![]() |
UFACIK BEBEKLER NEDEN ÖLÜRLER ?
:Bir bebe doğduğıu zaman melek onun alnına rızkını, ecelini, ecirini, amelini , kaderini, zürriyetini yazıyor. Bütün hakikatlerin bulunduğu Ümmü
'l-Kitab olan Levh-i Mahfuz'da kayıt düşülüyor. Fakat bu 'ilahi' bilgi bebeye bildirilmiyor. Bildirilmiyor ki 'özgür' iradesinin kullanabilsin. Özgür iradesini KULLANMA ŞANSI VERİLSEYDİ o minik bebenin sadece 3 ay için yeryüzüne teşrif etmek ister misin sorusuna vereceği cevap oluml u olur muydu acaba? [align=center]DIYE MUTEZILE BIR YAZI YAZMIS ... BENDE BIR TOPIC AÇTIM TARTISALIM DIYE BILGISINE GÜVENEN GELSIN ... BUNUN SEBEBI SIZCE NE OLABILIR ? ALLAH NEDEN BU 3 AYLIK BEBEGIN CANINI ALSIN VE INSANLARI BU SORULARA SEVK ETSIN , HANI HÜR IRADE VERMISDI ALLAH INSANLARA ? YORUMLARINIZI BEKLIYORUM ... |
FIKRI OLAN YOKMU ARKADASLAR ..
|
GARIP YA INSANLARA ÇOK SAÇMA GELDI BU SORU YADA CEVAP VEREMIYORLAR NOLDU BU ILIM SAHIPLERI ? YOK MU BIR ATEIST BUNU AÇIKLAYACAK YA MÜSLÜMAN KARDESLERIMDEN BUNU AÇIKLAYABILECEK VARMI ?
|
sen önce kendi fikrini koy ortaya insanlarda onun üzerine katkıda bulunurlar
|
BIR FIKIR VERMEME SIMDILIK GEREK YOK GEREK YOK BILEN VARMI DIYE SORU SORUYORUM ... BILIYORSAN YORUMLA ...
|
benim yorumum şu ki kainatta tanrı olsa bile merhametin olmadığına inandım artık.
|
O SENIN DÜSÜNCEN ... ALLAH MERHAMETLILERIN EN MERHAMETLISI AMA INSANLAR KENDILERINE ZULÜM EDIYORLAR ... BIRAZ DÜSÜNÜN NEDEN UFACIK BIR BEBEK DÜNYADAN HATTA HAYATDA OLDUGUNDAN BILE HABERI OLMADAN ALLAH ONUN CANINI ALIYOR ... HIKMETINDEN SUAL SORULMAZ DIYENLER VARDIR ELBETTDE ... AMA DÜSÜNÜN VE HANGI AMAÇDAN DOLAYI OLDUGUNU BIR ARASTIRIN ... HERSEYI ARATIRAN SIZLER BUNUDA ARASTIRSINLAR ... ALLAH ÇOK MERHAMETLIDIR ...
|
hiçbirşeyden haberi olmayan bir bebeğin doğmasının sebebi nedir?anne babasına acı verip bir imtihan yapmak mı ?
bebeklerin öldüklerinde direkt cennetlik olduğu söyleniyor.bu eğer bir imtihan varsa imtihanın adaletsizliğinin bir örneği değil mi? |
NEDEN IMTIHANIN ADALETSIZ OLDUGUNU YAZARMISIN ?
|
biz insanlar doğup anne ve babamızın yetiştirme tarzına,toplum yapısına ve doğuştan getirdiğimiz bazı genetik özelliklere göre kemikleşmiş bir kişilik yapısı kazanıyoruz.islam ise bizden belki de bu kişilik yapımıza çok ters bir şekilde yaşamamızı istiyor.deniyoruz.ayağımız takılıyor düşüyoruz.çünkü insanız.yardım istiyoruz.allah yardım eder diyoruz.ortada kocaman bir sessizlik.küfre batıyoruz.uzanan el yok.ölüyoruz.islama göre babalara geldik.
