Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslümanlar Niye Müslüman Ateistler Neden Ateist? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1145)

gameover 09-11-2005 22:13

Müslümanlar Niye Müslüman Ateistler Neden Ateist?

merak ediyorum da arkadaşlar bu sitede kim neden dolayı ateist kim neden dolayı müslüman?ya da şöyle birşey de sorabilirim.hristiyan ya da budist vs. doğsaydım yine şimdiki inancıma sahip olurdum diyebilen var mı ?

ben kendi adıma çeşitli sosyal adaletsizliklerden dolayı ve insanların çok çeşitli inançlara bağlı olarak doğmasından dolayı allaha inancımı olmasa bile güven ve itimadımı kaybettim.böyle olsun istemezdim ama tanrıya güvenmiyorum.ayrıca kuran ve hadislerdeki kişisellik boyutu beni rahatsız ediyor.benim cephemde durum böyle.ya sizler ?

saygılar.

burkay 09-11-2005 23:43

SEN NE OLURSAN OL VEYA BEN NE OLURSAM OLAYIM BU DÜNYADA HANGI IRKDAN OLURSAK OLALIM INSANIZ ... AFRIKADA DOGAN BEBEKLE AMERIKADA VEYA AVRUPADA DOGAN BEBEK ARASINDA SADECE KÜLTÜR FARKI VAR AMA ODA INSAN ... HAYAT SARTLARI ONU ZENGIN FAKIR KILMIS ... ZATEN HERKEZ ESIT OLMUS OLSAYDI YANI HERKEZ ZENGIN OLMUS OLSAYDI AÇLIK NEDIR BILEMEZDIK FAKIRIN HALINDEN HABERSIZ OLURDUK ACIMA DUYGUSU DENEN BIR KAVRAM OLMAZDI DÜNYA DENGESIZ OLURDU HERKEZ ESIT YARATILSAYDI ... NICE INSANLAR KENDI YASADIKLARI KÜLTÜRÜ UNUTUP BASKA DINLERE VE KÜLTÜRLERE GEÇIS YAPIYORLAR ... ISTER ATEIST OLSUN ISTER MÜSLÜMAN VEYA BASKA BIR DIN MENSUBU , ARALARINDA SONRADAN BASKA INANÇLARA DÖNENLER VAR ... BEN ÖYLE OLMUS OLSAYDIM GIBI VARSAYIMLARA GIRME ... SU AN NE SEN O OLDUGUNU BIL ...

gameover 09-11-2005 23:57

ben müslüman doğmuşsam torpilli mi sayılırım? hindu,budist vs. olarak doğanlara allah niye bana sağladığı avantajı sağlamıyor burkaycım ?

ayrıca bir çocuk 15-16 yaşlarına kadar hatta daha ileri yaşlara kadar ailesinin ve toplumun ona dayattığı ön yargılarla büyüyor ve bu önyargıları kırması çok zor.bu yapılan imtihanı ( bu imtihanın şartı muhammedi peygamber allahıda tek ilah olarak kabul etmekse ) aşırı derecede zorlaştıran bir etken değil mi?

Quark 09-11-2005 23:59

Sorun çok güzel, Gameover. Bende bunu hep düşünmüşümdür. Dünyada hakim olan dinlere bakınca Hristiyanlık, Budizm, Musevilik ya da Müslümanlık;Dinler arası geçişin ne kadar az olduğu görülüyor. Müslüman bir arkadaşımla tartışırken bana şöyle demişti “ İslamiyet uydurma bir din olsa bile ki bence değil, Dinsiz ve ateist olarak kazanacağım hiç bir şey yok. Oysa inanan bir insan olarak benim inancım ve diğer tüm dinler uydurma bile olsa kaybedebileceğim bir şeyde yok. Ama eğer inancım doğru ise cennet dahil kazanabileceğim çok şey var.” O Bunu söylerken ikimizde çocuktuk… Söyledikleri çok samimiydi ve yetişkin iken kolaylıkla itiraf edilebilecek bir bakış açısı değil ama inananların inancının temelindeki kazanç dürtüsünü ortaya koyması açısından güzel bir itiraf.

