PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : The god who was not there

K.C.
13-05-2009, 09:24
Arkadaşlar şöyle bir iddia var:

dilaver (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=2279) adlı üye bir forum mesajı hakkında şikayette bulundu.

Şikayet metni:castro'ya katılıyorum. Bu biraz medya reklamlarına benziyor. İlk kez burada vs gibi. Anlamı da yok. İlk olsa ne olur, son olsa ne olur. Önemli olan paylaşım ve bilginin yaygınlaştırılmasıdır.

Ayrıca Cem bu arkadaşla grup için bir an evvel temas etmeli ve YK da sitede yayınlanacak her şeyin ön denetimini yapmalı.

saygılarımla
Başlık: The God Who was not There (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=175440#post175440)
Forum: Multimedya
Moderatörler: pervane, mutluluk35, dr humanist, prozac02

Şikayet edilen üye: CasTRo (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=7768)
Şikayete konu olan mesaj: Sitemizin Tercüme Grubu'nun çeviride, üyelerimizden sevgili cigi'nin ise altyazı çalışmalarında verdiği emekler sonucunda önemli bir video belgesel daha Türkçe altyazılı olarak sitemizin bilgi ve kültür hazinesine katılmış oldu. Bu video hıristiyanlık dinine yönelik belgelere dayalı eleştirel yaklaşım sergiliyor. Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

http://www.turandursun.com/videolar

Bu belgesel Türkçe altyazı ile ilk kez ve sadece sitemizde yayınlanıyor.

İlklere imza atmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla.

Başarılarınızın devamını dilerim özellikle video sayfası benimde kişisel çalışma alanım oldu şu aralar.Size bu konuda elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim ancak yukarda bazı hatalar yapılmış.
Bilmiyorum daha başka bi yerde yayınlandı mı ama sizden tam 2 gün önce aynı videyo kendi uploadım ile üstelik aynı çeviri ile vimeo.com'a yüklemiştim (şuan silindi )
buradan bakabilirsiniz;
http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=21489

Yani çevirinin sizin tarafınızdan olduğu doğru değil ,aynı şekilde ilk kez yayınlayan olmadığınız gibi.

"İlk biz yükledik" demenin bir yararını göremiyorum ancak "biz yayıyoruz,dağıtıyoruz,izlettiriyoruz" demenin çok yararlı bir iiş olduğunu düşünüyorum.Ve bu konuda elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

CasTRo

Saygılar.

Çevirinin bizim tercüme grubu tarafından yapılmadığını iddia ediyor. İktisap etmişsiniz demeye çalışıyor.
Bu konuda bilgilendirebilir misiniz bizi?

cigi
13-05-2009, 11:10
Çevirinin bizim tercüme grubu tarafından yapılmadığını iddia ediyor. İktisap etmişsiniz demeye çalışıyor.
Bu konuda bilgilendirebilir misiniz bizi?

Sevgili K.C.

Bu arkadas, asagidaki linkde bulunan yazi ile bilgilendirilmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=175526#post175526

Türkiye'de carpuk, curpuk yapilan görsel basinin, insanlarimizi nasil etkilediginin bir baska kaniti bu arkadas.:)

Ne kadar bos gezenin, bos kalfasi olupda, sanal alemde dolasan lakirdi ulemalari varmis; hayret ediyorum.

Multimedyada asili duran muhammed ile bir röpartaj var. Coktandir onada alt yazi yapmayi düsünüyordum. Sirasini bekliyor garibim.

Yapinca bu arkadasa verelimde sevinsin.:)

aydoe
13-05-2009, 12:52
Sevgili Arkadaşlar,
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=172495#post172495

Yukarıdaki linke bakarsanız Gematria arkadaşımızın talebi üzerine 13 nolu iletim 17 şubatta ''Çalışıyoruz inşallah tez zamanda Türkçe alt yazılısını asacağız.'' demişim.

