Orijinalini görmek için tıklayınız : Misyon Tamamlanmadi
Bilindigi gibi bu gece ABD'nin yeni devlet baskani buyuk ihtimalle belli olacak. Aksam eve donerken bir gazetede Bush'la ilgili bir yazi gordum. Yolda gelirken sizin icin cevirdim. Eminim gazetelerde bir suru detayli yazi cikmistir bu konuda. Ben biraz da yabanci dil pratigimi artirmak icin yaziyi aceleyle cevirmeye calistim.
Yazinin ciktigi gazete pek ciddi bir gazete sayilmaz. Siradan bir ucretsiz gazete. Tek ozelligi su ki, Isvicre'nin en cok okunan gazetesi. Cunku tren ve otobus duraklarinda ucretsiz olarak dagitiliyor. Siradan bir Isvicre'linin goruslerini yansittigini tahmin ediyorum.
Misyon tamamlanmadi
Yukselisine baslamadna once bir hovarda ve sorunlu bir cocuktu. Alkol hayatini yonlendiriyordu. Fakat Saul, Paul’a donustu. George W. Bush 1986’da, 40 yasinda Methodistlere katildi ve alkolu birakip yeniden dogan bir hiristiyan oldu. Iki yil sonra, 1989’da Amerika baskani olan babasinin destekcisi olan basarisiz bir dogal gaz sirketinde calismaya basladi.
Genc George politik kariyerine 1994 yilinda Teksas senatoru secilerek basladi. Ikinci donem senatorlugu sirasinda Amerikan baskanligini Al Gore’a karsi ucu ucuna ve oldukca tartismali bir secim sonrasinda kazandi. Secim slogani „duyarli muhafazakarlik“ idi. „Duyarli muhafazakarlik“ yoksullara sosyal yardimin azaltilarak dini organizasyonlar araciligi ile yardim yapilmasi, zenginlere ise vergi kolayliklari anlamina geliyordu.
Parlak baslangic
Bush, Ocak 2001’de Beyaz Saray’a yerlesti. Ayni yilin Eylul ayinda duyarliligini gostererek Kyoto protokolunden ayrilma karari aldi. Vergi oranlarini azaltma plani gerci isledi ve kisa bir sure memnuniyet yaratti ancak su an devlet kasasinin bos olmasi bunun yanlis bir karar oldugunu ortaya koydu.
Bush’un en parlak gunu 11 Eylul’de yapilan saldirilarla geldi. Teror saldirilarinin ardindan direk olarak „Savastayiz“ dedi.
7 Ekim 2001’de ABD, uluslararasi guclerin de destegi ile Afganistan’da El Kaide ve Taliban’a saldiriya gecti.
Irak Savasi
Bush 2002’de Saddam Huseyin’in Teror’u ile oynamaya basladi. Uluslararasi tepkilere ragmen Irak’in kitlesel silahlara sahip oldugunu kanitlamaya calisti. Bu kosulda BM’i devreye sokmasi zordu. ABD, Irak’a saldirma niyetini ortaya koydugu zaman butun dunyada savas ve ABD karsiti gosteriler yapildi. Bush, 2003 Mart’inda „Iyilerin koalisyonu“ adini verdigi guclerle Irak’a saldirdi.
1 Mayis’ta Irak savasi icin „gorev tamamlandi“ diyerek savasin bittigini ilan etmesi buyuk bir tespit hatasiydi. Irak ve Afganistan’daki savasta daha o zaman 100.000 kisi olmustu. Bu savaslar ABD’ye 100 milyar dolara ve buyuk bir imaj zedelenmesine mal oldu.
Iskence ve Ihmaller
Dunya gucu ABD’nin imaji, terorizme karsi savasta uyguladigi insan haklarina aykiri tutuklamalar ve iskencelerle surekli zedelenmeye devam etti. Irak’taki Abu Garip cezaevinde ciplak mahkumlarin ustune kopeklerin salindigi fotograflar ve Kuba’daki Guantanamo cezaevinde yapilan iskencelere dair kanitlar fotograflar dunyaya yayildi.
