PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendi İsteği İle Ayrılan Üyelerimiz

Sayfa : 1 [2]

Aleph
18-05-2016, 19:28
Su saçma sapan nickli arkadaşı (dine mine bilmem ne) lütfen artık yollayın.. Evvel de gideceğini söylemişti, sonra vazgeçti. Bu sefer öyle bir yollayın ki geri dönüşü olmasın. dummmkopff!..

Nana Buluku
24-05-2016, 18:08
Üyeliğimin silinmesini rica ediyorum.

Hatırlatma.

Engse Hohol
27-05-2016, 11:17
Burası PKK forumu.
Üyeliğim silinsin.

Barlas
27-05-2016, 11:19
O görüşten insanların olduğu da inkâr edilemez de, genelde her şeye eşit mesafede yaklaşmaya çalışıyor mod'lar, işleri gerçekten çok zor. Ben Türkçü bir arkadaşımın (senin) asla ayrılmanı istemiyorum.

Engse Hohol
27-05-2016, 11:23
Burası islami çarpıklıkları insanlara ulaştırmak için yararlı bir ortam değil Barlas, görüyorsun bunu. Natan'ın ağzı hep küfürlü, sövgülü, açıkca PKK destekçisi ve adam yönetici. Demekki burası onun forumu. Bu da forumu PKK forumu yapar.

Barlas
27-05-2016, 11:26
Natan biraz aşırıya kaçmış olabilir, açıkçası okumadım son yazdıklarını.

Ama ya sayın Neva, Spartacus, Şüpheci Dinsiz? İlk aklıma gelenler. Ben hepsine ayrı ayrı değer addediyorum.

Barlas
27-05-2016, 11:30
O yazıyı okudum şimdi, aynı küfür benim için de geçerli, zira sn. Yusuf HALAÇOĞLU'nun "Ermeni toplu mezarları nerde?" dediği görseli ben paylaşmıştım:

Ustune ustluk UTANMADAN "BIZE EMENI KEMIKLERI GOSTERIN" DIYEN lere bir sozumuz..

Sktirin gifin.
insanliktan nasibini almamissaniz eger...
Evet siktirin gidin..

Ama niye gideyim? Bunu Natan'ın çocukluğuna ve aşırı heyecanına, bir de bilgisizliğine bağlıyorum. Ben şikâyet etmem, ama başka bir mod. görürse gereğini yapar.

Yani kısaca, forum hepimizin hocam. Bir kişinin yaptığı ne kadar ayıp da olsa ayrılmanı gerektiren bir durum değil, halledilir.

Natan
27-05-2016, 11:40
Mukerrer ileti

Natan
27-05-2016, 11:40
E. Hohol,

Niye dayanamiyorsun karsit goruse,,

Halbuki ben yonetimde olmama ragmen yillardir katlaniyorum nevaya spartaya, fireye, istatistige, murtede...

Yillardir karsit goruste olsak da tahammul ediyoruz birbirimize.
sana ne oldu?
Ben gicik degilmiyim saniyorsun bazi arkadaslarima.
Bu forumda karsit gorustee insanlar var.
Yillardir senin ifade ozgurlugun icin cabalayan insanlar vardir.

Ha?

Ne dokundu?

Cizrede katliiam var desem pkkli,
1915 de katliam var desem ermeni oluyorum.
(Ki kac zaman once bana ermeni bilmem neyi diye kufredenler oldu iletisine dokunmadim)
ki ben senin gibi ve baskalari gibi ozgurce ifade edebilmeliyim kendimi.

SANA YADA BARLASA BIR GUN OLSUN haksizca baski mi yaptim?

Katlanamiyor musun karsit goruse?

He?

Kotu biri miyim ben?

Bir gun olsun SENIN IFADE OZGURLUGUNU KISITLAYACAK DENLI HAD BILLMEZ AMA HAD BILDIRIR MANTIGINDA PIS BIR INSAN OLDUM MU?

Sen nereye gidersen git,
Umrumda degil,
Bana bu HAKSIZLIK YAPILIRSA,
>>>>

Ister sen ol, ister baskasi, ben bugun giderim, bu siteden..

Yilardir var oldugum yuvadan..

Gitmeyen de serefsizdir..
saka yapmiyorum !!

Zan altinda kalmak pezevenkliktik gozumde.

Evet dilim azicik sivridir ama sor bakalim benimle muhabbeti olan insanlara!

Bu iletide soylediklerimin arkasindayim.
Pis bi insansam, ONCE BEN SIKTIR OLUP GIDERIM... (hem de bugun)

ANLIYOR MUSUN?

Barlas
27-05-2016, 11:42
Natan, sen pis bir insan değilsin, seninle güzel sohbetlerimiz de oldu. Ama bu olmamış ağbi, yalan yok; yani "Siktirin gidin" ne demektir yahu?

Ben sana aynısını desem, sen ne düşünürsün?

Natan
27-05-2016, 11:56
Mukerrer

Barlas
27-05-2016, 12:03
Herkes otursun bakayım yerine, yasaklıyorum bir yere gitmeyi :)

Nana Buluku
27-05-2016, 15:59
Burası PKK forumu.
Üyeliğim silinsin.

Size katılıyorum.

Benim üyelikte silinsin artık.

Mileena
17-08-2016, 22:36
Üyeliğimi sonlandırmak istiyorum.
Hakaretlere, küfürlere duyarlı olunması daha iyi olur bence.
Teşekkür ederim.

aliyarasfal
19-09-2016, 00:27
Üyeliğimin silinmesini istiyorum.

Gittim...

Save The Day
19-09-2016, 00:28

Gittim...

Bir sakıncası yoksa nedenini sorabilir miyim dostum? Buradaki üyeler sizi rahatsız edecek ne yaptılar da terkediyorsunuz burayı?

İlahimasal
19-09-2016, 00:56

Gittim...

Abi bende buradan bir kaç sefer gitmek( kaçmak) için girişimde bulundum ama spartaküs kaçmama musade etmiyor.
Çok sağlam bir mahpushane burası.Kaçış yolu yok gibi.

Sigaraya başlarsında bırakamazssın ya durum o durum.
Bazen burdaki bir kaç itoğlu itten sebep girmiyim,yazmıyım,buradan kaçıyim diyorum ama olmuyor.

Kaçmak için yeni bir takdim geliştirdim ama henüz uygulamadım . En son çare olarak kullanıcam.( şifremi hiç hatıramayacağım şekilde deistirip bir daha buraya girmeyeceğim)

Esaretin bedeli diye bir sinema filmi vardı, oradaki zenci artık alışdık bu duvarlara diyordu ya, bizde alışdık abi . Sigara gibi.

Dine mine ne denen it , şeref yoksunu birisi bunda şüphe yok .
Fakat onun gibi bir ite sebep gitmenede gerek yok.

Gitme.

Şüpheci Dinsiz
19-09-2016, 03:56
Sevgili aliyarasfal,

Gittim...

Böyle bir hakkın da yok, böyle bir lüksün de yok. Karanlıkla mücadelede mevziyi terk etmek ne demek?

Arada hepimizin sabrı taşıyor. Bi sakinleş, dolaş, temiz hava al, gel.

Karanlık amansız, hepimiz yorgunuz, moralsiziz, ama mücadele devam etmeli...

Neva
19-09-2016, 06:34

Gittim...

Ben de uyeliginin silinmesini istemeni protesto ediyor ve silmiyorum.

Hadi bakalim..

Neva
19-09-2016, 08:38
Konuyla ilgisi olmayan mesajlar asagidaki linke kaydirildi.

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38660

xcan
19-09-2016, 08:42
Ben de uyeliginin silinmesini istemeni protesto ediyor ve silmiyorum.

Hadi bakalim..Yanıtın için teşekkür ederim.Hislerime tercüman olmuşsun adeta.
Bende Alinin bu kararına isyan ediyorum.
Ali yarasfal sen gidersen içimiden bir parçamız gider.
Otur oturduğun yerde beni daha fazla üzme.

RollingStones
19-09-2016, 10:27

Gittim...

Sevgili Aliyarasfal,
Bir anlık kızgınlıkla alınan bir karar gibi duruyor.

Başlıklardan birinde şöyle bir yazınız var.

Bizden önce ve sonra bu siteye katkı sunmuş nice değerli dost var. Yasaklı veya değil ayırtsız hepsinin gelmesi gerek, çünkü resmen coğrafyamızı cehenneme çevirdiler
bu din tüccarları ve fikren savaşacak alan bıramıyorlar, nefes aldırmıyorlar.
Nerdeyse internette dahi her alanı işgal etmiş, yalan-dolan bilgi kirliliği ile fütursuzca saldırıyorlar insanlığa. Cahilliğin sırtından inmeye hiç niyetleri yok .
Sadece evrensele değil, herkese çağrım. Dönün ve savaşın. Burası da sayısı azalan ortamlardan biri ve kaybetmeyelim yoksa insanlık bu coğrafyada sömürgecilere ve piyonlarına yenik düşecek.

Fikrinizi değiştirmediyseniz, gitmemelisiniz.

Saygılar,

aliyarasfal
26-09-2016, 00:56
Sevgili dostlar;

Hepinize teşekkür ederim, gitme kararımın kızgınlık anımla ilgili olduğu bir gerçek, nedenlerini belki daha sonra bir hikaye ile anlatmaya çalışırım. Ani karaım için üzgünüm, haklısınız bu son kale ve kızgınlığımda bundan.

Tekrar sevgilerimi sunuyoru hepinize, hepinize (insanımsılar hariç) çok şey borçluyum, ödememde imkansız. Bunu söylerken inançlı inançsız her dosttur kastettiğim, samimiyetleriniz önemli.

Şimdilik saygımla gittim...

vartor
26-09-2016, 06:22
Akil ve mantigin ustun gelecegine olan inancimi arttirdin sevgili aliyarasfal. Sevgiler....

Khaos
08-03-2017, 13:25
foruma vereceğim ya da alacağım bir katkı olmadığı gerçeğinden hareketle,
üyeliğimin sonlandırılması talebimdir.

yazmazsın olur biter diyenler olacaktır, ancak öyle olmuyor.

nikimin yanında ''üye değil'' ibaresi
diğer yazarların artık cevap verme imkanı olmayan bir üyeye yazdıklarını bilmelerini sağlayacaktır.

şu ana kadar forumdan edindiğim herşey için çok teşekkürler.
hoşçakalın.

Save The Day
08-03-2017, 13:29

diğer yazarların artık cevap verme imkanı olmayan bir üyeye yazdıklarını bilmelerini sağlayacaktır.

hoşçakalın.

Hocam daha vereceğiniz çok şey vardır, bu kadar aceleci olmayın bence.

Şüpheci Dinsiz
08-03-2017, 14:56

hoşçakalın.
Gördüm, okudum, ne istediğiniz anladım, neden istediğinizi de az-çok tahmin ediyorum.

Sizi kaybetmek istemedim, elim gitmedi-gitmez.
İnsan hem bencil hem anarşist hem sosyalist.
Yapacak bir şey yok.

--/--

Haddim değil, yine de bir-iki bir şey söyleyeyim.
Dostlukta illaki bir şey almak-vermek diye bir kural da olmamalı, beklenti de. Almak-vermek mecburiyeti, beraberinde yükümlülükleri de getirir, bu ağır yük zamanla kişiyi yorar. Birliktelikten haz almak yeterli, ve yetmeli.

Biz, -birlikte yazışmaktan haz alan- sizin de dahil olduğunuz bir grup insanız. Kendimizce konuşulmamış olanları, çoğu insanın aklından geçirip dile getirmeye çekindiği tabuları konuşuyoruz.

Elinde mumla karanlıkta körlemesine yol arayanların birbirleriyle karşılaşınca birbirini bırakmadığı, geldiği yönde gördüklerini diğerlerine anlattığı, diğerlerini dinlediği, ısınıp-dinlenip-beslenip güç topladığı; dağda bir kamp ateşi, çölde bir vaha, herkese kapısı açık olan bir dost meclisi bu forum.

Sizin gibileri ateşin başında göremeyeceksem, sohbet edemeyeceksem benim burada ne işim olur?

İlahimasal
08-03-2017, 15:30
Nihilist yöneticiler üyeliğini siler mi ? Silmez mi ? Bilemem ancak senin nikinin yanında ÜYE DEİLDİR yazssa bile sana birşeyler yazar sorarız bilesin.

Senin paylaşımlarını keyifle okuyup yararlanıyoruz.

Demek malik ve mülk sahipleri ha! Şu yazdığını okumasam birilerinin canlı mülkü olduğumu anlamayacakdım. Sen tespitlerinde hem haklısın hemde aydınlık.

Hangimiz argo konuşmuyoruz?

pianola
08-03-2017, 18:07
Sayın Nihilist

Kişisel sebepler söz konusuysa, geri kalanlarımız için saygı göstermekten başka çâre yok. Ancak kararını tekrar gözden geçirmen mümkünse, lütfen geçir. lütfen gitme, rica ediyorum. düşünceler/hisler, anlıktır, geçicidir .

söz hakkım olduğunu varsayarak, üyeliğin sonlandırılması tâlebini geri çevirdiğimi bildirmek isterim ..

bilgivehis
10-03-2017, 16:25
Gördüm, okudum, ne istediğiniz anladım, neden istediğinizi de az-çok tahmin ediyorum.

Sizi kaybetmek istemedim, elim gitmedi-gitmez.
İnsan hem bencil hem anarşist hem sosyalist.
Yapacak bir şey yok.

--/--

Haddim değil, yine de bir-iki bir şey söyleyeyim.
Dostlukta illaki bir şey almak-vermek diye bir kural da olmamalı, beklenti de. Almak-vermek mecburiyeti, beraberinde yükümlülükleri de getirir, bu ağır yük zamanla kişiyi yorar. Birliktelikten haz almak yeterli, ve yetmeli.

Biz, -birlikte yazışmaktan haz alan- sizin de dahil olduğunuz bir grup insanız. Kendimizce konuşulmamış olanları, çoğu insanın aklından geçirip dile getirmeye çekindiği tabuları konuşuyoruz.

Elinde mumla karanlıkta körlemesine yol arayanların birbirleriyle karşılaşınca birbirini bırakmadığı, geldiği yönde gördüklerini diğerlerine anlattığı, diğerlerini dinlediği, ısınıp-dinlenip-beslenip güç topladığı; dağda bir kamp ateşi, çölde bir vaha, herkese kapısı açık olan bir dost meclisi bu forum.

Sizin gibileri ateşin başında göremeyeceksem, sohbet edemeyeceksem benim burada ne işim olur?

Aynısını ben de söylemiş kabul edin...

Tatarka
10-03-2017, 19:55
Forumda ne kadar farklı ses olursa,o kadar iyi, o kadar çok farklı bakış açısı demek.

Natan
10-03-2017, 21:05
Opsion mu diyorlar ne diyorlar, calismiyor. Cok beklersin..Uyeligini sonlandiramayiz hocam. Beni ateist yaptin, kendin gidiyosun.:)

aliyarasfal
10-03-2017, 22:23

hoşçakalın.

Can dostum;

Dellendirme beni, bu forum bir bina ise temel taşlarından biri sensin, nice dost gibi varlığın TD ile özdeşleşmiş durumda, ben bile gidebilirim sen gitmeyi isteme hakkına dahi sahip değilsin.

Bu kısmı iyi anla, isteyebilirsin gitmeyi ama söyle bana insan kendinden gidebilir mi? Kendi beynininden, düşüncelerinden, duygularından, bedeninden kaçabilir mi?

İşte bunun gibi sende sen ,ben ve diğer dostlardan oluşmuş bu yapıda gitsen gitsen yine kendine gidersin. Ordada biz varız. eski yöntem dostum, boşla vitesi, az uzaklaş , ama aradığımızda burda ol, çünkü sen aradığında biz hep burda olacağız.

Neyse yok hükmünde karaname gibi mesajın. Sus ve zamanı gelince "nerde kalmıştık? " ile devam et.

Verdiklerin aldıkların kıyaslanması imkansız kervan gibi.

Yükün lal ü gevherse
Yıkma boncukçu hanına.

Sevgim saygım hep sende.

İlahimasal
12-03-2017, 23:08
Foruma bundan sonra yazmamak üzere son verme kararı aldım.

Forumu okumak için giriş yapmak kolay bende bu yolu kullanıcam .

Yaklaşık üç yıldır foruma gerekli gereksiz yazılar asdım. Çoğunlukla her düşündüğüm şeyi kolaylıkla yazdım .Kişiselleştirdiğim yerlerde Forum yöneticileri gayet usturuplu şekilde uyardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu forumdan okadar çok şey öğrendim ki hayata bakışım deişti . Kişisel halimden kaynaklı bakış açılarımdan sebep terk edemediğim hallerim var . Kim hatasız ki zaten. Onlarla beraber yaşamaya devam edeceğim.

Bu Forumu bilmeyipte o kadar çok şey kayıp eden insanlar varki . Bilselerde buraya gelip arşivi kurcalasalar yaşamları değişir.

Neyse uzatmayayım.
İki sefer üyeliğimin silinmesini istememe rağmen silmemekte ısrar eden yönetici arkadaşlara üçüncü seferde talep etsem yok çekeceklerini düşündüğümden kendi yöntemiyle foruma yazmayı bırakıyorum .

Forumdaki tüm yazar arkadaşlara selam ve saygılarımı sunarak hoşcakalın diyorum.

........................

Yıldıztozu
12-03-2017, 23:34
Bu forumu bilmeyip de o kadar çok şey kaybeden insanlar var ki . Bilseler buraya gelip arşivi kurcalasalar yaşamları değişir.

Bu forumu bıraktığınızda o ''çok şey kaybedecek insanları'' artırmış olmaz mısınız?
İnsanların burayı bilmesini istiyorsanız neden burayı bırakıyorsunuz? Bir gerekçesi var mıydı merak ediyorum.

bilgivehis
12-03-2017, 23:37
İlahimasal, bilmedigimiz bir şeyler mi oluyor forumda?
Nihilist'in ardından senin de gitme istegin bana böyle bir kuşku bıraktı.
Bildigin her ne ise bize de anlatır mısın, çünkü gitme gerekçeniz çok basit.
Bu gitme neyin nesi anlayamıyorum ve gidenlerin gitmesini istemedigim gibi gitmelerine de kızıyorum :)

Şüpheci Dinsiz
13-03-2017, 00:18
Sevgili İlahimasal,

Yaklaşık üç yıldır foruma gerekli gereksiz yazılar asdım. Çoğunlukla her düşündüğüm şeyi kolaylıkla yazdım .Kişiselleştirdiğim yerlerde Forum yöneticileri gayet usturuplu şekilde uyardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu forumdan okadar çok şey öğrendim ki hayata bakışım deişti . Kişisel halimden kaynaklı bakış açılarımdan sebep terk edemediğim hallerim var . Kim hatasız ki zaten. Onlarla beraber yaşamaya devam edeceğim.

