Orijinalini görmek için tıklayınız : İsa Mesihin Irkçı Olduğuna Dair
Matta 15
21İsa oradan ayrılıp Sur ve Sayda bölgesine geçti. 22O yöreden Kenanlı bir kadın İsa'ya gelip, «Ya Rab, ey Davut Oğlu, halime acı! Kızım cine tutsak, çok kötü durumda» diye feryat etti.
23İsa kadına hiçbir karşılık vermedi. Öğrencileri yaklaşıp, «Sal şunu, gitsin!» diye rica ettiler. «Arkamızdan bağırıp duruyor.»
24İsa, «Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim» diye cevap verdi.
25Kadın ise yaklaşıp, «Ya Rab, bana yardım et!» diyerek O'nun önünde yere kapandı.[n]
26İsa ona, «Çocukların ekmeğini alıp köpeklere atmak doğru değildir» dedi.
Matta 7
6«Kutsal olanı köpeklere vermeyin. İncilerinizi domuzların önüne atmayın. Yoksa bunları ayaklarıyla çiğnedikten sonra dönüp sizi parçalayabilirler.
İsa da her yahudi gibi kendi ırkını üstün tutan biri.
Ancak diğer ırktan olanların köpeğe, domuza teşbih edilmesi bir peygamber olduğu iddia edilen bir insana yakışıyor mu siz karar verin ;)
Hoş, Kuranda da inanmayanlar : maymun, domuz, yaban eşeğine teşbih edilmiş. Al birini, vur ötekine ....
Ratiönalism
31-12-2008, 13:42
Bu sonucu da çıkarabiliriz
İsa evrensel bir peygamber,mesih değil demek;)
Şimdi Paolo gelip eleştirecek, sonraki ayeti neden yazmıyorsunuz diye. :)
27. Kadın, “Haklısın, ya Rab” dedi. “Ama köpekler de efendilerinin sofrasından düşen kırıntıları yer.”
28. O zaman İsa ona şu karşılığı verdi: “Ey kadın, imanın büyük! Dilediğin gibi olsun.” Ve kadının kızı o saatte iyileşti.
Sonunda kadına bakmış ama bir ayrımcı davranış olduğu görülüyor.
pante,
Sonraki ayeti yazmam İsa Mesihin diğer milletlere bakışını değiştiriyor mu ?
Ya da Kutsal olanı köpeklere vermeyin. ayetini nasıl açıklamak gerekir ?
Çok komik.Genellikle hep bu idda edilir.MESİH İSA herkes için gelmiştir.Evrenseldir yani.Lütfen cımbızlama yapmayın.Genel olarak bakın!
Çok komik.Genellikle hep bu idda edilir.MESİH İSA herkes için gelmiştir.Evrenseldir yani.Lütfen cımbızlama yapmayın.Genel olarak bakın!
:D:D
Bu dincilerin Müslümanı-Hristiyanı farketmiyor hiç.
"Paolo gelir şimdi 'Cımbızlama yapmayın' der." diyerek ayetleri tamamladım.
Buna rağmen "cımbızlama" dedi. Tamamlamasam haklı çıkacaktı.
Paolo, gel genele bakalım. Başka bir örnek:
İsa, kendisinin Yahudilere gönderildiğini söylemekle yetinmiyor, havarilerine de bunu emrediyor.
Matta/ 10.
5. İsa Onikiler'i şu buyrukla halkın arasına gönderdi:
"Öteki ulusların arasına girmeyin. Samiriyeliler'in kentlerine de uğramayın.
6. *Bunun yerine, İsrail halkının yitik koyunlarına gidin.
Anlaşılan Havariler İsa'yı dinlememiş ve İsrail sınırlarını aşmışlar, Anadolu'ya, Roma'ya yayılmışlar.
İsrail'in kayıp koyunları yerine köpeklere hizmet etmişler.
("Köpekler" İsa'nın sözü - İade etmiyorum. Ne olur ne olmaz, çarpılırız. :D)
bende en çok şunu merak ederim eski bir hristiyan olarak isa sıkışınca eline sezarın resmi olan meşhur parayı alır ve der sezarın hakkını sezara verin??
sezar kımdır?? sezarın hakkı nedir??
Pante MESİH İSA herkes için gelmiştir.Samiriye o zaman güvenli değildi.RAB havarilerin oraya ilk zamanlarda gitmesine sıcak bakmamıştır.Zaten henüzde tam hazır değillerdi.GERÇEKTEN yaa olan herkes benim sesimi işitir der RAB.Kutsal olanı köpeklere atmayın ayetine gelince MESİH düşmanlarını inancınızı sövdürecek yada dalga geçilecek hareketler sergilemeyindir.Örneğin müjdeyi aşırı bir MESİH düşmanlarına anlatırsam elimdeki kitabı yakabilirler vs.Kızıl ordu İsa Mesih bahsettiğin olayda sıkışmamıştır.Hem dinle devlet işlerini ayırmış hemde ferisilerin düzenini boşa çıkarmıştır.Sezar Roma imparatorlarına verilen ünvandı.
Bu arada MESİH İSA peygamber değildir.RABDİR.İsa peygamber yada hz isaya inanmıyoruz.MESİH İSAYA inanıyoruz.Farkı anlayın artık lütfen!
ben sezarı sana kım di diye sorarken sezarın ünvanlığını sormadım bende biliyorum bunları bende eskiden bir hristiyandım ben sana sadece sezar kımdi derken nasıl bir adamdı halkına karşı neydi insanlığa ne verdi vergi memurlarını nasıl kullandı v.s sordum yani sezar denilen şahıs sezarın hakkını sezara verin denilecek bir hak sahibimiydi?? hak ettiği neydi? yaptığı zulmler isa nın diğer sözleriyle uyuşmaktamıydı? sorum bu yönde olmuştu ordaki asıl oyun ise vergi verilmemesini istememe değildi o sadece ufak bir başlangıcıydı isa buna verdiği cevap bence oyunu bozmak değildi söylediği tüm sözleri yok etmekti asıl oyun ise nasıralı isa yahudilerin kralı mıdır sorusuydu? yahudilerin kralı olmakta oyunu bozmuşmudur? INRI?
Sezar hakkında bildiğim kabakuvvete dayanan gücü vardı.Mesih İsanın döneminde vergi görevlilerine iyi bakılmıyordu.Çünkü haksız kazanç elde ediyorlardı.Dedim ya RAB MESİH İSA Allahın hakkıyla devletin hakkını ayırıyor.Her ikisininde verilmesini teşvik ediyor.Mesih İsa kraldı doğru.Ama Onun krallığı farklıydı.Dünyasal krallık değildir.Sezar,Büyük İskender vs değildi.
paslıçivi
01-03-2009, 08:44
Bu arada MESİH İSA peygamber değildir.RABDİR.İsa peygamber yada hz isaya inanmıyoruz.MESİH İSAYA inanıyoruz.Farkı anlayın artık lütfen!
sevgili Paolo..
varolan inancınızı kendiniz mi seçtiniz yoksa aile ve toplumunuzun sizi şartlandırdığı bir inanç mı bu...
günümüzde yaşayan ve İsa mesihe inanmayan 4.5-5 milyar insan hakkında ne düşünüyorsunuz.. onların akıbeti ne olacak sizce...
Evet kendim seçtim.Mesih İsaya inanmayan cennete gidemez normalde.Tabi ismini duymayanlar hariç.Ama bilipte duyapta inanmayan cennete gidemez malesef.Kendisi söylüyor bunu.
Evet kendim seçtim.Mesih İsaya inanmayan cennete gidemez normalde.Tabi ismini duymayanlar hariç.Ama bilipte duyapta inanmayan cennete gidemez malesef.Kendisi söylüyor bunu.
Paola nerelerdesin?
Belkide ben senin ile karsilasmadim.
Olsun, genede önce hos geldin diyeyim.
Kendim sectim diyorsun. Yani dogduktan sonra, annen yada baban seni etkilemediler mi bu konuda?
Yoksa belli bir yasa geldikten sonra, özgür bir irade ile mi karar verip sectin?
Saygilar.
paslıçivi
02-03-2009, 07:21
sevgili paolo..
"kendim seçtim" i biraz açar mısınız..
çünkü bu ifadeden ben iki olasılık çıkarıyorum..
1.. inançsız bir aile ve toplumda doğdum büyüdüm..
2.. hristiyan olmayan bir aile ve toplumunda doğdum büyüdüm..
sonra dünyadaki tüm inanç çeşitlerini araştırdım... hristiyanlık en makul olanı...
"ismini duymayanlar hariç"...
aciz insanoğlu bile internet sayesinde tüm insanlığa hatta teknolojileriyle evrendeki diğer gezegenlere sinyal gönderip ulaşabilirken..
evreni yoktan varedebilen ve herşeye gücü yeten bir tanrı bazı insanlara ulaşamıyor...
diğer tanrılı dinlerdekiler de aynı şeyi söylüyor.. kendi tanrılarına inanılmadıkça cennete değil cehenneme gidileceğini söylüyor.. hanginiz haklısınız.. herkes sizin kadar tanrısından emin... kime inanalım..
sizi 20 yaşına kadar ıssız bir adada inançsız olarak büyütüp dünyaya salsaydım diğer dinlere değil de isa mesihe inanmanız için kriterleriniz ne olurdu..
biraz düşünün ve lütfen samimi cevap verin...
japonların göremediği ve sizin gördüğünüz isa mesihteki ilahi güç nedir..
Butun is imanda biter.
Iman denen sey, beynin masturbasyonudur. Etrafinda binlerce aksi ve daha mantikli tezler de olsa, beyin, onemli bir gorevi dusunmek oldugu halde, rahatlatiyorsa eger,hayali tercih eder gercege. Bence baska izahi yok, aksi takdirde, muslumanin inancinin yanlis olduguna inanmis bir hristiyan, kendisininkinin de yanlis olabilecegi ihtimalini hic degilse dusunur, arastirir, tum inanc sistemlerinin birbirine benzedigini, herkesin kendisinin inancinin en dogrusu olduguna kani oldugunu gorup," bunun icinde bir bit yenigi var" deyip, gercegi bulur; tabi bu sozler tum inanirlar icin de gecerlidir.
Kimse etkilemedi.Kendi irademle ve isteğimle seçtim.Koyu bir müslüman aileden geliyorum.Kök olarak.MESİH İSANIN hayatına bakarsanız anlarsınız.Kim ONUN gibi yaşayabilmiş!Düşmanlarını seven!Bİrçok insan için kendini feda etmiştir.Hatta suçlular için.İnsanlığı kurtarmak için herşeyini vermiştir.Japonlar MESİH İSAYA olumsuz bakmıyorlar.Fazla bilgi sahibi olamadıkları için inanamıyorlar!Daha doğrusu tam olarak tanımıyorlar.Biraz kültürdende kaynaklanıyor.Doğaya ve birçok tanrılara inanmışlar.Bir anda Tek ve gerçek Tanrıya inanmaları çok zor tabi.
GERÇEKTEN yalan olan ve Onun yolundan giden MESİH İSAYA gelir.RAB birçok müjdeciyi kullanarak insanlara ulaşmıştır zaten!
paslıçivi
02-03-2009, 18:33
Kimse etkilemedi.Kendi irademle ve isteğimle seçtim.Koyu bir müslüman aileden geliyorum.Kök olarak.
açık cevap yazmadığınıza göre anladığım kadarıyla anne-baba hristiyan..
yani kendi iradenizle seçmemişsiniz.. size giydirilen hristiyan zihnini hakikat zannıyla yaşıyorsunuz.. dünyadaki diğer tüm değişik inanırlar gibi..
ben de koyu bir şaman aileden geliyorum.. Kök olarak..
köküme tüküreyim..
paslıçivi
02-03-2009, 18:37
Kim ONUN gibi yaşayabilmiş!Düşmanlarını seven!Bİrçok insan için kendini feda etmiştir.Hatta suçlular için.İnsanlığı kurtarmak için herşeyini vermiştir..
Basit sıradan yaşamı olan bir din kurucusu varmı ki.. öyle olsaydı kim giderdi peşlerinden..
paslıçivi
02-03-2009, 18:41
Japonlar MESİH İSAYA olumsuz bakmıyorlar.Fazla bilgi sahibi olamadıkları için inanamıyorlar!Daha doğrusu tam olarak tanımıyorlar.Biraz kültürdende kaynaklanıyor.Doğaya ve birçok tanrılara inanmışlar.Bir anda Tek ve gerçek Tanrıya inanmaları çok zor tabi.
Budha'ya da siz olumsuz bakmıyorsunuz ama inanmıyorsunuz da değil mi..
japonlar budisttir.. Budizmin kurucusu İsa'dan 500 yıl önce yaşamıştır.. yani budizm 2500 yıllık bir dindir.. hristiyanlık 2000 yıllık dindir.. haklısınız bir anda olmaz bu işler.. bir kaç milyon yıl mı lazım...
"Kendisi söylüyor bunu"..Hımmm..Size söylemiş gibi aktarmışsınız da:)..
Eğer sarsılmazsanız bir şey söylemem gerekli;sanırım isa mesih diye birisi hiç varolmadı..Tarihçiler buna pek ihtimal vermiyorlar.Yaşadıına dair hiç kanıt yok yani..
Varlığından haberdar olmadığım birisi sebebiyle cehenneme gitmeyeceğim,isteyen gidebilir..Sizinle bahse bile girerim bu hususta..
Kimse etkilemedi.Kendi irademle ve isteğimle seçtim.Koyu bir müslüman aileden geliyorum.Kök olarak..
Bir müslümanı ancak bir müjdeci yoldan çıkarabilir,söyleyin hangi misyonerin kurbanısınız:)..Durup dururken"bana aniden bir vahiy geldi,bi koşu gidip hristiyan olmalıyım" dediğinizi zannetmiyorum..Hristiyan olma döneminiz eğer ergenliğe denk geldiyse,o dönemin kişilik arama çalışmalarının yapıldığı bir dönem olduğunu bilirsiniz..Gençlik bunalımı derler ya hani..
Kim ONUN gibi yaşayabilmiş!Düşmanlarını seven!Bİrçok insan için kendini feda etmiştir.Hatta suçlular için.İnsanlığı kurtarmak için herşeyini vermiştir.
Nereden biliyorsunuz?
Japonlar MESİH İSAYA olumsuz bakmıyorlar.Fazla bilgi sahibi olamadıkları için inanamıyorlar!Daha doğrusu tam olarak tanımıyorlar.Biraz kültürdende kaynaklanıyor.Doğaya ve birçok tanrılara inanmışlar.Bir anda Tek ve gerçek Tanrıya inanmaları çok zor tabi.
Japonlar cehenneme gidecekler o zaman..Siz ise cennete.Neden?..Onların başı kelmi?...Tanrınız bu şansı size tanırken,tıpkı sizin gibi günahsız ve başına geleceklerden habersiz bir şekilde, dünyaya kendisi tarafından fırlatılmış bu zavallı Japonlara da aynı fırsatı tanımıyor..Çok adaletsiz sizin bu Tanrınız..Hiç ısınamadım..
Yahu nasıl olup ta bütün bunlara inanabiliyor, hayatınızı bir çıkmaza sokuyor aynı zamanda cevaplayamayacağınız karmaşalar içerisinde yaşamaya çalışıyorsunuz..
Kendilerine işkence etmeyi seven,dindarlardan daha hevesli bir güruh daha görmedim desem yeridir..
İşiniz zor sizinde her dindar gibi..Tanrınız sabır versin..Kolay gelsin..
Ben de Hristiyan inancını sonradan benimsemiş biriyim. Ancak Hristiyan olmadan önce inandığım bazı şeyler değişmedi.
Paolo kardeşim bence şu dinden bu dinden olan cennete giremeyecek demek Tanrının yarattığı insana yakışmayacak bir küstahlıktır. Bunu biz bilemeyiz. dünyada yüzlerce inanış var. Ve insan kendine mantıklı gelene inanır. Mesih İsa'nın ulaşamadıkları farklı yargılanacaklar. Ancak bu ulaşmama duymama işitmeme değildir bence. Hristiyan olmayan her kişi Mesih'in ulaşamadığı kişidir. Bu insanları toptan cehenneme mi gönderiliyor yani? Bu bizim karar verebileceğimiz bir durum değildir bence. Benim Hristiyan öğterilerinin dışında inançlarım var. Ancak hristiyan öğretisine uymuyor diye değştirmeye çalışmıyorum. Benim inancım benim aklımdır.
Bence inanışların en büyük hatası tek tip insan modeli yaratmaya çalışmaktır. Ayrıca inanışların en doğru benmki diyerek yarışa girmelerini doğru bulmuyorum. Siz ve benim için en doğrusu Hristiyanlık. Ama dünyada 1.4 milyar için İslamiyet. 1.7 milyar için ise budizm. Bu inanışların hepsininde tutarlılıkları ve tutarsızlıkları var. Bu durumda bu işin hesabı asla insanlara kalmamalıdır diye düşünüyorum. Tek gerçeğin Hristiyanlık olduğunu söyleyen tek inanış Hristiyanlıktır ve her inanış için de aynı şey söz konusudur. Ve her inanışta reddedişin cehenneme göndereceği/ceza bulacağı yazıyor. Bu gibi şeyler insanı korkutmaktan ve daha da reddettirmekten başka bir şeye yaramaz. 100 doğru olduğu söyleniyorsa hangisi doğru bunların?
Her insan kendi inanışını kendi deneyimleri gözlemleri ile kurmalı ve bu inanışı doğrultusunda yerini belirlemelidir. Benim inanışlarımın büyük çoğunluğu Hristiyanlıktaydı ancak başka bir inanışta da olabilirdi. Bu konudaki yargılama insanın yapacağı türden değildir.
Bence sonsuz yaşamın sahibi yalnızca Hristiyanlar olmayacaktır. Bu yargılama bana adil gelmedi ve Tanrı her şeyden önce dürüst ve adilse Yargılaması da adil olmalıdır. Din meselesinde kafa karıştırıcı o kadar çok soru var ki bunları bir mantığa bağlamaya çalışmak ve bunun doğrultusunda Hristiyanlıktan çıkmak kişiyi Tanrı önünde yok eden bir şey midir? Ve bu Tanrı kavramına hakaret değil midir? Pek çok inananın(?) yaptığı gibi bir takım genellemelerle Tanrıyı kalıplara koymamak gerekir. Ne yaparsak yapalım Tanrıya asla zarar veremeyiz incitemeyiz o isterse herkesi bir anda bağışlayabilir. Hayır bağışlamaz o zaman Kutsal Yasaya şuna buna aykırı demek insanın sınırları dışında bir şeydir.
Bir müslümanı ancak bir müjdeci yoldan çıkarabilir,söyleyin hangi misyonerin kurbanısınız:)..Durup dururken"bana aniden bir vahiy geldi,bi koşu gidip hristiyan olmalıyım" dediğinizi zannetmiyorum..Hristiyan olma döneminiz eğer ergenliğe denk geldiyse,o dönemin kişilik arama çalışmalarının yapıldığı bir dönem olduğunu bilirsiniz..Gençlik bunalımı derler ya hani..
Ben de sonradan Hristiyan olduğum için cevap vermek istedim. 18 yaşındayım. Yani ergenlik dönemi dedikleri. En kötüsüde bu. İnsanlar sizi ergenlik döneminde bir özentilikten dolayı din değiştirdi sanıyor. Hayır kimse beni etkilemedi. Araştırmalarım sonucu inandığım şeylerin Hrıstiyan inancında olduğunu gördüm. Ancak Hristiyan inanışında dahi kabul etmediğim ve farklı düşündüğüm yerler var. Bu bence insanın kendisi ile de ilgili. Araştırdıktan sonra size mantıklı gelene inanır ya da inanmazsıznız. Kendi mantığınız ve kalbiniz nerdeyse yerinizi belirlersiniz. Hristiyan inanışım farklıdır ancak yine de Hristiyanım. Özentilik değil inançlarının farkına varma diyelim. Koyu bir Müslüman değildim koyu bir Hristiyan da değilim. ancak yine de gerçekten Mesih'e inandığımı hissediyorum.
Ben de sonradan Hristiyan olduğum için cevap vermek istedim. 18 yaşındayım. Yani ergenlik dönemi dedikleri. En kötüsüde bu. İnsanlar sizi ergenlik döneminde bir özentilikten dolayı din değiştirdi sanıyor. Hayır kimse beni etkilemedi. Araştırmalarım sonucu inandığım şeylerin Hrıstiyan inancında olduğunu gördüm. Ancak Hristiyan inanışında dahi kabul etmediğim ve farklı düşündüğüm yerler var. Bu bence insanın kendisi ile de ilgili. Araştırdıktan sonra size mantıklı gelene inanır ya da inanmazsıznız. Kendi mantığınız ve kalbiniz nerdeyse yerinizi belirlersiniz. Hristiyan inanışım farklıdır ancak yine de Hristiyanım. Özentilik değil inançlarının farkına varma diyelim. Koyu bir Müslüman değildim koyu bir Hristiyan da değilim. ancak yine de gerçekten Mesih'e inandığımı hissediyorum.
Kişilik edinmek istemek ve gençlik bunalımı her gencin şiddetli veya sakin de olsa geçirdiği bir dönemdir..Çok normaldir ve yaşanması gereken bir devre olduğu gibi asla özentilik demek değildir..Dikkat ederseniz özenti lafını hiç kullanmadım..Herşeyi birbirine karıştırmayalım..
Paslıçivi anlamanda sorun var sanırım!Müslüman aileden geliyorum diyorum.İsevi değil!Kendi irademle seçtim.MESİH İSA gibi kim yaşamış?Varsa göster.Düşmanlarını sevmiş kendisine zulmedenlere hiçbirşey yapmamış.Birçok insan için canını vermiştir?Kim var böyle özelliklere sahip olan ha?Placebo senin içinde bu sözler.MESİH İSADA yaşamıştır.Delilde çok.Tabi anlayana!Kim var söylesene.Madem idda ediyorsun ya!Siz anlamazsınız merak etmeyin.Seçilmişlik ve kabiliyet meselesi.GERÇEĞE gelmek.Herkes bu şerefe erişemez.Oh ne ala?MESİH İSAYA inanma.Duyduğun halde.Birde dalga geç.Gelmiş birde cennetten bahset.Yok öyle arkadaş.RAB adildir.İmansızlar cennete gitse adilliğine ters düşerdi.
Bu arada Japonlar Budist değil Şintodur.Merak etmeyin.Sizden daha sıcak,olumlu bakıyorlar MESİH İSAYA!Son birşey.Kutsal Kitapta okursan görürsün dediklerimi placebo.Düşmanlarını sevdiğini onlar içinde canını ve herşeyini verdiğini!Merak etme Japonyadada İsevilik fırtına gibi yayılıyor.Her geçen gün insanlar RABBE geliyor.Çindede öyle.Üstelik Çinde baskı olduğu halde.Bu arada gururdanda nefret ederim.Zaten böylelerini göklerin egemenliğine giremeyecek.Alçakgönüllü insanlar girecek.
paslıçivi
03-03-2009, 08:54
Paslıçivi anlamanda sorun var sanırım!
sevgili paolo..
anlamamda sorun olduğu konusunda haklısınız sanırım.. çünkü tüm dünya insanlığına baktığımda herkes herşeyi anlamış.. nerden gelip nereye gittiğini.. öldükten sonra ne olacağını.. kainatın nasıl sonradan yaratıldığını herkes çok iyi biliyor..
yalnız küçük bir fark var... bu konuda o kadar çok anlaşılmış doğru var ki.. yüzlerce doğru var.. kimsenin doğrusundan şüphesi yok sizinki gibi.. kimse de demiyorki kardeşim bunu bir tek biz mi anladık.. diğerleri geri zekalımı... her inanır diğer insanları aldanma ve şeytan oyunu içinde görüyor.. ama her inanır.. siz de bu güruhtan sadece bir tanesisiniz..
şimdi bu yazınızı ibretlik olsun diye müslüman kardeşimlerim de okusun.. çünkü onlar da sizden hiç farklı değiller.. onlar da muhammedin allahın elçisi olduğundan ve ona inanamayanların cehhenneme gideceğinden, kuranın allah tarafından yazdırıldığından ve islamiyetin tüm dünyada hızla yayıldığından öylesine eminler ki...
ya da yahudiler, ya da hindular.. her inanır sizden farklı değil.. herkes devekuşu gibi kafasını kuma gömmüş.. diğer devekuşlarını kimse beğenmiyor..
ve bunu dünyada tek bilinçli insan denen canlı yapıyor..
bilincin stand-by konumu.. derin uyku.. körkütük sarhoşluk.. kavramalarının sizin bu yazınızdan sonra daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum..
paslıçivi
03-03-2009, 08:58
MESİH İSA gibi kim yaşamış?Varsa göster.Düşmanlarını sevmiş kendisine zulmedenlere hiçbirşey yapmamış.Birçok insan için canını vermiştir?Kim var böyle özelliklere sahip olan ha?
İsa tarihsel bir kişilik midir yoksa mitolojik mi tartışılır.. Tarihsel bile olsa böyle yaşamış bir insanın rab olması mı gerekiyor...
paslıçivi
03-03-2009, 09:02
Siz anlamazsınız merak etmeyin.Seçilmişlik ve kabiliyet meselesi.Herkes bu şerefe erişemez.
Bu arada gururdanda nefret ederim.Zaten böylelerini göklerin egemenliğine giremeyecek.Alçakgönüllü insanlar girecek.
alçakgönüllülük kavramınız analayışınız ne kadar farklı...
paslıçivi
03-03-2009, 11:17
Bu arada Japonlar Budist değil Şintodur.Merak etmeyin.Sizden daha sıcak,olumlu bakıyorlar MESİH İSAYA!Merak etme Japonyadada İsevilik fırtına gibi yayılıyor.Her geçen gün insanlar RABBE geliyor.Çindede öyle.Üstelik Çinde baskı olduğu halde.
şintoizm japonyanın resmi dinidir.. %57 budist %41 şinto %2 diğer..
her japonun ölüm merasimini budist rahipler eşliğinde yapılır.. o yüzden japonların çoğu şinto doğar budist ölürüz derler..
mesele bu değil zaten.. isevilik fırtına gibi yayılması... müslümanlar da islamiyetin en hızlı yayılan din olduğunu söylüyorlar... bu konuda bir kaynak, yapılmış bir istatistik var mı diyorum... derin bir sessizlik....
diyelim ki sizin inancınız hızla yayılıyor.. bu o inancın realite olduğunu gösterir mi.. diğer taraftan hristiyan dünyasında ateizm dört nala koşuyor.. bunu niçin görmek istemiyorsunuz.. avrupa ve amerikaya bakın biraz.. insanlık yavaş yavaş uyanıyor artık... bilim aritmetik değil geometrik olarak bize bilgi sunuyor.. galileden özür dilediğiniz gibi evrimcilerden de özür dilediniz.. yarın öbür gün çok değil sanırım önümüzdeki 40-50 yıl içerisinde semavi dinlerin kaçacak yeri kalmadı, iyice sıkıştılar.. adem-havva masalı evrimle günyüzüne çıkınca neyi nereye yerleştireceksiniz bilmiyorum..
her inanır (kadir abi değil) kendi rüyasının gerçekliğinin kanıtı için böyle hezeyanlara kapılması normaldir.. çünkü olur da yıllardır inandığı ömrünü heba ettiği şeyin bir masal olma ihtimalinde çıldırabilir çünkü.. o yüzden aksi şeyleri görmemek duymamak için at gözlüklerini takmak ya da devekuşu gibi başını kuma gömmek zorundadır..
çünkü ıskalanan, kaçırılan, heba edilen şey koskaca bir yaşamdır....
Dediklerinizin hiçbir tutanağı yok.İsevilikte körü körüne iman yoktur.Bilakis araştırmayı teşvik eder.Düşünmeyi.RAB arayın bulacaksınız.Diğer dinler gibi değil!Özellikle müslümanlık gibi değil.Gururdan nefret ederim.Çünkü şeytani bir heves.Rabbin çocuğu alçakgönüllü olmalı.Kibirli değil!Herkes bu şerefe erişemiyor.Çünkü çağrılanlar çok ama seçilenler az!GERÇEKTEN YANA HERKES RAB İSAYA gelir.Zaten ONUN hayatını inceleyenm,okuyan birisi tabi tarafsız,önyargılı olması lazım.ONUN ne kadar YÜCE,ALÇAKGÖNÜLLÜ,ve DOĞRU biri olduğunu anlar.Ona göre bakarsanız Asyada ve Afrikadada yayılıyor.Bilhassa asyada.Napıcağız?Örneğin Çinde.Onca işkenceye rağmen!Galileo olayının İSEVİLİKLE alakası yoktur.Malesef bazı sahte din adamları İSEVİLİĞİ VE RABBİ kötü tanıtmaya çalışmışlardır.Ama güneş balçıkla sıvanmamıştır.Bu arada dünyanın en ünlü bilimadamlar,sanatçılar,sporcular İSEVİLERDEN çıkmışlardır.En büyük erdem sonsuz yaşama kavuşmak ve RABBİ bulmak ve inanmaktır!
paslıçivi
03-03-2009, 19:28
bir kitapta okumuştum..
bir hristiyana diğer dinlerden bahsetmeye görün..
RAB İSA'DIR diye öyle bir bağırır ki..
sizi duyması anlaması imkansızdır...
sevgili paolo böyle mutluysanız sorun yok..
yeter ki diğer farklı inanan insanları hor görmeyin ve gereğinde şehitlik uğruna ölmeyin öldürmeyin..
Evet hamdolsun mutluyum.İnancıma saygı gösterildiği sürece kimsenin inancına,dinini saygısızlık etmem.Okuduğunuz kitap ateist yazarın kitabı olmasın sakın!Evet Kiliselerde bağırır RAB İSA diye.Çünkü Allahın evi olduğunu için GERÇEKLER söylenir.
Kişilik edinmek istemek ve gençlik bunalımı her gencin şiddetli veya sakin de olsa geçirdiği bir dönemdir..Çok normaldir ve yaşanması gereken bir devre olduğu gibi asla özentilik demek değildir..Dikkat ederseniz özenti lafını hiç kullanmadım..Herşeyi birbirine karıştırmayalım..
Hayır sanırım yanlış anlaşıldım siz özenti diyorsunuz demedim. Ancak çevreden böyle tepki veren insanlar var dedim. Kişilik bunalımı, arayış, kötü(?) arkadaş etkisi, özentilik... Ne demek istediğinizi anladım belki haklısınızdır ancak ben kişilik bunalımından değil de inandığım böyle olduğu için değiştirdiğim diyorum. Küçüklüğümden beri bunlara inanırdım. Ancak bir anlık bunalımdan arayıştan da değiştirenler olabilir.
yeter ki diğer farklı inanan insanları hor görmeyin ve gereğinde şehitlik uğruna ölmeyin öldürmeyin..
Bu inanış bizde yoktur ki zaten paslıçivi:). Savaş, cihat her durumda YASAK. Haçlı seferleri 2. dünya savaşları... Bunlar ne yazıkki kiliselerin kara tarihidir. Ancak asla bir Mesih yanlısına bunları savunmak yakışmaz. Din uğruna savaşıp şehit olmak ve bu sayede yükselmek inandığımız bir şey değildir. Ben kendi adıma başkalarını sığ olmadıkları sürece hor görmüyorum umarım her Hristiyan da böyle yapıyordur.
Vesper kardeşime katılıyorum.Bizde savaş yok.Hatta MESİH İSA düşmanınızı bile sevin demiştir.Malesef tarihte İsevilik adına bazı yanlış şeyler yapılmış.Ama bunların aslında İsevilikle alakası yoktur.
