PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhsin Yazıcıoğlu öldürülmüş olabilir mi?

placebo
31-03-2009, 04:10
Muhsin yazıcıoğlunun mitinge giderken bir helikopter kazası geçirip,günlerce aranılmasına rağmen bir türlü bulunamaması ve hayatını kaybetmesi,bu olayın ardında bir suikast girişimi olabileceğini düşündürtüyor..

Bu konu seçimin araya girmesinin heyecanıyla fazla tartışılmamış olsa da önümüzdeki günlerde ele alınacağını düşünüyorum..

Ali Bulaç da aynını düşünmüş olmalı ki bazı çıkarımlar yapmış;

Ali Bulaç'ın yazısının ilgili bölümü..

Evet, helikopter olayı tabii ki salt bir kaza olabilir. Ama 'tuhaf" gelen bazı noktalar var:

1) Yazıcıoğlu, helikoptere binmek isteyen biri değil. Basına da yansıdığı kadarıyla, bunu kendisine teklif edenlere, "Beni öldürmek mi istiyorsunuz?" demişti.

2) Bu model helikopterlerin çok güvenli olmadığı yolunda söylentiler var, acaba kiralanırken yeterince araştırmalar yapıldı mı?

3) Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını almadan önce helikopterin bulunduğu yerden ayrılıp bir müddet sonra döndüğü söyleniyor. Helikopter sadece yakıt mı aldı, kimler yanına yaklaştı?

4) Helikopterin düştüğü bilgisinin gelmesiyle ciddi olarak aramalara başlanması arasında geçen zaman aralığı ihmal edilmeyecek kadar önemli. Bu arada bir tür "bilgi kirliliği" ortalığı kapladı, helikopterin bulunduğu, yaralıların Kayseri'de tedavi altına alınmak üzere yola çıkarıldığı söylendi. Ciddi arama, karanlık bastıktan sonra başladı. Bu bilgileri kim ve hangi amaçla yaydı?

5) İlk aramada yanlış koordinatların kullanıldığı söylendi, 1,5 gün sonra başka yönde arandı. Bu, bariz bir hata değil mi?

6) Bunca dinleme sistemleri ve yüksek teknolojinin geliştiği bir dünyada –Ergenekon davasında bu teknolojinin ne kadar başarıyla kullanıldığını görüyoruz- koca bir helikopterin ve cep telefonları olan beş kişinin –İHA muhabiri 112'yi arayıp dakikalarca konuşuyor- bulunamaması 'tuhaf' değil mi?

http://www.haber7.com/haber/20090328/Muhsin-Yazicioglu-kazasindaki-tuhafliklar.php

Komplo teorileriniz nelerdir?Yoksa bu sadece bir kaza mıdır?

Saygılar

KızıL
31-03-2009, 05:46
maraşta ölmesi garip ama komploculuğu sevmem....

sinner
31-03-2009, 14:19
Ancak İstanbul'da haftasonları boğaz gezintisi için kullanılabilecek kadar güven veren bir helikoptere Yazıcıoğlu'nun kara kış şartlarında bindirilmesiyle başlayan ihmaller zinciri bana basit bir kazadan daha fazla ihtimali çağrıştırıyor...

sargon
31-03-2009, 14:45
Pekala olabilir. Gecmiste bircok operasyonda rol oynamis birisi oldugunu biliyoruz. Hersey o kadar kirlenmis durumda ki, birisi kaza ile ölse bile bunun birilerinin tezgahi olabilecegini düsünmek icin fazlasiyla nedenimiz var. Bu tür durumlar bizde sansasyonel olaylar olmuyor, gündelik birsey adeta. Provokasyonlar siradanlasinca paranoyaklik anormal karsilanmamali.

Redgreen
31-03-2009, 15:30
Sivası yakarken,6 tipliyi öldürtürken; donarak öleceğini tahmin etmeliydi....Sonuçta diğer tarafa alacağı ve borcu çok olan katiller bunlar...

cigi
31-03-2009, 16:42
Kazalarin ardindan bu tip yazilar yazan gazeteciler milletin kafasini karistirmak icin ugras veriyorlar ve bunlari bilincli yapiyorlar.

Ali Bulac efendu gitsin evinde tahinli bulamac yapsin. Ne anlar o elektronik ve teknik islerden.:p

Trafik kazalarinda Türkiye'de yilda kac kisi ölüyor? Insanlar yasantilarini Türkiye'de, her an her saniye, pamuk ipligi güvencesi ile idame ettiriyorlar, hic bir seyin farkinda degiller.

Sadece yilda yaklasik 10.000 kisi trafik kazalarinda Türkiye'de yasamlarini yitiriyor. Yani sira bir cok yarali ve sakat insanimiz trafik kazalari magduru.

Milli futbol karsilasmalarina dahi Fatih Terim, allah kerim diyerek cikan beyinlerden ne bekliyebiliriz ki?

Helikopterin ucus, teknik ve tasiyacagi kapasite özelliklerini bir yana birakacaksin, düzgün bir rota izlenmis mi, hava sartlari dikkate alinmis mi arastirmayacaksin; basliyacaksin bol kepce sallamaya...:(

Bu sartlara birde kendine cok güvenen pilot unsurunu da eklediniz mi kazalar kacinilmaz olur...Dünya'nin en usta soförlerinin Türkiye'de oldugundan dolayi mi, yilda 10.000 e yakin canimizi kaybediyoruz?

Allah saklasin...
Egere usta soförlerimiz olmasa mazaallah neler olurdu, neler...
Degil mi?

Anadolu meydan muharebesi yasardik gibime geliyor...:D

Ayejj
31-03-2009, 16:58
Provokasyonlar siradanlasinca paranoyaklik anormal karsilanmamali.

Çok doğru söylüyorsunuz .Bu memlekette her olaya şüphe ile yaklaşmakta fayda var. Fakat bu olay bir suikast ise birde sebebi olmalı.Niçin bu insanlar bu zamanda böyle bir suikaste uğrasınlar?

ozgur_beyin
31-03-2009, 20:18
sevgili placebo ben ''öldürüldüğünü'' sanmıyorum çünkü önce böyle bir ölümün kime faydası olacağına bakmak lazım.

evrensel-insan
31-03-2009, 22:22
Saygideger arkadaslar;

Orasi, Turkiye. Heran, heryerde, herseyin olabilmesi; mumkunluk dahilindedir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
31-03-2009, 22:34
Bu yazıyı yazdığımda Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve beş kişiyi taşıyan helikopter bulunmuş, Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının vefat ettiği açıklanmıştı. "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun (Biz Allah'a aidiz ve (yine) O'na döneceğiz)!.."
Allah rahmet etsin, nur içinde yatsınlar.

Yazar bizim tefsirci ali abimi ?

Alıntıdaki paragraftan sonrasını okumaya gerek görmedim ..:eek:

Titan
01-04-2009, 19:03
Sonuçta kendi inandığı sistemin kurbanı olmuş.

mhmd
01-04-2009, 23:40
Kendi sistemini bir tarafa bırakıp, bu sitenin sistemine biraz dokunmak lazım.
Kulaktan dolma garip düşünce ya da inanışlar için yazacağımız bir şey yok.
Eyvallah.

Bu başlığın başından itibaren okuduk. Bir kişinin yazısı değerlendirilmiş.
Yazarın ismi dahi, bu yazıyı değerlendirilmez olarak işaretlenmiş!
Buna da eyvallah.

Bu kadar entrikanın döndüğü topraklarda olan olağanların dahi komplo olduğu tezlerine de eyvallah.

Daha sonraları şüphelenenler artmış, hem de Okyanusun öte tarafından. İrticacı, CIA ajanı, sulugöz, ABD uşağı vs. O zaten ülke düşmanı.
Tamam buna da eyvallah.

Ama elimizde reel kanıt varsa ne yapacağız?
İşte bu sitenin sistemi budur. Reel kanıt.
O zaman iki elimizin üstünde kellemiz düşüneceğiz.
112 telefon kayıtlarını bir kez daha okuyup, dinledikten sonra devam deriz herhalde...

niveru
01-04-2009, 23:58
reel kanit nedir ? , yazicioglu agirligi olan bir siyasetci degildi , mhp yi bolme yada alternatif olma pozisyonuda yoktu , 80 sonrasi ne ulkucu susurlukda ne kemalist ergenekonda faliyeti olmayan birisi , bildikleri gecmisde kalismis artik sir olmakdan cikis seyler.

askeri helikopterlerin bile ucmakda zorlandigi bir hava kosulunda teneke kutuyla gitmeye calisan , tipik dogulu aymazliginin kurbani olmustur .

mhmd
02-04-2009, 00:04
Yazımızı okumakta zorlandığınızı düşünüyoruz.
Lütfen sonuna kadar sabredin ve sonundaki reeli inceleyin.
İnceledikten sonra; tekrar yazabilir, soru sorabilir, sorulan sorulara cevap bulabilir ya da susma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Operatöre bağlanmak için lütfen bekleyin...

aydoe
02-04-2009, 00:09
Hay ağzına sağlık sevgili Niveru çok doğru yazmışsın.
Ama Heryerekon illaki olmalı bu işin içinde olmazsa, olmaz.
Boşuna ölmemiş olmalı değilmi ,öldürülmüş olması ona artı değer kazandırır.
Kazada ölmek kimse istemez ,maalesef kaza kaza değildir, kadere yazı olmanın neticesidir.
Aklı bilimi kullanamazsan ve araca dua edip binersen Allahın adaletine razı olacaksın.

niveru
02-04-2009, 00:23
mizah zekanin kivilcimidir ,uzerinize alinmayin sizin icin soylemiyorum genel manada ,

evet helikoptere sabotaj yapanlar ne olur olmaz diye 112 deki nobetci memurada aman biz bunlara suikast yapacagiz eger sag kalan olup da seni ararlarsa acik verme mi demisler !! bu mudur yani ,

bu helikopter ucan bir konserve kutusudur , abartili manada soylemiyorum , anadol araba gibi dusunun. Boyle bir havada yola devam etmeleri ise tam bir cilginlik , baskasinin bir sey yapmasina zaten gerek yok ,

Yapmalari gereken geri donmekdi ama anladigim kadari allah buyuktur deyip devam etmisler , normal bir ulkede pilotun o hava kosulunu gordugu an geri donmesi gerekirdi , o zaman bunlari konusuyor olmayacaktik

Yine tekrarliyorum yazicioglu ortadan kaldirilmasi gerekecek kadar agirlikli yada oneme sahip bir politikaci degildi. siz hissiyatinizla onu turkiyenin bahrina saplanmis hanceri cekip kurtaracak birisi olarak gorebilirsiniz ,

mhmd
02-04-2009, 00:39
Yaklaşık 5 saat öncesine kadar aynı düşüncelerimizi olduğunu söylemek anlamsız mı?
Ya da; bir sivrizekalının bir lafına da, -Yok daha neler. dememiz!!!
Kazanın ardından bu kadar zorlamalara karşı, -Hadi canım, pilotun dahi öldüğü böyle ölümcül bir kazaya da kılıf aranmaz ki.. diye düşüncemiz!!!
BBP Partisinden çıkan sızıntılara, -Ne kadar da önemliymiş şu sizin başkanınız. Sağken esamesi okunmuyordu, ölünce sırma saçlı badem gözlü mü oldu, diye içten içe haykırışımız.
Türk İstam dünyasının lideri sıfatlarıyla anılınca da bir hayli garipsemiştik. (Gerçi halen daha garipsemekteyiz ya neyse)

Ama dedik ya; bir sivri zekalının tek lafı. Ah o lafı...

