Orijinalini görmek için tıklayınız : Oki'nin Doğal Tavuk Ürünleri
Organik tarım ürünlerinini alalım, üreticilere destek olalım, yaşatalım.
.........................................
%100 doğal olarak taaa doğumundan itibaren dağda beslenen yem olarak doğal buğday ve doğal mısır verilen;dağdan gelen su ile beslenen kendi tavuklarımın yumurtalarından isteyen olursa yollayabilirim.
Ama fiyatı duyunca, ohaaa demek yok. Zira doğal ortamda bir tavuk ancak 3 günde bir yumurtlayabiliyor. Özellikle katkılı yem ile beslenen hayvanlardaki hormon oranı direkt yumurtaya geçtiği için bir çok ülkede zaten yumurtaların üzerinde hangi yaş gurubunun yiyebileceği etiket olarak vardır.
Bu nedenle özellikle çocuklarınız için %100 doğal organik yumurta yedirmeniz elzemdir.
Şimdi inanmayackasınız ama; homoseküelitenin hormonlu gıdalar ile yakından ilişikisi olduğu artık sesli olarak dile getirilmektedir. Bu milletin niye böyle olduğuna belki bir pencere açar bu son cümle :)
Yumurtalardan satın almak isteyen inançsız ürkek üyelerimiz yönetime haber verebilirler. Dilaver'e haber vermeyin. Kesin dirsek koyar. Azarlar sizi.
Bu konuda, yönetimden hiç hazetmesemde FRODO ya güveniyorum. Planlı prnesipli uyanık tüccar bir duruş var onda.
İnançlı olanların hepsi zaten beni tanır.
30 adet yumurtanın kargo hariç bedeli; normalde 15 TL iken TD üyeleri için 12TL dir.
Yumurtayı tattıktan sonra piyasada satılan yumurtalardan farkını ben anlamadım birader, üfürmüşsün diyenlere 30 yumurta da bedava.
Kargo bedeli ise ortalama 5-7 TL arasında olmaktadır. Aynı koli ile 120 yumurta alındığında da aynı kargo parası olduğu için toplu olarak istemek mantıklıdır.
İlk siparişte bu reklamı yapabilmem için bu başlığı açan Mutezile'ye de 30 yumurta bedava :D
Unutmayınız, günde bir taze yumurta; 3 öğün tok tutar insanı.
Reklamlar bitti....
Selamlar
Mutezile
06-05-2009, 12:21
Hadi bakalım, ilk müşterini buldun. Bana Özel Mesaj yoluyla ulaş, ya da MSN'de adres vereyim.
İlk siparişler alınmak üzere Mutezile'ye gerekli bilgiler yollandı arkadaşlar.
Bu arada yumurtalar hep sipariş üzerine yollanacaktır. Öyle stokta bekleyen falan yok.
Hanımda zaten gün yapacakmış bu hafta. Eldeki yumurtaları Sattırmam da sattırmam deyip duruyor. :)
Tüzük geregi TD sitesinin yapılan cirodan bir payı olması gerekiyor. :D
Mutezile faturanın bir nüshasını görmek isterim. Ya da okinin tavukları kamulaştırsak mı ne. :eek:
saygılarımla
Tüzük geregi TD sitesinin yapılan cirodan bir payı olması gerekiyor. :D
Mutezile faturanın bir nüshasını görmek isterim. Ya da okinin tavukları kamulaştırsak mı ne. :eek:
........
Birinci konuya ithafen;
Tavuk besleriz ama yardımı yaprken At gibi sadece gözümüzden bir damla yaş akar. :D
İkinci konuya dair;
Ulem ne faturası, tavuğumu besleyeces sistemi mi? ne biçim komünist bakışı bu böyle.. cık cık...
Oki'nin malı meydan da zaten hehehe :D
120 tane yapın siparişi arkadaşlar. kargodan yırtalım.
selamlar
boğaziçi
06-05-2009, 20:53
Organik tarım ürünlerinini alalım, üreticilere destek olalım, yaşatalım.