Vesper kardeşime katılıyorum.Bizde savaş yok.Hatta MESİH İSA düşmanınızı bile sevin demiştir.Malesef tarihte İsevilik adına bazı yanlış şeyler yapılmış.Ama bunların aslında İsevilikle alakası yoktur.
Sana katilmiyorum paolo.
Ya sen kendini digerlerinden soyutlayip ayri tutacaksin, ya da bazi gercekleri konusmaya cesaretin olacak.
Bak seninle bir anlasma yapmistik. Sen hala ayni cizgide duruyorsun. Izledinmi adini verdigim belgesel filmi?
Su anda ki yapilan savaslarin arkasinda kimlar var?
Isa Mesih adina Avrupa'da dökülen kanlar ne cabuk unutuldu?
Ya Anadolu'da, Kudüste dökülen kanlar? Dünyenin en ucra kösesinde bile Isa Mesih adina insanlar kitir, kitir kesildiler ve kesiliyorlar.
Sen tarih bilmiyorsan, okumuyorsan, gel seninle Yugoslavya savasini tartisalim. Daha sunun surasinda kac sene oldu? Irak savasini konusalim.
Isa Mesih'in temsilcileri Vatikan'da oturmuyorlarmi?
Bu kadar bos, bos sallamalarin biraz siniri olmali.... Hadi gel Isa Mesih adina evler nasil okunup üfürülüyor, seninle onuda tartisalim... Isa Mesih adina cocuklara tecavuz nasil oluyormus, onuda tartisalim... Isa Mesih adina günahlar nasil af ediliyor onuda tartisalim.
Isa Mesih adina bazi ülkelerin insanlari nasil 1.sinif muamele görüyor onuda tartisalim. Bu kadar sallamak ne kadar kolaymis megersem, oturdugunuz yerden okumadan, bilmeden sanal alemde sallamanin ucu acik nasilsa.
Hic bir zaman yasamamis bir insani basimiza tac ettiniz, digerleride aldi okuma yazmayi bilmeyen adama taptilar... Girtlaklayip duruyorsunuz birbirinizi....Dünya'da herkese zehir ettiniz yasamayi ... Isa Mesih denen her ne sey ise sadece kilise duvarlarindaki resimlerden ibaret.... Ne Rab var, ne oglu, ne de kizi...
Cennet, cennet, cennet... Ne var orada? Hic bir sey yok iste.
Kac defa gidip geldiniz? Gidip gelen bir kisinin adinida bilmiyoruz... Var mi?
Cehenneme gitmek isteyen yok mu? Rabbin gercek kullari cehennemi tercih etmesi gerekir.... Yoksa ben mi yanlis biliyorum.;)
Rabbiniz cehenneme giris davetiyelerini bana verdi. Gercek kullarima veririsin dedi ve göz kirpti. Isteyen benden alabilir. Gercek kul oldugunu kanitlayabilirse.
Saygilar.
Cigi olayını anlamadın sanırım.MESİH İSA nerde demiş idda ettiğin savaşları?Haçlı vs.Evet MESİH İNANCI adına bazı şeyler yapılmış.Ama bunları hiçbirisinin MESİH İSAYLA alakası yok!Bahsettiğin olayların hepsi menfaat,ekonomik vs için yapılmıştır.İnsanların suçunu RABBE yükleyemezsin.MESİH İSA yaşamıştır.Zaten burdada ispatlamıştık.RAB MESİH İSA herşeyin kaynağı.Kötülük hariç.Kutsal Kitapta varsa idda ettiklerin tamam kabul ederim.Örneğin verdiğin savaşlar mesela.Bir dine bakmak istiyorsan kitabına yada en üst önderine bakarsın.Kişilere en son bakarsın.
Seçilmişlik ve kabiliyet meselesi.GERÇEĞE gelmek.Herkes bu şerefe erişemez.Oh ne ala?MESİH İSAYA inanma.Duyduğun halde.Birde dalga geç.Gelmiş birde cennetten bahset.Yok öyle arkadaş.RAB adildir.İmansızlar cennete gitse adilliğine ters düşerdi.
Siz mi ??Nereye seçildiniz pardon??:D..Komedyenlik yarışmasındaki elemelerde başarı sağlamışsınız ve recep ivedik 3 filmine figüranlık kapmış olmalısınız..
Hiç bu kadar aşşağılanmamıştım:D ..Tühh yani,ben seçilmedim de siz seçildiniz..Çok kıskandım doğrusu:rolleyes:..
Size bir gerçek;Avucunuzu yalayacaksınız..:D..
Merak etme Japonyadada İsevilik fırtına gibi yayılıyor.Her geçen gün insanlar RABBE geliyor.Çindede öyle.Üstelik Çinde baskı olduğu halde.Bu arada gururdanda nefret ederim.Zaten böylelerini göklerin egemenliğine giremeyecek.Alçakgönüllü insanlar girecek.
Aferin,başınız göğe ermiştir..Kaç lira vereceklermiş size acaba bu japonlar isevileştirildiklerinde..Her zaman işin reel kısmıyla ilgiliyimdir o yüzden soruyorum..Hani karlı bir işse biz de girelim:rolleyes:..
Evet hamdolsun mutluyum.İnancıma saygı gösterildiği sürece kimsenin inancına,dinini saygısızlık etmem.
Size saygı gösteririm,ama inancınızın dünyaya saldığı şiddet içerikleri bol olduğundan gösteremem.Hiç kusura bakmayın.. qw nin başka bir başlıkta andığı bir lamba cini var,demin okudum..Bilirsiniz Alaaddinin sihirli lambasının o meşhur cini..Tüm çocuklar okur,büyükler bilir..Hatta İsa dan bile çok tanınan bir masal karakteri kendisi..3 tane dileğini bile gerçekleştiren bir fenomen ...O zaman ona da saygı duymam gerekir ki bu mümkün değil..Kişilikli olmak lazım.Din,peygamber kayırmam ve inanmadığım,biat etmediğim bir şeye de saygı gösteremem..İnsanlığı insanlıktan çıkarmış bir sisteme saygı nasıl gösterilir yahu??
Tabi ki vesper sister'e katılırsınız.Sizin dinden olan tek kişi o başlıkta...Hepiniz birbirinizin tarafını tuta tuta bu hale geldi dünya işte..Sen hristıyansın onu tut beriki müslüman karadenizliyi tutsun..Yarın bir gün sinirlerinizi bozdular diye savaşın..E biz de ateistiz,birbirimizi tutarız tabii..Bizi siz bu hale getirdiniz,bir de kızıyorsunuz..Olmaz ki::o..
RABBE yükleyemezsin.MESİH İSA yaşamıştır.Zaten burdada ispatlamıştık.RAB MESİH İSA herşeyin kaynağı.bakarsın.
Paolo öyle bir salliyorsunki, agzim acik kaliyor.:)
Neyi nerde, ne zaman ispatladin?
Sanirim sen bambaska bir Dünya'da yasiyorsun, arada bir burayi da ziyaret edip geri gidiyorsun...
Insan bir kez olsun karsi iddalari okuyup bakmaz mi? Hicbirinizin ayaklari yere saglam basmiyor. Ha müslüman, ha Hristiyan, ha digerleri; Hepinizin ayaklari 50 cm. yukarida, dolasiyorsunuz...:D
Ïclerinizdeki gazlari biraz bosaltin, yere yumusak inis yapin... Korkmayin !!
Ayaklariniza yerde bir sey batmaz. Ciplak olsun hemde ayaklariniz, hissedin topragi,cakil taslarini, otlari, cicekleri, böcekleri.....
Hep baskalari okusun, baksin sizlerin yerinize.Aman sizler hic rahatinizi bozmayin, organlariniz filan eskir de, yerlerine yenilerini takamayiz.:D
Sizin gibi inanclilara bile bizim gibi ateistler, humanistler; kan ve organ yetistiriyorlar... Dünya'nin icine daha cok edesiniz, daha cok kan icesiniz diye...
Git bunuda bir arastir istersen...
Madem tek tarafli beslenip baska hic bir sey okumuyorsunuz;
Sen ve senin gibi düsünenler vakit cok gecmeden izleyin su ZEITGEIST filmini, ondan sonra gelin tartisin. Hadi bakayim, iyi seyirler.
Saygilar.
Göklerin EGEMENLİĞİNE seçildim.Bendende sana bir gerçek placebo Cehennemde yaptıklarının cezasını çekeceksin!Tükürdüğünü yalayacaksın!Ve havayı alıcaksın.Cigi iddalarının hepsini çürüttüm.Verdiğin belgeseldeki iddalarda çürütüldü.Pardon çamurlar diyecektim.Bakıyorum kendinizi iyi avutuyorsunuz.İyi bir şekilde tatmin ediyorsunuz bravo((((((
.Cigi iddalarının hepsini çürüttüm.Verdiğin belgeseldeki iddalarda çürütüldü.Pardon çamurlar diyecektim.Bakıyorum kendinizi iyi avutuyorsunuz.İyi bir şekilde tatmin ediyorsunuz bravo((((((
:p:p:p
Hani nerde cürümüs camurlar, fosiller?
Suraya yazdim de, bende bakayim...
Senin adini verdiklerin haricinde, bütün ilintili sitelerinizede girdim baktim...
Bir tanesini yazayim istersen buraya, ama hic bir sey farketmiyecek...
Niye insanlar bu kadar ön yargili anliyamiyorum....
Benimle tartisirken, senin icin faydali olacagina inandigim bir ek bilgi vereyim.
Belkide senin sahip olamadigin kadar coklukta ve farklilikta Hristiyan arkadaslarim ve dostlarim var benim.Sadece onlar ile de kalmiyor bu dostlar.
Hemde senden cok daha bilgili ve saygililar. Daha bir gün olsun onlarin agizlarindan,ne senin tarzinda bir yaklasim gördüm, ne de senin gibi sacma sapan üfürmelerini..:D
Türkiye'de kisitli olanaklarin ile Hristiyan olacaksin, dogru dürüst inancini yasayamiyacaksin ve;
Sen bir Portekiz'liden, Brazilya'lidan ve ïtalya'lidan cok daha bilgili olacaksin bu konuda öylemi? Baska farkli ülke adlarinida yazmami istermisin?
Iste halin ortada....:)
Yanit veremezsen, hakaret ve saldiri tatktigi..Ayni müslümanlar gibi.
Birlestiginiz tek ortak konunuz bu.
Saygilar.
Geç cigi.Hakaret eden varsa sizsiniz.Devamlı aşağılayan ben değilim insanların inançlarını.Üfürük vs yok.Cahillikten kaynaklanıyor.Hayırdır cigi.Yokluğumda müslümanlarla anlaşma mı yaptınız?İSEVİLİĞİ karalamak konusunda.Tam müslümanlar gibi düşünüyor konuşuyorsunda(((((((Bu arada körler,sağırlar Seçilmişlik şerefine erişemez.Kafanı yorma yani.Çağrılanlar çok ama SEÇİLENLER az.Bu sana yeter!
Geç cigi.Hakaret eden varsa sizsiniz.
Eh be Paolo;
Sen gec dedin ya, wwwiiinnnnn diye gecip gidiyor.:)
Gercekten olaya böyle bakiyorsun sen, ayni R.T.E. gibi.
- Gec, gec, geceeeeceksin seeen bunlari...
Kendini kandiriyorsun, baska bir sey yaptigin yok.
Eger sen, bana hakaret ediyorsun diyorsan pes yani.
Bak sana bir önerim var. Yanit verdigin yazilarin bir üstündeki, senin icin yazilanlari ve sorulari bir oku. Daha sonra, senin verdigin yanitlari oku. Iyi oku ama....:)
Hangisine tutarli bir yanit vermisin iyice arastir. Eger bu da sana zor geliyorsa, bunlarin istatistiginide ben sana cikartirim. Ne dersin?
Sonra dilimden kurtulamazsin bak haberin olsun.
Üfürmek kelimesi hakaret icermez... Etrafinda bric oynayan arkadaslarin varsa onlara sorarsin, sana ne demek oldugunu aciklarlar.;)
Saygilar.
Devamlı aşağılayan ben değilim insanların inançlarını.
Birader,
Hiç olmazsa inancına saygı dilenme.
Bu seçilme işi nedir bilen var mı?
A.
Çağrılanlar çok ama SEÇİLENLER az.Bu sana yeter!
Arkadaşlar paolo'yu anlamak için İncili iyi bilmek gerekiyor.
Paolo Matta-22'de İsa Mesih'in düğün şöleni benzetmesine atıf yapıyor...
1-2İsa söz alıp onlara yine benzetmelerle şöyle seslendi: «Göklerin Egemenliği, oğlu için düğün şöleni hazırlayan bir krala benzer. 3Kral, şölene davet ettiklerini çağırmak üzere kölelerini göndermiş, ama davetliler gelmek istememiş.
4«Kral yine başka kölelerini gönderirken onlara demiş ki, `Davetlilere şunu söyleyin: Bakın, ben ziyafetimi hazırladım. Sığırlarım, besili hayvanlarım kesildi. Her şey hazır, gelin şölene!'
5«Ama davetliler aldırmamışlar. Biri tarlasına, biri ticaretine gitmiş. 6Öbürleri de kralın kölelerini yakalayıp hırpalamış ve öldürmüşler. 7Kral öfkelenmiş. Ordularını gönderip o katilleri yok etmiş, kentlerini ateşe vermiş.
8«Sonra kölelerine şöyle demiş: `Düğün şöleni hazır, ama çağırdıklarım buna layık değilmiş. 9Gidin yol kavşaklarına, kimibulursanız düğüne çağırın.' 10Böylece köleler yollara dökülmüş, iyi kötü kimi bulmuşlarsa, hepsini toplamışlar. Düğün yeri konuklarla dolmuş.
11«Kral konukları görmeye geldiğinde, orada düğün elbisesi giymemiş bir adam görmüş. 12Ona, `Arkadaş, üzerinde düğün elbisesi olmadan buraya nasıl girdin?' diye sorunca, adamın dili tutulmuş.
13 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#22:13)«O zaman kral, uşaklarına, `Şunun ellerini ayaklarını bağlayın, onu dışarıya, karanlığa atın!' demiş. `Orada ağlayış ve diş gıcırtısı olacaktır.'
14«Çünkü çağrılanlar çok, ama seçilenler azdır.»
Göklerin EGEMENLİĞİNE seçildim.Bendende sana bir gerçek placebo Cehennemde yaptıklarının cezasını çekeceksin!Tükürdüğünü yalayacaksın!Ve havayı alıcaksın.Cigi iddalarının hepsini çürüttüm.Verdiğin belgeseldeki iddalarda çürütüldü.Pardon çamurlar diyecektim.Bakıyorum kendinizi iyi avutuyorsunuz.İyi bir şekilde tatmin ediyorsunuz bravo((((((
:D :D :D
Köşeye sıkışınca bir tavşan bile ısırır:p
Oo bakıyorum.Toplu halde saldırmışsınız.İlk cigiden başlayalım.Hayırdır aslanım bu ne saldırganlık.Kuyruna basılmış gibi gibi birden saldırmaya çalışıyorsun.Çamurlarını öyle püskürttüm ki.Hala uyuyorsun.Kendini çok iyi tatmin ve avutuyorsun.Zaten insanların çoğu kendilerini boş şeylerle avutur.Bazıları gibi.Azınlık İnancımın saygı dilenmesine ihtiyacı yok.MESİH İSANIN size ihtiyacı yok.Sizin ONA ihtiyacınız var.Zaten saygı duymamanız ne kadar aşağılık ve terbiyesiz olduğunuzu gösterir.İnsanların kutsallarına saldırandan ne beklenir ki!Tamam mı koçum!Sağlamların değil HASTALARIN hekime ihtiyacı var.Placebo dediğin gibi en uysal hayvan bile saldırır sıkışınca.Yada kuyruğuna basılınca((((((Görmek istiyorsan uzağa gitme.Aynaya bakıcak kadar yakın.Müslümanlarla nede güzel anlaşıyorsunuz.Bravo.Düşmanımın düşmanı dostumdur nede olsa dimi!
Müslümanlarla nede güzel anlaşıyorsunuz.Bravo.Düşmanımın düşmanı dostumdur nede olsa dimi!
Yanlış..Müslüman,hristiyan,yahudi,ortadoks katolik falan bakmadan direkt yazım tarzını dikkate alıyoruz.Siz müslüman arkadaşlarımızla dialoglarımıza pek bakmadınız sanırım.Bir göz atın dilerseniz..
Biri gelirde misyoner gibi yazı yazarsa kızarım.Yok seçilmişmiş te biz cehenneme gidecekmişiz de..Bizi müslümanlarla karıştırdınız sanırım..İsa peygamberdir diyerek bana bir şey ispat edemezsiniz.Mantıkla yaklaşırsanız sorun çözülür..İnanmak zorunda mıyım İsa ya?.Bir de ona rab diyorsunuz..Gerçekten bir tanrı varsa çarpılacaksınız yahu.:).Yiyen,içen,tuvalete giden, kendi ölümüne bile müdahale edemeyen birisi bu..Masal ve fantazi alemlerinden seçip beğendiğinizi almışsınız işte.Güle güle kullan,ecrini gör sister paola..God bless you!Amen..
Onursal Bedirhan
05-03-2009, 02:49
Paolo, ben isa yada EDİT, hadi beni çarpsın
Sizin gibi bomboş,robot değiliz ya yeter((((((İnanmayıyorsun diye saygısızlık edemezsin ok?İnanmamak ayrı saygısızlık,terbiyesizlik etmek ayrı!Teolojiyi bilmediğin için saçma sapan konuşuyorsun.Hipotastiği biliyor musun?Öğrende sonra konuş.MESİH İSA insan olarak insani eylemler yaptı.Tanrılığında gösterdi tabi!MESİH İSA bizi kurtarmak için kendini feda etti.Merak etme.Körler,Sağırlar anlayamazlar GERÇEKLERİ((Boşuna kafanı yorma.MESİH İSA peygamber değil RABDİR.Bilmiyorsan öğren.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp(((((Bu arada görmende sorun var sanırım.PAOLO yazıyor.Paola değil!Paolo erkek ismi.Cahil olduğun bir kez daha çıkıyor.Akılsız kendi belli eder.RAB nede güzel söylemiş.Şekil a'da görüldüğü gibi(((((((Yau bu sitenin bile yapıcı var koskoca kainatın.evrenin yaratıcısı olmayacak ha!Aklını seveyim senin.Çocuklar bile inanmaz bu palavraya((((
Merak etme.Onursal.Zamanı gelince öyle bir çarpıcakki.Feleğini şaşıracaksın.Sizde kendi saçmalıklarınızın ve zırvalıklarınızı alın başınıza çalın.Hayrını kullanın.Güneş balçıkla sıvanmaz.
Onursal Bedirhan
05-03-2009, 03:00
Güneş balçıkla sıvanmaz. hastayım bu lafa ama ne alakası var konumuzla? bu lafı benim sana söylemem lazım.
Bana EDİT isa'nın günümüze kalmış bir tek mucizesini göstersene? veya şöyle sorayım onun tanrı elçisi olduğuna dair kanıt bildiğin sarsılmaz gerçekler nelerdir?
laf üzerinden birşeye inanılmaz!
''MESİH İSA bizi kurtarmak için kendini feda etti.
MESİH İSA peygamber değil RABDİR'' Paolo
RABB bizi kurtarmak için kendini feda etti ,RABB yok artık biz varız ,
Allah razı olsun RABB'den.
Şeytan olmasaydı hala Ademoğlu cennette sefa sürüyordu,bizlerde var olmayacaktık.
Allah razı olsun ŞEYTAN 'dan.
Turan Dursun öldü aynen RABB gibi O da kendini feda etti
Bizler varız ve yaşam devam ediyor.
Turan Dursun pisi pisine öldü.Bazı çalışmalarını takdir ederim yinede.Müslümanlığın yalanları ortaya çıkarması hakkında.Ademoğlu zaten cennette mutluydu.Taki asli günahı işleyene kadar.
Onursal Bedirhan
05-03-2009, 03:13
Haç ve Rabbin Sofrası var tabi en büyükEDİT haç ve rabbin sofrası nedirki?EDİT islamiyet bile sizin o EDİT dininizden daha mantıklıdır. ne saygısı duyacağım sana? sana ve inancına saygı göstermem için bir tek iyi yanını yazsana..
Hakaret etmeden tartışılabilmesi ve arkadaşlarımızın sakinleşmesi amacıyla başlık geçici bir süre kapatılmıştır.
Ağzımıza geleni değilde beynimizdekileri yazmamızı dilerim
Oo bakıyorum.Toplu halde saldırmışsınız.İlk cigiden başlayalım.Hayırdır aslanım bu ne saldırganlık.Kuyruna basılmış gibi gibi birden saldırmaya çalışıyorsun.Çamurlarını öyle püskürttüm ki.Hala uyuyorsun.!
Sevgili Paolo;
Benim kuyrugum yokki basinca, ziplayip saldirayim....:D
Ben bir kusum...Karga cinsinden, ala karga yani anlayacagin...
Kimse benim kuyruguma basamaz, hop hop ziplar ucar giderim.
Ben ne zaman camur attimki sana, sende püskürtüyorsun?
Yoksa camur banyolarina gittinde,rehavetten rüya mi görüyorsun?:)
Kargalar uyumayida bilmez, sen hakikaten üfürüyorsun be Paolo...
Püüüüüfffffffff...
Serinlettin be beni, Isa Mesih senden razi olsun kardesim...
Bir sey diyecektim... Ben arkadaslarima Isa mesih dedim, hic bir sey anlamadilar.:D
Senin anlattiklarini tercüme ettim onlara; birak bu fanatiklerle ugrasmayi, gel keyfimize bakalim dediler... Secilmisler icin milli piyango yoktu o zaman dediler..Anadolu'da yasayan hristiyanlar icin cok ilkel ve geri kalmis dediler. Sen ne düsünürsün bu konuda bilemem.
Kafam karisti Paolo kardes... Kim dogruyu söylüyor anlayamadim...Sen mi?
Onlar mi?
Saygilar.
Heralde dilin sürçtü.Akbaba demek istedin.Yada leş kargası mı!Bizi müslümanlarla karıştırdın sanırım.Üfürük gibi saçmalıklara inanmamı beklemiyorsun heralde!İnsanlar hatası RABBİ bağlamaz!Kusura bakma arkadaş.Sonsuz hayatı geçici hayata tercih etmem.Ben sen değilim yani.Sanki dediğin gibi yaşasak ölmeyeceğiz.Bu dünya kime kalmış ki?Sana kalsın.Doğru tektir.ODA MESİH İSA.Gerisi boş,yalan.
Heralde dilin sürçtü.Akbaba demek istedin.Yada leş kargası mı!Bizi müslümanlarla karıştırdın sanırım.Üfürük gibi saçmalıklara inanmamı beklemiyorsun heralde!İnsanlar hatası RABBİ bağlamaz!Kusura bakma arkadaş.Sonsuz hayatı geçici hayata tercih etmem.Ben sen değilim yani.Sanki dediğin gibi yaşasak ölmeyeceğiz.Bu dünya kime kalmış ki?Sana kalsın.Doğru tektir.ODA MESİH İSA.Gerisi boş,yalan.
Sn.Evrensel hocama bir rakip var gibi geliyor bana.:)
Akbaba dergisi artik cikmiyor.Karga les yemez, erken kalkinca bir seyleri karistirir yer, nedir bilemem.
Bundan sonrasini tercüme edemiyorum. Bu Japon aksanli Türkce'yi nerede ögrendin? Hic bir sey anlamaz oldum..
Saygilar.
evrensel-insan
06-03-2009, 03:26
Saygideger cigi;
Ben, sana tercume edeyim.
Paolo´isimli üyeden Alıntı
Diyor ki: "Burada bir dil surcmesi var. Akbaba demek istedigini zannediyorum. Ya da olu eti yiyen karga. Cunku, muslumanlar akbaba, yada olu eti yiyen karga?, Senin dediklerinde, bana muslumanlarin ufurugu gibi geliyor, yani bos laf ve anlamsiz. Rab ayri, insanlar ayridir. Insanlarin yaptigi hatadan, Rabbi sorumlu tutamazsin. Sen, yasam ile sinirli olabilirsin ama; ben olumsuz hayati tercih ederim Goruslerimiz ayri gordugun gibi. Sanki, sadece yasami yasasak olmeyecekmiyiz? Bu dunya, Sultan Suleyman'a bile kalmamis. Sana mi kalacak zannediyorsun. Dogru bir tanedir-kime gore ise?- Oda Mesih Isanin dogrusudur, yada Mesih isa'nin kendisidir. Mesih isa disinda, ben bile yalanim."
Nasil tercumemi, begendin mi?:p
Saygilarimla;
evrensel-insan
Cigi sayende costuruyorusun be gözüm.Senden öğreniyorum tabiki!Hoşuma gitti açıkçası evrensel insan.Daha çok özetlemişsin dediklerimi.Neden anlamsız geldiğinide söylüyeyim sana.ÇARMIHLA BİLDİRİ MAHVOLANLAR İÇİN SAÇMALIK AMA BİZ KURTULMAKTA OLANLAR İÇİN RABBİN GÜCÜDÜR.Alsana cevap.RAB cevap veriyor işte.
ÇARMIHLA BİLDİRİ MAHVOLANLAR İÇİN SAÇMALIK AMA BİZ KURTULMAKTA OLANLAR İÇİN RABBİN GÜCÜDÜR.
Bunu Rabbin mi söyledi? Ne demek istiyor?
A.
Nasil tercumemi, begendin mi?:p
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hay sagolasin Evrensel hocam...
Cok tesekkür ederim.
Sakin bir yere ayrilma.
Ben kendimle dalga gecersem, Paolo'nun hosuna gidiyor ve keyif aliyor. Dolayisi ile klavyenin tuslarini sakin kullaniyor.:)
Sende tercüme ederken zorluk cekmezsin.
Bak gene bir seyler yumurtlamis....
Ayyy pardon, Paolo horozdu unuttum... Özür, özür..
O öter, ben yumurtlarim... Benim yumurtalarim da mavi renkte, ayni tavsan yumurtasi gibi.:D
Car ile mIh diyor, anlamadim gene hocam.. Rus Car'inin elinde cekicle mIh mi var? Onumu demek istiyor?
Birde Rab diye birisinden bahsediyor. Bu Rab, Ahsen Unakitan ile konusup:
'' Ah sen yokmusun, Ah sen !! Nerdeyse tatli kocan Una akitip, hamurun icine edecekti...Hadi bakayim Cleveland'a götür kocani evladim..Sifasi oradadir."
Diyenmidir?
Saygilar.
Evet azınlık RAB söylüyor bunu.İseviliği kastediyor RAB.İmanlı olmayanlar için İSEVİLİK saçma.Ama İmanlı olanlar için kurtuluş yoludur.Cigi üzüm üzüme baka baka kararırmış.Yanında kala kala azda olsa bulaşmış banada.Ama bahsettiğin konuda eline su dökemem doğrusu
Bu durumda Rab'bın
ÇARMIHLA BİLDİRİ MAHVOLANLAR İÇİN SAÇMALIK AMA SİZ KURTULMAKTA OLANLAR İÇİN RABBİN GÜCÜDÜR.
demesi gerekmez miydi?
A.
RAB burda İmanlılarla imansızlara mesaj veriyor!Onun için böyle ifade var.
evrensel-insan
06-03-2009, 18:54
Saygideger cigi;
Hani sende az degilsin, yani!:D "Okuz altinda buzagi ariyorsun"
Carmiah, Isa'nin uzerine civilendigi ve cross adi verilen tepeli T seklindeki tahtanin adidir. Ustelik, nasil hilal islamin sembolu ise; tepeli T de; hristiyanligin semboludur ve adina da cross denir. Oyuzden, pek carlik Rusya'sinin carlari ile bir bagi oldugunu dusunmuyorum. Ama; mih civi olduguna gore; Isanin bedenine cakilan civileri kast ediyor olabilir. Ah da; bir aci nidasinin sesinin sembolu olabilir. Yani; car+mih+ah= Car, carp+civi+ah. Demek istiyorki;" Civiyle carparsan ah sesi cikar"
Sanada, surda bedava tercumanlik yapiyoruz. Eger begenmezsen, baska birini bulabilirsin!:p
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sanada, surda bedava tercumanlik yapiyoruz. Eger begenmezsen, baska birini bulabilirsin!:p
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili Evrensel hocam;
Ne demek begenmezsem... Ben begenmez isem hemen yazarim.
Bu durumdan, senin yardimlarindan cok memnunum...
Simdi aramiza birde müslüman arkadas bulsak diyorum.
Sen ne düsünüyorsun?
Paolo ne düsünür?
Ben cok güzel tartismalar olacagini düsünüyorum.
Hatta bahceye cikar dört sandelye cekeriz altimiza;
Paolo RAB bi savunur, müslüman arkadas ALLAH i, sende tarafsiz birisi olarak tercüman ve yönetici konumunda olursun...
Ben mi?
Önce bu ikisini sandelyelere öyle bir baglarim ki, kacamasinlar.:)
Sonra soguk icecek ve börek, cörek servisi yaparim.
Sen de ilk sözü verirsin, tartismaya kim ile baslamak istersen.
Saygilar.
RAB alaycılarla alay eder.Akılsızın ağzından ahmaklık akar.Şekil a'da görüldüğü gibi.Dikkat ette.Kendin bağlanmayasın sandalyeye(((((((Ava giden avlanır misali(((((((
RAB alaycılarla alay eder.Akılsızın ağzından ahmaklık akar.Şekil a'da görüldüğü gibi.Dikkat ette.Kendin bağlanmayasın sandalyeye(((((((Ava giden avlanır misali(((((((
Tamam iste RAB benim...
Hala anlayamadin be Paolo...;)
RAB bana değil ki sana sesleniyor.Ben senin gibi ikide bir RABLE ve İnananlarıyla dalga geçmiyorum ki!Sen olsan olsan şarlatanlık Tanrısı olursun(((((((Oda iyi yakışır sana doğrusu(((((((
RAB bana değil ki sana sesleniyor.Ben senin gibi ikide bir RABLE ve İnananlarıyla dalga geçmiyorum ki!Sen olsan olsan şarlatanlık Tanrısı olursun(((((((Oda iyi yakışır sana doğrusu(((((((
Ya hala anlayamadin Paolo.
Sana seslenen benim.
Benim sesimi duyuyorsun.
Bak dinle simdi.
Sevgili Paolo aziz melegim benim,
Sen RAB bina nasil sarlatan dersin?
Kutsal sarabimdan mahrum mu kalmak istersin?
Bir daha duymayayim...
Bu günkü duamizi birlikte okuyalim.
Göğün ve yerin yaratanı, herşeye gücü yeten Baba,
Tek Tanrı'ya ve O'nun biricik Oğlu Rabbimiz Mesih İsa'ya inanıyoruz.
O Kutsal Ruh'tan vücut buldu ve bakire Meryem'den Doğdu.
Pontiyus Pilatus zamanında acı çekerek çarmıha gerildi, öldü ve gömüldü, ölüler diyarına indi, üçüncü gün ölüler arasından dirildi ve göğe çıktı, herşeye gücü yeten Baba Tanrı'nın sağında oturdu.
Oradan dirileri ve ölüleri yargılamak için tekrar gelecektir.
Kutsal Ruh'a, Kutsal Evrensel Kilise'ye Kutsalların Birliğine, günahların affına, ölülerin dirilişine ve sonsuz yaşama inanıyoruz.
