![]() |
Müslümanlık, Özgürlüktür.
Sayın müslüman kardeşlerden. varsa bir bildiği olan bizimle paylaşsın...
Bir müslüman, Türkiyede Türban ile kamu kurumuna girme özgürlüğü ister mi. İster. İngilterede istediği kıyafetle sokaklarda gezer mi. Gezer. Almanyada herhangi bir mahallede Cami acabilir mi. Açar. Hollandada istediği dini ayini sokak ortasında yaparmı. Yapar.Çünki Bunlar Onun İnsanlık Haklarıdır. Eylemlerini Hak olarak, Özgürlük olarak görürmü. Görür. Ve avrupada İNSAN HAKLARI vardır. Gelelim tersine. Bir Türk gazeteci bayan İrana başını örtmeden sınırdan bile girebilirmi. HAYIR. Bir ingiliz Kadın Mekkede caddeyi gören evinin bahçesinde bikinisiyle çimlerin üzerinde güneşlemebilir mi. HAYIR Bir alman Tahranda bir çay bahcesinde Bira icebilir mi. HAYIR. Bir hollandalı kız arkadaşıyla Medinede cadde ortasında Öpüşebilirmi. HAYIR. Yaşayamadığı gibi üstelik LİNÇ edilir. Avrupa Ülkelerimi İyi Müslüman Ülkelermi. Başınız şıkıştımı soluğu avrupada alırsınız. Yada FETOŞ gibi Amerikada. BU İSLAM ÜLKELERİ NASIL BİR ÜLKEDİR? Sakın bu ülkeler islamı yanlış anlıyor demeyin ... EVET CEVAPLAR LÜTFEN. ASENA VEYA TANYELİYİ KISKANDIRMAK YOK AMA PEŞİN DİYEYİM. |
Dostum seni biraz iyimser gördüm. Türbanlıların bile giremediği sokaklar var bu ülkede.
http://img43.imageshack.us/img43/6779/charshaf.jpg |
anaaaaaa bu nere
|
Saygideger wolf18;
Hakikaten, burasi Turkiye sinirlari dahilinde bir yermi? Ozel bir kamera sakasi, ya da bir fil cekimi olmasin? Saygilarimla; evrensel-insan |
Bunlarda ingiltereden. Trafiği kapatmışlar namaz kılıyorlar.
http://1.bp.blogspot.com/_WzJvFF4O8k...+ENGLAND+1.jpg kıyafet özgürlüğü ingilterede... http://farm1.static.flickr.com/91/26...805b4a59_o.jpg http://thesigintreport.com/wordpress...009/04/d6a.JPG |
neye şaşırdınız ki anlamadım. fatih'teki çarşamba mahallesinde 15 gün çalıştım ben. oarada bildiğiniz iran islam cumhuriyeti yaşıyor. bir şeyh yönetiyor. icazet almadan bir şey yapamıyorsunuz. bu görüntü orada her gün var
oraya kulağınızla küpeyle gidin bir erkek olarak, dayak yemezseniz iyidir. |
bende merak ettim nerede çekilmiş bu resim?
|
Resmin bana mail ile geldiğini zannediyordum ancak mail kutumda bulamadım. İnternette bir yerde denk gelip indirmiş de olabilirim, emin değilim. Hatırlarsam bulduğum yeri söyleyeceğim...