.........................................
ben almaya calisiyorum kendi adima...
yumurtaya gelince:)
dusuneyim bari:rolleyes:
Mutezile
07-05-2009, 16:03
oQoNUC; görüyorsun değil mi? mütevazi ticaretimizden TD sitesi de sebeplenmek, kaymağını yemek istiyor.
Unakıtan daha müsamaha gösteriyordu sanki:)
Mutezile
09-05-2009, 21:50
Yumurtalar kargoyla geldi. OQONUC sözünde durdu. Teşekkürler. Yumurtalardan 3'ü kırık geldi. Ambalaj çok özenli olduğundan kargo şirketinin halt yemesi olarak yorumluyorum.
Tadına yarın sabah bakacağımdan şu an birşey diyemiyorum
Hormonsuz, sağlıklı ortamdan geldikleri; en azından yumurtaların piyasada satılanlardan biraz daha küçük olmasından belli.
Tadını yarın yazarım, leziz olduğundan şüphem yok.
Merhaba Mutezile;
yumurtalardan üçünün kırık ulaşmasına gerçekten üzüldüm. Amamesleğim icabı da bilirim ki; kargo taşımacılığı ile ambqr taşıması arasında ülkemizde henüz pek bir fark yok maalesef.
Telafi edeceğim.
Lezzeti ve rengi ve tadı konusunda detaylı objektif bir yazı çok hoşuma giderdi doğrusu. Merakla bekleyeceğim.
Not: Dilaver 6 koli istiyormuş... Sen 15 ten verirsin; komünistler ticaretten anlamaz saf olurlar :D
Selamlar
Mutezile
10-05-2009, 22:22
TADI: Lezzetli kelimesi dışında bir tarif bulamıyorum. Doğal bir lezzet. Ben tam tadını almak için tuz hiç dökmedim, biraz peynirle -içinde eriterek- çavdar ekmeğiyle yedim. Yanında tarçınlı, ballı sıcak süt..Dehşet güzel:)
RENGİ: Sarısı, limon sarısı tonlarında doğal bir sarı. Koyu sarı renk beklemeyin; zaten sahteymiş OQONUC'a göre. Beyazı, tam beyaz. Apak.
BÜYÜKLÜK: Piyasada aldıklarımızdan küçük; sebebini OQONUC'dan öğrendim. Merak edenler ona sorsun. Daha yetkin cevap onda.
FİYAT: Site ahalisine güzellik yapacağını vaat etti. Özellikle ufak çocuğu olanlar, market yumurtasını bıraksın derim duyduklarımdan sonra. Normalde 30 adeti 15 tl'ye veriyor. Ateistlere 12; Müslümanlara yine 15 tl...ŞAKA şaka.. 30 adedi 12 TL diye biliyorum.
KARGO: Masraflar alıcıya aittir; Mümkünse toplu sipariş verin ki maliyet azalsın.
Mutezile
10-05-2009, 22:29
Sitede Koyun, kuzu, oğlak besleyen var mı?
Okinin günlük üretimi kaç yumurta acaba?
Şimdi ben 120 yumurta ısmarlasam bayat yumurtalar gelmesin?
Ben çiftçi ve köylülerden almayı yeğlerim, bulabildiğim ölçüde herşeyi. Param tüccarlara gidecekse onlara gitsin.
Köy tavuğu ve köy yumurtasını da iyi bilirim. Bir aralar köy yumurtasından başka birşey yemez olmuştum. İlle de köy yumurtası ille de köy yumurtası diye tutturmuştum. Çok lezzetli olur, miss gibi kokar. Hele tavada keşli yumurta yapartık. Söndürünceye kadar beyazını pişirir, keşle karıştırırdık. Söndürdükten sonra sarısı yayardık üstüne. Sarısının çok pişmesi iyi olmaz. Biraz cıvık, ne bilim yoğurt gibi olmalı.
Gelelim köy tavuğuna:D O ne kokudur yağrappim, hiçbir çarşıdan aldığınız hazır tavuk, et tavuğu veya ticari tavuk onun gibi kokmaz. Onun gibi lezzetli olamaz. Haşladıktan sonra bile suyundan çorba yapar içersin. Hiç benzemez poşetteki tavuğa. Eti hem lezzetli, hem besleyici, hem güçlüdür doğal olarak.