Amin
Ben senin gibilerine dedim cigi.Çarpıtma şimdi.Senin gibiler çok olmuştur zaten.Kendisi Tanrı sananlar.Şarlatan Tanrı gösterde tanrılığını görelim bakalım((((((Bence en kısa sürede bakırköye git!
Ben senin gibilerine dedim cigi.Çarpıtma şimdi.Senin gibiler çok olmuştur zaten.Kendisi Tanrı sananlar.Şarlatan Tanrı gösterde tanrılığını görelim bakalım((((((Bence en kısa sürede bakırköye git!
Ya bak Evrensel adi da geciyor gördünmü?
Seslenisim nasildi ama, cok etkilendin degil mi?
Bu duayi ben mi yazdim, RAB mi?
Hangi secenegi secersen sec, degisen bir sey olmayacak.;)
Diger RAB arkadaslar Bakirköy'demi oturuyorlar?
Bak ben bilmiyordum bunu..
Altinlari bitmismi ki, Bakirli köye gecmisler...
Bu kullarimin altin hirsini görüyormusun, Bakir kalmis bizlere.
Ne yaparsin iste bazen RAB inin da salak anlari olabilir...
Bir gideyim bakayim oraya, ATES RAB bini coktandir görmüyordum.
Belki dedigin yerdedir O da...
paslıçivi
07-03-2009, 06:27
sizi 20 yaşına kadar ıssız bir adada inançsız olarak büyütüp dünyaya salsaydım diğer dinlere değil de isa mesihe inanmanız için kriterleriniz ne olurdu..
biraz düşünün ve lütfen samimi cevap verin...
sevgili paolo..
şimdiye kadar hiçbir inanırın samimi cevap veremediği, verirken saçmaladığı, aklın mantığın dışına çıktığı yukarıdaki bu sorumu tekrar tazeliyorum.. sen de her inanır gibi pas geçtin çünkü..
bu soruya kendinizi kandırmadan bizi de güldürmeden cevap verebilirseniz buyrun verin..
ayrıca ben senin kadar inançlı biri olucam da..
sonra bu kadar seçilmemiş, o şerefe erememiş, kör sağır, anlama özürlü, gerizekalı, bu kadar sıradan kafirin bulunduğu bir siteye üye olup cirit atıcam.. ben burdaki insanlarla muhattap bile olmam. niye ciddiye alıyorsunuz ki.. karşıdan gülüp geçin, bu salakların nasıl da cehennemde yanacaklarını düşünerek zevk alın..
olacak iş değil.. gider inancımla, inancım doğrultusunda güzel bir yaşam sürerim..
efendim soruma cevap verirken lütfen yine çarpıtma yapmışsın deme.. şayet diyeceksen, nerde nasıl bir çarpıtma yaptığımı herkesin anlayacağı şekilde açıkla..
çünkü senin bu kafasını kumagömmüş devekuşu misali yazdıklarına gülmekten ağzım yoruldu.. başka yerim devreye girmek üzere...
Sevgili Paslıçivi;
Bu sorunuza ben kendi yorumumla cevap vermek istiyorum.
İsa Mesih'in ulaşamadığı insanlar diye bir bölüm vardır. Bu insanlar kendi vicdanlarından yargılanırlar.
Ancak İsa Mesih'in ulaşamadığı insanlar kimlerdir
Bence sadece İsa Mesih'in ulaşamadığı insanlar İsa'yı hiç duymayan insanlar değildir. Hristiyan olmayan her insan İsa'nın ulşamadığı insandır. Şu veya bu nedenle İsa ve Kutsal Kitaplar size yakın gelmemiştir belki. Ve kendi kendinize rol yapmak mümkün değildir. İnanmıyorsanız inanmıyorsunuzdur. Bu noktada ben herkesin vicdanıyla sorumlu olduğuna inanırım. Bu konuda bana katılan ve katılmayan Hristiyanlar olabilir. Sizin neye katıldığınız önemlidir.
Issız adada bir çocuk kendi vicdanından sorumludur. Her insanın içinde iyi kötü ayrımı yapılabilir. Siz inanç kavramı olmayan bir insansınız. Ancak her hangi bir davranışınızda bunun iyi ya da kötü olduğunu biliyorsunuz öyle değil mi? Eğer kötü dediklerinizi yaparsanız işte sizin sorumluluğunuz burda başlar. Biz her insanda Tanrısal bir şeyler bulunduğuna inanırız. Yaratılıştan dolayı bu böyle gelmiştir. Vicdanınızda doğru bir yargılama yapabilir. Siz vicdanınızın sesinden sorumlusunuz.
Diğer deyişiniz ise... Neden burdayız? Ben kendi adıma sizin düşündüklerinizi öğrenebilmek için, farklı yorumları merak ettiğim için burdayım. Yazılarınızın bazılarını beğeniyorum. Hiçbirinizin inancını değiştirmek değil amacım ancak bazı yorumlarınız Hristiyan öğretisiyle bağdaşmıyor. ve bunları öğrenirseniz belki siz de bizim hakkımızda daha sağlıklı yorumlar yapabilirsiniz. Bence bir Hristiyandan bu konularda ne düşündüğünü öğrenin sonra neye isterseniz yine inanın.
Sevgilerle...
Evet bazı zavallılarda kendilerini tanrı idda etmişlerdir.Genellikle böylelerinin psikolojileri bozuktur((((Şeytan iyi oynuyor böyle insanlarla.Hasan Mezarcı diye zavallı aptal biri vardı.Oda senin gibi davranıyordu.Benim tek RABBİM vardır ODA MESİH İSA.Şarlatanlık tanrısı olabilirsin ancak cigi.Oda beni ilgilendirmez.Paslıçivi çünkü daha fazla insanı kurtuluşa,sonsuz yaşama ulaşmalarına yardımcı olmak için burdayız.Yoksa başka nedenden ötürü değil!Vesper kardeşime katılıyorum.
Evet bazı zavallılarda kendilerini tanrı idda etmişlerdir.Genellikle böylelerinin psikolojileri bozuktur((((Şeytan iyi oynuyor böyle insanlarla.Hasan Mezarcı diye zavallı aptal biri vardı.Oda senin gibi davranıyordu.Benim tek RABBİM vardır ODA MESİH İSA.Şarlatanlık tanrısı olabilirsin ancak cigi.Oda beni ilgilendirmez.Paslıçivi çünkü daha fazla insanı kurtuluşa,sonsuz yaşama ulaşmalarına yardımcı olmak için burdayız.Yoksa başka nedenden ötürü değil!Vesper kardeşime katılıyorum.
Sizin beyni yıkayan kimse bravo,önyıkamalı bir program kullanmış..Misyoner misiniz nesiniz?Ateşli bir müjdeci kesildiniz başımıza..Siz bozuk psikolojiden anlasanız önce kendi fanatizminizi değerlendirebilirdiniz..
Kendinizi Hasan Mezarcıdan neden bu kadar farklı görüyorsunuz ki??İsa nasıl ben Rabbim diyorsa bu da çıkıp ben peygamberim diyor..İster kabul edersiniz ister etmez...Ama bu adam deli derseniz biri de çıkıp aynı sebeplerden dolayı size deli diyebilir..
Evet beynimiz yıkandı.RAB beynimizi yıkadı.Tertemiz oldu.Şeytani düşünceler gitti))))Hamdolsun.GERÇEĞİ bileceksiniz ve GERÇEK sizi özgür kılacak.GERÇEĞİ bildik ve özgür kıldı.Evet MÜJDECİYİZ.Var mı itirazın?RABBİ anlatmaya devam ediceğiz.Rahatsız olsanda.GERÇEKLERİ anlatıcağız.O adam delinin teki.Zaten Yüce Sözde söylüyor sahte peygamberler çıkacağını.
Evet beynimiz yıkandı.RAB beynimizi yıkadı.Tertemiz oldu.Şeytani düşünceler gitti))))Hamdolsun.GERÇEĞİ bileceksiniz ve GERÇEK sizi özgür kılacak.GERÇEĞİ bildik ve özgür kıldı.Evet MÜJDECİYİZ.Var mı itirazın?RABBİ anlatmaya devam ediceğiz.Rahatsız olsanda.GERÇEKLERİ anlatıcağız.O adam delinin teki.Zaten Yüce Sözde söylüyor sahte peygamberler çıkacağını.
:D..Yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum..
evrensel-insan
07-03-2009, 19:45
Saygideger paolo;
Bir "peygamber"in, gercekmi, sahtemi, oldugu sence, nasil anlasilir? Bunu anlamanin; tum dinleri iceren bir yol veya yontemi varmi dir? Hani derler ya "kavun degil ki! dibini koklayasin!"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bence sizin var.Bizimde RABBİN gücüne ihtiyacımız var.Şeytanlar doldurmuş birşok yeri.Ajanlarıda dahil.Ama asıl sizin var((((MESİH İSANIN hayatından en ufak ne yalan nede kötülük var?Kim ispatlyabilmiş?Bu arada peygamber olduğunu nerden çıkardınız?Kim söyledi?Müslümanlardan mı öğrediniz?
paslıçivi
07-03-2009, 20:07
peygamberliğin gerçeği sahtesi olmaz..
ancak zeka ve etkileyicilik derecesi farklıdır..
bir şeyin sahtesinden bahsedebilmek için gerçeğinin olması lazım...
paslıçivi
07-03-2009, 20:19
biraz düşünün ve lütfen samimi cevap verin..
buraya taşındık..
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=158471&posted=1#post158471
Paolo olmuyor böyle....
Yani sürekli slogan atmakla bu işi kıvıramazsınız.
Gerçeği bilmişmiş de gerçek onu özgür kılmışmış...
Neymiş şu sizi özgür kılan gerçek merak ediyorum :D
Kutsal Kitabı okuyan biri anlar dediklerimi.RABBİ bilen.Paslı çivi.Sevgisi en çok.Düşmanını bile sevdi.Sen sevebilir misin?Tokat atana diğer yanağını çevirebilir misin?Sinner GERÇEKLER işine gelmedi heralde.Yinede söylüyeyim.RAB İSA MESİH özgür kıldı.Zaten GERÇEKTEN yana olan herkes ONUN sesini işitir.ONA gelir.Karanlıkta olanlar birde kör ve sağır olanlar hariç.
Kutsal Kitabı okuyan biri anlar dediklerimi.RABBİ bilen.Paslı çivi.Sevgisi en çok.Düşmanını bile sevdi.Sen sevebilir misin?Tokat atana diğer yanağını çevirebilir misin?
Polyanna var bir de buna benzer sanırım..İkisi de masal kahramanları işte..Eğer peygamberlik iddia etseydi ben onu tercih ederdim mesela:rolleyes:..
O senin sorunun.Beni ilgilendirmez.Elin körü,sağırı nerden anlasın ama.GERÇEKLE masalı bir tutuyor işte.Polyanna masal ama MESİH İSA GERÇEK!Zavallı.Önce MESİH İSANIN kim olduğunu öğrende sonra karşıma çık sonra konuş.Cahillik işte.Birde bilgiçlik taslıyor.İnanmayanın bahanesi bol olurmuş.İnanmayanlar daima bir yalan bulurlar inanmamak için.
Yaa Paolo;
Bu üzerine giydigin elbiseyi hemen cikar.
Kafandaki perugudaaa..
Ayni Hasan'in mezarcisina benzemissin!!!
Beni üzdün ve aglamama sebep oldun Paolo..
Agladim, agladim ve inledim...
21 İnlediğimi duydular,
Beni avutan olmadı.
Bütün düşmanlarım başıma gelen felaketi duydu,
Sen yaptın diye sevinçten coştular.
İlan ettiğin günü getir,
Onlar da benim gibi olsunlar.
22 Yaptıkları her kötülüğü anımsa,
İsyanlarımdan ötürü bana ne yaptınsa onlara da yap;
Çünkü sürekli inliyor, baygınlık geçiriyorum."
Aaay bana bir seyler oluyor, bayiliyormuyum ne oluyorum bilemiyorum...
Isa Mesih oglum, yanima gel elimi tut, bir bardak su, birde aspirin ver...
Bu iyi geldi iste oglum Isa Mesih, Bayer firmasi olmasa, basim catlayacakti.
Paolo evladim sakin ol cigi'yi dinle ve ona güven..
Seni asla yari yolda birakmaz..
Ameen.
O senin sorunun.Beni ilgilendirmez.Elin körü,sağırı nerden anlasın ama.GERÇEKLE masalı bir tutuyor işte.Polyanna masal ama MESİH İSA GERÇEK!Zavallı.Önce MESİH İSANIN kim olduğunu öğrende sonra karşıma çık sonra konuş.Cahillik işte.Birde bilgiçlik taslıyor.İnanmayanın bahanesi bol olurmuş.İnanmayanlar daima bir yalan bulurlar inanmamak için.
Aslında size kızmıyorum ben..Cehaletinizin içerisinde buyrun boğulun..Hadi uğurlar olsun Mesihinizle size..
sheyhzade
08-03-2009, 02:46
Bende yillarca bosu bosuna kendimi uzmusum;
Be arkadas nasil inandin su Islam'a diye.
Nasil anlayamadin,goremedin diye.
Sevgili Paoloyu dinledikten sonra daha az uzulmeye basladim.
Beterin beteri varmis..
Sevgili Paolo,benim senin gibi birkac komsum var,insanlar yillarin hristiyani
inan senin gibi konusanini gormedim.Klisedede gormedim sokaktada.T.Erdogan gibi,slogandan baska bisey yok sende..
Islam bile Isa masalindan mantikli yahu!!
Zaten saygı duymamanız ne kadar aşağılık ve terbiyesiz olduğunuzu gösterir
Su cumlenden sonra Karadenizliyi daha bir seviyorum.
Saygilar
Cigi iyice kafayı yedi.Vah vah.Şizofrenliğide geçti yahu.Şeytanlar ne zamandan beri RABBE kafa tutar olmuş ya((((((Placebo cahil varsa aynaya bak görürsün.O kadar anlamsız,saçma konuşıyorsun ki ne dediğinin farkında değilsin!Sheyzade boşuna uğraşma.Körler ve sağırlar göremez yinede gerçekleri.Firavun misali(((((((((Haklısın beteri beteri vardır.Senle cigiyi gördükçe müslümanların günahını almışız.Onlar bile sizin kadar küfretmiyordur.Hele Ruh hastası şizofren cigiyi gördükçe.İmanın değerini bir kez daha anladım.
6«Kutsal olanı köpeklere vermeyin. İncilerinizi domuzların önüne atmayın. Matta 7
33 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#23:33)«Sizi yılanlar, sizi engerekler soyu! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız? Matta-23
34 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#12:34)Sizi engerekler soyu! Kötü olan sizler nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz? Matta-12
Ey engerekler soyu! Gelecek olan gazaptan kaçmanız için sizi kim uyardı? Luka-3
İsa Mesihin Sevgi tezahürleri :
Domuzlar, Köpekler, Yılan ve Engerek soyları !!!
Bu ne sevgi ahhh bu ne ızdırap... :D
Bence çok güzel cümleler.Adam hem Mesihe küfür edip İseviliğe saldıracak,İsevilere saldıracak utanmadan birde sevgiden bahsedicek.Alttakiler zaten dönemin ferisilerine söylenmiş.Üsteki hariç.Oda azılı MESİH ve İSEVİ düşmanlarına.Yarası olan gocunur tabi(((((((
sheyhzade
08-03-2009, 03:11
Sevgili Paolo
Acaba guzel bir yazisi varmi diye butun iletilerini okudum.
Her iletinde ''hakaret'' var ;
Sizofren,seytan,cahil,kor,sagir,zavalli,sarlatan,a klisiz ahmak..
ve
saygı duymamanız ne kadar aşağılık ve terbiyesiz olduğunuzu gösterir ..
Kiymetli Cigi senin tarzinda konusmuyorsa,eminim yakistiramadigindan..
Yoksa senin bu ISEVI kelimelerinin altinda kalmaz..
Isada senin olsun,gokyuzunde,krallikta..
Olmadı sevgili paolo,
Hani bi tokat yediniz mi öbür yanağınızı çeviriyordunuz ?
Yok öyle, sıkıştı mı ağız bozmak..
Ne sen ne de RABBin İsa Mesih samimi değilsiniz.......
Ne ekersen onu biçersin.İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız sizde onlara öyle davranın.Sizde tahrik ettirmeyin.Siz ederken iyiydi dimi?Küfür,hakaret.Sonrada ağlarsınız.Ferisilerden farkınız yok.Sizde hiç dürüst değilsiniz.Dıştan bakıldığında güzel gözükürsünüz.Ama içe girince gerçek yüzünüz ortaya çıkar.Kuzu postuna bürünmüş kurtlar işte.
Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#13:14)«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,27 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#23:27)«
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.'27 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#23:27)«Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Siz dıştan güzel görünen, ama içi ölü kemikleri ve her türlü pislikle dolu badanalı mezarlara benzersiniz. 28Dıştan insanlara doğru kişilermiş gibi görünürsünüz, ama içte ikiyüzlülük ve kötülükle dolusunuz.
Size yeter bunlar!
Cigi iyice kafayı yedi.Vah vah.Şizofrenliğide geçti yahu.Şeytanlar ne zamandan beri RABBE kafa tutar olmuş ya((((((Placebo cahil varsa aynaya bak görürsün.O kadar anlamsız,saçma konuşıyorsun ki ne dediğinin farkında değilsin!Sheyzade boşuna uğraşma.Körler ve sağırlar göremez yinede gerçekleri.Firavun misali(((((((((Haklısın beteri beteri vardır.Senle cigiyi gördükçe müslümanların günahını almışız.Onlar bile sizin kadar küfretmiyordur.Hele Ruh hastası şizofren cigiyi gördükçe.İmanın değerini bir kez daha anladım.
Paolo su elindeki aynayi bir yere birak artik yoruldun.
Bu kadar büyük bir aynayi sirtinda tasiyarak ne yapmayi düsünüyorsun?.
Sen gercekten Türkiye'de mi yasiyorsun?
Eger Türkiye'de yasiyorsan boynuna sarilacagim bunu bilesin...
Olmaz böyle bir sey, gercek diyorum inan bana..
Saf hristiyan bir koyun cobani... Olacak is degil....
sheyhzade
08-03-2009, 04:02
Mat 13:57
...Ama İsa onlara şöyle dedi: «Bir peygamber, kendi memleketinden ve evinden başka yerde hor görülmez.»
Mar 6:4
İsa da onlara, «Bir peygamber, kendi memleketinden, akraba çevresinden ve kendi evinden başka yerde hor görülmez» dedi.
yas.18:22
Eğer bir peygamber RAB'bin adına konuşur, ama konuştuğu söz yerine gelmez ya da gerçekleşmezse, o söz RAB'den değildir. Peygamber saygısızca konuşmuştur. Ondan korkmayın.»
Yas.18: 20
Ancak, kendisine buyurmadığım bir sözü benim adıma söylemeye kalkışan ya da başka ilahlar adına konuşan peygamber öldürülecektir.
paslıçivi
08-03-2009, 07:55
Kutsal Kitabı okuyan biri anlar dediklerimi.RABBİ bilen.Paslı çivi.Sevgisi en çok.Düşmanını bile sevdi.Sen sevebilir misin?Tokat atana diğer yanağını çevirebilir misin?Sinner GERÇEKLER işine gelmedi heralde.Yinede söylüyeyim.RAB İSA MESİH özgür kıldı.Zaten GERÇEKTEN yana olan herkes ONUN sesini işitir.ONA gelir.Karanlıkta olanlar birde kör ve sağır olanlar hariç.
isa mesih der ki.. yakuboğlundan olma rahibe teresadan doğma 13. havarim paslıçivimin sorusunu cevapla.. kurtuluş ordadır..
Sheyzade MESİH İSA Yeni Ahitte Peygamberliklerin karşılaştıkları zorluğu anlatır.Yasanın Tekrarında ise sahte peygamberlerden bahsedilir.Paslıçivi sorularına hepsine cevap verdim!
sheyhzade
09-03-2009, 00:53
Sevgili Paolo
Tesekkur Ederim.
paslıçivi
09-03-2009, 08:58
Paslıçivi sorularına hepsine cevap verdim!
sevgili paolo..
ben senin gibi seçilmiş o şerefe ulaşmış üstün nadide bir insan olmadığım için kafam biraz kalındır.. ben sıradan bir mahluğum.. o yüzden bir türlü cevapları bulamıyorum.. anlayamıyorum..
bana sıfır km beyin ve 20 yaş halinle seçtiğin inancının diğer inançlardan ne üstünlüğünü olduğunu kaçamak cevaplar vermeden anlatırsan benden kurtulursun..
diğer inanç sahipleri senin söylediğinden farklı şeyler söylemiyor.. hepiniz takılmış plak gibi aynı sloganvari konuşuyorsunuz.. ben akıllı bir canlı türüyüm.. hanginizin doğru söylediğini nerden bilicem..
şu kafanı soktuğun kumdan çıkarıp etrafına bir bak.. senden kat kat zeki insanlar senin isa mesihini kabul etmiyorlar.. bunu niçin hiç düşünmemek, aklına bile getirmemek istiyorsun.. niye bundan kaçıyorsun.. uykun çok mu tatlı.. yaşadığın koca yaşamın bir rüya olduğunu farketmekten, kaçırdığın güzelliklerin pişmanlıklarıyla yaşamak çok mu acı geliyor.. zararın neresinden dönersin kardır..
yaşamı bu kadar tatlı yapan belki de varoluşta tek bir şans tanınmasıdır..
beni ikna et.. ben de hristiyan olmazsam müslümandan beter olayım anasını satayım...
Eğer dediğin gibiyse göster.Musa,İbrahim,Davut yoksa Buda,Tao mu?Kim düşmanını sevebilmiş?Onlar için canını bile verebilmiş?Kendi yüceliğinden vazgeçmiş sırf insanları kurtarmak için başka kim varrrrrrrrr?Kimmiş?Yol Gerçek ve Yaşam olduğunu söyleyen kim var?Kim kendi yetksini,gücünü bu kadar net kullanmış?
Senin gibi bir iki tanesi kabul etmemesi GERÇEĞİ değiştirmez.Senden zeki insanlarda RABBE inanıyorlar napıcağız?Adam körse sağırsa napayım?İmanı verende RABDİR.Talihsiz,zavallıymış.GERÇEĞİ göremiyor.Şeytan kendisine ışık süsü verir.Öyle yol vardır ki düz gözükür ama sonu ölüm ve yıkımdır.Sanada kendini iyi avutmalar!
Şeytan kendisine ışık süsü verir.Öyle yol vardır ki düz gözükür ama sonu ölüm ve yıkımdır.Sanada kendini iyi avutmalar!
Sevgili Paolo;
Seninde önünde arkanda isik var. Bak nickine.:)
Düz gözüken yol da düzdür. Egri bügrü olacak degil ya.
Sen hem yol düzdür,hem de yol yikildi diyorsun.
Bunu da anlamadim. Yolu belediye mi yikti?
Saygilar.
Benim yolum düzdür.Burda sonu yıkım ve ölüm yollar sizin yollarınızdır.Budala adamda olduğu gibi.
paslıçivi
10-03-2009, 07:11
Eğer dediğin gibiyse göster.Musa,İbrahim,Davut yoksa Buda,Tao mu?Kim düşmanını sevebilmiş?Onlar için canını bile verebilmiş?Kendi yüceliğinden vazgeçmiş sırf insanları kurtarmak için başka kim varrrrrrrrr?Kimmiş?Yol Gerçek ve Yaşam olduğunu söyleyen kim var?Kim kendi yetksini,gücünü bu kadar net kullanmış?
Senin gibi bir iki tanesi kabul etmemesi GERÇEĞİ değiştirmez.Senden zeki insanlarda RABBE inanıyorlar napıcağız?Adam körse sağırsa napayım?İmanı verende RABDİR.Talihsiz,zavallıymış.GERÇEĞİ göremiyor.Şeytan kendisine ışık süsü verir.Öyle yol vardır ki düz gözükür ama sonu ölüm ve yıkımdır.Sanada kendini iyi avutmalar!
Sevgili paolo..
eskiden amerika kıtası yoktu.. (sonradan biri yaptı ama ismi aklıma gelmedi şimdi, hem de topraktan;)).. o zamanlar afrika ve avrupa batıydı asya doğuydu..
Batı insanı fakirdi doğu insanı zengindi.. batı insanı çektiği azaptan ve bu adaletsizlikten dolayı iki kademeli yaşamı kurdu.. bu dünya ve ahiret.. bu dünyada ulaşamadığı güzelliklere cennete kavuşacaktı ve kendisine bu fakirliği bu çileyi çektirenleri cehennemde cezalandıracaktı..
doğu insanı zengindi ve yaşam çok tatlıydı.. o yüzden sonsuz yaşamı yarattı.. reenkarnasyon..
şimdi işler tersine döndü.. batı iyice zenginleşti ve artık tanrı inancından yavaş yavaş uzaklaşıyor.. doğu dinlerine ilgi duymaya başladılar ya da ateizme kayıyorlar..
tek tanrılı ikili yaşam modeli sunan dinler fakir fukara ezilmiş toplumlardan esinlenmiştir genelde.. çünkü insanın avunması için bir şey lazım.. yani bir afyon.. ama senin yaşam tarzın ekonomin psikolojin buna uygun değilse bu din afyon olmaktan çıkıp sirkeye dönüşür.. sen de olduğu gibi..
anladığım kadarıyla senin yaşamın islamiyete uygun değil ve sende gaz yaptı.. ve bir kurtarıcıya ihtiyaç duydun.. o yüzden girdiğin arayışta senin günahlarını üstüne alabilecek bir kurban arıyordun.. gerçeği değil....
alıntı yaptığım yazında koyu renkle vurguladığım kısım bunu çok net gösteriyor.. ve sanırım klavyendeki "R" harfinin altında bir çekirdek tanesi ve takılma sorunu yoksa senin isa mesihe niçin bu kadar sarıldığın belli oluyor..
bir tanrının gerçek olması için senin kriterin "düşmanlarını sevmesi, onlar için canını verebilmesi, insanları kurtarabilmek için kendi yüceliğinden vazgeçmesi"..
bu kriterler benim yaşam anlayışımda "süzme salaklığın" belirtileri.. Çünkü varoluşta yaşam için savaş vardır...
kim kendini avutuyor acaba....
Geç paslıçivi.Masala karnım tok.Varsa hodri meydan gösterde görelim.Seçilmişlik meselesi bu.Birde kabiliyet.Herkes DAR KAPIDAN giremiyor.GERÇEĞE gelemiyor.
paslıçivi
10-03-2009, 16:07
Geç paslıçivi.Masala karnım tok.Varsa hodri meydan gösterde görelim.Seçilmişlik meselesi bu.Birde kabiliyet.Herkes DAR KAPIDAN giremiyor.GERÇEĞE gelemiyor.
bak şimdiye kadar ettiğin en bilimsel akla yatkın cümle.. bunun karşısında saygıyla eğiliyorum.. bükemediğim bileği öpmesini bilirim..
sen yine de R harfi altındaki çekirdek kabuğunu çıkar... yine takılır sonra...
Vericek cevabın olmayınca hemende kıvırırsın.
paslıçivi
10-03-2009, 16:31
Vericek cevabın olmayınca hemende kıvırırsın.
ah be sevgili dostum.. yukarıdaki cümlene ne cevap vereyim..
sen başından beri isa mesih rabdir, gerçektir, ölünce görüceksin bak vs. papağan gibi ötüp duruyorsun..
başka söylediğin bir şey yok.. tüm inanırlar gibi...
biraz meditasyon yap bence... iyi gelir.. zihinden kurtulursun..
Sende hep böğürüyorsun yau.(((((GERÇEKLERİ söylüyorum.Ben yalandan yana değilim ki yalan söyleyeyim.Neden herkesi kendin gibi sanıyorsun(((((Meditasyon olmadığı kim söyledi sana?Bayağı cahilmişsin yau?Olmazsa olmazlardandır.Meditasyon.Bence sen yap.Belki GERÇEĞİ görürsün!Çamur at izi kalsını nede güzel uyguluyorsun!
paslıçivi
10-03-2009, 17:07
güzel kardeşim paolocuğum..
meditasyonu bu dünyada herkes yapıyor.. ama meditasyonda en kalın tabaka inanç tabakasıdır.. egodan öze inme işidir.. insanlar inanç tabakasını geçemezler..
bir müslüman meditasyon yaparsa muhammedin tanrısına (mevlana)
bir isevi isa mesihe
bir musevi musanın tanrısına
bir budist Budhaya vs ulaşır..
zannederki öze indim... senin gibi..
muhammed de meditasyon yaptı büyük olasılıkla mağarada..
inançsızların meditasyonunda öze inmek çok daha kolaydır.. tabaka zayıftır..
muhammedin babayı hiç görmemesi sütanne elinde büyüyüp 6 yaşında anneyi de kaybetmesiyle bir insanın ruhunun temeli olan anne-baba sevgisinden mahrum büyümüş ve varolan inançlara pek sarılmamış ve meditasyonla özüne inip dinini yaratmıştır..
inanç tabakanı aşamadığın sürece öze inemezsin.. özünde inanç yoktur.. kendi inancını kendi yaratırsın.. bir de bunu yedirdinmi.. al işte sana peygamber . tanrı rab neyse artık....
İsevilikte Meditasyon çok farklıdır.Mesih İsanın neler yaptığını düşünürsün.Sözlerini düşünürsün.Yani bayağı bir düşünürsün RABBİN neler yaptığını verdiği mesajlarını.:rolleyes:
paslıçivi
11-03-2009, 10:42
sevgili paolo..
meditasyon bir dinin, inancın tekelinde olan bir şey değildir.. Doğu insanının binlerce yıl önce bulduğu zihinden arınma ve seni mutlak mutluluğa götüren, uyanık tutan, farkındalığını ortaya çıkaran bir tedavi yönetimidir..
meditasyon kelime anlamıyla medicine (ilaç) den gelir, yani bir tedavi şeklidir.. Peki neyi tedavi eder..
İnsanın doğduktan sonra yaşadığı aile/toplumun içindeki süre içerisinde öğretiler, deneyimler, şartlandırmalar gibi sende oluşan zihin katmanlarını temizlemeye, bunlardan arınmaya yarar..
hastalığın adı zihindir..
zihin; senin safbenliğinin üzerine doğumundan başlayıp yetişkin yaşa gelinceye kadar giydirilen katmanlardır.. bunlar içinde ahlak kuralları, okulda aldığın eğitimler, millet kavramı ve en önemlisi inanç kavramlarıdır..
tüm bunlar sen yetişkin yaşa gelene kadar sana öyle bir kalın zırh olarak giydirilir ki sen artık bunları düşünerek sorgulama ve ona göre hareket etme, yaşam biçimini düzenleme gibi yetilerden uzaklaşırsın.. bunlar artık senin gerçeklerindir...
bu zihin katmanlarıyla yaşayabilmek için ikinci "ben"e ihtiyaç vardır.. bu oluşturulan ikinci ben yalancı bendir ve kısaca ego olarak adlandırılır.. çünkü senin gerçek(id, özbenlik) benin bu zihin katmanlarının altında kalmıştır ve sen varlığından bile haberin yoktur..
yaşamda seni bir takım hırsların mutsuzlukların peşinden koşturan bu egodur.. tatminsizlik üzerine kurulu olduğu için dünyada ne kadar çok şeye para servet iktidar güç sahip olursan ol doymaz.. hep daha fazlasını ister... ulaşamadığın her şey senin mutsuzluğundur..
oysa senin özbenliğinde varoluşun hediyesi mutlak mutluluğun vardır, zekan vardır, cesaretin vardır, sevgin, algın sezgilerin vardır.. bunların hepsi çok derinlerde kalmıştır.. sen sana giydirilen zihin tabakasının çeperindeki egoda korkak, gerçek zekandan çok uzakta, mutluluk-mutsuzluk sarkacında salınıp durursun.. yaşam sana bir türlü istediğini vermez, hep tatminsiz ve mutsuzsundur, çekingen ürkeksindir..
işte meditasyon dediğimiz şey bu çeperdeki egodan özbenliğe kadar zihin katmanlarından arınma işidir.. burda en zor katman inanç katmanıdır ve bu inançla yola çıkarsan öze ulaşman neredeyse imkansızdır..
meditasyon bir düşünme değil tam aksine bir düşünmeme durumudur.. düşünme zihnin egonun ürünüdür ve seni zamanda yaşatır... meditasyonla zamanda yaşamaktan kurtulup anda yaşamaya başlarsın..