Bu Forumu bilmeyipte o kadar çok şey kayıp eden insanlar varki . Bilselerde buraya gelip arşivi kurcalasalar yaşamları değişir.

Neyse uzatmayayım.
İki sefer üyeliğimin silinmesini istememe rağmen silmemekte ısrar eden yönetici arkadaşlara üçüncü seferde talep etsem yok çekeceklerini düşündüğümden kendi yöntemiyle foruma yazmayı bırakıyorum .

Forumdaki tüm yazar arkadaşlara selam ve saygılarımı sunarak hoşcakalın diyorum.

........................

Ben sizdeki ilerlemeyi görüyor ve takdir ediyorum. Özellikle son aylarda, siyasi değerlendirmeleriniz -dikkat çekecek- kadar tutarlı ve objektif olmaya başladı. Yani kendinize haksızlık etmeyin.

Değişim iyidir, gereklidir ve aslında seçenek değil, olgudur, kişi adına olgunlaşmadır. Ben sizde bunu görebiliyorum. Daha iyi olacağınızı da görebiliyorum, çünkü en önemli aşamalar geride kaldı. (Neler neler geride kaldı, dönün kendi mesajlarınızı okuyun.)

:caked:

Elbette üyeliğiniz silinmeyecek.

Sevgiler

Natan
13-03-2017, 02:25

Neyse uzatmayayım.

........................

Haydaaaa :)

Nereye gidiyosun! Nazara geldik valla..gitme bir yere..az dinlen, gel. Bence biraz yoruldun. Ben de yorgunum, inan.

Ahlaksız
13-03-2017, 20:45
Arkadaşlar merhaba..
Konuya bende dahil olmak istiyorum..Yalnız farklı bir cepheden..Ben yönetimdeki arkadaşları eleştirmek istiyorum izninizle..:)

Öncelikle forum ortamında çok deneyimli olduğumu,kimi forumda yöneticilik yaptığımı,kimisinde anama sövüldüğünü,kimisinde mahkeme ile tehdit edildiğimi,kimisinde süresiz banlandığımı,kimisinden kendim ayrıldığımı belirteyim..

Nihilist ve ilahimasal,forumdan ayrılmak istiyorlar ve bunu da kendi üyeliklerini banlatarak yapmak istiyorlar..Yani yetişkin olan bu insanlar bir karar alıyorlar ve bu kararlarına saygı duyulmasını istiyorlar veya bizim zaten bu karara saygı duymamız lazım..
Biz ne yapıyoruz?
''Gidemezsin bu forumdan'' deyip,bu alınan kararları kabul etmiyoruz..Yani bu insanlara saygı duymuyoruz ama aynı zamanda bu adamları çok da seviyoruz..Olmaz işte..Burada bir yanlış yapılıyor..

Yönetim bu adamları banlamak zorunda..Çünkü adamlar kendileri istiyor bunu..

Foruma giren ve üye olan yeni bir üyeye ''niye bu foruma girdin?'' denmesi ne kadar absürtse,''bu forumdan gitmek istiyorum'' diyene de, ''niye gidiyorsun?'' demek o kadar absürttür..

Mevzuyu farklı da anlatabilirim..
Türkiye'deki bir kadın erkeğinden boşanmak istiyor..''Herif ben gidiyorum'' diyor ama herif ''hayır gidemezsin'' diyor..Olmaz işte..Gidecekse gitsin..Zorla tutamazsın ki..Sonra ''gidemezsin'' deyip sallıyor bıçağı..Bizde haberlerde izliyoruz..!
Ya da misafiriniz ''artık geç oldu,gidelim hanım'' diyor,siz de ''olmaz gidemezsiniz'' mi diyorsunuz?

Bu iki üyenin forumda yazmaması forum adına kayıp tabi ki..Bu ayrı konu..

Burada başka bir durumda var..

Banlanmak istenen üyelere,nerdeyse yalvarır tarz da ''sen banlanamazsın'' demek,foruma yeni kayıt olmuş üyelere veya kayıt olmayı düşünenlere de bir haksızlık..Yeni üye olmuş veya olmak isteyenler,eski üyelerin banlanmamasını gördükleri zaman;foruma adapte olmakta zorlanabilirler..Yani ''eskiler çok değerli'' mantığı,yenileri gücendirir..

Bırakın gitmek isteyen gitsin ki,yeni gelenler yeni şeyler söylesinler..

''Sayın nihilist ve sayın ilahi masal,foruma çok katkı yapmışlardır..Kendilerine çok teşekkür ediyoruz''
Hepsi bu..Söyleyeceğimiz tek şey bu..
Tekrar ediyorum..Yönetici arkadaşlar bu arkadaşları banlamalısınız..Bu sizin göreviniz ve bu arkadaşlar da sizden rica etmişler bunu..

bilgivehis
13-03-2017, 21:11
Arkadaşlar merhaba..
Konuya bende dahil olmak istiyorum..Yalnız farklı bir cepheden..Ben yönetimdeki arkadaşları eleştirmek istiyorum izninizle..:)

Öncelikle forum ortamında çok deneyimli olduğumu,kimi forumda yöneticilik yaptığımı,kimisinde anama sövüldüğünü,kimisinde mahkeme ile tehdit edildiğimi,kimisinde süresiz banlandığımı,kimisinden kendim ayrıldığımı belirteyim..

Nihilist ve ilahimasal,forumdan ayrılmak istiyorlar ve bunu da kendi üyeliklerini banlatarak yapmak istiyorlar..Yani yetişkin olan bu insanlar bir karar alıyorlar ve bu kararlarına saygı duyulmasını istiyorlar veya bizim zaten bu karara saygı duymamız lazım..
Biz ne yapıyoruz?
''Gidemezsin bu forumdan'' deyip,bu alınan kararları kabul etmiyoruz..Yani bu insanlara saygı duymuyoruz ama aynı zamanda bu adamları çok da seviyoruz..Olmaz işte..Burada bir yanlış yapılıyor..

Foruma giren ve üye olan yeni bir üyeye ''niye bu foruma girdin?'' denmesi ne kadar absürtse,''bu forumdan gitmek istiyorum'' diyene de, ''niye gidiyorsun?'' demek o kadar absürttür..

Türkiye'deki bir kadın erkeğinden boşanmak istiyor..''Herif ben gidiyorum'' diyor ama herif ''hayır gidemezsin'' diyor..Olmaz işte..Gidecekse gitsin..Zorla tutamazsın ki..Sonra ''gidemezsin'' deyip sallıyor bıçağı..Bizde haberlerde izliyoruz..!
Ya da misafiriniz ''artık geç oldu,gidelim hanım'' diyor,siz de ''olmaz gidemezsiniz'' mi diyorsunuz?

Banlanmak istenen üyelere,nerdeyse yalvarır tarz da ''sen banlanamazsın'' demek,foruma yeni kayıt olmuş üyelere veya kayıt olmayı düşünenlere de bir haksızlık..Yeni üye olmuş veya olmak isteyenler,eski üyelerin banlanmamasını gördükleri zaman;foruma adapte olmakta zorlanabilirler..Yani ''eskiler çok değerli'' mantığı,yenileri gücendirir..

''Sayın nihilist ve sayın ilahi masal,foruma çok katkı yapmışlardır..Kendilerine çok teşekkür ediyoruz''
Tekrar ediyorum..Yönetici arkadaşlar bu arkadaşları banlamalısınız..Bu sizin göreviniz ve bu arkadaşlar da sizden rica etmişler bunu..

Tabi söyledikleriniz belki yanlış değil ama gitmemesini teklif etmek iyi bir şeydir.
Sonuçta insanız, bir şeye kızabiliyor, bir şeye alınganlık yapabiliyor veya bir anlık sinire denk gelebiliyor.
Amaç böyle bir durum varsa gitmek isteyene moral vermek veya yanlış yapmasına mani olmak gibi düşüncelerden kaynaklı.
Çünkü farkındaysanız gidenler önemli bir gerekçe sunmuyorlar, bu da haliyle bahsettigim olasılıkları akla getiriyor.
Ayrıca giden hangi görüşte olursa olsun kalmasını istememiz, farklı görüşlerin yararlı oldugunu düşünmemizden kaynaklanıyor.
Ama sizin de belirttiginiz gibi kalmak istemeyeni elbette zorla alıkoyamayız, sonuçta özgür iradesine saygı duyma durumundayız...

aliyarasfal
13-03-2017, 21:14

Neyse uzatmayayım.

........................

Al bi tane daha.

Lan bana bakın NŞA da ağzım feci bozuktur. Eğer tanışıyor olsa idik gerçekten yüzyüze, garanti veririm feci dayak yerdiniz benden. Noluyor yahu, burda bir savaş veriyoruz resmen, ne bıraktılar insanlık adına elimizde, burası bir son kale, böyle dağılır ,çekilir gidersek zaten umut kalmaz gelecek kuşaklara.

Acayip sinirlerimi bozdunuz, bu kararınız umutlarımızı kırıyor, senin kararında yok hükmünde, yasak ulan gitmek, tek satır daha buraya yazarsanız gitmek, veya kaçmak anlamında deliririm haberiniz olsun.

Deliliğim pistir demedi demeyin.

Sevgi saygı bıraktım, al sende onu.

Save The Day
13-03-2017, 21:27
Al bi tane daha.

Lan bana bakın NŞA da ağzım feci bozuktur. Eğer tanışıyor olsa idik gerçekten yüzyüze, garanti veririm feci dayak yerdiniz benden. Noluyor yahu, burda bir savaş veriyoruz resmen, ne bıraktılar insanlık adına elimizde, burası bir son kale, böyle dağılır ,çekilir gidersek zaten umut kalmaz gelecek kuşaklara.

Acayip sinirlerimi bozdunuz, bu kararınız umutlarımızı kırıyor, senin kararında yok hükmünde, yasak ulan gitmek, tek satır daha buraya yazarsanız gitmek, veya kaçmak anlamında deliririm haberiniz olsun.

Deliliğim pistir demedi demeyin.

Sevgi saygı bıraktım, al sende onu.

Dostum sen de bi ara gidecem falan diyordun. Vaz mı geçtin?

world
13-03-2017, 21:55
Ben de yeterince Kuran'ın kaynakları konusunda özgür olunmadığını düşündüğüm için gidebilirim.. Benim araştırmalarımda izlediğim yolu herkes bilir Kuran metnini ve hadisleri değil onun kaynaklarını daha çok önemserim ama nedense kaynaklarını yazmaya çekiniyorum çünkü İncil desem Hristiyansın diyenler çıkıyor Tanah desem Yahudisin diyenler çıkıyor ,gnostik inciller desem yine Hristiyan oluyorum, talmud desem ya da midraş bu sefer de ortodoks yahudi oluveriyorum. Çekiniyorum açıkçası , tabii dinlerin kökeni Sümer diyince kimse sizi Sümer dinine inanıyorsun sen diye suçlamıyor ama her nedense Kuran'ın ilk elden kaynaklarını açıklayınca kaynaklarına inanıyorsun sen muamelesi yapılıyor. ateistforumdan bu yüzden gitmeye zorlandım oysa ki açtığım konuların çoğu apokrif incillerle ilgiliydi eğer iddiaları doğru olsaydı benim gnostik bir Hristiyan olmam gerekirdi yahudi değil.. Her neyse eğer bu şekilde tepkiler devam ederse veya içten içe bu tepkileri hissedersem benim de içimden yazmak gelmeyecek diye hissediyorum. Bir insan ben iddia ettiğiniz biri değilim bu ırka veya inanca mensup değilim dedikçe takiyyecilikle suçlamak şahsen beni bıktırıyor bazen.

Ahlaksız
13-03-2017, 22:42
World;alıngan olmana gerek yok..
Beni ölümle bile tehdit eden oldu..Neler geldi forumlarda başıma ama yine de yazıyorum..
Yazmak insana zevk verir..Biz burada Türkiye'deki zombileşmiş insanları aydınlatmaya filan çalışmıyoruz..Sadece ama sadece PAYLAŞIM yapıyoruz..Bilgilerimizi,fikirlerimizi insanlarla paylaşıyoruz..Bu insana zevk veren bir durumdur..Ben yazmaktan zevk almasam,bu forumda yazmam ki..Zevk alıyorum,çünkü yazmak benim zihnimi diri tutuyor..Zevk alıyorum,çünkü yazmak için okumak gerek ve okudukça yeni şeyler öğrendikçe,daha da çok yazmak istiyorsun..Ben o yüzden gitmek isteyene ''kal'' denilmemeli,yazmak istemeyene ''yaz'' denilmemeli diyorum..

Forumda bir kişiye veya kişilere kızıp,alınganlık yapmak doğru değil..World,senin yazdıklarını insanlar okuyor..Burada bir kişiye kızıp,''yazmıyorum artık'' demek doğru değil..Bunu sadece sende yapmıyorsun..Mesela,''xcan'' isimli üye de,''niye Castro konuma ilgi gösterilmiyor'' gibi birşeyler söyleyerek forumu terk etti..Bu tavırları gösteren biri zaten hiç yazmasın..En ufak bir şey de ''bakın giderim,yazmam ha'' tavrı doğru değil..Bu forumda ne insanlar yazdı,ne insanlar geldi geçti..Herkes kendini çok değerli görmesin,kimseye de haddinden fazla değer verilmesin..

Ayrıca bu forum yazmak için son derece elverişli bir yerdir..

spartacus
13-03-2017, 22:49
Arkadaşlar merhaba..

Biz ne yapıyoruz?

Ahlaksız

Yanlışın var, gidene kal deriz, ısrar da etmeyiz, istenen üyeliğin silinmesi!

Yoksa bir insan üye diye, bu siteye ne girmek zorunda, ne yazmak zorunda ne bizim ne de bir başkasının iznine tabi değil...

Biz üyeliğini silmeyeceğimizi beyan ediyoruz, yarın, bir gün kararı değişebilir...

Bunu yaparken üyelerin bıraktıkları kadar, foruma dair tutumları-davranışlarınıda değerlendiriyoruz.
haliyle bazı üyeler olur, silinmesini ister, üzerinde düşünülmez silinir, bazılarıda beklenir ve isteme dair olumsuz cevap beyan edilir(bir müddet sonra O'da silinir).

İkincisi, üyelik iptalinin yolu aşağıdaki linktir, aslında her silinen üyeden haberiniz olmuyor...

http://turandursun.com/forumlar/misc.php?do=form&fid=9

Bu başlık aslında Duyuru başlığı olarak açıldı, yani ilgili formu doldurup, üyeliğinin silinmesi talebinde bulunan üyelerin isteklerinin yerine getirildiği duyurusu(istisnai durumlarda ise güvenlik vb üyenin talebiyle burada bildirimi yapılmaz veya nick değişikliği yapılıp silinebilir)

Üye silinmesine gelince;
Üye zaten silinemiyor, zira forumlarda tartışmaları, muhatapların üye adıyla alıntıları, karşılıklı yazışmaları mevcut, üye silinmiyor, "Silinen Üyeler" grubuna alınıyor, bu grubun ise foruma dair hiç bir yetkisi bulunmuyor.

Hasılı kişiler siteye girip yazmadıktan sonra, "silinen üye" grubunda olsa ne olmasa ne, aslolan hayattır ve üyelik sildirme talebi, kişinin foruma erişmemek namına kendine ördüğü bir duvardır.

Ahlaksız
14-03-2017, 00:09
Spartacus;Bir müddet bekleyip,sonrasında ısrar ettiği anlaşılan üyelerin,üyeliklerini sildiğinizi açıklamanız iyi oldu..

Corpse Bride
14-03-2017, 18:58

Alacağınız yoksa da vereceğiniz çok var ve bunu herkesten daha iyi biliyorsunuz. anarko komünizmi burada herkese öğretecek olan en yekten kişisiniz. varmı öyle yarı yolda bırakmak. halkların birliği için var olmalısınız burada olmalısınız. akademik makaleleri okumak için herkes oturup özel bir çaba harcamaz hele bu ülkede birilerinin kuyruğunda yancı taraflı ümmetçi gezinenlerle ötekileştirme savaşına girilmişse bu forum tamda o tüm kesimlerin bulunup sizi okuyabileceği beğenmese dahi fikir edinebileceği bir yer bizlerinde tabi. yok öyle kendi isteğim seçimim yarı yolda adam satmak olur bu. bir düşünce bir fikir yaşamları değiştirmekte bir kişi dahi olsa bu emeğe değer. yorgunluk pes etme haz alamama sağlık her şey insana dair. en azından kimselerin "kulu" olmadıklarını bilecekler sizin yazılarla. gidipte forumun en gıcık üyesi spartacusu okumak zorunda bırakmayın bizi amandiyim.

bilgivehis
14-03-2017, 19:13
gidipte forumun en gıcık üyesi spartacusu okumak zorunda bırakmayın bizi amandiyim.
Neden gıcık oluyormuş, dobra yazdığı için mi insanları bilgilendirdiği için mi?
Üstelik bir üyeyi överken diğerini gıcıklıkla itham etmek çatışma ortamı yaratmak olmuyor mu?
Bir üye için sorunun varsa çatışma oluşturacak bu ortamda değil bizzatihi kendisine söylersin, birileri de burada tarafçılık pozisyonuna düşmez.
Her kim iseniz bu yaptığınız yanlış...

Corpse Bride
14-03-2017, 20:42

Neyse uzatmayayım.

........................

bişeyler öğrendim hayatım değişti size eyvallah ha. nankör hayin. sende başka gelenler için yardımcı ol o halde. gidecekmiş beyfendi.ben yetenekli ve sizler gibi donanımlı olsam ve yetkili olsam hepinizi gönderir kendim yazardım. maalesef ne yazıkki başladığım cümlemin sonununa gelmeden konuyu unutan biriyim. çok ayıp ilahimasal nerde o dayanışma ruhu. bu forumu ayakta tutacaksınız o kadar bitti.

gungormez
23-03-2017, 19:26
Corpse Bride´isimli üyeden Alıntı http://turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=597585#post597585)
gidipte forumun en gıcık üyesi spartacusu okumak zorunda bırakmayın bizi amandiyim.

spartacusu okumak ,hatta anlamak (sizi geliştirecekken üstelik) size zor geliyorsa üzülürüm,sizin namınıza.
Çokşey kaybetmş olursunuz.
Fakat canınız çok sıkılıyorsa ,iki seçenek var;
A)Yobazsınız.
B)Trolsünüz..

Spartaküs fesefi derinliği hızla gelişen ,ezberlerini ve ezberlerimizi yıkan biri.
Süreci okuyamıyorsunuz kör olmalısınız.Uyduruk imamlarla aynı kefede onu kimse tartamaz artık .
Anarko komünizm falan sizn içinde yitip gideceğiniz tartışmalar.
Birini sevmenizi anlarım .
Spartaküse mesnetsiz ,verisiz ,dayanaksız saldırmanız, çok çirkin,çok basit ve çok bayağı.

