Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-11-2005, 22:13
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Müslümanlar Niye Müslüman Ateistler Neden Ateist?

merak ediyorum da arkadaşlar bu sitede kim neden dolayı ateist kim neden dolayı müslüman?ya da şöyle birşey de sorabilirim.hristiyan ya da budist vs. doğsaydım yine şimdiki inancıma sahip olurdum diyebilen var mı ?

ben kendi adıma çeşitli sosyal adaletsizliklerden dolayı ve insanların çok çeşitli inançlara bağlı olarak doğmasından dolayı allaha inancımı olmasa bile güven ve itimadımı kaybettim.böyle olsun istemezdim ama tanrıya güvenmiyorum.ayrıca kuran ve hadislerdeki kişisellik boyutu beni rahatsız ediyor.benim cephemde durum böyle.ya sizler ?

saygılar.
Alt 09-11-2005, 23:43
burkay
Üye Değil

SEN NE OLURSAN OL VEYA BEN NE OLURSAM OLAYIM BU DÜNYADA HANGI IRKDAN OLURSAK OLALIM INSANIZ ... AFRIKADA DOGAN BEBEKLE AMERIKADA VEYA AVRUPADA DOGAN BEBEK ARASINDA SADECE KÜLTÜR FARKI VAR AMA ODA INSAN ... HAYAT SARTLARI ONU ZENGIN FAKIR KILMIS ... ZATEN HERKEZ ESIT OLMUS OLSAYDI YANI HERKEZ ZENGIN OLMUS OLSAYDI AÇLIK NEDIR BILEMEZDIK FAKIRIN HALINDEN HABERSIZ OLURDUK ACIMA DUYGUSU DENEN BIR KAVRAM OLMAZDI DÜNYA DENGESIZ OLURDU HERKEZ ESIT YARATILSAYDI ... NICE INSANLAR KENDI YASADIKLARI KÜLTÜRÜ UNUTUP BASKA DINLERE VE KÜLTÜRLERE GEÇIS YAPIYORLAR ... ISTER ATEIST OLSUN ISTER MÜSLÜMAN VEYA BASKA BIR DIN MENSUBU , ARALARINDA SONRADAN BASKA INANÇLARA DÖNENLER VAR ... BEN ÖYLE OLMUS OLSAYDIM GIBI VARSAYIMLARA GIRME ... SU AN NE SEN O OLDUGUNU BIL ...
Alt 09-11-2005, 23:57
Üye

ben müslüman doğmuşsam torpilli mi sayılırım? hindu,budist vs. olarak doğanlara allah niye bana sağladığı avantajı sağlamıyor burkaycım ?

ayrıca bir çocuk 15-16 yaşlarına kadar hatta daha ileri yaşlara kadar ailesinin ve toplumun ona dayattığı ön yargılarla büyüyor ve bu önyargıları kırması çok zor.bu yapılan imtihanı ( bu imtihanın şartı muhammedi peygamber allahıda tek ilah olarak kabul etmekse ) aşırı derecede zorlaştıran bir etken değil mi?
Alt 09-11-2005, 23:59
Quark Quark isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sorun çok güzel, Gameover. Bende bunu hep düşünmüşümdür. Dünyada hakim olan dinlere bakınca Hristiyanlık, Budizm, Musevilik ya da Müslümanlık;Dinler arası geçişin ne kadar az olduğu görülüyor. Müslüman bir arkadaşımla tartışırken bana şöyle demişti “ İslamiyet uydurma bir din olsa bile ki bence değil, Dinsiz ve ateist olarak kazanacağım hiç bir şey yok. Oysa inanan bir insan olarak benim inancım ve diğer tüm dinler uydurma bile olsa kaybedebileceğim bir şeyde yok. Ama eğer inancım doğru ise cennet dahil kazanabileceğim çok şey var.” O Bunu söylerken ikimizde çocuktuk… Söyledikleri çok samimiydi ve yetişkin iken kolaylıkla itiraf edilebilecek bir bakış açısı değil ama inananların inancının temelindeki kazanç dürtüsünü ortaya koyması açısından güzel bir itiraf.