Bu arada sizde üzerinize alınmayın. Başlık için yazıyoruz, yani genel manada.

ersay
02-04-2009, 01:32
muhsin yazıcıoğlunu hrant dink'in katili ogün samasat ve arkadaşları hedef göstermiştir.çünkü adamlar yargılanmak için mahkemeye çıkartılanlar mahkum bekleme yerinden durup dururken yazıcı oğluna selam ve sevgi iletmesini bana biraz düşündürücü gelmişti yazıcıoğlunu sanki kendisini teşvik ettiren oymuş gibi böyle bir hareket yapmasları birileri muhsin başkanı hedef göstermiş olabilr.dink olayında başkana bir şey yapamadılar ipini böyle çekmiş olabilirler.bir senaryo olabilir anlattıklarım. ama işte şüpecilik budur herhalde ama bu ülkede herşeyde şüpeci olmamak elde degil.yine bize birseneryo gösterdiler ama perdenin arkasındakiler veya perdenin arkasında olanlar yine bir sır olarak kalacak yinede bir insan olarak muhsin yazıcıoğlu sonsuzluga yolculuğunda bedeninin tabiyatla bütünleşip ötüken topraklarına savrulması dileğiyle.

vartor
02-04-2009, 02:37
irkci ve fasist biriymis diye duydum. Ipini cekerek ebediyen susturulmasi ancak ondan daha fasitlere yarayabilir, kendilerini ele vermesin diye temizlemis olamazlar mi? Bildim di mi? Valla zehir hafiye bile yaklasamaz bana:)
Herseyi planlayanlar,(her kimse bunlar) muhakkak havaya kar ve sis bombalari atip, helikopteri kaza yapmaga zorlamislardir. Ayrica hava sogutucusunun ayarini da dusurerek, besinin de donmalarina sepep olmuslardir.

mhmd
02-04-2009, 10:49
Dedik ya; reel kanıt haricinde başka değerlendirmelere girmek yersiz diye.
Devam da edelim o halde.
Birkaç kaynaktan okuduk, hatta dinledik bile. (Okumuş ve dinlemiş olmamızı da şu an için pek etik bulmamamıza rağmen!!!)

Hepsinde de konuşma metni aşağıda vereceğimiz şekliyleydi.

" 112 görevlisi : 112.
İsmail Güneş(İ.G): Ben İHA Muhabiri İsmail Güneş, helikopter ile düştük.
112 : Nerede? Neredesiniz?
İ.G : Bilmiyorum nerede olduğumuzu. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile birlikteydik.
112 : Neredesiniz?
İ.G : Hatırlamıyorum.
112 : Etrafınıza bakın, ne görüyorsunuz?
İ.G : Her taraf kar, sis. Her taraf sis.
112 : Helikopteri nereden kiraladınız?
İ.G: Bacağım kırık olduğu için konuşamıyorum. Erhan ağabey nereden çıkış yapmıştık. Çağlayancerit orada bir yerde düştük. Hangi yere düştüğümüzü hatırlamıyoruz, her taraf sis, göremiyorum. ... 35 00 benim numaram.
112 görevlisi: Telefonu kapatmayalım, yerinizi tespit etmeye çalışıyoruz.
İ.G : Kahramanmaraş`ın dağlarından, her taraf sis. göremiyorum.
112 görevlisi: Parti merkezinden kiminle görüşebiliriz, sizinle ilgili?
İ.G : Bilmiyorum, şarjım bitmek üzere. Alo. Biz nereye gidiyorduk? Yozgat tarafında bir yere gidiyorduk hanımefendi.
112 görevlisi: Kapatmayın yerinizi tespit etmeye çalışıyorlar.
İ.G : Erhan ağabey, nereden geldik, nereye gidiyoruz. Şu an Çağlayancerit`ten gelip, nereye gidiyoruz. Yozgat-Yerköy mü? Çağlayancerit`ten, Yozgat-Yerköy`e gidiyoruz. Burası çok soğuk. Alo. Yer tespit edemiyor musunuz?
112 görevlisi: Siz kapatmayın beyefendi telefonu.
İ.G : Hanımefendi şarjım bitecek.
112 görevlisi : Alo, Alo. İyi misiniz?
İ.G : Kötüyüm, ayağım kırık.
112 görevlisi: Şu anda siz helikopteri görebiliyor musun?
İ.G : Şu anda helikopterin içindeyim.
112 görevlisi: Alo. diğer beş kişi yanınızda değil mi şu anda? Size cevap verebiliyorlar mı?
İ.G : Diğerlerinden ses yok. Erhan ağabey, Erhan ağabey de ıhlayarak cevap veriyor. Alo, hanımefendi, yerimizi tespit edemediniz mi?
112 görevlisi: Şu anda emniyet bulmaya çalışıyor, sakin olun.
İ.G: Erhan ağabey, ıhlıyor sadece. Bende üşümeye başladım. Ben sakin olmaya çalışıyorum.
112 görevlisi: Sakin olmaya çalışın, tespit etmeye gayret ediyorlar.
İ.G: Muhsin Bey`i göremiyorum.
112 görevlisi: Aynı helikopter ile mi havalandınız?
İ.G: Evet. Ayağım çok kötü kırıldı. Ölende var herhalde. Bu arkadaş kim ya.
112 görevlisi: Ayağı kırık, yerinden kımıldayamıyorum. Emniyetle görüşüyorum.
İ.G: Alo, hanımefendi.
112 görevlisi: Açık kalsın telefon.
İ.G: Şarjım bitmek üzere. Benim numaramı görebiliyor musun?
112 görevlisi: Kapatmayalım, ulaşıyorlar, kapatmayalım numarayı. Sizin nereye gittiğinizi anladık. Yozgat-Yerköy`e gidiyoruz dediniz.
İ.G: Alo. Sakin olalım da şu anda donuyoruz burada, ayağım da kırık.
112 görevlisi: Kapatmayın, bir saniye.
İ.G: Alo. Erhan ağabey, Erhan ağabey. Sen kalkabiliyor musun yerinden? Hanımefendi.
112 görevlisi: Şarjınız bitinceye kadar açık kalsın, aramaya devam ediyorlar çünkü. Kapatmayın alo.
İ.G: Alo. Ayağım kırıldı.
112 görevlisi: Başka yerinizde kanama var mı?
İ.G: Gözükmüyor.
112 görevlisi: Kravatınız var mı? İp gibi kravat gibi bir şeye elinizi uzatabilir misiniz?
İ.G: Kravat yok. Şu anda gözükmüyor.
112 görevlisi: Polis ekipleri yerinizi bulmaya çalışıyor. Siz moralinizi yüksek tutun. Zaten sizin yerinizi tespit edecekler. Edemediler daha. Tespit etmeye devam ediyor.
İ.G: Herkes öldü herhalde.
112 görevlisi: Kanamadan dolayı sessiz kalmış olabilirler, endişe etmeyin, sizi kurtaracaklar.
İ.G: Erhan ağabey, Erhan ağabey. Kırık ayağımın altında, kaval kemiğinde. Kanama değil, kırıldı ya.
112 görevlisi: Alo, beyefendi. Şu anda bacağınızın durumu nasıl?
İ.G: Ağrıyor. Alo. Yeri tespit edemediniz mi? Donmaya başladım, üşümeye başladım. Üşüyorum. Tipi var. Helikopterin içine girdim. (İnleme sesleri) Buradakiler öldü herhalde ya. Erhan ağabey, Erhan ağabey. Yok. Kimseden ses gelmiyor, gelmiyor. Eyvah çok kötü.
112 görevlisi: Ayağınız sıkıştı mı?
İ.G: Evet. (inlemeler) Tespit edemediler mi ya. (inleme) Ayağımı oynatamıyorum.
112 görevlisi: Emniyet yerinizi tespit etmeye çalışıyor.
İ.G: Erhan ağabey. Ağabey bir kendine gelmeye çalış. Bak ben kendime gelmeye çalışıyorum. Yatıyor ıhlıyor.
112 görevlisi: Başka kimseden ses gelmiyor mu?
İ.G: Yok, yok. Çok kötü ayağım kırıldı. (İnleme) Hanımefendi hala bulamadınız mı yerimizi? Burada donacağız, diğer insanlar öldü herhalde. (İnleme sesleri) Ayağımı oynatamıyorum. Çok pis kırıldı ayağım. Yerimizi ne zaman tespit edeceksiniz hanımefendi."

Kaynak, http://www.tumgazeteler.com/?a=4869289

Esas sorum şu?
Bu metnin bir fazlası ya da eksiği ile yayın yapan kuruluş var mı?
Değerli iz sürücülere duyurulur...

Sn. Vartor,
Değerli ağabey, oralardan öyle gözükmesine bakmayın. Anadolu toprakları binlerce yılın ihanet, komplo, tuzak, riya, katliam mecrasıdır. Daha doğrusu insanın tarihi en iyi burada yazılmış. 15.000 km okuması zor olabilir. ;)
Hatırlatması bizden.

cigi
02-04-2009, 11:12
Türkiye'de olup biten herseye burnunu sokan evangelist usagi bir salya sümük imam efendi, bu olayi kurcalayin diye emir verdigi icin; birileri de kurcaliyor bu olayi.:D

http://haber.gazetevatan.com/Yazicioglu_kazasi_supheli_kurcalayin/230959/1/Gundem

Niveru teneke kutu diye cok güzel yazmis. Teknik acidan da salak bir teneke kutu idi.

Fakat Türkiye'de coooook usta pilotlarimiz var; bu teneke kutulari en kötü hava sartlarinda dahi ucurarak madalya sahibi olan gözleri kara kahramanlarimiz.

Bu salak tenek kutu ile sis, kar, ve tipi olan hava sartlarinda, sarp daglarin ve kayaliklarin oldugu rotayi secerek, bir madalya daha kazanmak istemisti ama olmadi.

Kurcalayin durun bakalim.

mhmd
02-04-2009, 11:25
Olay budur.
Teşekkürler...

Mesele anlaşılmıştır.
Mesele 1400 yıl öncenin çok güvenilir kayıtları inceden ipliğe aranabilir, kanıtlar bulunabilir, bu kanıtlar ile yargılara varılabilinir.
Ancaaak.
Henüz kanı donmamış olaylar için bir SALYA SÜMÜK işaretledi, SALAK TENEKE KUTU götürdü, GÖZÜ KARA pilotlar halt etti yargıları ile çözüm arayışları.

Biz devam edeceğiz.
Ne salya sümük, ne salak teneke kutu ne de gözü kara pilotların haltları, tek bir kanıtı açıklamaya yetmedi.

İkinci sorumuzu şu?
Birinci sorumuza bir ek ya da çıkarma yapılamıyor ise konuşmanın 5.30 dakikasında ancak açılan telefonun numarasına ulaşılabiliniyorken ve daha önceden karşı taraftan hiçbir sayısal açıklama yapılmamış iken 6.31 dakikada 112 acil operatörü helikopterde 5+1 kişinin olduğunu nasıl bildi?

sargon
02-04-2009, 12:36
cigi seni seviyorum, duygusal birisin, bu yüzden de tepkisel davraniyorsun. Ancak kullandigin dil beni o kadar irrite ediyor ki, daha ilk okuyusumda bir tepki duymama neden oluyor. Bu dili sen degil, senin tam karsi görüsündeki bir kisi kullanmis olsaydi, eminim tepkim ona karsi olurdu. Yani sirf kullandigin dilin basitligi, hamaseti ve hakaretamizligi yüzünden maca 1-0 yenik basliyorsun.

Bu dili "inanci bütün" insanlarda cok fazla görüyorum. Bir anlayisa fikirleri temelinde degil de inanc temelinde yaklasanlarda oluyor sanirim. Siteye küfürlerle saldiran, hakaret eden islamcilar bunun en güzel örnegi. Son yillarda Kemalistlerde de yayginlasmaya basladi. Kemalizme kutsal bir inanc olarak sarilanlarin sayisi o kadar yüksek ki, tabusuna basilinca agresiflesiyor insanlar.

Ikinci olarak da argüman sorunu oldugu görülüyor. Birileri bir seyi tartisma masasina yatiriyor. Buna karsilik olarak argüman temelinde degil de Fethullah emir verdi, o yüzden kurcaliyorsunuz demek de anlamsiz. Hem saldiri hem umursamazlik var yani. Erbakan da Susurluk oldugunda "glu glu dansi yapiyorlar" diyordu.

Artik bu saldirganligi, kiskirtmaciligi, hakareti birakalim da, dogru dürüst tartisma yapilabilsin.

pante
02-04-2009, 13:56
Birinci sorumuza bir ek ya da çıkarma yapılamıyor ise konuşmanın 5.30 dakikasında ancak açılan telefonun numarasına ulaşılabiliniyorken ve daha önceden karşı taraftan hiçbir sayısal açıklama yapılmamış iken 6.31 dakikada 112 acil operatörü helikopterde 5+1 kişinin olduğunu nasıl bildi?

