PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan olsaydınız ya da başbakan olursanız ne yaparsınız/dınız....

Ratiönalism
24-02-2009, 17:16
Evet arkadaşlar biliyorsunuz
Bu hükümet bildiğiniz gibi millet adına hiçbirşey yapmıyor özellikle başbakan:( Çünkü,başbakan kendini düşünüyor.Alıyor Mercedes'leri tamam ona birşey demem ama kendi yandaşlarına da alıyor.Kendi yandaşlarına,şehirlerine yatırım yaparken bizlere yapmıyor:( Emeklileri,memurları düşünmüyor.İnsanı bunalıma sokuyor.Bakın ben olursam ne yapacağımı size açık açık söyleceğim:)

Ekonomik Anlamda Neler Yapardım

1)Emekli maaşları en az 4.000 TL yapardım.
Dalga geçmiyorum.Çünkü,hükümet çok zengin;verginin vergisini alıyor,Mercedes'ler aldığına göre,hatta arsalar aldığına göre çok zengin.Madem kaynaklar bana ait bende maaşları 4.000 TL yapıyorum:)

2)Memur maaşları en az 6.000 TL yapardım

3)Bilgi Teknolojisine feci bir destek verirdim.Yani Türkiye'nin Microsoft'unu,Sony'sini,Nintendo'sunu,EA Games,Kaspersky'ini ben kurdurur ve Dünya'da ünlendirirdim:

4)KDV'yi %18'den %12'ye indirir.ÖTV'yi sadece sigara ve içkide uygulardım.

5)Motorlu Taşıtlar Vergisini,araçların saldığı CO2'ye göre belirler(Peugeot 206'nın vergisi;40 YTL Rolls Royce'un 250 YTL) olurdu

6)Gelir vergisi,Şirketlerin verdiği vergiyi %3 yükseltir.Yani şirket vergisi;%20'den %23'e.Gelir vergisi,%15-35% arası %18-38% olurdu

7)Tarımı canlandırır ve Genetik Mühendisliğine çok feci destek verirdim.Her köylüyü Genetik Mühendisi yaptırırıdım

8)Doğu Anadolu'ya yatırımlar yaptırır.Erzurum'u New York yaptırırdım.Yani Amerikan stilinde gökdelenler(tabii benzemeyecek birbirlerine) Erzincan'ı Las Erzincan(Las Vegas) yaptırır.

9)Kumarhane'leri yasal yaptırırdım.Çünkü iyi vergi veriyorlar

10)2'den fazla çocuk yapanlara her ay 60 YTL ödeme yönetmeliği koyardım

11)Gecekondulu bölgeleri Hong Kong gibi yapardım.Gecekonduya Son

12)Güneş Enerjisi ve Rüzgar Enerjisine destek verirdim.Doğalgaz bağımlığını azaltır böylece zamları %18'e kadar indirirdim

13)Üstün Türk Teknolojisi sloganıyla Almanya'daki gibi kaliteli malzemeler yapan(özellikle makineler,ağır sanayi konusunda) bir şirket kurdururdum

Dini konularda neler yapardım

1)Diyanet İşleri'ni kaldırırdım
2)Din konusunda para aktarmazdım
3)Cami yapımını durdurur çünkü benim devlet laik ne camisi,ne kilisesi
4)Cami,kilise,sinagog,tapınaklar sadece ibadet yaparlardı
5)İmamlar,vb.devlet memuru sayılmazdı

Sosyal konularda neler yapardım

1)Belediyelere;Parklar ve Aktive alanları yapmaları için her yere(Nasıl yurtdışında havuzlar,tennis kortları,her yerde bulunuyor) yaptırırdım

2)''Lazı,Çerkezi falanı filanı Türk'tür'' olmayacak.''Türkiye Cuhmuriyeti Vatandaşı''olacaktı

3)Milliyetçilik ve Irkçılık yasaklardım

4)Trafik kurallarını çok ağır yapardım.Yani kırmızı ışıkta geçmenin cezası 10.000 YTL gibi cezalar olacaktı