Bush, „yurtsever guc“ ile birlikte terorizme karsi savasinda yurttas haklari ve kendi taraftarlarinin suclamalarina maruz kalsa da, 2004’deki secimi kazanarak yeniden baskan oldu. Ve bu seferki baskanligi bir baska felaket ile basladi.
Katrina Kasirgasi
29 Agustos 2005’te Katrina kasirgasi ABD’nin guney bolgesini vurdu. Bentler yikildi, New Orleans sular altinda kaldi. 1800 kisi oldu. 93 milyar Franklik zarar hesaplandi.
Fakat Bush, 11 Eylul’den sonra oldugu gibi kurtarici olamadi. Bush yonetimininin butun uyarilara kulak arkasi ettigi yapilan yardimlari acemice curuttugu ortaya cikti.
Bugun
Ve bugun? Emlak ve finans krizi ABD’yi silkeledi ve yonetim yeniden guven kazandi. Fakat Bush bundan kazancli cikamadi. Laura Bush, kocasinin goreve baslamasindan hemen once „Washington’a yeni arkadaslar kazanmaya geldik“ diyordu. Yenilerini bulamadiklari gibi, eskilerini de kaybettiler. Bush’un ilk maliye bakani Paul O’Neill Bush hakkinda „Bu kadar meraksiz birini gormedim. Hicbirseye karsi gercek bir ilgisi yok“ diyor.
Bush artik medyada cok seyrek gorunuyor. On planda halefleri yer aliyor. „Solgun, gucsuz, koturum“. Gazeteciler onun hakkinda son gunleri icin boyle diyor. Halbuki onceleri kovboy yada modern bir hacli askerine benzetilirdi.
Avrupa George W. Bush’a bir tek gozyasi dokmuyor, dunyanin geri kalani ve kendi dostlari da oyle. Tarihcilerimizin yaptigi bir ankete gore yuzde 61 ile butun zamanlarin en kotu ABD devlet baskani. Amerikalilarin yuzde 76’si ondan memnun degil. Bush’un Afrika’ya yapilan yardimi uc katina cikarmasi gibi iyi taraflari ise dag gibi yigilan elestirilerin altinda kalmis durumda.
Emekliligi
Bush, 20 Ocak 2009’da karisi Laura ile birlikte Beyaz Saray’dan ayriliyor.
Dunyanin bu en guclu adami geri kalan hayatini gecirmek uzere Houston(Texas)’ta bir ev satin aldi ve hemen yanindaki dev ciftliginde yasamayi ve bir kitap yazmayi planliyor. Bu kitapta „bazi seyleri yerli yere koyacagini“ soyluyor.
Sesi bir daha zor cikacak gibi gorunuyor. San Fransisko sakinleri bir kamu binasina onun adinin verilmesini onerdiler. Bu bina bir kanalizasyon aritma tesisi.
AKHENATON
05-11-2008, 02:19
Helal olsun adama 6 milyar salağı 100 yıldır yönettikleri için.dedesi babası ve kendi.
Akhenaton
Hanedan bu üçlemeyle bitmez.Yeni bir bush daha gelir.100 yıllık limiti uzatmak gerek kanımca.
