Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayrılık Zamanı
Site Yönetiminin ilk kurucu meclis tarafından seçilmesine sayılı günler kaldı.
Turan Dursun Sitesi giderek genişleyeceğine inandığımız bir meclis tarafından yönetilecek. Demokratikleşme Paketi adı altında sürdürdüğümüz sürecin ürünlerini almaya başlayacağız.
Bizler, yani sitenin yönetimini son iki yıldır sürdürmeye çalışan ekip yerini yeni isimlere yeni bir ekibe ve yeni bir anlayışa devredecek.
Elbette siteyi sıfırdan kurmadık. Bizler en eski üyeler Cem'in,Mutezile'nin,DreiMalAli'nin pante'nin Haci'nin exculusive'in emekleri ile oluşmuş bir birikime sahiptik. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.
Küstürdüğümüz, ilkelerimiz uğruna ayrı düştüğümüz dostlarımız da oldu. Ama onların emeklerini katkılarını hiç küçümsemedik onlarla gurur duyduk. Ezkamo ve Sodomo'nun katkılarını da unutmadık.
Sessiz sedasız giden neutrino ve merwe'yi de özlüyoruz.
Uzun zamandır siteyi seviyeli "karşı duruşlarıyla" sahiplenen inançlı arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz.
Kısacası sevgili dostlar bizim veda zamanımız geldi. Belki yeni dönemde de bu ekipten isimler olacaktır. Ama yeni kadronun dayandığı, meşruiyet kazandığı yer artık Site Meclisi olacaktır. Bu anlamda da bizden daha güçlü ve daha kararlı bir yönetimi gerçekleştireceklerdir.
Şimdiden her üyemize bize katlandıkları için teşekkür ediyoruz.
Site Genel Yönetimi,
Vartor, Sargon, K.C, Dilaver, Spartacus, Thunderpoint, Aydoe, Asinar, Meaculpa, Pervane, mep, prozac02, Ayejj, Mutluluk35, Dr humanist, frodo.
serüvenci
30-04-2009, 21:04
güle güle ittihat ve terakki hoşgeldin cumhuriyet aynı yapıda tabii :p
evrensel-insan
30-04-2009, 21:10
Saygideger arkadaslar;
Umariz gelenler, gidenleri aratmaz, deyip klasik bir giris yaptiktan sonra; "gidenler" in de aramizdan, gitmedigini bilmek, sevindirici. Hadi bir espri daha yapalim. "Kral oldu (olmek), yasasin Kral":rolleyes:
Aslinda; yeni yonetimde yer almayacak olan eski yoneticiler icin de; bu donem bir tecrube olacak. Cunku onlarda, normal uye muamelesi gorecekler.:p
Saygilarimla;
evrensel-insan
Az ya da çok, eski ya da yeni emeği geçen tüm arkadaşlara şahsım adına teşekkür ediyorum. Bana katlanabilmiş olanlara da. :)
Forumlarda yöneticilik zor zanaat.
Farklı düşüncelerdeki, zıt kutuplardaki insanları hoşnut tutabilmek herkesin harcı değil, hatta olanaksız gibi.
Buna rağmen arkadaşların çoğu bu yönde çaba gösterdiler.
Küsenlerin, küstürülenlerin, sevip de terketmek zorunda kalanların, terketmek zorunda bırakılanların döneceğini umuyorum.
Çatışma ve ayrılıklar forumların engellenemeyen olguları haline gelmiş. Bunu asgariye indirmek ve tepkiyi siteye göstermek yerine kızılan-küsülen kişilere gösterip bir müddet onlarla yazışmamak alışkanlığına dönüştürmeliyiz.
Görevleri tamamlanan arkadaşların bir kısmı aynı ya da değişik görevde devam edecek, bir kısmı ise meclis çalışmaları hariç dinlenmeye çekilecek. Belki sonraki nöbet değişiminde yeniden görev alacaklar.
Göreve yeniden aday olduğu halde belki de seçilemeyen olacak. Bunu da olgunlukla karşılayacak düzeyde olduklarına inanıyorum.
Yeniden görevde görmek istediklerimiz umarım aday olurlar.
Ayrımsız tümünü kutluyor, esenlikler diliyorum. -Pervane de dahil :)
-Pervane de dahil
Teşekkür ederim Pante bugün çok incesiniz, yeniden görevde görmek istemeseniz bile kurtuluş yok benden forum da sık sık size görüneceğim:)
Teşekkür ederim Pante bugün çok incesiniz, yeniden görevde görmek istemeseniz bile kurtuluş yok benden forum da sık sık size görüneceğim
İtiraf edeyim, incinmeni, stres yaşamanı istemiyorum.