5)Need For Speed'ten esinlerek:D Polis arabalar seviyelerine göre arabalar verirdim.En yüksek rütbeye;Chevrolet Corvette verirdim bunun gibi

Hukuk konusunda

1)Suç işleyenlere çok ağır cezalar verirdim

Aklıma gelenler böyle sizin

azınlık
24-02-2009, 17:45
Selamlar rasyonelizm,

Ben olsam:

1) Asgari ücreti fakirlik sınırına çekerdim (yukarı yani)

2) İşveren üzerindeki işçi maliyetlerini azaltırdım

3) Emeklilere verilebilecek en yüksek maaşı verirdim

Buraya kadar olanalar ekonomi içinde harcamayı teşvik için.

4) Kilit (ve emek yoğun) sektörlerde birkaç işyeri devletleştirirdim. Bu olmazsa kurardım

5) Katma değer yaratmayan (güvenlik, AVM, süpermarket zinciri, vs.) tüm yabancı sermaye ortaklıklarını feshederdim

Bunlar istihdam arttırmak ve yurtdışına yatırımsız kar çıkışına engel olmak için.

6) Acilen Küba ve Rusya ile dirsek temasına geçerdim

Küba bugün farmakoloji konusunda dünya lideri. Türkiye'de endemik birçok farmakolojik özelliği olan bitki var. Rusya ise açık: petrol ve doğal gaz geçişi.

7) AB ve ABD ile ilişkileri yeniden gözden geçirirdim.

8) Tarım ve hayvancılığı desteklerdim. Türkiye'yi 5 yıl içinde Avrupa ve Orta Doğu'nun doğal gıda deposu haline getirirdim.

vs. vs.

Ana hatları ile budur.

A.

KızıL
24-02-2009, 18:43
oo ben olsam biz olurduk yaw....

azınlık
24-02-2009, 18:47
oo ben olsam biz olurduk yaw....

Nasıl yani? Kızıl Ordular mı? :D

A.

KızıL
24-02-2009, 20:55
evet biraz öyle kızıl ordular :) ben sen biz siz onlar yani.... halkın devlet yönetimine katılımı da diyebiliriz:)

azınlık
24-02-2009, 21:35
Hımmm,

Halkın sesi ... çok tahrikkar.

Peki statüko kabul edildiğinde (umurumuzdaysa) "elitler" suçlamasından nasıl kurtulacağız.

Yoksam "babaannesinden" mi başlayacağız?

A.

BASKALTURK
24-02-2009, 21:51
Ben konuya detayli bir ileti eklemek isterdim fakat dusuncelerimi burada yaziya dokmem imkansiz.O yuzden yapabileceklerimin icinden sadece uc tanesini yazip geciyorum.

1.Ulkede her turlu ibrani dini yasaklardim.

2.Parlamenter sistemi kaldirirdim.

3.Egitime baslama yasini bes'e indirir,bitirme yasini ise kirkbes'e cekerdim.

esenlikle

KızıL
24-02-2009, 21:59
bizi suçluyanları yargılarız :) olmamı yaw

azınlık
24-02-2009, 22:08
Yani babaannelerden başlayacağız ...

Olur tabi, her yol devrim!

A.

ozgur_beyin
24-02-2009, 23:44
benim kanaatime göre kimse dediğini yapamazdı.
türkiyede emekli maaaşlarını veya devlet memurlarının maaşını 4000 liraya çıkaramazdı çünkü türkiyenin bunu verecek mai gücü yok.
bence şu an söylenen iyi niyetli şeyler . bekara karı boşamak mesabesinde.
ama en gerçekçi olan diyanetin kaldırılması. bu boşluğuda tarikatler doldurur.
din konusunda kaos doğar.
belki benim söylediklerimde davulcu yellenmesi gibidir

unbe
25-02-2009, 00:19
öncelikle eğitimden başlamak gerekir diye düşünüyorum.
daha sonra tüm kadınların aktif olarak iş hayatına katılmasını sağlamak
ve tabii en önemlisi adaletli bir gelir dağılımı
çünkü şu an biz vergi veriyoruz ve bunun kaymağını ülkenin % 5i yiyor kalan kısım ise sürünüyor
kızılorduya hak vermemek elde değil bu durumda.komünizm şart mı ne???

