinin sadece ve sadece İslam olduğuna inanışım başka dini din kabul etmeyişim buydu sebebi. İşin pek göze batmayan ama önemli tarafı dinden ayrılmakla dini bakış açısını terketmek aynı şey değil. Daha sonra dini bakış açısından da sıyrıldım. Hıristiyan olabilir miyim fikri geldi o sırada aklıma. Hatta misyonerler bana ücretsiz kitap ve CD verdiler. Ama teslis, şarabın ve domuz etinin haram oluşu, sünnet gibi bazı şeyler dışında özde aynı olduklarını gördüm. Bir de Bosna'daki tecavüz, 17 aylık bebeğe tecavüz bunun yanı sıra babam beni çağırdığında koşarak gitmeme rağmen babamın niye geç geldin deyip kafamı duvarlara çarparak beni yarım saat boyunca dövmesi. Sudan bahanelerle küçüklüğümden beri babamın hergün kafamı duvarlara çarparak gözüme çeneme yumruklar atarak beni dövmesi ve Allahın benim çığlıklarımı duymaması beni kurtarmaması da beni ateist yaptı tabii yani Hıristiyanlık ve deizmden vazgeçmem de böyle. Ben ateizmi seçtim şayet bir tanrı varsa benim babamdan daha insaflıdır ve beni yakmayacaktır.

katre_07
17-09-2008, 13:33
anlattıkların etkileyiciydi sevgili titanatlas evt senin gibi önemli sebeblerden dolayı ateist olmayı seçen arkadaşlarım var..bir yere kadar sizlere ve onlara katılabilirim.. umarım benim de inandığım tanrı seni ve arkadaşlarımı anlayacaktır..
sevgiler..

katre_07
17-09-2008, 13:42
Bence de insanların ateist olmasında psikolojik nedenler daha ağır basmaktadır !

Mesela ben , Bosnalılara yapılan zulüm konusunu irdeleyen ''Ölüm Çiçekleri'' dizisindeki ''hay katre katre'' şarkısını dinlerken dinsizliğe saptım !

O kadar Bosnalı kadınlara tecavüz edilirken Allah neredeydi ?!

Hay katre katre
İçim dalgalandı
Katre katre allara boyandı
Kaldı ahım ellerinde
Canım havalandı

Yukarıda Saray-Bosna
Gönüllerin hepsi de hasta
Çoşa koşa geçtiğimiz
Darmalar sessiz , yasta

sayın aydınus inan konuyu açtım ve yazılanlar beni daha fazla melankolik yaptı...bu vb düşünceler her defasında beni tanrının neden müdahale etmediği sorusuna götürdü ve hala sormaktayım neden böyle mi olması gerekti diye ama bir yandan vardır bir bildiği diyorum tüm bu melankolik durumlar tanrıyla bağımı koparamaz diyorum zira güç onda istediği gibi tasarruf eder..

tensiz.denek
17-09-2008, 14:14
Sanırım insanın kutsal kitapları reddetmesinin en büyük nedenlerinden biri de "Kader paradoksu"
Kutsal kitaplarda; Tanrı en güçlüdür, herşeyi bilen ve görendir, herşeyi olmasını istediği gibi kusursuz yaratmıştır ve yarattığı yaratıklar onun öngördüğü şekilde yaşamaktadırlar.

Onun öngördüğü şekilde yaşamalarına rağmen, kötülük yapanlar cehennemle cezalandırılacaktır.

İnsan olarak bizden
hem kötülük yapmamamız isteniyor,
hem kötülük yapacağımız daha evren yaratılmadan önce Tanrı tarafından belirlenmiş ve tanrı bizi ona göre yaratmış.

Kuran a göre:
A'raf 179. : Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

Buradan iki sonuç çıkıyor:
1- Tanrı cehenneme atacağı insanları insanları sadece cehennemi doldurmak için atıyor.
2- Bunların hepsi saçmalık

Özgür iradeyle kader bir arada bulunabilirmi?
İnanmayan olarak cehennem için yaratıldığım söyleniyor ve ben ne yaparsam yapayım bu değişmeyecek. Cehenneme veya cennete gitme seçimini ben yapmamışım, Allah yapmış.
İnsanı cezalandırmak için yaratan bir tanrıyı redediyorum.

yucemanitu
17-09-2008, 14:17
Ben önceden Müslümandım bu yüzden çok rahat empati kurabiliyorum ama sen daha zor olanı yapıyorsun Katre empati kurabildiğin için teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla...

katre_07
17-09-2008, 14:34
kader konusuna atıfta bulunulmuş..ben şöyle tanımlıyorum kaderi
senin hayat filmini tanrının izlemesi.. o daha önce izlemiş ne yapacağını bilmektedir..yani
hayatımız bır fılm şerıdı gıbı onun önundedir..sanırım bu kaderle özgür iradeyi birleştirmekte sen allah istedi diye yapmıyorsun ..kendi yaptığın filmini o çoktan izlemiştir..dolayısyla ne yaptığını ne yapacağını da bilmektedir..

yucemanitu
17-09-2008, 15:31
Bu kaderde özgür irade olduğu insanın eylemlerinde özgür olduğunu Allah'ın müdahale etmediğini söyleyen bir ayet var da gözümden kaçmışsa bunu göstermek isteyecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim ben sadece ayetlere bakmak ve orda yazılan neyse onu anlamaya çalışmak taraftarıyım.
Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir. (En'am-125) Ayetine bakacak olursak Allah istedi diye yapıyoruz.

prometheus4517
17-09-2008, 15:33
katre ne diyorsun allah aşkına. şimdi senin bu dediğin hangi dinde var. öyle bir yerden girdin ki. bak tanrının insana bakışı:

onları seviyor
onlardan nefret ediyor
ne yapacaklarını biliyor
ne yapacaklarına o karar vermiş
cennet ve cehennemde rezervasyonlar dolu herkeisn bir yeri var.
müdahale etmiyor
müdahale etmek istediğinde ediyor
bütün kulları onun için eşit
bir kavmi başka bir kavme kurban edebiliyor
kadını erkeğe kurban edebiliyor

bunlar ilk başta aklıma gelen çelişkiler. daha neler neler var.

bu yazdıklarım senin için birşey ifade edebiliyor mu?

sesimi duyabiliyor musun?

katre_07
17-09-2008, 17:21
loreena yı son ses açtığımdan sesini biraz geç duydum kusura bakma...

kader kavramı tanrının kuklasını istediği gibi oynatması değildir..evet isterse imana getirir isterse cehennem ateşinde de kavurur isterse hiç bir şeyi yaşanmamış olmamış duruma da getirebilir..(ama artık başka bir şey istemiştir)
bana göre bir insnın inanması için onu haketmesi gerekir.. inanmaması için onu hak etmesi gerekir..sen ne istiyorsan onu yaşıyorsun... şimdi sınav imtihan muhabbetlerine girmek istemiyorum onlara da gırersm konu olmadık yerlere kaycak...
şimdi ben ilerde ateist olursam ateist olmayı haketmışimdir çünkü ateist olmaya karar vermişimdir ..
benim kader anlayışım budur..(tekrar ediyorum benim)

çakırcalı
17-09-2008, 18:29
kısacası :
sizce?
Yanlış tanımlamadan yanlış çıkarsama!
Öncelikle unutmamak gerekir ki ateist, "Tanrının varlığına inanmayan" demektir. Olmayan bir şeyin iyiliği, kötülüğü, güzelliği, çirkinliği vs. olamaz zaten. Savaşların, açlıkların, afetlerin vs. herşeyin sebebi maddidir.