AKHENATON
05-11-2008, 02:36
Akhenaton
Hanedan bu üçlemeyle bitmez.Yeni bir bush daha gelir.100 yıllık limiti uzatmak gerek kanımca.
kızları var sanırsam, biriyle evlenirsem bırak yüzü bir 500 daha götürürüm.:D:D
AKHENATON
05-11-2008, 09:59
Zenci başkan istemiyoruz.
imza
------
Türk komünistleri
Türk Liberalleri
Kürtçüler
Şeriatcılar
Kısaca emperyalistler.:):):)
Herhalde Akhenaton ve benzer dusunceleri paylasanlara gore ilk uc gruba da giriyorumdur. Hem Turk komunisti, hem Turk liberali hem de Turk Kurtcusu olma ihtimalim var. Ama nedense zenci baskan istiyorum. Ustelik Turk irkcilarini da McCain ve Palin ekibine cok benzetiyorum. Neden acaba?
kandahar
05-11-2008, 13:36
Sargon amca bizim Türk solcuları neden bu kadar sazan (sözüm meclisten dışarı)? Her şeye atlıyorlar sonra da elleri bellerinde kalıyorlar, PKK konusunda da böyle oldu PKK'dan kazığı yedikten sonra da bir kısmı milliyetçi oldu. Ya bu zenci başkan yarın tutar da İran'a saldırırsa o zaman ne diyeceksiniz sonuçta bu adamı yahut politikalarını ne kadar biliyorsunuz? Demem o ki Amerikalı'nın derdi sizi germesin. Şu ya da bu adam gelmekle ABD'nin politikaları değişmez. Biz kendi ülkemize bakalım.
Dusunuyoruz sevgili kandahar. Dunyayi anlamaya calisiyoruz burda. Dunya devi bir ulke ve ordaki politika dunyanin her yerini etkiliyor. Bizi germiyor yani. PKK'dan kazik yiyen bir Turk solu da yok. Kimmis bunlar? Milliyetci olanlar zaten eskiden de milliyetcilerdi. Kazik yiyen gorus mu degistiriyormus ayrica?
Degerlendirme yapmiyor, dalga geciyorsun gibi geldi bana Kandahar. Ama biraz buyuk hacimli olmus.
Politik konularda yorum yaparken birine sazan demek de dogru degil. Once tartisma ahlaki konusunda anlasmamiz lazim senle.
AKHENATON
05-11-2008, 14:41
Herhalde Akhenaton ve benzer dusunceleri paylasanlara gore ilk uc gruba da giriyorumdur. Hem Turk komunisti, hem Turk liberali hem de Turk Kurtcusu olma ihtimalim var. Ama nedense zenci baskan istiyorum. Ustelik Turk irkcilarini da McCain ve Palin ekibine cok benzetiyorum. Neden acaba?
Sayın sargon kendi kendinizi ele verdiniz.:)
Öncelikle ben orda rengi laf olsun diye yazmıştım, emperyalizmin rengi olmaz.
Ülkeyi emperyalizme sürükleyen ve bu uğurda maşa olup ülke GSMH emperyalistlere aktaran 4 grubu belirttim sadece.Bu öylesine yazılmış değil 100 yıllık bir tespittir.
Hiç bir solcu ülkedeki insanların gelir düzeyi ile ilgilenmez.Varsa yoksa Marks_lenindir, oda çökmüş ve ekonomi politiği olmayan sanayi devrimi ingilteresi üzerine yazılmış anti-tezdir, fakat M-L ciler bunu göremez, kaldıki rusyadaki devrimide amerika yapmıştır.
Keza yeni liberal eski komünislerin durumuda ortadadır.Para için bırak ruhlarını satmayı kendilerini bile satar.
Diğer grup amerikan bayrağında namaz kılanlar, bunlar için söylenecek tek söz yok, emevi kültürünü islam yapıp milleti soymaktan başka hiçbirşey yapmazlar.
McCain'i Türk ırçılarına benzetmişsiniz , bu konu iki başlığa neden olur, birincisi Türk ırkçılığı soyculuktur ve pax-amerikancı ırkçılıkla uzaktan yakından alakası olmayan , ezilen toplumlara tarih sahnesinde ordularıyla desteğe giden bir millettir.
diğeri ise herkes McCain gibi düşünsede ülke parasını emperyalizme peşkeş çektirmese değilmi.