Helikopter kazasının ardında Ergenekon vardır muhakkak. :)
O 112'deki görevli de Ergenekoncu olabilir.
Yoksa nereden bilecek helikopterde 6 kişinin olduğunu?
19 dk.lık konuşmanın tamamını vermeyip arada kırpmalar yapacak değiller ki o arada "Helikopterde kaç kişi vardı?" sorusu sorulmuş ve yanıtı alınmış olsun.
Kırptılarsa da neden kırpıyorlar?
Kırpanlar da Ergenekoncu olabilirler. :)
Enkazı bulan köylüler "Bizi dinlemediler, başka yerleri aradılar." demişler.
Bu da gösteriyor ki sağ çıkan olmasın istenmiş olabilir. ;)

http://www.kitleler.com/2009/03/muhsin-yazicioglu-helikopter-ergenekon.html

http://www.haberpusula.com/muhsin-yazicioglu-suikasti-ve-ergenekon-haberi-11451.html

cigi
02-04-2009, 14:11
Sevgili Sargon;

Bu dili özellikle kullaniyorum.Cünkü insanlar layik olduklari sekilde anilsin.Benim ülkemi parcalamak ve rejimi degistirip Iran gibi yapmak isteyenlerin takiyelerinin hepsini bilen ve canli olarak yasayan birisiyim. Bu adam kim oluyorda usaklik yaptigi yerden her gun gazetelerde ve her olayin icinde gündemde tutuluyor. Ardindan da ayni iddaalari burada okuyorum.

Hangi demokratik ve laik bir ülkede ayni sekilde bir olay olabilir?

Soruyorum sana ve herkese? Evet herkese soruyorum... öyle saga sola kivirmadan herkes eteklerinde ki taslarini döksünler.

Müslüman olmayan ve baska inanclara sahip olan insanlara yasama hakki tanimayanlar, yazilar ile dahi süsleme, allanma, pullanma taktiklerini kullanarak takiye yapanlara karsi mertce mücadele ediyorum.

Biz dinsizler demokratik olacagiz, yurdumuzu böldürmemek icin cirpinacagiz, kurani okuyup ögrenmek icin yillarca oturup kafa patlatacagiz, ondan sonra birileri gececek karsima ahkam kesecek... Yok öyle yagma.

Denemesi cok kolay, girin bakalim müslüman sitelerine neler oluyor. Neler geliyor baslariniza.

Sevgili sargon;

Ülkemin su anda yönetimde bulunan hükümeti, bizim gibi siteleri birak; din üzerine olan felsefi sitelere dahi erisim hakkini el altindan yasakliyor ve hackerlere dolayli kanallardan paralar verdirerek bu siteleri ortadan kaldirmaya calisiyorlar.

Bu sitelerin sayfalarinda neler yaziyor gördünüz mü? Herkese soruyorum ?

Evet bütün herkese soruyorum, özellikle de müslümanlik taslayan burada alli pullu yazilar yazanlara soruyorum ?

O sitelerda calisanlari da sizler müslüman ve vatansever saniyorsunuz degil mi?:D

Birisi bir kelime etsin bu konuda, gözünün icine sokacagim neyin ne oldugunu.

Sevgili sargon;

Eger bu bir yasama mücadelesi ve savasi ise; bizleri birer yok edilmesi gereken canlilar ve düsmanlar olarak görüp de, tanklar ve toplar ile saldiranlara ben cicek atmam. Bu kadar basit iste.

Dayatma hep dayatma.... Onlar gibi düsünürsek ve yasarsak ortalik süt liman olacak hala anlamiyorsun sevgili sargon.Bu da senin iyiliginden kaynaklaniyor.

Yok Muhsin baskanin ardindan, yok Muhsin baskan öldürüldü gibi basliklarda tartisma yapiliyor saniyorsun? ;)

Öldüyse öldü. Ne yapalim yani kader kismetmis iste.. Basbakan öyle dedi ya, simdi kendi caresizliklerini ve bazi seyleri örtbas etmek icin bir sürü dolaplar ceviriyorlar. Bunlarin hepsi bilincli yapiliyor sevgili sargon.

Hem sen niye güzel emeklerini ve calismalarini blogcu sayfasinda yaziyorsun? Kur kendine bir site Isvicre'de ve cik yeryüzüne...
Bakalim neler yapacaklar bu müslüman kardaslarimiz sana.;)

Sokaktaki yasamimizi müslümanlar ile hele esit bir hale getirelim, bak ben nasil bir dil ve uslup kulanacagim. Sag kalir ölmezsem bunu da kanitlarim.

Türkiye'de her konuyu cok iyi bilenler ordusu var artik. Fakat bu bilinenlerin nedense hep Türkiye sinirlari icinde gecerli oldugunu bilmiyorlar arkadaslarimiz.

Saygilar.

mhmd
02-04-2009, 14:48
Biz miyopuz, eyvallah da sizin de hipermetrop olduğunuz belirtmek lazım.
Soktuk burnumuzu bir olaya inmeye çabalıyoruz. Geneli kaçırdık.
O kadar genellediniz ki, burnunuzun dibindekini göremiyorsunuz.

Geçelim mi ülkemizdeki faili meçhul dosya sayısına?
Ya da faili meçhullerin kimliklerine?
Sağdan üç kişi çıkarsa soldan üçyüz kişi çıkar.

Demek ki; faşist maktüllü bir faili meçhul ile sosyalist maktüllü bir faili meçhul arasında fark yoktur, bir.
Caninin; ırkı, dili, dini, mezhebi, ülkesi, kurumu yoktur. Cani canidir, iki.
Hata var ise hatalı insan da vardır, üç.
Tüm kurum ve kuruluşlar bu hatalı insanlardan arındırılmalıdır, dört.

Dönelim mi bizim dosyaya?
Sağduyulu yazarlara lafımız yok.
Sorularımızı cevaplamak isteyen yazarlar buyursunlar.

Yazımızı verdikten sonra Sn. cigi'nin yazısını okuduk.
Gardınız anlaşılmıştır.
Hatanız ise gard aldığınız kişidir.

cigi
02-04-2009, 15:31
Biz miyopuz, eyvallah da sizin de hipermetrop olduğunuz belirtmek lazım.
Soktuk burnumuzu bir olaya inmeye çabalıyoruz. Geneli kaçırdık.
O kadar genellediniz ki, burnunuzun dibindekini göremiyorsunuz.

Siz?
.
Siz kac kisisiniz?
.
Ben tek basimayim; yazilarimda ve yasantimda...
.
Benim düsüncelerimin ne oldugunu bilmeden, eline aldin mühürü, vurdun damgayi.Tipik müslüman algilamasi. Kac kisi ile birlesipte yaziyorsun sen bu yazilari? Hep biz, biz,biz....
.
Kimsiniz siz?
.
Öyle fazla egilip bükülmeden, yasantinda nasil konusuyor isen ve nasil davraniyorsan ayni sekilde yaz...
.
Insan acar iki satir bir yazi okur bu adamin gardi düz mü, kontra mi, yoksa gardi var mi, yok mu diye...:)
.
Akilli bir pilot o havada, o teneke kutu ile asla, o daglarin üstünden ucmaz.
Daha bir cok teknik ayrintilar var fakat, ilk cümle komplo teorilerini cürütmeye yetiyor ve artiyor.
.
M.Y. pilotun kafasina, sakin silah dayamis olmasin? Mutlaka orada olmamiz gerekiyor diye...:D
.
Belinden silahi eksik etmezdi de rahmetli....

mhmd
02-04-2009, 15:52
Biz halkız!!! :(
Yok yok, biz Anadoluyuz!!! :eek:
Hmm, bu da değil, biz Yiğidolarız!!! :cool:
Yok bu hiç uymadı.
Türküz, doğruyuz, çalışkanız!!! :cool:
.
.

1 . Çokluk birinci kişiyi gösteren söz:
"Biz, Türkler, bütün tarihî hayatımızca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz!"- Atatürk.
2 . Bazen teklik birinci kişi zamiri "ben" yerine kullanılan bir söz:
"Biz kendisini aldığımız zaman vücudu pek ince idi."- H. R. Gürpınar.

Kaynak, http://www.tdk.org.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF05A79F 75456518CA

Aynı kaynakta iki farklı anlamı daha var lakin onların konumuzla uzaktan yakından hiçbir bağlantısı yok.

Bu açıklamadaki 2 numaralı şıkkı seçtik.

Yazılarımızda dalga geçilmemekte, görüntü birinci çoğul olsa da kullanımı hep birinci tekil şahıs olarak yapılmaktadır.

azınlık
02-04-2009, 15:55
Eger bu bir yasama mücadelesi ve savasi ise; bizleri birer yok edilmesi gereken canlilar ve düsmanlar olarak görüp de, tanklar ve toplar ile saldiranlara ben cicek atmam. Bu kadar basit iste.

Dayatma hep dayatma.... Onlar gibi düsünürsek ve yasarsak ortalik süt liman olacak hala anlamiyorsun sevgili sargon.Bu da senin iyiliginden kaynaklaniyor.

Bu konuda cigi'ye sonuna kadar katılıyorum.

Bugüne gelişimizin altında yatan, herkesi kendimiz gibi zannetmek ve her görüşe, dine, ıvır-zıvıra saygı ve sevgi ile yaklaşmaktır. Resmen beslediğimiz kargalar gözümüzü oymak istiyor.

Ya savaşacağız, ya düşeceğiz; şahsen ödün vermeyeceğim.

A.

placebo
02-04-2009, 16:10
Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmüş mü veya öldürülmemiş mi olmasının sadece bazı kirli işlerin ortaya dökülmesi açısından faydası vardır..Yoksa burada katillerle ve marjinal fikirlerle ortaya çıkan parti liderleri dahil hiç kimseye prim verilmez..Hemen Gard almak taraf olmak meraklısı bir milletiz vesselam..Bu konuyu açarken de,sitedeki öngörüsü yüksek ve bilgili gördüğüm arkadaşların yardımıyla gerçeğe ne kadar ulaşabiliriz ve ülkede neler oluyor belki bir yaklaşımda bulunabiliriz diye düşünmüştüm..

Olaylara nötr ve tarafsız olarak yaklaşıp gerçekleri çözmeye çalışmayı,birlikte öğrenmeyi,tartışmayı ne zaman öğreneceğiz..Bu ülkede yaşayanlar biziz ve neler döndüğünü anlamakta bizim hakkımızdır..Konunun açılma amacı budur..

Sevgiler

frodo
02-04-2009, 16:12
Komplo teorilerini severiz.

Bu olayda da komplo teorilerinin olmazsa olmazı bir sürü aydınlanmayan nokta var. Ya da "bizi" ikna etmediğini düşündüğümüz noktalar.

112 görevlisi hanım kızımız düşen araçta 1+5 kişi olduğunu nerden biliyordu ? Bu cümle ile can alıcı soru beynimizi komplo teorisine yöneltir sahi nerden biliyordu ?

Komplo teorisyeni beynimiz ipuçlarını değerlendirmeye başlar.

Komplocular helikopteri düşürecek düzeneği kurmuşlar ama kazadan canlı çıkması muhtemel kişilerin olabileceğini de hesap etmişlerdir. Bu nedenle K.Maraş 112'de bir eleman bulundururlar. Bu destek elemanın görevi canlı çıkması muhtemel kişileri oyalayıp ölüme göndermektir. Bir nevi silicidir yani. Bu eleman helikopterle ilgili yolcu sayısı v.b bilgilerle donatılmıştır. Bu nedenle aslında söylememesi gereken bir bilgiyi (yolcu sayısını) açık etmiştir. Tabi muhtemelen bu acemiliğinin cezasını çekecektir.

İHA muhabiriyle konuşan 112 doktorunun psikolojisi bozuldu

Tüm Türkiye'yi yasa boğan kazanın ardından 112 Acil Servis'i arayarak yardım isteyen ancak 5 gün sonra cesedi bulunan İsmail Güneş ile konuşan Kahramanmaraş 112 kontrol komuta merkezindeki kadın doktorun psikolojisinin bozulduğu ve tedavi gördüğöü ortaya çıktı.

