Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-11-2005, 19:06
burkay
Üye Değil

Standart UFACIK BEBEKLER NEDEN ÖLÜRLER ?

:Bir bebe doğduğıu zaman melek onun alnına rızkını, ecelini, ecirini, amelini , kaderini, zürriyetini yazıyor. Bütün hakikatlerin bulunduğu Ümmü
'l-Kitab olan Levh-i Mahfuz'da kayıt düşülüyor. Fakat bu 'ilahi' bilgi bebeye bildirilmiyor. Bildirilmiyor ki 'özgür' iradesinin kullanabilsin.

Özgür iradesini KULLANMA ŞANSI VERİLSEYDİ o minik bebenin sadece 3 ay için yeryüzüne teşrif etmek ister misin sorusuna vereceği cevap oluml u olur muydu acaba?
[align=center]DIYE MUTEZILE BIR YAZI YAZMIS ... BENDE BIR TOPIC AÇTIM TARTISALIM DIYE BILGISINE GÜVENEN GELSIN ... BUNUN SEBEBI SIZCE NE OLABILIR ? ALLAH NEDEN BU 3 AYLIK BEBEGIN CANINI ALSIN VE INSANLARI BU SORULARA SEVK ETSIN , HANI HÜR IRADE VERMISDI ALLAH INSANLARA ? YORUMLARINIZI BEKLIYORUM ...
Alt 09-11-2005, 20:18
burkay
Üye Değil

FIKRI OLAN YOKMU ARKADASLAR ..
Alt 09-11-2005, 21:12
burkay
Üye Değil

GARIP YA INSANLARA ÇOK SAÇMA GELDI BU SORU YADA CEVAP VEREMIYORLAR NOLDU BU ILIM SAHIPLERI ? YOK MU BIR ATEIST BUNU AÇIKLAYACAK YA MÜSLÜMAN KARDESLERIMDEN BUNU AÇIKLAYABILECEK VARMI ?
Alt 09-11-2005, 22:26
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sen önce kendi fikrini koy ortaya insanlarda onun üzerine katkıda bulunurlar
Alt 09-11-2005, 23:32
burkay
Üye Değil

BIR FIKIR VERMEME SIMDILIK GEREK YOK GEREK YOK BILEN VARMI DIYE SORU SORUYORUM ... BILIYORSAN YORUMLA ...
Alt 09-11-2005, 23:41
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benim yorumum şu ki kainatta tanrı olsa bile merhametin olmadığına inandım artık.
Alt 09-11-2005, 23:48
burkay
Üye Değil

O SENIN DÜSÜNCEN ... ALLAH MERHAMETLILERIN EN MERHAMETLISI AMA INSANLAR KENDILERINE ZULÜM EDIYORLAR ... BIRAZ DÜSÜNÜN NEDEN UFACIK BIR BEBEK DÜNYADAN HATTA HAYATDA OLDUGUNDAN BILE HABERI OLMADAN ALLAH ONUN CANINI ALIYOR ... HIKMETINDEN SUAL SORULMAZ DIYENLER VARDIR ELBETTDE ... AMA DÜSÜNÜN VE HANGI AMAÇDAN DOLAYI OLDUGUNU BIR ARASTIRIN ... HERSEYI ARATIRAN SIZLER BUNUDA ARASTIRSINLAR ... ALLAH ÇOK MERHAMETLIDIR ...
Alt 09-11-2005, 23:52
Üye

hiçbirşeyden haberi olmayan bir bebeğin doğmasının sebebi nedir?anne babasına acı verip bir imtihan yapmak mı ?

bebeklerin öldüklerinde direkt cennetlik olduğu söyleniyor.bu eğer bir imtihan varsa imtihanın adaletsizliğinin bir örneği değil mi?
Alt 09-11-2005, 23:56
burkay
Üye Değil

NEDEN IMTIHANIN ADALETSIZ OLDUGUNU YAZARMISIN ?
Alt 10-11-2005, 00:03
Üye

biz insanlar doğup anne ve babamızın yetiştirme tarzına,toplum yapısına ve doğuştan getirdiğimiz bazı genetik özelliklere göre kemikleşmiş bir kişilik yapısı kazanıyoruz.islam ise bizden belki de bu kişilik yapımıza çok ters bir şekilde yaşamamızı istiyor.deniyoruz.ayağımız takılıyor düşüyoruz.çünkü insanız.yardım istiyoruz.allah yardım eder diyoruz.ortada kocaman bir sessizlik.küfre batıyoruz.uzanan el yok.ölüyoruz.islama göre babalara geldik.

yeni doğan bebek napıyor.doğuyor.bu dünyanın bokuna gübürüne batmadan ve hiç bir uğraş vermeden ölüyor.hiç bir acı çekmeden çilesiz bir şekilde ölüyor.islama göre nereye gidecek cennete.

adalet bunun neresinde burkay?

Önerilen Siteler