Yani babanı sevmezsin, ondan nefret edersin ve onu reddedersin. Ama sen onu reddetsen de o "var"dır. Oysa bir ateistin tanrıyla ilişkisi böyle değildir ki. Ateist için tanrı "yok"tur, onun için onun varlığına inanmamaktadır.

çakırcalı
17-09-2008, 18:38

kader kavramı tanrının kuklasını istediği gibi oynatması değildir..evet isterse imana getirir isterse cehennem ateşinde de kavurur isterse hiç bir şeyi yaşanmamış olmamış duruma da getirebilir..(ama artık başka bir şey istemiştir)
bana göre bir insnın inanması için onu haketmesi gerekir.. inanmaması için onu hak etmesi gerekir..sen ne istiyorsan onu yaşıyorsun... şimdi sınav imtihan muhabbetlerine girmek istemiyorum onlara da gırersm konu olmadık yerlere kaycak...
şimdi ben ilerde ateist olursam ateist olmayı haketmışimdir çünkü ateist olmaya karar vermişimdir ..
Sevgili katre_07,
Ben bu mantığı anlayamadım, lütfen biraz daha açabilir misin? Yani, bir insanın tanrıya inanması için ne yapması lazım, "tanrıya inanması" mı lazım? Ya da, tanrının inanmayan bir insanı kendisine inandırtması için, o insanın kendisine inandığını mı görmesi lazım?

Mesela ben, tanrının varlığına inanmıyorum. Tanrının beni inandırtması için, benim tanrıya inanmam mı lazım? Eğer öyleyse, bir insanın "inanmadığına inanması"nın mantıksal açılımını yapabilir misin, lütfen?

katre_07
17-09-2008, 19:06
ben insanın özgür iadesiyle kaderin çatışmadığını anlatmaya çalışıyorum
eğer ben ateist olursam bunu haketmişimdir çünkü ateist olmayı İSTEMİŞİMdir..isteyerek olunur isteyerek çıkılır ..

ayrıca konuya dikkat edersen ''daha önce tanrıya inanan ateistler'' diye başlamakta ve ateist olmalarının ilk sebebi bir tanrının bu kadar kötülüğe izin vermeyeceği fikri... ve daha sonra onu yok saymaları....
cvplara bakarsan bana katılan bir kaç arkadaşımız neden ateist old açıklamışlar...

çakırcalı
17-09-2008, 19:30
ben insanın özgür iadesiyle kaderin çatışmadığını anlatmaya çalışıyorum
eğer ben ateist olursam bunu haketmişimdir çünkü ateist olmayı İSTEMİŞİMdir..isteyerek olunur isteyerek çıkılır ..

ayrıca konuya dikkat edersen ''daha önce tanrıya inanan ateistler'' diye başlamakta ve ateist olmalarının ilk sebebi bir tanrının bu kadar kötülüğe izin vermeyeceği fikri... ve daha sonra onu yok saymaları....
cvplara bakarsan bana katılan bir kaç arkadaşımız neden ateist old açıklamışlar...
Sevgili katre_07,
Benim sorduğum sorulara bir cevap vermemişsin ki.
Bir ateist için "ateist olmayı istemek veya istememek" diye bir şey sözkonusu değildir ki.
Ateist olmadan önce ben de müslümandım. Ama, ateist olmak istediğim için veya "Ben ateist olmak istiyorum, hadi ateist olayım" diyerek ateist olmuş değilim ki; okuduğum kitaplar ve konuyla ilgili katıldığım tartışmalar sonucu tanrının olmadığının-olamayacağının farkına vardığım için ateist oldum.

Tanrı kötü olduğu için ateist olduğunu söyleyen kişinin ateistlikle ilgisi yoktur; varlığını kabul ettiği tanrıya isyan halindedir sadece. Yani, babaya isyan eden bir evlattan da farkı yoktur.

Şu durumda benim sorularımı yanıtlaman mümkün mü? Ateist olmayı isteyerek ateist olmamış bir ateist olarak benim ne yapmam lazım ki, tanrı beni kendisine inandırsın?

katre_07
18-09-2008, 00:03
ne yani istemeyerek mi ateist oldun::!!!?? tam anlamadım kusura bakma..

yine aynı şeyleri yazıcam bir başka ifadeyle: şimdi insanlar diyorki eğer bir tanrı varsa bu kadar kötülük olmazdı tanrı kötülüğe müsade etmeyeceğine göre diyor arkadaşlar ee madem kötülükler her yerde kol geziyor o zaman tanrı yoktur..

bu bir önerme değilmidir bazısına göre mantıklı bazısına göre değil..

bir başka ifadeyle..
benim hayalini kurduğum tanrı kötü değildir,
ama dünyada kötülük vardır,
o zamn benim tanrım yoktur.

timsah
18-09-2008, 03:33
Bir insan ateist olmak istediği için ateist olmaz. Etrafındaki herşeyi akıl mantık yolu ile
analiz eder ve bir sonuca ulaşır.
Ateizm bir sonuçtur amaç değil, İnançlı olmak bir amaç uğrunadır,
sonucu hayali olan, Cennet yada Cehennemle biteceğine inanır.

Dünyada bu güne kadar tahminen, 150 milyar insan yaşamış, bu kadar insana bir Tanrının Cenneti ve sonsuz yaşamı vereceği, ateistlere hiç mantıklı gelmez :)

katre_07
18-09-2008, 04:12
sayn timsah sen ateist olmayı istemeyip ateist olanlardansın sanırım..:d

timsah
18-09-2008, 04:17
sayn timsah sen ateist olmayı istemeyip ateist olanlardansın sanırım..:d

Ateist deyince ne anladığına bağlı.