İsmail Güneş'in, cep telefonu ile arayıp konuştuğu 112 Acil servis doktoru iki günlük psikolojik tedavi görmesinin ardından izne ayrıldı. Yaklaşık 20 dakika boyunca Kahramanmaraş 112 kontrol komuta merkezindeki kadın pratisyen Doktor N.Y. ile görüşen Güneş, çok üşüdüğünü, donmak üzere olduğunu söyleyip, yardım istemişti. Bu konuşmalar daha sonra medyada yer aldı.

YILLIK İZNE AYRILDI

İHA muhabiri ile yaklaşık 20 dakikalık yaptığı telefon konuşmasında yetersiz olduğu ve muhabirin şarjının bitmesine neden olduğu yönünde eleştirilerle karşı karşıya kalan ve vicdani rahatsızlık duyduğu öne sürülen pratisyen doktor yıllık izne ayrıldı.

Sabah

Tabi bu da aslında bir paravandır. Muhtemelen geçici olarak 112'ye yerleştirilen bu doktor süsü verilmiş elemanın izi kaybolacaktır. Doğal olarak atlantik ötesi külyutmaz tarikatın külyutmaz şeyhinin fetvası ile bu konu daha çok dillenecek ve işin ucu bırakılmayacaktır.

Bu arada neredeyse aziz ilan edilen M.Yazıcıoğlu'nun karanlık geçmişinden bir kınalı kuzu, bir imanlı anadolu yiğidi icat edilecektir.

Hatta cümle aralarında sürdürülen bir soruşturma ile ilgili "doğal olarak" çok fazla bilgi sahibi olduğu bunları ifşa etmesi muhtemel olduğu için ortadan kaldırıldığı hatırlatılacaktır.

Hrant'ın katilleriyle olan kafa karıştırıcı yakınlığı filan hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür kuralıyla hafızalardan silinecek aslında soruşturması sürdürülen kirli yapı dışında herkesin suçsuz ve günahsız olduğu bir kez daha beynimize nakşedilecektir.

Ama bir kez komploculuğu öğrenmeye başladıktan sonra durmak mümkün değil;

Bu komplo teorisi aslında bir başka komplo teorisinin parçası olamaz mı ?

Hani son dönemde sergilenen benim çetem daha demokrasi yanlısıdır o halde iyidir komplosunun ?

azınlık
02-04-2009, 16:16
Selamlar,

Bu işin bir suikast olduğunu düşünelim ...

Niye daha önce değil de şimdi oldu bu iş?

Yazıcıoğlu birilerinin ayağına basabilecek kadar önemli bir şahsiyet mi?

Bundan kim kazançlı çıktı?

Niye durup dururken Feto açıklama yaptı?

Fikri olan var mı?

A.

mhmd
02-04-2009, 16:26
Çok mu anlamsız sorularımız?
O halde soru sormayı bırakalım.
Bırakalım sorgulamayı ve sadece bize verilen cevaplara bakalım.

Hayır.
Sormaya devam.
Herşeye ve herkese rağmen soracağız.

112 görevlisi helikopterde 5+1 kişi olduğunu nereden biliyordu?

Diğerleri değil!
Sadece bu soruya takıldık. Çok mu taraf olduk? Zannetmiyoruz.
Mantıklı, bir cevabı mutlaka vardır.
Aldığımızda da; bu kazanın doğal sebepler ile gerçekleşmiş olduğunu anlar, ısrarımızı bitiririz.

cigi
02-04-2009, 17:06
Biz halkız!!! :(

Tek kisilik halk.:D

mhmd
02-04-2009, 17:08
:D :D :D
Varsın öyle olsun.
Çok kişilik sürüden iyidir.

vartor
02-04-2009, 18:07
112 görevlisi helikopterde 5+1 kişi olduğunu nereden biliyordu?
15000km oteden aklima ilk gelen cevap, 212 gorevlisi,yerel haberleri dinlemis, ve MY ve avanesinin 5 kisi olarak helikoptere bindigini veya binerek gidecegini duymustu.

azınlık
02-04-2009, 18:10
Bu arada merak ettim; bizim memlekette helikopterler ve küçük uçaklar sivil havacılık otoritesine rota ve seyir bilgisi vermek zorunda değil mi?

A.

frodo
02-04-2009, 18:18
Bu konu hakkında, 112 görevlisi nasıl bildi için bakılması gereken şey uçuş planıdır.

Uçuş planını en az şu belgeleri içermeliymiş:
"* uçak çağrı adı,
* yapılacak uçuşun türü (ifr veya vfr),
* uçağın modeli ve barındırdığı teçhizat,
* kalkış meydanı ve saati
* varış meydanı ve saati,
* iki tane yedek meydan,
* uçuş seviyesi,
* uçuş süresi,
* uçuş sürati,
* izlenecek rota,
* uçaktaki benzin miktarı ve bu miktar ile uçulabilecek süre,
* uçaktaki kişi sayısı,
* acil durum iletişimi için uçağın sahip olduğu telsiz türü, can yeleklerinin türü,
* uçağın karakteristik özellikleri, rengi, üzerindeki desenler,
* uçağı kullanan pilot,
* özel istek ve bilgiler
Uçuş planı, kalkış meydanında hava enformasyona pilot tarafından fakslanmalıdır. hava enformasyon, bu uçuş planını varış meydanına, yedek meydanlara, eurocontrole, yanlış hatırlamıyorsam bir de askeri birimlere iletir. askeri birimlere iletmesinin nedeni, tanımlanamayan bir aracın türk hava sahasında uçuşunu tanımlananları bildirerek tesbit etmek ve müdahale etmektir."

112 görevlisi ile İHA muhabirinin görüşmesinden anladığım kadarıyla K.Maraş 112 gelen çağrıyı anında ilgili birimlerle paylaşmış.

Şu linkten konuşmaların tamamı izlenebilir. Komplo teorisine konu olan cümle ilk görüşmenin sonlarına doğru gerçekleşiyor. Bu süre 112'ye gelen çağrının tüm birimlerle paylaşılması ve onlardaki biligilere sahip olunması için yeterli bir süre.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11292760.asp

Tüm bu konuşmalar ve geçen süre ortada iken buradan komplo üretmek ancak başka şeyleri örtmeye çalışan bir kafanın ürünü olabilir gibime geliyor.

cigi
02-04-2009, 18:22
Bu arada merak ettim; bizim memlekette helikopterler ve küçük uçaklar sivil havacılık otoritesine rota ve seyir bilgisi vermek zorunda değil mi?

A.

Sevgili azinlik;

Lütfen dur....:)

Biraz daha kivralansinlar... Öyle pat diye teknik konulara girilir mi?

Sevgili pante'nin vurguladigi gibi, bu olayin da ergenekona baglanmasini bekliyorum.:D

cigi
02-04-2009, 18:37
Sevgili frodo;

Noktayi koymus bile. O zaman sunlari aciklamakta fayda var.

Belki karakteristik özellikler icinde olabilir fakat pek sanmiyorum.

Bir de ucaklarda ve helikopterlerde cok özel bir aletin olmasi gerekiyor. adi Transponder. Bu alet devamli sinyal vererek, dost veya düsman olmadigini radarda izlettirir. Dolayisi ile bu aletin yardimi ile radarda ucan cisimler sürekli izlenir.

ABD iran ucagini, bu alet kapali oldugu icin vurmustu. Iran bu konuda hic bir hak iddaa edemedi.

Ayrica kaza anlarinda sürekli S.O.S sinyali verecek baska bir özel aletininde olmasi gerekir.

Bu aciklamalardan sonra komplo teorilerine devam edelim.

Saygilar.

pante
02-04-2009, 19:36
Sevgili pante'nin vurguladigi gibi, bu olayin da ergenekona baglanmasini bekliyorum.

Bağlandı bile sevgili Cigi.
Biraz önce Kanal D, Yazıcıoğlu-Ergenekon ilişkilerini anlatıyordu.
Belki diğer kanallar da vermiştir.
Meğer Yazıcıoğlu Ergenekon savcılarına belge , bilgi ulaştırıyormuş.
Meğer Yazıcıoğlu Ergenekon'un gizli tanığı sayılırmış..

azınlık
02-04-2009, 20:11
Uçuş planını en az şu belgeleri içermeliymiş:
"* uçak çağrı adı,
* yapılacak uçuşun türü (ifr veya vfr),
* uçağın modeli ve barındırdığı teçhizat,
* kalkış meydanı ve saati
* varış meydanı ve saati,
* iki tane yedek meydan,
* uçuş seviyesi,
* uçuş süresi,
* uçuş sürati,
* izlenecek rota,
* uçaktaki benzin miktarı ve bu miktar ile uçulabilecek süre,
* uçaktaki kişi sayısı,
* acil durum iletişimi için uçağın sahip olduğu telsiz türü, can yeleklerinin türü,
* uçağın karakteristik özellikleri, rengi, üzerindeki desenler,
* uçağı kullanan pilot,
* özel istek ve bilgiler
Uçuş planı, kalkış meydanında hava enformasyona pilot tarafından fakslanmalıdır. hava enformasyon, bu uçuş planını varış meydanına, yedek meydanlara, eurocontrole, yanlış hatırlamıyorsam bir de askeri birimlere iletir. askeri birimlere iletmesinin nedeni, tanımlanamayan bir aracın türk hava sahasında uçuşunu tanımlananları bildirerek tesbit etmek ve müdahale etmektir."

Eğer pilot böyle bir belge düzenlediyse mobil baz istasyonlarına ne gerek vardı? Tek baz istasyondan alınan veri ile rota yer tespiti için yeterli olurdu ...

A.

frodo
02-04-2009, 20:12
Mobil baz istasyonu koordinatların kesin hesaplanması için getirilmiş.

Uçuş planı olmadan uçmak mümkün değildir.

azınlık
02-04-2009, 20:13
Ancak (sanırım cigi söylemişti) pilotun özellikle kış aylarında yüksek irtifa uçuşunun helikopterler için çok tehlikeli olabileceğini adı gibi bilmesi gerekirdi. Bu anlamda cigi'nin "cahil cesareti" açıklaması akla yakın geliyor.

A.

azınlık
02-04-2009, 20:18
Mobil baz istasyonu koordinatların kesin hesaplanması için getirilmiş.

Uçuş planı olmadan uçmak mümkün değildir.

Tabi tek baz istasyonu ile yer tespiti yapılamaz. Çünkü alınan veri tek bir doğruyu işaret eder. O doğru üzerinde herhangi bir yer aranıyordur. Ama rota mevcutsa tek baz istasyonundan alınan verinin bu rota ile çakıştığı nokta yer konusunda gayet net fikir verebilir.

A.

frodo
02-04-2009, 20:26
Ya hava koşulları nedeniyle rotadan sapmışsa ?

cigi
02-04-2009, 21:05
Meğer Yazıcıoğlu Ergenekon savcılarına belge , bilgi ulaştırıyormuş.
Meğer Yazıcıoğlu Ergenekon'un gizli tanığı sayılırmış..

Sevgili pante;

Gazeteden okudum.Komplo teorilerinin neden üretildigi iyice aciga cikmaya basladi. U.S.A. yönünden gelen zirilti ve bu ziriltiyi yaymaya calisanlarin neler karistirdiklarinin hepsinden haberim var.

Sevgili sargon sanirim simdi beni anlamaya basliyacaktir.;)

Sevgiler.

dilaver
02-04-2009, 21:15
Sevgili sargon sanirim simdi beni anlamaya basliyacaktir.;)

sevgili cigi sargon'un seni anlayabilecegini hiç mi hiç zannetmiyorum. Çünkü o biraz da benim de hislerime tercüman olmuş ve aynı şekilde düşünen pek çok insan olduguna da eminim.

Alay, aşagılama ve seviye yitiminin hiç bir yerde hiç bir faydası olabilecegini zannetmiyorum. Ayrıca dinsizler olarak bakarsak şayet ülkede son derece azınlıkta oldugumuz kesin. Demek ki şiddete yönelik bir amacı temel alamayız. Ancak ve ancak iknayı temel alabiliriz.