Vefik Sami
28-10-2017, 15:12
Sn. Spartacus;

15 Ağustos 2013 tarihinde üye olmuş, o tarihten bu güne 2837 mesaj asmışım. Bu mesajların mühim bir kısmı pc karşısında saatler harcayarak, emek vererek hazırlandı. Bu kadar emeği "takdir" bekleme adına harcamadım. Öğrenme adına tükettiğim ömrüm bedelinde edindiğim bilgi ve birikimi paylaşmaktı amacım. Sâdece bu değil tabii. Forumda kaldığım müddetçe çok şey de öğrendim; inkâr edemem.

Bu öğrendiğim hususların başında gelen kavram da Sn. Nihilist'ten...

Bilim namusu !..

Bilim nâmusu evvel emirde dürüstlük ve ciddiyet gerektir. Bu forumda "eleştiri" görüntüsünde inançlı insanların kutsallarına küfredenler, daha sonra Hacı Bektâş-ı Veli'nin sözü olan "Eline, beline, diline sâhip ol" cümlesi ile başlık açıp geyik muhabbeti yapabiliyor. Bunu diyen "adam"(!) kısa süre önce yazdığı mesajda müslümanların İlahına "Pezevenk" demekte bir beis görmemişti. Kendisi mevzûyu böyle algılayıp, böyle düşünebilir. Ama; insanlar, her aklına gelen düşünceyi "ifâde özgürlüğü"nü gerekçe yaparak açıklarlarsa toplumda mühim kargaşalara, kin ve nefrete, hattâ düşmanlıklara sebep olabilirler. Bu konuda forumda epey uyarılarım, tâleplerim oldu. Anlaşılan o ki söz konusu üye uyarılmamış bile. Hâlen öncekilerin de "katmerli"sini yazmaya devam ettiğine göre, başka bir düşünce gelmiyor aklıma.

Bahse konu başlığın altına sn. bedevi "Bunlar alevi goygoyculuğu" deyince, devamlılığı olan forum üyelerinin ekseriyeti, "menemen bardağı" gibi sıraya geçip cevap yetiştirmiye çalıştılar. Yahu, bu "adam"(!) müslümanların inandığı İlah'a "Pezvenk" derken nerlerdeydiniz ? Ben müslümaların savunulmasını beklemiyorum kimseden. Ama; bu forumda yazıp da kendisini "aydın" olarak görenler, hakâret ile eleştiri arasındaki farkı idrak edemiyorsa ya da her şeyin farkındalar ama; "nasırlarına basılınca ciyak-ciyak bağırıyorlarsa orada bilim namusu, eleştiri namusunsdan söz edilemez. Bu tip çifte standartlar "aydın"lık oluyorsa yere batsın öyle aydınlık. İsteyen, istediğini yazabilir. Hiç kimseye cevap vermeyi düşünmüyorum. Kitlelerin kutsalına değer yargılarına hayâsızca küfredebilenlerin şahsıma bir benzerini yapma istekleri, ya da yapmaları hayret gerektiren bir durum değildir.

Sözün özü;üyeliğimin sonlandırılmasını talep etmekteyim. Aslında böyle bir talep yazısı yazmama da gerek yoktu.Foruma artık girmezdim; olur, biterdi. Ne var ki müstear ismimin yanında "üyeliği sonlandırlmış" ibâresinin bulunması forumda gördüğüm çifte standard'a tepkimin bir göstergesi olacaktır.

Saygılarımla.

Ahlaksız
28-10-2017, 19:02
Vefik Sami;sizin yazmamanız forum adına kayıp olur..O yüzden kararınızı gözden geçirin bence..

Burada bir kişiye kızıpta,forumdan ayrılmak doğru olmaz..
Hem nerede yazacaksınız?Size buradaki özgürlüğü başka bir forumda vermezler..Mümkün değil bu..

Türkiye'de bu forum tektir..Bir ateistforum var..Buradan biraz daha aktif ama ifade özgürlüğü olmayan bir forum..Bir agnostik net var..Kimse yazmıyor..Bir de burası var..Başka forumlarda var ama burası kadar ya aktif değillerdir,ya da ifade özgürlüğüne önem vermezler..

Adam demiş ki,Allah pezevenk..Siz buna niye kızıyorsunuz?
Ama başka bir yerde diline sahip olmaktan söz etmiş..Bu yüzden ikiyüzlü filan..Olabilir..Adam ikiyüzlü diye mi forumu bırakacaksınız?!

Richard Dawkins sizin tanrınız için şunları yazmış;
"eski ahit'in tanrısı tartışmaya açık olarak, tüm literatürün en tatsız karakteridir. kıskanç ve bundan gurur duyan, dar kafalı, adaletsiz, bağışlamak bilmez bir hakimiyet bağımlısı, kindar, ete susamış bir etnik temizlikçi, kadın düşmanı, homofobik, ırkçı, bebek katili, soykırımcı, evlat katili, bir salgın hastalık gibi salgın saçan, megalomanyak, dönek bir zorba..."
Ne yapacağız Dawkins'e?
Ne diyeceğiz?
Dawkins bu sözleri ile bu forumda yazamaz mı?
Size göre yazamaz..
Olmaz işte..O öyle yazacak,siz de böyle..

Varsın birileri farklı yazsın..Siz de farkınızı ortaya koyun(koyuyorsunuz zaten) ve insanlar sizi de okusun..

Sanırım 2013 yılıydı..O zamanlar kendimi Kemalist olarak görüyordum ve bu forumda yönetimin baskoylu'nun Atatürk hakkındaki yazılarına kızıp forumu terk etmiştim..Benimle beraber erdem alaca ve sesli isminde iki kemalistte terk etti forumu..Sesli'yi bilirsiniz:)
İki üye de çok değerliydi ama kızıp gittiler forumdan..Ben 10 gün banlandım..Bende kızıp ateistforuma gitmiştim..Orada da banlandım,tekrar buraya geldim:)

Boşverin yönetimi veya baskoylu'yu..Siz yazacağınızı yazın,kimseyle uğraşmayın..

pianola
28-10-2017, 20:11
(...) Ama; insanlar, her aklına gelen düşünceyi "ifâde özgürlüğü"nü gerekçe yaparak açıklarlarsa toplumda mühim kargaşalara, kin ve nefrete, hattâ düşmanlıklara sebep olabilirler. Bu konuda forumda epey uyarılarım, tâleplerim oldu. Anlaşılan o ki söz konusu üye uyarılmamış bile. Hâlen öncekilerin de "katmerli"sini yazmaya devam ettiğine göre, başka bir düşünce gelmiyor aklıma.

Sayın Vefik Sami

Baskoylu "daha duyarlı yazması" hususunda uyarıldı (bizatihi kendim uyardım), ve cevaben "dikkat edeceğini" bildirmişti... Bu süreçte mahlası takip altındaydı ve durum moderasyon ekibi tarafından tekrar görüşülerek bir sonuca bağlanacak.

Konulara iştirak biçimlerine ilişkin eleştiriniz hakkında ise; size tavsiyem insanları kendi hallerine bırakın, herkes kapasitesi ölçüsünde müdahil oluyor, moderasyonun ise "çifte standart", vs. türevi hadiselerde yapabileceği pek birşey olduğunu düşünmüyorum, zira site herhangi bir kimlik politikası uygulamıyor ve dolayısıyla yazılanlar, yazarları bağlar. Sanıyorum buradaki protestonuz da bir otokritik çağrısı olarak yeterli...

Üyeliğinizi sonlandırma kararınızı tekrar düşünmenizi temenni ederim.

Saygılarımla
Pyrrón

Şüpheci Dinsiz
28-10-2017, 21:37
Rosemy adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

TuranDursun.com moderasyonu.

Vefik Sami
28-10-2017, 21:44
Konulara iştirak biçimlerine ilişkin eleştiriniz hakkında ise; size tavsiyem insanları kendi hallerine bırakın, herkes kapasitesi ölçüsünde müdahil oluyor, moderasyonun ise "çifte standart", vs. türevi hadiselerde yapabileceği pek birşey olduğunu düşünmüyorum, zira site herhangi bir kimlik politikası uygulamıyor ve dolayısıyla yazılanlar, yazarları bağlar. Sanıyorum buradaki protestonuz da bir otokritik çağrısı olarak yeterli...

Üyeliğinizi sonlandırma kararınızı tekrar düşünmenizi temenni ederim.

Saygılarımla

Efendim, benim ne forum yönetimiyle, ne de aktif üyelerle bir problemim var. Ayrıca; 'falanca üye varsa ben yokum' gibi çocukça bir mızmızlanma içerisinde de değilim. Aynı şeyleri tekrarlamak niyetinde değilim. Sanırım sorunun ne olduğunun herkes farkında.

2009 yılında İslâmdan irtidat etmiş, o tarihten bu tarafa da Kurân ve İslam konulu en sert eleştirileri yapan biri olarak ben, İslâmı ve Tanrısını mı savunacağım ? Ama; "adam"(!) açıktan küfrediyor ya hu !.. Ben, gün oluyor bir mesajı hazırlamak için 5-6 saat pc başında emek çekiyorum. Küfretmek için emek gerekmiyor. O küfrün sahibi gelip aynı konuda en galiz küfürleri yapabiliyor.

Hâsıl-ı kelâm; mezkür şahıs iflâh olmaz bir tip görünüyor. Benim ölçüm şu: Bu forumda eleştiri üslûbu Baskoylu tarzı ise ben müsaadenizi istirham ediyorum. Yok; adam gibi eleştiri yapılacaksa bu küfürlü mesajlar bir şekilde engellenmeli. O mesajların sahibi bu forumda varmış-yokmuş mühim değil. Zâten benim nazarımda yok hükmünde birisidir.

Saygı bizden.

Ahlaksız
28-10-2017, 22:24
Vefik Sami;İmzamdaki konuyu yazmam yaklaşık 1 ayımı aldı..1 ay bu kısa makale için uğraştım..!
Yaklaşık 3 senelik okumalarım sonucunda bu yazı ortaya çıkabildi..Hâlâ bu konularda okurum..

Ben islam konusunda bu kadar çabalarken,birinin bu forumda ''Muhammed sübyancıydı'' tarzında mesajlarını görmek istemem ama görüyoruz bunu ve göreceğiz de..
Siz ''ben uğraşıyorum,herkeste biraz özenli yazsın bari'' diyorsunuz ama Dünya'da olduğu gibi,bu forumda da herşey istediğiniz gibi olmuyor..

Tekrar söylüyorum..Siz bu forumdaki gibi hiçbir yerde rahat yazamazsınız..Bunu siz de söylüyorsunuz zaten..Sizi Müslümanların yönettiği bir forumda barındırmazlar..Hristiyanların yönettiği bir forumda da..Buradaki yönetim,ifade özgürlüğünden yana..

Adamı uyarmışlar,o da ''tamam'' demiş..!

manas
29-10-2017, 03:55
vefik hocam nereye gidiyorsun,papaza kızıp oruç mu bozulur yahu.. daha karpuz kesecez. buraya senin fikirlerin de lazım, deistte lazım dindarda lazım, keşke musevi de olsa onuda okusak. sen gidince herşey düzelecekmi, sen paylaş geç.

Ahlaksız
29-10-2017, 11:43
Baskoylu ve Vefik Sami;yazmayı bırakmayın da,biraz ara verin bence..
İkinizin de haklı ve haksız olduğunuz yanlar var..Vefik Sami ''daha dikkatli eleştirelim'' derken haklı..Baskoylu'de kendisine şerefsiz/ajan/provokatör diyen Vefik Sami'nin,yönetim tarafından uyarılmadığı(eğer öyleyse) konusunda haklı..

Şüpheci Dinsiz
29-10-2017, 20:49
Sevgili Vefik Sami,

İstifanızı sevgili Spartacus'e hitaben bildirdiğiniz için moderatörler olarak üzerimize almadık. Sevgili Spartacus bir süre daha foruma giremeyebilir.

Üye olarak; gitmenize üzülürüm, bu bir yana, gitme gerekçeniz bana göre geçersiz.

Moderatör olarak; kararınızı değiştirmezseniz ve ben 1 ay süreyle girmediğinizi görürsem isteğinizi yerine getiririm.

Karaiskakis
30-10-2017, 12:47
Vefik Bey,

Ayrılma kararınızın bir anlık öfke ile verilmiş olduğunu, yazılarınızdan bizi mahrum etmeyeceğinizi ümit ediyorum. Zira şahsen benimde paylaşımlarınızdan istifa ettiğim, değerli bir forum katılımcısısınız.

Evet ne yazık ki bazı üyeler forumu, fikir teatisinde bulunmak için bir araç olarak kullanmak yerine, sağa sola küfür ederek içlerindeki kini, nefreti kusma amacı güdüyorlar sadece. Bu da forumda nahoş bir ortam yaratabiliyor. Fakat müsterih olun ki okuyucuların nezdinde, sizin gibi emek vererek paylaşımda bulunan, bildiklerini başkalarına da aktarmayı amaçlayan üyeler ile tek fonksiyonu sağdan soldan duyduğu üç beş hadis ve ayet üzerinden insanların kutsallarına küfürler etmek olan insanlar aynı kategoride değildir, olmayacaktırda...

Şüpheci Dinsiz
01-11-2017, 20:29
mars adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

Şüpheci Dinsiz
20-11-2017, 08:16
Vefik Sami adlı üyemizin kendi isteği üzerine üyeliği sonlandırılmıştır.

TuranDursun.com moderasyonu

Nero
17-12-2017, 21:10
Evet, işte sona geldik. Şurada açtığım başlık kilitlenirse artık yazmaya devam etmemin anlamsız olacağını belirtmiştim:

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=616719#post616719

Oradaki son yazımda, epey emek harcayıp olanca açıklığıyla sorunu gözler önüne serdim. Moda deyimle spartacus'e kapak olacak türde, etkili, net, inkâr edilemeyecek sağlamlıkta bir yazı yazdım. Hani her şeyi en açık biçimde gözler önüne serince artık her şeyin düzeleceğini, en kavrayışsızlar da içinde olmak üzere herkesin artık daha olumlu davranacağını düşünürsünüz ya... öyle olmayınca büyük bir hayal kırıklığına uğrarsınız ya... işte ben de öyle oldum.

İnsan aklına duyulan güvenin harcanması sonucu bir hayal kırıklığı... İnsanoğlunun nasıl böyle anlayışsız ve kaba olabildiğine inanmakta güçlük çekip hayret ederken duyulan bir hayal kırıklığı... Tamam, her insan aynı gelişmişlik seviyesinde değildir ve kimileri doğuştan veya yetişmeden dolayı alt seviyelerdedir, anlayışsızdır, cahildir, kötü niyetlidir falan da; öyle olmadığını sandığın, bildiğin, hükmettiğin türdeki insanların da onlarla aynı safta rahatça konumlanabildiğini görmenin verdiği hayal kırıklığı...

Demiş ki yönetici "kişileri irrite edip, sonra da bunu kullanıyor"muşum. Bence ben kişilerin zayıf, çürük ve aksak yanlarını ortaya çıkarıyorum. Onların üzerine gidiyorum. Bu yüzden en kibar, en güleryüzlü ve sofistike görüneni bile bir anda parlayabiliyor. Bunun adı irrite etmek oluyor, ama bana edilen hakaretler, küfürler, kampanyalar, çarpıtmalar, sataşmalar irrite etmek olmuyor. 15 yıl oldu mu forumlardaki geçmişim, bilmem. Tek bir küfür, tek bir hakaret çıkmadı klavyemden. Ama küfürlere, hakaretlere, tehditlere çok maruz kaldım.

Bunlara alışığım. Bunlar önemsiz. Ama yine de bazan öyle şeyler oluyor ki şaşırıyorum işte. Neden hâlâ şaşırdığıma da ayrıca şaşırıyorum. :)

Forum hayatımın sonuna geldim. Bu son forumdu. En son ateistforum'dan "yöneticiyi tartışmaya çekmek" suçum(!) nedeniyle atılmıştım. Tabii alelacele öyle bir suç icad edilmek zorunda kalmasının bir nedeni vardı. Sözu geçen iki üye benim hakkımda asılsız "fetöcü" suçlaması uydurmuştu.

Şimdiye dek yazdığım forumların ulusalcı ve ulusolcu olanlarından "liberal", "akp'li", "dönek" vb denerek atıldım; kürdcü olanlarından "Kürd düşmanı", "dönek", "kemalist" vb denerek atıldım; islâmî bir forumdaki dinci üyelerce "dinsiz", "ateist", "mezhebi geniş" vb denerek atılmam istendi; ateist forumların birisinde "fetöcü" olduğum yalanı yayıldı; diğerinde ise "trol" olduğum yalanı.

Çok forumda yöneticilik yaptım. Adil yönetici olmayı çok önemsedim. Bu benim kendime karşı saygımın bir gereği idi. Hiç bir üyeyi, fikrine bakıp diğerine karşı kayırmadım.

Beni atan forumların hepsine başka mahlaslarla tekrar tekrar üye olup, haksız yere atılmamın hesabını sordum. Kapıdan atıldığım yere pencereden, bacadan girip ortalığı alt üst ettim. Tabii kendi usûlümce... yâni yazarak... :) kimi forumda yazıyla gerilla savaşı verdim resmen. Çok eğlenceliydi. Adamın beyninden çıkan dumanları görüyor gibiydim hani. :)

Forumlarda çok yazı yazdım. Çok tartışmaya, polemiğe girdim. Yazdıkça yazı yeteneğim gelişti. Yazdıkça Türkçeye hakimiyetim arttı. Forumlarda binlerce mesaj yazdım. Şiirler, öyküler yazdım. Doğaçlama ve katılıma açık öyküler... Sert yazdım, yumuşak yazdım, nazik yazdım, alaycı yazdım, hatta bazan aşağılar tarzda yazdım, adamına göre yazdım, tutumuna göre yazdım, ama aslâ çıkarcı yazmadım, aslâ yalan yazmadım, aslâ inanmadığım veya savunmadığım bir şeyi yazmadım ve bilmediğim bir konu hakkında pek ahkâm kesmedim. Yanlışımı gördüğüm an derhal bunu kabul ettim. Bunun en son örneğini bu forumdaki eşcinsellerin evlat edinme başlığında gördünüz.

Bu genel bir vedâ yazısı olsun istedim diye bu kadar uzattım. Sizler için değil, kendim için bu kadar uzattım.

Forumlarda geçen zamanım bana güzel ve iyi şeyler kazandırdı ama başka işlere daha az zaman ayırmama da neden oldu. Bu yüzden artık o güzel ve iyi işlere daha çok zaman ayırmak için de bırakmayı istiyordum zaten.