Peki Asıl önemli ve can alıcı soru : Yukarıda yazmış olduğum 4 grubun etnik kökeni nedir.Etnik kökene göre ayrılan bu grupların amacı bu ülkeyi fakirleştirmekmidir ve tarih sahnesi bunla doludur.Bu ülkeye faydaları bu güne kadar ne olmuştur, haklarını savundukları insanlar için ne yapmışlardır.:):) yaz yaz bitmez bu işler.:)
Tek cevabı var : Ülke insanını farklı kılıflarla emperyalizme peşkeş cekmekten başka hiç bir şey yapmazlar, yaptılar diyen varsa hodri meydan.:)
kandahar
05-11-2008, 15:02
Ben de anlamaya çalışıyorum ama siz hemen sonuca varıyorsunuz gibime geliyor Sargon amca. Yalnız bu konuda değil, her konuda böyle solcularımız, artık peşin hükümlülük mü dersiniz yoksa atılganlık mı orasını ben bilmem. Solcuların hemen hüküm verdiklerinin son kanıtı (senin bu bireysel Obama yandaşlığını genellemeyeyim) bu Ergenekon konusu oldu. Yine büyük bir atılganlık ve cevvaliyet gösteren sevgili solcu "aydınlarımız" (bana göre yarı-aydın) iş yine umdukları gibi çıkmayınca hemen bir "aydınlar bildirisi" hazırlayıp "biz zaten yememiştik" ayaklarına yattılar. PKK konusunda Türk solunun kazık yediğini de ben söylemiyorum diyelim, Dilaver amca ("PKK ilk çıktığında Türk solunca da heyecanla karşılanmıştı") da böyle demişti.
Dünyayı anlayalım bu arada önce kendi halkımızı da anlayalım tabii. Çünkü bu konuda da solun çok ciddi eksikliği var, beğenmediğiniz AKP ya da Fetullah bu konuda soldan fersah fersah ilerde.
Gene kendiniz bilirsiniz. Fakat şahsen bir konuda taraf olmadan önce temkinli olmak gerektiğini düşünüyorum. Bu bakımdan ne McCain'i desteklerim ne de Obama'yı. Zaten tarihte ender çıkan üstüninsanlar haricinde kişilerin de bireysel olarak devlet mekanizması üzerinde ciddi bir etkisi olduğuna inanmıyorum.
Malzeme bu, solcu mu ithal edelim, solcu da, sağcı da bu milletin hamurundan çıktı.
Solcular yanıldı da sağcılar her şeyi mi bildi. Ülkeyi hep sağ yönetti, sizler de bunu bile bile (Akhenaton, Kandahar, Squall Bermuda şeytan üçgeni:)) hala solu suçluyorsunuz, tüm faturayı sola çıkarıyorsunuz.
PKK'nın ortaya çıkışı TC tarihinin en faşst dönemine rastlar. Yav oturda buna cevap, Kenan Evren Anayasası %90 küsür oy aldı, buna Kürtlerde, Türklerde oy verdi.
Kürdüde sağ, Türküde sağdır bu ülkenin, ayıptır bu dediğiniz. Soluda sağdır desem yalan değil. Bir tek 80 öncesinde kalite vardı solda, onun sebebi de belli, en iyi üniversitelerden çıkıyordu sola yön verenler, hepsi de zeki, seçilmiş adamlardı.
Gene ODTÜ'sü, Hacettepe'si, İTÜ'sü solun yeşerdiği yerler olsun kalite gene yükselir.
İş insan da biter. Al PKK'nın başındaki adamı, başa bak kıça karar ver.
Bir hareketin insanları kaliteli olmadan, hareketin kalitesinden de söz edemezsiniz.
Selamlar.
kandahar
05-11-2008, 20:34
Solcular yanıldı da sağcılar her şeyi mi bildi. Ülkeyi hep sağ yönetti, sizler de bunu bile bile (Akhenaton, Kandahar, Squall Bermuda şeytan üçgeni:)) hala solu suçluyorsunuz, tüm faturayı sola çıkarıyorsunuz.
