PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Fotoğraf

emrekalkavan
22-12-2008, 10:45
sayın katre

Başka bir başlıkta da sormuştum; tanrı ya da benim deyimimle bir başlatıcı konumuz dışı olmalı. Siz esas Muhammed'e ve onun ispatlarına gellin. Muhamed'in bu tanrının elçisi oldugunu Muhammed'in sözleri haricinde nasıl kanıtlayabilecegiz.

Bir tanrının olması bize bir yaptırımlar zinciri sunmuyor. Şimdiye kadar ne siz ne ben, ne de bu başlıkta yazan herhangi bir inanan/inanmayan arkadaşım böyle bir duyum almadı. Bildigimiz tek duyum peygamberlerin lafızları, ama onları da vahy alırken gören, duyan yok. Kuran da Muhammed'in agzından çıkan bir kitap, ya da sözler manzumesi.

Gelin Muhammed'in haricinde Muhammed'in peygamberliginin kanıtlarını bize gösterin. Tarihsel ve arkeolojik olsun. Tanrı gene var olsun. Zararsız bir tanrıya itirazım yok. Ama bu tanrının bize ceza/ödül kespettiginin sonucuna neye dayanarak varıyoruz.

saygılarımla

kuran da yok edilen eski insanlardan bahsedilir.. bunların bazısının bulguları mevcut ..

yucemanitu
22-12-2008, 11:15
kuran da yok edilen eski insanlardan bahsedilir.. bunların bazısının bulguları mevcut ..

Yani Kuran'da homo erectus, homo habilis, australopithecus gibi günümüzde olmayan ama fosilleri bulunan eski insanlardan mı bahsediyor?

emrekalkavan
22-12-2008, 11:23

Yani Kuran'da homo erectus, homo habilis, australopithecus gibi günümüzde olmayan ama fosilleri bulunan eski insanlardan mı bahsediyor?

kuran da ad kavminden bahsedilir.. ve bu insanların boyları yaklaşık 10 metre filanmış ..bi bina boyunda filanmışlar yani ..adları homo ercetus, homo habilis, australopithecus mudur bilemem ama sonuçta allah ın gazabına uğradıkları kesin..
http://img463.imageshack.us/my.php?image=adkavmiresmi29ut.jpg

yucemanitu
22-12-2008, 11:31
Böyle bir iskelet bulunacak da yer yerinden oynamayacak. Sevgili Emre bunun fotomontaj olduğunu fark etmen gerek, rica ederim bir düşün hani nerde bu boyu 10 metreden de uzun iskelet? Niye hiçbir yerde yok, gerçekten varsa nereye sakladılar? Çıkarsınlar ben de Müslüman olayım bari hemen yarın namaza başlarım.

emrekalkavan
22-12-2008, 11:46
Böyle bir iskelet bulunacak da yer yerinden oynamayacak. Sevgili Emre bunun fotomontaj olduğunu fark etmen gerek, rica ederim bir düşün hani nerde bu boyu 10 metreden de uzun iskelet? Niye hiçbir yerde yok, gerçekten varsa nereye sakladılar? Çıkarsınlar ben de Müslüman olayım bari hemen yarın namaza başlarım.

ben küçüklüğümden beri müslümanımdır. böyle bulgular benim imanımda bi değişikliğe yol açmaz..ben sadece paylaşmak istedim.

şu sunumu internetten bulmuştum :
http://rapidshare.com/files/175705263/AdKavmi.ppt.html

yucemanitu
22-12-2008, 12:03
Ya değerli kardeşim kandırıyorlar seni "son günlerde internette dolaşan bir fotoğraf" diye başlıyor verdiğin link hani bu iskeletlerin aslı nerde? Kim gidip görmüş çıkaran adamlar bu iskeletleri nereye saklamış?

emrekalkavan
22-12-2008, 12:06
arkadaşım herkesin işi gücü var.. böyle bi iskelet bulunsa niye yer yerinden oynasın ? hayat devam eder.. konunun uzmanları ilgilenir bu tip şeylerle. arkeologlar falan filan..

yucemanitu
22-12-2008, 12:12
Böyle bir iskelet bulunsa haberlere tv'lere çıkmaz mı? Sevgili emre sen bir iletinde ben cin gördüm elledim ipek gibiydi falan yazmıştın ben onu şaka zannettim yoksa o yazdığın ciddi miydi? Şakaydı dersen çok sevineceğim.

emrekalkavan
22-12-2008, 12:16
Böyle bir iskelet bulunsa haberlere tv'lere çıkmaz mı? Sevgili emre sen bir iletinde ben cin gördüm elledim ipek gibiydi falan yazmıştın ben onu şaka zannettim yoksa o yazdığın ciddi miydi? Şakaydı dersen çok sevineceğim.

cin görmedim ama dokundum.. bi kaç kere de uykuyla uykusuzluk arasında halk arasında 'karabasan' diye tabir edilen ve gerçekte cin olan yaratıklar boğazımı sıkmıştı. bu çok normal bi şey .ara sıra gelirler insanlara. ;)

pante
22-12-2008, 13:42
arkadaşım herkesin işi gücü var.. böyle bi iskelet bulunsa niye yer yerinden oynasın ? hayat devam eder.. konunun uzmanları ilgilenir bu tip şeylerle. arkeologlar falan filan..