Allaha inandığın sonucuna varılıyor yazından. Ama zaten dinlere inanmadığına göre , Yaratıcıyı neden böyle adaletsiz bir dünya yarattığı için eleştirebilirmiyiz? Ya da neden gerçekten bir din göndererek insanlara doğru yolu gösterip aydınlatmadığını mı sorgulamalıyız? Belki evet belki hayır. Bunun arkasında yatan gerçek nedir? Bunu bilemeden bir yargıya varmak imkansız. Ben kişisel olarak bir çok nedenden dolayı dinlere inanmıyorum. Bilinç düzeyinde var olan yaratıcı bir gücün varlığını kesin olarak kabul edemiyeceğim gibi kesin olarak redde edemem. Agnostizm olarak tanımlanıyor bu görüş. Adına her ne denirse densin, İnsanların düşünerek vardığı sonuçlara değer vermemiz en azından saygı duymamız gerektiğine inanıyorum.

burkay 10-11-2005 00:10

SEN SANIYORMUSUN KI HER MÜSLÜMAN DIREK OLARAK CENNETE GIRECEK ? HERKEZ CEZASINI YAPMIS OLDUGU GÜNAHI KADAR ÇEKER KARDESIM ... SONRA PEYGAMBER GÖNDERMEDIGIMIZ TOPLUMA BIZ SUAL SORMAYIZ DENIYOR ... HIRISTIYANLARA HZ ISA GELDI INCILI INDIRDI INANANLAR VE INANMAYANLAR OLDU KURANI KERIM ISLAMIYET GELDI INANAN VE INANMAYANLAR OLDU ... TORPILLI KIMSE DEGIL ... SEN MÜSLÜMANDIN DÖNDÜN SENIN ÇOCUKLARIN NASIL YETISECEK ? NERDE SENIN MÜSLÜMANLIKDAKI TORPILIN ? ÇOCUKLARININ SUÇU NE ? ALLAH KURANI KERIMI INSANLARA NASIHAT OLARAK GÖNDERDI VE UYARICI OLARAK ADALET KURANDA SANA CENNET VAADEDIYOR ... AKSI TAKDIRDE CEHENNEM VAADEDIYOR ELINDE YAPIP YAPMAMAK ...

charon 10-11-2005 00:10

Çocukluğumda, müslüman olduğum için kendimi çok şanslı hissederdim...Niye mi? Çünkü müslüman bir çevrede, müslüman olarak doğmuştum ve ne kadar gühahım olursa olsun sonunda cennet garantiydi...O cennet ki, bal akan nehirler, her şeyin bedava olduğu açık büfeler, onlarca huri :)

Acırdım diğer dinlere inananlara. Yani düşünsene. Bir hıristiyan ailede yatişseydim, sonradan müslüman olup paçayı kurtarma olasılığım neydi ki?..

Sonraları, "Niye?" soruları kafamı kurcalamaya başladı...Yani diğer çocukların(yahudi, hıristiyan vs.) günahı neydi de cennete gitme olasılıkları bu kadar düşüktü...Adaletinden şüpe edilmeyen tanrı niye böyle yapmıştı?

Ayrıca, Neden bazıları özel hastanelerde doğarken, bazıları kötü şartlarda doğup birkaç gün sonra ölüyorlardı...Herşeye gücü yeten tanrı böyle mi istiyordu?

Tanrı neden benimle konuşmuyordu? "Neden, Niye..." sorularımın cevaplarını neden vermiyordu?

Neden emirlerini ve öğütlerini birisi aracılığıyla vermek zorundaydı...Diyeceklerini doğruda bizlere iletse olmazmıydı...Hem, ya peygamberin unuttuğu şeyler olduysa?

Tanrı neden şeytanın varlığına tahammül ediyordu? Yoksa, dünyadaki kötülükleri üzerine alması gereken birisi mi lazım?

Tanrının emir ve öğütleri neden güncellenmiyordu? Neden 1400 yıl evvel yazıldığı tahmin edilenleri okumak zorundaydık? Neden bu yazılanların tam bir anlamı yoktu da bir sürü yorum yapılıyordu?

1400 yıl önceki insan ve toplum yapısı bugün de aynı mı ki?

Deneylerlarin, ispatların, sebep-sonuç ilişkilerinin oluşturduğu bilim kitapları bile kısa zaman aralıklarıyla değişmek zorunda olduğu halde, bütün bir toplumun yaşam şeklini belirleyen kutsal kitap neden güncellenmez?

Neden çoğu insan hep bişeylere tapma gayreti içinde?