Biz bir yerlerden hazır altyazı arayışına girmedik,sürecin uzun sürmesi CD nin orijinal kopyasını edinmekte zaman kaybetmemizden oldu.
Cigi sağolsun bana 2 adet cd yolladı ,ben seyrettim ve tercüme için arkadaşlarla görüştüm.
Hatta evrensel-insan'a (30 yıldır Londra'da ya birde linguistik) çevirtmeyi düşünmüştüm.
Cigi arkadaş çeviriyi yaptırıp alt yazılı hale getirerek CD'yi İstanbul toplantısına getireceğini söyledi.
Biz kendimiz bişeyleri başarmaya uğraşıyoruz videonun başında çeviri douledutch yazmaktadır zaten,çeviren bellidir.

Dutch; http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Netherlands&ei=XZcKSqTjJ4mB_AaKjp2fCw&sa=X&oi=translate&resnum=2&ct=result&prev=/search%3Fq%3Ddutch%26hl%3Dtr

Videonun Türkçe alt yazılı hali ve çevirisi Holanda'daki arkadaşlarımızın çalışması sonucu yapılmıştır.
Cigi'ye teşekkür ederim.

dilaver
13-05-2009, 13:25
Benim burada katıldıgım nokta reklam kısmına idi. İlk defa, yakında, şimdi vb gibi medya raklamlarına benzedi. Onun için ilk defa ibaresini anlamsız buldum. Koymasak daha iyi.

Açıkçası kimin çevirdigi de pek de o kadar önemli degil.

Ayrıca bu arkadaşla video grubunun temasa geçmesinde fayda görüyorum. Madem çalışmak ister, faydalanılmalı.

saygılarımla

cigi
13-05-2009, 15:04
Açıkçası kimin çevirdigi de pek de o kadar önemli degil.

Sevgili baskanim;

Kimin cevirdigi önemli olmaz olur mu? Bunlar icin bir dünya emek harcaniyor. Bu isler yapilip bittikten sonra o kadar kolay gelmesin kimseye.

Etrafimda ve cevremdeki bir sürü beni seven insanlar ile bazi konularin üstesinden gelebiliyorum. Yoksa bu tip isleri yapabilmemiz icin yer, özel calisan insanlar ve maddi güc gerekiyor. Bu konuyu sevgili aydoe ile daha önce konusmustum. Su anda aydoe'ya bagli ben calisiyorum. Bana bagli da calisan, burada olusturdugum piril, piril gencler var. Bu bir organize ve sistem isi.

Kendim her ise tek basima nasil yetiseyim? Zaten sabah 8.30 aksam 18.00 arasi yönetimini yaptigim is yerinin sorumluluklarida üzerimde. Burada Türkiye gibi salla basini, al maasini gibi bir sistem yok. Isini düzgün yapmayan insanin ne söz hakki vardir, ne de diger haklari. Ham olur gidersiniz.

Benim de begenmedigim, bir video ve animasyon filmine günlerce ugrasiyorum. Tasarladigim gibi yapmaya kalksam aylarimi alir.

Eger isteseydim ben bu filmdeki altyazida adi gecen arkadasinda isimini siler atabilirdim. Her türlü donanima sahibim. Kimsenin emeginin, hakkinin üzerine kurulup oturacak saygisizligi ve düsüncesizligi yapmam ve yaptirtmam.

Bazi konular ve bu sitedeki bazi üyelerin davranis sekilleri beni bunallttigi icin bir konunun da altini iyice cizmek istiyorum.

Eger ben bu üyeler gibi bir kafa ve düsünce yapisina sahip olan birisi olsaydim. Kendi adima dört basi magrur bir site kurardim ve ne bir kimsenin nazi ile oynardim, ne kaprisleri ne de bitmek tükenmek bilmeyen egolari ile.

Hayret yani.... Kendi durumumu da muhakeme etmiyor degilim hani. Biraz salaklik genleri varmi yok mu diye...

Saygilar.

K.C.
13-05-2009, 15:19
Sevgili Cigi,

Senin emeğin, mesain asla yadsınamaz, küçümsenemez..
Senin ve ekibinin verdiği uğraşı takdir ediyorum. Emeğe saygı konusunda hepimiz senin kadar duyarlıyız. O arkadaşın ifadeleri zaten bu yüzden beni çok çok fazla rahatsız etti ve iftira olarak algıladım.

Dilaver o ifadesiyle sanırım başka birşeyi kastediyordu, tam anlaşılamadı.

