Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2008, 22:18
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart insan neden ateist olur?

bence ınsanların ateist olmasında psikolojık nedenler daha ağır basmakta.. emınım ateıstlerın çoğu önceden bir tanrının varlığına ınanıyorlardı ama dunyanın her gun daha kötüye gıtmesı.. kanlar..savaşlar.. ve bunlara tum ıradeyı elınde bulunduran bır gucun seyırcı kalması mantığı,kuranın tanrısının gaddar old düşüncesi,tum dinlerın savaşa davetıye çıkarttığı iddiası,tanrının ınsanları oyuncak yerıne koyması kavramı vb.olgular ve kavramlar insanları tanrıdan soğutuyor ...
kısacası :
madem dünyada kötülük var o zaman tanrı kötüdür,tanrı kötülüğü kaldırmak isteyipte kaldıramıyorsa o zaman tanrı acizdir..
bence bu vb mantık ınsanları tanrıtanımazlığa götürmektedir..
sizce?
Alt 14-09-2008, 23:02
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu site adamı ateist yapar ,fazla takılmamak lazım
Ben siteye 1 yıl önce geldiğimde ateist değildim,bi takıldık bak ateist olduk çıktık.
Psikoloji ile falan alakası yok, akıl mantık ve bilimle ilgili.
İman akılla mantıkla ve bilimle bağdaşmaz tamamen duygusal psikolojiktir
Psikolojisi sağlam olan da ateist olur zaten.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 14-09-2008, 23:09
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Belki bir ip ucu olur umuduyla, bir insan nasıl ateist olmaz sorusuna örnek vereyim:
- Kahve ve cami köşelerinde pinekleyen insanlar ateist olmaz.
- Miskinlik edip kadere boyun eğenler ateist olmazlar.
- Ömür boyu "Babam öyle diyo."ya takılıp kalanlar ateist olmaz.
- Kütüphanenin yolunu bilmeyenler ateist olmazlar.
...

Sevgiler
Alt 16-09-2008, 23:14
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben Kuran'ın Türkçesini okuduktan sonra ateist oldum.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik

Konu yucemanitu tarafından (16-09-2008 Saat 23:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-09-2008, 23:59
Üye

kuranı okuman ve kendince çıkarımlar yapman seni sadece islamdan soğutur çıkarır..
kuran kımılerıne gore tanrı sozu olmadığı varsayımıyla tanrıyı neden inkar ediyorsunuz ...kuran sıze gore yanlış mı o zaman islamı reddet neden tanrıyı da yok sayıyorsunuz ki..
Alt 17-09-2008, 00:35
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

kuranı okuman ve kendince çıkarımlar yapman seni sadece islamdan soğutur çıkarır..

Bunun adına tefsir denmiyor mu kenny. Tefsirciler islamdan soguyorlar mı. Yoksa herşeyi oldugundan ve gerçekten farklı yorumlamanın ve bir potaya çalışmanın ismi mi islam (teslimiyet) oluyor. ,

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 17-09-2008, 01:09
Aydınus
Üye Değil

katre_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence ınsanların ateist olmasında psikolojık nedenler daha ağır basmakta.. emınım ateıstlerın çoğu önceden bir tanrının varlığına ınanıyorlardı ama dunyanın her gun daha kötüye gıtmesı.. kanlar..savaşlar.. ve bunlara tum ıradeyı elınde bulunduran bır gucun seyırcı kalması mantığı,kuranın tanrısının gaddar old düşüncesi,tum dinlerın savaşa davetıye çıkarttığı iddiası,tanrının ınsanları oyuncak yerıne koyması kavramı vb.olgular ve kavramlar insanları tanrıdan soğutuyor ...
kısacası :
madem dünyada kötülük var o zaman tanrı kötüdür,tanrı kötülüğü kaldırmak isteyipte kaldıramıyorsa o zaman tanrı acizdir..
bence bu vb mantık ınsanları tanrıtanımazlığa götürmektedir..
sizce?
Bence de insanların ateist olmasında psikolojik nedenler daha ağır basmaktadır !

Mesela ben , Bosnalılara yapılan zulüm konusunu irdeleyen ''Ölüm Çiçekleri'' dizisindeki ''hay katre katre'' şarkısını dinlerken dinsizliğe saptım !

O kadar Bosnalı kadınlara tecavüz edilirken Allah neredeydi ?!

