PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İhtiyacınız olan video programları, pluginler ve eğitim dökümanları

Cem
05-11-2008, 21:20
İhtiyacınız olan video programlarını, pluginlerini, ekitapları ve eğitim dökümanlarını burada dile getirebilirsiniz.

milomanara
30-05-2009, 01:27
Merhaba,

youtube videolarına altyazı eklemek için en optimal çözüm nedir?

flv olarak indirip, subtitle workshop'da altyazıları ekliyorum, subtitle workshop flv açmıyor ama avi olarak yeniden adlandırınca görüntü gelmese de ses geliyor. Sonra srt dosyasını videonun içine gömeyim dedim ama avidemux sözcükleri doğru dürüst kaydıramıyor ve satır sonları problemli oluyor. VirtualDub'da da subtitler eklentisini çalıştırmama rağmen sonuç çıkmadı. Srt dosyasını overstream (http://www.overstream.net/)'e import yaptım ama arkadaşlar sitenin yavaşlığından şikayetçi. Anladığım kadarıyla bir şekilde flv'ye altyazıyı ekleyip tekrar youtube'e atmam gerekiyor, ve kalite azalmasının minimum olması gerekiyor. Ya da altyazısı içine gömülmüş avi mi yapmalı acaba? Görüş bildirirseniz sevinirim.

Selamlar,

Cem
30-05-2009, 11:09
flv uzantılı video dosyasının yaratıcısı Adobe firması. Dolayısıyla flv üzerinde çalışmak için en iyi seçenek Adobe'nin video montaj yazılımları. Adobe Premiere Pro CS3 veya CS4 ile bahsettiğin işi yapabilirsin. flv dosyasını import ve export edebilir, alt yazı ekleyebilirsin.

milomanara
31-05-2009, 02:04
Teşekkür ederim, Premiere falan kallavi programlar, ben VirtualDub'ımı daha mahir kullanmayı öğreneyim :)

cigi
31-05-2009, 22:33
Sevgili milomanara,

Bilgi sayarina Bit torrenti indir ve yükle. Daha sonra istedigin her programi yukarida yazdigim sitelerden cok rahat bulup indirebilirsin. Kolay gelsin.

Sevgiler.

cigi
31-05-2009, 22:35
Sevgili milomanara,

Alt yazi ekleme ve videolari degisik formatlara ceviren cok güzel basit programlar var. Istersen sadece müziginide alabilrsin. Bunlari online yapabilecegin sitelerde var fakat ben Türkce'lerini bilmiyorum ve anlamiyorum.

Istedigin programlari bulmak istersen torrentz veya minivodan indirebilirsin.

Sevgiler.

cigi
31-05-2009, 22:37
Ileti iki sira birden üste cikti, bu nasil oldu?

Bu isten bir sey anladiysam zenci olayim....

milomanara
31-05-2009, 22:39
Sevgili cigi,

Buldum zaten, VirtualDub ve AviDemux süper. İndirdimde, ama AviDemux'da açtığım flv dosyasına eklediğim srt dosyası, smartwrap olmuyor. satırlar bazen tek satırda olsa videonun dışına taşıyor. Bunu çözsem başka bir şeye lüzum yok şu an.

Teşekkürler,