Orjinali 24 Mayıs 2003 tarihinde çekilmiş. |
lingi burada
charshaf |
Alıntı:
onu ben upload ettim zaten :) |
bende google imajda bulmuştum onu
konuya dönelim Sayın müslüman kardeşlerden. varsa bir bildiği olan bizimle paylaşsın... Bir müslüman, Türkiyede Türban ile kamu kurumuna girme özgürlüğü ister mi. İster. İngilterede istediği kıyafetle sokaklarda gezer mi. Gezer. Almanyada herhangi bir mahallede Cami acabilir mi. Açar. Hollandada istediği dini ayini sokak ortasında yaparmı. Yapar.Çünki Bunlar Onun İnsanlık Haklarıdır. Eylemlerini Hak olarak, Özgürlük olarak görürmü. Görür. Ve avrupada İNSAN HAKLARI vardır. Gelelim tersine. Bir Türk gazeteci bayan İrana başını örtmeden sınırdan bile girebilirmi. HAYIR. Bir ingiliz Kadın Mekkede caddeyi gören evinin bahçesinde bikinisiyle çimlerin üzerinde güneşlemebilir mi. HAYIR Bir alman Tahranda bir çay bahcesinde Bira icebilir mi. HAYIR. Bir hollandalı kız arkadaşıyla Medinede cadde ortasında Öpüşebilirmi. HAYIR. Yaşayamadığı gibi üstelik LİNÇ edilir. Avrupa Ülkelerimi İyi Müslüman Ülkelermi. Başınız şıkıştımı soluğu avrupada alırsınız. Yada FETOŞ gibi Amerikada. BU İSLAM ÜLKELERİ NASIL BİR ÜLKEDİR? Sakın bu ülkeler islamı yanlış anlıyor demeyin ... EVET CEVAPLAR LÜTFEN. ASENA VEYA TANYELİYİ KISKANDIRMAK YOK AMA PEŞİN DİYEYİM. |
vvalla dostum,
Niye her taşın altında bir çapanoğlu arıyorsun? İslam barış ve özgürlükler dinidir: örneğin diğer müslüman kabileler ile gayet güzel barış yapılabilir, yeri gelir teröristleri bile "seçilmiş" diyerek kutsar; bağrına basarsın, örneğin İran'a başı açık girmemek serbesttir, sokakta çarşafsız yürümemenin serbest olduğu gibi. :biggrin1: A. |
Maide 33
Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. barış ve özgürlük nobel ödülü islam'ın : ) |
Alıntı:
Misirdan Cikis 11
|
konumuz islam ama şunu söyleyim;
o ayetlerin amacı sadece firavunu korkutmaktır. bu sayede musa ve yahudilerin gitmesine izin verecekti firavun. bu nedenle o ayette yazılanların hiçbiri gerçekleşmemiştir. konudan devam .. |
Alıntı:
Levililer 20:9-16
|
aferim bunu kim demişse tevrat mı bu?
|
Evet, incil(eski ahit) ~ tevrat
|
|
İslam barış dinidir:
http://sioe.files.wordpress.com/2009...onstration.jpg Harbiden de öyledir ... herkes müslüman ise ... A. |
Saygideger arkadaslar;
Dogrudur. Muslumanlik; teslimiyetin, dusunmemenin, insan gibi ve kendi oz iradenle yasayamamanin, ozgurlugudur. Saygilarimla; evrensel-insan |
Bu şahışlar; Ahlak kelimesi konusunda mecburi eğitime tabii tutulacaklar. |
Saygideger arkadaslar;
Etiksel degerlerin bir kolu olan ahlak kavrami; goreceli ve degiskendir. Ahlaksal inanc ve dogrularin; hangi ideolojik veya teorik temelde olursa olsun; insanoglunu ayirarak; kimin kimin ustunde olum dahil; herhangibir karar almasini ve uygulamasini desteklemek; hem insan haklarina hem de kisisel hak ve ozgurluklere aykiridir. Ahlak kurallarini saptayanlar; kendilerinde bu hakki neye gore ve nasil gorur? Her toplumun ahlak algisi; kendi cografi ve tarihsel gelisiminin getirdigi; kulturel, deneyim ve birikimidir. Bir eskimonun, esini misafirine gece