PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İki jenerik video senaryosu önerisi-I. Yüksek dağlar


Cem
25-04-2009, 15:58
1. jenerik videosunun çalışması bir başka başlıktaki geliştirme safhasını sürdüre dursun, cigi ve placebonun profesyonel animasyoncular bulabiliriz demelerinden de cesaret alarak iki jenerik video senaryosunu açmak ve görüş almak istiyorum. Bu başlıkta çok yüksek bir dağın zirvesindeki kayalara işlenmiş yüzler üzerinde durmak istiyorum.

Diğer bir başlıkta geçtiğimiz günlerde yayınladığım 1. jeneriğin bir benzeri. Burada himalaya dağları gibi yüksek bir dağın sarp ve dik yamaçlarından yukarı doğru yavaş yavaş yükseltiyoruz kamerayı. Bu safhada adeta tırmanılması imkansız, heybetli ve çok yüksek bir dağ görüntüsü vermemiz şart. Hatta kamera iyice yükseldiğinde bulutların aşağıda kaldığı gösterilebilir. Kamera dağın zirvesine vardığında aynı hizada ama zirvenin dört farklı yönüne dağılmış şekilde öldürülen aydınların ve yazarlarımızın yüzleri kayalara işlenmiş şekilde görünüyor. Tabi ambiyansa uygun bir müzik eşlik ediyor bunlara.

Biraz sarp ve yüksek yamaçların verdiği görsel heyecan biraz o kadar yükseklere o kaya işlemelerinin aslında yapılamayacağından dolayı fantezi, aydınlanma şehitlerine verdiğimiz "yüksek" mevki ile birleştirildiğinde gene 30-60 sn. arasında süreceğini tahmin ettiğim bu jeneriği hem anlamlı hem de zevkle ve heyecanla seyredilir kılabilir düşüncesindeyim.

Böyle bir çalışma için çok iyi düzeyde 3D modeling bilgi ve tecrübesi gerekiyor. 3D studio max, XSI, Maya veya Lightwave gibi programlarda modelleme üzerinde ince çalışma gerekiyor. Animasyon özelliği kameranın hareketinden ibaret olacağı için düşük düzeyde. İşin büyük kısmı modellemede. Aydınların 2D görüntüleri elimizde var ama bunları kaya üstüne 3D olarak işlemek çok zor olabilir. Her bir aydının cepheden olduğu gibi bir de profilden resmini bulabilirsek bunları sentez ederek birleştiren yazılımları bulabiliriz sanıyorum. Ama profil resimleri bulmazsak iş manuel olarak adeta heykeltraş gibi biçimlendirmeyi gerektirebilir.

Ben henüz bunun çok uzağındayım.

Sizce de hoş olur mu, yapabilir miyiz, kime yaptırabiliriz, senaryoda değişiklik gerekir mi?

placebo
25-04-2009, 17:43
Ben yaptırabileceğimiz kişilerin arayışına girişiyorum an itibariyle..Senaryo bence gayet iyi,ama olabilirli yerleri ile olamayacak yerlerini profesyonel çalışacak arkadaşın değerlendirmesi daha iyi olur kanaatindeyim..Tecrübeli kişilerden faydalanmayı düşünüyorsak,bu yönünden de faydalanmalıyız..Cigi de Hollandaya döndüğünde tanıdıklarımızı beceri açısından karşılaştırır, yapabileceklerimizi bir düzene oturtur,çalışmaya geçeriz diye düşünüyorum..

Sevgiler

Cem
25-04-2009, 18:16
Hadi bakalım placebo, güzel haberlerini bekliyorum. Olmazsa da canın sağolsun.

Şayet güzel bir çalışma çıkarsa çeşitli aydınların ölüm yıldönümü gibi günlerde konuyu ele alan TV kanallarına bile vermeyi düşünmeliyiz bence. Ticari amaçlı yapılan jeneriklerin haricinde böyle bir jeneriğin çıkması video-animasyon dünyasında özel bir ilgi uyandırabilir.

serüvenci
25-04-2009, 18:37
güzel güzel. kolay gelsin. :)

placebo
25-04-2009, 19:45
Hadi bakalım placebo, güzel haberlerini bekliyorum. Olmazsa da canın sağolsun.

Şayet güzel bir çalışma çıkarsa çeşitli aydınların ölüm yıldönümü gibi günlerde konuyu ele alan TV kanallarına bile vermeyi düşünmeliyiz bence. Ticari amaçlı yapılan jeneriklerin haricinde böyle bir jeneriğin çıkması video-animasyon dünyasında özel bir ilgi uyandırabilir.