Teist = İnanır demek
Ateist yani Anti Teist = Anti inanır

cyrano
18-09-2008, 21:32
Dürüst ve mert insanlar, akıl ve zekalarının bilimin ışığında kendilerini götürdüğü özgürlük mertebesine: ateizm'e ulaşırlar. Orada hayali çıkar hesaplarına, süper vurgun vaatlerine ve kandırılmışlığa yer yoktur..

nuhkentli73
19-09-2008, 15:30
ben çok araştıran biriyim interneti sonuna dek kullanan biriyim ve islamı araştırtıkça kendime olan güvenim artıyo.ALLAHA duyduğun aşk giderek alevleniyo.ataistler satanistler vbz bircok kişiyle internet aracılığıyala munakaşamız oldu ve enson turan dursun sitesini tesedüfen farkettin..türkiyedeki tüm inançsızların meskninde gezinmek onlarla sohpet etmek.onların dine duyduğu öfke beni islama daha çok yaklaştırdı allahıma şükürler olsun iman güçüm gün geçtikçe artıyo.islam için can fedadır..akıl var mantık var bu eşsiz güzellikteki dünya nasıl olurda tesadüfen meydana gelir.insan nasıl tesadüfen.en akıllı canlı oluyoo.ataistler siz kendinizi avutun ölüm geldiginde.......

çakırcalı
19-09-2008, 16:04
ben çok araştıran biriyim interneti sonuna dek kullanan biriyim ve islamı araştırtıkça kendime olan güvenim artıyo.ALLAHA duyduğun aşk giderek alevleniyo.ataistler satanistler vbz bircok kişiyle internet aracılığıyala munakaşamız oldu ve enson turan dursun sitesini tesedüfen farkettin..türkiyedeki tüm inançsızların meskninde gezinmek onlarla sohpet etmek.onların dine duyduğu öfke beni islama daha çok yaklaştırdı allahıma şükürler olsun iman güçüm gün geçtikçe artıyo.islam için can fedadır..akıl var mantık var bu eşsiz güzellikteki dünya nasıl olurda tesadüfen meydana gelir.insan nasıl tesadüfen.en akıllı canlı oluyoo.ataistler siz kendinizi avutun ölüm geldiginde.......

Bravo sana, aferin! Aynen böyle devam et.

"bu eşsiz güzellikteki dünya nasıl olurda tesadüfen meydana gelir" Astronomiyle, astrofizikle, kozmolojiyle ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin ve seni tatmin etmedi;

"insan nasıl tesadüfen.en akıllı canlı oluyoo" Kimyayla, biyolojiyle, evrim teorisiyle, rastlantı ve zorunluluk teorileriyle, dünya dışı varlıklarla ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin ve seni tatmin etmedi; dolayısıyla bir tanrıya ihtiyaç duydun;

Ardından inançlarla, dinlerle, kutsal kitaplarla ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin ve geriye birtek Kur'an kaldı;

Ardından Kur'an'la ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin, anlamak için Kur'an'ın Türkçesini defalarca okudun, mantık süzgecinden geçirdin ve sonunda müslümanlıkta karar kıldın... Biz de buna inandık!

Bravo sana, aferin! Aynen böyle devam et...

timsah
19-09-2008, 16:05
Hiç birşey tesadüf değildir.
Birşey oluyorsa demekki, uygun şartlar olduğu için oluyordur.
Şimdi şartları oraya kim uydurdu dersin diye, onada cevap vereyim.

Örneğin kainatda 1 milyon güneş sistemi varsa, bunlardan hepsinde hayat vardır gibi bir
şart yoktur. Sadece içlerinde en uygun şart olan, su, hava, oksijen ve yeterli derecede ısı, ne çok soğuk, ne çok sıcak bir ortam olan, bu gezegenlerin içlerinden bir kaçında
mutlaka uygun şartlar olacaktır. Ve hayat olması kaçınılmazdır.
Al sana uygun şartlar.

timsah
19-09-2008, 16:10
Bravo sana, aferin! Aynen böyle devam et.

"bu eşsiz güzellikteki dünya nasıl olurda tesadüfen meydana gelir" Astronomiyle, astrofizikle, kozmolojiyle ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin ve seni tatmin etmedi;

"insan nasıl tesadüfen.en akıllı canlı oluyoo" Kimyayla, biyolojiyle, evrim teorisiyle, rastlantı ve zorunluluk teorileriyle, dünya dışı varlıklarla ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin ve seni tatmin etmedi; dolayısıyla bir tanrıya ihtiyaç duydun;

Ardından inançlarla, dinlerle, kutsal kitaplarla ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin ve geriye birtek Kur'an kaldı;

Ardından Kur'an'la ilgili tüm düşünceleri, araştırmaları, kitapları yalayıp yuttun, ileri sürülen tüm tezleri değerlendirdin, anlamak için Kur'an'ın Türkçesini defalarca okudun, mantık süzgecinden geçirdin ve sonunda müslümanlıkta karar kıldın... Biz de buna inandık!

Bravo sana, aferin! Aynen böyle devam et...

Bu arkadaşa yardımcı olalım sevgili çakırcalı.
Hepsini yalayıp yutmuş olmamış, sil baştan tekrar denesin olmadımı, yine sil baştan.
Tek çözüm bu görünüyor :)

katre_07
19-09-2008, 16:10
Örneğin kainatda 1 milyon güneş sistemi varsa, bunlardan hepsinde hayat vardır gibi bir
şart yoktur.

brovo sana bütün sistemleri gezdin yalayıp yuttun sonra geldin bize anlatıyorsun
bravo sna aynen devam..

timsah
19-09-2008, 17:01
brovo sana bütün sistemleri gezdin yalayıp yuttun sonra geldin bize anlatıyorsun
bravo sna aynen devam..

Sen örnek nedir bilirmisin? boş mesajlar yazma istersen.

çakırcalı
19-09-2008, 17:33
Bu arkadaşa yardımcı olalım sevgili çakırcalı.
Hepsini yalayıp yutmuş olmamış, sil baştan tekrar denesin olmadımı, yine sil baştan.
Tek çözüm bu görünüyor :)
Sevgili timsah,

Dikkat ediyorsan, daha zorunlulukla rastlantı arasındaki farkı bilmiyorlar, ikisinin birbirlerinden tamamen farklı olduklarını anlayamıyorlar, hemen her topicte bu durum vurgulandığı; hiçbir şeyin tesadüf olmadığı, hiçbir şeyin mükemmel olmadığı somut verilerle ve ayrıntısıyla anlatıldığı halde hala "Bunca mükemmellik nasıl tesadüfen olur?" sorusunda diretiyorlar. Neden?