Sizi ilgilendiren yanı tabii ki benim kendime daha çok zaman ayırmak amacıyla forumu bırakmam değildir. Sizi ilgilendiren yanı sadece şudur: bu forumda yazmayı ben, forumun kötü yönetilişine tepki olarak bırakıyorum.

Vefik Sami bey'in bu forumda yazmayı bırakma gerekçesiyle aynı. Güzel bir atasözümüzde dendiği gibi; taşları bağlamışlar, köpekler serbest. Bu yüzden bırakıyorum.

Köpek lafını kimse üzerine almasın. Bunu bir hakaret olarak değil, bir teşbih olarak kullandım. Bana hakaret etmek serbest, ama benim kendi usûlümle onlara ağızlarının payını vermem yasak. Bu durumda atasözünün anlattığı durum oluşuyor.

Bana özel mesaj atıp, forumdan ayrilmamamı rica eden sevgili RollingStones'a bir kez de buradan teşekkür ediyorum. Forum yazılarımda ne demek istediğimi doğru olarak anlayan ve bu nedenle beni sevindiren tüm üyelere teşekkür ediyorum.

Hoşçakalın.

Yıldıztozu
17-12-2017, 21:37
Burada görmeye alıştığımız isimlerden birileri ayrılınca bende bir hüzünlenme hissi oluşuyor.

Tartışmalar neden büyüyor, anlaşılmazlıklar neden karmaşaya dönüşüyor. Zihinler arası tam iletişim imkansız. Ama bu imkansız iletişimin ortak yanları vardır mutlaka. En başta bu forumun temel işlevi olan 'dinlerden özgürlük' bir ortak noktadır mesela.

Birileriyle anlaşılamayabilinir, ama diğerleriyle anlaşılabilinir.
Foruma yeni katılanlar olur, yeni konular olur, yeni tartışmalar olur. Eski anlaşmazlıklar yüzünden yeni anlaşırlıklardan vazgeçilmez bence.(bu kelime türkçeye uygun muydu nero:))

Ahlaksız
17-12-2017, 21:38
Nero;bir anlık kararla forumu bırakmak doğru değil..Size bu forumda belki de ''trol'' damgası vuran ilk kişi benim..Buna rağmen yazmanızı isteyen de benim..İsteyerek veya istemeyerek trollükte yapsanız,nazik birisisiniz..Tabi ki karar sizin ama bence sıkıldıysanız biraz ara verin..Baskoylu ve Vefik sami abiye de ''ara verin'' demiştim ama ikisi de yazmayı bıraktılar galiba..

Bu yazmakla ilgili,kısaca iki cümle kuruyum..

Buradaki yazarlar bir hayır işi yapmıyor..Burada toplumsal bir görevimiz filan yok..Yazdığımız için bize para filan ödenmiyor..Tamamen kendi isteğimizle yazıyoruz ve tamamen kendimiz için yazıyoruz..
Yazarken,öğreniyoruz..Yazarak zihnimizi diri tutuyoruz(Bu çok önemli..Hele,yaşı biraz ilerlemiş kişiler için)..
Yani,yazmamak bizim zararımıza..Tabi,derdimiz birşeyler öğrenmek/anlamak/anlatmak ise..
Tabi ki yazılanlar okunuyor..Haliyle yazılarımızın birilerine ulaşacağını bilmek,biz de bir ''tatmin'' duygusu yaratıyor..Yani doğru şeyler yazmaya çalışmak,kesinlikle size zevk verir..

Şüpheci Dinsiz
17-12-2017, 22:37
[...]

Hoşçakalın.

Kararınızı değiştirmezseniz ve ben 1 ay süreyle girmediğinizi görürsem isteğinizi yerine getiririm.

Turdur
18-12-2017, 00:08
Evet Nero, başka sitelerde sen trollsün, müslümansın, kriptosun, Alevi düşmanısın, AKP'lisin, şöylesin böylesin deyip bizzat küfürler yazıp atıyorlar. Bunu da yönetici düzeyinde yapıyorlar.
Bu sitede aynı yazıları yazmama rağmen daha böyle yaftalanmadım.
Buradan gidersen burası gibi özgür bir site bulamayacaksın.
Bu yüzden bir daha düşün.

bilgivehis
18-12-2017, 04:57
Arkadaşlar bana kızabilirsiniz ama bir trole, üfürükçüye, ikilikçiye bu kadar ricalar, mesajlar ne için, sizlere eğlence mi lazım, foruma hareketlilik getirsin de isterse cinci, ruhçu olsun öyle mi istiyorsunuz.
Aynısını Save'ye de yapmıştınız, trollüğü kesinleşince sesinizi çıkarmadınız.
Bu forumdan daha dün dürüstlüğünden şüphe duymadığım Vefik Samiler, Basköylüler gittiğinde böyle rica-minnet etmemiştiniz.
Kusura bakmayın ama siz sadece eğlence peşindeyseniz, sizleri eğlendiremem, galiba bu foruma ben de fazlayım...

RollingStones
18-12-2017, 08:40
Tebrikler!
Tam bir belgesel tadindaydi.

Ahlaksız
18-12-2017, 18:10
Arkadaşlar bana kızabilirsiniz ama bir trole, üfürükçüye, ikilikçiye bu kadar ricalar, mesajlar ne için, sizlere eğlence mi lazım, foruma hareketlilik getirsin de isterse cinci, ruhçu olsun öyle mi istiyorsunuz.
Aynısını Save'ye de yapmıştınız, trollüğü kesinleşince sesinizi çıkarmadınız.
Bu forumdan daha dün dürüstlüğünden şüphe duymadığım Vefik Samiler, Basköylüler gittiğinde böyle rica-minnet etmemiştiniz.
Kusura bakmayın ama siz sadece eğlence peşindeyseniz, sizleri eğlendiremem, galiba bu foruma ben de fazlayım...
Bilgivehis;kendimize yabancı gördüğümüz kişilere kapıyı gösterirsek eğer,müslümanlardan ne farkımız kalır?!

Nero veya bir başkası..İster yazsınlar,ister yazmasınlar..Bizene..
Yazarlarsa,kendilerine yazarlar..

Yetişkin bireyler olarak ''çocukça davranmayın'' diyoruz burada..

Bir ara bir yazar ''forumda Fidel Castro'ya ilgi/alaka yok,ben gideceğim buradan'' dedi..Bende ''Castro kim ya?'' dedim..Bana da kızdı ve gitti:)
Yumurtanın kolisi 14 lira olmuş,herif kafayı Castro'ya takmış..:)
Ülkenin gerçeklerinden bahset bize,ne Castro'su?!

Bugün de,herifin altında donu yok nerdeyse,sokakta ''Kudüs'' diye feryat ediyor..Yok işte..Zekanın kırıntısı yok..!

Nero'ya da,Save the day'e de bir sürü laf ettim..Ederim..Çünkü burası forum..Öpüp koklaşmak için forumda yazmıyoruz..Ters düşeceğiz,anlaşamayacağız..Bunları bize forum sağlıyor..Yani farklı insanları bir arada tutabildiği için foruma giriyoruz..
Forumda ciddi tartışmalar olsa da,arada birkaç küfür edilse de,karşılıklı üyeler birer ay banlansalar filan..Böyle şeyler olması lazım ama hiç olmuyor..

Vefik sami,baskoyluye ağır laflar etti..Baskoylu zaten Atatürk'e kin kusan birisi..Buna rağmen yönetim iki üyeye de toleranslı davrandı..Doğru olan da buydu ama iki üye birbirlerine ve yönetime kızıp forumu terk ettiler..!

Şüpheci dinsiz;özel mesaj atacağım size ama atamıyorum..

Khaos
18-12-2017, 18:28
ne olmuş ki
ben kaç kere hastaneye yatırıldığımı unuttum bile.

nero gitmek istiyomuş.
hemen gitsin hem de.
hani incinmesin diye defalarca konuşmamızı yarıda kesmişliğim var.

o adamın acil tedavi görmesi şart.

kaç oldu söylüyorum.
burası tedavi yeri değil.
buraya terapiye gelenlerin kendilerinin ayrılmasını beklemeye gerek de yok.

utanılacak bişey değil.
ben de bipolar var.
taksonomide psikotik rahatsızlık olarak tanımlanır.

nero da kendi rahatsızlığını önce kabul etmeyi öğrenecek.
çoğu hasta kabul etmez nedense.
ve burda değil uygun yerde tedavi olacak.

teşhisi var bende ama, isminin önünde titri olan biri koysun adını.
yoksa ben iyi biliyorum onun rahatsızlığını.

ohooo kaç tanesiyle tanışıklığım var içerden.
ben çözerim onları.
ama onlar kendilerini çözemez.

uzun kalın kısası
bu kadar durması fazla...

spartacus
18-12-2017, 20:31
Vefik sami,baskoyluye ağır laflar etti..Baskoylu zaten Atatürk'e kin kusan birisi..Buna rağmen yönetim iki üyeye de toleranslı davrandı..Doğru olan da buydu ama iki üye birbirlerine ve yönetime kızıp forumu terk ettiler..!
Sevgili Ahlaksız

Baskoylu, denetime alındı, yazıları moderasyon iznine tabi kılındı, üslubu değişmediği sürece yazılarının onaylanmayacağı, değişirse denetimin kalkacağı bildirildi ve kendisi moderasyon iznine tabi yazamayacağını, foruma girmeyeceğini bildirdi. Aşağısı sana hitaben değildir, konuya göre..
---------------------------------------------------------------------------------
Normal olarak sizler, yani üyeler, konuları parça-pünçük okumak durumunda kalabiliyor hatta BU YAZIM DAHİ OKUNMAYABİLİR. Ama yönetimde öyle olmuyor, dıdığının, dıdığına kadar geriye gidiliyor ve çoğunlukla bir bakıyorsunuz ki, örneğin iki üyede hatalı, hatta abzen şikayet edenin diğerini irrite etmeye çalıştığı dahi görülüyor, ne yapalım?

Vefik Sami ile Baskoylu sorunu büyümesin diye daha başından ikisine de "Başlığın dışına çıktınız" uyarısı verildi. Devamında da konunun o noktalara varmaması için gerekli yazışmalarda yapıldı, ama ne yapalım, üyeler ısrarcı davranıyor, biriside kavga ortamından çekileyim demiyor, heleki şikayet eden, şikayet ettiği, topu yönetime attığı halde devam edebiliyor(izin verilmiyor ki, şikayet değerlendirilsin). Madem şikayet ediyoruz, izin vermeli, madem üstesinden gelecektik, şikayet etmemeliyiz, iki cambaz bir ipte oynamaz.. sonunda suç forumun oluyor... 01-11-2017, Baskoylu tekrar uyarılıyor ve sürdürdüğü için de ceza veriliyor, denetime alınıyor. Nero şu ya da bu forumalrda sürekli konu açıp, forumun birilerini özellikle kayırdığı intibası oluşturmaya çalışıyor, biz o tartışmalarda demek ki bir tarafı uygunsuz bulmuş, uyarmış, uyarmış sonunda da gerekli önlemi almışız! Yani ne isteniyor, idam mı etmemiz gerekirdi ki bu tür isnatlara maruz kalmayalım?

Bilhassa Trollük yapıldığı zamanlar o kadar kısa sürede herkesin okları foruma çekiliyor. Bu şuna benzetilebilir, gayet demokratik bir ülkede bir kişi, sokakta gidene saldırıp, cüzdanını almış olsun. Burası nasıl bir ülkede, vay böyle bir ülke olur mu, böyle bir olay yaşanıyorsa bu ülke bitmiştir de vs. Hırsıza müdahale ediyorsunuz, bu seferde vay efendim bu ona haksızlık değil mi, bir tek o'mu kelepçelenecek(artık troll ne kadar kişiyi yanına çekmişse, o da oradan yüklenecek). Bu mantık neyin mantığı? Ve neden troll yöntemlerini kullanan birileri çıkınca, hırsızın hiç mi suçu yok diyemiyoruz?

Burası bir araç, bir forum, telefon gibi, iletişimi sağlayan bir araç ve burada yönetimin varlığı esasen tekniktir, iletişim aracının kullanılabilirliğini sağlamak üzerinedir. Disiplin duyuruları başlığına bakılırsa görülür ki, bu forum da yönetim üyelere müdahil olan bir yönetim değil... Herkes üyelik hakkından dolayı ve ancak üye olarak yazabilir, bu hakkı insanalr üye olarak kazandı, kimse avatarının güzelliği, isminin altında yazan mahlaslarla vb yazmış olmuyor.

Nero ise bir başlığa endeskleniyor, değil, uzun süre tolerans gösterildi ve yine benzer başka başlığıda vardı, yani artık didiştirme kültürü konu aralarından çıkmış özel başlık açmaya kadar varmıştı. Konular yerine kişileri, küçümseyici, irrite eden, davetkar tavır gözlendi... irrite edilen kişiler haliyle o an taşkınlığa açık hale geliyordu, yani bilinçli olarak üyeler kaşınıyordu...

Bunu etrafınızdaki bir insanı mıncıklamak, dürtmek, ne bileyim hayatınızda tecrübe etmişsinizdir, bir insanı bir şekilde bir süre rahatsız edersiniz, sonunda o insan birikimle tepki verir. Dilerseniz küçük bir çocuğa dahi yapın, kaşıyanı, kaşır. Verdiği tepki birikimdir, ama verdiği anda sanki sırf o anın tepkisiymiş gibi görülür, görüntüye yansır ve böylece aşırı tepki vermiş olur. Bu sefer onu o hale getiren, bakın ne kadar saygısız, ne kadar sinirli, kızgın demeye başlarsa, bu tutumun adı ne olur? Heleki kızdıran kişi, muhataplık o noktalara geldiği halde, sanki hiç bir şey olmamış gibi gayet sakin, kibar moda giriyorsa, ağdalı cümleler kuruyorsa, orada bir gaye sorunu, bir bit yeniği vardır.

Yani diyelim ki benim amacım birisini irrite ederek taşınlık yapmasını sağlamak. Taşkın kişi ne kadar taşkın, ben ne kadar sakin kalırsam, diğerleri beni haklı ve mağdurgörmeye başlar. Trollerin en çok başvurduğu yöntemdir ve net ortamında o kadar çok troll varki. Artık troll olmayan diğer insanlarda, heleki "düz dünya" videolarını izleyip, bu güne kadar yanlış biliyormuşuz, bir video ile(üfürükle!) doğruyu öğrendim diyebilen dimağların yoğunluğunda, farkında olmadan aynı yöntemleri benimsiyor(farkında olmadan, yaptığının yanlış olduğunu bilmeden, bildirilse dahi kabul etmeyen)

Ve bu forum Nero'ya herhangi bir ceza vermiş değil. Üyeleri tartışmayı yine Nero çıkarttı ve arttırdı. Kaç zaman öncede kalmış Baskoylu deniyor işte, örneğin baskoylunun alaksız konu başlıklarında dillendirilmesinin gereği ne?.. Sevgili Vefik Sami'ye, biz git demedik ki, şikayet butonunun kullanılmasını istedik.

Görüşümü tekrar etmem gerekirse, burası forum, insanlar yazma hakkını üye olarak kendisi edinir, biz vermeyiz! Yazmak istemeyen de yazmaz, yok şuna kızdım, bu kişiye gücendim diyen birisi, forumu öne sürse dahi, kullandığı araçtan önce sorunun çözümü kendisindedir. Telefonda birisi uygunsuz davrandı diye kabahat telefonun olabilir mi? Ama telefon arızalanmış ise, işlevsiz ise, sebebi telefon ise amenna.. Biz şikayet butonu kullanılsın demekten daha fazlasını yapamayız, ama Nero gibi bazı üyeler meseleyi bir çeşit propagandif taraflaştırma temelinde alıyor, ki kaynağı duygsal olabilir. kişilere, kişisel ayrıcalık esaslı davranamayız, ama insanlar süreğen kendileri için ayrıcalık istiyor, verilmezse küsüyor, biz kötü, kaka oluveriyoruz, her ne olursa olsun biz kimseye özel ayrıcalık veremeyiz.

Gelene git, gidene, gel demeyeceğiz, herkesin kendi seçimi olmalı. üzülürüz, seviniriz, neden diye sorarız, görüşümüzü belirtiriz bu ayrı, ama müdahil olamayız... Burası bir araç, kavranması çok mu zor? Bilgi edinmek istediğimiz bir konu varsa ilgili, ilgisiz konularda tartıştırmaktansa, iletişim kanalını kullanabiliriz.
http://turandursun.com/forumlar/misc.php?do=forms

Nero
20-12-2017, 21:05
Sevgili arkadaşlar, sizlere son bir cevap daha yazayım. Hem bâzı yanlış anlamaları düzeltmek, hem de önceki yazımda kendimle ve forumlarla ilgili eksik bıraktığım bir iki hususa değinmek istiyorum.

Önce yanlış anlamalara değineyim. Forumda kalıp yazmaya devam etmemi isteyen arkadaşlara teşekkürler. Ama burada iki yanlış anlama var. Öncelikle ben kimseye küsüp ayrılma kararı vermiş değilim. Bu forum her şeye rağmen daha önceki bazı forumlara göre daha iyi bir yer. Mesela ateistforum'dan yüz kat daha iyi. Düşünün ki orada bir yönetici, herhangi bir üyeyi forumdan uzaklaştırıyor, sonra da arkasından, "filanca mahlaslı pislik forumdan atılmıştır" şeklinde yazabiliyor. Kendisine cevap veremeyecek üye hakkında böyle yazma ahlaksızlığı bir yana, forum üyelerine neden o üyeyi uzaklaştırdığını açıklama gereği bile duymayacak kadar da saygısız.

Bu terbiyesiz yönetici daha önce de, benim forumdan haksız biçimde atılmamın ardından, biraz da buna tepki olarak forumdan kendi isteğiyle ayrılan bir başka üyeyi de ayrıca forumdan atmıştı! :)

Düşünün, adamcağız zaten kendi isteğiyle ayrılıyor ve "üyeliğimi silin" diyor. Bunu diyen kişiye etmedik laf bırakmayıp, ayrıca "forumdan atılmıştır" diye yazabiliyor.

İşte böyle bir forumun yanında burası çok daha demokratik, hoşgörülü ve uygar bir yer. Bu nedenle forum yonetimine, her şeye rağmen, yine de kötü duygular beslemiyorum.

Benim bu forum yönetimine bazı eleştirilerim oldu. Özellikle baskoylu konusunda çok pasif ve etkisiz kaldığı, müdahale edemediği dönemde bu eleştirilerimi yaptım. Spartacus baskoylu'yu bir daha o tarzda yazarsa gereğini yapacağı şeklinde net bir biçimde uyardığı halde baskoylu aynı tarzı sürdürmüş, ama forum yönetimi gereğini yapmamıştı. O zaman gereği yapılsaydı Vefik Sami buradan ayrılmamış ve şimdi o ateistforum'da (bence biraz da mahzun) yazmıyor olacaktı.