Ben böyle bir yaklaşım göstermedim. Kaldı ki sağcı da değilim, tüm faturayı da sola çıkarmıyorum. Fakat sol ilerici olma konusunda daha iddialı olduğuna göre ilerici mi yoksa yarı-aydın mı onu sorgularım. Türkiye'de ne sağda ne solda ciddi aydınlar yoktur çoğunluk yarı-aydındır. Aydın varsa da istisnadır ve bu yarı-aydın bolluğunda piyasaya çıkmaz. Bu arada Türkçü dostum Akhenaton'la aynı kategoriye koymanı yakıştıramadım VGM amca, ne zaman Türkler'in üstün bir ırk olduğu ya da Kürtler'in aşağılık olduğu yönünde bir şey söyledim?
Gene ODTÜ'sü, Hacettepe'si, İTÜ'sü solun yeşerdiği yerler olsun kalite gene yükselir.
Kalite yükselmez. Bu bir eğitim meselesidir. Bugün Türkiye'de (ben ayrıca istisnai birkaç eğitim kurumu haricinde dünyada da eğitim olduğunu düşünmüyorum) eğitim yoktur. Eğitim insanlara düşünebilme yeteneği kazandırma işidir, Türkiye'de ise düşünebilme yeteneği kazandırılmaz, bilakis ne düşüneceği öğretilir. Bunun sebebi açıktır, insanlar düşünebilirse onları yönetmek zorlaşır ve toplumsal sistem tehlikelere daha açık hale gelir.
Bu bakımdan Türkiye'deki sisteme faşist derken Batı sistemlerinin faşizmini es geçmemenizi öneririm. Türkiye'de bürokrasi geri olduğundan bir faşizm varsa en azından kabak gibi ortada bir faşizm olmuştur, dolayısıyla iradenizi ortaya koyma şansınız vardı nitekim koyanlar da oldu. Fakat asıl faşizm insanların düşüncelerini yaratmada kendisini gösterir. En tehlikeli faşizm önümüzdeki yıllardadır, ekonomik olarak gelişmiş ülkelerdekidir.
İş insan da biter. Al PKK'nın başındaki adamı, başa bak kıça karar ver.
Ben Apo'nun tvlerde gezdirilen yahut meclise sokulan bırakın yarı-aydını çeyrek-aydın bile olamayacak "Kürt aydınları"ndan daha entelektüel ve akıllı olduğunu düşünüyorum.
Tabii patolojik bir vaka olduğu da tartışmasız ortada.
Bahsettiğimiz anlamda eğitim konjöktür işidir. Türkiye gene solun yükselen değer olduğu döneme girerse, eğitimde olur.
Apo zaten Türkiye'nin geneline hitap ediyor, mesele de burada. Recep İvedik tiplemelerinin peşinde olup sonrada siyasetçinin kısırlığından, aydınların yetersizliğinden yakınmanın çok da anlamı yok.
Entellektüellerin cazibe merkezi olmadığı bir ülkede yaşıyoruz, bunun için de aydınları (bilinen, gözönünde olanlardan bahsetmiyorum) suçlamanın manası yok. Birinin entel olup olmadığına karar verebilmek, onun aydın olduğunu anlayabilmek için de bilgi birikimi, zeka şart.
Aydın kalitesinde zeka en önemli faktördür. Aksini burada her gün gözlemliyoruz zaten, Kuran'da şöyle mi yazıyor, böyle mi lerle binlerce sayfa tartışma, yav telefon rehberi tartışılırmı. Ama yapıyoruz işte. Tefsirdir, mealdir gene tartışılıyor ikisi de aşağı yukarı tercümedir, bir bardak suda koparılan fırtınalar.
Eleştirdiğin yazım doğru bir yazı Kandahar, çok açmadığım için yanlış anlaşılabilir.