30 saniye hiç bir şey düşünmemeyi deneyin bakaım.. başarabilecekmisiniz.. imkansızdır.. ama meditasyonda bunu dakikalarca saatlerce yapabilirsiniz...
bu sabah bu kadar ukalalık yeter...:p
Isa bütün insanliga gönderildiyse neden kadina «Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim»diyor. Yani baslangicta israil halkina gönderildide sonra mi evrensel oldu?
[QUOTE=KIZILORDU;156928]bende en çok şunu merak ederim eski bir hristiyan olarak isa sıkışınca eline sezarın resmi olan meşhur parayı alır ve der sezarın hakkını sezara verin??
sezar kımdır?? sezarın hakkı nedir??[/QUOTE
Sayin kizilordu incili ilk okudugumdan beri bunu bende merak ederim,arkasinda tanri denen bir güc(hatta kendisinin tanri oldugu iddia edilen bir güc) sezar denen asalak isgalci bir güce boyun egiyor,gercekden sezarin hakki sezara demek onun bütün isgallerini kutsmakdir..saygilar
UlulElbab
06-02-2010, 01:56
bende en çok şunu merak ederim eski bir hristiyan olarak isa sıkışınca eline sezarın resmi olan meşhur parayı alır ve der sezarın hakkını sezara verin??
sezar kımdır?? sezarın hakkı nedir??
Sayin kizilordu incili ilk okudugumdan beri bunu bende merak ederim,arkasinda tanri denen bir güc(hatta kendisinin tanri oldugu iddia edilen bir güc) sezar denen asalak isgalci bir güce boyun egiyor,gercekden sezarin hakki sezara demek onun bütün isgallerini kutsmakdir..saygilar
"SeZarın hakkı SeZara" sözü İsa Mesihe vergiler ile ilgili sorulan bir soruya bianen
verilmiş bir cevab niteliği taşır.
O dönem Sadukiler ve Ferisiler Kudüs bölgesi Ekonomisini ellerinde tutuyorlardı.
Yahudiler her ne kadar Romalı bir Genel Vali yönetiminde olsalarda Otonom bir
yaşam sürüyorlardı.Yani iç işlerinde vergilerini ödedikleri müddetce bağımsızdılar.
Yeni Ahitti vergi memurları bolca zikredilir...Tabi pek hayıtla değil:(
İsa Mesih kimin ne yediğini ve evinde ne biriktirdiğini bilirdi...Yani Ekonomi konusunda da bilgiliydi ancak bu konuda "Baba" dan /Rabbül aleminden bir
komut almamıştı.
Dolaysı ile Dini doğru yaşayabilmek,Müjdeyi yayabilmek ön plandaydı.
Zaten Barışcı bir öğreti getiren İsa Mesih,ayrı bşr Devlet kurmak gibi bir fikri de savunmuyordu..Dolaysı ile aynı şekilded Halkın Vergisini Merkezi Otorite olan Romaya ödemeye devam etmesi gerektiğini anlatmıştır.
Bununla birlikte "SeZarın hakkı SeZara" sözü DÜNYEVİ işlerin ayrı
Ölümden sonra ki hayatın ayrı olduğunu anlatır.
Kısaca açıklmak gerekirse;Dünyada ki Krallara karşı sorumluluklar ayrı..
Göklerin Krallığının sorumlulukları ayrıdır.
Umarım açıklayıcı olmuştur...
Sevgi ile...
UlulElbab
06-02-2010, 02:01
"Dar Kapıdan geçmek" ve "Gideni az olan yol" bunlar aynı şeyi işaret ediyor sanırım.
Acaba bu "Dar Kapıdan geçmek" sizin için ne anlama geliyor.
Sayın paolo?
Kutsal Kitapta geçen Dar kapı cennete giden yoldur.Rabbimiz ve Efendimiz Mesih İsa cennete giden yolun sanıldığı kadar kolay olmadığını anlatmak istemiştir.
UlulElbab
06-02-2010, 04:39
Kutsal Kitapta geçen Dar kapı cennete giden yoldur.Rabbimiz ve Efendimiz Mesih İsa cennete giden yolun sanıldığı kadar kolay olmadığını anlatmak istemiştir.
Benim inancıma göre "Dar kapı" ve "Dik yokuş" nedir biliyormusunuz?
Dik yokuş,kendi ihtiyacı varken ihtiyaç duyan birine vermek,ekmeğini paylaşabilmektir.
Bunu yaparken bir teşekkür dahi beklememek..Ancak cennet için İYİLİK yapmak
hiç değil...
Dünyayı cennete çevirebilmek için caba sarf etmek...
Karaya vuran milyonlarca Deniz yıldızından birini daha Denize atmak...
İşte Dar Kapı ve Dik yokuş tabir edilen budur.Egonun itirazına RAĞMEN
İYİliği SIRF İYİlik olsun diye yapabilmektir.
Sevgi ile...
İyilikleri karşılıksız yaparız.Cennete gitmek için değil.Zaten kurtulmuşuz.Ne gerek var ki?Rabbimiz ve Efendimiz karşılıksız aldınız karşılıksız verin der.İyilik yapmamızın nedeni görevimiz olduğu içindir.Menfaat amacıyla değil!
UlulElbab
07-02-2010, 15:08
Kurtulmuş olduğunuzun Delili nedir?
Cennet garantiyse neden ÖLmüyorsunuz biran önce?
İyilik yapmak GÖREV Anlayışı ile bağdaşmaz Sayın Paolo.
Biryerlerde birileri Açlıktan ölürken...Sizin "Kurtulmuşluğunuzu"nasıl açıklıyorsunuz?
YOLCULUKLAR
07-02-2010, 17:55
"SeZarın hakkı SeZara" sözü İsa Mesihe vergiler ile ilgili sorulan bir soruya bianen
verilmiş bir cevab niteliği taşır.
O dönem Sadukiler ve Ferisiler Kudüs bölgesi Ekonomisini ellerinde tutuyorlardı.
Yahudiler her ne kadar Romalı bir Genel Vali yönetiminde olsalarda Otonom bir
yaşam sürüyorlardı.Yani iç işlerinde vergilerini ödedikleri müddetce bağımsızdılar.
Yeni Ahitti vergi memurları bolca zikredilir...Tabi pek hayıtla değil:(
İsa Mesih kimin ne yediğini ve evinde ne biriktirdiğini bilirdi...Yani Ekonomi konusunda da bilgiliydi ancak bu konuda "Baba" dan /Rabbül aleminden bir
komut almamıştı.
Dolaysı ile Dini doğru yaşayabilmek,Müjdeyi yayabilmek ön plandaydı.
Zaten Barışcı bir öğreti getiren İsa Mesih,ayrı bşr Devlet kurmak gibi bir fikri de savunmuyordu..Dolaysı ile aynı şekilded Halkın Vergisini Merkezi Otorite olan Romaya ödemeye devam etmesi gerektiğini anlatmıştır.
Bununla birlikte "SeZarın hakkı SeZara" sözü DÜNYEVİ işlerin ayrı
Ölümden sonra ki hayatın ayrı olduğunu anlatır.
Kısaca açıklmak gerekirse;Dünyada ki Krallara karşı sorumluluklar ayrı..
Göklerin Krallığının sorumlulukları ayrıdır.
Umarım açıklayıcı olmuştur...
Sevgi ile...
Sevgili UlulElbab,
Yapmış olduğunuz açıklama doğrudur, mantıklıdır. Ama BENİM DÜŞÜNCEME GÖRE, tipik bir Hristiyan açıklamasıdır. Belki insanlara iyiliği aşılamak istediğinizden dolayı ve hiç kimseyi kötülemek istemediğinizden dolayı olayın ana hatlarını vermişsiniz ve Hristiyanlığı kötülememek için olayın detaylarına inmemişsiniz. Belki de gerçekten çok temiz bir kalbiniz olduğundan dolayı art niyetli düşünmemişsiniz.
Ben düşüncelerimi yazayım...
Yazdıklarım karşısında siz ve Hristiyan kardeşler fikirlerini paylaşırlarsa mutlu olurum...
Dünyevilik denilen ve günümüz türkçesine Laiklik olarak çevrilen bir kavram vardır. Bu kavramı Mesih desteklemektedir.
Ama İncil bir olaylar zinciridir. Yani herşey birbirine bağlıdır.
Mesih Rab'bin işleriyle siyasi/maddi işlerin birbirine karışmamasını ister. Bunlar doğrudur. Ama bu düşüncesinin mantığını öğrenebilmek için benim fikrime göre ilk başta Romalılar'ın 13. Bölümünü okumak gerekir.
Herkes, altında bulunduğu yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur. Bu nedenle, yönetime karşı direnen, Tanrı'nın düzenlediğine karşı gelmiş olur. Karşı gelenler yargılanır
Şimdi bu ayetleri okuduktan sonra bir çok netleşiyor...
Evet din ve devlet işleri birbirinden kesinlikle ayrılacaktır.
AMA AYNI ZAMANDA, yönetimlere de sonsuz sadaket gösterilecektir.
Misal, bahsedilen olaya ve daha öncesine bakalım.
Mesih Tapınak önünden para kazanmak isteyen insanları kovmuştu. Maddiyatçı insanları ibadethane kavramı içerisinde görmek istememişti.
Ama aynı Mesih söz konusu din olmadığı zaman, Romalılar 13. bölümdeki mantıkla, ülke yönetimlerine gösterilecek olan sadakati ileri sürerek, Sezar'a vergi ödenmesi gerekliliğini vurgulamıştı.
Tekrarlıyorum ve özetliyorum;
Hristiyanlıkta Din ve Devlet işleri kesin bir çizgi ile ayrılır. Dini devlete, devletide dine alet etmez. AMA AYNI ZAMANDA imanlı vatandaşların yönetimlere karşı sonsuz bir sadakatle bağlanmalarını ister, yönetimlerin emirlerini yerine getirmelerini ister.
Bu düşünce mantıklı mıdır? Evet mantıklıdır.
Ama eğer söz konusu yönetim Sezar gibi bir piskopatsa bu düşünce mantıklı mıdır?
Söz konusu Sezar diye Sezar örneğini veriyorum. Bu dünya daha yönetici olarak ne piskopatlar görmüştür... İlk aklıma gelen Hitler örneğin.
Demek istediğim şudur,
Laiklik çok güzel bir kavramdır. Laiklik ilkesini eleştirenlere karşı çıkarım. Ama HRİSTİYANLIKTAKİ LAİKLİKLİK ilkesini de karşı çıkarım. Çünkü önümüzde Romalılar 13. bölüm dururken ve dünya bu güne kadar bir çok dinsiz imansız zalim yönetici görmüşken... İşte böyle :) Kafam karışıyor ve bir mana veremiyorum.
YOLCULUKLAR
07-02-2010, 18:11
İyilikleri karşılıksız yaparız.Cennete gitmek için değil.Zaten kurtulmuşuz.Ne gerek var ki?
Sevgili Paolo siz Katolik değil misiniz? Sadece imanla mı kurtuluşa erişebileceğinizi söylüyorsunuz? Tam anlamadım da...
Evet katoliğim.Ama biz Rab Mesih efendimizin lütfuyla kurtulduğumuza inanıyoruz.
YOLCULUKLAR
08-02-2010, 01:01
Evet katoliğim.Ama biz Rab Mesih efendimizin lütfuyla kurtulduğumuza inanıyoruz.
İyi işlere ne oldu peki?
Hani Yakup'un Mektubu :)
Sözlerin bana protestanların meşhur iddiasını hatırlattı: "İyi işler imanın getirisidir".
Eğer hala Hristiyan olsaydım, kesinlikle eylemsiz imanın ölü bir iman olacağını savunurdum.
SADECE iman etmek ile kurtulanamayacağını, iman kadar bu imanın haraketlere dökülmesi gerekliliğini savunurdum ki en son Katolik Kilisesi'ni bıraktığımda onlar da benim gibi düşünüyorlardı. Umarım aradan geçen yıllarda değişmemiştir düşünceleri...
TurkceRap
08-02-2010, 06:40
Bu arada Japonlar Budist değil Şintodur.Merak etmeyin.Sizden daha sıcak,olumlu bakıyorlar MESİH İSAYA!Son birşey.Kutsal Kitapta okursan görürsün dediklerimi placebo.Düşmanlarını sevdiğini onlar içinde canını ve herşeyini verdiğini!Merak etme Japonyadada İsevilik fırtına gibi yayılıyor.Her geçen gün insanlar RABBE geliyor.Çindede öyle.Üstelik Çinde baskı olduğu halde.Bu arada gururdanda nefret ederim.Zaten böylelerini göklerin egemenliğine giremeyecek.Alçakgönüllü insanlar girecek.
Japonlara bulaşmasaydınız bari, adamlar ne güzell insanlığa, ilime, bilime hizmet ediyolar.
Yolculuklar kardeşim eylem elbette önemli ama önce iman gerekir.İmansız eylemin pek faydası olmaz.Biz eylemlerle değil Rab Mesihin aklanmasıyla kurtulduğumuza inanıyoruz.Sayın türkçerap japonları bende takdir ediyorum zaten.Merak etmeyiniz.Rabbin sözü ne diyor?İmanla aklanan yaşayacak diyor.İyi işlerle demiyor!Galatyalılar ve Romalılar mektubunu okumanı tavsiye ederim kardeşim.
UlulElbab
08-02-2010, 17:23
Sevgili UlulElbab,
Yapmış olduğunuz açıklama doğrudur, mantıklıdır. Ama BENİM DÜŞÜNCEME GÖRE, tipik bir Hristiyan açıklamasıdır. Belki insanlara iyiliği aşılamak istediğinizden dolayı ve hiç kimseyi kötülemek istemediğinizden dolayı olayın ana hatlarını vermişsiniz ve Hristiyanlığı kötülememek için olayın detaylarına inmemişsiniz. Belki de gerçekten çok temiz bir kalbiniz olduğundan dolayı art niyetli düşünmemişsiniz..
Değerli Yolculuklar ben kendimi "Dinler üstü" tanımlıyorum.
Monoteist düşüncede ki herkesi kucaklıyor,diğer dostlarada Sevgi ile bakıyorum.
O nedenle "tipik bir Hristiyan açıklaması" ifadenzde izninizle eleştireceğim yönler var:
Hristiyan ifadesi benim kabul ettiğim bir düşünce değil.Hatta açıcası Pagan ürünü olduğunu ve Yunanlıların bir hediyesi olduğunu düşünüyorum.
Hem Mısır öğretilerine hemde Eski ve Yeni Ahite ciddi bir Grek etkisi ve "karartması" söz konusudur.
Ben Nasrani kavramını ve İsevi söylemini tercih ediyorum.
O anlamda İseviyim...Diğer yönümle Museviyim...Hanif yönümle Muhammediyim:)
Budha ve Konfüçyus de benim üstadlarımdandır.
bahai /Bahaullahada derin Saygı duyarım.
Temiz kalbim konusunda düşünceniz tamamen sizin "Güzel bakışınız"ın yansımasıdır.
Laiklik çok güzel bir kavramdır. Laiklik ilkesini eleştirenlere karşı çıkarım. Ama HRİSTİYANLIKTAKİ LAİKLİKLİK ilkesini de karşı çıkarım. Çünkü önümüzde Romalılar 13. bölüm dururken ve dünya bu güne kadar bir çok dinsiz imansız zalim yönetici görmüşken... İşte böyle :) Kafam karışıyor ve bir mana veremiyorum.
Değerli Yolculuklar,
Laiklik olmazsa olamz bir gerekliliktir.Bu birey olarak farklı,Devlet olarak farklı algılanması ve yorumlanması gereken bir Kavramdır.
Dinler üstü bir görüş için Laiklik yukarıda belirttiğim gibi olmazsa-olmazdır.
Ancak Devletler ve Kurumlar bir Görüşü esas alıp yine de Laik kalmayı başarabilirler.
Değerli görüş ve düşüncelerinizden başka başlıklarda da faydalanmak dileğiyle...
Sevgiler...
UlulElbab
08-02-2010, 17:32
Yolculuklar kardeşim eylem elbette önemli ama önce iman gerekir.İmansız eylemin pek faydası olmaz.Biz eylemlerle değil Rab Mesihin aklanmasıyla kurtulduğumuza inanıyoruz.Sayın türkçerap japonları bende takdir ediyorum zaten.Merak etmeyiniz.Rabbin sözü ne diyor?İmanla aklanan yaşayacak diyor.İyi işlerle demiyor!Galatyalılar ve Romalılar mektubunu okumanı tavsiye ederim kardeşim.
Saygıdeğer paolo,
İYİLİK ve İman birbirinden bağımsızdırlar.
İnsanın içinde İyilik varsa eğer o hiçbir öğretiye tabi olmadanda iyilik yapar ve onun kurtuluşu Rabbin takdirindedir.
"İmanla aklanma"ancak eylemle mümkün.O Eylemde İyiliktir.
O halde söylermisiniz;
Öncekileri hal ne olacak?
İsa mesihden önce milyarlarca insan geldi geçti..Onlara kurtulamayacak mı?
Bu Adil bir Tanrıya yakışır mı?
YOLCULUKLAR
08-02-2010, 20:08
Hımmm...
Demek ki Katolik Kilise'de çok şey değişmiş (Tabi eğer düşüncelerinizle şuan ki Katolik Kilise'nin düşünceleri aynı ise).
Dediğim gibi benim zamanımda, imanın rolü kadar kurtuluşunuzda eylemlerinizde çok önemli rol oynuyordu.
Saygıdeğer paolo,
İYİLİK ve İman birbirinden bağımsızdırlar.
İnsanın içinde İyilik varsa eğer o hiçbir öğretiye tabi olmadanda iyilik yapar ve onun kurtuluşu Rabbin takdirindedir.
"İmanla aklanma"ancak eylemle mümkün.O Eylemde İyiliktir.
O halde söylermisiniz;
Öncekileri hal ne olacak?
İsa mesihden önce milyarlarca insan geldi geçti..Onlara kurtulamayacak mı?
Bu Adil bir Tanrıya yakışır mı?
İsa çarmıhta sizlere ömür olunca, Hadese seyahat ederek daha önce ölenleri de kurtarıyor. Daha önceki tanrı- yarı tanrı- ve -kahramanları taklit edercesine (bkz. gılgamış).
Yani durum kitabına uydurulmuş ise de, maalesef haberdar edilmemişsiniz şu ana kadar.
Madem kurtuldunuz, Rab Mesihin bir daha gelişinin anlamı kalmıyor ki ?
Katolik bir canlı olarak kurtulduk diyemezsiniz, sanırım. Öldükden sonra,sonsuz yaşamda kurtulmuş olacağız demeniz lazım.
Bu durumda bile İsanın bir daha gelme durumu fuzuli israfdır, diye düşündüm birden bire.
???
Evet değişen şeyler var dostum:)Beni anlamadın ki.Eylem önemsiz demedimki.İman daha önemli olduğunu söylemeye çalışıyorum.Gılgamış destanı hayalidir.Gerçekle alakası yoktur.Ama Mesih İsa gerçektir.Mesih İsa efendimiz tam Tanrıdır yarı değil!
24«Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir.
Yuhanna 5
Gördün mü kardeşim?Rabbimiz iman ederek sonsuz yaşamı alabileceğimiz söylemiş.İyi işlerle değil!
Rab Mesihin ikinci kez gelişiyle gerçek vatanımıza gideceğiz.
UlulElbab
09-02-2010, 02:40
İsa çarmıhta sizlere ömür olunca, Hadese seyahat ederek daha önce ölenleri de kurtarıyor. Daha önceki tanrı- yarı tanrı- ve -kahramanları taklit edercesine (bkz. gılgamış).
Yani durum kitabına uydurulmuş ise de, maalesef haberdar edilmemişsiniz şu ana kadar.
Bu işi bilenler bi zahmet aydınlatsın bu fakiri...Hadesede neresi?
Kurtulmanında kolayını bulmuşlar gibi geliyor bana..bilemiyorum.
Başka Katolik veya Protestan arkadaşımız yok mu bu forumda?
Hadese ölüler diyarı demektir.Rab Mesihten önceki iyi insanların gideceği yerdir.Tayyare bu konuda doğru söyledi aslında.
Yanlış anlama nedeniyle düzeltme:
Hadese değil
doğrusu Hades
Freester
09-02-2010, 14:45
Evet değişen şeyler var dostum:)Beni anlamadın ki.Eylem önemsiz demedimki.İman daha önemli olduğunu söylemeye çalışıyorum.Gılgamış destanı hayalidir.Gerçekle alakası yoktur.Ama Mesih İsa gerçektir.Mesih İsa efendimiz tam Tanrıdır yarı değil!
24«Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir.
Yuhanna 5
Gördün mü kardeşim?Rabbimiz iman ederek sonsuz yaşamı alabileceğimiz söylemiş.İyi işlerle değil!
Anlamadığım konu nedir biliyormusunuz sayın paolo bi tanrı nasıl çarmıha gerilip ölüdürüyor ve sizdiyorsunuz. Tam tanrıdır bi tanrıyı öldürmek mümküm mü eğer mümkün ise bize bunun nasıl yapıldığını anlatıp bizi aydınlatırmısınız ? Ama lütfen tekrar tekrar lütfen saçma saban soyut dimi masallar ile değil somut ve gerçekci ilkeler doğrultusunda anlatırsanız size minnettar kalırım.
24«Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir. Böyle bi durum var ise neden dünyadaki bütün insanlar isa,ya inanma gereği duymuyor eğer bu kadar tanrı gücü ve kudreti varsa ?
Yuhanna 5
Gördün mü kardeşim?Rabbimiz iman ederek sonsuz yaşamı alabileceğimiz söylemiş.İyi işlerle değil! Eğer bu söylenen sözler yada alıntı bilgiler doğru yada kesin olsaydı biz ateistl olma yoluna neden geçerdik bide bu yönden baksak ? Hayır bu kadar komik bir söze çoçuklara anlatsam iyi çoçuk olursanız sizi cennete alırım onlar bile der hadi nen diğe :D
Bu millet için müslüman olmuş hristiyan olmuş pek farketmezdi gibime geliyor...eğer ki hristiyan olsaydık, günümüzdeki diyanetin yerine ortaçağdaki engizisyon benzeri bir kurum kurardık büyük olasılıkla.=)
Sayın free İsa Mesih aynı zamanda insandı.İnsan olarak öldü.Oda bizim içindi.Yuhanna 3'ü okumanızı tavsiye ederim.Anlıyorum.Ama Yüce kelam İseviliğin size niye komik ve anlamsız geldiğinide söylüyor merak etmeyin:)Rab herkese özgür irade vermiş.İsteyen inanır isteyen inkar eder.Susamış olan zaten Efendimize gelir:)
18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür. 19 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1655&mc=2&sc=1637#1:19)Nitekim şöyle yazılmıştır:
«Bilgelerin bilgeliğini yok edeceğim,
zekilerin zekâsını boşa çıkaracağım.»
1.Korintliler 1
Amin.
:))))))))))Capito?
Freester
09-02-2010, 16:31
Sayın paolo ben roman okumuyorum. Gerçekleri okuyorum siz bana roman okuyun diyorsunuz tabiki size göre bu kitaplar mantıklı ama objektif bakarsanız nasıl mantıklı olabilir açıklarmısınız ? yine bana saçma saban soyut hikayeler ile gelmişiniz ya ben size anlatamıyorum yada sizde sorun var sizce hangisi ? + bir insan nasıl tanrı gücüne olaşabilir onuda anlamış değilim.
Roman okuyun dediğimide nerden çıkardınız?Rabbin sözünü bakın dedim sadece.İlginç.Mesih İsa efendimiz GERÇEK olduğunu söylemiştir:)Herşeye kadir gücü yeten Tanrı insan olamaz mı sanıyorsunuz?Rab için herşey mümkündür!Kutsal Kitabı okusanız görürsün.Mesihin nasıl Tanrı doğasına sahip olduğunu.Allahtan olan kişi için Rabbin sözünü çok iyi anlayabilir merak etmeyin.1.Korintlileri okumanızı tavsiye ederim mesela
YOLCULUKLAR
09-02-2010, 16:56
Bu işi bilenler bi zahmet aydınlatsın bu fakiri...Hadesede neresi?
Kurtulmanında kolayını bulmuşlar gibi geliyor bana..bilemiyorum.
Başka Katolik veya Protestan arkadaşımız yok mu bu forumda?
Sevgili UluElbab,
Ben size bildiklerimi anlatayayım. Gerçi benim bildiklerimle Katolik Paollo çok tezat şeyler söylüyor ama bence bu konuda Papllo yanılıyor (dediğim gibi, eğer katolik kilisesinde 1-2 yıl içinde devrim olmamışsa yanılıyor).
Kurtulmanın kolay yolu Hristiyanlıkta var mıdır? Evet vardır. Protestanlar kurtuluşu şu şekilde formule ederler: "Sadece İman İle Kurtuluş".
Yani sizin kurtulmanız için sadece iman etmeniz yeterlidir. İsa Mesih'e iman ettikten sonra iyi işler yapmışsınız, kötü işler yapmışsınız (çünkü günahlı bir doğanız var ve günah işlemeye mahkumsunuz) bir önemi yoktur. Sonuçta kurtuldunuz. 400 yıllık Protestan Kilisesinin iddia etmiş olduğu şey budur (Ki Paolloda bunu iddia etmektedir).
Yakup'un mektubu sürekli olarak iyi işlerden bahseder, eylemsiz imanın ölü bir iman olacağını belirtir. Yani iyi işleriniz yok ise imanınızda ölüdür (bir nevi imansızsınız yani kurtulmadınız). İşte sırf bu yüzden Martin Luther İncil'in bir bölümü olan Yakup'un Mektubu'nu red etmiştir. Bu kitapın sahte bir kitap olduğunu belirtmiştir. Hatta Yakup'un Mektubu için aynen şu tabiri kullanmıştır: "Yakup'un Mektubu benim için sıradan bir saman kağıdıdır".
Gelelim 2000 yıllık geçmişi olan Katolik Kilise'ye.
Katolik Kilise sadece iman ile kurtulanamayacağını, kurtuluş için iman ne ifade ediyorsa iyi işlerinde AYNI ŞEYİ ifade ettiğini üstüne basa basa belirtir ki Paollo bu konuda çok farklı şeyler söylüyor.
Mesela İkinci Vatikan Konsiline bakın. İkinci Vatikan Konsilinde açık bir şekilde Müslümanlarında kurtuşa erebileceği yazılmıştır.
Şimdi bu durumda Müslümanlar imanları ile mi kurtuluyor?
Tabiki de hayır. İsa Mesih'in Rabliğine iman etmeyen bir insan nasıl olurda imanı ile kurtulabilir? :)
Müslümanlar kurtulacaktır çünkü onların iyi işlerine bakılacaktır. Yürekleri temiz ise, insanlara kötülük yapmıyorlarsa, iyi işler yapıyorlarsa kurtulacaklardır.
Katolik Kilise bu kararı kendi kafasına göre mi almıştır?
Elbette ki hayır.
Bakın Pavlus ne diyor:
11 Çünkü Tanrı insanlar arasında ayrım yapmaz.
12 Kutsal Yasa`yı* bilmeden günah işleyenler Yasa olmadan da mahvolacaklar. Yasa`yı bilerek günah işleyenlerse Yasa`yla yargılanacaklar.13 Çünkü Tanrı katında aklanacak olanlar Yasa`yı işitenler değil, yerine getirenlerdir.
14 Kutsal Yasa`dan yoksun uluslar Yasa`nın gereklerini kendiliklerinden yaptıkça, Yasa`dan habersiz olsalar bile kendi yasalarını koymuş olurlar.
Özetlenecek olursa...
2000 yıllık Hristiyanlık tarihinde "iman ettim kurtuldum" tarzında bir mantık hiç bir zaman olmamıştır.
Bu tarz bir akım 400 yıl önce Luther ile başlamıştır.
Rab Mesih İsa söylüyor bunu kardeşim.Üste ayeti verdim!Yanlış bilgi var.Bizim Katolik Kilisesi Rabbi hiç duymamış ama yürekleri temiz vicdanlı olabilenlerin kurtulabileceklerini söylüyor ama kesin değil!İman gerekli ilk önce iman.Eğer iyi işlerle kurtulabileceğini inanıyorsan dostum.İnandığın yasadan,dinden bir fark kalmamış oluyor!Müjde ne din nede yasadır!
YOLCULUKLAR
09-02-2010, 17:12
Yuhanna 5
Tamam...
O zaman size Yakup bir soru sorsun :)
14 Kardeşlerim, bir kimse iyi eylemleri yokken imanı olduğunu söylerse, bu neye yarar? Böylesi bir iman onu kurtarabilir mi?15-16 Bir erkek ya da kız kardeş çıplak ve günlük yiyecekten yoksunken, içinizden biri ona, “Esenlikle git, ısınmanı, doymanı dilerim” der, ama bedenin gereksindiklerini vermezse, bu neye yarar?
17 Bunun gibi, tek başına eylemsiz iman da ölüdür.
Kırmızı harflerle belirtmiş olduğum soruya cevap verebilir misiniz?
Sadece imanınız size kurtuluşu getirmeyecektir.
Çünkü iyi işleriniz yok ise imanınızda ölü bir imandır. Yani imansızsınızdır.
İman ve iyi işler kurtuluş yolunda birbirine paralel gider.
Dolayısıyla kurtuluşunuz için iman ne ise iyi işlerde odur.
YOLCULUKLAR
09-02-2010, 17:18
Rab Mesih İsa söylüyor bunu kardeşim.Üste ayeti verdim!Yanlış bilgi var.Bizim Katolik Kilisesi Rabbi hiç duymamış ama yürekleri temiz vicdanlı olabilenlerin kurtulabileceklerini söylüyor ama kesin değil!İman gerekli ilk önce iman.Eğer iyi işlerle kurtulabileceğini inanıyorsan dostum.İnandığın yasadan,dinden bir fark kalmamış oluyor!Müjde ne din nede yasadır!
Güzel insan, hadi konsili kilise söylüyor (ki katolik inancında konsil kararları yanılmazdır)
Peki
11 Çünkü Tanrı insanlar arasında ayrım yapmaz.
12 Kutsal Yasa`yı* bilmeden günah işleyenler Yasa olmadan da mahvolacaklar. Yasa`yı bilerek günah işleyenlerse Yasa`yla yargılanacaklar.13 Çünkü Tanrı katında aklanacak olanlar Yasa`yı işitenler değil, yerine getirenlerdir.