yeni doğan bebek napıyor.doğuyor.bu dünyanın bokuna gübürüne batmadan ve hiç bir uğraş vermeden ölüyor.hiç bir acı çekmeden çilesiz bir şekilde ölüyor.islama göre nereye gidecek cennete. adalet bunun neresinde burkay? |
SEN O BEBEGIN NEDEN ÖLDÜGÜNÜ ARASTIRDINMI ? ADALETLI OLAN ALLAH ISMI BOSUNA MI SANIYORSUN IS OLSUN DIYEMI ? HERSEY BIR SEBEBE DAYALI BAK DIYELIMKI BIR ANNA BABA ALLAHA ASIDIR AMA BIRGÜN IÇLERINDEN ISTEMIYEREK DE OLSA BIR INSANA YARDIM EDER INSANLIGINDAN DOLAYI ... ALLAHIN MERHAMETI YÜCELIGI OKADAR BÜYÜK KI KIMIN NE OLUCAGINA O KARAR VERIR ... BAK KONUYU NEREYE GETIRICEM ... O ÖLEN ÇOCUK VARYA : ALLAHIM AHIRET GELDI ÇATTI BENI YARATDIN 3 GÜN YASATTIN VEYA 1 AY YASATTIN VEYA V.S GÜN YASATTIN ... SEN ADALETLISIN BENI YERYÜZÜNE GETIREN ANAMI BABAMI BANA GÖSTER NERDELER ONLAR ... CEHENNEMDE OLAN AILESINI GÖREN BU BEBEK VARYA : ALLAHIM BENIM ANAM BABAM CEHENNEMDE YANARKEN BEN CENNETINE GIRMEM ONLARA SEFAAT EYLE ALLAHIM DIYECEK ... ADALETLI ALLAH O INSANLARIN YRYÜZÜNDE YAPMIS OLDUKLARI TEK IYILIK SAYESINDE ONLARI CEHENNEMDEN KURTARACAK ... MERHAMET ADALET SAHIBI ALLAHI N HIKMETI BÜYÜKLÜGÜ BU ... BEBEKLER SEFAAT EDECEKLER ... AMA BIZLER DERIZKI ALLAHIM NEDEN ÖLÜYOR BU BEBEKLER ACIMA YOKMU SENDE GIBI ISYAN EDERIZ SEBEBINI BILMEDEN ... SADECE BIR ÖRNEK VERDIM ...
|
Burkay; bu son astığın mesajdan sonra senin ve müslümanların düşünce zincirini az çok anlamaya başladım: Fikri fukaralıktan mütevvelit müzmin bilim dışılık. İlacı: sanırım yok.. Tedavi süresi: bir iyileşme umudu çok zayıf olduğundan ilelebet sürebilir. Yaşama şansı: Çok zayıf. Genellikle bu fikriyatla defnedilirler. Nasıl bilirdiniz: Naif bilirdik, çok naif.
Ufak bebeğin ölümünü bağladığın sebep ileride ana babasını chennemden çıkması için yaradandan mağfiret ve af dilemek ha? Ufak bebek yaradan-dan ana babasını gösterilmesini isteyecek, onları nar-ı cehennemin yağlı kütüğü yapmağa hazırlanan Tanrı'da ufak bebeciğin anımsatması üzerine, bu ebeveynelerin vaktiyle yaptığı tek salih ameli geçerli sayarak onları Adn cennetlerine sevk edecek ha? Sevgili Burkay; (İslam terminolojisi ile ifade edilecek olursa); ne Levh-i Mahfuz'un ne olduğundan haberin var. Ne Allahın Zati ve Subuti sıfatların dan; ne de onun İlminin büyüklüğünden. Ne melaikelerin İslamdaki işlev-lerinden. Bunlardan haberin olsaydı, şu anlattığın hikayeyi anlatmaz; 3 aylık bebeciğe boyundan büyük misyonlar yüklemeye kalkmazdın. Ya in- sanlar bunları okuyunca gerçekten umutsuzluğa kapılıyor... |
tabi bu bir örnek olayın iç yüzünü tam olarak kavramak güç. amaç bellidir ama. imtihandır. biz bu dünyaya sabr etmeyi öğrenmek için geldik. bunların hepsi sabr testleridir.