Tabii, bu maceralarım, 3 sene öncesine kadardı. 3 senedir İzmir denen birbüyükşehirde yaşamaktayım. Rezalet birşey. Hiçbirşeyin doğalı yok. Hele hele sulu yemek bile yok. Bir ara burda hususi pazara çıkmıştım köy tavuğu satan var mudur acep diye?Artık gözüm dönmüştü, kendi ellerimle kesip temizleyeceksitim bulabilirsem tavuğu. Nereeeeee! Soruyorum soruyorum yok. Artık bilmem kaçıncı soruşumdu bilmiyorum. Adamın biri benim dövüş horozum var, alacaksan getirivereyim dedi.Yok kalsın dedim. Napayım ben dövüş horozunu. Gartalmıştır, yaralı berelidir:D
Eeeeeeey köy yumurtası ve köy tavuğu satanlar, İzmir'e yakın bir yerde mi oturuyorsunuz?
Bir köy tavuğuna kaç ytl istiyonuz? Kaç günde gelir? Kesip temizleyiverecek misiniz?:D
Okinin günlük üretimi kaç yumurta acaba?
Şimdi ben 120 yumurta ısmarlasam bayat yumurtalar gelmesin?
.........
hehehe :) Dostum bilirsin ki; Oki ne bayat malı ne bayat fikri ne de bayat muhabbeti sever :)
Yumurta dediğin nedir ki; maksat kalpler bayatlamasın...
Haftaya yollarım sana biraz yumurta. Civcivciler kralına yumurta yollayacam yaa; ne büyük adamım ben :)
...........
Sevgili Serdar;
Bu arada Temizlenmiş köy tavuğu bulmak çok zor arkadaşlar. Yani köy tavuğu satanlar var. Ama fenni yem ile besleniyor artık çoğu. Pazarlardan veya arabalara doldurulup satılan tavuklar; çıkma tabir edilen yumurta tavuklarının ıskartalarıdır çoğunlukla.
Gerçek bir köy tavuğunu temizlenmiş olarak 40 TL den aşağı alamazsınız. Bilginiz olsun. Ki horozu alın. Tavuğu değil. İzmir'de hafta sonları kurulan kanatlı pazarından bulabilirsiniz; eğer hala kuruluyorsa tabikii.
Yolunuz düşerse Denizli'de büyük bir pazar kurulur. En büyük pazar ise Adana'da dır.
Buralarda her tür ve cins tavuk bulunur. Iskartatavuklar gelemez bu pazarlara.
İsterseniz, ; ben buradan deepfreezde dondurup strafor ile yollayabilirim. Pazartesi verilse çarşamba İzmir'de oluyor. Çok müşterim var yumurta yolladığım. Ama temizlenmiş horozu ilk kez yollamış olacağım sayenizde :)
Ama en mantıklısı canlı olarak alıp kesmenizdir. Ayrıca temzilenmede önemlidir. Şimdi kuru yolum diyeceğim millet bana islami usül mu empoze ediyorsun diyecek; ama bir de bunların temzilenme ve kesilme olayı var ki; bu konuda üstad Aydoe'dir zaten bana söz düşmez. Amonyaklı suyun içerisinde tur atar durur marka tavukları.
Düşünün; normal ömrü 15-25 yıl olan bir hayvana bilimin biçtiği ömür sadece 45 gün arkadaşlar. Sadece 45 gün. Bu kırkbeş gün içersinde bir ömür boyu alacağı kiloyu hayvana aldırıp doğruca kesime yolluyorlar.
Bunun adına teknolji ve üretim denildiği halde; köy tavuğunu kesince vahşi oluyor insanoğlu. Nasıl bir iş anlamadım.
Hoş; İzmir'de Ege-Vet hubbard Rose JA diye bir et ırkını İngiltereden getirdi bildiğim kadarı ile. Adamlar 45 gün yerine 70 gün yaşam süresi var diye övünüyorlar bir de...