Bu fotomontaj, "Adem'in İskeleti bulundu" diye internete sürülmüştü.
Kısa zamanda ise yalan olduğu anlaşıldığından üzerinde kimse durmamıştı.
Ama sahtekarlar "Nasıl olsa sazanlar çok, yutanlar olur" diye düşünmüşler.
Nitekim hala takılanlar var. :D

Ayejj
22-12-2008, 13:51
kuran da ad kavminden bahsedilir.. ve bu insanların boyları yaklaşık 10 metre filanmış ..bi bina boyunda filanmışlar yani ..adları homo ercetus, homo habilis, australopithecus mudur bilemem ama sonuçta allah ın gazabına uğradıkları kesin..

Bu fotoğrafın montajla olşturulduğunu anlamak için çok uzman olmaya gerek yok.kafatasının yanında furan adamın elinde küreğin sapı var ama küreğin metal kısmı fotoğrafta yok.
Büyütüp bakın hemen fark edilebiliyor.

karadenizli
22-12-2008, 14:10
Ayeji o fotğraf evrimde arageçiş formu olsa ve montajı farketseniz yine yazarmıydınız

pante
22-12-2008, 14:39
Ayeji o fotğraf evrimde arageçiş formu olsa ve montajı farketseniz yine yazarmıydınız

"Bizimkilerin sahtekarlığını ortaya çıkarıyorsunuz.
Sizden biri bir sahtekarlık yapmış olsa ortaya çıkarır mıydınız?" diye çevirebiliriz.

Sahtekarlığın sizi-bizi olmaz Karadenizli.
Kim yaparsa yapsın, ne adına yapılırsa yapılsın karşı çıkmak, sahtekarlığı ortaya dökmek gerekir.

karadenizli
22-12-2008, 14:52
Hemen sahtekarlık oldu.

Ya sen desene kalbinde yatan duyguları daha diline gelmeden reddedeceğim.

Ne hazin bir çağda yaşıyoruz önyargıları kırmak............................................ .gerisini biliyon

emrekalkavan
22-12-2008, 15:12
Bu fotomontaj, "Adem'in İskeleti bulundu" diye internete sürülmüştü.
Kısa zamanda ise yalan olduğu anlaşıldığından üzerinde kimse durmamıştı.
Ama sahtekarlar "Nasıl olsa sazanlar çok, yutanlar olur" diye düşünmüşler.
Nitekim hala takılanlar var. :D

evrim teorisi diye atlamaktan iyidir !!

yucemanitu
22-12-2008, 16:02
"evrim teorisi diye atlamaktan iyidir !!"
Böyle bir şeye evrim diye de atlamak, Ad kavmidir diye de atlamak aynı derecede iyidir ya da kötüdür.Yahu akıl mantık var kardeşim dinazorlardan büyük insan iskeleti ortaya çıkacak da olay olmayacak. Ayrıca ben bunlara evrim teorisi diye atlayan bir tek mesaj göremiyorum.

kappapi
22-12-2008, 16:05
bazen ilginç kelimler kullanmak lazım mesela "OHA" gibi.
Resim ünlü photoshop yarışması "worth1000"'dan alıntı (zaten resimde de yazıyor :D )
("A picture worth 1000 words"'e itafen bir ad)

Geçen gün bahçede bir böcek görüm hemen çektim :P
http://rookery1.plime.com/storage/144000/144309_a3dd_600x1000.jpg

Bla bla bla bla.....

yucemanitu
22-12-2008, 16:28
Sevgili kappapi bak sabahtan beri sabırla ne kelimeler kullanıp da arkadaşlardan yukardaki cevapları almışız:

Böyle bir iskelet bulunacak da yer yerinden oynamayacak. Sevgili Emre bunun fotomontaj olduğunu fark etmen gerek Atlas

Bu fotomontaj, "Adem'in İskeleti bulundu" diye internete sürülmüştü. Pante

Bu fotoğrafın montajla olşturulduğunu anlamak için çok uzman olmaya gerek yok. Ayejj

emrekalkavan
22-12-2008, 16:39
Sevgili kappapi bak sabahtan beri sabırla ne kelimeler kullanıp da arkadaşlardan yukardaki cevapları almışız:

Böyle bir iskelet bulunacak da yer yerinden oynamayacak. Sevgili Emre bunun fotomontaj olduğunu fark etmen gerek Atlas

Bu fotomontaj, "Adem'in İskeleti bulundu" diye internete sürülmüştü. Pante

Bu fotoğrafın montajla olşturulduğunu anlamak için çok uzman olmaya gerek yok. Ayejj

ben bu fotoğrafı biri arkeolojik ve tarihsel olsun demiş ..ondan koymuştum .. ona bakarsan pompei deki insanları da bilirsiniz belki ?!?! taşlaşmış insanları .. onlara da fotomontaj demezsiniz heralde??

kappapi
22-12-2008, 16:39
evet Atlas gördümde ben bile worth1000.com'un yazdığını vurgulamak istedim

emrekalkavan
22-12-2008, 16:47
http://www.engellilersitesi.com/forum/forum_posts.asp?TID=141

Ayejj
23-12-2008, 01:00

Elbette yazardım sayın karadenizli. Çünkü ben herhangi bir dinin esiri değilim.

