Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Çalışma Alanı > Video Çalışmaları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-04-2009, 15:58
Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cem Cem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü Başarı Ödülü Başarı Ödülü Onur Üyeliği 

Standart İki jenerik video senaryosu önerisi-I. Yüksek dağlar

1. jenerik videosunun çalışması bir başka başlıktaki geliştirme safhasını sürdüre dursun, cigi ve placebonun profesyonel animasyoncular bulabiliriz demelerinden de cesaret alarak iki jenerik video senaryosunu açmak ve görüş almak istiyorum. Bu başlıkta çok yüksek bir dağın zirvesindeki kayalara işlenmiş yüzler üzerinde durmak istiyorum.

Diğer bir başlıkta geçtiğimiz günlerde yayınladığım 1. jeneriğin bir benzeri. Burada himalaya dağları gibi yüksek bir dağın sarp ve dik yamaçlarından yukarı doğru yavaş yavaş yükseltiyoruz kamerayı. Bu safhada adeta tırmanılması imkansız, heybetli ve çok yüksek bir dağ görüntüsü vermemiz şart. Hatta kamera iyice yükseldiğinde bulutların aşağıda kaldığı gösterilebilir. Kamera dağın zirvesine vardığında aynı hizada ama zirvenin dört farklı yönüne dağılmış şekilde öldürülen aydınların ve yazarlarımızın yüzleri kayalara işlenmiş şekilde görünüyor. Tabi ambiyansa uygun bir müzik eşlik ediyor bunlara.

Biraz sarp ve yüksek yamaçların verdiği görsel heyecan biraz o kadar yükseklere o kaya işlemelerinin aslında yapılamayacağından dolayı fantezi, aydınlanma şehitlerine verdiğimiz "yüksek" mevki ile birleştirildiğinde gene 30-60 sn. arasında süreceğini tahmin ettiğim bu jeneriği hem anlamlı hem de zevkle ve heyecanla seyredilir kılabilir düşüncesindeyim.

Böyle bir çalışma için çok iyi düzeyde 3D modeling bilgi ve tecrübesi gerekiyor. 3D studio max, XSI, Maya veya Lightwave gibi programlarda modelleme üzerinde ince çalışma gerekiyor. Animasyon özelliği kameranın hareketinden ibaret olacağı için düşük düzeyde. İşin büyük kısmı modellemede. Aydınların 2D görüntüleri elimizde var ama bunları kaya üstüne 3D olarak işlemek çok zor olabilir. Her bir aydının cepheden olduğu gibi bir de profilden resmini bulabilirsek bunları sentez ederek birleştiren yazılımları bulabiliriz sanıyorum. Ama profil resimleri bulmazsak iş manuel olarak adeta heykeltraş gibi biçimlendirmeyi gerektirebilir.

Ben henüz bunun çok uzağındayım.

Sizce de hoş olur mu, yapabilir miyiz, kime yaptırabiliriz, senaryoda değişiklik gerekir mi?

Konu Cem tarafından (25-04-2009 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-04-2009, 17:43
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben yaptırabileceğimiz kişilerin arayışına girişiyorum an itibariyle..Senaryo bence gayet iyi,ama olabilirli yerleri ile olamayacak yerlerini profesyonel çalışacak arkadaşın değerlendirmesi daha iyi olur kanaatindeyim..Tecrübeli kişilerden faydalanmayı düşünüyorsak,bu yönünden de faydalanmalıyız..Cigi de Hollandaya döndüğünde tanıdıklarımızı beceri açısından karşılaştırır, yapabileceklerimizi bir düzene oturtur,çalışmaya geçeriz diye düşünüyorum..

Sevgiler
Alt 25-04-2009, 18:16
Onur Üyesi

Hadi bakalım placebo, güzel haberlerini bekliyorum. Olmazsa da canın sağolsun.