İnsanları aşagılayarak ancak kendi egonuzu tatmin edebilirsiniz. Onları asla ikna edemezsiniz. Amaç kendini tatmin midir, yoksa ikna mıdır buna karar vermek gerekiyor.

Şayet mhmd arkadaşımızın çizgisini bilseydiniz, asla Yazıcıoglu ile aynı yerde olamayacagını bilirdiniz. O bu sitedeki inanaır kimligi ile var olan demokrat bir kişidir. Son olayla ilgili soruşturması ise tüm bunların dışında olması gerekir. Kendisi bir başlıkta o halde ben de komünistim diyebilecek kadar özverili biridir.

Şimdi Yazıcıoglu hakkındaki şüphelerde temel soru neden olmalıdır. Dogru ya burası bir kıyma makinası degil. Suikast ise bunun bir nedeni olmalı. ERgenekon tanıgı iddiasının geçerli olabilecegini zannetmiyorum. Bu da hurafe biraz. Ancak iddia edilebilir ve sorgulanabilir, bunda bir beis yok.

Burada sorgulamak amacıyla bulunmuyor muyuz. O halde bu ne şiddet ve bu ne celal.

saygılarımla

aydoe
02-04-2009, 22:41
Muhsin yazıcıoğlu Fetullah Gülen Hocaefendi hakkında ne dedi?

http://www.metacafe.com/watch/2397425//

Fetullah Gülen'in Muhsin Yazıcıoğlu İçin Verdiği Taziye Mesajı

Milli çizgisini inandığı şekilde mücadeleye dönüştürerek bir ömür o yolda yürüyüşünü sürdüren memleketimizin güzide evlatlarından, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi ve yol arkadaşlarının ahirete irtihalini öğrenmiş olmanın hüznü içindeyim.
Başta Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi olmak üzere beraber aynı kaderi paylaşan arkadaşlarına Cenab-ı Erhamürrahimin'den rahmet ve mağfiret niyaz eder, kıymetli eşi, ailesi, akrabaları, Büyük Birlik Partisi mensupları ve Türk-İslam âlemine taziyelerimi arz ederim.
M. Fethullah Gülen

Gülen “Kendisinin (Yazıcıoğlu) başına da dört-beş defa sürpriz trafik kazası gelmiş ve onları atlatmaya çalışmış. Bir yönüyle şüphelenmek lazım. Her şeyi kurcalamak lazım. Bu helikopter nasıldır ? Niye böyle bir şeye itildim, neden ille bununla götürülmek istendim ?” dedi.

Derdemez medya aynı söylemli yayına başladı, medyaya servis nerden medyayı kim yönlendiriyor düşünmek gerekli.

cigi
03-04-2009, 02:54
Bir konun altini kalinca cizmek istiyorum.

Hic kimse cikip da baska bir kisinin avukatligini üstlenmeye kalkmasin. Bunu cok net ve kesin yaziyorum. Bunu yaparken avukatliginizi yaptiginiz kisileri karsimda daha cok aciz duruma düsürdügünüzü unutmayin.

Kimseye küfür ve hakaret etmedikce istedigim gibi yazamayicaksam, bu panik ve yazilarimin arasina girerek uyari seklindeki aralara girmeyi anlamakta zorluk cekiyorum.

Tartismalarda istersem aptal olurum, istersem salak, istersem camiye giden bir müslüman, istersem okumus bir üniversite mezunu..... Bu hic kimseyi ilgilendirmez... Uyanin artik daldiginiz derin uykudan!!!

Yoksa bu sitede müslümanlari gizli koruma cemiyeti varda ben mi bilmiyorum? Herkes kendi sahsi tartismalarina, kendi fikirlerini savunmaya baksin.Benim sectigim üslubuma karsi tavir alan herkes bunu iyi düsünsün.

Hic kimse bana, yemegimi yedigim kasigimi hangi elimle tutmak gerektigini söylemek zorunda degildir. Üstelik bu insan Turan Dursun sitesine üye olmadan önce her üyenin yazilarini ve blogdaki yazilarini tek tek okumus ve analiz etmis isedir. Bu insan, insanlara destek vermek, onlar ile güc ve gönül birligi etmek icin bu siteye üye olarak hayatinin akis yönünü degistirmistir.

Yazdiklari, inanclari ve günlük yasantilari tam bir tezat teskil eden insanlar ile nasil tartisacagim ve yazi üslubum beni ilgilendirir. Kim ne düsünürse düsünsün.Kimsenin benim hakkimda düsündükleri beni ilgilendirmiyor.

sargon
03-04-2009, 09:52
cigi, burda kimsenin avukatligini yapmiyoruz. Sitede üslubun düzeyini yükseltmek ve tartismalarin saglikli yürümesini saglamak bizim görevimiz. Site tüzügünü dikkatle okumani öneririm.

4- Kişilik Hakları İhlallerine ve Hakaretlere Göz Yumulmayacaktır

a)Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz. Bu tür mesajlar yöneticiler tarafından silinecek, ifade tarzına göre gerekli görülürse disiplin cezası verilebilecektir.

Eğer yöneticilerin böyle bir müdahalede bulunmadığını, geciktiğini düşünüyorsanız, ilgili mesajın sağ üst kısmındaki kırmızı ünlem işaretine tıklarak "Mesaj Rapor Et" formunu doldurup gönderiniz. Böylece binlerce mesaj içinde yöneticinin ilgili mesajı arama sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz.

Sen Fethullah Gülen'e hakaret etme hakkini kendinde görürsün, öbürü Harun Yahya'yi bir digeri baskasini. Bosa tartisiyorsun. Kendi kendine haklar ve yetkiler veriyorsun. Haklarimiz site tüzügünde belirtilmistir, herkes buna uymakla yükümlüdür.

mhmd
03-04-2009, 10:32
Konu kişiselleşmiş.
Tarzımızın açılımı koruma, tarzların açılımı hakaret addedilmiş.
Yanlış değerlendirme.
Geçtik.
Döndük konumuza.

Sn. frodo'nun açılımı iyi oldu.
Uçaklar için bu prosedürlerin varlığı kabul edilir.
Ancak helikopter gibi pekçok yere inebilen, çok alçak irtifalarda uçabilen ve kısa menzilli araçlar için bu prosedürlerin uygulandığını da doğrulamak lazım.
Kaza kırım raporu gerçekten önemli.
Uçuş planı önemli.

Tam da kaza hakkında düşünmeye devam ederken ETÖ ile bağlantı yazıları aklımıza düştü.

Yok canım daha neler.
Ülkemizde 20 yıldır üstü kapalı bir savaş yaşamamaktadır.
30.000 insanını kaybetmemiştir.
25.000.000.000 Dolar harcamamıştır.
18.000 faili meçhul yoktur.
Nato üyesi değildir ülkemiz. Dolayısı ile natonun gölgeleri görülmez.
Din adına katliamlar olmamıştır.
Irk adına vahşetler yaşanmamıştır.
Siyaset adına iğrençlikler görülmez.
İdeolojik infazlar bilinmez.
20 Yıl önce, bizden 20 yıl gerideki ülkelerin, şimdi, bize 20 yıllık farkları hesap edilmez.
Halen çıkarılmakta olan asit kuyularındaki kemikler esasen Darvinin bulamadığı ara formlara aittir bilinmez.
.
.
Tüm bunlar güzelim ülkemde olmadı, olmuyor, olmayacaktır.
Haa sizin hatırladığınız bir yerde olmuş.
EYİKRÜT memleketinde oluyor böyle şeyler. Orası da zaten dünyamız üzerinde değil, AYNÜD gezegeninde...

Onu ona bağlama, salya sümüğe bakma, ABD yönlendirmesidir inanma, gulu gulu dansı yapıyor bakma, mumsöndü ediyorlar değerlendirme, faşisttir .ittiret, komünisttir gebersin, vatan hainidir soyulsun, Madem ki Ermedir, katledilmelidir, Göbeğini kaşıyan adamın oyu ile %100 gelseler ne olur, Bir Türk dünyaya bedeldir, Her Şey Vatan İçin, Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır........
Yeteeeer.

Ben insanım, insanca yaşamak istiyorum.

frodo
03-04-2009, 11:04
Sevgili mhmmd sanıyorum sadece uçaklar için değil uçan tüm araçlar için uçuş planı zorunluluğu vardır. Herhangi bir helikopter kiralama şirketinden bu bilgi teyid edilebilir.

Türkiye'nin karanlık bir geçmişi olduğu doğrudur. Ama bu karanlık geçmişin son 30 yılına damga vuran en önemli aktörlerden birisi de bu başlıkta konu edinilen merhum ve ait olduğu ideolojidir.

Türkiye'nin bu dönemle hesaplaşması güçlü bir demokrasi hareketi ile mümkündür. Oysa şu dönemde yapılan bu türden bir hesaplaşma değil sürdürülen iktidar olma kavgasıdır.

Bunun ipuçları yeterince vardır. Bu başlıkta tartışılan kişi üzerinden yapılan konumlanma bile son derece belirgin biçimde iktidar kavgasının izlerini taşımaktadır.

M.Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül öncesinde çok fazla kişinin katledilmesinde önemli rol üstlendiği düşünülür ve bunun ikna edici kanıtları kör gözle bakılmıyorsa bol miktarda mevcuttur. Hal bu iken M.Yazıcıoğlu kınalı kuzu, ermiş, anadolu yiğidi olarak lanse edilmektedir. Kimler tarafından ? Türkiyenin karanlık geçmişi ile hesaplaşma iddiasında bulunanlar tarafından.

Burada ısrarla üzerinde durduğum tarafgirlik ortaya çıkıyor. Görülüyor ki hesaplaşmak istedikleri "ötekilerin" kirli geçmişidir. O zaman bu yönlendirilmiş bir savaştan başka bir şey değildir. Bu hesaplaşmadan halkın yararına sonuç çıkmaz. Bu hesaplaşma eski ile yeni çete arasındaki kirli bir iktidar kavgasıdır.

mhmd
03-04-2009, 11:24
Sn. frodo,

Dediklerinize katılmamak imkansız.
Katılmak da insanı ikileme sokmakta.
Evet iki çetenin, yer kapma savaşı yaşanmaktadır, yaşanmasına da ortada da bombalar, eylem planları, kirli banka hesapları, anayasa dışı mihraklar, yer altından kemikler fışkırmakta.
Kriminal olayların tarafgirliği olur mu?

frodo
03-04-2009, 11:40
Oluyor. Hem de son derece net biçimde. Kriminal olaylarla hesaplaşacaksak sanık sandelyesine baştan oturtulmaları gereken kişiler ermiş ilan edilerek. Benden olan iyidir diyerek.

mhmd
03-04-2009, 11:43
Olmalı mı?

Olan zaten sizin yazdığınız şekliyledir Sn. frodo. Ancak sorumuz ideali nedir şeklindeydi.

frodo
03-04-2009, 11:56
İdeali elleri gerçekten temiz olanların halkın çıkarları doğrultusunda tüm kirlilikle hesaplaşmasıdır.

Başta 12 Eylül olmak üzere Gladio ve derin devlet halka karşı işlediği suçlardan hesap vermelidir.

Denebilir ki şimdi yapılan bu değil mi ?

Bu noktada -sadece ve sadece iddianameye dayanarak söylüyorum- şaşkınlar yığınının
telefon trafiği ile ülkemizi kararttığına inanmamız bekleniyor.

Eğer derin devlet bu şaşkınlar ordusuysa söylenecek tek şey var: Örtki ölem !!!

mhmd
03-04-2009, 12:21
Temizlenmek bu kadar güç mü?

Adil toplumlarda bu arındırma işlemi yargı tarafından yapılmaktadır.
Ülkemizdeki yargıdan niçin temiz el olarak bahsetmiyoruz?

sargon
03-04-2009, 12:59
İdeali elleri gerçekten temiz olanların halkın çıkarları doğrultusunda tüm kirlilikle hesaplaşmasıdır.

Başta 12 Eylül olmak üzere Gladio ve derin devlet halka karşı işlediği suçlardan hesap vermelidir.

Denebilir ki şimdi yapılan bu değil mi ?