Neden inançlar sorgulanamıyor?

Değişip gelişmeyen kural ve öğütlere ,inanmak şöyle dursun, neden güveneyim?

Neden tanrıyı hep baba gibi görürüz?

"Neden tanrı böyle yapıyor?", "böyle söylüyor?" sorularının cevapları insanoğlunun mantığıyla veriliyor? Yoksa tanrını mantığıyla bizim mantığımız aynı mı? Yoksa biz tanrının ta kendisi miyiz?

burkay 10-11-2005 00:17

BASINI BILMEDIGIMIZ KONULARIN SEBEBLERINI SONUÇLARINI VARSAYIMLARLA YAPARIZ ... NEDEN BÖYLE OLMUS NEDEN ALLAH BÖYLE YARATMIS GIBI LAFLAR ... HERSEY SEBEBE DAYALIDIR YERYÜZÜNDE ... HERKEZ ESIT OLMUS OLSAYDI DENGESIZLIK OLURDU ... FAKIR VEYA ZENGIN GÜZEL VEYA ÇIRKIN AÇ VEYA TOK ESITSIZLIK ILE ESITLIK V.S KAVRAMLAR OLMAZDI ... BUNLARI IDRAK EDEREK HAYATA BAKARSAK ALLAHIN GÜCÜNÜ ANLAYABILIRIZ VE SEBEBLERINI ...

gameover 10-11-2005 00:17

sorular o kadar çok ki kardeşlerim.umarım tanrı benim gibi kendisine inanan ama ayağı takılıp düşmüş böylelikle güvenini kaybetmiş kalbi kırıkların ve de ateist kardeşlerimin ve de müslüman kardeşlerimin sorularını yanıtlar birgün.( eğer varsa )

anlamadığım bir zamanlar sevdiğim varlığı acaba ben sadece önyargılarım doğrultusunda beynimde mi yaratmışım ?

burkay 10-11-2005 00:25

INSANLAR KENDI GEÇMISLERINE BIR BAKSIN 70-80 YILLIK SU FANI GEÇICI DÜNYADA NELER BIRAKIYOR NEDEN GELDIK NIYE GIDIYORUZ ... HIÇBIRSEYKEN BIR CANLI OLDUK VE HEP BIR SORU SORMA IHTIYACI DUYDUK NEDEN NIÇIN DIYE ... AMA VAR OLDUGUMUZU TESADÜF OLARAK SAYDIK ... YARATICIYI ARAMADIK ... KENDIMIZIN AKLINDA YARATMIS OLDUGUMUZU DÜSÜNDÜK .. YOK DEDIK ... AMA KENDIMIZE INANDIK ...

Sniper 10-11-2005 00:33

Küçüklüğümden beri parasızlığım yüzünden aşağılanıp hor görüldüm.

Sırf bu sebeple tok karınlıların tanrısından nefret ediyorum.

12 saat aç kalıyormuş gibi yapıp iftarları cümbüşle geçirenlerin tanrısından nefret ediyorum.

Tepemde bal yapmaz arı gibi vz vız vızırdayan ve durmadan saçma sapan emirler gönderen tanrılardan nefret ediyorum.

2 kuruş pahasına beni sömürenlerin tanrısından nefret ediyorum.

Ben AÇIM diye bağırdıkça bana kitap uzatan ve ruhumu satmam karşılığı ekmek vermeyi vaad edenlerin tanrısından nefret ediyorum.

Sniper 10-11-2005 00:39

Ama TÜRK toplumunu çok seviyorum.

Bağnazlıklarıdır hoşuma gitmeyen.

İnsanlar değil.

Sniper 10-11-2005 00:44

Vatanımı çok seviyorum.

ATEİSTİM......

EFE 19-09-2009 01:57

Ben neden ateistim ?