Gördün işte gecenin 3'ün de yaşananlara müdahale etmemekten bile sorumlu tutuldun. (Üstelik ben hiç dahil değildim o üzüldüğün olaya)
O yüzden görev almanı istemem.
Özgür özgür atışmak yerine ne diye elini-kolunu bağlayacaksın.
Ama yine de gönüllü adaylara bağlı.
Bakarsın mecbur kalarak seni de destekleyebilirim.
Umarım öyle bir tablo olmaz. :)
Pante bugün çok duygusal gördüm sizi:) hep yine darbedar Frodo yüzünden. Başlığa bak "Ayrılık Zamanı"
Görevde olup olmamak çok önemsediğim bir durum değil. Ama ben sizi mutlaka destekleyeceğim. Neden mi? seçildikten sonra öğreneceksiniz:D
Siteye geldiğim ilk zamanları hatırlıyorum da benden bile bu kadar gürültücü bir üye yarattığına göre demekki ciddi ciddi tartışabiliyoruz bu iyiye işarettir.
home, sweet home.. :)
ayrılık zamanıymış... koltuklarımıza veda zamanı herhalde.. bayram zamanı yani... :)
Ben şahsen DK için yapılacak oylamada DK'yı en çok eleştirenlere oyumu kullanmayı düşünüyorum. :D Hepsine şimdiden kolaylıklar dilerim. :D
Bu seçimde biz inançlılar dekor görevi görevi göreceğimiz için, Mhmmd , Hiram;psiko, ben , hakdoğan balığa çıkıyoruz.
Ne de olsa demokrasi denilen de bu nasılsa...
Dayatılmış tanımlar için halka rağmen halk için :)
Azınlıkların hakkını kendi seçimlerinde dile getiremeyenlerin kendi azınlıkları hakkında söz söyleme hakkı yoktur.
Neyzene sormuşlar; bak Cumhuriyet geldi, bak neler değişti neler. İlk aklına gelen değişikliği söyle bakalım Neyzen...
Valla paşam, doğru değişti. Mesela; eskiden sormadan asıyorlardı. Şimdi sorup asıyorlar. Tebrik ederim.
Buradan görünen Ahval ve şerait budur. İlgilenenlere duyurulur.
Mor sahiden de güzel bir renk değilmi Sevgili Pervane;)
Selamlar
Görevde olup olmamak çok önemsediğim bir durum değil. Ama ben sizi mutlaka destekleyeceğim. Neden mi? seçildikten sonra öğreneceksiniz
Ne yazık ki bunu öğrenmekten mahrum kalacağım. ;)
evrensel-insan
01-05-2009, 00:51
Saygideger pante ve pervane;
Sizleri boyle sohbet eder gormek; gozlerimi yasartti. Aman, allah bozmasin:p
Baslik ne de olsa "duygu yuklu" yalniz, dikkat edin gozum uzerinizde! "Duygu somurusu " yok, ona gore, emi!:rolleyes:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yahu hazır son gün biraz da sevgili OQONUÇ'u kızdırayım,
Mor sahiden de güzel bir renk değilmi Sevgili Pervane
Benim görüşüm mor güzelden ziyade iddialı bir renk ve renkler tartışılmaz!
Şimdi Oki abim ordan sitem edip duruyorsunuz da, ben ne diyebilirim ki size sizin yol arkadaşlarınız size yoldaş değil. Efendim her şey örgütlülük ile başlamıyor muydu. Hani nerde Mhmmd , Hiram,psiko, Aldostu, Cemal, hakdoğan (Pante'nin kızacağı kimseyi saymadım değil mi;)) toplanıp kapıya dayandınız da kapıyı açan mı bulamadınız?
Bu site bu günlere tek kişi ile gelmedi malesef! önce halkı ve halkın gücünü göstermeniz gerekmiyor mu?
Evet sizi özleyeceğiz...
dermişimmm :)
Saygideger pante ve pervane;
Sizleri boyle sohbet eder gormek; gozlerimi yasartti. Aman, allah bozmasin:p
Baslik ne de olsa "duygu yuklu" yalniz, dikkat edin gozum uzerinizde! "Duygu somurusu " yok, ona gore, emi!:rolleyes:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hocam hiç olur mu? Duyguyu kim bulmuş ki biz sömürelim;)
Sevgili Pervane;
Bu mesajınızla daha başlamadan çiziği haşmetbablardan yediniz. Benden söylemesi. Müslüman mahallesinde salyangoz sattığınızı yakında anlarsınız.