14 Kutsal Yasa`dan yoksun uluslar Yasa`nın gereklerini kendiliklerinden yaptıkça, Yasa`dan habersiz olsalar bile kendi yasalarını koymuş olurlar.
Bu sözleride mi Konsil söyledi?
Yoksa inancınıza göre bunların söylenmesini Kutsal Ruh (yani Tanrı) mı söylemiştir?
İşte Kutsal Metinlerde Yasaya sahip olmayan uluslarında kurtuluşa ereceği belirtiliyor.
artık bu durumda bu işin kesini ya da kesin olmayanı mı vardır?
Bu sözlere tereddüt ile yaklaşacaksanız o zaman İncil'in tüm bölümlerine tereddüt ile yaklaşın.
O zaman bir çıkmaza gireceksiniz zaten.
Ferisi tarzı sözde imanlık tabiki kurtaramaz.Ancak şurda hatan var.İyi işleri lütufla aynı dereceye koyman yanlış.Eylem her zaman ikinci bir plandadır.Önce iman sonra eylem.Yuhanna 3 ne diyor bakalım?Ama ihtimal olarak var.Müjdeye iman etmeyenleri kurtulma şansı!
35 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1584&mc=2&sc=1560#3:35)Baba Oğul'u sever ve her şeyi O'na emanet etmiştir. 36Oğul'a iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Ama Oğul'un sözünü dinlemeyen yaşamı görmeyecektir. Tanrı'nın gazabı böylesinin üzerinde kalır.
YUHANNA 3
sayın sinner
cımbızlama yapma dostum ya.
bak yine cımbızladın adamları...
ya birisi de çıksın şu cımbızlama ne menem bişeydir anlatsın ne olur ya.
zavallı kadın içinde bulunduğu durumun vehametiyle köpek yerine konmayı kabul edince,
yani kendi kendini kendi diliyle hor ve hakir ilan edince isa denen zevk çoçuğu ancak insafa gelebilmiş yani.
bi de sevgi adamı öylemi.
siyonist faşiste tanrı diye tapanların aklına şaşıyorum.
kimmiş "siyonist faşist" İsa mı ? asıl ben senin aklından şüphe ediyorum .
senin reklamını yaptığın marksist site de bak şu ifadeler var . Ben 2 sene felan oldu bunu okuyalı .
""İlk Hıristiyanların aynı zamanda komünist oldukları, Resullerin İşleri okunduğunda derhal anlaşılır. İsa’nın kendisi yoksulların ve mülksüzleştirilenlerin arasında hareket etti ve sık sık zenginlere saldırdı. Kudüs’e girdiğinde ilk işinin tefecileri tapınaktan atması bir tesadüf değildir. Ayrıca, bir devenin iğne deliğinden geçmesinin zengin birinin Tanrı Alemine girmesinden daha kolay olduğunu söylemiştir (Luka, 18:24). İlk Hıristiyanlar yoksulların yanındaydılar ve zenginlere ve iktidardakilere karşıydılar.
Yakub’un mektubunda şunları okuruz: “Gelin şimdi, ey zenginler, gelecek olan sefaletlerinize feryat ederek ağlayın. Mallarınız çürümüş ve esvabınızı güveler yemiştir. Altınınız ve gümüşünüz pas tutmuştur; ve onların pası aleyhinize şahitlik edecek ve etinizi ateş gibi yiyecektir. Son günlerde servet edindiniz. Tarlalarınızı biçen işçilerin hileyle alıkoyduğunuz ücretleri, işte bağırıyor ve orakçıların feryadı ordular Rabbinin kulaklarına ermiştir. Dünyada zevkle yaşadınız ve eğlendiniz; kıtal gününde yüreklerinizi beslediniz. Din buyruklarına uyanı mahkûm ettiniz, öldürdünüz; o size karşı koymaz. O yüzden, ey kardeşler, Rabbin gelişine kadar sabredin.” (Yakub’un Mektubu, 5:1) Bu sınıf mücadelesinin ikircimsiz sesidir. İncil’de buna benzer pek çok ifade vardır.""
http://www.marksist.com/diger_yazarlar/marksizm_ve_din.htm
ne diyor :
"İlk Hıristiyanlar yoksulların yanındaydılar ve zenginlere ve iktidardakilere karşıydılar."İsa örneğini de veriyor.
Şimdi sen kalkıp diyorsun ki İsa faşistti ,siyonistti ,nasıl bir ithamdır bu ! Bence incili okumadan önce http://www.marksist.com/ sitesini iyice okuyunuz.
sevgiler
UlulElbab
09-02-2010, 21:15
Tarafsız bir gözle bakınca;
Sayın Yolculukların HAKLI olma olasılığını yüksek görüyorum.
Lutherin Yakubun sayfaları için söyledikleri ve tavrıda Talihsizlik olmuş.
İman tek başına hiçbirşey ifade etmez.Dil ile "inanıyorum" "efendim","Rabbim" v.s.
demekle insan ancak etrafındakileri hatta kendini aldatır.
Rabbini kandıracak hali yok.
İman eden aynı zamanda imanın gerektirdiği gibi fedakarlık edebilmelidir.
Bencil bir "imanlı"mı? Yoksa etrafında herkese yardım eden ve elinde ki imkanları paylaşan "imansız" mı?
Ben Tanrının 2.Şıkkı tercih edeceğinden eminim...Hatta tüm Peygamberler bunu tavsiye etmişlerdir.
Güçlünün Zayıfı ezmesini engellemişlerdir...Zenginin Fakiri Sömürmesine karşı çıkmışlardır...
Dikkat edin tüm Peygamberlerin etrafında ki ilk Halka Fakirler ve Zayıflardan oluşur.
Neden Zenginlere hitab eden bir Din getirilmemiş? Çünkü Zenginlerin Tanrısı Egolarıdır.
Malından bir parça vermemek için herşeyi yaparlar.
Aslına bakarsanız tarihte tüm mücadelelerin özüde budur...
Sevgi ile...
ben bir ırkı seçip ona üstünlük ve kurtuluş hakkını yakıştıran, diğerlerini de bu hakka layık görmeyip köpeğe benzeteni ırkçı ve faşist diye düşünüyorum.
dinler her zaman fakirlerin yanında olma edebiyatı yaparlar.
çünkü fakirler daha geniş bir kitledir zenginlere kıyasla.ama gücü ele geçirince din, gerçekte kimden yana oldukları da ortaya çıkar.
senin tanrın da aynı.diğer tanrılar gibi.
ırkçı ve faşist.
İsa dinlerden daha öte birşeydir. Hümanism gibi birşeydir
O kadar azizler mucizeler göstermiş Tanrının gücünü kanıtlamışlar.
Stalin başa geçince yapılan Rahip ,papaz katliamlarını biz de biliyoruz.
YOLCULUKLAR
09-02-2010, 22:29
Tarafsız bir gözle bakınca;
Sayın Yolculukların HAKLI olma olasılığını yüksek görüyorum.
Lutherin Yakubun sayfaları için söyledikleri ve tavrıda Talihsizlik olmuş.
İman tek başına hiçbirşey ifade etmez.Dil ile "inanıyorum" "efendim","Rabbim" v.s.
demekle insan ancak etrafındakileri hatta kendini aldatır.
Rabbini kandıracak hali yok.
İman eden aynı zamanda imanın gerektirdiği gibi fedakarlık edebilmelidir.
Bencil bir "imanlı"mı? Yoksa etrafında herkese yardım eden ve elinde ki imkanları paylaşan "imansız" mı?
Ben Tanrının 2.Şıkkı tercih edeceğinden eminim...Hatta tüm Peygamberler bunu tavsiye etmişlerdir.
Güçlünün Zayıfı ezmesini engellemişlerdir...Zenginin Fakiri Sömürmesine karşı çıkmışlardır...
Dikkat edin tüm Peygamberlerin etrafında ki ilk Halka Fakirler ve Zayıflardan oluşur.
Neden Zenginlere hitab eden bir Din getirilmemiş? Çünkü Zenginlerin Tanrısı Egolarıdır.
Malından bir parça vermemek için herşeyi yaparlar.
Aslına bakarsanız tarihte tüm mücadelelerin özüde budur...
Sevgi ile...
Bir konuya açıklık getireyeyim. Biraz eksik yazdım. Luther ölürken ve bu gün Lutheryan Kilise Yakup'un mektubunu kabul etmektedir.
Normalde bir düşünceyi kötülemeyi sevmeyen bir insanım ama bazı konulara açıklık getirebilmek için birazcık kötüleme yapmam gerekecek :)
Protestan Kiliseleri Lutheri yere göğe sığdıramazlar. Onun kadar cesur, onun kadar cesaretli bir insan görmediklerini söylerler. Bana göre de Luther kadar korkak bir insan yoktur!
Luther olayın ta ilk başında bir şeylere cesaret etmiş, kilise kapılarına birşeyler çivilemiş, kendi çapında bir isyan başlatmıştır.
Bu isyanın içinde Yakup'un mektubunu red etmek vardı, Papa'nın yanılmazlığını red etmek vardı, ikonaları, heykelleri red etmek vardır vardı vardı vardı...
Ama zaman içinde Luther bakılara dayanamamış, korkmuş ve bir çok konuda geri adım atmıştır.
Örneğin bu gün bir çok Luther taraftarı bebek vaftizi yapmaktadır. Lutheryan kiliselerin iç dizaynı ve ekipmanları neredeyse katoliklerle aynıdır. Bunun gibi bir çok konuda geri adım atmıştır. Bu geri adım attıklarının arasında Yakup'un Mektubu'da vardır. Bugün için Lutheryan Kilise Yakup'un Mektubunu kanonda kabul eder. Tabiki Katolik Kilise olayın ilk başını hiç bir zaman unutmaz ve protestanlığın şaşkınlığıyla Yakup'un Mektubu'nun da zamanında protesto edilmiş olduğunu hatırlar.
Ferisi tarzı sözde imanlık tabiki kurtaramaz.Ancak şurda hatan var.İyi işleri lütufla aynı dereceye koyman yanlış.Eylem her zaman ikinci bir plandadır.Önce iman sonra eylem.Yuhanna 3 ne diyor bakalım?Ama ihtimal olarak var.Müjdeye iman etmeyenleri kurtulma şansı!
35 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1584&mc=2&sc=1560#3:35)Baba Oğul'u sever ve her şeyi O'na emanet etmiştir. 36Oğul'a iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Ama Oğul'un sözünü dinlemeyen yaşamı görmeyecektir. Tanrı'nın gazabı böylesinin üzerinde kalır.
YUHANNA 3
Tamam anladım demek istediğini. Ama ben de (daha doğrusu Yakup) şunu söylüyorum eylemleri kötü olan bir insanın imanı ölü bir imandır.
İman ile mi kurtulacaksınız?
Eylemleriniz kötü ise ölü bir imana sahipsiniz demektir. Ölü bir iman ile kurtulmayı mantıklı buluyor musunuz?
Dolayısıyla ölü bir imana sahip olmamak için (yani kurtulmak için) sadece iman etmek yetmez. Aynı zamanda iyi işlerde gerekir.
Dolayısıyla olaya bu cepheden bakarsanız kurtuluş için sadece iman diyemezsiniz. İman ve iyi işleri aynı kefeye koyarsınız.
Şimdi bu olayın bir cepesi. Birde olayın öteki cephesi var.
Mesela sevgili Paolo;
Ben size İsa'nın "Ben kılıç getirmeye geldim" sözlerini yazsam ve "Yavhu bu nasıl bir Tanrı anlayışıdır?" desem siz bana ne dersiniz?
"Cımbızlama yapma, o cümlenin başını oku, sonunu oku. O cümleyle neyin kast edilmek istenildiğini öğren" dersiniz dimi? Ki doğruda dersiniz. Çünkü İncil bir bütündür. Bir bütün olarak okunur. Bir bütün olarak yorumlanır.
Şimdi İncil'de iman ile kurtuluştan bahsedilir. Doğrudur. Ama daha sonradan Yakup'un mektubu yazılır. Acaba bu mektup ne için yazılır? Bunu düşünmek gerekir.
Kurtuluş için iman şarttır.
Sonra Yakup'un mektubu devreye girer ve iyi işler olmadan imanın ölü bir iman olacağı bildirilir.
Dolayısıyla sadece Yuhanna İncili'ne değilde İncil'e bir bütün olarak baktığımızda kurtuluş için İman (Yuhanna İncil'i) + İyi işler (Yakup'un Mektubu) olduğunu görürüz.
sayın natan
isa dinlerden daha öte bişey değildir.
5000 yıllık güneş tanrısının son versiyonudur.
isanın yada iseviliğin humanizmle bir ilişkisini de kuramam.
nası bi humanizm bu; israiloğullarını kurtarmayı kendine görev edindiğine ve diğerleri de köpekler olduğuna göre, human derken sadece israiloğullarını kastediyorsunuz herhalde.
stalinin rahip papaz katliamlarını neden örnekleme gereği hissettiğinizi anlamadım.
benimle alakası olamaz.
Stalin başa geçince yapılan Rahip ,papaz katliamlarını biz de biliyoruz.
Bizde Bush abinle,engizisyon mahkemelerini çok iyi biliriz...
Anarchist İsa Mesih inancı anlatılmaz yaşanır.İsa Mesihi herkes anlayamaz!Rab İsa Mesih efendimiz dinlerden çok ötedir!Rab hem İsrailoğullarını hemde diğer milletleri kurtarmaya gelmiştir.Squall stalinle aynı mantıkla olduğun için elbette onu savunursun.Düşmanımın düşmanı dostumdur hesabı.Stalinin yaptığı insanlık haklarına bile aykırı!Gelmiş utanmadan yaptığı vahşeti savunuyorsun.Pes yani!Bushun yaptıkları İseviliği bağlamaz!Yolculuklar kardeşim merak etme bende seni anlıyorum.Elbette Mukaddes İncili bütün olarak değerlendirmeliyiz.Ama İmanla eylemleri kıyasladığımızda İman daha ağır basıyor Kelama göre kıyasladığımız zaman.Mantığına göre düşünürsek Mesihe iman etmenin bir anlamı kalmıyor.Nasılsa Musevilerdede,Müslümanlarda veya bazı dinlerdede iyi işlerle aklanma var.O zaman ne anlamı kalıyor söyler misin Rab Mesih efendimize inanmanın?Eylemde gerekli.Ama bu iman kadar ön planda tutulmamalı.Ferisilerde iyi işler yaparak Rabbi hoşnut ettiğini sanıyordu.Ama Rab yaptıklarının değersiz olduğunu söylüyordu.
paolo
ben hepinizi iyi anlıyorum.
haklısın anlatılmaz yaşanır.
ben de geçtim o yollardan.
bir hayal kurarsın ve o hayale kendini öyle bir inandırırsın ki onu gerçek zannedersin.
lafontenden masallar bunlar.
kendi kafanızdan uydurup gerçek olduğunu varsaymaya devam edin.
biliyorum çok mutluluk verici.
tıpkı afyon gibi değilmi.
imanla uyuşturun kendinizi.
sen seçildin.o yüzden yaşıyorsun değil mi.
müslümanlar da aynı şeyi söylüyor.
museviler de .budistlerde.hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz.
hepiniz seçilmişsiniz.
ancak; en çok sen seçilmişsin değil mi.
nasıl isaya inanmanın kafası iyi mi.
iyi kafa yapıyo mu afyonun diyorum paolo.
Kişi kendinden bilir işi:)Belliki dediğini yapıyorsun.Bizim masallarla,afyonlarla işimiz olmaz.Biz gerçeğin peşinden gideriz.Yol Gerçek ve Yaşama inanırız.Sende yalanlarla kendini kandırmaya devam et dostum.Bakalım rüyadan ne zaman uyanıcaksın?İyi ne demek mükemmel))))))))Dediğim gibi bazı şeyler anlatılmaz yaşanır.O duyguyu yaşamadığın için anlayamazsın bizi!
Bushun yaptıkları İseviliği bağlamaz!
Peki; engizisyon mahkemeleri,haçlı seferleri bağlar mı?
Hayır.Rab İsa Mesihi asla bağlamaz.Yapanların suçudur.İnsanlar kendi çıkarları için inancını alet etmişse Rab İsa Efendimizin suçu ne?
YOLCULUKLAR
10-02-2010, 10:19
Ama İmanla eylemleri kıyasladığımızda İman daha ağır basıyor Kelama göre kıyasladığımız zaman.
Bu İncilde nerede yazıyor?
Ben de Kelam'dan bunun tam tersini, iman ve iyi işlerin paralelliğini görüyorum çünkü Kelam iyi işler olmadan imanın ölü bir iman olacağını söylüyor.
İyi işlersiz bir iman ölü bir iman ise ve hala iman ile kurtuluş diyorsanız o zaman ölü bir iman ile kurtuluşun gerçekleşeceğini kabul ediyor musunuz?
Eğer kabul ediyorsanız zaten bundan sonra yazacak pek bir cümlem kalmayacak.
Ferisilerde iyi işler yaparak Rabbi hoşnut ettiğini sanıyordu.Ama Rab yaptıklarının değersiz olduğunu söylüyordu.
O kadar güzel bir nokta ki...
Ferisililer acaba iyi işler mi yapıyorlardı?
Yoksa sevgiden ve iyi işlerden sıyrılmış bir şekilde iman ediyorum diyip, nasıl iman edilmesi gerektiğini açıklayan Kutsal Metinleri kullanıp insanların canına mı okuyorlardı?
Böyle bir durumda İsa Mesih önceliği nasıl iman edilmesi gerektiğini açıklayan Kutsal Metinlere mi vermişti yoksa Ferisililerin bu tavrını eleştirip onları sevgiye, iyi işlere mi davet etmişti?
O zaman ne anlamı kalıyor söyler misin Rab Mesih efendimize inanmanın?
İman ne demektir? Mesih'in Rabliğine inanmak mıdır? Sadece buna iman edildiği zaman kurtuluşa erebilinecek mi? Şayet ki böyle ise o zaman Satanistlerin %99 uda kurtuluşa erecektir :) Çünkü bu mantık buraya çıkar.
Satanizmin kurucusu eski bir rahipti. Satanistler Rab'bi inkar etmiyor. Satanistlerin çoğu İsa'yı Rab olarak kabul ediyorlar ve buna iman ediyorlar. Ama adamlar Rab'bi küçümseyip, şeytanı üstün tutup, kötü işler sergiliyorlar. İnsanları üzüyorlar. Onları öldürüyorlar...
Sonuçta başlı başına iman bize kurtuluşu getirmeyecektir. Böyle olmuş olsaydı satanistlerde kurtulurdu.
Kurtuluş bir bütündür. Kurtuluş iman + iyi işlerle gelecektir.
En azından Kelamdan benim algıladığım şey bu.
sizi anlayamamak da ne demek paolo.
kendine mi tapınıyorsun sen .
anlaşılmayacak ne var ki senin hayatında.
sonsuz hayat arayışıyla bir fantaziyle zehirlenmiş aklını bir masala inandırmışsın.
ölümden korkmak senin aklını öyle dejenere etmişki isanın seni ölümsüzlüğe götüreceği masalıyla avutmuşsun kendini.
ancak böyle huzur bulabilmişsin.
bir masalla kendini avutarak sahte mutluluklar diyarında sarhoş sarhoş gezinmek o kadar anlaşılmaz bişey mi zannediyorsun.
daha çocuksun sen.
çocuklar hayatın gerçeğiyle yüzleşemezler ; o yüzden onlara masal anlatılır.
büyü arkadaşım büyü ve gerçekle yüzleş.
kurtar yakanı bu masallardan ve onların sahte mutluluklarından.
Yolculuklar kardeşim Vergi görevlisi ile Ferisi din adamının hikayesini oku.Rab Mesih İsa efendimiz bizzat kendisi anlatıyor.Bak bakalım.İman mı daha ön planda yoksa eylem mi?Anarcist istediğin kadar anlıyorum de.Ama anlamıyorsun!Gördüğünü sanıyorsun ama görmiyorsun duyduğunu sanıyorsun ama duymuyorsun.Aynı ferisiler gibi!Dediğim kişi kendinden bilir işi))))))))))Bizi kendinle karıştırma.Bizim masallarla işimiz olmaz.Belliki senin safsatalarında seni çok güzel tatmin ediyor.Bu arada Kutsal Kitabı haklı çıkardığın ve bana çocuk dediğin içini teşekkür ederim.Göklerin Egemenliğine(Cennete) çocuk gibi olmayan giremez:))))))Akıl yaşta değil baştadır.Gerçeğe inanmak gözünde çocukluk oluyorsa varsın öyle olsun sorun değil.Merak etme inancımız için çok hakaret duyduğumuz için etki etmez.Bazı şeyler yaşanır anlatılmaz.Rab Mesih İsayla olmak gibi mesela.Ama bunu herkes anlayamaz!Buda hediyem olsun sana.
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1510&mc=2&sc=1480#13:14)«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.'
Matta 13
Tanrı'nın gücü ve bilgeliği olan Mesih
18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür. 19 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1655&mc=2&sc=1637#1:19)Nitekim şöyle yazılmıştır:
«Bilgelerin bilgeliğini yok edeceğim,
zekilerin zekâsını boşa çıkaracağım.»
20 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1655&mc=2&sc=1637#1:20)O halde bilge kişi nerede? Din bilgini nerede? Bu çağın hünerli tartışmacısı nerede? Tanrı, dünya bilgeliğinin saçma olduğunu göstermedi mi? 21Mademki dünya, Tanrı'nın bilgeliğine göre Tanrı'yı kendi bilgeliğiyle tanımadı, Tanrı, iman edenleri, saçma sayılan bildiriyle kurtarmaya razı oldu. 22Yahudiler doğaüstü belirtiler ister, Grekler ise bilgelik ararlar. 23Ama biz, çarmıha gerilmiş olan Mesih'i tanıtıyoruz. Yahudiler bunu bir yüzkarası, diğer uluslar da saçmalık sayarlar. 24Oysa Mesih, çağrılmış olanlar için,ister Yahudi ister Grek olsunlar, Tanrı'nın gücü ve Tanrı'nın bilgeliğidir. 25Çünkü Tanrı'nın `saçmalığı' insan bilgeliğinden daha üstün, Tanrı'nın `zayıflığı' insan gücünden daha güçlüdür.
26Kardeşlerim, aldığınız çağrıyı düşünün. Birçoğunuz insan ölçülerine göre bilge, güçlü ya da soylu kişiler değildiniz. 27Ama Tanrı, bilgeleri utandırmak için dünyanın saçma saydıklarını, güçlüleri utandırmak için de dünyanın zayıf saydıklarını seçti. 28Tanrı, dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için, dünyanın önemsiz, soysuz ve değersiz gördüklerini seçti. 29Öyle ki, Tanrı'nın önünde hiçbir insan övünmesin. 30Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için Tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu. 31 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1655&mc=2&sc=1637#1:31)Bunun için, yazılmış olduğu gibi, «Övünen, Rab ile övünsün.»
1.Korintliler
YOLCULUKLAR
10-02-2010, 17:31
Yolculuklar kardeşim Vergi görevlisi ile Ferisi din adamının hikayesini oku.Rab Mesih İsa efendimiz bizzat kendisi anlatıyor.Bak bakalım.İman mı daha ön planda yoksa eylem mi?
Ben yazacağım her şeyi yazdım.
siz hala ferisilileri dört dörtlük iyi işler yapıp imansız statüsüne koyuyorsanız zaten söyleyebileceğim hiç bir şey kalmaz.
Çünkü ben bunun tam aksini iddia ediyorum. Ferisililerin imanı tam idi. Ama dışarıya yansıtmış olduğu hareketlerle insanları kırıyorlardı ve hiç bir şekilde sevgiyi yansıtmıyorlardı.
Cennete girebilmenin yolu sadece iman ise, sadece Mesih'i Rab olarak tanımlamaksa o zaman satanistlerde cennete hoş gelmişlerdir. Sonuçta neredeyse satanistlerin tamamı İsa'yı Rab olarak kabul eder. Ve kurtuluşun son çerçevesini çizen Yakup kitabıda boşa yazılmıştır.
Çünkü dediklerinizden bunlar çıkmaktadır.
Ama düşünceniz hiç bir şekilde Katolik Kilise ile bağdaşmaz. Düşünceleriniz tamamiyle reformcu düşünceleridir (protestan).
Desene o zaman kardeşim Dilenci Lazar,Romalı Yüzbaşı,Etiyopyalı hadım,Fenikeli kadın boşuna iman etmişler:)))))))Vay be.Adam imansız olup cennete gidecek.Ama öbür tarafta Rabbe iman ettiğin sırf eylemi fazla olmadığı için cennete giremeyecek.İlginç!Sorarım o zaman.Ateistle Mesih imanlısı arasında ne fark kalıyor?Mantığına göre düşünürsek Aziz Pio ile Turan Dursun arasında bir fark kalmıyor!Bu arada Kutsal Kitabı daha dikkate almanı öneririm.Matta 15 ve 23'ü okursan sevinirim.Bakalım Rab Efendimiz ferisiler hakkında ne diyor?
YOLCULUKLAR
10-02-2010, 20:34
Desene o zaman kardeşim Dilenci Lazar,Romalı Yüzbaşı,Etiyopyalı hadım,Fenikeli kadın boşuna iman etmişler:)))))))Vay be.Adam imansız olup cennete gidecek.Ama öbür tarafta Rabbe iman ettiğin sırf eylemi fazla olmadığı için cennete giremeyecek.İlginç!Sorarım o zaman.Ateistle Mesih imanlısı arasında ne fark kalıyor?Mantığına göre düşünürsek Aziz Pio ile Turan Dursun arasında bir fark kalmıyor!Bu arada Kutsal Kitabı daha dikkate almanı öneririm.Matta 15 ve 23'ü okursan sevinirim.Bakalım Rab Efendimiz ferisiler hakkında ne diyor?
Bakın olayın ta en başından beri benim iyi işleri imandan üstün tuttuğumu söylüyorsunuz/ima ediyorsunuz ama benim böyle bir cümlem olmamıştır. Var diyorsanız buyrun kopyalayın.
Benim dediğim şey şu: "Kurtuluş için iman+iyi işler"
Benim dediğim şey şu: "İman ile kurtulamazsınız".
Benim dediğim şey şu: "İyi işler ile kurtulamazsınız".
Benim dediğim şey şu: "Kurtuluşu iman ve iyi işler ile alacaksınız".
Sanırım yeterince açık oldu dimi?
Eğer bir kez daha sözlerimi hatalı bir şekilde yansıtırsanız ben bir kez daha daha detaylı yazarım.
Sadece iman ile kurtuluşu mu savunuyorsunuz? O zaman İsa'nın Rabliğini kabul eden satanist denilen mahluklarında kurtuluşa erebileceğini söylüyorsunuz. Bu cümlemi onaylıyor musunuz? Bu soruyu size 3. kez soruyorum ve gerekirse 4. kez de soracam.
Kurtuluş için bütün iyi işleri bir yana koyup sadece iman mı diyorsunuz? O zaman lütfedip bana Yakup şu sözerinin bir açıklamasını yapabilir misiniz:
14 Kardeşlerim, bir kimse iyi eylemleri yokken imanı olduğunu söylerse, bu neye yarar? Böylesi bir iman onu kurtarabilir mi?15-16 Bir erkek ya da kız kardeş çıplak ve günlük yiyecekten yoksunken, içinizden biri ona, “Esenlikle git, ısınmanı, doymanı dilerim” der, ama bedenin gereksindiklerini vermezse, bu neye yarar?
17 Bunun gibi, tek başına eylemsiz iman da ölüdür.Olur ya... İnsanız yine... Yıllarca aynı satırlara bakarken belki de salaklığımız tutmuştur... Görememişizdir bir şeyleri... O zaman lütfedip bana bunların açıklamasını yapın... Şimdi Yakup burada nerede Kurtuluş için imanın ön planda iyi işlerin geri planda olduğu söylüyor?
Ateistle Mesih imanlısı arasında ne fark kalıyor?Mantığına göre düşünürsek Aziz Pio ile Turan Dursun arasında bir fark kalmıyor!Bu soruyu soracaksan seninle çok uzun bir tartışmaya girmemiz gerekmektedir. Ve bu işin sonu gelmeyecektir.
Artı bu konuda kendi şahsi düşüncelerimi söyliyecem.
Kurtuluşun sadece iman ile değil, iman ve iyi işlerle geleceğini ben söylemiyorum. Mensubu olduğunuzu iddia ettiğiniz Katolik Kilise söylüyor.
Eğer yine de istiyorsan, bu konu hakkındaki Katolik Kilisesi'nin değil, kendi şahsi düşüncelerimi de beyan ederim.
sayın paolo
şu yada bu masalın yada fantazinin muhibi olup da kendi durumunu ancak tatmayan bilmez diye ifade etmeyen kimseyi görmedim.
isanın taraftarları da manitunun taraftarları da muhammedin taraftarlarıda hep aynı teraneyi okuyor.
bir şeyler tattığınızdan eminim.
ama tattığınız sadece afyon.
hiç bir delili olmayan, gerçeği bir tarafa bırakıp da sırf ölümü yoksayabilmek adına; uydurulmuş masallarla kendinizi ölümsüz kılabilmeye inandırabilmenin dünyadaki onlarca yönteminden sadece birisi.
ama aslında hepinizin tattığı aynı şey.
bir yalanla avunmanın sekr hali.
YOLCULUKLAR
10-02-2010, 20:46
Ferisi konusunu atlamışım...
Ferisi dediğimiz kavramda "yasa uygulayıcılığı" yatar.
Mesih ise şekilciliğe karşı olan bir insandı. Şekilcilikten ziyade amaca bakan bir insandı.
Zaten Tevratın sayfalar dolusu şeriatının İncil'in hiç bir yerinde yer almamasının sebebide buydu.
Mesih Ferisililer ile hep bunu anlatmak istedi.
Ama umarım ki siz "iyi işler" kavramı ile kitapta yazılı olan kanunlarla hayatımıza şekil vermekyi anlamıyorsunuzdur.
İyi işler demek, iyilik yapmak demektir. İyi işler demek paylaşım demektir. İyi işler demek yardımlaşma demektir. Kısacası iyi işler sevgi demektir.
Ama siz illaki iyi işleri "yasa uygulayıcısı" olarak idrak ediyorsanız ben ne diyebilirim ki?
UlulElbab
10-02-2010, 21:52
Yakubun mektubu;
Senin imanın var, benim eylemlerim var.» Eylemlerin olmadan sen bana imanını göster, ben de imanımı sana eylemlerimle göstereyim.
19-Sen, Tanrı'nın bir olduğuna inanıyorsun, iyi ediyorsun. Cinler bile buna inanıyor ve titriyorlar!
20-Ey akılsız adam, eylem olmadan imanın yararsız olduğuna kanıt mı istiyorsun? 21Atamız İbrahim, oğlu İshak'ı sunağın üzerinde Tanrı'ya adama eylemiyle aklanmadı mı?
22-Görüyorsun, onun imanı eylemleriyle birlikte etkindi; imanı, eylemleriyle tamamlandı.
23-Böylelikle, «İbrahim, Tanrı'ya iman etti ve böylece aklanmış sayıldı» diyen Kutsal Yazı yerine gelmiş oldu. İbrahim'e de Tanrı'nın dostu denildi. 24-Görüyorsunuz, insan yalnız imanla değil, eylemle de aklanır.
25-Aynı şekilde, ulakları konuk edip değişik bir yoldan geri gönderen fahişe Rahav da bu eylemiyle aklanmadı mı?