Şayet güzel bir çalışma çıkarsa çeşitli aydınların ölüm yıldönümü gibi günlerde konuyu ele alan TV kanallarına bile vermeyi düşünmeliyiz bence. Ticari amaçlı yapılan jeneriklerin haricinde böyle bir jeneriğin çıkması video-animasyon dünyasında özel bir ilgi uyandırabilir.
Alt 25-04-2009, 18:37
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

güzel güzel. kolay gelsin.
Alt 25-04-2009, 19:45
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hadi bakalım placebo, güzel haberlerini bekliyorum. Olmazsa da canın sağolsun.

Şayet güzel bir çalışma çıkarsa çeşitli aydınların ölüm yıldönümü gibi günlerde konuyu ele alan TV kanallarına bile vermeyi düşünmeliyiz bence. Ticari amaçlı yapılan jeneriklerin haricinde böyle bir jeneriğin çıkması video-animasyon dünyasında özel bir ilgi uyandırabilir.
Sevgili Cem,
Güzel heberler vermeyi umuyorum..Hele cigi yapacam dedi mi yapmazsa çatlayan bir tip..Bu takıntısını pozitif yöne kanalize ederek vatana millete TD ye ve kendisine faydalı hale getireceğini biliyorum..

Çözümsüz hiç bir şey olamaz,bununda çözümünü öyle veya böyle bulup aşacağız,kafaya takmaya görelim. ..

sevgiler
Alt 27-04-2009, 14:35
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Hele biraz durun azicik nefesleneyim, kendime geleyim. Hava degisimi, yol yorgunlugunu üzerimden bir atayim.

Konsantre olmam gerekiyor bir konuya. Olamayinca mel, mel bakiyorum.

Sevgili cem;

Sitemize koydugun film, tercüme kurulunun önerisi ve calismalari ile olmustur. Sevgili aydoe bu konuda yönlendirmeler yapmistir. Benim ismimi kaldirarak tercüme kurulumuzu, hatta video ekibini de eklersen daha iyi olur diye düsünüyorum.

Beni meshur edeceksin yolda yürüyemez olacagim, özgürlügüm elden gidecek.

Sevgiler.

Konu cigi tarafından (27-04-2009 Saat 18:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf eksikligi
Alt 27-04-2009, 15:28
Onur Üyesi

O halde tercüme grubundaki arkadaşları kırmadan bir an evvel gerekli değişikliği yapayım.

Beni meshur edeceksin yolda yürüyemez olacagim, özgürlügüm elden gidecek.
Eeee, şöhret kolay değil.
Alt 02-05-2009, 09:20
Yasaklandı

Sevgili cem ve arkadaslar yaptigim video bu:

Cok güzel mi? Hayir. Cünkü cok zaman ve emek isteyen bir calismadir bunlar. Yapmayan, ugrasmayan bilemez. Benim yegane amacim, sitemizin üyesinin cogalmasi ve tanitilmasidir. Sitemize enerjik ve genc üyeler gerekmektedir. Belki yeni gelen bir gencimiz bin tane cigi kapasitesinde olacaktir.

Üstelik bu calisma bir tercüme olup, sevgili aydoe' nun da belirttigi gibi, Turan Dursun sitesinin bir basliginin altinda aynen durmaktadir. Benim kafamdaki tasarimlarin sirasi ve zamani vardir. Hepsi bir dizilim ve ahenk icinde olmasi gerekir. Bir müslüman üyenin, oraya buraya comak sokaraken akabinde bir yazisinin ardindan bu video konulduktan 1 gün sonra silinmesi kabul edilecek bir olay degildir. Demek ki yaziyi silen sorumlu üyemiz dahi o yazili iletiyi ( Tercümeyi ) okumamis.

Ben bu siteye zarar gelmesini nasil isteyebilirim? özgürlüklerden ve demokrasiden dem vuran bazi kisilerin, bu kelimelerin gercek anlamini tam olarak kavrayamadigini üzülerek belirtmek istiyorum. Hangi kurulun baskani olursa olsun, hic kimse padisah gibi kendi keyfine özel ferman cikartip uygulayamaz. Bu da böyle biline.