Hay katre katre
İçim dalgalandı
Katre katre allara boyandı
Kaldı ahım ellerinde
Canım havalandı

Katre katre şeker de isterdim
Katre katre mutluluk düşlerdim

Yukarıda Saray-Bosna
Gönüllerin hepsi de hasta
Çoşa koşa geçtiğimiz
Darmalar sessiz , yasta

Katre katre şeker de isterdim
Katre katre mutluluk düşlerdim
Alt 17-09-2008, 02:38
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

Şahsi görüşüm, dünyada iyi'nin ve kötü'nün bir arada varolmasının Tanrı'nın varlığının inkarı için yeterli bir sebep olmadığıdır. Sonuçta o, bizim bilmediğimiz biryerlerde, bir taraftan yapılan zulümlere ağlarken, diğer taraftan yaşanan sevinçleri paylaşıyor olabilir.
Kesin birşey varsa, o da eğer tanrı var ise, evreni akvaryumdaki balıkları izler gibi izlediğidir. İçine parmağını sokmak istemez, eğer müdahale ederse, yarattığı evrenin dengesi bozulacaktır. (bir inanır olsaydım bunu "yaptığı deney bozulacaktır" olarak düşünürdüm ve kendimi test ediliyor moduna sokardım)

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 17-09-2008, 02:48
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

katre_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kuran kımılerıne gore tanrı sozu olmadığı varsayımıyla tanrıyı neden inkar ediyorsunuz ...kuran sıze gore yanlış mı o zaman islamı reddet neden tanrıyı da yok sayıyorsunuz ki..
Yanılıyorsun Katre kardeş Kuran'dan kendime göre çıkarım yapmadım ne yazılıyorsa onu anlamaya çalıştım. Yorum mecaz yok ne diyorsa o. Ve sonuçta bir insanın hem de kalbi Allah tarafından mühürlenmiş, Allah tarafından kör edilmiş ve bu yüzden Müslüman olmayan bir suçsuz insanın ateşe atılmasını kabullenemedim. Allah'ın inanmayanlara "eşşek, hayvan, kofkütük,akılsız" demesini hayretle karşıladım. "Canı çıksın insanın ne nankördür o" ayetini okurken "Ama istesen nankör yaratmayabilirdin. Niye kızıyorsun ki?" dedim. Velakin güya dinimi iyi öğreneyim de sevap kazanayım niyetiyle okurken dinden imandan çıkacağımı hiç düşünmemiştim. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.
"kuran sıze gore yanlış mı o zaman islamı reddet neden tanrıyı da yok sayıyorsunuz ki.." demişsin bu soru için teşekkürler çünkü gerçekten güzel bir soru. Ben çok dindar bir Müslümandım bir tarikatte bulunmuşluğum da oldu. Otorite insanların çirkin davranışlarına açıktan açığa karşı çıktığım için atıldım. Sonra emeğin saflarında mücadele ederken insanlara şakadan söven olmayacak bel altı laflar diyen alay eden ama bunları rütbe olarak kendinden büyük olanların yanında yapmayan pis bir cıvığa bağırıp üzerine yürüdüğüm için ordan da atıldım. Bakalım bu siteden de atılacak mıyım. Neyse konumuza dönelim. Çok dindardım namaz kılan cumaları kaçırmayan bir adamdım. Hak dinin İslam olduğuna öyle inanmıştım ki İslam'dan başka din yoktu benim için ve bir anda kendimi ateist buldum.
İşte doğduğum andan beri yönlendirilme ve hak dinin sadece ve sadece İslam olduğuna inanışım başka dini din kabul etmeyişim buydu sebebi. İşin pek göze batmayan ama önemli tarafı dinden ayrılmakla dini bakış açısını terketmek aynı şey değil. Daha sonra dini bakış açısından da sıyrıldım. Hıristiyan olabilir miyim fikri geldi o sırada aklıma. Hatta misyonerler bana ücretsiz kitap ve CD verdiler. Ama teslis, şarabın ve domuz etinin haram oluşu, sünnet gibi bazı şeyler dışında özde aynı olduklarını gördüm. Bir de Bosna'daki tecavüz, 17 aylık bebeğe tecavüz bunun yanı sıra babam beni çağırdığında koşarak gitmeme rağmen babamın niye geç geldin deyip kafamı duvarlara çarparak beni yarım saat boyunca dövmesi. Sudan bahanelerle küçüklüğümden beri babamın hergün kafamı duvarlara çarparak gözüme çeneme yumruklar atarak beni dövmesi ve Allahın benim çığlıklarımı duymaması beni kurtarmaması da beni ateist yaptı tabii yani Hıristiyanlık ve deizmden vazgeçmem de böyle. Ben ateizmi seçtim şayet bir tanrı varsa benim babamdan daha insaflıdır ve beni yakmayacaktır.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 17-09-2008, 13:33
Üye

anlattıkların etkileyiciydi sevgili titanatlas evt senin gibi önemli sebeblerden dolayı ateist olmayı seçen arkadaşlarım var..bir yere kadar sizlere ve onlara katılabilirim.. umarım benim de inandığım tanrı seni ve arkadaşlarımı anlayacaktır..
sevgiler..

Önerilen Siteler