Neyse... olan oldu. Ben de o zaman Vefik bey gibi ayrılma kararı vermeyi düşündüm ama daha önce de belirttiğim gibi, o sıralar zaten yazmıyordum pek fazla. Protesto eylemine katılımım çok gerçek bir eylem olmayacaktı. Önemli olan yazma isteği varken, buna rağmen bırakabilmek.

Sonra yeniden çok yazmaya başladım. Artık eylem anlamlı olabilir. Üstelik bana yeni gerekçe çıkmış; felsefe dili konusunda açtığım başlık spartacus tarafından kilitlenme uyarısına maruz kalmış. Ben buna itiraz etmişim ve "konu dışı sataşma ve çatışma içeren mesajları silin ama konuyu kilitlemeyin, biz Pyrron'la güzel güzel tartışıyoruz" demişim. Ayrıca eklemişim; "Bu başlığı kilitlerseniz benim bu forumda yazma nedenim kalmaz" diye.

Haksız mıyım? Açtığım başlıklar kilitleniyor. Yazdığım mesajlara trolümsü cevaplar verilerek içeriğinden kasten uzaklaştırılıyor. Ben buna cevap verince de "irrite eden" ben oluyorum nedense.

Aslında tabii ki "nedense" değil; nedenini biliyorum. Ben uzaklaşayım diye... Benim gibi bir muhalif uzak olursa iktidarlar rahat eder. Eğer milletvekili olarak meclisde olsaydım, emin olun orayı da "karıştırırdım" ve her türlü iktidarı orada da rahatsız ederdim. Meclisde ikinci bir Çetin Altan vakası olurdum.

Benim kendi isteğimle uzaklaşmam için felsefe dili hakkında açtığım o konuyu kasten silen spartacus'un bu niyetini ve davranışını pek de sorun etmiyorum. O da öyle işte... Eğer mecliste vekil olsaydı Ufuk Uras'dan bile daha etkisiz olurdu! :)

Aşağıda size, bu forumda bana hakaretler eden bir forum üyesinin bu hakaretlerini özel mesaj yoluyla da nasıl devam ettirdiğini gösteren bir belge yer alıyor. Size bu kişinin bana gönderdiği özel mesajları ve benim karşı cevaplarımı aktarıyorum. Aramızdaki üslup farkına lütfen dikkat edin ve kimin kimi "irrite" ettiğine siz karar verin.

Ben bu üyenin bana geneldeki hakaretlerini yönetime raporladım ama ona herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Yâni bilmiyorum, belki özel mesajla kendisini uyarmışlardır, ama sonuçta o hakaretleri orada durup duruyor. Kendisinin uyarıldığına dâir bir açıklama da yapılmadı.

Benim felsefe dili başlığım kilitlenip "Forum kirleri" diye son derece itici ve "irrite" edici bir ismi olan yere taşındı. Bana hakaret eden seviyesiz üyeye dâir açtığım başlığın kilitlenmesine tek bir itirazda bulunmadım. Bunu anlarım, olabilir, saygı duyarım. Forum yönetimi böyle kişisel sürtüşmeler istemiyordur, olabilir. Ama felsefe diliyle ilgili başlığımı ne hakla kilitliyorsunuz ve "Forum kirleri" diye bir bölüme kaldırıyorsunuz? O yazıları yazarken emek harcıyorum, değerli zamanımı ayırıyorum. Şimdi de öyle ve artık çok şükür son kez!..

Yâni basit, kaba, bön, saygısız ve akılsızca bir yaklaşım bu. Böyle kabul ettik onu, ama kendimize saygımız da var. İlle de devam etmem gerekmiyor. Diğer yöneticiler de dut yemiş bülbül. Dutlar da ye, ye... bitmek bilmiyor! :)

Bu konuda şöyle bir yanlış anlama daha var: ben kendi yazma ihtiyacımı artık forumlarda değil, sanat alanında değerlendirmek istiyorum. "Söz uçar yazı kalır" derler. Forumlarda yazılan yazılar da uçucu. Ben daha kalıcı yazılar yazmak istiyorum.

Kısacası bu benimki anlık bir karar değil, iyice düşünülmüş bir karar. Gereksiz zaman ve emek kaybına son verme kararı. Zamanımı daha yararlı işlerde değerlendirme kararı. Bu alanda o kadar çok zaman ve emek harcamışım ki!..

Sadece ateistforum'daki 2 buçuk aylık üyeliğimde tam 1400 mesaj yazmışım. Bir kısmı kendi isteğimle, büyük bir kısmı ise sorulara ve sataşmalara verdiğim cevaplarım.

Bu forumdaki 7 ay süren üyeliğimde ise 1870'inci mesajım olacak bu. Tabii silinenler hâriç...

Başka bir forumda yıllardır yasaklı olduğum halde, geçmiş mesaj sayımla, hâlen 3'üncü en çok mesaj yazan üyeyim. Diğer forumlar da var. Düşünün, ne kadar zamanım forumlarda geçmiş...

Kimi zaman aynı anda birkaç üyeyle birden tartışmalara katılıp hepsine cevap yetiştiriyordum. Kimi zamansa tek bir mesaja saatler harcıyordum. Aynı anda birden fazla forumda tartışmaya katıldığım da oluyordu.

Şunu farkettim: bütün forumlarda insanlar kendi fikrine yakınsan seni destekliyor ve övüyor, uzaksan ve karşıysan seni olumsuz biçimde eleştirip kötülemeye çalışıyor. Yönetimler de bundan muaf değil. Onlar da sana kendi fikirlerine yakın olup olmamana göre yaklaşıyor. Senin yazdıklarını beğendiğini söyleyenler bile seni, sende gördükleri kendi fikirleri itibarıyla beğeniyor. Yâni aslında kendilerini beğeniyorlar. Sana karşı çıkanlar, sana kızanlar kendilerindeki eksikleri, zayıflıkları onlara gösterdiğin için kızıyorlar.

İsteseydim herkesle iyi geçinebilirdim. Günlük hayatta herkesle iyiyimdir. Ama günlük hayatta birileriyle herhangi bir konuda fikir tartışmasına girsem o zaman bir süre sonra için için bana kızmaya başlar. Bunu açıkça söyleyemese bile hissederim.

Çünki insanlar kendi anlamak istediklerini anlamaya devam etmek konusunda çok istekli. Buna arzulu düşünce diyebiliriz. Bu hep yanıltıcı oluyor. Bense hep gerçeği anlamaya çalışıyorum.

Forum hayatımda da isteseydim herkesin hakkımda iyi düşünceler edinmesini sağlayabilirdim. İnsanlar duygularıyla yaklaşıyor. Hitaplara önem veriyor, kendisine nasıl davranıldığına bakıyor, sohbet edip edememesine bakıyor, vb. Bunlara göre bir karar veriyor. Oysa ben forumlara muhabbet kurmak için değil, bilgi ve fikir alışverişi için giriyordum. Sonra buna başka bir amaç daha eklendi. Müthiş bir merak ve öğrenme isteğiydi bu; insanların en basit gerçekleri bile işine gelmiyorsa nasıl inkâr edebildikleri, onları en kaçamayacağı biçimde köşeye sıkıştırdığımda bakalım şimdi ne yapacakları, nasıl kaçacakları, ne gibi yöntemlere başvuracakları ilgimi çekiyordu.

Çok katılımlı ve demokratik bir forum vardı: Yazıyaz. O geniş katılımlı forumun mülk sahibi yöneticisi yanlış ve ideolojik kararlarla ve tavırlarla daraltıp sonunda kendi isteğiyle kapattı. Yerine başka ve sözde solcu bir isimle yeni bir forum açtı. Yazıyaz forumunun tam tersi bir forum oldu bu. Dar, az sayıdaki sol düşünceli insanın aynı saçma sapan sözleri tekrar edip durdukları, solcunun solcuya sol propaganda yaptığı bir forum. Orada onlarla çok mücadele ettim. Tabii yine çok hakaret gördüm. Epeyce de eğlendim. Sonunda ne mi oldu?

Foruma katılım o kadar azaldı ki, kimseler yazmaz oldu. Şimdi ne durumda biliyor musunuz? Sadece forum yöneticisi çevrimiçi oluyor ve sadece o yazıyor. Ne mi yazıyor? Sol haber sitesinden falan yazıları kopyala-yapıştır mesajlar...

Yine çok cebelleştiğim başka bir "sol" forum daha... O forumun da tek adamı... Şimdi kendi forumunda bir o, bir de bir çırağı, ara sıra yazıyorlar.

Bu forumlar hep çok katılımlı yerlerdi. İnsanlar uzaklaştılar. Ben gemiyi en son terk eden kaptan gibi sonuna dek inat ettim nedense...

Eğlenceli oluyordu, vakit geçiriyordum. Beni de yazma konusunda, polemik konusunda geliştiriyordu. Arada bir şeyler öğrenmeme vesile oluyordu. Yazmayı bırakınca yazı yeteneğimde gerileme oluyor sanıyordum.

Bu nedenle forumlarda o tatsız, sevimsiz hakaretlere, küfürlere, tehditlere katlandım. Bu yüzden de tartışmalarda giderek daha mesafeli ve kimilerine biraz itici gelen bir dile yöneldim. Ama aslâ kimseyi düşman bilmedim, kimseyle kişisel bir sorun hâline getirmedim. Hep ideolojik, ilkesel, fikirsel ve yöntemsel sorunlar düzeyinde ele aldım.

Buna bir örnek verebilirim. Mesela bu forumda da yazan bir üye, başka bir forumda yöneticilik yapıyor(du). Eğer isim benzerliği değilse o kişi olmalı. Üslubu ve mesajlarının başlangıç ve bitiş sözleri de aynı. O kişiyle, yöneticisi olduğu forumda tatsız tartışmalarımız oldu ve beni en ufak ve demokratik itirazlarımda bile çok kez cezalandırıp haksız yere uzaklaştırdı. Onları da çok kızdırdım ve hakaretlerini yedim. Ama o kişiyle bu forumda karşılaşınca bunu sorun etmedim ve kendisine olumsuz, kişisel bir yönelimim olmadı. Aksine onunla bir iki kibar mesajlaşmamız oldu.

Bir de dilde ve düşüncede nüansa çok önem verdim. Aşırı derecede... noktasına, virgülüne... anlam inceliklerine kadar... inceltme işaretine kadar... en kaba-saba yazanlara karşı bile...

Beni türlü hakaret, küfür ve tehditle attıkları çok üyeli, çok keskin, çok devrimci, çok kaba, çok sığ bir forumda, yıllar sonra hakkımda ne yazmışlar, biliyor musunuz? Ben de dün yeni öğrendim:

"Yanlış bulduğun görüşleri tü kaka diye ötelemek yerine onu alt etmek, çürütmek şiarımız olmalı. Hortis (Alevliyıldız), bir polemikçiydi. Epey de gayretliydi, hakkını vermem lazım. Dili de başarılıydı bence. Ama SF'de çoğunluk başetmek, tartışmak yerine şikayet etmeyi tercih etti. Biz ise üyelerin başetmesini tercih ettik. Hortis, kimsenin torpillisi falan değildi, polemiklerinin devam etmesini istedik. Ama üyelerin çoğunluğunun bu polemiklere dayanamadığı gerçeğini esefle gördüğümüzde yine onu harcadık."

Görüyorsunuz, forumun yöneticisi açıkça itiraf etmiş, bâzı üyelerin dayanamadığını görüp beni harcamışlar. "Üyelerin çoğunluğu" demesine bakmayın, o "çoğunluk", sürekli sataşmacı tarzda üzerime gelen ve provoke etmeye çalışan birkaç üye. Gerçek çoğunluk, tüm kapışmamızı ve mesajlarımı ilgiyle okuyan sessiz çoğunluktu.

Çok uzattım yine. Ama bu, bu sefer gerçekten, benim tüm forumlardaki son mesajım. O yüzden affınıza sığınıyorum. Bu mesajımla değerli başlığınızı işgal ettim ama eski, kıdemli bir forumcunun bu son veda mesajını umarım silmezsiniz.

Hakkımda yazılabilecek en ağır yazılara, en aşırı yanlış anlamalara ve en hatalı fikirlere bile müdahale etmeyeceğim, düzeltmeye, cevap vermeye aslâ kalkmayacağım.

Yıllardır forumlarda polemik yapmanın bana kazandırdığı en güzel özellik, çelişkileri görme yeteneği oldu. Şimdi görmeden yapamıyorum, görmezden gelemiyorum. Ama artık görsem de bunu bundan sonra aslâ ifade etmeyeceğim, söylemeyeceğim. O nedenle yakın bir zamanda forumları uzaktan takibi de bırakacağım.

Bu defteri burada bitiriyorum. Yeni yılda, yeni bir defter açmak istiyorum. Size de aynısını diliyorum.

Tekrar hoşçakalın, sevgiyle, akılla, erdemle, ahlakla, vicdanla, insafla ve izanla kalın...

.......

(Not: Aşağıdaki özel mesajlaşmayı sizlerle paylaşmayabilirdim, ama söz konusu kişiye bir sözüm vardı; onu forumda yazamayacak hâle getirecektim. Bana "meşrebi geniş" imâsında bulundu ama yine de bunu yapma konusunda isteksizdim. Hâlâ da öyleyim ve tam emin değilim. Ama sözümü de tutmadan ayrılmak istemedim. Okuyup okumama konusunu sizlere bırakıyorum. Keyfinizi bozmak istemiyorsanız okumayın derim. Veya azıcık eğlenmek istiyorsanız okuyun da diyebilirim. Okursanız da öylesine bakıp geçin. Önemli bir şey değil. Sadece bilgi için ve karşılaştırma yapın diye sizlerle paylaşıyorum.)

[...] Moderasyon notu: özel mesajların paylaşılması uygun görülmediğinden, kaldırılmıştır.

bursali68
20-12-2017, 21:21
Merhaba,

Forumdan ayrılış mesajları veya gidenin ardından iyi veya kötü alenen yazılan mesajlara olumlu bakmıyorum.

Detayı, giden ile forum yönetimi arasında veya giden ile kendisinin kalmasını isteyenler ile istemeyenler arasındaki " özel mesaj " ile sürmesi gerek diye düşünüyorum, çünkü bunun sonu gelmiyor.

Her giden kayıptır diye düşünüyorum, ancak bazı konularda forum yönetiminin de işinin kolay olmadığını, zor bir görev üstlendiklerini düşünüyor/biliyorum.Ceza uygulasa bir dert, uygulamasa bir dert.

Neyse çok uzatmayayım gitmeler-kalmalardaki detayların forum yönetimleriyle görüşülerek karar verilmesi, konunun/polemiğin uzamaması açısından da önemlidir.

Sağlıcakla kalınız...

spartacus
20-12-2017, 21:47
Kişilerle özel diyalogları paylaşmak doğru değil. Detaya gerek yok.

Bu forumda uyarılan bir üye varsa, hem uyarılıp hem de aynı anda yaptırıma gidilemez. Uyarılır, gözlemlenir ve gereği sonra yapılır-bu şeyleri kullanmak doğru değil.

İnsanların birbirini kışkırtmasının sonu hoş olmuyor bu açık. Ben de isteyim, farklı herhangi bir foruma-islamcı, ateist farketmiyor- girip, insanları rahatlıkla küfrettirebilirim, o kadar rahat olabilirim ki, ağzımdan tek bir tane taşkınlık kelimesi çıkmaz. Bu tarz iş değil.

Andığın ÖM yazından silinecek.

Bir insanı forumda yazmayacak hale getirmek, böyle bir amaç-niyet taşımak, cambazlık gerektirir.

Uzatmayacağım, bu forumda herhangi bir üye bir diğer üyenin bu forumda yazmasına mani olamaz.

Yazacaksan, forumlar orada.

Bu konu şimdilik Kilit zira nereye varacağı belli... Hatta bu başlık dahi kaldırılabilir, zira belirttiğim gibi site iletişim formları var;
http://turandursun.com/forumlar/misc.php?do=forms

Şüpheci Dinsiz
21-12-2017, 08:51
Agatha Christie, Poirot(Puaro okunuyor) serisinin sonuncusunda değişik bir katil karakterize etmiş.

Hikayede değişik yerlerde bir çok cinayet işleniyor. Katiller cinayeti itiraf ediyorlar. Cinayetlerin herhangi bir gizemi yok gibi görünüyor. Ne var ki, hikayeye konu olan tüm cinayetlerdeki kurbanların ve katillerin tanıdığı bir "ortak kişinin" olduğu Poirot'nun dikkatini çekiyor, bu "provokatör" kişiyi takibe alıyor.

Hikayedeki provokatör, insanların(kurbanların) sırlarını-zayıflıklarını araştırıyor, bunları duyunca cinayet işleyecek kadar zayıf olan kişileri(katilleri) buluyor, katilleri yavaş yavaş işliyor, cinayet işlemeleri için tahrik ediyor-yüreklendiriyor, bunun için ahlak-etik zırıltılarını bolca kullanıyor, dedikodular üretiyor. Katille kurban yanyanayken kurbanın sırlarına ilişkin açık etmeden mobbing uyguluyor, böylece katilin şüphelerini gideriyor, kurbanın gerginliğini arttırıyor. Bazı cinayetlerde katile silah ve ölüm şekli bile öneriyor. Örneğin, "kocasını aldatan kadın, bence yanarak ölmeyi hak eder, böyle bir kadını öldürmek her onurlu kocanın en doğal hakkıdır" diyor. Zayıf karakterli katil nihayetinde önerildiği şekilde kurbanı öldürüyor.

--/--

Bir söz vardır: "Senin kovaladığın fare kadar benim yakalayıp sevdiğim kedi var".
Bu forumda kovalayacak fare yok, kedi severler var, başka yerlere benzemez pek.

--/--

Nero adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

Şüpheci Dinsiz
04-01-2018, 00:22
anonihilist adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

metinietzsche adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

Saint-Just
09-01-2019, 10:59
"Kendi isteği ile ayrılan uyelerimiz" başlığı kilitli olduğundan dolayı yazamadigimdan bu başlıkta yazmak istedim.

Bence özgürlük ve bilgi birikimi yönünden ulkede tek forum burasi. Böyle devam etmeniz dileğiyle.

Üyeliğimin silinmesini rica ediyorum. Moderatör arkadaşlardan birisi ilgilenebilirse çok iyi olur.

Herkese iyi forumlar.

Şüpheci Dinsiz
09-01-2019, 13:07
Bir ay süreyle girmediğinizi görürsek, üyelik statüsünü (üzülerek) "Üyeliğini Sonlandırmış" durumuna getiririz sevgili finneas. İstifa gerekçenizi bilmemekle birlikte(umarım sıkıntılı bir durum yoktur), aciliyet ve/veya zorunluluk söz konusu ise lütfen bir mesaj daha atın, gereğini hemen yerine getirelim.