Sevgili Cem,
Güzel heberler vermeyi umuyorum..Hele cigi yapacam dedi mi yapmazsa çatlayan bir tip:D..Bu takıntısını pozitif yöne kanalize ederek vatana millete TD ye ve kendisine faydalı hale getireceğini biliyorum..

Çözümsüz hiç bir şey olamaz,bununda çözümünü öyle veya böyle bulup aşacağız,kafaya takmaya görelim.:) ..

sevgiler

cigi
27-04-2009, 14:35
Hele biraz durun azicik nefesleneyim, kendime geleyim. Hava degisimi, yol yorgunlugunu üzerimden bir atayim.

Konsantre olmam gerekiyor bir konuya. Olamayinca mel, mel bakiyorum.:)

Sevgili cem;

Sitemize koydugun film, tercüme kurulunun önerisi ve calismalari ile olmustur. Sevgili aydoe bu konuda yönlendirmeler yapmistir. Benim ismimi kaldirarak tercüme kurulumuzu, hatta video ekibini de eklersen daha iyi olur diye düsünüyorum.

Beni meshur edeceksin yolda yürüyemez olacagim, özgürlügüm elden gidecek.:)

Sevgiler.

Cem
27-04-2009, 15:28
O halde tercüme grubundaki arkadaşları kırmadan bir an evvel gerekli değişikliği yapayım.

Beni meshur edeceksin yolda yürüyemez olacagim, özgürlügüm elden gidecek.:)

Eeee, şöhret kolay değil. :)

cigi
02-05-2009, 09:20
Sevgili cem ve arkadaslar yaptigim video bu:

http://www.youtube.com/watch?v=6Dc7VWdvMIU


Cok güzel mi? Hayir. Cünkü cok zaman ve emek isteyen bir calismadir bunlar. Yapmayan, ugrasmayan bilemez. Benim yegane amacim, sitemizin üyesinin cogalmasi ve tanitilmasidir. Sitemize enerjik ve genc üyeler gerekmektedir. Belki yeni gelen bir gencimiz bin tane cigi kapasitesinde olacaktir.

Üstelik bu calisma bir tercüme olup, sevgili aydoe' nun da belirttigi gibi, Turan Dursun sitesinin bir basliginin altinda aynen durmaktadir. Benim kafamdaki tasarimlarin sirasi ve zamani vardir. Hepsi bir dizilim ve ahenk icinde olmasi gerekir. Bir müslüman üyenin, oraya buraya comak sokaraken akabinde bir yazisinin ardindan bu video konulduktan 1 gün sonra silinmesi kabul edilecek bir olay degildir. Demek ki yaziyi silen sorumlu üyemiz dahi o yazili iletiyi ( Tercümeyi ) okumamis.

Ben bu siteye zarar gelmesini nasil isteyebilirim? özgürlüklerden ve demokrasiden dem vuran bazi kisilerin, bu kelimelerin gercek anlamini tam olarak kavrayamadigini üzülerek belirtmek istiyorum. Hangi kurulun baskani olursa olsun, hic kimse padisah gibi kendi keyfine özel ferman cikartip uygulayamaz. Bu da böyle biline.

Konusmadan, tartismadan ve uzlasmadan keyfi hareket edemez. Canli hayatta kimsenin bana karsi yapmaya cesaret edemiyecegi davranislar ile ilk defa bu sitede karsilastim. Sabir etmek, mücadele askindandir fakat elbette bunun da bir sinirlari vardir. Üretmenin ve güzel bir ürünün nasil yapildigini anlamayanlar; üretenlerin önlerine barikatlar, engeller koyamazlar.

Dünyamiz hizla gelismekte ve yenilenmektedir. Bu caga ve gelisimlere ayak uyduramiyan varsa yok olmaya mahkumdur. Hala gecmisi yad ederek pempe hayaller pesinde kosanlar, kafalarina battaniyelerini cekip horuldamaya devam etsinler. Tekrar hatirlatmakta fayda oldugunu düsünüyorum. Bulundugumuz yil 2009 elektronik ve iletisim cagindadir. 1968 yili tarih sayfalarinda coktan yerini almistir.

Video calisma grubuna seve seve katilirim. Zaten daha güzel calismalar ile ugrasmaktayim. Burada ki arkadaslarin tecrübelerinden de, paylasimdanda memnunluk duyarim.

Saygilar.