1. 7 yaşında bir hastalık geçirdim. Ben neden hastayım ? Başkaları neden sağlıklı ?
2. Elime saatli marif takvimi geçti; 21 Ağustosta, Hataydaki biri 15saat 5 dakika oruç tutarken, Sinoptaki biri 15 saat 33 dakika oruç tutuyordu. Aradaki paralele farkı arttıkça süre daha da uzuyordu. Mesela; Norveç Harstad'daki birinin 20 saat 22 dakika oruç tutması gerekirken, Mekke^'deki birinin 14 saat 15 dakika tutması gerekiyor.
Güneş sistemini ve dünyanın yörüngesini ve ekseninin eğimini yaratan tanrı neden böyle adaletsiz bie ibadet sistemi getirmişti. (Bakınız milliyet.com.tr imsakiye)
3. Dünyaya düzen getirmek için gönderilmiş kuranda Muhammedin kiminle evlenip evlenemeyeceğine, evine ne zaman gidleceğine, eşleriyle nasıl konuşulacağı, ve o ölünce eşleriyle evlenilemeyeceğine dair ikşisel ayetlerin ne işi var dı?

AHZAP 50: Ey Peygamber! Biz sana şu hanımları helal kıldık: Mehirlerini verdiğin eşlerin, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunanlar, amcalarının, halalarının, dayılarının, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret edenler. Peygamber kendisiyle evlenmek istediğinde, kendisini Peygamber'e hibe eden mümin bir kadını da öteki müminlere değil, yalnız sana özgü olmak üzere helal kıldık. Onlara eşleri ve elleri altındakiler hakkında neler farz kıldığımızı biz biliriz. Sana bir zorluk olmasın diyedir bu... Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.

AHZAP 53:Ey iman edenler! Size bir yemek için izin verilmedikçe Peygamber'in evlerine girmeyin. Vaktini bekleyip durmaksızın çağırıldığınızda girin, ancak yemeği yiyince hemen dağılın. Söze dalıp lafı koyulaştırmayın. Çünkü böyle davranmanız Peygamber'i rahatsız eder. Fakat o size bir şey söylemekten utanır. Allah ise hakkı dile getirmekten çekinmez. Peygamber'in eşlerinden bir şey istediğinizde, onlardan perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha temiz bir yoldur. Allah'ın resulüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra onun eşleriyle nikâhlanmanız, size helal kılınmamıştır. Böyle bir şey Allah katında büyük bir vebaldir.

cruyf111 19-09-2009 05:24

Neden ateistim?
Ailem sıradan bir müslüman.Ne annem,ne babam , ne de kardeşim namaz kılar veya kur'an okur ama inançlıdırlar kendileri niyeyse.

Bende hiç bir din baskısı ile büyütülmedim.

Yaşadığım 16 sene içinde hayatta hiç bir dini kurala ve tanrıya ihtiyaç duymadım.Daha sonrada Kur'anı okudum vs vs.

Tanrıymış,allahmış,dinmiş hiç birini takmıyorum.

Tanrı vardır ve ya yoktur bilemem ama eğer varsada benle pek uğraşıcağını sanmıyorum takılıyordur kendi halinde.

Bu yüzden agnostiğim. :)

bilirkisi 07-10-2009 20:33

Neden inanmiyorum?

Aklima geliveren bazi maddeler:

1. Dindeki mantiksal celiskiler.

2. Evrenin merkezinin insan olmamasi.

3. Dinin hep birileri tarafindan kullanilmasi, manipule edilmesi.

4. Dinin beyin yikama yontemleriyle yayilmasi.

5. Din kurallarinin dogal olmamasi.

6. Varligin, doganin izahi icin tanriya ihtiyac olmamasi.

7. Dindeki sacmaliklar.

8. Yuzlerce, binlerce din/mezhep/tarikat icinde yalnizca benim mensubu oldugum grubun dogru yolda olma ihtimali.

9. Tanrinin onlarca yildir yaptigim dualari tersinden kabul etmesi (Islam'dan ayirmamasi gibi)

10. Evrim

11. Grup psikolojisi uzerinde yaptigim arastirmalar, yasadiklarim

12. Mantik hatalari uzerinde yaptigim arastirmalar

13. Pek cok kimse icin dinin hayatin zindana donmesine sebep olmasi

14. Din baskisi altinda yetisen cocuklarin korku ve sucluluk duygusuyla buyumesi

15. Dinin en mantikli, akilli, iyi insanlari bile en korkunc cinayetlere sevkedebilmesi

ugly 09-10-2009 15:52

Rehabilitasyon merkezinde çalıştım 2 yıl ve ordaki insanların gerçekten bir tanrıya ihtiyaç duyduğunu anladım fakat tanrı o taraflara hiç elini atmamıştı. Tecavüzler,dayaklar ve birçoğu... Tanrı çokmu meşgul acaba? Neden sadece aklı olanlar ile ilgileniyodu? Onların kaderi bu ise eğer bu tanrı nasıl bir kader yazıcısı?Eğer aklı olmayan muaf ise testten benim neden aklım oldu?Çokmu şanssızım yoksa çokmu şanslıyım? Yoksa olanların hiçbirinin tanrıyla ilgisi yokmu? Yarattı köşesine çekilip kahkalarla izliyomu herşeyi? sorular sorular vs.. Hepimiz iç savaş yaşamışızdır mutlaka tanrı söz konusu olunca. Benim savaşımı ben kazandım işte bunun için Ateistim.

necip12 09-10-2009 16:24

adaletin bu mu tanrı

bu soruyu çok defa bende sormuşumdur eğer bizim dinimiz hak din peygamberimiz hak peygamber kuran hak kitap ise bu müslümanlar mı çok akıllı (ki pek bi şey bulup icat ettiklerini duymadım) yoksa müslüman olmayanlar mı çok salak eğer doğru yol buysa neden bütün insanlık bunun etrafında toplanmıyor.
Toplanmıyor çünkü herkesin işine geliyor bu yalanlar yumağı yanlızlıkları ile başbaşa kaldıklarında sorguladıkları o çelişkileri toplum içindeyken akla bile getirmezler birbirlerine sormaya cüret edemezler bu yalanalrda böyle sürüp gider...

Unbeliever 10-10-2009 09:13

"SEN SANIYORMUSUN KI HER MÜSLÜMAN DIREK OLARAK CENNETE GIRECEK ? HERKEZ CEZASINI YAPMIS OLDUGU GÜNAHI KADAR ÇEKER KARDESIM ... SONRA PEYGAMBER GÖNDERMEDIGIMIZ TOPLUMA BIZ SUAL SORMAYIZ DENIYOR ... HIRISTIYANLARA HZ ISA GELDI INCILI INDIRDI INANANLAR VE INANMAYANLAR OLDU KURANI KERIM ISLAMIYET GELDI INANAN VE INANMAYANLAR OLDU ... TORPILLI KIMSE DEGIL ... SEN MÜSLÜMANDIN DÖNDÜN SENIN ÇOCUKLARIN NASIL YETISECEK ? NERDE SENIN MÜSLÜMANLIKDAKI TORPILIN ? ÇOCUKLARININ SUÇU NE ? ALLAH KURANI KERIMI INSANLARA NASIHAT OLARAK GÖNDERDI VE UYARICI OLARAK ADALET KURANDA SANA CENNET VAADEDIYOR ... AKSI TAKDIRDE CEHENNEM VAADEDIYOR ELINDE YAPIP YAPMAMAK ..."....burkay

Burkay kardeş, sana 2 sorum olacak. İlki yukarıda ki yazınla ilgili. Peygamber göndermediğimiz topluma sual sormayız deniyor diye yazmışsın. Peygamber gönderen kim?Kaç kişi karar veriyor nereye peygamber gönderileceğine? EK olarak şunu soruyorum, o peygamber gönderilmeyen toplumlardan bana bir adet örnek gösterebilirmisin?

"BASINI BILMEDIGIMIZ KONULARIN SEBEBLERINI SONUÇLARINI VARSAYIMLARLA YAPARIZ ... NEDEN BÖYLE OLMUS NEDEN ALLAH BÖYLE YARATMIS GIBI LAFLAR ... HERSEY SEBEBE DAYALIDIR YERYÜZÜNDE ... HERKEZ ESIT OLMUS OLSAYDI DENGESIZLIK OLURDU ... FAKIR VEYA ZENGIN GÜZEL VEYA ÇIRKIN AÇ VEYA TOK ESITSIZLIK ILE ESITLIK V.S KAVRAMLAR OLMAZDI ... BUNLARI IDRAK EDEREK HAYATA BAKARSAK ALLAHIN GÜCÜNÜ ANLAYABILIRIZ VE SEBEBLERINI ... " burkay