Neyse Sargon'un astığı yazıya bağlayalım sözü, son derece basit bir dille ama çok da güzel tesbit etmiş durumu, o yazıyı İsviçre'de herkes anlar fakat burada üniversitelerde bile anlaşılacağından şüpheliyim.
Okuyan toplum onlar. İşçisi de, çiftçisi de okuyor. Öyle halka meramını anlatmak elbette ki daha kolay ve onları kandırmak çok daha zor.
"Ne zaman bir aptalla tartışsam kaybediyorum."
"Aptallarla tartışma, aradaki fark anlaşılmayabilir." bunları Sokrates'in söylediği rivayet olunur. Çok doğru laflar bunlar.
Selamlar.
AKHENATON
06-11-2008, 12:55
Entellektüellerin cazibe merkezi olmadığı bir ülkede yaşıyoruz, bunun için de aydınları (bilinen, gözönünde olanlardan bahsetmiyorum) suçlamanın manası yok. Birinin entel olup olmadığına karar verebilmek, onun aydın olduğunu anlayabilmek için de bilgi birikimi, zeka şart.
Sayın vgm ; bu ülkede entellektüelmi var, 3 lenin çevisi okuyanın entellektüel olduğu ülkede hala dünyayı kavrayamamış sağ ve sol olarak bakan ve bunuda kendini gerek aydın gerekse entellektüel olarak gören camianın yapması bu işin gelir durumuna bağlı olarak zaman geçirmeden başka bir şey olmadığını gösterir.
Aydın kalitesinde zeka en önemli faktördür. Aksini burada her gün gözlemliyoruz zaten, Kuran'da şöyle mi yazıyor, böyle mi lerle binlerce sayfa tartışma, yav telefon rehberi tartışılırmı. Ama yapıyoruz işte. Tefsirdir, mealdir gene tartışılıyor ikisi de aşağı yukarı tercümedir, bir bardak suda koparılan fırtınalar.
bakınız burda size dolaylı katılıyorum, ayşenin yaşı fatmanın yaşı muhammedin çükü meseleleri olmasa yurdum ateistlerinin konuşacak konusu kalmaz.malzeme bitince ne konuşacaklar,:) , kuran ve dinler hakkında çok detaylı çalışma yapılır ve siteye asılır isteyen okur öğrenir araştırır ve diğer konulara odaklanılır,
fakat bizim üzerinde sürekli masturbasyon yaptığımız konular nelerdir ;
1- İslam-Ayşenin ,fatmanın yaşı.:rolleyes:
2- Türklerin Kürt halkına yaptığı faşist baskılar.:)
3- Dersim isyanı ve aydınlanmaya vurulan darbe.:)
4- Türklerin yaptığı ermeni katliamı.:)
5- Sosyalizm-Komünizm , oda ne oldukça sığ.
6- AKHENATON ırkçılığı.:p
bu kadar ;
varsa ekleyin ama oldukça azdır.akşama kadar evrimden bilimden bahseden yurdum ateistleri ne fizikten ne biyolojiden nede evrimden yazı yazarlar varsa yoksa üstekilerdir.ben ateist olduklarınada inanmıyorum orası ayrı mesele tabi.Ateizmi etnik özelliklerinin vermiş olduğu hafiflikten yapıyorlar.Eğer gerçek ateist olsalardı, teze-anti tez değil sadece gerçek somut veri yazarlardı.