Khaos
31-01-2019, 09:14

hoşçakalın.

artık zamanı geldi.
gereğinin mümkün olan kısa sürede yerine getirilmesini talep ediyorum.

kartopu
31-01-2019, 12:00
Ben kimsenin kovulmasına taraftar değilim Beni bilen bilir. Bana göre bütün fikirler savunulabilir buna karşı da çıkılabilir ama aşağılama küfür ve hakaret kimseye hak değil.

Bazı arkadaşların gitmesi beni üzdü keşke kalsalardı diyeceğim (gönlümden öyle geçiyor) ama tercih yine kendilerine ait.

Güle güle arkadaşım Nihilist seni unutmayacağım.

bilgivehis
31-01-2019, 13:05
Nihilist senden çok şey öğreniyoruz, neredeyse yazdığın her kelime araştırmalık, bu kadar faydalı olduğun bu ortamdan gitmene gerçekten çok üzülürüm.
En azından bir süre ara ver, ya da bir süre yaptığın gibi müzik videoları paylaş, hiç olmazsa varlığını hissedelim. Umarım gitmezsin, senden öğreneceğimiz çok şey var.

Leonardo
31-01-2019, 13:26
- Ben de diğer üyelere bir şey sormak istiyorum. Benimle ilgili sorunu olan var mı?

Tartıştığım bazı ciddi başlıklarda bana sataşanlar oldu. Konuyu Yönetim'e de ilettim.

Bana göre farklı görüşten olmak ve karşılıklı nefret etmek aynı şey değil. O yüzden sorayım dedim. Eski kullanıcı filan olup da fikirlerimden / yorumlarımdan rahatsız olan varsa bilmek istedim.

Ben ciddi bir şey tartışırken aynı anda kavga edilebileceğine inanmıyorum. Çünkü fikirleri mi tartışacağım, somut olarak tanımadığım kişilerle mi atışacağım? Ben zaten ikisini aynı anda yapamıyorum.

Ama bana ısrarla saldırıp bir de beni günah keçisi yapmaya çalışanlar oldu. O yüzden bu konuyu gerçek kullanıcılara danışmak istedim.

Saygılar.

Saint-Just
31-01-2019, 14:27
artık zamanı geldi.
gereğinin mümkün olan kısa sürede yerine getirilmesini talep ediyorum.

Haydaa.

Ya usta, ben kiminle anarsizm/marksizm tartışması yapacağım gidersen?

Kim burada kapitalistlerin iktisadi safsatalarini onlara yedirecek? ya da idealizmi mahkum edip dm"yi savunacak?

Çok iyi felsefe ve özellikle iktisat bilgin var (okulunu okumuşsun zaten sanırım). Gidersen meydan bu dmn gibilere kalır. Bizim de iktisat bilgimiz sınırlı. :)

ilahimasal
31-01-2019, 14:38
Nihilist usta senin gibi adamların verdikleri karalardan vazgeçmeyeceğini çok iyi bilirim.

Evet KARAR vermişsin.

Evet bizde diyoruzki bir daha degerlendir. Seni okumak keyif veriyor ama anlamak çok daha iyi ..

Karar senin. Saygılar.

kartopu
31-01-2019, 17:01
Haydaa.

Ya usta, ben kiminle anarsizm/marksizm tartışması yapacağım gidersen?

Kim burada kapitalistlerin iktisadi safsatalarini onlara yedirecek? ya da idealizmi mahkum edip dm"yi savunacak?

Çok iyi felsefe ve özellikle iktisat bilgin var (okulunu okumuşsun zaten sanırım). Gidersen meydan bu dmn gibilere kalır. Bizim de iktisat bilgimiz sınırlı. :)

Sen gitmiyormusun Finneas

Ama yine de gitme ben kiminle dalaşacağım bir tek sen varsın beni eğlendiren. Daha ne makaralar var bende açmadım henüz kutuyu.

kartopu
31-01-2019, 17:03
- Ben de diğer üyelere bir şey sormak istiyorum. Benimle ilgili sorunu olan var mı?

Saygılar.

Benim yok hatta demokrasi konusunda tartışılabilir kişisin.

Khaos
01-02-2019, 01:17
basit bi talebin pornografiye dönüşmesine neden izin veriliyor.
bu talebin gereğini yerine getirmek teknik olarak bu kadar zor olmadığına göre.

Şüpheci Dinsiz
01-02-2019, 09:06
Sevgili dostum Nihilist,
basit bi talebin pornografiye dönüşmesine neden izin veriliyor.
bu talebin gereğini yerine getirmek teknik olarak bu kadar zor olmadığına göre.

Basit talebe basit bir soru.

Şimdiki ben ile şimdiki siz yer değiştirseydik, bu gerçekten mümkün olsaydı,
ben sizden bu basit(!) talebi yapmış olsaydım, siz ne yapardınız?

Khaos
01-02-2019, 09:08
Sevgili dostum Nihilist,

Basit talebe basit bir soru.

Şimdiki ben ile şimdiki siz yer değiştirseydik, bu gerçekten mümkün olsaydı,
ben sizden bu basit(!) talebi yapmış olsaydım, siz ne yapardınız?

basit cevap

şu anda nikinizin yanında üye değil yazardı

Şüpheci Dinsiz
01-02-2019, 09:16
Sevgili Nihilist'in üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

Saint-Just
01-02-2019, 12:20
"İlginize tesekkurler arkadaşlar ancak kararım kesin, lütfen üyeliğimi sonlandırın" tarzı bir şeyler yazmak ta çok zor olmasa gerekti bence.

Yine de hoşçakal diyoruz kendisine.

Yıldıztozu
01-02-2019, 20:31
Nihilist'den nihilizm üzerine bir başlık isterdim.
Kendi nihilizm tanımını ve anlayışını anlatmasını isterdim.
Nihilizm üzerine bir yorumuyla karşılaşmadım.

Kendisi net konuşan birisiydi. Doğayı çok iyi çözümlemiş. Doğa üzerine söylediği her şeyi sorgulamadan kabul ederim. Onda göremediğim değerler etik ve estetik değerlerdi. Bendeki izlenim bu. O da belki nihilist anlayışından dolayıdır.

Saint-Just
01-02-2019, 23:22
Bir ay süreyle girmediğinizi görürsek, üyelik statüsünü (üzülerek) "Üyeliğini Sonlandırmış" durumuna getiririz sevgili finneas. İstifa gerekçenizi bilmemekle birlikte(umarım sıkıntılı bir durum yoktur), aciliyet ve/veya zorunluluk söz konusu ise lütfen bir mesaj daha atın, gereğini hemen yerine getirelim.

Merhaba, sizi böyle meşgul ettiğim için özür dilerim. Kesinlikle dalga geçiyor falan da değilim ama bu sefer gerçekten üyeliğimin sonlandirilmasini istiyorum.

Bir ay süre ile falan değilde hemen yapabilirsiniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Şüpheci Dinsiz
01-02-2019, 23:48
Sevgili finneas'ın üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

"ictenlik"
02-02-2019, 02:39
Eğer arkadaşların forumu bırakması benden ötürü değil duygusalsa dönüp açıklama yapsınlar bendense geri dönsünler rica ediyorum. Ben gideceğim....

....

http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=632424&postcount=73

Şüpheci Dinsiz
02-02-2019, 03:35
Sizle hiç ilgisi yok sevgili Uydurtu, hiç kimseyle ilgisi yok, yaşamdaki çeşitli şeylerden çeşitli seviyelerde yılgınlık + bıkkınlık diyebiliriz.

"ictenlik"
02-02-2019, 21:25
Sizle hiç ilgisi yok sevgili Uydurtu, hiç kimseyle ilgisi yok, yaşamdaki çeşitli şeylerden çeşitli seviyelerde yılgınlık + bıkkınlık diyebiliriz.

Peki kendi kendime ürettiğim gereksiz bir paranoya ve içsel duygusallık (duygusal çatışma) olarak alıyorum ve ürettiğim tuhaf tutum ve yazımlar için de ayrıca tüm site üyelerinden özür diliyorum..

Şöyle ki; daha önce bir kaç forumda bulundum. Resmi bilim ya da resmi ideolojilere zıt ya da farklı bir terminoloji ve buna dayanak olarakta gelecekle iletişim olarak sunulan bir şeyi esas alıyoruz. Buna dair bir çok tartışma çatışma daha önce yaşadık. Kimi ortamlarda bunun sunulup temsil edilmesi bile bir sorundu ya da ilk etapta mistik görülen/algılanan bir içerik ve ya da mistik hezeyan vb. öykü çağrıştıran kimliğin de sunulması gibi bir birliktelikle bu içeriğin sunumu ve üyelerin ortama adiyeti gibi sorunlar yarattı biliyoruz. Geçmişte bunu yaşadık. Ben sanırım örtüştürdüm...
Kaldı ki üye kimliğimin duygusal sorunları/çatışmaları vardır. İfade sorunları vardır. Bipolar vb. teşhisi vardır. Yazım içeriği anlaşılmaz ve bütünsellikten yoksun kopuk bulunur. Belki de öyledir. Ben anlayış ve empati bekliyor rahatsızlık verdiysem üzgün olduğumu ekleyerek tekrar özür diliyorum...

Kaldı ki üye kimliğimin bu biçimiyle atılmadan ya da bir takım moderasyona uğramadan açıktan bir çok ağır eleştiri almadan bir çok yerde yazması yazabilmesi bile lütuf olarak algılanıyor sanırım.. Özgürlüklükleri kutsuyoruz .. Amen....
Gerçekten ben özgün bir biçim ve karmaşasızlık arıyorum...

Daha iyi bir açıklamayı sanırım durgun kafa ile yapmalıyım..

Kurduğum gereksiz bağ ve verdiğim rahatsızlık için tekrar üzgün olduğumu söylemeliyim..

Bu arada kendim de yaşamdaki kimi şeylerden çeşitli seviyelerde ağır yılgınlık ve bıkkınlık yaşadığımı/duyumsadığımı ve bunun çözümü ve çıkışı için ve sanırım buna benzer nedenlerle buralarda takıldığımı/yazıştığımı da eklemeliyim.

Daha aylar önce başka bir forumda yılkı'n (yılgın) rumuzuyla (dertlerimi , öykümü -derdimi açmayı ve bunu hem aşmayı) denerken aynen böyle yılgınlığıma ve bıkkınlığıma vurgu yapıyordum bende....

Şüpheci Dinsiz
02-02-2019, 22:54
Aslında hem moderasyon hem de üyeler olarak birbirimize yeterince anlayış ve empati gösteriyoruz. Burası forum değil, dost meclisi.

Yeni üyeler bunu anlayana kadar küçük bocalamalar olabiliyor, ya uyum sağlayıp meclise katılıyorlar, ya uyum sağlayamayıp forumu terk ediyorlar. Maalesef toplumumuzda gittiği yere uyum sağlamak yerine gittiği yeri kendine benzetme eğilimi var. Halbuki gittiği yeri incelese, insanları anlamaya çalışsa daha verimli bir iletişimi olur, tepki alma olasılığını düşürür.

Yeni üyelerin önemli bir kısmı şu hatayı çok yapıyor, burayı sanal bir dünya, üyeleri de sanal kişiler sanıyor. Oysa hepimiz gerçek insanlarız, konuşulan konular gerçek, tespitler gerçek, sunduğumuz tarihi olaylar gerçek, düşüncelerimiz gerçek, eleştirilerimiz gerçek, çözüm önerilerimizin ardında birikim var. Yeni üyeler çoğunlukla toplumun dogmalarla kendisini boğmuş olduğunun farkında olamayabiliyor. Biz eski üyeler ise dogmaları çok çok azaltmış insanlarız. Bazen söylediklerimiz yeni üyeler tarafından hakaret, alay, küfür veya gerçeküstü gibi algılanabiliyor.

İşte size bir yılgınlık-bıkkınlık gerekçesi daha.

Bazen benim de bırakıp gidesim geliyor. Özellikle sevdiğim birikimli kişilikli insanlar forumu terk edince, ki şimdiye kadar yüzlerce çok değerli insan terk etmiş forumu. Bıkkınlık hissettiler demek ki, işin doğrusu bıkılmayacak gibi değil.

--/--

Sizin alınmanıza, rahatsızlık hissetmenize gerek yok. Sizinle gerçekten ilgisi yok, ki çoğumuzun sevdiği-saydığı-okuduğu bir insansınız.

"ictenlik"
02-02-2019, 23:30
Bunu asmak için merhaba gibi bir başlığım var sanıyordum aradım bulamadım

Geçtiğimiz hafta ağır bir yılgınlık , yokuluş çökmesi, ölüm gibi şeyler olması yada bunun istenci, yokmuşum gibi hissetme, hayatın büyük bir boşluk yalan olması gibi ağır şeyler deneyimledim
Ağır bunaltılar/zorluklar ve kendi içimde duygusal baskılar/çözülmeler deneyimledim
Bunlar benim bizim için ilk değildi bu yüzden çok umursamadık,geçişini/düzelmesini bekledik umduk ve her fırsatta da balkonun yolunu kollamadık
Bu deneyimleme dönemlerimde yazdıklarım kopuk olabiliyor dahası bu deneyimleme dönemleri gün içindeki iklimler gibi de olabilir
Ağır duygusal basılar çöküşler ve geçişler geçiriyoruz an be an biliyoruz
Bunlar sanırım benim bireysel hatalarımı ve kopukluğumu yaşamımı yeterince düzene almamamı da bunlar için önlem almamamı dikkatsizliğimi ve bunu getiren koşulları gözardı etmemi ve buna dair çözümlemeleri umursamam gerektiğini ifade ediyor
Geçen hafta daha önce hiç yapmadığım şeyler yaptım. Youtube dan siyasi gerçekliğe dair bir sürü film açtım. 14 Temmuz Filmi ve Kayıp Özgürlük diye iki film izledim. Bir sürü başka açık pencerede başka filmler bekliyor. Her iki filminde etkisi bende büyük. Kiminin sonunu kiminin içini değiştirme ,kiminin oluş biçimini o anını ve şimdisini değiştirme ve bunun için bir şeyler yapabilme istenci yoğundu. Duygusal sorgularım/sorgulamalarım da oldu

Salo izlemekten korkardım çekinirdim ya da korku değilse de yaşam bakışını ve dokusunu etkiler mi travmatik/karacıl olur mu derdim mesela ne zaman karşıma çıksa. Salo izlemeyi bile düşündüm.

Ben kimim ve kim olarak tanınıyorum bilmiyorum Kim olarak algılanıyorum onu da bilmiyorum
İşte insanlıktan bu noktada yardım bekliyorum/istiyorum
Sosyal vicdana, sosyal ortaklığa ve insanlık adına denene bu gibi durumlarda sığınabiliyoruz.
Tek sığınağım liderim yol göstericim olmasını umduğum insanlık (ve onun bağrı) dediğim henüz bu yolumu olduramadıysam oldurana kadar çaba göstermeyi umduğum/denediğim yol/yön aradığım sorguladığım o şey-
bilmiyorum...

Biz bir yerde üye/grup kırılması olması, bağ/bağlılar çökmesi, ayrışma gibi durumlar olduğunda bizim Kasyopya terminolojisine bağlı ve bağımlı sorgu ve özeleştirilerimiz var. Bireysel bireysel bir hatam dalgınlığım dağınıklığım varsa vardıysa umarım bunu düzeltebilirim. Öğreniyorum öğreniyoruz. Yolcuyuz öğreniciyiz buyuz. Egomuz baskın galip ve bizi yeniyor. Bunu biraz biliyor ve biraz farkındayım. Kesinlikle ego ve eristik denilen tutumlar üzerine sorunlarımız var. Bu arada uydurtudan duygu sömürüsü seansı dinlediniz . Özet..
Ne yani ben insanım.
Bizim bu Kasyopya işi nolcak? nasıl olcak? modundan çıkmalı..
Yanlışlarımız var -öğreniyoruz.
Ne yaptığımı inanın bilmiyorum. Her şey kendinden oluyor gibi..
Bilmiyorum..
Bizim bu Kasyopya işi nolcek? sorusu/sorunu bazen içimde dolaşıyor
Kasyopya ihalesi almış üstlenmiş gibiyim. Böyle olmamalı sanırım.
Umarım Kasyopya işi umulan gibi olur iyi olur insanlık yararına olur bilmiyorum ama umarım taşeron firma batmaz.
Ben kendimi açıklamak ve çatışmamı azaltmak adına yeni yollar ve içdöküşler deneyeceğim/arayacağım..
Çok fazla bireysel /birey temelli sorun ve bireysel sorunları ve itkileri başka bir işe karıştırma üzerine yapılmış hatalar var sanırım..
Bilmiyorum...
Kendi duygusal tabanımı arıyorum değerlendiriyorum.

Kasyopya üzerine bir çatışması sorusu sorunu olan var mı? Düzeltmem gereken ya da söylemem gereken bir şey var mı?

bilgivehis
03-02-2019, 04:17
işin doğrusu bıkılmayacak gibi değil.

12 Eylül öncesi yaşamımın tamamı devrimcilikle geçmişti. Daha sonra uzun yıllar örgütsüzlük, yoldaşsızlık ve hep yalnızlık içinde adeta açık hava mahkümuydum.
Çevredekileri anlıyor olmama rağmen beni anlayan olmaması çok acı veriyordu.
Ferhat Tunç'un ilk kasetini dinlerken ağlamama insanlar şaşırıyordu "Bunun neyine ağlıyorsun?" diyorlardı. Yüzlerce yoldaşımı kaybetmiştim, hepsi genç yaşlarda yok edilmişlerdi. Yaşayan ölüden farkım yoktu, kitap okumak belki de tek tesellimdi ama onu yaşama geçirememek daha acıydı.
Ne halt olduğunu bildiğim halde sırf yalnızlığımı üzerimden atmak için İşçi Partisine katılmıştım, lakin o da ayrı bir acı veriyordu.
Cezaevinden çıktığımda kendimi bilgisayarın başında buldum, daha kullanmayı dahi bilmiyordum. Sanal alemde gördüğüm manzara çok korkunçtu, kapitalizm topluma deli gömleği giydirmiş dalgasını geçiyordu. Hislerine ve değerlerine önem veren biri için bu daha çekilmez bir durumdu.
İşte TD foruma böyle bir haleti ruhiye içinde denk gelmiştim.

Evet insan bıkıyor ama ne ilginçtir ki, TD foruma daha ziyade bıktığım zamanlar uğrayasım geliyor.
Demek ki, bıkıldığında gitmek olduğu gibi bıkıldığında gelmek de var.