Neyse
Sözüm boğuntuya gitmesin. Tekrar yazıyorum :)
Azınlıkların hakkını kendi seçimlerinde dile getiremeyenlerin kendi azınlıkları hakkında söz söyleme hakkı yoktur.
Ben bağımsız olarak adaylığımı koyabiliyormuyum siz onu sorun önce. Yoksa önce doktirini kabul edip o doktirinin çevrelediği çitin içinde otlanma özgürlüğümü tüzükte söz edilen özgürlük.
Selamlar
Sevgili Oki, bunun dile getirilmediğinden emin misiniz;) Bizim çayırda malesef ki şu anda sadece özgürlük otu bitiyor. Ama siz hem kendi çitinizdeki ottan, hem de bizim çiti bile bile beslenmek isterken özgür değilmiydiniz?
Merhabalar ;
Şahsi düşüncem,
iyi veya kötü insan yoktur,
İyi veya kötü davranışlar vardır temelindedir.
Geçmişte,
bir nebze de olsun,
hiç yüksünmediğim bilakis severek ve isteyerek yaptığım hem sitedaşlığım hem de az birşey yöneticilik katkım vardı bu sitede.
Dinli birini moderatör atamak gerçekten demokratik bir atılımdı.
Bugün site daha da ileri giderek çok daha demokratik ve özgür bir karara imza atıyor.
Bu kararı verenler,
bu anlamda kesinlikle tebrik ve teşekkür edilmeyi hakediyorlar.
Geçmişte de söyledim.
Bu site "Dinlerden özgürlük" misyonu taşısa da,
site "Ahali"sini oluşturan,
kalıcı katılımcılarının hepsi aynı misyonda değil.
Dolayısı ile alınan kararın,
site ahalisinin gerçek ve kalıcı katılımcılarının hepsini kapsaması-kucaklaması-ötelememesi gerekmiyor mu ?
İki sözü çok severim
1.si "Kendin için istemediğini başkaları için de isteme."
2.si "Ameller niyetlere göredir."
Sevgili spartacus'ün bir sözü ile bitireyim konuyu
"İnsan insana dokunur."
Not : Sevgili pervane ;
Yoldaşlık konusuna bakışınız nedir bilemedim ?
ama
Örgüt benim işim değil.
Benim örgütüm,
herhangi bir yafta ile değil,
tümmm yaftaları ile ancak ve ancak İNSANlıkla olur.
Bilginize :)
(Bir ara bir başlıkta Mevlana vb lerin sözlerini kullanmıştım sevgili K.C "Abi sen panteist misin ?" diye sormuştu.
Ben de kendimi tanımlamak adına yaftam olsa da "İNSAN" olduğumu söylemiştim.)
Bu bir ayrılık değil, değişim.
Değişimin ve yenilenmenin hayırlı olmasını dileyerek başlayalım.
Yönetimin ve yönetmenin zorluğunu bilenlerden olduğumuzu düşünürüz. (Damdan düşen biri olarak)
Ne etliye ne sütlüye yaranamayan, yanlızlardır.
Hür olduğunu sanan! bağlılardır.
Etken olduğunu düşünen! edilgen,
Seyyar olduğunun bilincinde! sabitlerdir.
Yanlızlığı, bağlılığı, edilgenliği ve sabitliği bizzat tadarak verdik.
Velhasıl kelam yönetim ve yönetmek zor zanaattır.
Geçmişteki tüm kadroyu bu zorluğun üstesinden geldiği için kutlamamak en azından ayıptır.
Değişim iyidir.
1 Mayıs Kutlu Olsun!!!
;)
Sevgili Oki, bunun dile getirilmediğinden emin misiniz;)
............
Canım arkadaşım;
Kimi statükolar vardır ki;Yıkmak için söylemek yetmez. Haykırmak gerekir. Öyle bir haykırmak gerekir ki; kuş konmaz tepelerinde uçan kartalın kanatlarında hissedilebilmelidir.
hem de bizim çiti bile bile beslenmek isterken özgür değilmiydiniz?
..........................................
Köleliğinin farkında olmak , özgürlük için atılan en büyük ilk adımdır zaten.