Bu noktada -sadece ve sadece iddianameye dayanarak söylüyorum- şaşkınlar yığınının
telefon trafiği ile ülkemizi kararttığına inanmamız bekleniyor.

Eğer derin devlet bu şaşkınlar ordusuysa söylenecek tek şey var: Örtki ölem !!!

Bu hicbir zaman gerceklesmeyecek bir hayal, yani dedigin gibi bir ideal. Peki elleri temiz olan yoksa ne yapacagiz? Dinciler ulusalcilarin suclarini cikarinca bunlar olmadi, ulusalcilar dincilerin foyalarini cikarinca bunlar da olmadi, biz temiz olanlari bekliyoruz mu diyecegiz.

Avrupa'da demokrasi nasil gelisti? Farkli gücler varliklarini sürdürebildikleri icin. Tek sesli toplumda, tek iktidarli toplumda demokrasi gelismiyor. Eger bugün iktidara komünistler gelse ve tek güc olsalar, yine demokrasi gelismeyecektir. Tarih bunun örnekleriyle dolu. Bu yüzden Ergenekon davasi da Deniz Feneri davasi da iyi davalardir. Keske daha fazlasi da ciksa. Keske rakip gücler birbirine daha fazla girse de, biz de bunu demokrasiyi gelistirmek adina daha cok kullanabilsek, devletin icinde neler döndügünü daha cok sergileyebilsek. "Temiz eller" yok diye beklemek yerine, kirlileri alabildigine sergilemek lazim.

azınlık
03-04-2009, 13:02
M.Yazıcıoğlu kınalı kuzu, ermiş, anadolu yiğidi olarak lanse edilmektedir. Kimler tarafından ? Türkiyenin karanlık geçmişi ile hesaplaşma iddiasında bulunanlar tarafından.

Bir büyüğümüz ne derdi ... "bana 'sağcılar cinayet işliyor' dedirtemezsiniz"

A.

azınlık
03-04-2009, 13:05
"Temiz eller" yok diye beklemek yerine, kirlileri alabildigine sergilemek lazim.

Ama nasıl? Dedikoduları iddianamelere koyarak mı?

Ergenekon'a muhalefet eden hiçbir aydının delilleri ile ispatlanmış bir suçlamaya itirazı olacağını sanmıyorum; en azından benim olmaz (bu arada kendimi de aydın sınıfına koymuş oldum - he he).

A.

frodo
03-04-2009, 13:20
İşte bu nokta önemli sevgili sargon.

Ergenekon davası en azından bir ayağı ile önemlidir. Derin devlet içerisinde var olan ve bir biçimde hesap sorulamaz konumunda olanların ipliği pazara çıkarılacak deşifre edilecek ve yargılanacaktır.

Peki bu işi yapanların yerine neyi ikame ettiklerine bakmanın sakıncası var mı ?

Ayrıldığımız nokta tam da burası. Çünkü bu ayırım "yarınımız" için önemlidir.

Eğer bir klik, halkın ve demokrasinin zararına çalışan bir klik yok ediliyorsa buna karşı çıkmanın mantığı yoktur. Ama ipteki cambazı gösterip birileri farklı tezgahlar kurma peşinde ise ikisine de karşı uyanık olun demenin suçlanması niye ?

Bak bu başlıkta örneği var.

M.Yazıcıoğlu'nun dramatik ölümü ardından üretilen komplo teorileri neyi hedefliyor ?

azınlık
03-04-2009, 13:40
Türkiye'nin ... karanlık geçmişin son 30 yılına damga vuran en önemli aktörlerden birisi de bu başlıkta konu edinilen merhum ve ait olduğu ideolojidir.

Danışmanı anlatıyor:

http://www.heddam.com/index.asp?H=9821

A.

frodo
03-04-2009, 13:48
Bu gün gazetesinin değerlendirmesi ;

Amaçlar:

Ergenekonun 2. İddianamesinin açıklandığı güne denk getirilerek (kazanın olduğu gün iddianamenin açıklanması için geçen 15 günlük sürenin sonu idi.) iddianameyi 2. plana itmek. Böylece haftalarca televizyon kanallarında ETO yerine kaza konuşulacaktı. Başardılar.

ETÖ iddianamesinin TV lerde çıkmasıyla AKP nin oylarının artacağı korkusu hâkimdi. Bunu kırmak istediler. Başardılar.

Kaza yerinin seçimlerden sonrasına kadar bulunamaması planlanmıştı. Ama kazadan yaralı olarak önce kurtulan İHA muhabirinin telefon açması kısmen planları bozdu. Hesaplara göre, kimse kazadan kurtulamayacaktı. (Sonuçta öyle oldu ama…) Böylece kaza yerine seçim sonrasına kadar ulaşılamayacak böylece hükümet en ağır şekilde yıpratılacaktı. (TV lerde çıkan ilk haberlere bakıldığında bu rahatlıkla görülebilir.) Bunda kısmen başarılı oldular, ama tam olarak planları tutmadı.

Türkiyedeki provakatif eylemlerde BBP gençlerini kullanmak istediler ama Muhsin Yazıcıoğlu hep engelledi, bu yüzden onu ortadan kaldırmak istediler. Başardılar.

BBP de başa ETÖ ye yakın bir ismi geçirmek için Muhsin Yazıcıoğlunu öldürdüler. Şimdi BBP nin başına geçecek kişiye DİKKAT…

ETÖ iddianamesinde de geçtiği üzere, İsrailin elinde uçakları, helikopterleri düşürebilecek gemileri batırabilecek bir sistemin olduğundan bahsediliyor. Muhsin Yazıoğlu’nun helikopterinin düşürülmesiyle o günlerde seçim bölgelerine helikopterle giden Başbakana bir mesaj verilmek istendi. Başardılar.

Sonuç olarak Muhsin Yazıoğlu’nun öldürülmesi İsrail merkezli Ergenekon yapılanmasının büyük bir planıydı.

azınlık
03-04-2009, 14:00
Yazıcıoğlu'nun daha önceki gezilerinde helikopter kullanıp kullanmadığını, kullanmadıysa bu kez neden böyle bir karar aldığını, ve helikopterin kim tarafından kiralanıp, ücretinin kim tarafından ödendiğini biliyor muyuz?

Bu bilgilere ulaşmak mümkün mü acaba?

A.

frodo
03-04-2009, 14:05
Gözden kaçmış bir yalanlama:

BU TİP İDDİALARI ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ

BBP yönetimi, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ergenekon savcılarına bilgi ve belge verdiği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını bildirdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, bu tip iddiaları şiddetle reddettiklerini belirtti.

BBP'nin merhum Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun ölümünden önce Ergenekon davasıyla ilgili bilgi verdiği iddiaları üzerine BBP Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Yazıcıoğlu hakkındaki Ergenekon iddialarında haber kaynağı belirtilmediğine işaret eden Şanverdi, "Haberin doğruluğu da teyit edilmemiş. Sadece bir iddiadan hareket edilmiştir. Büyük Birlik Partisi olarak, genel başkanımızı bu tip olaylar içinde gösterme çabalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz." dedi.

İddiaların araştırılması konusunda suç duyurusunda bulunduklarını belirten Şanverdi, Ergenekon savcılarının da Yazıcıoğlu hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapmasını beklediklerini aktardı.

Kanal D bu akşam ana haber bülteninde Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ergenekon davasında gizli tanık olduğunu iddia etmişti.

sargon
03-04-2009, 14:10
Peki bu işi yapanların yerine neyi ikame ettiklerine bakmanın sakıncası var mı ?

Ayrıldığımız nokta tam da burası. Çünkü bu ayırım "yarınımız" için önemlidir.

Neden ayriliyoruz? Ben bu olayin iki ideoloji arasinda savas oldugunu düsünmüyorum. Ulusalcilar yerine ordu (askeri bürokrasi), islamcilar yerine de burjuvazinin (basta medyanin) ve sivil bürokrasinin bir kesimi dersek daha acik olur. Bu catismadan taraflardan birinin yerine digerinin konulmasinin cikacagini öngörüyorsun. Bence bu yanlis bir öngörü. Böyle birsey Türkiye'nin ve Osmanli'nin son 100-150 yillik tarihinde yok. Geleneksel askeri bürokrasi kolay kolay yerinden edilemez, ancak zayiflatilabilir. Bugün olan da budur. En azindan artik ordu tartisilabilir hale geldi, tabu olmaktan cikmaya basladi. Bu iyi bir gelismedir. Ulkemizde demokrasinin gelisebilmesi icin ordunun tartisilabilir olmasi gerekiyordu. Islamcilarin askeri bürokrasiyi ele gecireceginden mi korkuyorsun? Bu su anda olanaksiz birsey. Buna ne onlar niyetlidir ne de ABD'nin böyle bir talebi var.

cigi
03-04-2009, 14:12
Bu tesadüfü kaza ile birlikte, bazi insanlarin pacalari tutustu. Bu komplo teorilerini üreterek insanlarin akillarini karistiriyorlar.

02 Nisan 2009 aksami NTV de bu konu hakkinda bir program izledim. Kezban Hatemi' nin konusmasini izledikten sonra artik devamini izlemeye gerek dahi duymadim.

M.Y nin bazi kisiler ile birlikte bir toplanti yapmak istedigi ve bu kisilerin isimleri ortaya cikti.:)

Millete komplo kuranlarin foyalari ortaya ciktigi icin simdi oraya buraya deneme salvo atislari yapiyorlar. Istedikleri kadar yapsinlar asla bu kazayi bir baskasinin üstüne yikamazlar.

Kezban Hatemi,ciktigi tv kanallarinda bir hukukcu olarak konusuyor. Peki sizce dogrularimi konusuyor? Islam adina da konusuyor.:)

Türkiye'de bulunan insanlar bazi konulari anlamakta zorluk cekiyorlar. Sn. Kezban Hatemi bu konusmalari yaparken bir cok hukuk kurallarini cigniyor.
Bunu da bilerek yapiyor. Ben bunlari aci bir tebessüm ile izliyorum.

Insanlarimizin cogu: vay be demokratik müslüman avukata bak helal olsun sana.... Diyorlar.:confused:

Isimiz gercekten zor.

azınlık
03-04-2009, 14:37
Ulkemizde demokrasinin gelisebilmesi icin ordunun tartisilabilir olmasi gerekiyordu.

Kim tarafından ve nasıl tartışıldığı da önemli bence.

Islamcilarin askeri bürokrasiyi ele gecireceginden mi korkuyorsun? Bu su anda olanaksiz birsey. Buna ne onlar niyetlidir ne de ABD'nin böyle bir talebi var.

Valla ben korkuyorum. Madem böyle bir niyet yok neden F-tipi askeri personel yetiştiriyorlar? Dincilerin ABD'den bağımsız bir gündemi de mevcut, ve esas önemli olan bu gizli gündem.

20 yıl önce "bu adamlar güçleniyor, dikkat etmek lazım" dediğimizde herkes gülüyordu.

A.

sargon
03-04-2009, 14:46
"F-tipi askeri personel" nedir? (F tiplerine giki cikmayan insanlar sürekli F tipi ile ilgili sözcükler türetiyorlar. Bir defa da önce su F tipleri kapatilsin dense yahu.)

ABD kabul etmemisse bu ülkede kimse iktidara gelemez, gelirse de uzun süre kalamaz. Ulusalcisi da islamcisi da böyledir. O yüzden islamcilarin yada ulusalcilarin ABD'den bagimsiz gündemlerinin fazla önemi yok. O gündemlerin hepsi iktidar yolunda bogulur gider.

frodo
03-04-2009, 14:47
Sorunumuz giderek netleşiyor sevgili sargon.

Liberal bakışın bence Türkiye'yi okuma konusunda temelde bir yanlışı var. Bu yanlış onlara
tuhaf yol arkadaşlıkları hediye ediyor.

AKP ve temsil ettiği ideolojinin demokrasi yanlısı olduğunu düşünmek ve ona böyle bir misyon yüklemek yanlıştır. Şimdi bildik BOP'tan filan bahsedecek değilim. Bunun ne sana
ne de bana katkısı olmaz.