Ayejj
23-12-2008, 01:07

emre kalkavan

diyelim ki pompei Allahı tanımdı yıkıldı.Peki ıraklıları gece gündüz öpen abd li askerler yoksa Allahın has adamlarımı, niye onlara bişey demiyor.

placebo
24-12-2008, 00:16

1556 - Çin'in kuzey Şanksi eyaletinde meydana gelen deprem yaklaşık 850 bin kişinin ölümüne neden oldu.
1737 - Hindistan, Kalküta'da 300 bin kişi depremde öldü.
1815 - Endonezya'daki Tambora yanardağının patlaması sonucu 92 bin kişi hayatını kaybetti.
1883 - Endonezya'da Krakatoa yanardağının patlamasından sonra oluşan ''deprem dalgası'' (tsunami) 36 bin kişinin ölümüne neden oldu
1870 - Sarı Nehir taştı, 1 milyondan fazla kişi öldü.
1900 - Kasırga sonucu Texas'ta 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
1902 - Martinik'teki Mt.Pelee yanardağının patlaması sonucu 35-40 bin arasında kişi öldü.
1920 - Çin, Gansu'da 200 bin kişi depremde öldü.
1970 - Doğu Pakistan'da (bugün Bangladeş) siklon en az 300 bin kişinin ölümüne neden oldu.
1970 - Peru, Yungay'da toprak kayması sonucu 18 bin kişi öldü.
1976 - Çin'in Tangşan kentinde meydana gelen depremde en az 250 bin kişi öldü.
1976 - Guatemala depremi 23 bin kişinin hayatına son verdi.
1978 - İran, Tabas'taki depremde 25 bin kişi öldü.
1991 - Bangladeş'te siklon en az 138 bin kişinin ölümüne neden oldu.
1999 - Türkiye'de, Marmara depreminde 17 bin kişi hayatını kaybetti.
1999 - Venezüela'da seller ve toprak kaymaları sonucu 30 bin kişi öldü.
2003 - İran'ın Bem kentindeki depremde yaklaşık 40 bin kişi öldü.

Acaba bu doğal afetlerde hayatını kaybedenler hangi günahtan dolayı can verdiler???Merak konusu..:confused:

prozac
24-12-2008, 00:46

sevgili emre ;
nette çok dolaşan fake resimlerden biri de bu havada asılı duran muallak taşı resmi gibi buda fake
link i incelemeni isterim
http://www.frmtr.com/genel/2013241-internette-gordugunuz-her-fotografa-inanmayin.html

placebo
24-12-2008, 01:32

Bu sitede pompei de bulunan yanardağ patlamasında ki neden verdiğinizi anlayamadım tam olarak ama sanırım taşlaşmış cesetler diye dindarların uydurup durdukları masallardan etkilenmiş olduğunuzu düşünüyorum..

Aslını öğreniniz:
Ölen insanların taştan birer heykeli anımsatmasının nedeni, arkeolog Fiorelli’nin buluşudur. 1863 yılındaki kazılar sırasında, işçiler, bir boşlukta kemikler görür. Fiorelli, kemiklere zarar vermeden onlara ulaşabilmek için, plaster yöntemini kullanır. Alçı taşını sulandırarak, bu boşluklardan içeri döker. Birkaç gün katılaşması beklendikten sonra, mükemmel sonuçlara ulaşılmış, hava almadığı için yüz ifadelerine kadar iyi korunmuş binlerce insan bedeni, taştan heykeller haline getirilerek bulundukları yerden, o anki pozisyonlarıyla gün ışığına çıkarılmıştır.. Kimilerine göre o gün orada yaşananlar, tıpkı kutsal kitaplarda anlatılan sapkın ve azgın bir kavmin, ilahi bir şekilde yok edilişiydi; Torah’ın yada Tevrat’ın on emrini yerine getirmeyen Sodom ve Gomore şehirlerinin, Lut Gölü’ne gömülmesi gibi, kimilerine göre ise yalnızca doğal bir afetti. sıkışan gazlarla yükselen magmanın yanardağın ağzından dışarı çıkmasıydı neden.

Görüldüğü üzere ortada Allah tarafından taşlaştırılmış günahkar insan cesetleri yok,onları taşlaştıran arkeolog bir kul olan Fiorelli..:)

http://74.125.77.132/search?q=cache:P6xDcjiJiQgJ:www.ekolojimagazin.com/%3Fs%3Dmagazin%26id%3D347+napoli+m%C3%BCzesi+pompe i&hl=tr&ct=clnk&cd=2&gl=tr