RollingStones
03-02-2019, 16:33
12 Eylül öncesi yaşamımın tamamı devrimcilikle geçmişti. Daha sonra uzun yıllar örgütsüzlük, yoldaşsızlık ve hep yalnızlık içinde adeta açık hava mahkümuydum.
Ferhat Tunç'un ilk kasetini dinlerken ağlamama insanlar şaşırıyordu "Bunun neyine ağlıyorsun?" diyorlardı. Yüzlerce yoldaşımı kaybetmiştim, hepsi genç yaşlarda yok edilmişlerdi. Yaşayan ölüden farkım yoktu, kitap okumak belki de tek tesellimdi ama onu yaşama geçirememek daha acıydı.
Ne halt olduğunu bildiğim halde sırf yalnızlığımı üzerimden atmak için İşçi Partisine katılmıştım, lakin o da ayrı bir acı veriyordu.
Cezaevinden çıktığımda kendimi bilgisayarın başında buldum, daha kullanmayı dahi bilmiyordum. Sanal alemde gördüğüm manzara çok korkunçtu, kapitalizm topluma deli gömleği giydirmiş dalgasını geçiyordu. Hislerine ve değerlerine önem veren biri için bu daha çekilmez bir durumdu.

Evet insan bıkıyor ama ne ilginçtir ki, TD foruma daha ziyade bıktığım zamanlar uğrayasım geliyor.

Yazdıklarınız hoşuma gitti ve çok içten buldum.
Söyleyeyim dedim.
Saygılar

Leonardo
04-02-2019, 00:51
Aslında beni de silebilirsiniz.

Çok fazla çoluk-çocuk, kıro filan olmaya başladı.

Onların kendi tartışma adabı var. Bana pek uymuyor.

2017'de geldiydim. O zamandan beri sohbet ettiğimiz / Yazıştığımız herkese selamlar.

(bu 1 haftadır forumu ele geçiren kıro takımını kast etmiyorum)

Sağlıcakla kalın. İyi akşamlar

karakedi
04-02-2019, 09:47
sayın bilgevehis

ben de mesajınızı samimi buldum. bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. o dönemi yaşamasam da yıllarca 12 eylülün hem insani, hem siyasi-ekonomik etkilerini tartıştık. okuduk. şimdi gelen nesile belki 12 eylül yüzlerce yıl önce yaşanmış gibi geliyordur. türkiye o kadar yozlaştı yani.

aslında darbe yüzünden sınıf hareketinin zayıflaması solla, devrimcilikle alakası olmayan insanların da yaşam şartlarını zorlaştırdı. çünkü bu bir tarih yasasıdır. tarihte dünyanın bütün ülkelerinde uygulayıp, test edebilirsiniz. bir ülkede sınıf hareketi, solculuk ne kadar zayıflamışsa o ülkede yoksullar daha fazla yoksullaşmış ve baskıya maruz kalmıştır.

vatandaşla sol arasında bağ kurulmasını gerektiren belki de en önemli ve en pratik konulardan biri bu.

umarım o günleri tekrar yaşarız şu an memlekette müthiş bir yozlaşma var.

bilgivehis
04-02-2019, 10:44
Teşekkürler arkadaşlar.

Cezaevinde dışarıdan kitap getiremezsin, sözde kütüphanede bulunan kitap türleri malum, dinci, ırkçı, kapitalist propagandadan ibaret. Koğuşlarda kitap bulundurmak yasak.
Böylesi bir ortamda koğuşların her köşesi fetocu yazarların, nurcuların kitaplarıyla doldurulmuş. Her ay devlet tarafından koğuşlara hacılar, hocalar getirilir. Vaaz verirler, nutuk çekerler sonra da iktidarın yalakalığını yapar giderler.
Öyle bir dinci propaganda ve psikolojik baskı var ki, koğuştakilerin neredeyse tamamı bundan etkilenerek namaz kılar.
Cezaevinin doğal baskısı ve bir de dinci baskı arasına sıkışır kalırsın, nefes dahi almakta zorlanırsın.

Lakin bunca dinci baskıya rağmen çok az da olsa bazı mahkümlarda ters teper. Sıradan bir inanırsa ateist reflexleri göstermeye başlar. Hatta öyle zaman gelir ki, "tanrıya da dinlere de inanmıyorum!" diye bağıranlara rastlarsın. Oysa o kişiler bu baskılara maruz kalmasaydı belki de böyle bir tepkiye ihtiyaç duymayacaklardı.

Cezaevindeki mahküm, yönetimden ve koğuştakilerden dışlanma, dayak yeme ve hatta öldürülme pahasına böyle bir tepkiye ihtiyaç duyarken, bizim dış dünyadaki işçi sınıfının kapitalizme çanak tutmasını gerçekten ciddi olarak sorgulanması gerekir.

Leonardo
05-02-2019, 18:03
- Merhabalar,

Silinme isteğimi burada yineliyorum. Öyle ya da böyle artık gelmeyeceğim.

Teşekkür ederim. :)

Şüpheci Dinsiz
07-05-2019, 00:05
karakedi adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

Tengrizm
23-05-2019, 20:03
Üyeliğimin sonlandırılmasını istiyorum.

ForumKirpisi
23-05-2019, 20:33

Bundan sonra siteden ayrılmak isteyen üyeler için yarışma formatı yapmaya karar verdik.

önce şu 3 soruyu yanıtlayın:

1) bu sene alaska'da gündüz ve gece ne zaman eşit olacaktır? alaskadaki en büyük sağlık problemini yazınız. (bu soru 2 soru gibi ondan dolayı ekstra aferin)

2) develerin adı geçtiği bir tür bitki türünün karaciğer üzerindeki etki mekanizmasını açıklayınız.

3) java formatlı class dosyaları çalıştırılmadan önce sırasıyla nelere çevirilir?

Şüpheci Dinsiz
23-05-2019, 20:46
Tengrizm adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

ForumKirpisi
24-05-2019, 02:51

ben de gidiyom.

Şüpheci Dinsiz
24-05-2019, 14:06

ForumKirpisi adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

bilgivehis
24-05-2019, 16:51
Forumdan üyelik sildirmek bana bir çocuğun diğer çocuğa küsmesinden ibaret gibi geliyor.
Öyle ya, bu üyelik sildirmenin başka bir anlamını bulamıyorum.
Foruma uğramazsın olur-biter, üyelik silinince veritabanından silinmez (öyle biliyorum).
Gördüğüm kadarıyla üyelik sildirenler genelde birilerine küsüyor, ne garip.
Oysa burası bir tartışma alanıdır, birilerine kızabilirsin, onunla mesajlaşmazsın ama bu küsme de neyin nesi anlamadım.
Acaba "Çocukluk hastalığı" mı?

Şüpheci Dinsiz
24-05-2019, 17:19
TuranDursun.com moderasyonu olarak şunu not etmemizde fayda var:

Kendi isteğiyle üyeliklerini sonlandırmış olan üyeler, buraya dilekçe bırakarak (https://turandursun.com/forumlar/misc.php?do=form&fid=25) üyeliklerini tekrar açtırabilirler.

Şüpheci Dinsiz
25-05-2019, 02:11
ForumKirpisi adlı üyenin sonlandırmış olduğu üyeliği, kendi isteği üzerine tekrar kullanıma açılmıştır.

ilahimasal
17-07-2019, 04:51

ilahimasal
27-07-2019, 00:50
Silsenize şu forumdan üyeligimi
Sevmiyorum bu forumu artık begenmiyorum.

Zorlamı ? silin üyeligimi.

ForumKirpisi
27-07-2019, 03:11
Silsenize şu forumdan üyeligimi
Sevmiyorum bu forumu artık begenmiyorum.

Zorlamı ? silin üyeligimi.

Eski mesajlar kalïyo sildirmek saçma. gitme zaten.

spartacus
27-07-2019, 21:42
Gereği yapıldı

Şüpheci Dinsiz
24-11-2019, 16:55
Türkü adlı üyenin sonlandırmış olduğu üyeliği, kendi isteği üzerine tekrar kullanıma açılmıştır.

kendosertadam
17-07-2020, 23:44
üyeliğimi sonlandırın.

Şüpheci Dinsiz
18-07-2020, 00:40
üyeliğimi sonlandırın.

Gereği yapıldı.

Şüpheci Dinsiz
07-12-2020, 00:30
Karakedi adlı üyenin sonlandırmış olduğu üyeliği, kendi isteği üzerine tekrar kullanıma açılmıştır.

karakedi
07-12-2020, 01:26
Karakedi adlı üyenin sonlandırmış olduğu üyeliği, kendi isteği üzerine tekrar kullanıma açılmıştır.

teşekkür ederim... tekrardan merhaba. ne kadar oldu bilmiyorum. bir süre önce üyeliğimin sonlandırılmasını talep etmiştim. foruma geri dönmek istediğim için açılmasını rica ettim. sağolsun şüpheci olumlu yanıtlamış. umarım yine eskisi gibi tartışmalarımız, bilgi paylaşımımız olur. tüm forum sakinlerine selamlarımı iletiyorum.

spartacus
07-12-2020, 02:24
Hoşgeldin...

Şüpheci Dinsiz
11-01-2021, 22:30
Finneas adlı üyenin sonlandırmış olduğu üyeliği, kendi isteği üzerine tekrar kullanıma açılmıştır.

Saint-Just
12-01-2021, 03:17
Merhabalar,

Foruma fazla katkım olmadığını biliyorum ama uzak kalamadım. Herkese selam 😊

Saint-Just
12-01-2021, 03:29
teşekkür ederim... tekrardan merhaba. ne kadar oldu bilmiyorum. bir süre önce üyeliğimin sonlandırılmasını talep etmiştim. foruma geri dönmek istediğim için açılmasını rica ettim. sağolsun şüpheci olumlu yanıtlamış. umarım yine eskisi gibi tartışmalarımız, bilgi paylaşımımız olur. tüm forum sakinlerine selamlarımı iletiyorum.

Bu arada seni görmek de çok güzel 😊

karakedi
17-01-2021, 13:48
teşekkürler Just. sen de hoşgeldin.

ozgur_beyin
17-01-2021, 21:31
Spartacus ayrıldığı bile n beni aydınlatsın lütfen

spartacus
18-01-2021, 02:27
Spartacus ayrıldığı bile n beni aydınlatsın lütfen
Merhaba ozgur_beyin, uzun zamandır görünmüyordun, umarım iyisindir ve ben buradayım...

Saint-Just
17-03-2021, 22:53
Merhabalar, Biliyorum tekrar geleli çok olmadı, yinede siteyle ilgili düşüncelerim değişmedi. Hala özgürlük ve birikim yönünden ülkede tek forum olduğunu düşünüyorum.

Ancak gerek site trafiğinin çok çok düşmesi, gerekse sosyal medya ve internet kullamını gerekli düzeye düşürüp minimum seviye'ye getirmek istediğim ve türlü başka sebeplerden ötürü moderatörlerden üyeliğimin tekrar sonlandırılmasını rica ederim. Uğraştırdığım için üzgünüm gerçekten, ancak bu sefer kararım kesin.

İçimden gelen her şeyi paylaşmaya çalıştım. Bundan bir kişi bile bir şekilde faydalanmışsa ne mutlu bana. Böyle bir ortamın sürmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederim.

Umarım daha güzel bir ülkede buluşuruz. İyi forumlar.

Şüpheci Dinsiz
17-03-2021, 23:01
Merhabalar, Biliyorum tekrar geleli çok olmadı, yinede siteyle ilgili düşüncelerim değişmedi. Hala özgürlük ve birikim yönünden ülkede tek forum olduğunu düşünüyorum.

Ancak gerek site trafiğinin çok çok düşmesi, gerekse sosyal medya ve internet kullamını gerekli düzeye düşürüp minimum seviye'ye getirmek istediğim ve türlü başka sebeplerden ötürü moderatörlerden üyeliğimin tekrar sonlandırılmasını rica ederim. Uğraştırdığım için üzgünüm gerçekten, ancak bu sefer kararım kesin.

İçimden gelen her şeyi paylaşmaya çalıştım. Bundan bir kişi bile bir şekilde faydalanmışsa ne mutlu bana. Böyle bir ortamın sürmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederim.

Umarım daha güzel bir ülkede buluşuruz. İyi forumlar.

Saint-Just adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

Elakerem
23-03-2021, 02:12
Benim de üyeliğimi sonlandırın.

Şüpheci Dinsiz
23-03-2021, 15:17
Benim de üyeliğimi sonlandırın.

Elakerem adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

TENTEN
08-11-2022, 20:33
Üyeliğimi sonlandırabilir misiniz ?

Şüpheci Dinsiz
08-11-2022, 22:25
Üyeliğimi sonlandırabilir misiniz ?

TENTEN adlı üyenin üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.

Andrew
21-06-2023, 08:52
TD Sitesi moderatorune,

Bir haftadir kisiligime saldirilip hakaret ve kufur edilmistir. Kendileri boyle insanlardir, onlari ayiplamiyorum.

Artik yazmayacagim. TD sitesindeki Alvin isimli uyeligimin sonlandirilmasini rica ederim.

Saygilarimla

dine mine ne
21-06-2023, 11:16
TD Sitesi moderatorune,

Bir haftadir kisiligime saldirilip hakaret ve kufur edilmistir. Kendileri boyle insanlardir, onlari ayiplamiyorum.

Artik yazmayacagim. TD sitesindeki Alvin isimli uyeligimin sonlandirilmasini rica ederim.

Saygilarimla

Eğer gidersen, tam da istedikleri şeyi yapmış olursun. Fakat pes etmemen gerektiğine inaniyorum; çünkü onlar senin düşündüğün gibi sıradan insanlar değiller, onları takmanın anlamı yok. Dindar olduklarını unutmaman gerek. Onlar, kendi inandıkları doğrular adına karına, çoluk çocuğuna bile küfür edebilirler ve hatta daha da ileri giderek kafanı bile kesmeye kalkabilirler. Cünkü bunlarin kafaları, kendi yorumladıkları dindarlıkla şekillenmiştir. Sen ise, foruma anlam katan nadir kişilerden birisisin ve lütfen, güzel insan, sakin gitme, rica ediyorum.

Khaos
21-06-2023, 17:47
Site yönetimine

Bu pislikleri ve neyi temsil ettiklerini iyi biliyorum.
Sermayenin 500 yıllık tarihinde işlediği her suçun ortağıdır sermaye ideolojilerinin papağanlığını yapanlar.

Zaten bunu bilen biliyor.
Kültürel hegemonyanın çevremize ördüğü duvarda birer tuğla olanları gördükçe öfkemi kontrol edemiyorum.

Foruma zarar veriyorum. Forum bana zarar veriyor.
Bunlar efendilerin köpekleri.
Yaşadıkları kemiği hakedebilmek için burdalar. Zaten bunlardan heryerde o kadar çok var ki.

Gökyüzünden bahsetmeleri, yeryüzünü sömürmek içindir demişdi birisi.

ilahimasal
21-06-2023, 17:56
Site yönetimine

Sermayenin 500 yıllık tarihinde işlediği her suçun ortağıdır sermaye ideolojilerinin papağanlığını yapanlar.

Üyeliğimi sonlandırmak istiyorum .

Site yönetiminin bunu yapmayacağina eminim .

Andrew
21-06-2023, 21:07
Site yönetimine

Kültürel hegemonyanın çevremize ördüğü duvarda birer tuğla olanları gördükçe öfkemi kontrol edemiyorum.

Foruma zarar veriyorum. Forum bana zarar veriyor.
Bunlar efendilerin köpekleri.
Yaşadıkları kemiği hakedebilmek için burdalar. Zaten bunlardan heryerde o kadar çok var ki.

Gökyüzünden bahsetmeleri, yeryüzünü sömürmek içindir demişdi birisi.

Ben de senin gibi salak'lari bilirim. 15 yildir, her tartismada konuyla ilgili, ilgisiz ayni seyleri soyler durur. Salak herif herif. Ilahimasal sen de salak herifsin. Bi bok bildigin yok, konusup durursun. Salak herifler.

Supheci'ye de kufur edeyim de, uyeligimin iptali garanti olsun.

Supheci, sen de salaksin. Seni yonetime aldiranlardan biri de bendim. Tek basina, yazin durun burada. Aptal aptal insanlarin salak mesajlarini buraya aktarmaktan baska yaptiginiz birsey yok. Yok twitter yok bisey.

Salak herifler. Kac yasina gelmissiniz, forumlarda dert kosesi kurmussunuz.

Size yok bilim milim. Siz ne anlarsiniz felsefeden, bilimden.

Salak herifler.

Simdi silin benim uyeligimi, yanina da yazin "atilmistir", "kovulmustur" diye.

Salaklarlar.

Al bir salak herifi, vur diger salak herife :)

Benim cocugum oldu, sevgi nedir dedim, ana avrat bana kufur edildi. Kimse de mudehale etmedi.

Ben simdi gidiyorum. iki cumle yazi yazamayan salaklarla ayni ortamda durmak istemiyorum.

Medeni insan gibi konusamadiniz. Cunku salaksiniz. Kufur etmeden konusamadiniz.

Aptal kokusmus fikirlerle yillardir ayni seyi soyluyorsunuz. Salaklar. Ben niye vaktimi burada harcayayim.

Salaklar.

Simdi sikktirin gidin.

Ben, cikis yapiyorum, ve bir daha ugramayacagim.

simdi salak salak yazin,

Khaos
21-06-2023, 21:52
İkiyüzlü Alvin

Burda sahte burjuva nezaketi, özelde ise gırla küfretmişsin.
Oğlum, peki seni yönetime aldıran kimdi.

Sevgilin, en sevdiğin arkadaşına kendini düzdürdüğünde de aynı soruyu sormuştun.

"Sevgi nedir"

Cevap aynı: çoğalma içgüdüsünün rafine biçimidir sevgi.

Herkesin sevgisi yüreği kadar diyor ya Müslüm
Ben de diyorum ki, herkesin nefreti sevgisi kadar.

Yavaş yavaş ölmeye yaşamak diyorlar.

Bugün ikinci oğlunu kucağına almışsın. Eyvallah.
Ben üçüncü oğlumu 22 sene önce kucağıma aldım.

Daha dur bakalım.
Acele etme
Daha dünkü çocuksun. Bu forumda altını az bezlemedik.

Bu arada ilahimasal'a da fazla bulaşma bence.
Kendi durumunun ideolojisini üretmeyi rededip kendi çabasıyla gerçeğin peşine düşmüş kendi yolunda yürüyen, düşünce namusu olan bi adamdır.

Tabi siz bilmezsiniz düşünce namusu ne demektir.

ilahimasal
21-06-2023, 22:13
Alvin , İhbar butonu çalışmıyor diye yaptıgın çirkefliklere bak .

Forumun öyle bir butonu olması bile yanlış , ne işi var muhbirlerin ispiyoncularin buradaki , oyle bir butona ihtiyaç duysun.

Andrew
21-06-2023, 22:13
....

Khaos
21-06-2023, 22:30
Alvinciğim

Saygıya sevgiye ya da zekanın takdir edilmesine hiç ihtiyacım yok.
Hem de çok uzun zaman oldu bunları artık siklememeyi öğreneli.