kandahar
06-11-2008, 14:42
Cazibe merkezi olacak entelektüel var da cazibe merkezi olamıyor mu abi? Ben sizin tersinize Türkiye'de bir halk problemi olduğunu düşünmüyorum varsa bir aydın problemi var. Tersine beğendiğiniz Avrupalı ve Amerikalılar inanılmaz derecede kalın kafalı. Türk halkı onlardan daha zeki salt zeka açısından bakarsak. Fakat Türkiye'de eğitim yok o yüzden de eğitim kişiyi parlatmıyor hatta zeka kıvraklığını alıp götürüyor. Eğitim hayatım boyunca en çok gördüğüm şeylerden biri zeki ve kıvrak düşünebilen (bunun doğal neticesi olarak sivri ve alaycı olanların) öğrencilerin hep tembel, iflah olmaz vb. olarak nitelenmesi ve öğretmenlerce de "bu adam olmaz" muamalesi görmesidir (çünkü öğretmen sorgulayan öğrenciden rahatsız olur, çünkü kendisi de yeterince bilgili değildir) bu da bir eğitim meselesidir.
Tekrar özetlersek ben Türkler'in Avrupalı ve Amerikalılar'dan zeki olduğunu düşünüyorum sorun eğitimden kaynaklanıyor, Atatürk dönemindeki eğitim sisteminin Demokrat Parti zamanında Amerikalılarca değiştirildiğini de bir not olarak vereyim (o kısacık Atatürk-Hasan Ali Yücel döneminin Paris Pişmiş, Cahit Arf, Feza Gürsey, Oktay Sinanoğlu... gibi sonuçları olmuştur). Aziz Nesin'in "sizin memlekette eşek yok mu?" diye bir hikayesi vardır, yeri gelmişken onu da tavsiye ederim size.
Neyse Sargon'un astığı yazıya bağlayalım sözü, son derece basit bir dille ama çok da güzel tesbit etmiş durumu, o yazıyı İsviçre'de herkes anlar fakat burada üniversitelerde bile anlaşılacağından şüpheliyim.
Sargon amca'nın astığı yazıda anlaşılacak bir şey yok abi. Tırnaklarında domuz boku bulunan pembe yanaklı bir İsviçre köylüsünün oğlu olması muhtemel bir İsviçreli tarafından yazılmış sıradan bir yazı. Benim eklediğim yazı Sargon amcaya yönelikti çünkü daha önce de Obama-McCain başlığı açmıştı, yoksa bizzat bu yazıdan esinlenip yazmış değilim. Halkını bu kadar küçümseme, İsviçre'ye 2 milyon Türk yollayalım sonra bakalım kim zekiymiş kim değilmiş altından girerler üstünden çıkarlar orda ne Peter bırakırlar ne Heidi.:D
Okuyan toplum onlar. İşçisi de, çiftçisi de okuyor. Öyle halka meramını anlatmak elbette ki daha kolay ve onları kandırmak çok daha zor.
Abi bu kadar abartmayın şu Avrupalılar'ı ya. Hitler de Mussolini de "Türkler Hristiyan olmadıkları için insan değillerdir onlara karşı zehirli gaz kullanılması doğrudur" diyen Churchill de Avrupalı'ydı. Hepsi de seçilmişti. Nasıl kandırılmaları zormuş? Bana Avrupalılar'ı övmeyin. Yeryüzünün en rezil, en vahşi halklarıdır Avrupalılar. Tarih böyle söylüyor.Soykırım, engizisyon, Haçlı seferleri hep bunlarda.
Küçümsemiyorum kandahar, bir önceki yazımla bağlantı kurarsan öyle olmadığını görürsün.
Malzeme bu, solcu mu ithal edelim, solcu da, sağcı da bu milletin hamurundan çıktı.
Aydında bu milletin hamurundan çıktı. Aydın dediklerimizde mevcut toplum yapısından ayrı düşünmemek gerekli. Onlarda toplumu yansıtmaktalar.
Bakma eleştirdiğime, kendi adıma başka bir ülkede yaşamak istemezdim.
Bizim yapımızın insani konularda çok daha üstün olduğunu da biliyorum.
Bizim onlardan geri kalmamızın çok basit ve temel şeyleri yerine getirmemekten kaynaklandığını bilmek zoruma gidiyor. Hukuk, eğitim.
Selamlar.