Aslında sevgil Serdar, hem mesleğiniz icabıdır da diye düşünüyorum; size bir tane köy tavuğu yollasam; oki den sofranıza hediye. Sonra sizde oradan marketten bir tavuk alsanız; bunların içerisindeki hormon oranlarını ölçme gibi şansımız var mı? Adı neydi ???? Libuzin mi.. hani yaşama ait en temel aminoasit mi neydi...
Bir koli de yumurta yollayım size; onu da piyasa yumurtaları ile karşılaştırınız. Ayrıca tahlil masrafları ödeme gücüm içerisinde ise de seve seve karşılayabilirim.
Vallahi öyle harika bir iş yapmış olursunuz ki anlatamam. Bütün köy tavukları adına horoz Oki size minnettar kalır.
Zira Oki, baktı ki insanlardan hayır yok; dünyayı tavuk ve culuklar ile idare etmek için kolları sıvadı :)
Ne dersiniz ? Yaparmısınız sahi bu insanlar için küçük ama biz hayvanlar için büyük tarihsel adımı ?
Selamlar
Selamlar
Selamlar..
Kırk yetele mi:D Valla kendim kesmeye karar verdim. Kesmesiz ne kadar?
Benim de ilerde, bir dağ evi gibi bir yerde yaşamak gibi bir hayalim var. Havası temiz ve doğası bozulmamış biryer hayal ediyorum. Orada kendi tavuklarımı, horozlarımı, kuzularımı, hayvanlarımı yetiştirmek, kendi soğanımı, tere otlarımı, yeşil otlarımı, ağaçlarımı yetiştirmek istiyorum. Hormonlardan, kimyasallardan, her türlü modern çağın gerekliliği diye nitelendirdikleri şehir geleneklerinden uzak yaşamak, bedenimi doğaya teslim ediyorum. Ne olursa olsun bunu yapmak istiyorum, eğer imkanım olursa.
Testlere gelince, bunların çok çeşitli şekilleri var. Herhangi bir biyokimyasal veya kimyasal madde yönünden incelenen testler var, toplam protein, yağ, karbonhidrat yönünden yapılan testler var, daha farklı çeşitler var. Fiyatları ne kadar dersen, bilmiyorum, sormam lazım. Şu anda onları yapacak benim elimde bir imkan yok. Ben burada bir aracı olabilirim. Kendi bölümümde yaptırabilirim.
Şuna kadar vermelisiniz neyin testini yaptırmak istiyorsunuz? Ney yönünden incelenmeli?
Bizim memlekette(Antalyada) daha çok köy tavuğundan "arabaşı" yaparlar, bilirsiniz misiniz onu? Ama ben daha çok kırmızı biberli yağda kızartıp bol limonlu yemesini severim, tabii suyu da bol olmalı:)
Şuna kadar vermelisiniz neyin testini yaptırmak istiyorsunuz? Ney yönünden incelenmeli?
........
Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım kısaca.
Bir ticari yumurta veya ticari etlik piliç yendiğinde; insanın alması gerekenden kaç kat daha fazla HORMON alınmaktadır. Hormon=Libusiosum (veya bunun gibi bir gelişime lazım olan amino asitmiş)
Devam ediyorum; Yemlerden geçen etin ve yumurtanın muhtevşyatından aslında olmayan tespit edilmiş kimyasalların adları ve oranları.
Bize lazım olan tek şey; bağımsız özgür bulgularının altına imza atabilecek bir labaratuar. Bulursanız çok sevinirim. test masarafını karşılayacak paramız var; imza Paramız yok maalesef.
Bu arada; Antalya'da tam hayalinizdeki gibi bir yerde yaşayan doktor arkadaşım var. Özelden yazın; sizi ağırlasın. 300.000 Eura ya kütük ev aldım diye hava atıyordu. Bari bir işe yarasın :D
Selamlar
Oki'nin değeri ve tadı mutezile tarafından test edilip onaylanmış doğal ürünleri artık
bu tezgahta boy gösterecek.
TD komisyonları için üretici Oki ile bilahare görüşülecektir :)
Balik var mi, balik?
Ciftlik degil de, deniz baligi en masum yiyecek gibi gorunuyor. Gerci onda da polutanlar girla ama digerleri de nasibini aliyor bu cevre kirliliginden. Avatardaki tezgaha aldanmayin bende balik yok:(
Ooooh..!