Şurada biz bizeyken içimde kalan, konuyla alakasız ama çağrışım yapan bir şey yazmak istiyorum.

4-5 yıl önce, ilk romanımı birkaç yayınevine göndermiştim. Yayınevinin birinde 1 yıl kadar bekletildi, ki tamamını gönderdiğim yayıneviydi bu. Bana ilk elemeden geçtiğini, basılmaya değer bulunabileceği söylendi. Sonra oradan birkaç editöre daha gönderildiği, seçici kurulca değerlendirildiği söylendi v.s. sürekli ettiğim telefonlara artık yetkililer çıkmaz oldular, bıraktığım notlara cevap vermez oldular.. nihayet editörü yakalayabildim bir gün ve birkaç gün sonra reddedildiğini öğrendim.

Geçenlerde, vizyona girdiğinde epeyce ses getirmiş bir türk filmini internetten indirip izlemeye başladım. Bir süre sonra ögeler bana fazlasıyla tanıdık gelmeye başladı. O anda hissettiğim duyguyu anlatmaya sözcük yetmez.. korkunç öfkeliydim... Benim romanım gişede iyi para kazanmış bir filmin temel omurgasını oluşturmuş, pekçok yeri aynen kalmış, senaryoda bazı kısımlar farklılaşmış..
Ama ben hukuki bir savaş dahi veremiyorum bu konuda, çünkü ispatlamam mümkün değil. Ve o kitabımı bastıramayacağım bile, zira onu okuyan, aa... falanca filmden etkilenerek yazmış diyecek.. emeğe saygı konusunda hassasım bu yüzden.

işte böyle... anlattım, rahatladım. beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

dilaver
13-05-2009, 15:27
"İlk biz yükledik" demenin bir yararını göremiyorum ancak "biz yayıyoruz,dağıtıyoruz,izlettiriyoruz" demenin çok yararlı bir iiş olduğunu düşünüyorum.Ve bu konuda elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Benim katıldıgım yukarıdaki kelimelerdi. Yoksa emegin degerini yadsıyacak bir biçimde düşünmem zaten aslımı inkar olur. Ama öz olarak önüme bir çeviri gelirse kimin yaptıgına bakmam, kim isterse o yapsın yeter ki yapılsın. Ama yapanın da belirtmesinde bir sakınca yoktur, tam aksine fayda vardır.

Ama ilk defa ben yaptık ya da biz yaptık ifadesi gereksiz bir böbürlenmedir diye düşünüyorum.

Ayrıca da arkadaşla ilişki kurulmasını talep etmiştim.

Benim iletiyi raporlamamın tek nedeni de buydu.

Kaldı ki TD yazılanların anonim oldugunu savunurum. Dün benim son yazımı birileri alıp ateplatforma asmış. Sonra da bana sordular ve izin istediler. TD deki her şeyi alabilirsiniz, anonimdir dedim. Kaynak belirtirseniz hoşumuza gder ama zorunlu degilsiniz dedim, ama etik belirtmektir.

saygılarımla

cigi
13-05-2009, 20:49
Ama ben hukuki bir savaş dahi veremiyorum bu konuda, çünkü ispatlamam mümkün değil. Ve o kitabımı bastıramayacağım bile, zira onu okuyan, aa... falanca filmden etkilenerek yazmış diyecek.. emeğe saygı konusunda hassasım bu yüzden.

işte böyle... anlattım, rahatladım. beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Sevgili K.C.

Emeginin calinmasina inan cok üzüldüm. Fakat her yaptigin isi kagit üzerinde onayli yapmaya alisirsaniz iyi olur. Hele Türkiye'de.

Böyle baska bir calisman varsa, zevkle ilgilenirim. Bu tip kafalarin burunlarini sürttürmekten de ayri bir keyif alirim. Sorunsuz bir baslangic olmasini istersen, burada bastiririm. Daha sonra orada cogaltilabilir.