Konusmadan, tartismadan ve uzlasmadan keyfi hareket edemez. Canli hayatta kimsenin bana karsi yapmaya cesaret edemiyecegi davranislar ile ilk defa bu sitede karsilastim. Sabir etmek, mücadele askindandir fakat elbette bunun da bir sinirlari vardir. Üretmenin ve güzel bir ürünün nasil yapildigini anlamayanlar; üretenlerin önlerine barikatlar, engeller koyamazlar.

Dünyamiz hizla gelismekte ve yenilenmektedir. Bu caga ve gelisimlere ayak uyduramiyan varsa yok olmaya mahkumdur. Hala gecmisi yad ederek pempe hayaller pesinde kosanlar, kafalarina battaniyelerini cekip horuldamaya devam etsinler. Tekrar hatirlatmakta fayda oldugunu düsünüyorum. Bulundugumuz yil 2009 elektronik ve iletisim cagindadir. 1968 yili tarih sayfalarinda coktan yerini almistir.

Video calisma grubuna seve seve katilirim. Zaten daha güzel calismalar ile ugrasmaktayim. Burada ki arkadaslarin tecrübelerinden de, paylasimdanda memnunluk duyarim.

Saygilar.

Konu cigi tarafından (02-05-2009 Saat 09:52 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-05-2009, 17:40
Onur Üyesi

Seçtiğin müzik önceki çalışmandan daha uygun görünüyor. Star wars yazı efektleri kullanmışsın bolca. Bunlar da hoş durmuş.

Ancak içerik ve kullanılan sözcükler bizim bu sitede kullanmadığımız, onaylamadığımız çizgide olmuş. "Tekeler" diye hitap etmek başka dillerde nasıl anlaşılıyor bilmiyorum ama bizim dilimizde "sen çok pis kokan bir hayvansın" anlamına gelir. "Efendinin sözlerini duyurmak için kıçlarını yırtarlar" gene fazlasıyla argo olmuş. "Saçma sapan" sözleriyle yaftalamak yerine neden saçma sapan olduğunu anlatmamız gerekiyor. Biz olguları ortaya serelim, yaftayı isterlerse izleyiciler yapsın.

Bir sinema filmi yönetmeni veya yazarı gibi düşünelim. İzleyiciyi filme katalım. Onları düşündürelim, sorgulama yapmalarını sağlamaya çalışalım. Bu çalışmada izleyici videoya katılamıyor. Çünkü yapımcısı tesbitleri yapıp yargıları vermiş, yaftayı da koymuş.

İşin teknik yönüyle ilgilendiğin, zaman harcadığın belli. Bu yönde gelişeceğini sanıyorum. Aynı şekilde içerik ve dil konusunda da atılımını umuyorum.
Alt 03-05-2009, 21:19
Yasaklandı

Cem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşin teknik yönüyle ilgilendiğin, zaman harcadığın belli. Bu yönde gelişeceğini sanıyorum. Aynı şekilde içerik ve dil konusunda da atılımını umuyorum.
Sevgili cem;

Bu dil bize ait degil. Zaten belirtiliyor. video programi ile cabuk yapmaya calistigim bir calisma fakat genede toplam calisma zamaninin 48 saati, gectigini saniyorum. Uykularimdan feragat ediyorum.

Yeni bir konu üstünde calisiyorum son günlerde. Konusu DOGMATIZM.
Van Y.Y. üniversitesi edu calisma grubunun yaptigi bir powerpoint calismasi var bende ve cok hosuma gitmisti.

Bu calismaya, müzik ve animasyonlar ile birlikte özel secilmis resimleri birlestirmeye calisiyorum. Powerpoint olarak istersen, mailini ver sana yollayayim, bir de sen düsüncelerini söyle. Bu calismanin izni icin üniversiteye iki tane mail yolladim, hala yanit vermediler. Fakat internette dolasan bir calisma.

Her istedigin müzigi film ile birlikte youtube koyamiyorsun cem. Bu da ayri bir sorun.
Degisik programlar ile calismaya baslayacagim.

Sevgiler.

Önerilen Siteler