Gameover demişki. dünyada hiç yaşamadn cenete gitmesi adaletsizlik değilmi. dünyanın çilesini çekmeden. peki alllah bizi neden melek olarak yartmadı. biz neden insanız. melekelri nedne imtihan etmedi. onların neden derdi tasası yok. biz nedne imtihana tutuluyoruz. ben nedne peygaöber değilim. rabbim nedne beni seçmemiş. ben nedne sahabelerden biri değilim. neden bu küfür ortamında yaşayıpda kendimi kaybediyorum. adeletmi bu. dememiz lazımdır. halbuki insan yanlız kendinden sorumludur. insan en üstündür. insanın yaptığı ibadetle melekelrin yaptığı ibadet arasında çok fazla savap farkı vardır. insan nevis taşır. melek taşımaz. insanın yapacağı tekşey. yoktan var olduğu için ve nimetler sunulacağı için hakkın rızasını kazanmak. rızasını kazanmak için uğraşmasa bile en azında ona saygı duymak. var olan heryerde insandan daha üstün bir varlık yoktur. insan bedeni herşeyden önce mükemmellikler taşır. hala tam olaraka keşvedilememiş bir sırdır bu beden. işte bu sırrı keşvetmek siteyenler hakkı bulmaya yolunu tercih etmişlerdir. bizim yapacağımız şey şükr etmek. rabbim peygamberden bizi haberder kılmıştır. fajri kainatı öğrenmemizi sağlamıştır. ama bu demek değildirki japonlar yada hindular cehennemlik olacaktır. tabiki rabbim ilahi dinlerden haberdar etmeği toplumları mesul tutmazç yada bizim gibi mesul tutmaz. çünkü o insanlarda bizim onları düşündüğümüz gibi bizi düşünüyolar. bizde onlara göre garibiz. ama onlar garip olduklarının farkında bile değiller. çünkü onlarda ne gödülerse ona inanmışlar. ama hepsi bir yaratıcının varlığı kabul eder. hayatın tesafüler sonucu oluşmuş bir düzen olacağına innamazlar. çünkü tesadüfler düzeni değil düzensizliği oluşturur. demeki güzel birşey tesadüf olamaz. halbuki insna mükemel bir tasarım harikasıdır. neyse konuyu dağıttım. diyeceğim şu. rabbim dilediğimiiz yapmadı diye çabuk pes etmemeliyiz. hakkın rahmeti sonsuzdur. o rahmetini esirgemez. eğer rabbim dilediklerimi yapmadı diye asi olacak olsaydım. benim koyu bir atasit olmam gerekirdi. allahı kabul etmediğimdne değil. nnakör olduğum için onu ciddiye almazdım. ama gel gelelimki. kör topal hasta insanları görünce halime şükredip bunun borcunu nasıl ödiyecem diye düşünüyorum. yani rabbimden birşey dilerken ben borçlu çıkıyorum. saygılarımla. |
SEN KÖR GELDIN KÖR GIDIYORSUN .ILMINLE AÇIKLAMAYA KALKDIGIN ALLAHIN SÖZLERINI KABUL EDERCESINE KONUSUYORSUN ... NOLDU BIRDEN BIRE ALLAHIN VARLIGINA INANMAYA BASLADIN HERHALDE ... MADEM ILMIN VARSA SEN AÇIKLA O BEBEKLER NEDEN ÖLÜYOR ? ALLAHIN AYETLERINI ONUN SIFATLARINI BILYORSAN ONUN YÜCELIGINE INANIYORSAN BILGIN DAHILINDE AÇIKLARMISIN ... HADI BENIM TEDEVIM YOK DIYELIM SENIN AKLINCA SEN BANA MANTIKLI BIR AÇIKLAMA YAP OZAMAN ? BEN BIR ÖRNEK VERDIM ADN CENNETLERINE GIDECEK DIYE BIR YAZIM DA YOK ... CENNETE GIDECEK DEDIM ...
|
HZ ISA DA BEBEKKEN KONUSMUSTU MUCIZE GÖSTERSDI ONUN O KONUSMASINA BIRSEY YOK SEFAAT EDECEK OLMASI BEBEKLERIN ARKADASA GARIP GELIYOR ... BU INCE VE HASSAS KONUYU ANLAMA KAPASITENIN OLMAYISINI KENDINE BIR SOR ... BILIYORSAN BANA BUTÜR LAFLAR SÖYLEME YOK TEDAVISI YOK FALAN FILAN ... SEN AÇIKLA SEN NE DÜSÜNÜYORSUN BU KONUDA BIZI BILGILENDIR DE BILELIM MUTEZILE NE BILIYORMUS BU KONUDA ...
|
bebeklerin niye öldüğünü tartışmaya açmak yersiz. yetişkin insanlar niye ölüyorsa. bebekler de o yüzden ölüyor. ölümün merhametsizlik veya merhametle de ilgisi yok. o an ki koşullarda tedavi olasılığı varsa tedavi oluyor yoksa ölüyor. bazen tedavi şansı var fakat kişi o sansı yakalayamıyor ve ölüyor. bundan 100 sene insanların öldüğü hastalıklardan bugün insanlar ölmüyor. bundan 100 sene sonra ile de bugün arasında benzer fark olacaktır.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:22 . |