Cem
03-05-2009, 17:40
Seçtiğin müzik önceki çalışmandan daha uygun görünüyor. Star wars yazı efektleri kullanmışsın bolca. Bunlar da hoş durmuş.

Ancak içerik ve kullanılan sözcükler bizim bu sitede kullanmadığımız, onaylamadığımız çizgide olmuş. "Tekeler" diye hitap etmek başka dillerde nasıl anlaşılıyor bilmiyorum ama bizim dilimizde "sen çok pis kokan bir hayvansın" anlamına gelir. "Efendinin sözlerini duyurmak için kıçlarını yırtarlar" gene fazlasıyla argo olmuş. "Saçma sapan" sözleriyle yaftalamak yerine neden saçma sapan olduğunu anlatmamız gerekiyor. Biz olguları ortaya serelim, yaftayı isterlerse izleyiciler yapsın.

Bir sinema filmi yönetmeni veya yazarı gibi düşünelim. İzleyiciyi filme katalım. Onları düşündürelim, sorgulama yapmalarını sağlamaya çalışalım. Bu çalışmada izleyici videoya katılamıyor. Çünkü yapımcısı tesbitleri yapıp yargıları vermiş, yaftayı da koymuş.

İşin teknik yönüyle ilgilendiğin, zaman harcadığın belli. Bu yönde gelişeceğini sanıyorum. Aynı şekilde içerik ve dil konusunda da atılımını umuyorum.

cigi
03-05-2009, 21:19
İşin teknik yönüyle ilgilendiğin, zaman harcadığın belli. Bu yönde gelişeceğini sanıyorum. Aynı şekilde içerik ve dil konusunda da atılımını umuyorum.

Sevgili cem;

Bu dil bize ait degil. Zaten belirtiliyor. video programi ile cabuk yapmaya calistigim bir calisma fakat genede toplam calisma zamaninin 48 saati, gectigini saniyorum. Uykularimdan feragat ediyorum.:)

Yeni bir konu üstünde calisiyorum son günlerde. Konusu DOGMATIZM.
Van Y.Y. üniversitesi edu calisma grubunun yaptigi bir powerpoint calismasi var bende ve cok hosuma gitmisti.

Bu calismaya, müzik ve animasyonlar ile birlikte özel secilmis resimleri birlestirmeye calisiyorum. Powerpoint olarak istersen, mailini ver sana yollayayim, bir de sen düsüncelerini söyle. Bu calismanin izni icin üniversiteye iki tane mail yolladim, hala yanit vermediler. Fakat internette dolasan bir calisma.

Her istedigin müzigi film ile birlikte youtube koyamiyorsun cem. Bu da ayri bir sorun.:o
Degisik programlar ile calismaya baslayacagim.

Sevgiler.

serüvenci
03-05-2009, 23:54
emeğine sağlık cigi. ilk adım için bile pek iyi olmamış. ama senin azmin yeter :D

cigi
04-05-2009, 01:10
emeğine sağlık cigi. ilk adım için bile pek iyi olmamış. ama senin azmin yeter :D

Sagol kardesim. Bir tanede sen yaparsan, onu kendime güzel bir örnek alarak yoluma devam ederim.

serüvenci
04-05-2009, 01:16
http://video.yahoo.com/watch/3412356/9529577

http://video.yahoo.com/watch/3468416/9657572

iki tane var ama işe yara mı bilmem :)

cigi
04-05-2009, 01:48
Devamli ayni teknigi kullanmisin serüvenci. Ikinci videoda ki müzik insanin kafasini dagitiyor.

Devamli yazilarin okunmasi insani bunaltiyor. Bu programin gelismisini kullanirsan belki daha iyi ürünler ortaya cikabilir.

Bu video calismalarinda zamanin, mekanin, materyalin ve konsantrenin cok önemli oldugunu sende biliyorsundur.

Zaten ben kendi yaptigim videolarin güzel oldugunu söylemiyorum. Cünkü eksiklerinin neler oldugunu biliyorum. Millete yazi yazmaktansa, sitemizin tanitilmasi ve üyelerinin cogalmasi amaci ile bireysel olarak bir seyler yapmaya calisiyorum. Elimde cok profesyonel programlar var fakat bunlari bazi nedenler ile simdilik kullanmiyorum. Zamani gelince onlarida birlikte kullaniriz.