iliski icin sunmasi; eskimo adetine gre bir ahlaksizlik degil; bir misafirperverlik anlayisidir. O yuzden, dunyanin herhangibir cografi bolgesindeki veya herhangibir dini, geleneksel, toresel veya sistemlesmis; sosyal-siyasal-toplumsal ahlaki degeri; tum dunya insanligina uygulanamaz. Ahlak, etiksel bir algidir. Sadece algilayanin algiladigi sekilde; o da kendine gore; dogrulanir. Ne baskasini ne de bu ahlaki degeri dogrulamayani, baglamaz. Saygilarimla; evrensel-insan |
Cevap yokmuuuu
Bir müslüman, Türkiyede Türban ile kamu kurumuna girme özgürlüğü ister mi. İster. İngilterede istediği kıyafetle sokaklarda gezer mi. Gezer. Almanyada herhangi bir mahallede Cami acabilir mi. Açar. Hollandada istediği dini ayini sokak ortasında yaparmı. Yapar.Çünki Bunlar Onun İnsanlık Haklarıdır. Eylemlerini Hak olarak, Özgürlük olarak görürmü. Görür. Ve avrupada İNSAN HAKLARI vardır. Gelelim tersine. Bir Türk gazeteci bayan İrana başını örtmeden sınırdan bile girebilirmi. HAYIR. Bir ingiliz Kadın Mekkede caddeyi gören evinin bahçesinde bikinisiyle çimlerin üzerinde güneşlemebilir mi. HAYIR Bir alman Tahranda bir çay bahcesinde Bira icebilir mi. HAYIR. Bir hollandalı kız arkadaşıyla Medinede cadde ortasında Öpüşebilirmi. HAYIR. Yaşayamadığı gibi üstelik LİNÇ edilir. Avrupa Ülkelerimi İyi Müslüman Ülkelermi. Başınız şıkıştımı soluğu avrupada alırsınız. Yada FETOŞ gibi Amerikada. BU İSLAM ÜLKELERİ NASIL BİR ÜLKEDİR? Sakın bu ülkeler islamı yanlış anlıyor demeyin ... EVET CEVAPLAR LÜTFEN. ASENA VEYA TANYELİYİ KISKANDIRMAK YOK AMA PEŞİN DİYEYİM. |
Alıntı:
dediğim gibi,koyduğunuz ayetler insanlar yanlış yollara sapmasında diye korkutma amaçlı gönderilmiştir. eğer cidden bu emirler verilseydi şeriat ile yönetilen israilde bunları harfi harfine uygulardı. |
Peki bir dini kitap içindeki hükümlerin, salt insanları korkutmak için yada gerçekten uygulansınlar diye yazıldıklarını nasıl anlayabiliriz?
vvalla yazına katılmamak mümkün değil ? Sen yazılacakları zaten yazmışsın, konu tabii ki daha da genişletilebilir ama şimdi daha da sulandırmadan bu konuda müslüman arkadaşlarımızın ne yazacaklarını görmek isterim doğrusu. |
islam ve özgürlük :S islam neyden özgür kılınma biçimidir..
islam bi kere kılık kıyafetten kaybetmekte orası bile özgür değilki... |
Alıntı:
A. |
Alıntı:
"Gökyüzünde yetiştirdiğim üzümlerden damıttığım içkiyle, yıldızların içinde oynaştığı şarap kazanına düşüyorum. Hıyar şaraptan korkar. Şeytandan, yıldızlardan. Hıyar, dönüşmekten korkar. Yıldızların hücümuna gerek vardır. Gece bostanda, sonsuz sayıda yıldız üşüşecektir hıyarın başına." Hıyaran(sf 27), Prof.Ahmet İNAM(ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı) |
sevgili arkadaşlar;
ikinci mesajdaki resmin nerde çekildiği sorulmuş,ben o sokağı çok iyi biliyorum..yanılmıyorsam sultanahmet civarında;tarihi evlerin bulunduğu,topkapı sarayından gülhane parkının oraya inen yol.. saygılarımla |
Alıntı:
İslam Devlet yöneticilerinin Allah'ı Amerika,halklarının Allahı ise Kuranda adı geçen Allah'la beraber yöneticileridir.Dünyanın en iki yüzlü ve insanlıktan nasibini almamış devletleri Kuran devletleridir..Bunların öyle veya böyle bir şekilde ortadan kaldırılması insanlık namına zaruridir. |