michaud
25-02-2009, 00:35
Eski başbakan yeni başbakan görevi teslim ederken bir nasiyatta bulunmuş. Demişki sana 4 tane mektup bırakıyorum, her başarısızlık durumunda yada başın sıkıştığında mektupları sırasıyla açarsın diye. Yeni başbakan kabul etmiş. Gel zaman git zaman, hükümette işler yürümez olmuş.ve başbakan durumu kurtarmak için eski başbakanın kendine verdiği mektuplardan ilkini açmış. Birinci mektupta şunlar yazıyormuş:
"Bu mektubu açtığına göre ülkede işler kötüleşmeye başladı. Durumu kurtarmak için suçu eski hükümetlere at. Onların yüzünden durum kötü de" yazıyormuş. Babakan hemen suçu eski hükümetlere atmış ve ortam biraz yatışmış. Ama bir süre sonra durum tekrar kötüleşmeye başlamış. Başbakan heme koşup ikinci mektupu açmış. İkinci mektupta: "Bu mektupu açtığına göre ülkede işler gittikçe kötüleşiyor. Suçu partide ve hükümette sevmediğin kişilerin üzerine at ve onların istifasını iste" yazıyormuş. Başbakan hemen suçu partideki muhalif kanadın üzerine atmış, ve ortam biraz durulur gibi olmuş. Ama belli bir süre sonra durum yine kötüleşmeye başlamış. Başbakan koşup 3. mektubu açmış. 3. mektupta: "Bu mektubu açıyorsan ülkede işler çok karışık. Suçu hükümetteki diğer bakanlara ve millet vekillerine yık ama kendini kurtar" yazıyormuş. Başbakan hemen mektupta yazanları uygulamış ve durum düzelir gibi olmuş. Ama gel zaman git zaman ülkede durum gene kötülemeye başlamış. Başbakan hemen gidip 4. mektubu açmış. 4. mektupta şunlar yazıyormuş: "Bir 4 mektupta sen hazırla".

BASKALTURK
25-02-2009, 02:43
çünkü şu an biz vergi veriyoruz ve bunun kaymağını ülkenin % 5i yiyor kalan kısım ise sürünüyor

Komunizmin en buyuk getirisi olan kulture egilim ve dinden uzaklasma adina,komun dusunceye ve idareye karsi oldugum halde, ulkemizin 1965-1995 yani 35 yilini komunizm ile gecirmesini isterdim. esenlikle

BASKALTURK
25-02-2009, 02:44

35 yil yazmisin 30 olacakti:) matematik ozurlu dersiniz simdide:)

Ratiönalism
25-02-2009, 15:20
Rasyo bu hepsini yapar:)
Bana güvenebilirsiniz.Hem ben zekamla çözerim bu sorunu:)

azınlık
25-02-2009, 15:34
benim kanaatime göre kimse dediğini yapamazdı.
türkiyede emekli maaaşlarını veya devlet memurlarının maaşını 4000 liraya çıkaramazdı çünkü türkiyenin bunu verecek mai gücü yok.

Var var, sen beni dinle ... münasip bir zamanda nasıl olduğunu anlatırım.

A.

pante
25-02-2009, 19:07
Komunizmin en buyuk getirisi olan kulture egilim ve dinden uzaklasma adina,komun dusunceye ve idareye karsi oldugum halde, ulkemizin 1965-1995 yani 30 yilini komunizm ile gecirmesini isterdim.