Amerika'nın beklentileri ve istekleri konusunda üstü kapalı mesajların olduğu ilginç bir söyleşiyi daha yeni açtım. İstersen oraya bir göz at:

Atlantik Ötesinden Bir Bakış (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9370)

Belki uzakta olduğun için Türkiye'de nasıl bir cemaat, tarikat cenneti kurulmaya çalışıldığından, eğitimin nasıl dinsel içerikle doldurulmaya çalışıldığından habersiz olman doğal. Ama islami bir ideolojiye dayanan bir yapılanmanın demokratik olamayacağını bilecek kadar islam ve dinsel felsefeye yakınsın.

sargon
03-04-2009, 15:28
Bu yazdiklarindan söylediklerimin anlasilmamis oldugunu anliyorum. Benle tartistigina emin misin?

vartor
03-04-2009, 17:00
Yazilanlari okudukca mhmd'e hak vermemek mumkun degil. Demek 15000 km oteden bakinca detaylar gorunmuyormus:)

azınlık
03-04-2009, 17:09
"F-tipi askeri personel" nedir? (F tiplerine giki cikmayan insanlar sürekli F tipi ile ilgili sözcükler türetiyorlar. Bir defa da önce su F tipleri kapatilsin dense yahu.)

F-TİPLERİ KAPATILSIN! Oldu mu?

Askeri personel: TSK bünyesinde görev yapan askeri-sivil personelin tümü. Bunlar arasında Fetullahçı yapılanma yok mu?

ABD kabul etmemisse bu ülkede kimse iktidara gelemez, gelirse de uzun süre kalamaz.

İran için de öyle düşünülüyordu ...

A.

sargon
03-04-2009, 17:33
Askeri personelin hepsi zaten F-tipidir. Cok iyi biliyorum. Askerlik böyle adam gerektirir. Fethullahci demeyelim, daha genel yapip islamci diyelim. Bence cok azdir. Bizdeki ordu, resmi ideolojiye o kadar bagli bir kurumdur ki, bu ideolojiden saptigi tespit edilenler düzenli olarak ordudan atilirlar. Sanirim dünyanin baska bir ülkesinde böyle bir uygulama yoktur. Asker olacak kisinin ailesine bakilir, soyuna sopuna bakilir. Ince ince elekten gecirilir, sonra da yillarca bu siki kontrol devam eder. Bundan daha ala F-tipi personel mi olur?

(F tiplerinin kapatilmasini istemis olmani samimi saydim. Umarim bundan sonra F tiplerine karsi acilan kampanyalara da destek verir, destek istersin.)

Iran devrimi öncesindeki Iran ile bugünkü Türkiye arasinda hicbir benzerlik yoktur.

azınlık
03-04-2009, 17:57
F tiplerinin kapatilmasini istemis olmani samimi saydim. Umarim bundan sonra F tiplerine karsi acilan kampanyalara da destek verir, destek istersin.

Iran devrimi öncesindeki Iran ile bugünkü Türkiye arasinda hicbir benzerlik yoktur.

Tabi ki samimiyim. Kampanyalarda (forumdaki) sesimin çıkmaması söyleyeceklerimin zaten söylenmiş olmasındandır.

Benzerlik şart değil, sonuçta hesap tutmamıştır. Şu anda dincileri süregelen şeriatçı darbeyi açıktan telaffuz etmekten alıkoyan çok az şey var ve bunlardan biri henüz ekonomik olarak yeterli büyüklükte olamamalarıdır.

A.

pante
03-04-2009, 19:39
Daha ilk anda muhabirden Muhsin Yazıcıoğlunun parçalanarak öldüğü haberi alınmış. Hem İHA hem de BBP bunu biliyormuş. Ama günlerce umut pompaladılar.

Bu arada Emniyet, muhabirin kamera kayıtlarına el koymuş.
Acaba kayıtlarda ne vardı?
Kazadan sonra parçalanmış cesetlerin resimleri nedeniyle el konulmuş olabilir.

Muhabir, kurtulmak için 4 kişinin ceketin-paltosunu giymiş.
Demek ki kanaması olmasa hayatta kalabilirdi.

evrensel-insan
03-04-2009, 19:51
Saygideger arkadaslar;

Yazıcıoğlu Suikaste mi Kurban Gitti? Yazıcı uyumlu sayfa Büyük Birlik Partisi genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Sivas'a giderken Kahramanmaraş'ta helikopterinin düşmesi sonucu hayatının kaybetmesi yeni bir iddiayı da beraberinde getirdi. Dizüstü bilgisayarının çalınması, Kayseri valisinin kazanın hemen ardından "yaralı olarak bulundu hastaneye götürülüyor" açıklaması ve sürekli tehdit alması Yazıcıoğlu'nun suikaste kurban gitmiş olabileceği ihtimalini doğurdu. İşte korkunç kazadan akıllarda kalan soru işaretleri.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Büyük Birlik Partisi'nin kiraladığı helikopter düşmüş, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu dahil kazadan kurtulan olmamıştı. Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan bu helikopter kazasının sır perdesi hala çözülemedi.

Büyük Birlik Partisi İstanbul il başkanı Kazım Ayaydın'a göre Yazıcıoğlu sürekli tehdit alıyordu. Alınan tehditlerle beraber kaza öncesi ve sonrasında yaşananlar, akıllara Muhsin Yazıcıoğlu suikate mi kurban gitti sorusunu getiriyor.

Kimi partililere göre helikopterin düşmesi kaza değil suikast. Dayanak olaraksa, Yazıcıoğlu'nun olaydan kısa bir süre önce evinde bulunan dizüstü bilgisayarının çalınması ve içindeki bilgilerin kopyalanması gösteriliyor. Bir diğer şüphe ise Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin açıklamaları. Bilici olay günü Yazıcıoğlu bulundu, şuuru açık, hastaneye ulaştırılıyor, açıklamasını yapmış bu nedenle de kurtarma çalışmaları yavaşlatılmıştı. Vali bu bilgiye nereden sahip olmuştu ve niçin böyle bir açıklama yaptı.

Diğer bir neden ise Yazıcıoğlu'nun son 2 yılda 4 büyük trafik kazası geçirmesi.

Tüm bunlara birde her helikopterde bulunması zorunlu olan yer bildiren elt cihazının olmaması veya çalışmaması eklenince akılllara acaba sorusu geliyor.
03 Nisan 2009 / 11:17-KANAL B HABER

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
03-04-2009, 20:07
Kimi partililere göre helikopterin düşmesi kaza değil suikast. Dayanak olaraksa, Yazıcıoğlu'nun olaydan kısa bir süre önce evinde bulunan dizüstü bilgisayarının çalınması ve içindeki bilgilerin kopyalanması gösteriliyor.

Bu dizüstü bilgisayarın çalınması ile Yazıcıoğlu'nun aşağıdaki isimlerle olan gizli ilişkisini biraraya getirip komplo teorisine güç katalım.

Ahmet Altan, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Baskın Oran, Oral Çalışlar, Mümtazer Türköne, Fehmi Koru, Murat Belge, Ali Bayramoğlu, Rıza Türmen, Nuray Mert, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Etyen Mahçupyan, Fuat Keyman, Elçin Macar, Ali Bulaç, Şahin Alpay, Nazlı Ilıcak, Kezban Hatemi.

Bu isimler size neyi hatırlatıyor?
Bu isimlerle Yazıcıoğlu'nun ne ilişkisi olabilir?

azınlık
03-04-2009, 21:10
Ahmet Altan, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Baskın Oran, Oral Çalışlar, Mümtazer Türköne, Fehmi Koru, Murat Belge, Ali Bayramoğlu, Rıza Türmen, Nuray Mert, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Etyen Mahçupyan, Fuat Keyman, Elçin Macar, Ali Bulaç, Şahin Alpay, Nazlı Ilıcak, Kezban Hatemi.

...

Bu isimlerle Yazıcıoğlu'nun ne ilişkisi olabilir?

Hepsi aynı kaba pislediğine göre bir ilişkileri vardır, belki de keramet kaptadır :confused:

Kimi partililere göre helikopterin düşmesi kaza değil suikast. Dayanak olaraksa, Yazıcıoğlu'nun olaydan kısa bir süre önce evinde bulunan dizüstü bilgisayarının çalınması ve içindeki bilgilerin kopyalanması gösteriliyor.

Madem bilgisayarda seyahat planı vardı ve madem kendisi tehdit mesajları alıyordu niye planını değiştirmedi?

Bir diğer şüphe ise Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin açıklamaları. Bilici olay günü Yazıcıoğlu bulundu, şuuru açık, hastaneye ulaştırılıyor, açıklamasını yapmış bu nedenle de kurtarma çalışmaları yavaşlatılmıştı. Vali bu bilgiye nereden sahip olmuştu ve niçin böyle bir açıklama yaptı.

Açıklamayı niye Kayseri valisi yaptı? Kayseri'nin bölge ile alakası ne? Bir alakası yoksa valinin alakası var demektir. Bir süredir yerel kamu yöneticilerinin AKP çalışanı gibi davranması Kayseri valisi hakkında da soru işaretleri doğurmuyor mu?

A.

Titan
04-04-2009, 16:01
Kendi sistemini bir tarafa bırakıp, bu sitenin sistemine biraz dokunmak lazım.Kulaktan dolma garip düşünce ya da inanışlar için yazacağımız bir şey yok.
Eyvallah.

mhmd,
Kısa yazdığım için yanlış anlaşılma olabilir, ben sadece Ali Bulaç'ın bu kaza hakkında yaptığı yorumların (kanıt olmasa bile) Yazıcıoğlu'nun inandığı ve hizmet ettiği sistemin sonucu için görüş belirttim, kazaya ilişkin herhangi bir görüş belirtmedim, zaten placebo da burada kanıtlardan değil, tahminlerden fikir yürütülmesi için açmış başlığı.

Ülkenin 50 yıllık tarihsel gelişimine bakılırsa, meydana gelen olaylar ve suikastlerin kaç tanesi sonuçlanmıştır, sonuçlanan olayların kaç tanesinde verilen cezalar hakedilmişti, bence bu olayda sürünceme de kalacak.

Helikopter ile ilgili uzman bir pilotla yapılan röportaj da; pilot, helikopterin eski model olmasına rağmen her türlü hava şartlarında sağlamlığı ve güvenirliğini kanıtlamış bir araç olduğunu söylemişti.

SadeceAteist
04-04-2009, 16:28
Fethullah Gülen dediyse vardır bir bildiği, sümme haşa o bilmeden konuşmaz...

Yahu bu adamı kim ne diye öldürsün? Keşke ölmeseydi, ölmesine bir açıdan üzüldüm. Çünkü, bu eli kanlı faşistsin hesabını, bizler sormalıydık.

Ama sonuç olarak sevinilmesi gerekiyor. Sonuçta, ülkemiz bir tane gerici pislikten temizlenmiş oldu.

KızıL
06-04-2009, 00:33
kesin kesin.. :)

mhmd
06-04-2009, 09:37
Pislik terimi, kişiye ve tarafa göre seyrü sefer içindedir.
Miyop algılarımız, uzaktaki (bilmediğimiz) gerçeklere attığımız gül ya da çamurları hedefini bulduramaz. Bulamadığı gibi üstümüze de yapışır.
Methiyeler düzmenin bir diğer adıdır küfretmek.
Mantıklı değerlendirmelere döndüğümüz zaman ortada ne methiye kalır ne küfür.
Sadece hatırlatalım istedik.

azınlık
06-04-2009, 17:16
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili “Bizler kadere inanan insanlarız. Merhum Genel Başkanımızın suikast sonucu öldüğüne inanmıyorum” dedi.

kaynak: gazetevatan.com

A.

mhmd
08-04-2009, 10:08
Ön rapordan alıntılar;

Esas Hava Taşımacılık ve Turizm A.Ş'ye ait, TC-HEK tescilli, Bell 206-L4 tipi helikopterin, Kahramanmaraş ili Çağlayancerit ilçesinden 25 Mart saat 14.35'te, pilot Mustafa Kaya İstektepe yönetiminde, beş yolcuyla Kayseri/Erkilet Hava Meydanından yakıt alarak Yozgat'ın Yerköy ilçesine gitmek üzere havalanmıştır.