serüvenci
12-05-2009, 00:01
sevgili cigi,

eğer seslendirme unsurunu kullanabilseydik o yazılara gerek kalmazdı. sözlü anlatım olmadığı için de görselliği nispeten arka plana atmak gerekiyordu. aynı tekniği kullanmamın nedeni o tekniğin okuma noktasında daha işlevsel olması idi. ayrıca müzik fena değil. sadece sesi yüksek. onu da ayarlayabilirsin çok da sorun değil.

program konusunda haklısın. gelişmiş program kullandım. daha yararlı olmak adına indirmiştim. elimde şu an bir kaç program ancak video konusunda düşündüğün gibi bir çalışma yapmıyorum. uğraşırsam daha iyisini de çıkarabilir tabii. ancak ortak çalışmaların ürünü olarak ortaya koyduğum bu videolarda diğer arkadaşlarımızdan bu konuda bir öneri geldiğini görmedim.

bu arada ben video çalışma grubunda filan değilim. sitenin teknik hatasını kullanarak bu bölüme yazabiliyorum

cigi
20-05-2009, 18:43
Hadi bakalım placebo, güzel haberlerini bekliyorum. Olmazsa da canın sağolsun.


Sevgili cem;

Bu konu üzerinde ugraslarim ve arastimalarim devam ediyor. Bu hafta sonu bu konu hakkinda bir arkadas ile bulusacagim.

placebo arkadasimiz bu grupda yazilanlari artik okuyamiyormus. placebo video grubunda degil mi?

Sevgiler.

Cem
20-05-2009, 20:39
Grup ayarlarında bir değişiklik yapmadım. Bir kontrol edeyim.

placebo
21-05-2009, 01:14
Sevgili Cem, ben de tam ne istediğinizi anlayıp ilgili arkadaşa anlatabilmek için bu yazıyı arıyordum.Sonunda cigi aydınlattı.Meğerse video grubunda asılıymış ondan bulamıyormuşum.

Bu arada cigiyle devamlı dialog halindeyiz ve vakti olan,işe yatkın arkadaşlarla dialoğa girdik.Ben bu aralar işlerim dolayısıyla aşırı bir yoğunluk yaşadığımdan konuyla alakalı bazı kişilerle konuşma, görüşme fırsatı yakalayamamıştım.Cigi de öyleydi..Sakın yan çizdik sanılmasın..:D..Yalnız cigi her zaman ki gibi benden hızlı çıktı.

Sevgiler

cigi
26-05-2009, 15:50
Sevgili cem;

Arastirmalarim sonunda bu calismalari en güzel yapabilecegimiz program yeni cikan adobe 4. Ben bunu sanirim yarin elde edecegim. Daha sonra is basa düsüyor.

Bir tane Hindistan'li arkadasim var bu islerden iyice anlayan onun ile bulusup konustum fakat tam bir profesyonel animasyoncu arastirmalarim da sürüyor.

Senin bu daglar ve resimler düsünceni iyice acalim istersen.

Cem
26-05-2009, 18:30
cigi, adobe 4 derken adobe'nin hangi yazılımını kasdediyorsun acaba?

Bildiğim kadarıyla Adobe'nin 3D animasyon yazılımı yok.

Bu iş ancak 3ds max, XSI, Lightwave veya Cinema 4D gibi yazılımlarla yapılabilir. Yapacak kişi gönüllü değilse muhtemelen para isteyecektir çünkü kolay bir iş değil. Profesyonel kişiyi bile bir hayli uğraştıracaktır.

cigi
27-05-2009, 11:14
Bu cok yeni bir program cem. Bende bilmiyorum fakat cok pahali bir program.

Arkadas bununla yapabilecegimizi söyledi.
Bana ulasan bilgileri hemen buraya aktariyorum. Senin ismini verdigin programlarida kullanmasini söylerim.

Bazen para her kapiyi acmaz cem.:playball:

Cem
28-05-2009, 11:39
Bu cok yeni bir program cem. Bende bilmiyorum fakat cok pahali bir program.

Adobe Master Suite CS 4'ü kasdediyorsun anladığım kadarıyla. Bende var. Jeneriği onunla hazırlamıştım.

cigi
28-05-2009, 12:12
Evet cem, adobe master creative suite 4 design premium dan bahsediyorum. Bir cok programlari bir araya toplamaya calisiyorum.

Windows 7 artik yavas yavas kullanima sunulmaya basladi. Windows 7 nin moviemakeri cok güzel diyorlar.

Senin bu film icin önerin diger yazdigin programlar mi?

Cem
28-05-2009, 16:52
Senin bu film icin önerin diger yazdigin programlar mi?

Evet. Adobe yazılımlarının yapamadığı tek şey 3D modellemedir.