Çünkü, "Onların gözleri kör, kalpleri mühürlüdür; kulaklarında da bir ağırlık vardır. Ne kadar anlatsan, anlamazlar." :)

prometheus4517
20-09-2008, 13:57

loreena mckennitt den bahsediyorsan eğer bu fırsatla konuyu bölerek herkese şiddetle tavsiye ederim. muhteşem bir sanatçı. tarih koklayarak müzik dinlersiniz.

konuyu böldüğüm için özür dilerim. diğerlerine cevaplarım geliyor.

prometheus4517
20-09-2008, 14:08
çakırcalı arkadaşa teşekkürler gereken cevapları vermiş. ben birşeyden bahsetmek istiyorum:

TESADÜF

yani saymadım ama tahminen 563417847669364 kez tesadüf diye birşey olmadığı söylenmişti.r biz HERŞEY TESADÜF SONUCU OLDU DEMİYORUZ. anlıyormusunuz dinciler

TESADÜF SONUCU OLDU DEMİYORUZ

kaç kere yazayım.

tesadüf sonucu oldu demiyoruz. diyoruz ki varoluş uygun şartlarda gerçekleşti. neden hala diretiyorsunuz diyorsunuz.

ben tesadüfe inanmadığım için tanrıya inanıyorum. arkadaş bizde tesadüfe inanmıyoruz. ama bunu açıklayamamaktan dolayı tanrıya sığınmıyoruz. süper formül. üçü birarda. tesadüf - inanç = tanrı. bu kadar basitmi. yani neden anlamamakta diretiyorsunuz. birşeyler mi eksik. protein yüklemesi mi yapalım. ya da erdem transferi mi? allahaşkına bakın allahaşkına diyorum madem inanıyorsunuz. allahınız için. şu evrimi bir okuyup ondan sonra yazın ne yazacaksanız. yeter ya. söylemediğimiz şeyleri söylemişiz gibi lanse ederek karşımıza gelmeyin. lütfen

Serdar
20-09-2008, 18:41
kısacası :
sizce?

Bir insanın allaha veya dine inanması, onun yaşamında canlılığından dolayı gösterdiği doğal eğilimlerin ve içgüdülerin engellenmesinden ve ket vurulmasından kaynaklanır. Dolayısıyla doğadan aldığı izlnimleri doğru değerlendiremez ve anlayamaz.

Bu engelleme ve ketlemeleri bir doz gibi düşün. Hastane de yatan akıl ve sinir hastalıklarında
bu engelleme ve ket vurmaların dozu çok fazladır. Dindarım diye geçinen sokaklarda dolaşan insanlarda ise bu doz biraz daha azdır.Dolayısıyla aralarında böyle bir ilişki.

Mesela din cinselliği yasak kılar. Ama dinci insanlar biraz da olsa işte kendi kendini doyurmayla veya ancak evlenmeyle cinselliği biraz da olsa yaşarlar. Ama hastaneki ve bakım evlerindeki akıl ve sinir hastalarının neredeyse tümünde, doğal cinsel yaşamlarında bir bozukluk vardır.

Beslenme, besine ulaşma, kendi yaşantısını özgürce yaşama, gündelik hayata göğüs germe eğilimlerinde de böyledir. Bunları göğüsleyip sırtlanamayanlar, ket vurulmuş, engellenmiş, baskılanmış insanlardır. Gene akıl hastanelerini bu engelleme ve baskılara maruz kalmış insanlar doldurur. Bunun dozu, yoğunluğu fazladır. Baskılara bir miktar olsun direnebilen, kaçabilen fakat anı zaman da sık sık ket vurulmuş engellenmiş insanlar ise, toplum içinde, gizemci, büyücü, içine kapanık, herşeyi başkasından bekleyen, ürkek ve dinci insanları oluştururlar. Aynı zamanda ekonomik geliri düşük insanlardır bunlar. Ve çoğunluğu oluştururlar.

Zengin ve gelir düzeyi yüksek insanlarda bu pek görülmez. Bu insanlarda genellikle cinsel engel de yoktur. Paralarıyla dilediği gibi yaşayabilirler. Ve gene başları derde girdiğinde paralarıyla bu dertten kurtulabilirler. Dolayısıyla din gibi yüce bir gücün varlığına ve yardımına muhtaç değillerdi. Ket vurulmamışlardır. Doyum ve gücü kendilerinde yaşar bu insanlar. Dolayısıyla doğayı daha iyi algılayabililer.

Evrimsel mekanizmada din veya gizemcilik akıl ve sinir hastlığına giden yol gibidir. Yani ezilmişliğin yarattığı duruma. Eziyetçiliğe ve çileciliğin yarattığı duruma. Zaten dinci ve gizemci insanlarda da sıklıkla kendini zincire vurma, kendine ve başkasına işkence etme, savaş, kendini kesme, intihar, gibi eğilimleri de çok görürüz. Tıpkı İranda sokak ortasında kollarını kesip ayin yapanlar gibi, zincirlerle kendini dövenler gibi, bir zamanlar Türkiye'deki bahçelerinden ceset çıkan işkenceci hizbullahçılar gibi, ABD'de din adına toplu intihar yapanlar gibi...

Ha bunları ateistlerde yapmıyor diye birşey yok. Onlardan da engellenmiş ve baskı altına alınmış insanlar vadır. Ve davranışları doğal değildir. Ama din, büyücülük, satanistlik gibi düşünce sistemleri doğal yaşamın engellnmesinden dolayı yeşermiş, ikinci derecen düşünce ve yaşam biçimleridir.

İşe daha bilimsel ve yakından bakarsak, canlılarda ket vurma, engelleme, saldırıya uğrama, baskılanma, dövülme gibi doğal yaşamın ve eğilimin engellenmesi, canlıda organ, kas, doku ve sinir düzeyinde, çevre ortam ve iç ortamdan alınan algıların canlı tarafından doğru değerlendirilmemesine, anlaşılmamasına, hatta algıların alınamamasına sebep olur. Onun için insanlar şeytana inanır, kedilere veya insanlara işkence eder. Onun için dinciler hem kaza kader diye saçmalayıp hem de allah bizi sınıyor der, peki niye sınıyor diye de sormazlar ve düşüncelerini doğada olmayan saçma sapan bir temel üzerine oturturlar. Onun için herhangi bir iş yerinde baskı altında çalışan(onun doğal yaşamına terstir bu baskı) insan sinirlidir ve anormal hareketler yapar. Onun için daha beter baskılara ve zorbalıklara maruz kalan akıl ve sinir hastaları, kafayı oynatır, davranışı bozulur, toplum içinde diğer insanlar tarafından 1 saniye bile kabul edilemezler. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

katre_07
20-12-2008, 03:41
doğada.. her şeyde olan muazzam duzen (biz duzen goremıyoruz dıyenler ıcın denge dıyim)

bır zorunluluk değildir..tesadüf hiç değildir..

ya nasıl bır zorunluluk arkadaşım bu.. hiç şaşmıyo..onceden olmayan dışlerım hangı zorunlulukla benı anlamış..aç oldugumu bılmış.. ve ben olmeden bana hizmet edecek duruma gelmış....

zorunluluğu tanrısızlığınıza kılıf yapmayın..

bır zorunluluk varsa eğer...bu sayın çok bılgılı zat(hatta tanrı da olabılır..inanmayanların tanrısı) ..kendısını kontrol eden bır guçe hızmet edıyordur..