26-Ruhsuz beden nasıl ölüyse, eylemsiz iman da ölüdür.
İmanlı olduğunu idda edipte hayatında göstermeyen kişini imanı elbette boştur.Ama kurtuluş içinde ilk önce iman lazım.Bunada ferisi imanı deriz.Kutsal Kitabında belirttiği gibi.Çok merak ediyorum.Acaba Aziz Yakup'un mektubunda geçen iyi eylemleri nasıl anlıyorsunuz?İman her zaman eylemden üstündür.Sana şu yönde katılmıyorum kardeşim.Eylemi imanla neredeyse üstün görmektesin.Bende şunu diyorum.Önce iman sonra eylem.Eylem imanla aynı kefeye koyulamaz.Savunduğum nokta bu.Bende Romalılar 10'nu hatırlatmak istiyorum.
9İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. 10İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur.
Romalılar 10
Neymiş?Yürekten iman etmek ve imanını ağzıyla açıkça söylemek!Eğer eylemle kurtulabileceğini düşünüyorsanız eğer yanılıyorsunuz!Biz dine inanmıyoruz.Müjdeye inanıyoruz.Yasadan özgür olduk!Gelelim anarchist'e
Evet birşey tattığımız kesin.İmanın güzelliğini ve Rabbimizin sevgisini tadıyoruz:)))))))Darısı tadamayanlara)))))))))Kişi kendinden bilir işi.Sende sanırım eroin tadıyorsun:))))))))Demekki afyonu tadıyorsunki bizide öyle görüyorsun:))))))Birde Müjdenin bol delilleri vardır merak etme gülüm:)
YOLCULUKLAR
11-02-2010, 01:29
İmanlı olduğunu idda edipte hayatında göstermeyen kişini imanı elbette boştur.Ama kurtuluş içinde ilk önce iman lazım.Bunada ferisi imanı deriz.Kutsal Kitabında belirttiği gibi.Çok merak ediyorum.Acaba Aziz Yakup'un mektubunda geçen iyi eylemleri nasıl anlıyorsunuz?İman her zaman eylemden üstündür.Sana şu yönde katılmıyorum kardeşim.Eylemi imanla neredeyse üstün görmektesin.Bende şunu diyorum.Önce iman sonra eylem.Eylem imanla aynı kefeye koyulamaz.Savunduğum nokta bu.Bende Romalılar 10'nu hatırlatmak istiyorum.
9İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. 10İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur.
Romalılar 10
Neymiş?Yürekten iman etmek ve imanını ağzıyla açıkça söylemek!Eğer eylemle kurtulabileceğini düşünüyorsanız eğer yanılıyorsunuz!Biz dine inanmıyoruz.Müjdeye inanıyoruz.Yasadan özgür olduk!Gelelim anarchist'e
Evet birşey tattığımız kesin.İmanın güzelliğini ve Rabbimizin sevgisini tadıyoruz:)))))))Darısı tadamayanlara)))))))))Kişi kendinden bilir işi.Sende sanırım eroin tadıyorsun:))))))))Demekki afyonu tadıyorsunki bizide öyle görüyorsun:))))))Birde Müjdenin bol delilleri vardır merak etme gülüm:)
Yavhu Paollo lütfen bana Kurtuluş hakkında Katoolik ve Lutheryan kiliselerinin fikirlerini yazar mısın?
Katolik Kilise nasıl kurtuluşa erebileceğimizi söylüyor? Aynı şekilde Lutheryan kilise nasıl kurtuluşa erebileceğimizi söylüyor?
Şu ikisinin bana tanımlamasını yapar mısın?
Sanırım her ikisininde imanla kurtuluşa erilebileceğini söylediklerini iddia etmeyeceksin dimi? :)
Hayır yazdıklarını okuduktan sonra bu güne kadar bildiğim öğrendiğim şeylerden şüpe eder oldum :)
Yolculuklar dostum.Meryemana.nette bahsettiğin konu hakkında birçok makale var.Oraya bakabilirsin.Katolik kilisesi din ve ahlak ilkeleri bölümünde Mesihte yaşam kısmında.Ayrıca bizim Kilisenin kitabıda var.Katolik Kilisesi din ve ahlak ilkeleri diye.Okumanı tavsiye ederim.Luteryan kilisesinin kurtuluş hakkındaki tam net görüşünü bilmediğim için birşey diyemem.Ama onlarda imana odaklanıyorlar bildiğim kadarıyla!
YOLCULUKLAR
11-02-2010, 10:06
Sevgili Paolo sen bir Katoliklisin dimi? O zaman İkinci Vatikan Konsilini'de sorgusuz sualsız kabul ediyorsun dimi? Zaten etmiyorsan, şüpelerin varsa, sorguluyorsan Katolik değilsindir. Sonuçta Konsillerde Kutsal Ruh vardır ve bunun akabininde Papa yanılmazdır.
Bak ikinci Vatikan konsili ne diyor.
İlk olarak, kendisine ahitler ve vaatler verilmiş olan ve Mesih’in bedence kendisinden doğmuş bulunduğu halk gelmektedir (Bak. Rom. 4, 4-5 (http://www.kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1630&mc=2&sc=1616#4)); bu halk, seçilmiş olmasının da gösterdiği gibi, ataları nedeniyle çok sevilmiştir, çünkü Allah’ın bağışları ve çağrısı geri alınamaz (Bak. Rom. 11,28-29 (http://www.kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1620&mc=2&sc=1616#28)). Fakat kurtuluş tasarısı Yaratanı tanıyan insanları da içine almaktadır; ilk olarak, İbrahim’in yasasını kabul edip bizimle birlikte tek, bağışlayıcı, sonuncu günde beşeriyeti yargılayacak olan Allah’a ibadet eden Müslümanları. Bilinmeyen Allah’ı gölgeler ve resimler içinde arayan öteki kimselere gelince, Allah onlardan da uzakta değildir; çünkü herkese hayat, soluk ve bütün her şeyi veren O’dur (bk. Hav. İş. 17, 25-28 (http://www.kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1595&mc=2&sc=1585#25)), çünkü Kurtarıcı olarak bütün insanların kurtulmasını istemektedir (bk. I. Tim. 2,4 (http://www.kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1723&mc=2&sc=1720#4)). Gerçekten hiç bir kusurları olmaksızın Mesih’in İncil’ini ve onun Kilise’sini tanımamış olan, fakat samimi bir kalple Allah’ı arayan ve inayetin etkisi altında O’nun, vicdanlarının emirleriyle tanıdıkları, iradesini yerine getirecek şekilde hareket etmeye çalışan kimseler de ebedi kurtuluşa kavuşabilirler. Tanrı, kendi kusurları olmaksızın, henüz açık bir Allah bilgisine erişememiş olup, doğru bir hayat sürmeye çalışanlardan; kurtuluş için gerekli yardımları esirgemez. Gerçekten, bu kimselerin içinde iyi ve doğru ne varsa, Kilise bunları İncil’e bir hazırlık olarak ve her insanı sonunda yaşama kavuşsun diye aydınlatan tarafından bağışlanmış bir armağan olarak saymaktadır.
Burada bahsi geçen Müslümanlar iman ile mi kurtulacaklar?
Burada bahsi geçen Allah'ı gölgeler ve resimler içinde arayanlar da mı iman ile kurtulacak?
Burada bahsi geçen Mesihten, İncilden, Kiliseden habersiz olanlarda mı iman ile kurtulacak?
Burada bahsi geçen açık Allah bilgisine kavuşamamış olan ama temiz hayat sürmek için çabalayan insalarda mı iman ile kurtulacaklar?
Bunların hepsi için iman ile kurtulacak diyorsanız saygı duyarım size...
Ayrıca bizim Kilisenin kitabıda var.Katolik Kilisesi din ve ahlak ilkeleri diye.Okumanı tavsiye ederim.
Katolik Kilisesi Din ve Ahlak ilkeleri kitabı sizin kilisenizin yayını değildir:)
Muhtemelen siz Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri ÖZET adlı kitaptan bahsediyorsunuz ki bunu özetleyen kişi de günümüz Papası Benedikt XVI. dır :)
Yani olayın sizin kilisenizle bir alakası yok. Olayın Vatikan ile bir alakası var. Dolayısıyla bahsetmiş olduğunuz kitap II.Vatikan Konsili ile kesinlikle zıt düşmez.
Luteryan kilisesinin kurtuluş hakkındaki tam net görüşünü bilmediğim için birşey diyemem.Ama onlarda imana odaklanıyorlar bildiğim kadarıyla!
Ben size söyliyeyim. Protestanlar kurtuluşun sadece ve yalnızca iman ile geleceğini söylerler. Katolikler ise yalnız başına imanın bir işe yaramayacağını söylerler çünkü İncil'de geçen "Ölü İman" kavramının ne olduğunun bilincindedirler.
sayın paolo
o dediğinle işim olmaz.
ben aklımı örtmeyi sevmem.
ama merak ediyorum.
şimdi hangisinin kafası iyi.
muhammedin dini mi, musanın yada isanın yada buda nın ki mi.
hepiniz tanrının sevgisini tatmaktan bahsediyorsunuz.
hepiniz de diğerinin cenneti göremeyeceğini ancak kendinizin cenneti göreceğini iddia ediyorsunuz.
olmayan bişeyin sevgisini tatmak nasıl mümkün olabilir ki.
bu masallara kendinizi nasıl inandırabiliyorsunuz.
sen delili getir.ama getiremezsin.
müjde yalandır.yalanın delili mi olur.
Bizde Bush abinle,engizisyon mahkemelerini çok iyi biliriz...
sayın squall ve anarchist
Ben stalinin katliamlarına değindim bir cümleyle ,tıhaf karşıladınız :)
Belki de aklımca komünizmi yargılamak istedim,
siz de bunu anlamsız buldunuz. Ama haçlı seferlerini,Bush'un evangelizmi ve politik oyunları üzerinden isaya taş atmaktasınız , İsa bunlarn ötesinde bir şeydir. Kim engizisynu ,endüljansı savunuyor ki ! Nereden çıktı bu? Siz İsanın sözlerinde böyle bir şey görebiliyor musunuz? İşkenceyi,asmayı kesmeyi?
syn yolculuklar, katolik kilisesini ben de bazen eleştiriyorum ama hrstıyanlığı katoliklik olarak baz alma. Sonuçta o bir mezhep. İman mı eylem mi diye soruyorsan Yakupla ,Pavlus birbiriyle çelişkide değildir , bir pekiştirme söz konusudur. Yakupta da açıkça bu bellidir ancak hareket noktamız Lutherin hareket noktası olursa çelişkiye düşer , Yakup mektubunu "saman kağıtları"ndan başka birşey olarak değerlendiremeyiz.
İbrahim sınandığı zaman, imanla İshak'ı kurban olarak sundu. Vaatleri almış olan İbrahim, biricik oğlunu kurban etmek üzereydi.Oysa Tanrı ona, «Senin soyun İshak'la sürecektir» demişti. İbrahim, Tanrı'nın, ölüleri bile diriltebileceğini düşündü; nitekim İshak'ı simgesel bir şekilde ölümden geri aldı. (İbraniler 11:17-19)
Fahişe Rahav, imanı sayesinde casusları dostça karşıladığı için imansızlarla birlikte öldürülmedi. (İbraniler 11:31)
Pavlus burada da eylemler üzerinde durmuş sadece iman değil,eylemlerin de olması gerektiğini göstermiştir. Bir çelişki yoktur.
Atamız İbrahim, oğlu İshak'ı sunağın üzerinde Tanrı'ya adama eylemiyle aklanmadı mı? Görüyorsun, onun imanı eylemleriyle birlikte etkindi; imanı, eylemleriyle tamamlandı. Böylelikle, «İbrahim, Tanrı'ya iman etti ve böylece aklanmış sayıldı» diyen Kutsal Yazı yerine gelmiş oldu. İbrahim'e de Tanrı'nın dostu denildi. (Yakup 2:21-24)
Aynı şekilde, ulakları konuk edip değişik bir yoldan geri gönderen fahişe Rahav da bu eylemiyle aklanmadı mı? (Yakup 2:25)
Ama belki de vardır ; bu bizim bakış açımıza göre değişiyor da olabilir, Çelişki ararsanız Tanrı da bir çelişkidir !ama bu metinlerde yoktur!
sayın natan
tuhaf karşıladım
çünkü ben anti-stalinistim.
beni stalin üzerinden eleştirmeye kalkmanız komedi.
ama ben gülmek yerine sadece tuhaf karşıladım.
tarzınız nasıl da birbirine benziyor.
müslümanlar da sıkışınca önce hadisleri reddeder,sonrada ayetlerin yorumuyla oynamaya başlar.
ben sizi bush üzerinden de eleştirmedim.
onu muhatabına ayrıca yazarsın.
iki kişiye ortak eleştiri getirmen için ikisinin aynı bağlamda yazmış olması gerekir.
benim eleştirimi tejkrar oku.
bak bakalım stalinle yada bush la ne alakası var.
sıkışınca nasıl da dört elle demogojiye sarılırsınız.
tüm idealizm türevleri aynıdır.
yalana inanır yalana inandırmanın mücadelesini verirler.
sayın natan
tuhaf karşıladım
çünkü ben anti-stalinistim.
beni stalin üzerinden eleştirmeye kalkmanız komedi.
ama ben gülmek yerine sadece tuhaf karşıladım.
Karşılayın efendim ,karşılayın.
Sizin avatarınızda orak gördüm ,Komunizmi bünyesinde barındıran stalinden örnek verdim ,ama belki de ben yanıldım siz komunist değilsiniz, belki herhangi bir siyasi çizgide de değilsinizdir ,olabilir mi
UlulElbab
11-02-2010, 16:16
sayın natan
tuhaf karşıladım
"
müslümanlar da sıkışınca önce hadisleri reddeder,sonrada ayetlerin yorumuyla oynamaya başlar.
"
sıkışınca nasıl da dört elle demogojiye sarılırsınız.
tüm idealizm türevleri aynıdır.
yalana inanır yalana inandırmanın mücadelesini verirler.
Önyargılar...Önyargılar...işte böyledir...Herkes bir başkasını yargılar...
Biraz tarafsız bakmayı deneyemezmiyiz?
sayın natan
orak çekiç komunizmin simgesidir.
ancak stalini komunist olmamakla eleştiren komunistlerin de simgesidir.
bu çok da önemli değil.
beni değil sizi tartışıyoruz.
deliliniz nedir.
kurtuluşa ancak sizin ereceğinizin tek bir delili var mı.
bana onu söyleyin.
neden siz.
ABD ne yazıkki küresel gericiliğin merkezi haline gelmiş, herşeyi kontrol altına almak istemektedir. Gerek ülke yönetimleri ,gerek din , herşeyi tekelinde toplamak istiyor. Bizim başımızdaki yeteneksizler de emirleri alıp burda çorba yapmaya çalışıyor. Ne yazıkki hrıstıyanlık ne Vatikanın tekelinde ne de ABD nin !Bu Rabbin işidir ,o kadar !
başlık isanın ırkçılığı idi.
unuttunuz mu.
kenanlı kadına köpek soyu diyen isanın.
İncile bakarsanız kurtuluşu da görebilirsiniz, bunun nasıl olacağı ,kimlerin kurtulacağı vs. Elbette sizi tartışmıyorum , daha iyi anlamak içn sormuştum .Ancak beni de tartışmıyoruz. Hrıstıyanlık tarafsız gözle bakıldığında anlaşılabilir.
incile baktım
kurtuluşu göremedim
gördüğüm tek şey zavallıları teskin etmek için uydurulmuş yalanlardı.
oysa ihtiyacımız olan sadece gerçeği bilmek.
Zamanında Nietzsche 'nın Deccal diye bi kitabını okumuştum.birden o geldi aklıma ,neyse. Ancak bir düşünür vardı ki ölürken "Biraz ışık ,Biraz daha ışıkk.." demiş .
İsanın bzı sözleri hemen anlaşılamayabilir, zaten bu yüzden birsürü saçma sapan oluşumlar var. ( Ana mezheplerden bahsetmiyorum ) İsa benzetmelerle konuşmuştur. Farklı anlamlar içerebilir. Bu konuda özellikle açıklayıcı yazı yazmayı düşünüyorum. Şuanda müsait olmadığımdan daha sonra yazıcam . Ancak İsayı yargılayanlar önce kendilerine baksınlar, biz ne kadar sağgörülüyüz, ne kadar doğruyuz diye . Doğru kavramı da göreli olabilir ancak bunun evrensel boyutundan bahsediyorum .
Sevgili yolculuklar kardeşim.Konseyde bahsedilen insanlar Rabbi duymamış ama temiz iyi niyetli insanlar için geçerlidir.Kurtulma ihtimali.Müslümanlar için değil.Müslümanlarda duydu Rab İsa Mesihi.Ama inanmıyorlar.Gelelim anarchiste.Yapma be gülüm:)))))Müjde kelimesinin anlamını öğren hele.Müjde iyi haber demektir.Gerçek olan birisine iman ediyoruz.Yol,Gerçek ve Yaşam Ben'im diyen:))))))Gelmiş hala yalandan bahsedersin:)))))Tanrının olmadığını nerden biliyorsun:)))Sevginin varlığını bir ispatla hele.Sonra konuş.Kendi kendine olan birşeyi olduğunu ispatla hele sonra bakarız capito?:))))))Sen zaten aklını kapatmışsın kendi kendine.Natan dostumu biraz bence örnek al.Adam gerçekleri görebiliyor tamamen olmasada!
UlulElbab
11-02-2010, 16:52
Kenanlılar "Köpek" soyundandır.İsa mesih yalan söylememiştir.Hakarette değildir.
Köpek çok önemli bir simgedir. Avestayı okuyanlar bilir.Zerdüştün Köpekler ile ilgili
koca bir kitabı vardır. Uzak doğuda neden köpek yendiğini.bunun altında yatan Psikolojik ve Tarihi/Dini nedenleri araştırın.Köpek takım yıldızına bakın:)
neyse..şimdi herkes saçmaladığımı düşünüyor:)
Yinede paolo kadar değil:roll: En azından mantıklı saçmalıyorum.
sevgili U.e.
İsa kimseye hakaret etmemiştir. Aslında bunun orjinal metnini merak etmekteyim ,Bir araştırıcam
YOLCULUKLAR
11-02-2010, 17:06
Sevgili yolculuklar kardeşim.Konseyde bahsedilen insanlar Rabbi duymamış ama temiz iyi niyetli insanlar için geçerlidir.Kurtulma ihtimali.Müslümanlar için değil.Müslümanlarda duydu Rab İsa Mesihi.Ama inanmıyorlar.Gelelim anarchiste.
Dur dur... Geçiştirme hemen :)
Ben bir kere kopyalamıştım, bir kez daha kopyalarım.
Buyrun okuyun konsil ne diyor:
Fakat kurtuluş tasarısı Yaratanı tanıyan insanları da içine almaktadır; ilk olarak, İbrahim’in yasasını kabul edip bizimle birlikte tek, bağışlayıcı, sonuncu günde beşeriyeti yargılayacak olan Allah’a ibadet eden Müslümanları.
Şimdi bu madde müslümanların kurtulabileceğini söylüyor mu söylemiyor mu?
Bal gibi de söylüyor :)
Gidin pederinize sorun. Bu nasıl bir mantıktır diyin. İsa'yı Rab olarak kabul etmeyen biri nasıl kurtulur diyin.
Size vereceği cevabı da yazayım.
1. Israrla kabul etmek istemediğiniz iyi işler bahsedecektir.
2. İbrahim'in vaadinden, tek Tanrı inancından, Müslümanlarında aynı yaratacıya iman ettiklerinden bahsedecektir. Sonuçta orada putperestlik vardı. Muhammed geldikten sonra putperestlik bitti ve tek Tanrı inancı başladı. Böylece İbrahim'in vaadi gerçekleşmiş oldu (bu benim düşüncem değil, bizzat Vatikan onaylı bir düşüncedir.)
Yavhu tek Tanrı inancını (müslümanları) geçtim, adamlar konsilde Tanrı'yı gölgelerde ve resimlerde arayıp bulanların bile kurtulabileceğini söylüyor.
Lütfen gidin ve pederinize ben sadece ve yalnızca imanla kurtulacağımı düşünüyorum, siz bu durum için nasıl bir yorum getiriyorsunuz diyin. Lütfen bunu yapın ama:)
Sonucun şimdi ne olacağını bilemiyorum ama bu lafı 1600 lü 1700 lü yıllarda söylemiş olsaydınız emin olun ki en iyi şartlarda aforoz yerdiniz yahut öldürüldünüz.
Yani bu konu o kadar temel bir konudur ki... Bunu tartışmak bile zaman kaybı aslında.
Yani şu Katoliklerle protestanlar arasındaki en önemli 3 farkı sırala dersen emin ol ki aklıma gelen ilk maddelerden biri kurtuluş formulü olurdu.
Yani yüz yıllardır Meryem konusudur, Papa konusudur, ruhban sınıfıdır, geleneklerdiri Kurtuluşta iyi işlerin olup olmadığıdır... Bu ve buna benzer konulardan dolayı katolik kilise ve protestanlar birbirini yemektedirler.
UlulElbab
11-02-2010, 17:06
sevgili U.e.
İsa kimseye hakaret etmemiştir. Aslında bunun orjinal metnini merak etmekteyim ,Bir araştırıcam
Saygıdeğer Natan,
Orjinal metinlere bayılırım:) Araştırmanızı bizmle paylaşırsanız elbette çok sevinirim.
Ben İsa Mesihin Hakaret ettiğini söylemiyorum ki?!?!
O çok muhteşem bir Kişiliktir.Asla kimseye hakaret etmez.Onurlandırır.
Sevgi ile...
UlulElbab
11-02-2010, 17:13
Değerli dostlar,
Kimin kurtulup-kutulmayacağını tartışmak abesle iştigaldir.
Karar verici kim? Allah değil mi?
O halde neyi tartışıyoruz? Binlerce yıllık köhne tartışmalara girmeyiniz.
Kendinizi Şeytanın hilesi "Fanatizmin" kucağına teslim etmeyiniz.
Aklınızı asla kimselere kiraya vermeyiniz.
Ben size kimin kurtulacağını Rabbimin izniyle söyleyeyim;
İyilik yapan ve kötülüğü elinden geldiğince engelleyen
Putlara ve kendi Benliğine tapınmayan HERKES kurtulacaktır.
Sevgi ile...
Paolo kardeşin birazdan bana edeceği sözleride şimdiden Affediyorum:)
paolo
ısrarla neden smile kullanıyosun.
komik bişey tartışmıyoruz.
masallarla kendini avutanlar ağlanacak hallerine mi gülüyorlar.
gerçek nedir paolo.
senin inandığınmı.
gerçeğin ölçüsü senin imanınmı.yani sen neyi seçtinse o mu gerçek oldu.
senin seçimin gerçeği belirledi mi diyorsun.
sen farkında olmadan tanrılık iddia ediyorsun.
birbiriyle çelişik bu kadar gerçeğin hangisi gerçek.
tanrı yok.
olsaydı görürdük,duyardık,dokunurduk, bilirdik.
sadece yalanlar var.
hepiniz kendi yalanıyla övünüp duruyorsunuz.
o yalanla kurtuluşa erdiğinizi iddia ediyorsunuz.
kurtuluş diye birşey yok.
ama sizin kurtuluşa inanmaya ihtiyacı9nız var.
çünkü aksine tahammül edemeyecek kadar zayıfsınız.
gerçeğe tahammül edemediğiniz için yalana sığınıyorsunuz.
bütün o gülüşlerin seni daha da zavallılaştırıyor farkına var.
Ululelbab kimin saçmaladığı ortada!Tek mantıklı cümlen yok!Durduk yerde kaşınma ok?Rabbimiz kimseye hakaret etmemiştir.Sadece gerçekleri söylemiştir.Ha o gerçekleri hakaret olarak algılırsan senin sorunun!
Bu ve buna benzer konulardan dolayı katolik kilise ve protestanlar birbirini yemektedirler.
bugun gittiğim bir protestan kilisesinde tam da bunu söylediler bana, ancak şöyle; Mezhep önemli değil, Kişi rabbe iman etmelidir, önemli olan udur ancak iman da eylemleriyle gösterilmeli,kanıtlanmalıdır. Yoksa samimiyet kalkıyordemişti. Ve katoliklerin protestanların boş yere birbirleriyle kavga ettiğinden de bahsetti.
Görüş ayrılıkları olabilir yolculuklar sorun nerede ? müsümanların krtulup kurtulamayacağına ilişkin bölüme ben girmek istemiyorum çünkü katolik değilim. Umarım Paolo açıklama yapar, yada pederine sorar ve bizimle paylaşır .konsile ilişkin açıklamalardan bahsediyorum
sevgiler
Kutsal Kitaba bakarsan imanla akıl arasındaki farkı görürsün.
UlulElbab
11-02-2010, 17:27
Ben İsa Mesihin Hakaret ettiğini söylemiyorum ki?!?!
O çok muhteşem bir Kişiliktir.Asla kimseye hakaret etmez.Onurlandırır.
Sevgi ile...
Ululelbab kimin saçmaladığı ortada!Tek mantıklı cümlen yok!Durduk yerde kaşınma ok?Rabbimiz kimseye hakaret etmemiştir.Sadece gerçekleri söylemiştir.Ha o gerçekleri hakaret olarak algılırsan senin sorunun!
Bugün 16:14
Sayın paolo,
Siz okumuyormusunuz? Yukarıdaki ifademde ben İsanın Hakaret ETMEDİĞİNİ söylüyorum.
Siz bana bu cevabı veriyorsunuz??!! Yazık size:))zavallı bir Durum:)
pederlerinize sorun
karar versin kimin kurtuluşa ereceğine...
siz kefanızdan uydurduğunuz tanrıyı da tanımıyorsunuz.
her fırsatta kendinizi onun yerine koyuyorsunuz.
İnsanlar tanrıyı oynamaya kalkışınca komikleşir . Ancak burdaki durum evrensel konsilleri kabul eden birinin zamanla bu konsil kararlarını everensel boyutta görüp görmediğine ilişkin. Katolikler ,protestanlar yada bir başkası kimin kurtulacağın karar vermezler. Bu kurtuluş İncilde saklı. Yargıyı veren kişinin de Tanrı olduğu yazılıdır.
Tanrı kavramı da uydurulmuş bir durum değildir. Bu bir fikirdir, fikirlerin bile kavramsal gerçekliği vardır.tam min olabilir miyiz bu ölüm sonrasında ortaya çıkıcak zaten. Birçokları Tanrıyı da farklı algılamaktadır. Ben bu kavramdan farklı birşey anlarım , başkaları benim tanrı dediğim şeye doğa der,kimileri insan kimileri uzay zaman dışında farklı bir güç . Olayları yadırgamamak lazım.
Not: bazı değerli insanlar kendini tanrıyla özdeşleştirmiştir ancak farklı aalamlar gizlidir bunda . Bunu anlıyamayan fikirsel birikimden geri düzeydeki insanlar yanlış anlamışlardır.
aranızda tartışın ve karar verin.
kim kurtuluşa erecek.ve neden.
oybirliğiyle(musevi,isevi,muhammedi,budist) kabul ettiğiniz fikri bana söyleyin.
aynen kabul etmeye söz veriyorum.
tanrı olsaydı ve bir tane olsaydı, kurtuluş da bir tane olurdu.
tanrılar çok.
çünkü herbirini uyduran topluluklar ve kişilerin sayısı kadar çok.
ortak yönleri ise coğrafi kökenleri.bana hemfikir olduğunuz tek bir kurtuluş yolu gösterin bu niki bu siteden silip gideceğim.
Rab kurtuluşa ermeyenlerin niçin eremediğini çok güzel söylüyor.Buyrun!
22Eğer gelmemiş ve onlara söylememiş olsaydım, günahları olmazdı; ama şimdi günahları için özürleri yoktur. 23
Yuhanna 15
19Çünkü Tanrı'ya dair bilinen ne varsa, gözlerinin önündedir. Tanrı hepsini gözlerinin önüne serdi. 20Dünyanın yaratılışından beri, Tanrı'nın görünmeyen nitelikleri, yani sonsuz gücü ve Tanrılığı, O'nun yaptıklarıyla anlaşılarak açıkça görülüyor. Bu nedenle özürleri yoktur. 21 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1636&mc=2&sc=1616#1:21)Tanrı'yı bildikleri halde O'nu Tanrı olarak yüceltmediler, O'na şükretmediler. Ama düşüncelerinde budalalığa düştüler; anlayışsızyüreklerini karanlık bürüdü. 22Akıllı olduklarını iddia ederken akılsız olup çıktılar. 23 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1636&mc=2&sc=1616#1:23)Ölümsüz Tanrı'nın yüceliği yerine ölümlü insana, kuşlara, dört ayaklılara ve sürüngenlere benzeyen putları yeğlediler.
24Bu yüzden Tanrı, birbirlerinin bedenlerini aşağılasınlar diye, onları yüreklerinin tutkuları içinde ahlaksızlığa terk etti. 25Onlar Tanrı'yla ilgili gerçeğin yerine yalanı koydular. Yaradan'ın yerine yaratığa tapıp kulluk ettiler. Oysa Tanrı sonsuza dek övülmeye layıktır. Amin.
Romalılar 2
Kimlerin kurtulacağını Rab söylüyor.
Yuhanna 5
Rab Yahve Tanrı birdir.Onun haricinde başka tanrı yoktur!
bir yere gitmeyin anarşist beyfendi .
Bir diyalektik oluşturmak açısından çok da önemli vurgularınız ,yazılarınız mevcut. Bunu saygı temelinde yürütelim , ne dersiniz?
kısa bir yalancı not : deseniz ya" gösterseniz de gitmicektim ,bir şeyi vurgulamak içn söyledim ". bunu biliyorum ama ben de bir şeyi vurgulamak istedim .
"Yüce mücadeleyi sürdürdüm, yarışı bitirdim, imanı korudum. Bundan böyle doğruluk tacı benim için hazır duruyor. Adil yargıç olan Rab o gün bu tacı bana verecektir" (2Ti. 4: 7-8 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1734&mc=2&sc=1729#7)).
Rab İsa kendisini izleyenlerin kurtuluşlarından öyle emin olmalarını istedi ki dünyasal zaferler yerine gökleri umut ederek çok daha fazla sevinç duymalarını istedi. ‘Tanrı’nın Oğlu’nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım (1Yu. 5:13 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?mc=2&sc=1783#13)).
"’Tanrı’yı seviyorum’ deyip de kardeşinden nefret eden yalancıdır. Çünkü gördüğü kardeşini sevmeyen, görmediği Tanrı’yı sevemez" (1Yu. 4:20 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1788&mc=2&sc=1783#20)),
Tanrı sözü yukarıda ve ben yorumlamaktan kaçınıyorum ,Şimdilik :)
sayın natan
gidip gitmeyeceğimi ancak o durum oluştuğunda tespit edebilirsiniz.
öngörülerinizi bir tarafa bırakın.
teklifim hala geçerli.
bu arada bana sevgiden bahsederek durumu kurtarmaya kalkmayın.
sizlerden daha sevgisiz olduğuma dair deliliniz yok.bunu hatırlatıyorum.
bana yöntemi verin.
kurtuluşun amentüsünü.
ama altında hepinizin imzası olacak.
bu arada bana sevgiden bahsederek durumu kurtarmaya kalkmayın.
sizlerden daha sevgisiz olduğuma dair deliliniz yok
Yahu bunu da nerden çıkardın ! Yani gerçekten böyle düşündüğümü mü sanıyorsun ! Eğer öyleyse söyleyeyim ,böyle bir düşüncem yok. Ben de hatalar yapan insanım. Hatta açıkça bir örnek vereyim ki bazı siyasetçileri hiç ama hiç sevmem ! Bazılarının kötü davranışlarından NEFRET bile ederim. Olayı farklı bir yere çekmeyin.