hala aklı başında bir müslüman kardeşimiz cevap vermedi
Cevap yokmuuuu Bir müslüman, Türkiyede Türban ile kamu kurumuna girme özgürlüğü ister mi. İster. İngilterede istediği kıyafetle sokaklarda gezer mi. Gezer. Almanyada herhangi bir mahallede Cami acabilir mi. Açar. Hollandada istediği dini ayini sokak ortasında yaparmı. Yapar.Çünki Bunlar Onun İnsanlık Haklarıdır. Eylemlerini Hak olarak, Özgürlük olarak görürmü. Görür. Ve avrupada İNSAN HAKLARI vardır. Gelelim tersine. Bir Türk gazeteci bayan İrana başını örtmeden sınırdan bile girebilirmi. HAYIR. Bir ingiliz Kadın Mekkede caddeyi gören evinin bahçesinde bikinisiyle çimlerin üzerinde güneşlemebilir mi. HAYIR Bir alman Tahranda bir çay bahcesinde Bira icebilir mi. HAYIR. Bir hollandalı kız arkadaşıyla Medinede cadde ortasında Öpüşebilirmi. HAYIR. Yaşayamadığı gibi üstelik LİNÇ edilir. Avrupa Ülkelerimi İyi Müslüman Ülkelermi. Başınız şıkıştımı soluğu avrupada alırsınız. Yada FETOŞ gibi Amerikada. BU İSLAM ÜLKELERİ NASIL BİR ÜLKEDİR? Sakın bu ülkeler islamı yanlış anlıyor demeyin ... KONUYU SAPITTIRMAYALIM |
sevgili vvalla;sorular güzelde müslüman bir kardeşimizden yanıt geleceğini hiç sanmıyorum,aklı başında ise zaten, derin düşüncelere dalması gerekir ki bu nedenle bile yanıt için beklemen gerekir diye düşünüyorum!bende merak ediyorum yanıtlarını ya, neyse bekleyelim ve görelim bakalım :)
|
İslam barış dinidir,Hoşgörü dinidir! yersen :))
|
yani dinler insanlar içindir insanlara barış ve kardeşlik getirmişlerdir! yersek :)) iş bu nedenle herkez heryerde özgürce giyinirde, dolaşırda,vs. yersek! :)))
|
Saygideger walla;
Aslinda fark cok basit. Birinde Birey hak ve ozgurlukleri vardir. Digerinde, Seriat hak ve ozgurlukleri. Saygilarimla; evrensel-insan |
islam neyden özgür kılınma biçimidir..
........ Bu konuda ; Mısırdan çıkış ile birlikte bütün dinler tarihinde bir sürü örnek bulabilirsiniz. Yeter ki ÖZGÜRLÜK kelimesine verdiğiniz anlamını ilkokul dan orta okula çıkartabilin. Selamlar |
hala aklı başında bir müslüman kardeşimiz cevap vermedi
Cevap yokmuuuu Bir müslüman, Türkiyede Türban ile kamu kurumuna girme özgürlüğü ister mi. İster. İngilterede istediği kıyafetle sokaklarda gezer mi. Gezer. Almanyada herhangi bir mahallede Cami acabilir mi. Açar. Hollandada istediği dini ayini sokak ortasında yaparmı. Yapar.Çünki Bunlar Onun İnsanlık Haklarıdır. Eylemlerini Hak olarak, Özgürlük olarak görürmü. Görür. Ve avrupada İNSAN HAKLARI vardır. Gelelim tersine. Bir Türk gazeteci bayan İrana başını örtmeden sınırdan bile girebilirmi. HAYIR. Bir ingiliz Kadın Mekkede caddeyi gören evinin bahçesinde bikinisiyle çimlerin üzerinde güneşlemebilir mi. HAYIR Bir alman Tahranda bir çay bahcesinde Bira icebilir mi. HAYIR. Bir hollandalı kız arkadaşıyla Medinede cadde ortasında Öpüşebilirmi. HAYIR. Yaşayamadığı gibi üstelik LİNÇ edilir. Avrupa Ülkelerimi İyi Müslüman Ülkelermi. Başınız şıkıştımı soluğu avrupada alırsınız. Yada FETOŞ gibi Amerikada. BU İSLAM ÜLKELERİ NASIL BİR ÜLKEDİR? Sakın bu ülkeler islamı yanlış anlıyor demeyin ... KONUYU SAPITTIRMAYALIM MÜSLÜMAN OLMAYAN YAZMASIN LÜTFEN Kalabalıkta görmezden geliyorlar. |