çünkü kainatta tüm olup bıtenlerın nedenı olan zorunluluk un şuurlu olması..ne yapacağını bılmesı.. ınsanın.. havanın.. doğanın.. ağacın.. ınsanın ..ihtiyacını anlaması lazım..dualarına cvp vermesı lazım..

sizce bir zorunluluk mu bu işi daha ii yapar yoksa bir tanrı mı.?

saygılar..

aydoe
20-12-2008, 04:00
Tanrı yapar ,herşeyi tanrı kontrol eder.
Gece 03 te kalkıp tuvalete gitmem tanrının izniyledir,ama ben 04 te de gidebilirdim oda tanrının izniyledir.
Milyonlarca bebeğin dişleri tanrının izni ile çıkar ama bazıları nedense zor çıkar ,doktora gidlir falan felan.
Yani tanrı herşeyi bilir herşeyi görür zaten senaryo yu o yazmıştır onun için görmesine bilmesine de gerek yoktur ,
filmin başınıda sonunuda biliyor ama bazılarına baş rol vermiş bazıları figuran,bazılarını cennetlik seçmiş bazıları cehennemlik
Mekan onun ,yönetmen o,rolleri o vermiş ,filmin sonunu o belirliyor.
Sonrada bazılarını siz figuran oldunuz ama beni dinlemediniz diye yakıyor.
Şaşarım böyle yönetmene de ,bu senaryo gerçek diyenlere de..

Ratiönalism
20-12-2008, 15:56
Benim açıklamam:cool:

İnsan dinden kurtulup yaratıcıyı reddeden ama bilimi seven;ATEİST OLUR;)
İnsan sözde dinine bağlı(Namaz kılmaz,oruç tutmaz),yaratıcının varlığını bilim kanıtlarsa inanırım derse
ama bilim severse benim gibi

RASYONALİST olur;)

emrekalkavan
20-12-2008, 15:56
Bu site adamı ateist yapar ,fazla takılmamak lazım:)
Ben siteye 1 yıl önce geldiğimde ateist değildim,bi takıldık bak ateist olduk çıktık.
Psikoloji ile falan alakası yok, akıl mantık ve bilimle ilgili.
İman akılla mantıkla ve bilimle bağdaşmaz tamamen duygusal psikolojiktir:)
Psikolojisi sağlam olan da ateist olur zaten.

benim kafaya çakıldığı için merak etme hiç bi şey olmaz ... yıllardır en koyu ateist olan abimle aynı evde yaşıyorum .. o hala ateist ben hala müslüman ;) bişey olmaz

mep
20-12-2008, 16:26
Emre abim....
Önceleri kuran'ı okurdum imanım pekişirdi..
Şimdi okudukça imansızlığım artıyor..
Nası bişey bu ateistlik anlıyamadım..
uzun zamandır kuranı elime almıyodum..
akşam bi kurcalıyım dedim..demez olaydım..
kehf suresi yıprattı beni resmen..
hele hızırın "büyüyünce Anne babasını dinden çıkarmasın"diye
bi çocuğu öldürmesi varki..insan oha..! diyo yani...
Anam babam dinden çıkmasın diye hızırın gelip beni
hacamat edebileceğini düşünüp kahroldum vallahi..
Eee..! madem Allahın böyle işleri vardı..
o çocuğun ana babasını koruduğu gibi beni niye korumadı da
göz göre göre dinden çıktım yahu..
Yok ben bi daha kuran okumuycam..
iyi gelmiyo bana...

emrekalkavan
20-12-2008, 16:32
Emre abim....
Önceleri kuran'ı okurdum imanım pekişirdi..
Şimdi okudukça imansızlığım artıyor..
Nası bişey bu ateistlik anlıyamadım..
uzun zamandır kuranı elime almıyodum..
akşam bi kurcalıyım dedim..demez olaydım..
kehf suresi yıprattı beni resmen..
hele hızırın "büyüyünce Anne babasını dinden çıkarmasın"diye
bi çocuğu öldürmesi varki..insan oha..! diyo yani...
Anam babam dinden çıkmasın diye hızırın gelip beni
hacamat edebileceğini düşünüp kahroldum vallahi..
Eee..! madem Allahın böyle işleri vardı..
o çocuğun ana babasını koruduğu gibi beni niye korumadı da
göz göre göre dinden çıktım yahu..
Yok ben bi daha kuran okumuycam..
iyi gelmiyo bana...

önceleri okuyup imanının pekişmesi ve şimdi okudukça imansızlığın artması doğal bişey sayın mep..çünkü insan unutan bi varlık , şeytan var vs .vs. bi ton etken .. şunu unutmaki şeytan olmasa insan o dosdoğru yoldan sapmaz. şimdi kuran okumak iyi gelmiyosa okuma bence de..

Ratiönalism
20-12-2008, 17:11
Mep kardeşim

İnsanlar ateist olamaz.Tanrı hepimize inanç yerleştirmiştir duygusu

Yani ateist olanlar duygusuzdur.Allah onları kahredecek;)

Anladın mı(anladın mı);)

mep
20-12-2008, 17:12
şeytan var vs .vs. bi ton etken

Abim en önemli etkeni es geçmişsin.. AKIL..

şunu unutmaki şeytan olmasa insan o dosdoğru yoldan sapmaz

Bak abim..Ademe herşeyi Allah öğretti ..
hatta adem meleklerin bile bilmediğini bilirdi..
Ama şeytan 2 günde o'nu ketenpereye getirdi..
Şimdi Allah ...
Kendi eğittiği bi adamı bile yoldan çıkaran şeytanın
biz cahil cühelayı hayli hayli yoldan çıkarabileceğini bilmiyomuydu..
Sen Ademden dahamı bilgilisin..
Sen ademden dahamı imanlısın..
Eee...! öyleyse ne duruyosun..
Boşver yolu molu nasısa bi punduna getirip ayartıcak şeytan seni..
ne nazlanıyosun ki...?

mep
20-12-2008, 17:19
Mep kardeşim

İnsanlar ateist olamaz.Tanrı hepimize inanç yerleştirmiştir duygusu

Yani ateist olanlar duygusuzdur.Allah onları kahredecek;)

Anladın mı(anladın mı);)

Nası yaa...?? ben duygusuzmuyum şimdi...?
madem herkese veriyo o duyguyu benden niye aldı..
ANLADIM ANLADIM..:p

Ratiönalism
20-12-2008, 17:21
Nası yaa...?? ben duygusuzmuyum şimdi...?
madem herkese veriyo o duyguyu benden niye aldı..
ANLADIM ANLADIM..:p

Evet,Allah inanç duygusu vermiştir

İnanç duygusunu da alabilir

Yani sen ona itaat et duygun yerine gelir

;)

mep
20-12-2008, 18:01
O ne be..!