Uzo içiyorum şu an, Yunan rakısı.
İhtiyacım olan ise, bi duble daha.

Yani, hepsi sadece yanılsama evlat.

Boşver
Gerzek olsak ne olmasak ne.
Ne farkeder.

Sen takıl kafana göre.

Forumlara takılma. Gereği yok.
Amariganın neresindesin lan.
Cigara serbest mi

OG Kush öneriyorum
Çok iyidir

Felsefeyi *******, sana bişey olmasın

Andrew
21-06-2023, 23:39
Ben, bu kufurleri ettigim icin ozur dilerim.

Cok ustume geldiniz.

Bu benim son online olusum.

Andrew
21-06-2023, 23:41
Alvin , İhbar butonu çalışmıyor diye yaptıgın çirkefliklere bak .

Forumun öyle bir butonu olması bile yanlış , ne işi var muhbirlerin ispiyoncularin buradaki , oyle bir butona ihtiyaç duysun.

Hak ihlallleri...Sana her seferinde saygiyla, sevgiyle yaklastim. Bir kaba soz bile etmedigim halde hep pislik yaptin.

Gule gule

Şüpheci Dinsiz
22-06-2023, 03:02
Alvin,

Supheci'ye de kufur edeyim de, uyeligimin iptali garanti olsun.

Supheci, sen de salaksin. Seni yonetime aldiranlardan biri de bendim.

Bunu duyacağıma aldırılmamış olmayı yeğlerdim.

--/--

Foruma Alvin olarak geldiğinden beri mesajlarını okuyorum, üzerinde düşünüyorum. Senin iyiliğin için bir tespitimi dostça uyarı şeklinde yazayım.

Anladığım kadarıyla sevgili Evrensel İnsan gibi olmak, onun gibi düşünmek, onun gibi yazmak için epey çaba gösteriyorsun. Çoğunlukla kötü bir taklide dönüşüyor ki, bu bana istemsizce Anthony Perkins (https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Perkins)'in canlandırdığı Norman Bates karakterini hatırlattı.

Bunu yapma, kendine de ailene de çok zarar verirsin. Mutlaka yardım al.

Umarım hayatın istediğin yönde değil, lehinde ilerler.

Hoşçakal.

Andrew
22-06-2023, 07:16
Ozur dileyerek son mesajimi yazmak istiyorum. Daha sonra bu siteye bir daha ugramayacagim.

Son bir yazi yazma geregi duydum. Kusura bakmayin.

1- Bana bu sitede pek cok kere pis ithamlarda bulunuldu. (ithamlarda bulunan lahimasal) Hakaret edildi, (filozof) kufur edildi. (khaos)

Ilahimasal, khaos, ve filozof hatalisiniz kardesim. Ben hic bir kaba soz yazmadigim halde bana bu yapildi. Ben sadece bana yazilanin AYNISINI yada benzerini bunlara iade ettim.

Bana hakaret edip kufredenlere gerekli islem yapilacak mi?

filozof;

"Sen ahlaksız ve şerefsiz ABD emperyalizminin ve kapitalizminin piyonu bir cahilsin. Üstelik dünyaya çocuk getirip onu öldürecek kadar da bencil, cahil ve aşağılık bir yaratıksın. Bir de Filozof bana küfür etti diye yalan söylüyorsun, az ötede ağla çocuk gibi zırlamanı çekecek değilim."

Bu hakaretlerin bir karsiligi var mi? Sen Supheci, bunlara gozunu kapatarak hala "durustce" DK'yi islettigini mi soyleyeceksin? Khaos, hic bir gerekce yokken bana KUFUR ETMEDI mi?

Herhangi bir islem yapildi mi?

2- Ben, Evrensel dostumu kopya etmedim. Ben, yazdigim yazilarin ana fikrini okudugum universiteden ogrendim. Simdi doktora yapmaktayim. Yazdiklarimi Isvicre'ye de gitseniz, Ingiltere'ye de gitseniz, Amerika'ya da gitseniz aynisini ogrenirsiniz. Ornegin bilimin tabani epistemolojidir. 9epistemoloji de bir felsefedir) Bu, universitede ogretilen bir bilgidir. Materyalizmin bir felsefi gorus oldugu ise, dunyanin her yerinde ogretilir. Kaldi ki ben felsefeci de degilim. Tartismaya da, ogrenmeye de acigim.

3- Evrensel, constructivist epistemoloji'ye bagli, dunya gorusunu de bu felsefi goruse gore acikliyordu. Ben, empirizim/rasyonalizm arasinda kendime gore bir goruse sahibim. Evrensel gibi dusunmuyorum. Bu iki gorus, birbirinden daglar kadar farkli.

Ustelik, evrensel etik konularinda subjectivism gorusunu savunuyordu, ben bir seyi savunmuyorum. [ cunku bu konuda bir karar veremedim] Kaldi ki, savunsaydim, Kant'in Deontoloji'sini savunurdum. Subjectivism ve Kant'in deontolojisi SIYAH ile BEYAZ kadar farklidir.

Su anda Evrensel yasasaydi, ona yanildigini soylerdim. Evrensel ile DUNYA GORUSUMUZ farkli.

4- Ben kendi ideolojimi katmadan yazmaya calistim ki, beni degil, bilgiyi konusalim ama her sefferinde bana ithamlarda ve hakaretlerde bulunuldu.

5- Her mesajimda saygiyla yazdim, bilgi icerigi ile yazdim. Ogrendigimi paylastim. Kotu mu ettim.

6- Ben herkese saygideger ve sayin ile basladim ki, saygiyla yazi yazilsin. Ama yine bana kufur edildi. Ben, ayni karsiligi vermeden once edildi.

7- Evrensel surekli Amerikan emperyalizmini/kapitalizmini elestirirdi. Ben, onun gibi anti-kapitalist degilim. Emperyalizme ben de karsiyim. Isteyen istedigi goruse sahip olur, bu adamlarin bana kufur etmesi mi gerekiyordu?

8- Kizginligimdan sana da hakaret ettim. Ben sana 2 kere selam verdim, ozelden yazdim. Sagligini da sordum, adam yerine koyup, tesekkurler demedin. Benim, alkolik oldugumu forumda yazdin. /Ben 6 yildir icmiyorum o ayri.

Ama yine de sozlerimden dolayi ozdur dilerim.

Khaos'tan da ozur dilerim. Bana ilk o kufur ettigi halde. Hak etmedigim halde.

Ilahi masal ve filozof, siz S.TRIN G.din.

Bu benim bu forumda son yazimdir. Bu yazimi, bu mesajdaki uyeler gorene kadar bekletmeni, daha sonra sandiga almani rica ediyorum. Bu da son ricamdir; yine de karar senindir.

Siz de hoscakalin.

Kimseye de bir ceza verilmesin. Artik bir onemi yok.

ilahimasal
22-06-2023, 08:11
Hak ihlallleri...Sana her seferinde saygiyla, sevgiyle yaklastim. Bir kaba soz bile etmedigim halde hep pislik yaptin.

Gule gule

Belkide isimlerini anmadan övdüğün kutsallaştırdiğın yapılar için sana yapılan dozu şiddetli eleştirilerden alınmış olamaz mısın ?

Sana yazdığım yazılar Şöyle bir baktımda küfür müfür etmemişim , sana yakıştıramadığim için uslubum sert gibi olsada gayet normal şeyler yazmışım.

Sende buton da buton , o dügmeye basıp şikayet edicem diye tepkiler veriyorsun.

Anlıyorum seni , eleştirdigimiz ve tarafı olduğun şeyi kabullenmediğimiz için cezalandırlılmamızı istiyorsun.

Tamam başkalarını bilmemde , yönetim bana ceza versin , sende bi rahatla
Eyyy yönetim Ceza kesin bana , ayağımdan asın alvin huzur bulsun.

Andrew
26-04-2024, 06:42
Dinsiz,

Cek ipimi, iptal et site uyeligimi. Artik yazmayacagim. Sitede diyecegimi demek icin geldim bugun. Cevap hakki dogurmuslardi. Dedim ve simdi gidebilirim.

Hoscakalin

Şüpheci Dinsiz
26-04-2024, 13:07
Dinsiz,

Cek ipimi, iptal et site uyeligimi. Artik yazmayacagim. Sitede diyecegimi demek icin geldim bugun. Cevap hakki dogurmuslardi. Dedim ve simdi gidebilirim.

Hoscakalin
"İpini" çekmeyeceğim, "site üyeliğini" iptal etmeyeceğim.
Elim gitmez.

Andrew
26-04-2024, 18:52
"İpini" çekmeyeceğim, "site üyeliğini" iptal etmeyeceğim.
Elim gitmez.

Tesekkurler, Hoscakal Supheci.

Eskiden soyledigim kaba sozlerim icin de ozur dilerim.

Hoscakal.

bilgivehis
26-04-2024, 20:51
Tesekkurler, Hoscakal Supheci.

Eskiden soyledigim kaba sozlerim icin de ozur dilerim.

Hoscakal.

Alvin sen çocukmusun böyle şeylere küsüyorsun?
Bana ve benim değerlerime bu forumda neler dendi ama herkesin kendi görüşü diyerek önemsemedim.
Senden de aynısını beklerdim, insanların görüşü ne olursa olsun senn amacın öğrenmek ve bildiğini paylaşmak olmalı.
Örneğin, senin tartışmalarından ben yararlanıyorum, yani işe yarıyor, o halde çocuk gibi terketmenin anlamı yok.
Hani hakaret gördüm diyorsun, boşver sonuçta art niyet olduğunu sanmıyorum.
Yani art niyet olmadığı için sen de sonuçta cevap vererek dengeliyorsun.
Üstelik burası forum, herkesin üslubu istediğimiz gibi olmaz, biraz tolerans gerekir.

Ayrıca foton-noton, gölge enerjisi gibi şeyler hiç ilgimi çekmemişti, bak sayende ilgilenir oldum.
Gidersen senin hem bilginden hem paylaşımlarından mahrum kalmamızı herhalde istemezsin.

Andrew
17-04-2025, 01:54
Spartacus,

Bu mesaji dikkatlice okumani rica ediyorum.

Sana saygiyla yaklasan, hatta seni seven birine bile, yalnizca bir mesaj sonra cirkin, terbiyesiz ve yakisiksiz karsilastirmalar yapacak kadar sinir tanimaz hale gelmen, gercekten uzucu. Farkli dusundugum ve dogrulari dile getirdigim icin bana [ve gecmiste baska uyelere de olmustu] yonelik haksiz ithamlarin, hakaretlerin ve uslubun kabul edilemez.

Bu nedenle hem seninle olan diyalogumu hem de bu forumdaki uyeligimi sonlandiriyorum.

Yaptiklarin sana hic yakismadi, dostum. Hic yakismadi.

Bundan boyle bu foruma katilmayacagim. Uyelere yonelik kucumseyici tutumun, onlari cirkin benzetmelerle anman, etiketlemen ve haksiz suclamalarda ve ithamlarda bulunman nedeniyle seni acikca protesto ediyorum.

Bu mesajimdan sonra yazacagin herhangi bir iletiye de artik bakmayacagim. Cunku gosterdigin bu seviyesizlik karsisinda, ne yazik ki kendi sinirlarini bile fark edemedigini goruyorum.

Artik kendi soylediklerini yalnizca kendin duymaya devam edebilirsin.

Benim icin bu konu burada kapanmistir. Cikis yaptiktan sonra siteyi takibi birakiyorum.

Uyeligimin sonlandirilmasini rica ediyorum.

spartacus
17-04-2025, 03:25
bak Andrew, sen istiyorsun ki ne dersem o olsun(farkına varmasan da bazen mesnetsiz konuştuğun, monologda direttiğin için rencide ediyorsun), mesnetsiz konuşayım, ama kimse ifadelerimi değerlendirmesin(niyetten bağımsız söylüyorum, görünürde olanı tahlil ediyorum, "kişisel algılayım, konuşturmayım" noktasına varıyor, sıklıkla bu yola giriyorsun - istemesdne sonuç buna varıyor). Birisi sana görüş veya fikrini sunsa ve seninkiyle çatışsa veya bir iddiayı değerlendirirse şahsına söylüyor sanıyorsun, ne zaman tıkansan bu yollara başvuruyorsun(ben bu tür durumlarda, dayanak koyarak fikrimi dile getiriyorum. Yani şahsıma almadığım gibi, şahsi de bakmıyorum, ama kişiler dayanaksız kalırsa, vay efendim şahsıma yöneldin, kendini ne sanıyorsun, her şeyi sen mi biliyorsun diye mutahabı itibarsızlaştırmaya yöneliyor -üstelik dayanak sunduğum ve yorumladığımı söylediğim halde, ne alakası var? Çürüt dayanaklarımı, koy dayanaklarını, o zaman sana da katılırım, olay bundan ibaret. İtiraz etmeyi veya tahlil, tespiti bile hakaret, kişisel alıyorsun, neredeyse aksi soru soranın ümüğüne çökecek gibisin...

Şimdi ben çıkıp ipe sapa gelmez iddialarda bulşunsam, sen de kanıt istesen, bunlar uydurma desen, neden kendime hakaret ettiğini düşüneyim? Sen neden buraya çekiyorsun, bu normal mi?... Bak burada da dayanak sunmadın, alıntı yapmadın, sadece itham ediyor, isnat ediyor, kenara çekiliyorsun.

Sözde kendisine hakaret ettiğimi vb. iddia ettiğin yazım aşağıdadır, dayanak istemişim dayanağın yok, ama iddian var... Yandaş medyanın yalanları demişim, dayanağın yoksa uydurmadır demişim, ne demeliydim, eline sağlık Andrew, yücesin, büyüksün, yüceliğin, bilenlerin kralısın, güzel uyduruyorsun(kalıbına sokuyorsun) mu demeliydim? Kaldı ki iddiaların varsa elbette dayanağı da olmalı. Nasıl vardın o kanıya? (demokrasilerde, demokrasi karşıtları da olacaktır, günümüz dünyası bu durumda, onlarla da mücadele edilir, hatta onlar, kılıç, kalkan savaşa bile girerler(IŞİD, faşist yapılar, sermaye klikleri vb. gibi), örneği nereden aldığın, nereden baktığın bile önemli). Nerede şahsını hedef almışım? hakaret ne? Ayrıca kutsal yüceliğinizi de anlayamadığım, dayattığınız biçimde olamadığım için özür dilerim.. Tek bir paragraf ver, hakaret nerede?

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=661750#post661750

Öğrenme yolunda, bilgiye aç olmaktan çok, rüşt ispatı, ego meselesine takılmışsın gibi. O konuda eksik söylemiş olabilirim, özünü bilmiyordum, o açıdan bakmamıştım vs. hiç demiyorsun, yeterince bilmediğin ya da çok yüzeysel bildiğin konularda bile ancak derinlemesine veri, dayanakla verebileceğin yargılara varıp(kulaktan dolma), bunu da DAYATIYORSUN, "Nuh diyor peygamber demiyorsun" sözü gibi. ben ne demişsem sen o olacaksın, öyle düşüneceksin, kendini öyle kabul edeceksin, soru sorma, eleştirme der gibi dayatıyorsun, sıkışırsan o da benim düşüncem diyorsun(olmaz, her konuda bunu yapmamalısın), her konuyu bu düzeyde kategorize etmemeliyiz... Derdin konuyu objektif olarak ele almaktan ziyade insanları kendine göre oluşturduğun kalıplara, yüzeysel ve eklektik, seçici davranılmış sonuçlar üzerinden, safsata yöntemleriyle(özelden, genele) sıkıştırmak ve dayatmaya dönüşüyor. Örneğin, herkesin yaşam hakkına riayet eden birisi, hayatına kast halinde meşru müdaafaya girebilir, çatışabilir, iradi değil, zaruriyete dönüşebilir. Çıkıp, "işte bakın sözde herkesin yaşam hakkını savunuyormuş, ama nasıl da şiddete başvurmuş, teorisi anlamsız, yaşam hakkına saygısı yok" demek gibi. Bu tür yaklaşımlar objektif, bilimsel, mantıklı da değil, pragmatist, fırsatçı çarpıtmalardır. Bunu yapanları kaynak, model alırsak, tabi ki muhatap bu yanlışı, kaynağın sahteliği, ikiyüzlülüğünü dile getirmek zorunda kalır)... Sonra böyle gönül koyuyor, küsüyorsun vs... O kadar basit, mesnetsiz olmamalı ve yüzeysel yargı, ön-yargı esaslı tutumda, en azından muhataba kendini ifade edebilme, açıklama, detaylandırma hakkı tanımalısın...

Bana cevap hakkı verdiğin için yazdım, senin de hakkın var, yazar, yazmazsın, irade senin, 3 gün bekleyelim, sonra gereği yapılır...

Ahlaksız
22-10-2025, 18:51
Merhaba. Üyeliğimi sonlandırmak istiyorum.

Şüpheci Dinsiz
28-10-2025, 18:22
Merhaba. Üyeliğimi sonlandırmak istiyorum.

Merhaba sevgili Ahlaksız, belirli bir sebebi var mı?

Ahlaksız
28-10-2025, 22:16
Merhaba sevgili Ahlaksız, belirli bir sebebi var mı?
Siteyle alakası yok sevgili Şüpheci Dinsiz.

Sanırım 6 yıldır X'de aktifim. Oradaki hesabımı kapattım. Burayı da kapatmak istedim.

Burada yeni bir hesap açıp, dini konular dışında aktif olmayı düşünüyorum.

Niye X'de ve burada hesabımı kapattım, kapatıyorum;

-Diamond Tema'nın hadis paylaşması sonrası, hakkında yakalama kararı çıkarılması, bizzat bakanın bu konuya müdahil olması,
-Karikatür çizenlerin ters kelepçeyle tutuklanması,
-Youtube'da bir hadis paylaşan ve bu hadise gülen iki kişinin tutuklanması,
-Mustafa Öztürk'ün başına gelenler
-Sevan Nişanyan, Enver Aysever ya da Celal Şengör. Hepsi yargılandı, kimi ceza aldı.

En son Yer6 film Youtube kanalının başına gelen şeyden sonra bu kararı aldım;
https://www.instagram.com/reel/DQFxbO3ArCd/

Ne zaman ülkede ifade özgürlüğü teminat altına alınır, o zaman dini konularda söz söyleyebilirim ama şu an bırakın cümle kurmayı, gülsek hapisteyiz.

Korkuyorum, kendimi riske atmak istemiyorum. Hepsi bu.
Dini konularda yazabilen, yazmayı seven birisiyim ama yazamam artık.

'Güldü' diye insanları yargılıyorlar, hapse atıyorlar. Beni s.kerler.

Saygılar.

Şüpheci Dinsiz
28-10-2025, 22:28
Sevgili Ahlaksız'ın üyeliği, kendi isteği üzerine sonlandırılmıştır.