Bakın diiyorsunuz ki bir şey söyleyin ;kurtuluş reçetesini verin ,bu söyleyeceğiniz şeyi de tüm hrıstıyan alemi kabul etsin kimse farklı düşünmesin . Tüm mezhepler aynı düşünsün . Siz bunu istiyorsunuz.Ne diyorum ben, mezhepler neden var ? Bazı Protestan arkadaşlar diyor ki "lütüfla kurtuldun ,eyleme gerek yok ,hem bir kere kurtuldun mu ne halt yersen ye kaybetmezsin" ! eee ne olacak şimdi ? Bakın mezhepler farklı düşünebilirler . Fakaaat İncilde aynı şeyler vardır, farklı söylemler değil, ancak insanların yorumları farklı olabilir, dedik ya ayetler dogmatik olabilir fakat yorumlar dinamiktir, Kişiler ,kiliseler hatta mezhepler farklı şeyler düşünebilir.
Sonuçta insanlar değil ,O inanmadığın TANRI bunu belirleyecektir.
"Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır" (Mat. 24:13 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1498&mc=2&sc=1480#13); bknz. 25:31-46 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1499&mc=2&sc=1480#31))
"Böylece şimdi O'nun kanıyla aklandığımıza göre, O'nun aracılığıyla Tanrı'nın gazabından kurtulacağımız çok daha kesindir. Çünkü eğer biz Tanrı'nın düşmanlarıyken Oğlunun ölümü sayesinde O'nunla barıştıksa, barışmış olarak Oğlunun yaşamıyla kurtulacağımız çok daha kesindir .(Rom. 5:9-10 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1631&mc=2&sc=1616#9) )
sadece tüm isevi mezhepler değil;
tüm dinler aynı şeyi düşünsün ve altına imza atsın dedim sayın natan.
tanrının yolu varmı yoksa;
herbiri diğerini kesin olarak yalanlayan yollarımı var.
eğer yolu varsa o yolun sizinki olduğundan nasıl emin olacağım.
eğer yolları varsa nasıl olurda herbiri diğerini yalanlıyor.
isayı kabul etmeyen museviler kurtuluşa erebilecekmi.
yada budistler.
müslümanlar.
tanrı bir tane ise yolları neden çeşit çeşit ve birbirini dışarıda bırakıyor.
tanrıya ulaşmam için hangi din daha doğru.
sizinki doğruysa onlarınki neden yanlış.
ya sizinki de yanlişsa.deliliniz nedir.ya onların yanılgısının benzerini siz de yaşıyorsanız.
hepiniz doğruysanız neden birbirinizi kardeş görmüyorsunuz ve üstelik bribirinizi de inancından vazgeçirip kendi inancınıza çekmeye uğraşıyorsunuz.
neden...
neden...
neden...
neden bu nedenlerin hiçbirisine aklı tatmin edecek bir cevap vermeden sadece inanmayı teklif edebiliyorsunuz.
akıl ve imanın birbirini sevmediğini görüyormusunuz.
Size inanmayı teklif etmiyorum . Herhangi bir dine de davette bulunmuyorum. Ki ben hiç bir kiliseye üye değilim ,hiç bir mezhepten de değilim. Herhangi bir Yola da girmedim. Ben mezheplerden de bahsetmiyorum aslında ancak mezheplerin farklı düşünebildiği gerçeğini söyledim. Ki bir çok konuda fikir birliği de mevcut, neredeyse tüm hrıstıyan alemi yani gerçek hrıstıyanlar ,eskilerde yazılmış iman açıklamalarını kabul ederler. İznik iman açıklaması örneğin. Gerçek hrıstıyanlar kabul ediyor, mormon, Yehova şahitleri ve başkaları etmiyor. Biz ne yapalım. Bana kişisel düşüncemi sorarsan ,
Kurtulmak için İsa mesihe iman etmen ŞART . Bu iman Tanrıya imandır aslında. Ancak imanımız lafla da kalmamalı. Bunu yaşayışımızla da göstermeliyiz. Mesela ben bunu yapmaya çalışıyorum . Yapıyorum DEMİYORUM ,gayret ediyorum diyorum. Kimseye kötülük yapmıyorum,art niyetle yaklaşmak istemiyorum ,karşımdakini kırmamaya özen gösteriyorum , Birini üzdüysem bile içim içimi yiyor biliyomusun ! Vicdanım rahatsız oluyor, bazen ağladığımı da hatırlıyorum. Ama Rab çok güçlüdür ve esenlik verir. Ancak ona inanan biri ,gerçek hrıstıyan biri ne demek istediğimi anlar. Mükemmel DEĞİLİM. ama iyi biri olmaya çalışıyorum.
Rabbe inanmak ,temel hrıstıyan doktrinlerini kabul etmek ve imana yakışır bir hayat sürmeye çalışmak. Bence böyle hareket etmek lazım.
Ben bir misyoner değilim. Buradaki amacım da misyonerlik değil.Bilgi alış verişi için buradayım. Benden daha iyi açıklama yapan bir sürü bilgili insan var. Kiliselerde örneğin. Bence neden lerini bu insanlara sormalı ,daha derin araştırmalı düşünmelisin.
saygılar
UlulElbab
11-02-2010, 23:37
Size inanmayı teklif etmiyorum . Herhangi bir dine de davette bulunmuyorum. Ki ben hiç bir kiliseye üye değilim ,hiç bir mezhepten de değilim. Herhangi bir Yola da girmedim. Ben mezheplerden de bahsetmiyorum aslında ancak mezheplerin farklı düşünebildiği gerçeğini söyledim. Ki bir çok konuda fikir birliği de mevcut, neredeyse tüm hrıstıyan alemi yani gerçek hrıstıyanlar ,eskilerde yazılmış iman açıklamalarını kabul ederler. İznik iman açıklaması örneğin. Gerçek hrıstıyanlar kabul ediyor, mormon, Yehova şahitleri ve başkaları etmiyor. Biz ne yapalım. Bana kişisel düşüncemi sorarsan ,
Kurtulmak için İsa mesihe iman etmen ŞART . Bu iman Tanrıya imandır aslında. Ancak imanımız lafla da kalmamalı. Bunu yaşayışımızla da göstermeliyiz. Mesela ben bunu yapmaya çalışıyorum . Yapıyorum DEMİYORUM ,gayret ediyorum diyorum. Kimseye kötülük yapmıyorum,art niyetle yaklaşmak istemiyorum ,karşımdakini kırmamaya özen gösteriyorum , Birini üzdüysem bile içim içimi yiyor biliyomusun ! Vicdanım rahatsız oluyor, bazen ağladığımı da hatırlıyorum. Ama Rab çok güçlüdür ve esenlik verir. Ancak ona inanan biri ,gerçek hrıstıyan biri ne demek istediğimi anlar. Mükemmel DEĞİLİM. ama iyi biri olmaya çalışıyorum.
Rabbe inanmak ,temel hrıstıyan doktrinlerini kabul etmek ve imana yakışır bir hayat sürmeye çalışmak. Bence böyle hareket etmek lazım.
Ben bir misyoner değilim. Buradaki amacım da misyonerlik değil.Bilgi alış verişi için buradayım. Benden daha iyi açıklama yapan bir sürü bilgili insan var. Kiliselerde örneğin. Bence neden lerini bu insanlara sormalı ,daha derin araştırmalı düşünmelisin.
saygılar
Sayın Natan,
Ben Hristiyan değilim ama sizin yukarıda yazdıklarınıza tüm kalbimle inanıyorum:)
buna ne diyeceksiniz?
İsa mesihe de inanıyorum...n'olcak şimdi:D
Bu arada nickimi Lütfen doğru yazınız..Kur'an da anlamı çok değerlidir...
Saygı değer Tanrı Verdi...
UlulElbab :)
Siz de hrıstıyan oldunuz ,Rab bereketlesin :)
YOLCULUKLAR
12-02-2010, 00:25
bugun gittiğim bir protestan kilisesinde tam da bunu söylediler bana, ancak şöyle; Mezhep önemli değil, Kişi rabbe iman etmelidir, önemli olan udur ancak iman da eylemleriyle gösterilmeli,kanıtlanmalıdır. Yoksa samimiyet kalkıyordemişti. Ve katoliklerin protestanların boş yere birbirleriyle kavga ettiğinden de bahsetti.
Görüş ayrılıkları olabilir yolculuklar sorun nerede ? müsümanların krtulup kurtulamayacağına ilişkin bölüme ben girmek istemiyorum çünkü katolik değilim. Umarım Paolo açıklama yapar, yada pederine sorar ve bizimle paylaşır .konsile ilişkin açıklamalardan bahsediyorum
sevgiler
Bunu söyleyen protestanları yürekten tebrik ederim.
Ama protestanlık nedir natan? O kadar geniş bir yelpaze ki. Bu işleri en son bıraktığımda protestanlığın içinde oluşmuş 30.000 küsur FARKLI düşünce yapısından bahsediliyordu.
Luther'in düşüncelerini onaylamam. Kalvinin düşüncelerini onaylamam. Presbiteryenlerin düşüncelerini onaylamam ve bu liste uzar gider.
Ama aynı şekilde bir çok protestan mezhebinin genel olarak düşünce yapılarını severdim onaylardım. Karizmatikleri severdim mesela. Yahut pettekostalları bir çok noktada taktir etmişimdir.
Anlikanları bir çok konuda (özellikle sevgilerinde, hoşgörülerinde)kayran olmuşumdur.
Bu listede uzar gider.
AMA
Protestanlığın temellerine baktığın zaman, yani çıkış noktalarına, Sola'larla karşılaşırsın. Solaların 5. maddeside Sola Fidedir. Sola Fide nedir? SADECE VE YALNIZCA İMAN İLE KURTULMA.
Aslında tüm protestan mezhepleri bu noktadan çıkmıştır. Ama zaman içinde protestanların insanlara dayattığı bazı şeyler gruplara saçma gelmiştir, protestanlığın orjinalliğinden ayrılmışlardır ve doğru işler yapmışlardır.
Doğru iş yapanlara zaten lafım yok :) Bazı düşüncelerini onaylamasam bile onları hep desteklemişimdir.
Katolik değilim. Ama hala Katolik Kilisesinin sıkı bir savunucusuyumdur. Bu nasıl oluyor demeyin:) Çünkü katoliklik sadece bir din/mezhep değildir. Katolik dediğimiz zaman o Katolik kelimesi bir çok şeyi kapsar.
En basit örneğiyle, adam dinsiz imansızdır, ama sanat tarihine çok düşkündür. Buyrun işte... Bırakın dünyadaki katolik kiliselerini, bu vatandaş sadece Vatikan'ın sanat tarihini araştırmaya kalksa buna ömrü yetmez.
Bu adamların resmi de böyle, heykeli de böyle, müziğide böyle, tarihide böyle, entrikaları da böyle, yerin altındaki dünyası da böyle böyle böyle böyle :)
Katolik Kilise'ye hala imrenerek bakarım. Sadece din hakkındaki düşüncelerinden artık şüreliyim. Beynimde Hristiyanlığı onayladım an yine düşünmeden Katolik olurdum.
Durum böyle olunca da Katolik Kilisesi hakkında yanlış şeyler söylenince dayanamıyorum :)
UlulElbab
12-02-2010, 00:53
UlulElbab :)
Siz de hrıstıyan oldunuz ,Rab bereketlesin :)
Sevgili Natan,
Ben İseviyim aynı zaman da Museviyim...Nuhun On Sayfasına da inanıyorum.
Ama ben aynı zamanda Budistim...
Merak etmeyesin Rab bereketin kaynağı zaten.
Sen beni belki anlarsın diye yazıyorum...
paolo efendiye gelecek olursak..Onun benim gözümde bir müslümandan,Budistten
veya İneğe tapanlardan zerre kadar farkı yok.
Farkındalığını artıtran Bilincini yükselten herkes benimle aynı platformda buluşacaktır.
Neredeyse söyleyesiim geliyor...
Rabbin sıra sıra Meleklerle bir bulut halinde inişi yakın.
Bak o zaman ne şaşılası şeyler oluyor:)
İnananlardan olup kurtulduğunu zannedenler azarlanacaklar...
İyi işler yapanların işleri asla boşa gitmeyecek...
Sevgi ile...
sevgili yolculuklar
Ben de katoliklik ve ortodoksluk üzerine araştırma yapıyorum iki üç aydır.
Ortodoks ilmihalini okudum pek çok şey öğrendi. Şimdi katolik kilisesinin din ve ahlak ilkelerini ,doktrinlerini içeren öğreti kitabı bulursam onu da okumak isterim. Ama henuz bulmadım. Size birşey sormak isterim ; İlk kilise ortodoks muydu yoksa katolik mi? İki kilise bir birini aforoz etmişti geçmişte. Ama kim haklıydı fikriniz nedir?
sevgili U.b
Bakış açıız gerçekten güzel, insan temelli bkıp ,fikirleri olgun karşıamanız çok hoşuma gitti,Aslında "siz de hrıstıyan oldunuz" derken çok da ciddi değildim. Çevremde isaya inanıyorum deyip incil tahrif edilmiştir idasında bulunan pek çok kişi var ve isaya inanmanın ne anlama geldiğini henuz bilmiyrlar.
YOLCULUKLAR
13-02-2010, 00:38
İlk kilise ortodoks muydu yoksa katolik mi? İki kilise bir birini aforoz etmişti geçmişte. Ama kim haklıydı fikriniz nedir?
Bu sorunun bir cevabı yok :)
Her iki tarafta orjinal kilise olduğunu ederler ve her iki tarafta birbirini anlamamak için resmen yemin etmişlerdir.
II.John Paul güzel bir süreç başlattı. Aradaki buzları eritti. Olumlu adımlar atıldı ve umarım bu süreç bu şekilde devam eder.
Ama olayın ana hatlarına bakacak olursak...
Hiç bir zaman, İncil'de de dahil olmak üzere, tek bir kiliseden bahsetmez.
Kinayeli olarak tek tip kiliseden bahsedilir, kiliselerde fikir ayrılıklarının yaşanmaması için, kiliseler arası kavgaların olmaması için, kiliselerde bölünmelerin olmaması için tek olmanın gerekliliği vurgulanır ama aynı zamanda İncil'de farklı farklı topluluklar vardır ve İncil'deki bu mektuplar topluluklara yazılmıştır. Topluluklar tek tek ele alınmış, tek tek sorunları dinlenmiş, tek tek onlara cevap yazılmıştır. Yani tek bir kilise mantığıyla haraket edilip, tüm topluluklar için tek bir mektup yazılmamıştır.
Zamanında da doğu ve Batı kiliseleri vardı.
%99 u siyasi sebeb olmak üzere bu kiliseler birbirine girdiler, karşılıklı aforozlar geldi. Olmaması gereken şeylerdi. Ama maleseff oldu.
Katolik Kilise'de, Ortodoks Kilise'de İsa Mesih'in zamanından gelmektedir. Dolayısıyla her ikiside ilk kilisedir.
Burada yapmanız gereken tek şey hangi kiliseyi kendinize yakın hissettiğinizdir. Hangisinde daha mutlusunuzdur? Hangisinde huzur buluyorsunuz?
Her iki kilise arasında teolojik farklar yok mudur? Evet vardır. Ama bunlar önemsenecek şeyler değildir. Bu olayın fanatikleri bu farklılıkların çooook büyük farklar olduğunu söyleselerde, kilisede yıllarını geçirmiş bir insana sorduğunuz zaman bu farklılıkların önemli olmadığını söyleyeceklerdir.
Benim Ortodoks kilise hakkında pek bir bilgim yok. Ben katolik Kilise ile başlamıştım iman hayatıma ve orada da huzur bulup kalmıştım.
Ama şu var.
Elçisel Kiliselerde vaftiz kolay bir şey değildir.
2 yıl, 3 yıl kiliseye gitmeniz gerekiyor.
Şimdi böyle bir durum var. Bu durum Türkiye için Ortodoks Kilise'de çok daha ağırdır.
Zamanında yaşanılmış olan tatsız olaylar sonucu Türklerin Rumlara, Rumlarında Türklere güveni yok. Her iki grupta birbirine çok temkinli yaklaşıyorlar. Şu an Türk olupta Ortodoks olmak isteyenlerin yurt dışında vaftiz olduklarını duyuyorum. Aslında en mantıklı çözüm bu. Çünkü bir Türk olarak Patrikhanenin vaftiz için onayını almak gerçekten de çok ama çok zor bir şey.
O kadar çok insan tanıyorum ki patrikhaneye büyük bir zevkle giden ama vaftiz isteğinin kabul edilmemesi sonucu o kapıdan geri dönen ve hristiyanlığa küsen insanları...
Yani bu duruma lütfen dikkat edin. Ortodoks olacam diyorsanız tüm bunları bilerek yola çıkın :)
Katolik Kilise'de bu şekilde bir sorun yok. Hiç bir zaman ve hiç bir şekilde Türkiye'deki Katolik Kiliselerin Türklere ön yargıyla yaklaştığını görmedim, hisetmedim. Katolik Kiliseninn belli başlı kuralları vardır. Bunu uygularlar. Nedir bu 2-3 yıl kiliseye gittikten sonra vaftiz olacaksınız.
Gerçi yurt dışında olsanız (örneğin İtalya) bu 2-3 yıllık süreç daha aşağıya (1 yıl civarı) çekilebilir ama yıllardır Türkiye için 2-3 yıllık bir süreçtir bu.
sevgili yolculuklar
katolik kilisesinin din ve ahlak ilkelerini ,doktrinlerini içeren öğreti kitabı bulursam onu da okumak isterim. Ama henuz bulmadım.
Siz hangi şehirdensiniz?
Eğer bildiğim bir şehir ise, sizi kitabı alabileceğiniz yerlere yönlendirebilirim.
Ama eğer şehrinizde Katolik Kilise yok ise,
www.sentantuan.com (http://www.sentantuan.com)
Kilisesiyle irtibata geçebilirsiniz. O kilisede bu kitap vardır ve dağıtılmaktadır. Size posta ile yollayabilirler.
www.kitabimukaddes.com (http://www.kitabimukaddes.com)
Yahut bu kitap evi ile irtibata geçin. Bahsettiğiniz eser bu kitap evinde vardı en son. Ücret karşılığında posta ile yollarlar sanırım.
Yahut,
http://www.meryemana.net/merye/tr/misc.php
Bu linkten Katolik kilisesi Din ve Ahlak ilkerine
http://www.meryemana.net/book/index.php?td=11&book=94
Bu linktende Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri Özet adlı esere ulaşabilirsiniz.
Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri Özet adlı eser adındanda anlaşılacağı gibi Katoolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkelerini'nin özetidir :)
Bu özet bizzat Benedikt XVI. tarafından yapılmıştır.
Ayrıca kitap soru - cevap formatında hazırlanmıştır.
Yani direk olarak Katolik Kilisesi Din ve Ahlak ilkelerinin kalınlığı insanı korkutup, okunmamasını sağlayabilir ama Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri Özet adlı eseri şiddetle tavsiye ederim. Gerçekten bir solukta okunmaktadır.
Matta 15
21İsa oradan ayrılıp Sur ve Sayda bölgesine geçti. 22O yöreden Kenanlı bir kadın İsa'ya gelip, «Ya Rab, ey Davut Oğlu, halime acı! Kızım cine tutsak, çok kötü durumda» diye feryat etti.
23İsa kadına hiçbir karşılık vermedi. Öğrencileri yaklaşıp, «Sal şunu, gitsin!» diye rica ettiler. «Arkamızdan bağırıp duruyor.»
24İsa, «Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim» diye cevap verdi.
25Kadın ise yaklaşıp, «Ya Rab, bana yardım et!» diyerek O'nun önünde yere kapandı.[n]
Isa'nin fikrini degistiren neydi veya neden kendisi sadece Israil'in kayip boylarindan sorumlu tutarken kendi havarilerini baska uluslara gönderdi bilemeyecegim. Muhtemelen Incil'in zaman icinde yazilmis olmasi ve Incil yazicilarin sosyal sartlarin degismesiyle dünya görüslerinde bir degisiklik olmus olmasi.
Matta 28;
17 İsa'yı gördükleri zaman O'na tapındılar. Ama bazıları kuşku içindeydi.
18 İsa yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi: "Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi.
19 Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin;
20 size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim."
Domuz ve köpek karsilastirmalarina da oldugu gibi katiliyorum. Eger tüm insanlar manevi kardeslerse ve hepsi Adem'den geliyorsa böyle karsilastirmalara yer olmaz, üstelik domuz ve köpegin ne sucu var. Güya onlari da Allah yaratiyor, Tanrinin oglu babasinin yarattigini temiz veya pis diyebilir mi o da baska bir konu.
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için . İnternetten kitabı okumayı denicem. Çevremde türkçe ayin yapan katolik kilise yok. Ortodoks mezhebi üzerine epey bir şey öğrendim. Katolikler içinse yeni başlıcam. Vaftiz öncesi zaten katekümenlik devresinden haberdarım ancak henuz bir karar da vermedim.
sevgiler
Biraz önce meryemana sitesinde kilise tarihi bölümüne baktım ,çok fazla bilgi var ,incelemeye devam edicem ,
Bu arada bir ay kadar forumdan uzak kalabilirim.
kendinize iyi bakın ,sevgiler
Aslında her iki Kilisede havarisel.Tarihi bayağıda eski.Normalde Katolikler ayrılmadı Ortodoks kardeşler Katolik kiliseden ayrıldı.İlk Kilise Katolik Kilisesidir.
YOLCULUKLAR
14-02-2010, 14:15
Aslında her iki Kilisede havarisel.Tarihi bayağıda eski.Normalde Katolikler ayrılmadı Ortodoks kardeşler Katolik kiliseden ayrıldı.İlk Kilise Katolik Kilisesidir.
İlk kilise Katolik Kilisedir diyip kestirip atmayın. Bu sorunun cevabı o kadar da basit değildir. Evet bana göre de ilk kilise Katolik Kilisedir ama olayı birde Ortodokslardan dinlediğiniz zaman size baya farklı şeyler anlatıyorlar. Dolayısı ile bu işin cevabı o kadar basit değil.
Elçilerin İman Açıklamasında sadece ve yalnızca Katolik Kilise'nin varlığından bahsedilir ama acaba o bizim anladığımız bu günkü Katolik Kilise midir yoksa evrensel manasında kullanılmış olan Katolik Kilise midir.
Bana göre ve Katoliklere göre bu günkü, bildiğimiz Katolik Kilise'dir. Sonuçta kilise tektir. Bu gün ne ise geçmişteki de odur.
Protestan ve Ortodokslara göre ise de bu evnrensel manasında ki kilisedir. Katolik kelimesi ile evrensel kelimesi benzerlik gösterir.
Ama bu sorunun net bir cevabı yok.
Elimizde elle tutulur kanıt yok.
Bu konuda emin konuşmamak gerekir.
Ancak tahminler yürütülebilir.
Her iki kiliseninde kökeni aynı zamanda başlamıştır ve İsa Mesih zamanına dayanır.
Bu bir gerçeklik ise, ki gerçekliktir, artık bu noktadan sonra tartışmaya girmek (ben ondan üstünüm tarzında) bölünmelerden başka hiç bir şey vermeyecektir hristiyan camiasına.
konuya ilşkin katolik bir rakadaşımın gönderdiği mesaj :
Ortodoks kiliseleri için Roma Episkoposu’nun üstünlük iddiası . 1054 yılındaki kilisenin bölünmesinin günümüze dek temel sebebi durumundadır. Batı’da papalık makamının genişlemesi öncelikle Roma’nın iktidar hırsına değil, Kilise’nin özgürlük ve birliği için sorumluluk duygusundan kaynaklanmıştır. Bu üstünlük ve önderlik, Roma tarafından talep edilmekten çok, dışardan Roma episkoposluğuna yüklenmiştir. Ayrılığın haklı gösterilmesi için Latin kilisesinde ayin sunusunda mayasız ekmek kullanımıyla ilgili geleneğin reddi, rahiplerin sürekli bekârlıkları ya da iman açıklamasında Oğulluk kavramı ile ilgili çok küçük bir farklılık gösteren formülasyon gibi her türlü teolojik ayrıntı dayanak olarak gösterilmektedir.
Ortodoks ve Roma Katolik Kiliseleri’nin ayrılığı konusunda bu belirleyici sebeplerin yanında farklı stil ve dindarlık da kendini göstermektedir, öyle ki Doğu ile Batı arasındaki temel farklılığı dogmatik ifadelerde vurgulanış şekliyle iman değil, daha çok Hıristiyan’ca yaşam şekli belirlemiştir ve belirlemeye devam etmektedir.
Roma İmparatorluğu’nun doğuda devamı Sezar Konstantin (hük. 306-337) tarafından kurulan imparatorluk kilisesinin devam etmesi anlamına geliyordu. Sezar, yeryüzünde Tanrı’nın vekili olarak onurlandırılıyordu. Mesih’e benzer, dünyasal kahin-kral, tüm hakların sahibi ve kilise yasalarının bile üzerindeydi. Kilisedeki, öğreti gelişimindeki, hüküm verilmesindeki ve idaredeki yetkesi yalnızca Tanrısal yasa ile sınırlıydı. Pek de haklı olmayan bir şekilde Sezaropapismus denilen bu teokratik sistemde gelenekle kilise ve kiliseyle devlet sıkı bağlarla iç içeydi. Patrikler Sezar’a göre oldukça daha düşük bir konumdaydılar ve çoğu kez onun emrinde davrandılar. Bu kilise yapısı, Doğu Roma İmparatorluğu yıkılıp da yerini Rusya’daki gibi çarlar ya da Romen ve Sırp hükümdarlarla ulusal krallıklar aldığında da devam etti. Tüm bu durumlarda bağımsız patriklikler oluştu. Dinsel yaşam büyük oranda kilise ve litürjik ortamla sınırlıydı ve yüzyıllarca bu durum devam etti. Ne teolojik alanda, ne Hıristiyan felsefesinde, ne de devlet öğretisi ya da sanatta büyük yenilikler olmadı. Kilise, sanki zaman durmuş gibi yaşamaya devam etti.
Batı’da ise bambaşka bir gelişim oldu. Batı Roma İmparatorluğu’nun yıkılış sürecindeki büyük kargaşadan Papa daha güçlü ve tek sağlam, işleyen önderlik olarak çıktı. Devamında Orta ve Batı Avrupa’da dinsel önderliği üstlendi ve yerel egemenlerin ve kralların hâkimiyetlerini yasallaştırdıkları kilise bölgeleri arasında bir çeşit uluslar üstü bağlantı noktasını oluşturdu. Doğu Avrupa’da krallar patriklerden daha üstün bir konumda ve neredeyse patrikleri kanatları altına almış durum dalarken, Batı’da ise bunun tam tersi bir kudret ilişkisi mevcut oldu.
Zaman içerisinde Batı’da, episkopos ve kardinallerin atanması konusundaki çekişmeler ve çözümünün de etkin olduğu bir süreç siyasi ve dinsel alanların ikiye bölünmesine yol açtı ki, bunun Batı’daki tinsel tarihe etkileri hala tam olarak değerlendirilememiştir. Ne Doğu Avrupa ne de İslam dünyası bununla kıyaslanabilir bir gelişim yaşamamışlardır ve takip eden dönemde bu konuda Ortaçağ’ın başında vardıkları konumda kalmış durumdadırlar. Yalnızca Batı Avrupa bu konumdan ayrılmış ve iki çok farklı kudret merkezinin, kilise ve egemenlerin rekabetinin etkisiyle yeni bir mecraya ulaşmıştır
birhristiyan
03-03-2010, 12:31
konuya ilşkin katolik bir rakadaşımın gönderdiği mesaj :
Bir Katolik arkadaşınızın bu metni gönderdiğini söylüyorsunuz, peki katolik arkadaşınız, sizin, bu sitede, katolik kilisesini kötüleyen yazılarını biliyor mu? O yazılardaki üslubunuza bir şey demiyor mu?
peki sonra ne olmuş.
neyse masalın kalanını başka akşam anlatırsınız.
bu arada meryemin oğlu yada sizin tanrınızın kenanlı kadına söylediği güme gitmesin.
meryemin oğlu siyonistin tekiydi diyorum ben.
bu konuya geri dönmeyi düşünüyormusunuz.
İsa Mesih, günaha düşmüş tüm insanoğlunu kurtarmak için gelmiştir. Siyonist olduğunu nerden çıkardınız?
yapma ya
sen kendini bu masalla avutabilirsin .
günah, insanoğlunu kurtarmak...
falan filan.
ne anlatıyosunuz siz ya.
çocukmusunuz siz ya , hala böyle fantazilerle hayatı açıklamaya kalkıyosunuz.
kenanlıya köpek deyip, ben israiloğullarının yitik koyunlarının çobanıyım diyen siyonist değil de nedir.
seçilmiş kavim anlayışının bir versiyonu değil mi, bu söz.
yada bu söz incilde yoksa o başka.
İsa Mesih orada kadının imanını denemektedir. Sadece İsrailoğullarına gelmiş olsa kadına yardım etmezdi. Daha sonra kadınının imanının düzgün olduğu anlayan Rabbimiz İsa Mesih orada “Ey kadın, imanın büyük! Dilediğin gibi olsun.'' diyerek kadını iyileştirir.
hala böyle fantazilerle hayatı açıklamaya kalkıyosunuz.
senin fantazilerden çok daha mantıklı :) anarşizm ile komünizmi karıştırıp ortaya çıkan ütopikler ötesi sistem kadar fantastik değildir.
Matta 15
Matta 7
6«Kutsal olanı köpeklere vermeyin. İncilerinizi domuzların önüne atmayın. Yoksa bunları ayaklarıyla çiğnedikten sonra dönüp sizi parçalayabilirler.
İsa da her yahudi gibi kendi ırkını üstün tutan biri.
Ancak diğer ırktan olanların köpeğe, domuza teşbih edilmesi bir peygamber olduğu iddia edilen bir insana yakışıyor mu siz karar verin ;)
Hoş, Kuranda da inanmayanlar : maymun, domuz, yaban eşeğine teşbih edilmiş. Al birini, vur ötekine ....
başlığı açanın ilk yazısını aynen alıntıladım.
yazdıkları yalansa o onun sorunu.
ama yok eğer doğruysa bunun sınama olduğuna kime inandıracaksın sen ya.
israiloğulları çocuklar, kenanlılar ise köpekler diyen siyonist değilse nedir.
israiloğulları çocuklar, kenanlılar ise köpekler diyen siyonist değilse nedir.
Bu sorunun cevabını verdim zaten. İsa, kadının imanın sınıyor orada. Kadın ise bu aşağılamanın aslında gerçek olmadığını sadece test edildiği biliyor çünkü karşısındakinin beklenen kurtarıcı olduğunun farkında.
Daha mantıklı sorularınız olursa beklerim :)
yahu isanın sözü olduğu iddia edilen bu sözler incilde yarini aldığına ve bütün bu sözler herbiri birer önerme olduğuna göre bunun nesini sınama diye sunuyorsun.herbiri birer hüküm içeriyor bu cümlelerin.
sionist ve faşist hükümler üstelik.
senden mantık mı öğreneceğim ben.
adına tanrı dediğin görmediğin hayali bir adamla bir tapınak fahişesinden olma birinin kurtarıcılığına kendini inandırmış birinden.