İtaat edicem duygum gelicek itaat etmiycem duygum gidicek..
Abim sen bunun duygu olduğuna eminmisin..
ne biliim öyle şehir hatları vapuru gibi gidiyo geliyo filan..
Abimm..
inanç öyle gidip gelmez adama..
Adama önce gelir..
sonra gider..
gidiş o gidiş..
Aşk bi duygudur evlenince biter..
imanda bi duygudur..ve o da biter..( uysada uymasada söyledim)

Ratiönalism
20-12-2008, 18:05
Sen duyguyu tatmadın ki mep

Bak,Biri varya Benim üçgenime geliyor.İman Üçgeni(sen anla o üçgeni)

ozgur_beyin
20-12-2008, 18:07
dinlerin hep aynı şeyleri söylediği bu sitedeki ler bile ispatlamıştır.
paolo nun veya katre veya kalkavan emrenin yazdıklarına bir bakın hepsi bir zabıta mühüründen bahsediyor. paolonun mührümü doğru yoksa ötekilerkimi belli değil.
bu kadar saksağanlıktan sonra bir insanın ateist olmaması imakansız

breymin
20-12-2008, 23:32
dinlerin hep aynı şeyleri söylediği bu sitedeki ler bile ispatlamıştır.
paolo nun veya katre veya kalkavan emrenin yazdıklarına bir bakın hepsi bir zabıta mühüründen bahsediyor. paolonun mührümü doğru yoksa ötekilerkimi belli değil.
bu kadar saksağanlıktan sonra bir insanın ateist olmaması imakansız
xxxxxxxxxxx
Cok sayin özgür,bu yazdiklarindan sonra,ayarticilar dincilermi demek istiyorsun?saygilarimi sunuyor selamlar ediyorum

ozgur_beyin
20-12-2008, 23:53
sevgili papilon her dindar kendi çapında senin deyiminle''ayartacılardır'' ama ayartmayı kendi meşrebince yapıyorlar. sanki herkes onların inandığı dogma dolmalarını yutsun ve onlar gibi düşünsün. böyle hazır böreklere herkesin karnı tok olmalı.
bunlar hazır hap satıcıları. isaya inan muhammede nan gerisini merak etme onlar zaten senin yerine düşünüp taşları yerlerine oturtmuşlardır senin münafıklık yapmana gerek yok.
eğer muhammed miraca çıktım diyorsa inanacaksın isa lazarı dirilttiğini söylüyorsa inanacaksın
eşşeklik edip böyle saçmalık olurmu ?diye sormayacaksın sormaki onlar sürekli baş üstünde taşınsınlar. ve mutluluk haplarını şakirtleri marifetiyle satmaya devam etsinler

breymin
21-12-2008, 00:16
sevgili papilon her dindar kendi çapında senin deyiminle''ayartacılardır'' ama ayartmayı kendi meşrebince yapıyorlar. sanki herkes onların inandığı dogma dolmalarını yutsun ve onlar gibi düşünsün. böyle hazır böreklere herkesin karnı tok olmalı.
bunlar hazır hap satıcıları. isaya inan muhammede nan gerisini merak etme onlar zaten senin yerine düşünüp taşları yerlerine oturtmuşlardır senin münafıklık yapmana gerek yok.
eğer muhammed miraca çıktım diyorsa inanacaksın isa lazarı dirilttiğini söylüyorsa inanacaksın
eşşeklik edip böyle saçmalık olurmu ?diye sormayacaksın sormaki onlar sürekli baş üstünde taşınsınlar. ve mutluluk haplarını şakirtleri marifetiyle satmaya devam etsinler
xxxxxxxxx
Sevgili özgür burdanda anliyorumki dinlerin zirvalari insani Tanriya yaklastirmakdan ziyade uzaklastiriyor,gelecek nesiller daha cok sorguluyacak bu bir gercek (cünkü onlar mecburen bir yasa kadar eyitim alicaklar ve düsünmeyi ögrenicekler)o zaman onlar bu dinlerin yetersizliyini veya diyer deyimle zirvalarini gördükce Tanri yokdur diyecekler,bu konudaki düsünceni yazarmisin? tekrar saygilar ve selamlar

katre_07
21-12-2008, 03:30

sayın özgur..

biz tanrıya nıcın ınandığımızı soyluyoruz...dığer arkdaşların soyledıklerı benım soyledıklerım farklı olsa da hepımız aynı dusunuyoruz..bır tanrıya ınanıyoruz..nıcın ınandığımızı anlatıyoruz..buradan bızı çelışkıyle suçlayamazsınız ..aksıne ne kadar çok şey varmış tanrıya ınanmamız ıcın demelısınız..

ne doğma larından bahsedıyorsunuz sız ....nerde doğmam benım..pardon ama annenınzın ya da babanızın gerçekten oyle olup olmadığını araştırdınız mı..o zaman sızde ıannıyorsunuz ve doğma dolmalardan bır tane de sız yuttunuz..

doğma dedığın nedır arkdaşım.. durun bır yerde yazmıştım..

insan bılır bıldıklerını bılır bıldıklerını bılgısıyle bılir bılgısıyle bıldıklerını bilir..

ve sonra ınanır..

bılmeden gerçek musluman asla ınanmaz..

bınbırı bıldıkten sonra ıstesende ıstemesen de artık ınanırsın..

kutlu olsun sana..

ne doğması ..hangısı doğma..tanrı var dıyoruz..sarı çızmelı mehmet ğa soyledı dıye ınanmıyoruz..kendı çıkarımlarımızla ınanıyoruz..ve bununla gurur duyuyoruz ..inanmayanlara uzuluyoruz..

sız de hazır boreklerden yememek ıcın annenızın babanızın hemen gıdın yarın bır araştırın gerçekten oylemı dıye..ya da neyse burası soylenmez..

kım gerısını merak etmıyor..edıyoruz her şeyı oğrenmek ıstıyoruz..ben buraya sadece vaaz vermek ıcın gelmedım...ben de burdan bır çok şey öğrendım..

doğma demenız normaldır..zaten tum ınanmayanlar ınananları doğma manyağı kabul eder..

aya çıkılan bır kıtap vardı ..aya yolculuk dıye..adamın o ınandığına ..zamanında belki de doğma denmıştır..çunku o zaman boyle bır şeyın olması garıp karşılanmıştır ..ya da olması muhtemel gorunmemıştır..

aynı şekılde ben Kuranda bazı şeylerı bılmeyerek inanıyorsam bu benım başka şeylerı BILDIĞİMDENDİR..

ve ınanın kainatta tanrıya ınanmanız ıcın gördüklerınızden otesı yoktur..

biz bunlara ınandık..iddia ettiğiniz gıbı hazırdan değil..

bu siteye geldiğimden beri imanım nasıl arttıysa aynen öyle..

hangı saçmalık sayın özgür söyleyin..bende ateist olayım..