Komünizm, sosyalistlerin bir ideali hatta hayalidir.
Dünyanın hiçbir ülkesinde komünizm yaşanmamıştır, yaşanması da mümkün değildir. Yaşananlar, sosyalizme geçiş aşamasıdır, sosyalizm bile değildir.
Önce sosyalizmin yaşanması ve tüm dünyada evrimini tamamlaması gerekir.
Sosyalizm, sınıfsız-sömürüsüz bir toplum düzenidir.
Bu düzenler oluşacak, savaşlar sona erecek, toplumlar, en insani düzeye gerek karakteristik yapı olarak gerekse enternasyonalist olarak erişecekler, dünyada adaletli bir yaşam ve paylaşım gerçekleşecek ve artık devletlere gerek kalmayacak da komünizme geçilecek. O da geçiş aşaması, komünizmin gerçekleşmesi de ayrı bir aşama gerektiriyor.
Yani bugün yaşayanlar hiç ümitlenmesin, komünizmi göremezler.
Hayaller gerçekleşirse; belki 5-10 kuşak sonra geçiş aşaması mümkün olabilir.

azınlık
25-02-2009, 23:32
Sevgili pante,

Dediklerine tamamen katılmakla beraber yazılanların tamamının bir irade işi olduğunu düşünüyorum. mep'e rakip olabilmen (ileriki kuşaklar babında) için zaman kesiti vermemen daha hayırlıdır.

Kul sözü ile Allah sözü bir midir ki zaman verirsin? Allah yaradandır, görendir.

A.

aydoe
28-02-2009, 20:39
Başbakan olsaydınız ya da başbakan olursanız ne yaparsınız?

Başbakan olmak istemezdim,halk lideri ve halk iktidarının devlet başkanı olmak isterdim.
Halkımın iş aş ve gelecek güvencesi altında mutlu ve ferah bir yaşam sürmesini,toplumun bir ferdi olarak kendini var edebileceği ortamı yaratacak bir sistem kurardım.

İlk iş olarak somut durumun doğru bir tahlili ve yanlışları tespit eder,yapılması gerekenleri açıklardım.

Nüfus planlaması ve eğitim seferberliği başlatırdım.
Tarıma büyük önem verir tarım ürünü ithalini yasaklar ve tarıma her tür destek ve süsbansiyonu sağlardım.
AB ye restimi çeker ,gümrük birliğini son verir ve her tür AB dayatmasına karşı politikalar uygulardım.
İMF ye kapıyı gösterir üçün birini alırsın derdim.
AB ve İMF politikaları yüzünden ülkemin milyarlarca dolar zarara uğradığınından onlardan bu parayı talep edrdim.
Nato dan ayrılır ,ABD ile olan ikli anlaşmaları iptal eder ,abd üstlerini kapatır ve Abd ninde ortadoğu politikaları ve savaşlar yüzünden uğradığım zararı tazmin etmesini isterdim.
Halen var olan dış borcu kendi belirlediğim şekilde uzun bir süreçte ödeyeceğimi bildirirdim.
İktidarım öncesi yapılmış olan hiç bir ikili anlaşmayı tanımadığımı açıklardım.
İthalata büyük köstek ihracata büyük destek verirdim.
Tüketim ve rant ekonomisini ,ithal ikame ekonomiyi ,üretim ve ihracat ekonomisine çevirmek için ne yapılması gerekiyorsa yapardım.
Ülkem insanını bir bütün olarak birlikte üretme hakça paylaşma temelinde bir seferberlik ruhunda çalışmaya yönlendiridim....

devam edecek

cigi
01-03-2009, 00:29
Ben su anda ki T.C Cumhuriyetinin Basbakani olsaydim,

Uyku uyuyamazdim...
Kahrimdan ölemez isem...
Onurumla ölümü secerdim...

KızıL
01-03-2009, 02:55
sevgili pante zaten biz sosyalizmi kurmaya çalışıyoruz biz bunu yapalım gelecek nesillerde komün hayata geçiş için ugrassınlar ha yok sosyalizm kurulur ama sosyalizme yakışmayacak şeyler yaşanır o sistem artık sosyalizmden çıkar adı kalır aynı çin gibi o zaman gelecek nesillerimiz o sosyalizm olmayan sosyalizmi yıkmak için ugrassınlar... :)