Adamlar semt pazarı kurmuşlar buraya yav..!
Yarın öbürgün kurbanlık işinede girer bunlar..
Zaten frodo abimde o ticari yetenek göze çarpıyo..:D
Başlık temizlenmiştir.
İyi ve keyifli günlerde kullanınız. :)
verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özürlerimizi arz ederiz. kabul buyurunuz.
serüvenci
11-05-2009, 23:38
yahu tavuk yetiştirdiğimiz günler geldi aklıma. tavukların küçücük yumurtalarını yerdik. onun tadı bir başka olurdu. bir de hindilerimiz vardı, onları söylemeden geçemeyeceğim. onların yumurtalarını değil kendilerini yemek bir zevkti. :p
oki hayırlı bir işe vesile olmuşsun. yalnız dikkatli ol, ticaretten iyi anlarlar. ağzındaki lokmayı alırlar :p
oki hayırlı bir işe vesile olmuşsun. yalnız dikkatli ol, ticaretten iyi anlarlar. ağzındaki lokmayı alırlar :p
.....
Sevgili dostum;
Yeterki insanlar doğruyu ve iyiyi tatsın. Feda olsun önce insana olan adama. Frodo yu zaten muhasebecim yaptım. Gözüm arkada değil. Yalnız parayı ben Frodo'dan nasıl tahsil edeceğim kara kara düşünüyorum. Şimdiden komisyon falan demeye başladı. :)
Yollayım mı yumurta istermisin. Hediye.
Sahi bak.. Bir alo demen yeterli.
Selamlar
serüvenci
12-05-2009, 10:47
Yollayım mı yumurta istermisin. Hediye.
Sahi bak.. Bir alo demen yeterli.
çok sağol oki. söylemen bile beni mutlu etmeye yetti. yollamış kadar oldun. :)
yakanı frodoya kaptırdıysan yandın. krizin faturasını senden çıkarmaması elde değil. :p
iyi düşün, zararın neresinden dönersen kârdır. benden söylemesi.
Matrix'i bir de buradan izleyin bence... Çok şey zihninizde oturacak. Neden Oki doğal diye yırtınıyor belki daha net anlaşılır.
http://www.themeatrix.com/intl/turkish/ (http://www.themeatrix.com/intl/turkish/)
Selamlar
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=146508&cat=220&dt=2009/05/13
Bu tür haberleri arkadaşlardan bu başlıkta paylaşmalarını da istirham edeceğim. Bizler bir avuç gönüllü için çok değerli bilgiler bunlar.
Hem bakın;
Hayvanın dini yoktur. Madem can, candır. Ve madem Adalet insanı insan yapan en önemli kavramdır ve ki Sevgi karşılıksızken en değerlidir , o zaman İNSAN olmak için hayvanları koruyalım, böylece aslında kendimizi koruduğumuzu da bilelim. Emperyalizme karşı mücadele, lak lak ile değil, yerden bir taş alıp atmakla anlam kazanır.
Hani hep denir ya şeytan ayrıntıda gizlidir diye; işte size emperyalizmin ayrıntısı. Temizleyelim hepimiz elimizden geldiği kadar bu pisliği. Aydınlatalım insanları öğrenelim öğretelim.
Hem ne güzel insanı insan yapan ortak bir müşterek işte. Siz olduğunuz için insan olduğunuz için var olduğunuz için yapın.
Endüstriyel kontrolün elinde korkuların kölesi olmayınız. Bu insanlar hem parayı kazanır hem de pisliği bize temizletirler. Bunu anlayamadınız mı hala.
Küresel şeytani sekülerizmin empoze ettiği emperyalizmin kuşattığı Korku çemberinde kılınan namaz da battaldır; atılan özgürlük naraları da boşunadır.