Güçistenci
21-12-2008, 04:02
katre;

yahu katre ben seni doğuran kainatı inkar mı ediyorsun? vücudundaki her şey bir kainattan? düşünebildiğin beyin kainattan bir parça. içindeki hücreler kainatın binbir türlü malzemesinden. biz annemizi inkar etmiyoruz.

2 türlü ateist olunur. bir dine hiç bulaşmadan ateist olan vardır. bir de din deresinde yıkandıktan sonra tanrıyı bırakan vardır. zatn dinleri bıraktıktan sonra tanrının bir değeri kalmıyor. itaat edilecek hayali bir tanrıya inanmak saçma.

neye tanrı dediğimize de bağlı. benim itaat ettiğim bir tanrım var. çıkarcılık. aslında herkesin tanrısıdır bu... cennetçi olanlar da, dünya için yaşayanlar da...

emrekalkavan
21-12-2008, 23:36
katre;

yahu katre ben seni doğuran kainatı inkar mı ediyorsun? vücudundaki her şey bir kainattan? düşünebildiğin beyin kainattan bir parça. içindeki hücreler kainatın binbir türlü malzemesinden. biz annemizi inkar etmiyoruz.

2 türlü ateist olunur. bir dine hiç bulaşmadan ateist olan vardır. bir de din deresinde yıkandıktan sonra tanrıyı bırakan vardır. zatn dinleri bıraktıktan sonra tanrının bir değeri kalmıyor. itaat edilecek hayali bir tanrıya inanmak saçma.

neye tanrı dediğimize de bağlı. benim itaat ettiğim bir tanrım var. çıkarcılık. aslında herkesin tanrısıdır bu... cennetçi olanlar da, dünya için yaşayanlar da...

Allah ın arslanın sözleriyle cevap vermek istiyorum güçiştenciye ..

"Bir bölük halk sevap için Allah a ibadet eder;bu ibadet tacirlerin ibadetidir.Bir bölük de Allah a korkudan ibadet eder,bu da kölelerin ibadetidir.Bir bölükse Allah a şükretmek için ibadet eder;işte hür kişilerin ibadeti budur."

"Eğer Allah kendisine karşı gelmelerine karşılık insanları korkutmasaydı,yine de nimetinin şükrünü yerine getirmek için ona itaat etmek farz olurdu."

"Allah ım !Ben cehennemden korktuğum veya cennetine tamah ettiğim için sana ibadet etmiyorum; ben seni ibadete layık gördüğüm için sana ibadet etmekteyim"

ozgur_beyin
22-12-2008, 00:23
sevgili katre ateist olabilmek için yürek ister. casper'in hayaletlerinden korkmamak için
rasyonel düşünce ister.
dine inanmak ise en kolay kaçış yoludur.
akiilane bir gözle lütfen bak aynı dinde olmasanızda PAOLO'yla aynı şeyleri söylüyorsunuz
paolonun dogmaları varsa seninkileride var onun yoksa senin kileride yok.
eğer paolonun söylediklerini hak yol olarak görüyorsan ozaman demekki isanın öğretilerini
islam hala nesh etmemiş demektir. eğer öyleyse bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz.
herhangi bir şeyi sayısal çoğunluğun kabul etmesi o fikri veya inancı gerçek veya doğru yapmaz.
hindular nirvanaya siz ve iseviler cennete amerikalı kızılderililer ulu manitunun çayırlarına inanıyorlar . hangisi doğru insanlar sonunda değişik dinlerde değişik şekilde tasvir edilmiş bu hayal ülkelerinemi gidecekler. nasıl olacak bu mükafat işi
senin söylediğin sırf allah rızası için ibadet tamamen fantastik ve felsefik bir bakış açısıdır
bunun böyle olmadığını sende bende biliyoruz kenddinizi kandırmanın bir kıymeti harbiyesi yoktur

ozgur_beyin
22-12-2008, 00:38
xxxxxxxxx
Sevgili özgür burdanda anliyorumki dinlerin zirvalari insani Tanriya yaklastirmakdan ziyade uzaklastiriyor,gelecek nesiller daha cok sorguluyacak bu bir gercek (cünkü onlar mecburen bir yasa kadar eyitim alicaklar ve düsünmeyi ögrenicekler)o zaman onlar bu dinlerin yetersizliyini veya diyer deyimle zirvalarini gördükce Tanri yokdur diyecekler,bu konudaki düsünceni yazarmisin? tekrar saygilar ve selamlar

sevgili papillon turan dursun bu dine bir ayna tutmuştur. insanlara islamın kuytuda kalmış gerçeklerini göstermiştir. turan dursunu ateistliğe iten islamın çarpıklıklarıdır bendede olduğu gibi
insanlar önceden dini ya mızraklı ilmihallerden yada cuma hutbelerinden veya vaizlerden öğrenmekteyddi bu anlatılanlarda genellikle islamı cilalayan şeylerdi
ama bu internet denen büyük alim herşeyi bilmeye başlayınca herşey herkese ayan beyan görünmeye başladı
1900 lü yılların başında dinsiz oranı yüzde bir ken bugün yüzde 12lere çıkmıştır
avrupada ise yüzde ellilere dayanmıştır bu bilimin zaferidir
dinsler yok olmayacaktır tevfik fikretin tanımıyla ddin insanın kadim bir hastalığıdır. ama bu bilgi çağı dinlerin aleyhine işlemeye devam edecektir.
yok olurmu kesinlikle olmaz çünkü insanlar kendilerine bir put oluşturmayı seviyorlar. inana bana beatles bir din veya tarikat kursaydı dünyada en az 10 milyon adam oluştururdu kendine.
bugün bilim tarikatı bile belirli bir eşşekler sürüsüne sahip olmadımı. bu bence en çarpıcı örnektir.
bu tarikatın en büyük özelliği zenginliği sevmesidir tıpkı bizde ki tarikatlar gibi
işin temeli kaz yetiştirip yolunacak hale getirmektir