Bende harcanmis emekler icin milletten izin almak icin yazili olarak soruyorum. Yanit dahi verme zahmetinde bulunmuyorlar.:)

Internette dolasan bir powerpoint calismasi var ismi DOGMATIZM.
Van Y.Y. üniversitesi edu calisma grubu yapmis. Cok hosuma gitti ve bende bunu müzikli ve resimli bir video gösterimi haline getirebilmek icin izin istedim. Ikinci mailede yanit yok. Calismanin yarisina kadar geldim biraktim. Öyle duruyor.

Sevgili asinar, internette dolastigina göre yapabilirsin diyor. Ben hala karar verememistim. Bu olaydan sonra vazgectim. En iyisi yapmamak.Aklim onda kalacak ama olsun.
Türkiye'de kimin, ne zaman, ne yapacagi belli olmuyor.:)

Sevgiler.

Cem
14-05-2009, 00:22
Bir çalışmayı ilk kez yapıyor olmak neden övünç meselesi olmasın? cigi arkadaşımız istanbul toplantısında bana ve diğer arkadaşlara bu filmin Türkçe altyazılı CD lerini dağıttı. Bu durumda cigi sitemiz adına etkinlikte bulunduğuna göre bu çalışmanın sitemizce sahiplenilmesi verilen emeğin, aktivitenin karşılığı olmalı diye düşünüyorum. Hem günlerce, saatler boyu çeviri için çalışılacak hem de diğer siteler gibi sadece "yayınlıyoruz" ibaresi verilecek?

Benim anlamadığım şey bu CD nin atedekilerin eline nasıl geçtiği. İstanbul toplantısından bir gün sonra atedekiler filmi yayınlamış. O toplantıda bulunup hem bizde hem de atede yazan birisi CD yi yayınlamış olabilir. Aklıma bu seçenek geliyor.

K.C.
14-05-2009, 12:10
Ate'de yayımlanan bizimkinin tıpkı aynısı mı? Çevirileriyle herşeyiyle CD'dekinin aynı mı?

frodo
14-05-2009, 12:14
Yanlış hatırlamıyor isem cigi cd'yi elden teslim etmeden 45 gün önce birilerine posta ile
gönderdiğini söylüyordu. Sanırım kaçak bu noktada.

aydoe
14-05-2009, 13:28
Alt yazı doubledutch tarafından üyesi olduğu divxplanet'e eklenmiş EklenmeTarihi:2009.25.03

http://divxplanet.com/sub/s/121307/The-God-Who-Wasn-t-There.html

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0455507/the-god-who-wasnt-there.html

Bu linklerden alt yazı format olarak alınıp cd ye monte edilebilir ,bizden başkalarıda bunu yapmışlardır.
Aslolan benim 17 şubatta talep etmem ve cigi arkadaşın original Cd yi temin ederek tercüme için doubledutch'a ulaştırmasıdır.
Bizim yapmış olduğumuz CD çalınmıyor ama internetten alt yazıyı bularak onlarda montajını yapabiliyor.
Köstebek yok yani :)

cigi
14-05-2009, 16:09
Sevgili arkadaslarim;

Internet ortaminda o kadar olanaklar ve programlar var ki; sasirir kalirsiniz. Birde paylasim sayfalarindan haric, sifreleri cözük parasiz indirebileceginiz program ve paylasim siteleri var. Hic kimsenin, kimseye bir sey sormadagi, izin almadagi, alanin razi verenin razi oldugu bir durum söz konusu. Yani her sey anonim. Zaten internet dünyasinin özelligi bu. Iletisim ve paylasma.

Bir sürüde alt yazi paylasim siteleri var. Yapilan calismalari aninda buralardan elde edebiliyorsunuz. Benim anlamadigim konu; Türkiye bu konuda sabikalilar listesinin en basinda geldigi halde, uyanigin biri bedavaya kaptigi bir alt yazi icin, önce ben kaptim savasini vermesi.

Kafasi su yönde calisiyor olmali: yaw nasil olur, önce ben bulup kaptigimi saniyordum, bunun onuru ve serefide bana ait olmasi gerekirken benden hizli baskalari varmis.:)

Alt yaziyi koyarken kendi ismimi koydursaydim, kim ne diyebilirdi ve neyi kanitlayabilirdi? Bunu bende yapabilirdim. Elimde her cesit program var allaha sükür.:D