YAKIT: Kahramanmaraş meydan otoritesinin verdiği uçuş planına göre 2 saat 20 dakika havada kalabilecek yakıtı olduğu tespit edilen helikopterin Kayseri/Erkilet uçuş süresinin uçuş planında 1 saat 20 dakika olduğu bildirildi.

ÇARPTI: Helikopterin, kalkışından yaklaşık 25 dakika sonra, 65 kilometre uzaklıktaki Kızılöz Köyü yakınlarındaki Kara Yakup Tepesi'nin kuzey yamacına çarparak düştüğü vurgulandı.

NASIL ÇARPTI: Yapılan tespitte, hava aracının gidiş yönüne göre, rotası üzerinde ilerlerken pervanesinin sola doğru 60 derece meyille karla kaplı dağlık alana çarptığı ve kazanın alt kızaklar ve gövde burun istikametinde yere çarparak oluştuğu anlatıldı.

HAVA KOŞULLARI GÖREREK UÇUŞA ELVERİŞLİ DEĞİL

Helikopter enkazının yaklaşık 100 metre karelik alana dağıldığı ve alanın karla kaplı olması nedeniyle 2 metrelik alanda elde edilen parçalar üzerinde inceleme yapıldığı, küçük parçaların dağılım mesafesinin ise tam olarak tespit edilemediği bilgisine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

*''Yapılan incelemelerde kaza bölgesi hava koşullarının görerek uçuşa elverişli olmadığı,
*Görüş mesafesinin 2 kilometrenin altında (350–400 metre) bulunduğu,
*Bulut alt tavanının 450 metreden düşük olduğu,
*Havanın 8/7 oranında yoğun bulut tabakasıyla kaplı olduğu tespit edilmiştir. *Pilotun yalnızca Kahramanmaraş meydanına ait meteoroloji bilgilerini aldığı ses kayıtlarından tespit edilmiştir. Ancak uçuş rotasına ait ayrıntılı meteoroloji raporlarını aldığına dair herhangi bir kayda rastlanmamıştır.

ELT CİHAZI: Enkaz alanında yapılan incelemede helikopter enkazı üzerinde ELT cihazı görülmüş; cihazın orijinal bağlantı yerinde olduğu, gövde üzerindeki antenin bağlantı yerinden çarpmanın tesiriyle kırılarak koptuğu tespit edilmiştir. Cihaz enkazdan alınarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına tutanakla teslim edilmiştir. Akabinde ek bir tutanakla incelenmek üzere Kurul tarafından Savcılıktan alınmıştır. Cihazın neden sinyal göndermediği ile ilgili kesin hükümler yapılacak testlerden sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Helikopterin gövde ve diğer parçaları enkaz alanından taşınarak teknik incelemeye tabi tutulacak, alınan sonuçlar nihai kaza raporuna işlenecektir. Teknik İnceleme, test ve müteakip çalışmalar; Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün 'Ek–13 Dokumanı' çerçevesinde ABD/NTSB, Kanada/TSB ve Almanya/BFU teşkilatlarıyla birlikte yapılacaktır.''

azınlık
08-04-2009, 10:55
Ooops, bir komplo teorisi daha çöpe gitti :rolleyes:

A.

mhmd
08-04-2009, 11:17
Mesele olayın aydınlatılmasıdır.
Komplo üretmek ya da komploların çöpe gitmesi değil.

Ön rapor ile nihai rapor arasında olduğumuzu hatırlatalım.

azınlık
08-04-2009, 11:50
Mesele olayın aydınlatılmasıdır.

Tabi ki öyledir. Benimki bir latife idi :)

A.

çakırcalı
08-04-2009, 13:14
Kör ölür, badem gözlü olur; lal ölür, şirin sözlü olur... İt ölünce ne oluyordu unuttum. Bazıları çok üzülmüş olabilir ama bence üzülmesinler, Muhsin Yazıcıoğlu, gencecik insanları öldürüp, uğrunda kan döktüğü tanrısına kavuştu. Allah, sevenlerini kendisinden daha fazla ayrı koymasın. Amin!

one
09-04-2009, 12:02
konuştum !!!!!! konuştum!!!!!!!!!! konuştum !!!!!!!!

ağzımı açmadım !!!!!!!!!!

nazım hikmetin ünlemleri ise benim

Bora4p
11-04-2009, 00:49
Muhsin Yazioglu katil degilmiydi yoksa ben mi yanlis biliyorum? Son günlerde Yazicioglu asikligi aldi basini gidiyor ama 80 öncesi "katil teskilatini" yöneten adami dahi yüceltiyor vatandaslarimiz ya daha ne diyelim..

Unutmayalim katilin solcusu, sagcisi, inancli, ateisti, komunisti, fasisti olmaz! Katillik en adi bir insanlik sucudur. Kendin kursunu sIkmasan bile, sIkanlarI arka cikmak modern bir toplumda katillikle esdeger olmasi gerek.

mhmd
11-04-2009, 10:38
Katil Olanları Katletmek Vacip Midir?

evrensel-insan
11-04-2009, 20:40
Saygideger mhmd;

Ben, hangi sart ve kosulda olursa olsun, hangi dusunce temeliyle aciklanirsa aciklansin; insanoglunun insanoglu eliyle yasamina son verilmesine karsiyim. Buna savaslar, kanunlar, hukuk ve her turlu; "dogrulanmis" oldurme, dahil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dew_genç
13-04-2009, 18:46
layığını buldu.. bu memlekette katiller başrolde olur genelde zaten
yazıcıoğlunu tanımayan ülkücü tayfalar bile şimdi ah muhsin vah muhsin diyo
ilginç tabi

parmis
13-04-2009, 21:13
Sayın EVrensel_insan,

Ben, hangi sart ve kosulda olursa olsun, hangi dusunce temeliyle aciklanirsa aciklansin; insanoglunun insanoglu eliyle yasamina son verilmesine karsiyim. Buna savaslar, kanunlar, hukuk ve her turlu; "dogrulanmis" oldurme, dahil.
Bu sözlerinize yürekten katılıyorum kimse başkasının eliyle ölmeyi hak etmez bencede
Bu arada Muhsin Yazıcıoğlu'ndan bir kahraman yaratılmaya çalışılıyor izlenimi var ben de ama insanlar kimin ne olduğunu zaten bilir...
saygılarla..
Parmis güneşin_kızı

eylemsel
13-04-2009, 22:28
yaşasaydı kahraman olma şansı olmayacaktı. tarih bir sürü gereksiz sözüm ona kahramanlarla dolu. bi tane daha olduhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif

azınlık
13-04-2009, 22:44
Katil Olanları Katletmek Vacip Midir?

Aslında bu üzerinde düşünülmesi gereken bir soru. Vacip olmalı mıdır?

A.

mhmd
14-04-2009, 09:38
Önce biz sorduk.

Yeni bir haber;
http://www.haber7.com/haber/20090414/Alman-ekibin-helikopter-kazasi-raporu.php

Sonuç;
PİLOTAJ HATASI

cigi
14-04-2009, 14:51
Önce biz sorduk.

Yeni bir haber;
http://www.haber7.com/haber/20090414/Alman-ekibin-helikopter-kazasi-raporu.php

Sonuç;
PİLOTAJ HATASI

Zaten o kötü hava sartlarinda uculmayacagini bütün Dünya biliyordu. Simdi filmi geri sardirip bu olay ile saga sola saldiran gazetelere ve yazarlarina nasil bir islem uygulanacak?

Olacak is degil bu yapilanlar. Istedikleri gibi yasalari cigneyen bir zümre ülkede at oynatmaya basladi. Nalinada vur mihinada vur. Vur ha vur.

mhmd
14-04-2009, 15:09
Sorgulamanın, araştırmanın yararını gördük.
Ülkemize artık her kırbacı eline alanın ata binemeyeceğini gördük.
Her abdest ile namaz kılınamayacağını, gördük.
Her sakallının hacı, her hacının acı, her acının biber olmadığını gördük.
Ülkemizdeki her kazanın bir komplo olamayacağı gibi her komplonun da kazalardan oluşmadığını gördük.
Faili meçhullerin varlığı kadar faili meşumların(uğursuz) da olduğunu gördük.

Sn. cigi,
Sevinmelisiniz.
Lakin ülkemizde faili meçhullerin pek çoğunu bilir, tanır ve seversiniz.
Bırakın, boş da olsa araştırılsın.
Anlamsız da gelse kayıt altına alınsın ve didik didik incelensin.
Bırakın var olduğumuzu en azından böylece hissedelim.

cigi
14-04-2009, 17:42
Sn. cigi,
Sevinmelisiniz.
Lakin ülkemizde faili meçhullerin pek çoğunu bilir, tanır ve seversiniz.
Bırakın, boş da olsa araştırılsın.
Anlamsız da gelse kayıt altına alınsın ve didik didik incelensin.
Bırakın var olduğumuzu en azından böylece hissedelim.

Sn. mhmd,
Aksine üzülüyorum..:o

Insanlarimizin kafalarina olmadik komplo teorilerini doldura doldura, milletin ayari kacti artik.:)

Bu gibi olaylarda sonuc alinana kadar, bir aciklama yada yorum yapmaya kimsenin hakki yoktur.Bu yapilanlar suc teskil eder.Bakmayin siz medyanin basin özgürlügümüz yok diye yirtindiklarina.Türkiye'nin medyasi; ne hukuk, ne insan haklari, ne izleyici ve ne de okuyucu haklarina dikkat ediyor. Hepsi ayaklar altinda.

Ne memleketmis anlamadim gitti
Demokrasi, hukuk ve insan haklarina itina ile dikkat edilmesi gereken yerlerde sonsuz özgürlükler, gerekli olmayacagi yerlerde ise baskilar ve yasaklar.

AzinliginFeryadi
17-04-2009, 01:29
Yazıcıoğlu öldürüldü mü?
Yanıtım evet.Hava şartlarını dikkate almayan aymaz bir pilot rarafından öldürüldü.
Bir suikast mi diye soruyorsanız eğer, ben suikast olduğunu sanmıyorum.Dünya'da suikat işleyebilme kapasitesine ve yeteneğine sahip tek birim cia'dır.Olan biten her türlü suikasti hiç düşünmeden cia işidir diye yorumlayabilirsiniz.Onlardan izinsiz kuş uçmaz.Bugün cia'nın kolları o kadar uzundur ki her ülkede rahatlıkla suikast işletebilmektedir, olaylar çıkarabilmektedir, hükümetler düşürüp darbeler yaptırtabilmektedir.Amerikan çıkarlarına ters hareket eden herkesin öldürülmesi çok kolaydır cia için.Yazıcıoğlu Amerika çıkarlarına aykırı hiçbirşey yapmamıştır.Tam tersi attığı adımların çoğu ABD çıkarlarıyla örtüşmektedir.Emperyalizm ile ters düşmemiştir hiçbir zaman.O nedenle cia olduğunu düşünmeye gerek yoktur.Eğer cia değilse kimse de yapamaz bu tür işleri.Taraftarlarının içi rahat olabilir yani.
Eşref Bitlis işi cia'nın mı dersek eğer, bence o suikast yüzde 100 cia işidir.Profesyonel iştir aynı zamanda.Nato'yla ters düşen ve Türk Ordusu'nun yeri Avrasya'dır diyen bir general elbette cia'nın hedefinde olacaktır.Olay açıktır.

evrensel-insan
17-04-2009, 01:35
Saygideger arkadaslar;

Nasil Ergenekon' iktidarin bir dis hesaplasmasiysa; ki tutuklama, gozaltina alma; bu olay da, iktidarin bir ic hesaplasmasidir. Cunku ic hesaplasmalar; tutuklama, gozaltina alma v.s. yontemiyle degil; mechulu fail cinayetler yontemiyle gorulur. Bu tarihte hep boyle olmustur, ve boyle olmaya da; bu sistem ve duzen surdukce, devam edecektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

michaud
18-04-2009, 22:28
ben bu adamın öldürülmüş olacağına inanmıyorum. asılmayıpta beslenen yüzlerce faşistten biri. ama ölüsü Sivas'ta prim yaptı, bbp bu ilde belediğe başkanlığı kazandı.