Selamlar.
serüvenci
01-05-2009, 15:09
zamanında tüm üyelerin oy hakkının olması vurgusunda bulunmuş olan bir üye olarak yeni yönetim anlayışının öncekinden çok farklı olacağını sanmıyorum. çabalarımız onların istekleri doğrultusunda olasılıklı bakışlar oluşturmak olmuştu. onların beklentilerine göre en iyiyi düşündük. ama ne çare ki bu sitede birilerinin sözü dinlenir diğerleri apışıp kalır.
özgürlüğün tanımını bilmeden özgürlük diye nara atılmaz, demokrasiyi bilmeden demokrasiden söz edilemez. bir ortamda "yönetmek" tanımı yerine "ortaklaşa yönetim" tanımı yoksa o sisteme itibar edip boşa lakırdının anlamı yoktur. softalardan oluşan ulema sınıfının bulunduğu yerde ilim gelişmez. insana saygının olmadığı yerde insanın değeri olmaz, küçük bir grubun çıkarları yürür gider.
hem etliye hem sütlüye yaranmak yerine kendin olmak kendini ilerletmek en güzelidir. yalnızlık da güzeldir. etliye de sütlüye de yaranmak çabasında olmayıp topluma çok şey veren insanlar olduğunu unutmamak gerekir. Jean Jacques Rousseau'nun hayatı misal gösterilebilir. hür olduğunu sanan kendini kandırır. hürlük adına bir şeyler yaptığını sanıp aksine davrananlar da bilakis kendini ve başkasını kandırmış olur. etken olmak için çaba gerekir, edilgen kalmak da mevcut durumu kabullenmek ve sinmektir. etken davranışın duruşun adını koymak gerekir.
çabalarımız onların istekleri doğrultusunda olasılıklı bakışlar oluşturmak olmuştu. onların beklentilerine göre en iyiyi düşündük. ama ne çare ki bu sitede birilerinin sözü dinlenir diğerleri apışıp kalır.
Bu sözde ufak bir düzeltme yaparsak aslına uygun olur.
çabalarım onların (inananların) istekleri doğrultusunda olasılıklı bakışlar oluşturmak olmuştu. onların beklentilerine göre en iyiyi düşündüm. ama ne çare ki bu sitede birilerinin sözü dinlenir diğerleri apışıp kalır.
Boldlar düzeltme yerleridir. Düzelttigim yerler biz olan yerlerdir. Çünkü serüvenci senden başka bunu savunan olmadı. Biz diyerek GY den birilerini kast ettiysen dogru olmamış.
Zannedersem bu önerilerinin ciddiye alınmaması üzerine de sen ayrılma ihtiyacı duyarak buldugun her başlık ve ortamda olmadıgını savundugun özgürlügü kullanmaya çalışıyorsun.
Hayırlısı olsun ne yapalım. :D
saygılarımla
serüvenci
01-05-2009, 16:19
dilaver,
öncelikle alıntıladığın bölüm sizin isteklerinize ve beklentilerinize göre oluşturduğumuz bakışları ve iyiyi ifade ediyordu. yani düzeltme yapmak için boşuna zahmet etmişsin. ayrıca biz ifadesi ben ifadesinin farklı biçimde tezahürüdür GY den arkadaşlarımızla alakalı bir durum yoktur.
Zannedersem bu önerilerinin ciddiye alınmaması üzerine de sen ayrılma ihtiyacı duyarak buldugun her başlık ve ortamda olmadıgını savundugun özgürlügü kullanmaya çalışıyorsun. - dilaver
özgürlük yok dediğimiz görülmüş müdür ? kendi kendine gelin güvey olma. site ile görüşlerimiz bellidir. diğer sitelerle karşılaştırdığımızda yaptığımız vurgular aşikardır. bize yönelttiğin vurgularda bizi olmadığımız gibi göstermeye çalışma. cahilce davranma. karşındakinin daha önce ne dediğini bilmeden kalkmış ahkam kesiyorsun. la havle, ya sabır.
gelin güvey olma.
cahilce davranma
kalkmış ahkam kesiyorsun
la havle, ya sabır.
anlaşılmıştır, teşekkürler. :D
saygılarımla
serüvenci
01-05-2009, 16:53
ne anladın bana da anlatsana. o kadar lafın arasında bunlar mı kaldı aklında ? eleştirel bakış tarzın bu mu ?
o kadar şeyin arasında bunları bulmayı da becerebilmişsin. büyük başarı. sana maaşallah takmak lazım. hem de kocaman. :D