Prodigy kardeşim.Boşuna nefesini tüketme.Gördükleri halde görmezler duydukları halde duymazlar.Rab'de anlamsız tartışmalardan kaçının diyor.Bunlar sadece sürçmelere yol açar.Şunuda ilave edeyim.Rab İsa Mesih evrenseldir.Tüm insanlara gelmiştir.Bol yaşam vermeye.Yuhanna 10'da dediği gibi!Ve kendiside Baba Tanrıdan gelmektedir.Ve Tanrıdırda.Yüce Baba Kutsal Oğluna
16İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler açıldı ve İsa, Tanrı'nın Ruhunun güvercin gibi inip üzerine konduğunu gördü. 17 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1510&mc=2&sc=1480#3:17)Göklerden gelen bir ses de şöyle dedi: «Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum.»
MATTA 3
neymiş o gördüğümüz halde görmediğimiz,duyduğumuz halde duymadığımız.
meryemin isayı bir erkeğin yardımı olmadan yaptığına inananacak kadar saf olmadığınızı biliyorum.
aslında yeri geldiğinde nasıl kurnazlıklar yapabildiğinizi de.
bu masala inanıyorsunuz diyelim.
ama bizim gördüğümüz halde görmediğimiz ne.
evet meryemin kimle birlikte isayı varettiğini bizzat göremedik.
çok önce bu olay olmuş bitmiş.
ama bu işi iki kişinin yaptığını biliyoruz.
iki kişi derken enaz iki kişi.fazla da olabilir.ama işin o kısmı keyif meselesidir bizi bağlamaz.
Nolucak.Rab Mesihin Gerçeklerini.Kutsal Kitap Tanrı için herşey mümkündür der.Rab istese gökten direk insanda gönderebilir.İlla bir kadına kullanıcak diye birşey yok!Bunlar gerçek.Yok hala idda ediyorsun.O zaman kanıt göster.İspat idda edenindir suçlayanındır.
neyi ispat edeyim paolo.
sen kendini zaten inandırmışsın.gerçek senin umurunda değil.
senin umurunda olan tek şey senin kendini inandırdığın şey.
benim sana bir faydam olmaz.
İddalarını tabi.Bol keseden konuşmak kolay.Önemli olan delil olması!Aynen kendini kandırdığın gibi mi?Sende kendine iyi tatmin etmişsin açıkçası:)Şunuda ilave edeyim.Mesih İmanlısı zaten Gerçekten yana olur.Nede olsa Gerçeğe iman ediyor:)
Dinlerden özgürlük derken bunun dinlerle didişme olarak algılanması düşündürücü, daha kötüsü üzüntü verici. Kanaatimce imanlı kimselerle basit nesneleri kullanarak didişmek, onlara bir şeyleri kabul ettirmeye çalışmak gerçekten felsefesi olmayan, yaratıcılık taşımayan, sonuç getirmeyecek son derece ilkel bir yol. En önemlisi hiçbir insan doğru sandığı inançlardan sen öyle söylüyorsun diye vazgeçmez. Doğru söylediğine kanaat getirmiş olsa bile bunun itirafını seninle tartışırken yapabilmesi insanın yüksek egosuna terstir. İki kişinin bir konu üzerinde itinalı ve birbirini yaralamadan tartışması ve uzlaşılı bir biçimde sonuna kadar götürmesi konu siyaset olsa bile bir şekilde mümkündür, fakat din kavramı farklı.
Din, evrimsel sürecini de irdelerseniz çok büyük korkulardan ve sosyolojik eksende travmatik olgulardan beslenir. Karşınızdaki iman bülbülü kimseye dinsizleştiğinde ortaya çıkacak büyük sorumluluğun nasıl üstlenileceği bilgisini veremezseniz kim neden dinsizleşsin? Doğumundan itibaren dinle yoğrulmuş kimse "ceza-mükafat" sistemine tabii demektir. Buna göre imanlı bir kimsenin dinsizleştiğinde bir mükafat elde etmesi gerekir. Ayrıca yanılıyorsa yine beynindeki o sisteme göre ceza görmeyeceğinin garantisi nedir? Ve yine ayrıca ölümden sonra yaşamın olmadığı bir hayata olasılık vermek, tüm ahlaki, vicdani sorumlulukları üstlenmek hangi insana mükafat olarak yutturulabilir?
Din gerçekten kuvvetli bir afyon, şimdilerde çeşitli renklere bürünmüş farklı adlar altında kullanıma sunulan, sorumluluk duygusunu maddesel yat kalklara, kendini kandırma nöbetlerine terk ettirebilmiş, insanları her yönden geriliğe, sabitliğe yönlendirebilmiş mükemmel bir afyon. Gerçek bir uyuşturucu gibi düşünün. Onu beyninizden alıyorsunuz, içselleştiriyorsunuz ve bir anda oto pilot devrede; gelgitler, hayaller, halisünasyonlar, cennetler, kadınlar, kızlar, nehirler, allahın kendisi, peygamber... Yapılacak tek şey kalıyor geriye, dünyayı bırakıp o hayallerin gerçek olması için hergün birşeylerle uğraşmak.
Din, gerçekte var olmayandır. Kimileri bilgiye giden karanlık yolda bilmediği noktada durur ve farklı bilinebilirliklere doğru çatallaşan evrimine devam eder, kimileri bilmediği noktada sabitlenir ve hayaller kurmaya başlar, kurduğu hayaller kulesi belli bir yüksekliğe ulaştığında kişinin önüne devrilir ve uzunca bir ışıklı yol oluşur, kişi o yoldan devam eder. Sonunda geleceği nokta kendi kurduğu hayallerin kısır döngüsüdür. İşte insanları cezbeden bu hayali yol, hikayesinin kökenini bilmeyen aklı başında zeki insanları bile kendine çevirir. O yolda bilgisizliğin türettiği fantastik nesneler, olgular vardır, eksik, yasak olan ne varsa, rüyalarınızda gömülü bilinciniz neyi işliyorsa onlar vardır.
Dinlerden özgürlük derken bunun dinlerle didişme olarak algılanması bu yüzden düşündürücüdür. Dinlerle, gerçekten imanlı insanlarla gerçekçi yollardan başa çıkabilmek zor bir iş. Ayrıca;
Sizi, kendisine gönderilmiş bir sınav aracı olarak gören insanı nasıl etkileyebilirsiniz?
Dolaylı olarak yıllardır beklediği mükafatları bırakmasını söyleyip ona ne vaad edeceksiniz ki?
Gerçekten dinsiz olmaya kimin ihtiyacı var?
Herkes gerçeğe, bilgiye sizin kadar meraklı mı?
İnsan kendi hür iradesinin sahibi olmaya aday bir canlı mıdır ki dinsizliği seçerek hürleşmek istesin?
Başlık için birşeyler söylemek gerekir sanıyorum.
Elbetteki tüm dinler, tüm peygamberler, tüm rabler, tanrılar ırkçıdır, zira hepsi kabile inancının devamıdır.
saygıyla.
sayın shibumi
aslında yazınıza okunma fırsatı tanımak adına bir müddet cevap vermeyecektim.
çünkü emek ürünü ve analitik olarak güzel ortaya konmuş bir yazı.
ancak didişme tespitiniz eksik bırakılmış.
materyalizm ve idealizm arasındaki çelişki bastırılabilir değildir, bu çelişkinin felsefi argümanlrdan kişisel egoya kayması sizde didişme algısı oluşturmuş.
kısmen haklısınız.ama bu kaçınılmaz.
önemli olan felsefi çelişkiyi ortaya koyan argümanların bu didişme içinde bile olsa bu kulaklara duyurulabilmesidir.
dindar insanın önkabüllerinin getirdiği ve gerçeğin tartışılabilmesini imkansız kılan koşullara ilişkin tespitlerinize katılmamak mümkün değil.
ancak bende o süreçlerin içinden geçerek materyalizme ulaştım.
birileriyle idealizm adına didişirken bir materyalistin o didişme içerisinde ortaya koyduğu bir argüman üzerine düşünerek bu yanılsamadan kurtuldum.
dolayısıyla bu şans paolo içinde yolculuklar içinde var.
siz didiştiklerine bakmayın.
onlar da gece yattıklarında dilim döndüğünce izah etmeye çalıştığım materyalist argümanların gücünü farkediyorlar.çünkü bu argümanlar gücünü benden almıyor.
gerçeğin ifadesi olmanın içkin gücü bu.
sırf bu yüzden didişmeyi başlatan ne hikmetse hep dindarlar oluyor ama kabak bizim kucağımızda kalıyor.bu saptırma ise aynı teknikle başlıyor.
kutsala saldıran ilan ediliyoruz.
evet, gerçeğin kendisi kutsala yani yalana bir saldırıdır.
bu yazı sizin yazınıza cevap olmak üzere yazılmadı.sadce küçük bir eklenti.
yazınız da onlarla başlı başına bir didişme , sanırım siz de bunu görebiliyorsunuz.
YOLCULUKLAR
20-03-2010, 20:00
Dinlerden özgürlük derken bunun dinlerle didişme olarak algılanması düşündürücü, daha kötüsü üzüntü verici. Kanaatimce imanlı kimselerle basit nesneleri kullanarak didişmek, onlara bir şeyleri kabul ettirmeye çalışmak gerçekten felsefesi olmayan, yaratıcılık taşımayan, sonuç getirmeyecek son derece ilkel bir yol. En önemlisi hiçbir insan doğru sandığı inançlardan sen öyle söylüyorsun diye vazgeçmez. Doğru söylediğine kanaat getirmiş olsa bile bunun itirafını seninle tartışırken yapabilmesi insanın yüksek egosuna terstir. İki kişinin bir konu üzerinde itinalı ve birbirini yaralamadan tartışması ve uzlaşılı bir biçimde sonuna kadar götürmesi konu siyaset olsa bile bir şekilde mümkündür, fakat din kavramı farklı.
Din, evrimsel sürecini de irdelerseniz çok büyük korkulardan ve sosyolojik eksende travmatik olgulardan beslenir. Karşınızdaki iman bülbülü kimseye dinsizleştiğinde ortaya çıkacak büyük sorumluluğun nasıl üstlenileceği bilgisini veremezseniz kim neden dinsizleşsin? Doğumundan itibaren dinle yoğrulmuş kimse "ceza-mükafat" sistemine tabii demektir. Buna göre imanlı bir kimsenin dinsizleştiğinde bir mükafat elde etmesi gerekir. Ayrıca yanılıyorsa yine beynindeki o sisteme göre ceza görmeyeceğinin garantisi nedir? Ve yine ayrıca ölümden sonra yaşamın olmadığı bir hayata olasılık vermek, tüm ahlaki, vicdani sorumlulukları üstlenmek hangi insana mükafat olarak yutturulabilir?
Din gerçekten kuvvetli bir afyon, şimdilerde çeşitli renklere bürünmüş farklı adlar altında kullanıma sunulan, sorumluluk duygusunu maddesel yat kalklara, kendini kandırma nöbetlerine terk ettirebilmiş, insanları her yönden geriliğe, sabitliğe yönlendirebilmiş mükemmel bir afyon. Gerçek bir uyuşturucu gibi düşünün. Onu beyninizden alıyorsunuz, içselleştiriyorsunuz ve bir anda oto pilot devrede; gelgitler, hayaller, halisünasyonlar, cennetler, kadınlar, kızlar, nehirler, allahın kendisi, peygamber... Yapılacak tek şey kalıyor geriye, dünyayı bırakıp o hayallerin gerçek olması için hergün birşeylerle uğraşmak.
Din, gerçekte var olmayandır. Kimileri bilgiye giden karanlık yolda bilmediği noktada durur ve farklı bilinebilirliklere doğru çatallaşan evrimine devam eder, kimileri bilmediği noktada sabitlenir ve hayaller kurmaya başlar, kurduğu hayaller kulesi belli bir yüksekliğe ulaştığında kişinin önüne devrilir ve uzunca bir ışıklı yol oluşur, kişi o yoldan devam eder. Sonunda geleceği nokta kendi kurduğu hayallerin kısır döngüsüdür. İşte insanları cezbeden bu hayali yol, hikayesinin kökenini bilmeyen aklı başında zeki insanları bile kendine çevirir. O yolda bilgisizliğin türettiği fantastik nesneler, olgular vardır, eksik, yasak olan ne varsa, rüyalarınızda gömülü bilinciniz neyi işliyorsa onlar vardır.
Dinlerden özgürlük derken bunun dinlerle didişme olarak algılanması bu yüzden düşündürücüdür. Dinlerle, gerçekten imanlı insanlarla gerçekçi yollardan başa çıkabilmek zor bir iş. Ayrıca;
Sizi, kendisine gönderilmiş bir sınav aracı olarak gören insanı nasıl etkileyebilirsiniz?
Dolaylı olarak yıllardır beklediği mükafatları bırakmasını söyleyip ona ne vaad edeceksiniz ki?
Gerçekten dinsiz olmaya kimin ihtiyacı var?
Herkes gerçeğe, bilgiye sizin kadar meraklı mı?
İnsan kendi hür iradesinin sahibi olmaya aday bir canlı mıdır ki dinsizliği seçerek hürleşmek istesin?
Başlık için birşeyler söylemek gerekir sanıyorum.
Elbetteki tüm dinler, tüm peygamberler, tüm rabler, tanrılar ırkçıdır, zira hepsi kabile inancının devamıdır.
saygıyla.
Yazınızı zevkle okudum, ilk başta bunu belirtmek isterim.
Karşı çıkacağım çok küçük noktalar var.
Bana göre didişme çok güzel bir şeydir :) Ölçü ve nezaket kaçmadıkça her zaman insana yeni şeyler öğretir.
Ama şu konuda çok haklısınız, insanın egosu sonucu haksız olduğunun farkına varmış dahi olsa, ben haksızım demez. Aslında egoya bile gerek yok. Yıllarca bir şeye inanmışsın ve belki o an haksız olduğunun farkına vardın. Ne değişir ki? Bunun mutlaka bir açıklaması vardır dersin ama haksızım demezsin :)
Ama yine de insanın kafasında bir soru işareti oluşur. İşte herşey de bu soru işaretiyle başlar. Belki o soru işaretini yıllar sonra çözebilirsiniz ama her şey o küçük didişmeyle başlamıştır.
Şunuda belirtmek isterim. Kafada soru işaretinin oluşması demek değildir ki o soru işaretini cevapladığınızda karşıt düşünceye teslim olup karşıt düşüncenin savunucusu olacaksınız.
Bakın dengeler çok ters işliyor bazen...
Geçenlerde Dan Brown'u izliyordum TV de.
O anlatıyordu...
Tüm kiliseler (özelliklede Vatikan) Dan Brown'u düşman bellemiş durumda...
Ama kendisini geçelerde ABD'den bir rahip aramış. Arama amacı da teşekkür etmekmiş.
Konumuz şu şekilde gelişiyor, ABD'de cemati 5-10 kişi ile sınırlı küçücük bir kilise varmış. Bir gün Rahip kilisenin duvarına bir afiş asar ve afişin üzerinde şu yazı yazılıdır: "Bu hafta paylaşımımız "Da Vinci Şifresi üzerine olacaktır, herkesi bekleriz".
Peki sonuç ne olmuş?
O 5-10 kişilik cemat o hafta 100 kişinin üzerinde olmuş :) Çünkü da Vinci Şifresi insanların ilgisini çekmiş.
Rahipte dan Brown'u arayıp teşekkür etmiş ve Rab sizi bu işte kullandı demiş.
Şimdi o 100lerce kişi kiliseye giderek belki Da Vinci şifresine daha çok bağlanacaklar belki de Rahip'ten etkilenip Kiliseye bağlanacaklar.
Sonuç ne olursa olsun... Netice de o 100 kişide bir tartışma dinleyecek, kafalarında soru işaretleri oluşacak, araştıracaklar, yeni şeyler öğrenecekler... Bundan daha güzel bir şey var mı? O yüzden ben didişmelere kötü gözle bakmıyorum ve yararının olduğunu düşünüyorum.
Haklısınız Shibumi.Dinler insanı karanlığa götürür.Ve ırkçılardır.Ama Mesih İnancı aydınlığa götürür.Dincilerin sorunu zaten.Ama biz İsevileri bağlamaz.Çünkü Rab Mesih İsa dindende ötedir.Yoldur,Gerçektir ve Yaşamdır.Dünyanın Işığıdır.Aminnnn.
sevgili yolculuklar ;
size neden burdasınız diye aslında yanlış anlaşılmaya da müsait bir soru sormuştum ya.
işte bakın paolo sözlerini amin diyerek bitiriyor.
yani o ibadet ediyor, fikirlerini paylaşmıyor sadece.
ona göre ben şeytanım, kendisi de tanrının bir tür elçisi ve benimle tartışarak benim üzerimden tanrıya ibadet ettiğini düşünüyor.
bütün dinlerdeki bu ortak engizisyon tavrını deşifre etmeye çalışıyorum.bir an sizin de aynı motivasyonla hareket ettiğinizi düşünmüştüm.
ancak sizi bunun dışında tutmaya karar verdim.
siz kendi içinizdeki eğilim nedeniyle iyisiniz.dinden dolayı değil.
din ise bu engizisyon tavrını dayatıyor, koşulluyor.
siz bunu içselleştiremediğiniz için reddetseniz de bu dinde içkin.
benimle tartışan tüm dindarlar hangi dinden olursa olsun,
ibadet duygusuyla tartıştılar.gerçeğin ne olduğunu tartışmadılar.
Dediğim gibi siz bilinmememizliği savunuyorsunuz.Boşluğu savunuyorsunuz.Bizde bilinen ve ışığı savunuyoruz.Farkımız bu.Birde İsevilik din değil!İkide bir din damgası vurmayın bize!Mesih efendimize inanan Elçiden ziyade YüceTanrımızın Çocuğu oluyor.
Onu dinciler düşünsün.Nasılsa biz öyle değiliz.Mesih efendimize inanan herkes Allahın Çocuğudur!
mesihin ırkçı olduğuna gerçekten inandığını sanmıyorum:)
verdiğin ayetlerde kadının imanını deniyor ve sonunda onu kabul ediyor
ırkçı olsaydı kabul edermiydi
Matta 15
Matta 7
kimin neyi denediğine dair bir tek ibare yok burda.
o sizin hüsnü kuruntunuz.tıpkı tanrının varoluşu gibi sizin yakıştırmanızdan ibaret.
öğrenciler ısrarla sal şunu gitsin diyor.yani ver istediğini de kurtulalım tavrı.
isa ise bu tavra bazı önermelerle karşı duruyor.yani ortada deneme falan yok.doğrudan doğruya bunu hakketmeyen birine vermek istemediğini gerekçelriyle anlatıyor.
iki temel önerme ifade ediyor.
1) sadece israiloğullarının yitik koyunlarına gönderildiği
2) çocukların (israiloğulları) hakkının (kurtuluş), köpeklere (kenanlı kadına) verilmemesi gerektiği.
ama siz ne yapıyorsunuz.buz gibi gerçeği örtbas etmeye çalışıyorsunuz.
metodunuz ise yalan.nerden uydurdunuz denediğini.isa öyle birşey diyor mu.hayır.siz yakıştırıyorsunuz.çünkü size de ters geliyor ve temize çıkarmak istiyorsunuz.
gerçeği çarpıtarak örtbas ediyorsunuz.devam edin.siz bunu yapın ki, bizim farkımız ortaya çıksın.
Ritaya katılıyorum.Ayetleri kafanıza göre yorumlamayın!Bölümü dikkatli inceleseydiniz anlardınız zaten deneme olduğunu.Gerçeği ört bas etmek isteyenler gerçekten yana olmayanlar yani Mesih efendimize inanmayanlardır!Biz zaten Gerçekteniz.Gerçeğin peşinde gidiyoruz.Merak etmeyin.Sizin gibiler 2000 sene öncede vardı.Siz ilk değilsiniz yani.Gözler görmezse,kulaklar duymazsa Gerçeğin,Işığın suçu ne?
Bu arada Bölümlerin sonuna kadar okuyunuz lütfen!Cımbızlama yapmayınız.Birde Matta Müjdesi İsrailoğulllarına yazılmıştı.Gidip Japonları ön plana çıkaracağını beklemiyorsunuz sanırım dimi:)
YOLCULUKLAR
23-03-2010, 15:20
Matta 15
Matta 7
kimin neyi denediğine dair bir tek ibare yok burda.
o sizin hüsnü kuruntunuz.tıpkı tanrının varoluşu gibi sizin yakıştırmanızdan ibaret.
öğrenciler ısrarla sal şunu gitsin diyor.yani ver istediğini de kurtulalım tavrı.
isa ise bu tavra bazı önermelerle karşı duruyor.yani ortada deneme falan yok.doğrudan doğruya bunu hakketmeyen birine vermek istemediğini gerekçelriyle anlatıyor.
iki temel önerme ifade ediyor.
1) sadece israiloğullarının yitik koyunlarına gönderildiği
2) çocukların (israiloğulları) hakkının (kurtuluş), köpeklere (kenanlı kadına) verilmemesi gerektiği.
ama siz ne yapıyorsunuz.buz gibi gerçeği örtbas etmeye çalışıyorsunuz.
metodunuz ise yalan.nerden uydurdunuz denediğini.isa öyle birşey diyor mu.hayır.siz yakıştırıyorsunuz.çünkü size de ters geliyor ve temize çıkarmak istiyorsunuz.
gerçeği çarpıtarak örtbas ediyorsunuz.devam edin.siz bunu yapın ki, bizim farkımız ortaya çıksın.
anarchist dostum,
Bir şey soracam size.
Diyelim ki haklısınız. Mesih burada ırkçılık yapıyor.
Aslında bu bölüme ayetlerle verilecek bir çok cevap vardır ama ben sadece olayın mantığını tartışmak istiyorum.
Şimdi Hristiyanlıkla İslam'ı ayıran en temel noktalardan birisi de Kutsal Kitaplarının oluşum aşamasıdır.
Hristiyanlıkta Kutsal Kitap İslam'daki gibi gökten inmedi.
Mesih yeryüzünden gitti. Aradan yıllar geçti. Havariler Kutsal Kitapı oluşturacak yazılar yazdılar. Bunun yanında bir çok sahte mektup/yazı da türedi. (Tabi bunlar olurken de yıllar geçti.)
Daha sonra Kilise toplandı, mektuplara/yazılara baktı, şu şu şu Kutsal Kitap'ı oluşturacak metinlerdir dedi diğerlerlerini yok saydı ve bu gün elimizde tuttuğumuz Kutsal Kitap oluştu. (Tabi bunlarda oluken yıllar geçti).
Şimdi... Bu yıllar-yıllar-yılların geçmesi sonucunda Hristiyanlık dünyaya yayılmıştı. Yani Kilise Kanonunu oluştururken (Kutsal Kitapları oluşturacak metinleri tespit ederken) kilise dünyanın her yerine yayılmış durumdaydı.
İşte... Bu noktada... Eğer haklıysanız... Ve Mesih orada ırkçılık yapıyorsa... yahudi dışındakileri istemiyorsa... O zaman dünyanın her ulusundan oluşan kilise niçin bu metinlerin olduğu yazıları kanonuna dahil etsin?
Rededip, Hristiyanlığın mantığıyla uyuşmadığından dolayı binlerce mektup/yazı yakıldı. Binlerce eseri yakıp imha eden kilise eğer Matta 15 ırkçılık yapıyor olsaydı onuda yakıp imha etmezmiydi?
İşte olaya bu şekilde bakınca o ayetlerde ırkçılığın olmadığını görürsünüz. Çünkü o ayetler gökten inmedi. O ayetleri okuyan, değerlendiren ve değerlendirmelerinin sonucunda o ayetlerin TÜM HRİSTİYANLARA uygun olduğu kanısına varıp onlara kutsallık sıfatını yükliyen kilisedir.
Birde... Bir tartışma esnasında ilk olarak kullandığımız terimler için hem fikir olmalıyız.
Köpekler ne demektir?
Ben bu gün birisine hakret etmek istiyorsam "Köpek herif" derim ama acaba Yahudi "köpek" terimini bizim kullandığımız gibi mi kullanıyor? İlk başta buna açıklık getirmek gerek.
Örneğin eski Antlaşmadaki deyimlerden yola çıkarak, kilise çok verimli-başarılı insanlara öküz benzetmesinde bulunur (harman döven öküz). Bu bir hakaret değildir. Tam tersine çok büyük bir iltifattır.
Ama oysa ben bu gün birisiyle dalga geçmek istiyorsam ya da hakaret etmek istiyorsam o kişiye "Öküz herif" derim.
Yani iki ulusun kültüründen dolayı kullanmış olduğu terimlerde manasal farklılıklar vardır.
sevgili yolculuklar
dikkat ederseniz; hristiyanlık tarihine ilişkin özel tespitler öne sürmüyorum.sadece genellemeler yapıyorum.
sebebi çok açık.
bilmiyorum.
ancak;
bir metni hem açık hemde sembolik olarak yorumlayabilirim.
çünkü biliyorum.
21 den başlayıp 26 ,ile biten ayetler var yukarda.
21 ve 22 sadece durum tespiti içeriyor.
herhangi önermede bulunmuyor.
isa sur bölgesine geldi ve karşısına kenanlı bir kadın çıktı.kadının kızı cinli ve kadın isanın gücüne inandığı için ondan yardım istedi.bu sadece bir durum tespiti ve bu tespitin kaynağı incil.
devam edelim.
23 ve 24 te
bir diyalog var.isa ve öğrencileri arasında.
öğrenciler ne diyor.sal şunu gitsin.
isa ise Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim diyor.
yani sadece israiloğullarını mı salarım da giderler demek istiyor.elbetteki hayır.
öğrenciler sal şunu gitsin derken, ona istediğini ver diyor.yoksa arkamızdan gelecek.ver ki gitsin.o yüzden isa kenanlılara bir şey vermeyeceğini söyleme gereği hissediyor.
isa ne diyor.durun da imanını bir test edeyim mi diyor.
hayır.ben ona gönderilmedim diyor değilmi.
23 ve 24 te biri öğrencilere biri isaya ait iki önerme var.
önermeler açık.
isa kendi gönderiliş amacını çok açık ifade etmiş.
25 ve 26 da da bir diyalog var.
kadın ve isa arasında.
kadın isadan yardım dileniyor.
ve 26 da isa net olarak tavrını koyuyor.
köpek yani daha aşağı olana (kenanlı) nasip yok diyor.öncelikleri belirliyor.öncelik yani hak sahibi çocuktur.köpek kırıntılarla lkarnını doyuracaktır.çünkü daha aşağıdır.
çocuk isariloğullarıdır.çünkü tanrının çocukları seçilmiş olan onlardır.
şimdi bu metni bu şekilde tahlil etmeyi bir tarafa bırakıp tarihsel olanı yorumlamaya sıra gelince.
koşulları bilemem.
belki tanrının çocukları tanrıya yüz vermedi.köpekler talip oldu.o da sonradan koşullar gereği köpeklerle yola devam etti.yada ondan sonra mesajına köpekler sahip çıktı da tanrının çocukları o mesajı reddetti ve unutturmaya çalıştı.siz cevaplayın.tarihsel durumu benden iyi bildiğiniz kesin.
ancak benim önyargılı olduğumu sakın zannetmeyin.isa sionist olmasa da benim için önemli değil.çünkü ben materyalistim.idealizmle felsefi bağlamda mücadele ederim.isanın sionist muhammedin sübyancı olduğunu önyargılı olarak ispata çalışmam.bunu kendime yakıştırmam.ama ortada böyle bir durum varsa bunun örtbas edilmesine de izin vermem.
ben önermelere bakarım.
önermeler siyonizmin önermeleridir.
onların tanrının çocukları olduğunu, kenanlıların da onlarla kıyaslandığında köpekler seviyesinde olduğunu ve hak sahibi olmadıklarını hatta inanıp yardım dilenseler bile asla önceliklerinin olmayacağını isa hüküm olarak ortaya koymuştur.
gerisi insanların şu yada bu koşul gereği yapıp etmeleridir.
biz burda isanın tavrını tartışıyoruz.daha sonrasında ne olduğu ve neden olduğunu değil.isa sionist bir tavır koymuştur.
ancak klise bu tavrı sürdürmemiştir.çünkü kilise yeri geldiğinde başka ırkçı düşünceleri desteklemiştir.
çünkü klise yahudi kökenlilerden yani tanrının çocuklarından çok, kenanlı,arap,anadolulu ve romalılardan yani köpeklerden oluşuyor olabilir.
ama bu isanın sionist olduğu gerçeğini değiştirmez.
sevgilerimle.
bu arada siz birine hakaret etmek istediğinizde köpek diyorsunuz da yahudiler, köpek derken taltif ve onore etmek için mi köpek diyor.
bu sorunuzun cevabını bana değil kendinize sorun.
yanlış anlamayın.
ama size de ters gelen bir şeyler yok mu.
bir şekilde vicdanınız bu duruma akli bir gerekçe aramıyor mu.
çünkü kabul edilebilir olmadığına dair içinizde bir çığlık olduğunu varsayıyorum.
YOLCULUKLAR
24-03-2010, 02:27
Bilgi dahilimde cevap vereyim.
İsa milattır.
İsa bir geçiş noktasıdır.
İsa'dan önce işler farklıydı, İsa'dan sonra işler farklıydı.
İsa'dan önce Yahudiler Rab'bin nazarında seçilmiş bir halktı.
İsa'dan sonra ırk kavramı ortada kalkmıştı.
Çünkü İsa "Gidin TÜM ULUSLARI Baba,Oğul,Kutsal Ruh adıyla vaftiz edin demişti".
Şimdi olayın mantığı bu.
İsa'nin o kadın ile geçirmiş olduğu diyaloğa bakarsanız bu tarihsel gelişimi özetlediğini görürsünüz.
İlk başta kadın geldi, İsa'dan yardım istedi ve İsa red etti. Çünkü Yahudilerin seçilmişliğine tersti o kadına yardım etmesi.
Ama sonra kadın imanında ısrar etti.
Ve bunu gören İsa (28. ayette) ilk başta terslemiş olduğu kadını imanından dolayı taktir etti ve ONUN İSTEDİĞİNİ YERİNE GETİRDİ.
Tarihsel çizgide bu şekilde değil midir?
Misal, Yahudi olmayan bir ırkı ele alalım.
İsa'dan önce Rab bu ırkı seçmemişti. Ama İsa'dan sonra bu ırk eğer imanlı ise, Tanrı'ya güveniyor ise Tanrı'da bu ırkın yanında yer alacaktı.
Şimdi olay bu şekilde olmasına bu şekilde de... Yine açıklanamayan bir çok nokta kalıyor.
Örneğin o tarihte yaşamış ve Yahudi olmayan kişiler kurtulabilecek mi?
Yahut bu gün Tanrı'nın ilk planına sadık kalmış Yahudiler Hristiyan olmadıklarından dolayı kurtulabilecek mi? Yahut bu Yahudiler neye göre yargılanacak? Eski Antlaşmaya göre mi Yeni Antlaşmaya göre mi?
Bu ve bunun gibi cevaplanamayan daha bir çok soru var.
Ama "kenanlı kadın" olayına Kilise bu şekilde açıklık getiriyor. Bu tarihsel gelişimde havada kalmış olan noktalara bir açıklama getiremiyor. Bu noktada Tanrı'nın merhametine ve bağışlayıcılığına güvenmemiz gerektiğini söylüyor.