Selamlar
serüvenci
13-05-2009, 16:12
Matrix'i bir de buradan izleyin bence... Çok şey zihninizde oturacak. Neden Oki doğal diye yırtınıyor belki daha net anlaşılır.
http://www.themeatrix.com/intl/turkish/ (http://www.themeatrix.com/intl/turkish/)
Selamlar
türkçesi için;
http://sendika.tv/index.php?video_no=164
http://www.youtube.com/watch?v=qLe6IPL2UlI&feature=channel_page
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=147089&cat=200&dt=2009/05/16
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=147143&cat=200&dt=2009/05/16
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=147104&cat=200&dt=2009/05/16
.............
Allah'tan kaçarken küresel korkuların ve bir hayvan gibi ellerinde ölüm korkusu değneği ile ahırlara sokanların kucağına düşmek Tanrım ne acı...
Eğer bu ülkede 100 kişi Domuz Gribi; Kuş Gribi; Deli Dana veya 5 yıl sonra çıkartılacak olan Balık Virüsünden dolayı ölsün; adımı sildireceğim bu alemden.
KORKU ne yaman kelime. Allah'tan korkmuyorum diyerek özgürlüklerini ilan edenlerin, domuzlardan deli gibi kaçmasına şahit olacağız yakında.
Ne berbatbir çelişkidir ki; bu domuzlar nedensehep köylünün elinden toplanıyor; Acaba Milyonlarca adetlik devasa çiftliklerin aldıkalrı önlemler hakkında bir örnek var mı? Veya Üretilen endüstriyel etin muhtevası hakkında bulaşma riski yok mu?
Ey halkım uyan;
Sana Allah'a inan veya inanma diyemem. Bu benim haddime de değil vazifemde değil işim de değil.
Ancak sana şunu derim ki; Allah'tan kaçarken bu küresel korkuların açtığı bok çukurlarında boğulma.
Akıllı ol. Bir sihir gibi tepene üflenen korku tohuımlarından azap içinde kalma.
Selamlar
Mutezile
16-05-2009, 13:10
Oki, meatrix tanıtım filmi için teşekkür..çok aydınlatıcıydı.
Siteyede girdim, zaman ayırmaya kesinlikle değer.
http://www.themeatrix2.com/ MeatrixII
http://www.moremeatrix.com/ Meatrix II Buçuk
http://www.themeatrix.com/interactive/
Süpermarketler beynimizi böyle ele geçiriyor!
http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=9&haberid=615255
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=171440#post171440
Konular alaklaı olduğu için bir bütünlük oluşsun diye ekledim.
Doğal tavuk gibi doğal müzikte hem bedenin hem ruhun gıdasıdır.
http://www.youtube.com/watch?v=iXF2sBtupWw&feature=PlayList&p=674EE028D9CBC345&index=13&playnext=14&playnext_from=PL
http://farm3.static.flickr.com/2422/3553136064_c6c238b564.jpg
Bu görüntüye iyi bakın.
İyi bakın ki, özgürlüğü kimlerin kısıtladığını anlayın.
Pragmatizmin köleliğinde bencilliğin zirve yaptığı asırda; dinde;" gelini ile yatmanın cezası ölümdür" kuralına bakarak; özgürlüğümüz kısıtlanıyor diyenler bu resmi yatak odalarına asabilirler.
Oki
Bu kadar çabadan sonra tavuk ve yumurta satışlarının artan grafigini de asabilirsen memnun olurum.
saygılarımla
evet evet grafik şart birde bu iyice sermayye döndü vergi almak lazım :)
Ulem ne grafiği;
Cepten bir de milleti uyandırıyoruz. Tavuklarım gurk oldu zaten. Yumurta mumurta yok. Hem olsa ne olacak; alayımız cıbır. Hepimizin çenesine vurmuş lak lak lak...
Bana zengin lazım zengin...
Biri var sitede eşşek yüküyle paralı ama; o da pintinin teki. Hatta sırf zekat vermeyim diye ateist olduğu konusunda şüphelerim var :D
Elhasıl; reklam masrafları cepten gidiyor. Mutezile'nin de konuya inanarak katkıda bulunduğu çabaları için ise müteşekkirim. Bir tohum saçtık bakalım denize; ya Allah ya tutarsa :D
Zenginlerin zeka seviyesinin biz cıbırlardan yüksek olduğunu da kantıladık nasılsa; bakalım bizim satışlardan test edeceğim
Selamlar