Alıntı:
bak ben senin düşüncelerine hiç hakaret ettimi!? etmem, o bir oluş , belki var oluş, belki mecburiyet:) her neyse. şimdi yobazlıkla neden benim dinimi bir kefeye koyuyorsun? ya bende müslümanım ama sonderece çağdaş, bilimle iç içe, insanlara saygılı, edepli, espirili, hak hukuk gözeten, anlayışlı, hoş görülü bir adamım. o bağlamda benide listeye pozitif bir unsur olarak koyarsanız sevinirim. yada şöyle varmı bu adam gibi adam diyede sorasanız? bakış açınızı genişletseniz, zaman bağlı kalmasanız? kmtü örenekleri görmese gözünüz? birazda bardsagın diger tarafına baksanız? |
Bir müslüman,
Türkiyede Türban ile kamu kurumuna girme özgürlüğü ister mi. İster. Kamu kurumu diye ayrım olmamalı, heryere girebilme özgürlüğü olabilmeli. İngilterede istediği kıyafetle sokaklarda gezer mi. Gezer. Gezebilir, ama çağdaşlığı elinin tersi ile itmesini doğru bulmuyorum. Almanyada herhangi bir mahallede Cami acabilir mi. Açar. Herhangi bir mahallede cami açılmasını doğru bulmuyorum. Herhangi bir yerde açılmamalı. Hollandada istediği dini ayini sokak ortasında yaparmı. Yapar. İbadetin belirttiğiniz gibi gösteriş vs. gibi sebeplerle sokak ortasında yapılmasına karşıyım. Bir müslüman eğer başka seçeneği yok ise mümkün olduğu kadar gizli ve gösterişten uzak birşekilde yapmalı ibadetini. Hatırlarsınız, İstanbul'da bir alışveriş merkezinin içerisinde bir mağaza önündeydi sanırım bir kişi namaz kılıyordu. Son derece yanlıştı bu. Gelelim tersine. Bir Türk gazeteci bayan İrana başını örtmeden sınırdan bile girebilirmi. HAYIR. Girebilmeli eğer başını örtmek istemiyor ise. İran'da giremiyor olmasının sebebi İslamiyet'ten değil, bu kişilerin farklı bir din anlayışı içerisinde olmasından dolayıdır. Tıpkı CHP'nin başındaki Deniz Baykal gibi. Bir çok kişi CHP yi sever, solcu olmadığım halde bende dahil ama Deniz Baykal'ı sevmez. Bir ingiliz Kadın Mekkede caddeyi gören evinin bahçesinde bikinisiyle çimlerin üzerinde güneşlenebilir mi. HAYIR Bir müslümanda Avrupa'da herhangi bir kiliseye gidip ibadetini yapmaz. Saygı olmalı ilk başta. Herkesin bir inancı vardır. Buna saygı gösterilmeli. Bir alman Tahranda bir çay bahcesinde Bira icebilir mi. HAYIR. Yukarıdaki ile aynı soru bence. Ayrıca ben içkiye karşıyımdır. Bu yüzden içmemeli. Bir hollandalı kız arkadaşıyla Medinede cadde ortasında Öpüşebilirmi. HAYIR. Yaşayamadığı gibi üstelik LİNÇ edilir. Linç edilmesi doğru değil elbette ama sorularınız benzer sorular. Saygısızlık olabilecek davranışlardan kaçınılmalı. Ayrıca ben cadde ortasında öpüşülmesine de karşıyım. Herşeyin bir yeri vardır. Tabi buradaki öpüşmekten kastımın ne olduğu avrupalı bir çiftin öpüşme şekline göre söyledim. Sorularınızı bir müslümana sorduğunuzu unutmayın ve önyargılı olarak cevap vermiyeceğinizi düşünerek cevapladım. Umarım bu şekilde cevap verirsiniz yazdıklarıma... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:27 . |