katre_07
22-12-2008, 01:26
sevgili katre ateist olabilmek için yürek ister. casper'in hayaletlerinden korkmamak için
rasyonel düşünce ister.
dine inanmak ise en kolay kaçış yoludur.
akiilane bir gözle lütfen bak aynı dinde olmasanızda PAOLO'yla aynı şeyleri söylüyorsunuz
paolonun dogmaları varsa seninkileride var onun yoksa senin kileride yok.
eğer paolonun söylediklerini hak yol olarak görüyorsan ozaman demekki isanın öğretilerini
islam hala nesh etmemiş demektir. eğer öyleyse bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz.
herhangi bir şeyi sayısal çoğunluğun kabul etmesi o fikri veya inancı gerçek veya doğru yapmaz.
hindular nirvanaya siz ve iseviler cennete amerikalı kızılderililer ulu manitunun çayırlarına inanıyorlar . hangisi doğru insanlar sonunda değişik dinlerde değişik şekilde tasvir edilmiş bu hayal ülkelerinemi gidecekler. nasıl olacak bu mükafat işi
senin söylediğin sırf allah rızası için ibadet tamamen fantastik ve felsefik bir bakış açısıdır
bunun böyle olmadığını sende bende biliyoruz kenddinizi kandırmanın bir kıymeti harbiyesi yoktur

ne ilginç..aynı şeyı bızde soyluyoruz:tanrıya ınanmak kalp ister dıye..ama sızınkının boyutu farklı..

ilk once tanrıya ınanaan ınsanların korkudan ınandığı var sayımınızı atın özgur beynınızden..

ben korktuğum ıcın ınanmıyorum..hem ötekı dunyaya ınanmayıp tanrıya ınananların.. ınanma sebebı nedır..her halde korku değildir..

tmm işte her dınde bır ote dunya var..sız hayal ulkesı desenızde bız bu farklılıkların oranın varlığının ınsanlar üzerinde ne kadar etk.old. söyleriz..

adları farklı ote dunyaların..hepsının ozunde ceza ödül var....kötülük ve iyillik..

çoğunluğun ıannması elbette o fıkrı doğru yapmaz..ama ınsanların neden ınandıkları bızlere bır kaç şey soyleme ımkanı sunar..

arkadaşım bız Allah rızası ıcın yapıyoruz..kole değiliz..ibadet edıyoruz..ve inanın sandığınızdan çok daha özgürüz..

saygılar

K.C.
22-12-2008, 01:37
tmm işte her dınde bır ote dunya var..
Bazı dinler öte dünyaya ÖLÜLER DİYARI diyor.
Bazıları YER ALTI DÜNYASI diyor.

Tevratın ilk bölümlerinde sizin anladığınız manada bir öte dünyaya raslanmıyor. Ölüler diyarına gitti diyor aynı Tanrı.
Ne zaman ki Zerdüştlükle yoğuruluyor inançları (Babil tutsaklığında) o zaman sizin anladığınız manadaki öte dünya telaffuz ediliyor. Tevratın Tanrısı Zerdüştlerden öğreniyor Gehinnom ve Gennet'i.
Dahası Cennette bekleyen huriyi de Kur'an Zerdüştlerden öğreniyor. Sayısını da arttırıyor Arapların ihtiyaçları doğrultusunda.
Kur'an'da mevcut olmayan ama İslam inancında mevcut olan Şinvat - Sırat köprüsü de ilk Zerdüşt dininde görülüyor. Beğenilip alınıyor dine.

ByGizemLi
29-12-2008, 01:28
sayın katre açtıın konu başLığı harika iLginç sözLer duyuyorum ve yorumLar..! ben aLLahın varLığına inanan bi insanım..! çok fasLada yorum yapmak istmem .!

sinner
29-12-2008, 01:59
Görmediği ve hakkında kesin bir bilgisi olmadığı bir şeyi tanrı edinen bir insan da bana garip geliyor. ;)

unbe
29-12-2008, 15:23
İnsan neden ateist olur???Neden olduğunu kendimden örnek vererek açıklamaya çalışayım.Görmediğim dokunamadığım birşeye nasıl inanmıyorsam tanrı da aynıdır ondan dolayı inanmam.Ama din olarak konuya bakarsak dinler çelişkilerle doludur.Genel olarak tüm dinlerde yer alan bir korku unsuru vardır ki bu bana çok saçma gelir.Madem tanrı merhametli kullarını gözetir kollar o zaman neden aynı zamandı onları bin türlü cehennem azabı vs. ile korkutmaya çalışır????Eğer bir tanrı varsa eminim bu insanların uydurmuş olduğu kitaplara da (kuran tevrat incil) çıkan peygamberlerede gülüyordur.Öyle ya korkuyla iman ibadet inanç olmaz......

sinner
29-12-2008, 15:53
Akıncı-32 kardeşe katılıyorum.
Eğer şahsen tanrı olsaydım bana inananları ebedi yaşatır, diğerlerini bu ebedi yaşam ve nimetlerinden mahrum bırakırdım.

sansdoute
07-01-2009, 04:17
Neden agnostik oldum? sorusunun cevabı oldukça basit.

Önce korkularımı yendim, sonra eleştirel düşünmeyi öğrendim, araştırdım, okudum, hayatı ve anlamını sorguladım. Sonra farkettim ki tıkanıp kaldım ve tek takılan da ben değildim. Tüm felsefelerin, dinlerin hep bir çıkmazı vardı. Bu kadar insan düşünmüş, güzel sorular sorabilmiş ama cevabı bulamamıştı?

Şöyle bir aynaya baktım. Karşımdaki bana benziyordu ama ben değildim. Yani görüntüler, sesler her şey yanıltıcı olabilirdi ve ben onların doğruluğunu beynimle kavrayabilirdim belki ama gerçekliğini asla. Gerçeği öğrenemeyeceğimi düşündüğüm için agnostiğim işte.

walkerxx
15-01-2009, 00:15
insanlar ateist olmazlar zaten doğduklarında ateisttirler ve büyüdükleri oratama göre bir dine inanırlar ve aile baskısından onu yaşarlar bu görüş türkiyede daha hakimdir avrupa da ise insanlar daha serbesttir ve ateistim demeden ateisttirler ama artık türkiyede de genclik rahatlığın sayesinde ve internet sayesinde farklı yönlere yöneldi satanizm gibi neyse mesela kuranda diyorki kaderinde ne varsa onu yaşayacak ve allah ne isterse onu yapacak bence sacma olan bu eğer biz bir sınavdaysak allahın kaderinde olmamız sacma yani