2. sualim ise yukarıdaki yazın ile ilgili. Eşitsizlikten bahsetmişsin. Eğer bir tanrı varsa ve bizi yaratıp, kurallar koyup, uymadığımız zaman bizi yakacağını, uyarsakta süper ödüllerin olduğunu söylüyorsa en büyük eşitsizlik burada vardır. Çünkü göremediğin, tutamadığın, somut olmayan bir güce karşı en fazla düşünsel anlamda karşılık verebilirsin. Yani demek istediğim şudur, sizin tanrınız aslında en başından eşitsizliği empoze etmiş. Senin bile isyanın eşiğine geldiğin durumlar mutlaka olmuştur. O zaman istemez miydin tanrınla yüzyüze konuşmayı, dertlerini anlatmayı, çözüm önerileri getirmeyi? Mutlaka ki isterdin ama taraf tutan, bir ırkı diğer ırka üstün kılan, sayısız peygamber ve kutsal kitap gönderen, en son gönderdiği iddia edilen kitapta kölelik ve cariyelik ile ilgili yorumlar yapan, peygamberine herkes helal iken sana bir çoğunu haram eden, kadınları aşağılayan, başka sayacak binlerce hatası olan bir tanrının eşitlikten bahsetmesi ne derece doğrudur? Kullarına karşı eşit mesafede olmayan bir tanrının yarattığı (size göre) bu dünyada, eşitlik kavramı bence içi boş bir teneke kutu.

sevgi ile.....

imansiz 10-10-2009 21:15

bi kere musluman biriyle tartisiyodum dedimki sen muslumansan turkiyede dogdugun icin cevren seni musluman yetistirdigi icin.

hindistanda dogan kiside hindu olur fransada hiristiyan bi ailede doganda hiristiyan olur.

bana dediki ben fransada dogsaydim yine islama gecerdim cinde dogsaydim yinede islama gecerdim. allah herkeze akil vermis dogru yolu bulmak elimizde....

komedi filmi gibi resmen...:becky:

nehir 12-10-2009 01:07

Kur'an ayetlerini'' Arapça'' ezbere okumayı bıraktım,kendi ana dilimde Türkçe meallerinden okumak gibi doğru bir adım attım ve okudukça şaşırdım;hani evrensel bir dindi islamiyet!, ne oluyordu?,okuduklarım bana hiçte evrensel bir dinle karşı karşıyaymışım gibi gelmedi doğrusu!

Kur'anda kölelik-cariyelik kurumu devam ettirilirken,evlatlık kurumu kaldırılıp evlatlıklarının eski eşleri ile müminler kolayca evlenebilsinler diye güya olur verme vardı, hemde peygamber tarafından uygulamalı öğretim vardı ilginçti doğrusu!,peygamberin özel hayatını düzenleyen ayetlerde vardı ama neden vardı?,müminler örnek alsın diyeymiş güya ama örnek alınacak şeylerden biri küçük yaşta kız çocukları ile evlilik,çok eşlilik ve akraba evlilikleri idi ki buda garipti doğrusu akraba evliliklerini teşvik eden bir Allah çıkıyordu insanın karşısına!

Allah israiloğullarına özel önem ve ayrıcalıklar verdiğini Kur'andada belirtiyordu,oysa bize öğretilen bu tip bir inanca yahudilerin sahip olduğu ve bunun tamamen onların uydurması olduğuydu ama işte gerçek ortadaydı, hemde kur'anda ayetlerle sabitti!

Ve daha pekçok mantıksız şey vardı,okuyun göreceksiniz...

Birtek islamiyet için mantıksızlıklar var demiyorum ,diğer dinlerde öyle!.. okumak,öğrenmek lazım!...

nehir 12-10-2009 01:33

En mantıksız şeyde Allah yada Tanrı en son din olarak islamiyeti ve kuranı göndermişse daha önce gönderdiği dinlerin ve onların kutsal kitaplarının ne kusuru vardı da böyle birşey yapma gereği duydu diye düşünüyor insan!

''Diğer dinlerin ve onların kutsal kitaplarının insanlar tarafından bozulduğu için'' ,şeklinde verilen yanıt çokta tatmin edici değil!Kur'anı koruyacağını söyleyip diğerlerini bu korumanın dışında neden bıraksın ki?bu güce sahip değil miydi?yada korumamasının amacı neydi?yine sınav yada deneme denirsede buda çok inandırıcı değil!,ki diğer kutsal kitaplardada bu korumadan bir şekilde bahsedilme var ve buna rağmen en son din ve onun kutsal kitabı ile peygamberini gönderiyor!..ilginç!..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:07 .