Allaha inandığın sonucuna varılıyor yazından. Ama zaten dinlere inanmadığına göre , Yaratıcıyı neden böyle adaletsiz bir dünya yarattığı için eleştirebilirmiyiz? Ya da neden gerçekten bir din göndererek insanlara doğru yolu gösterip aydınlatmadığını mı sorgulamalıyız? Belki evet belki hayır. Bunun arkasında yatan gerçek nedir? Bunu bilemeden bir yargıya varmak imkansız. Ben kişisel olarak bir çok nedenden dolayı dinlere inanmıyorum. Bilinç düzeyinde var olan yaratıcı bir gücün varlığını kesin olarak kabul edemiyeceğim gibi kesin olarak redde edemem. Agnostizm olarak tanımlanıyor bu görüş. Adına her ne denirse densin, İnsanların düşünerek vardığı sonuçlara değer vermemiz en azından saygı duymamız gerektiğine inanıyorum.
Alt 10-11-2005, 00:10
burkay
Üye Değil

SEN SANIYORMUSUN KI HER MÜSLÜMAN DIREK OLARAK CENNETE GIRECEK ? HERKEZ CEZASINI YAPMIS OLDUGU GÜNAHI KADAR ÇEKER KARDESIM ... SONRA PEYGAMBER GÖNDERMEDIGIMIZ TOPLUMA BIZ SUAL SORMAYIZ DENIYOR ... HIRISTIYANLARA HZ ISA GELDI INCILI INDIRDI INANANLAR VE INANMAYANLAR OLDU KURANI KERIM ISLAMIYET GELDI INANAN VE INANMAYANLAR OLDU ... TORPILLI KIMSE DEGIL ... SEN MÜSLÜMANDIN DÖNDÜN SENIN ÇOCUKLARIN NASIL YETISECEK ? NERDE SENIN MÜSLÜMANLIKDAKI TORPILIN ? ÇOCUKLARININ SUÇU NE ? ALLAH KURANI KERIMI INSANLARA NASIHAT OLARAK GÖNDERDI VE UYARICI OLARAK ADALET KURANDA SANA CENNET VAADEDIYOR ... AKSI TAKDIRDE CEHENNEM VAADEDIYOR ELINDE YAPIP YAPMAMAK ...
Alt 10-11-2005, 00:10
charon
Üye Değil

Çocukluğumda, müslüman olduğum için kendimi çok şanslı hissederdim...Niye mi? Çünkü müslüman bir çevrede, müslüman olarak doğmuştum ve ne kadar gühahım olursa olsun sonunda cennet garantiydi...O cennet ki, bal akan nehirler, her şeyin bedava olduğu açık büfeler, onlarca huri

Acırdım diğer dinlere inananlara. Yani düşünsene. Bir hıristiyan ailede yatişseydim, sonradan müslüman olup paçayı kurtarma olasılığım neydi ki?..

Sonraları, "Niye?" soruları kafamı kurcalamaya başladı...Yani diğer çocukların(yahudi, hıristiyan vs.) günahı neydi de cennete gitme olasılıkları bu kadar düşüktü...Adaletinden şüpe edilmeyen tanrı niye böyle yapmıştı?

Ayrıca, Neden bazıları özel hastanelerde doğarken, bazıları kötü şartlarda doğup birkaç gün sonra ölüyorlardı...Herşeye gücü yeten tanrı böyle mi istiyordu?

Tanrı neden benimle konuşmuyordu? "Neden, Niye..." sorularımın cevaplarını neden vermiyordu?

Neden emirlerini ve öğütlerini birisi aracılığıyla vermek zorundaydı...Diyeceklerini doğruda bizlere iletse olmazmıydı...Hem, ya peygamberin unuttuğu şeyler olduysa?

Tanrı neden şeytanın varlığına tahammül ediyordu? Yoksa, dünyadaki kötülükleri üzerine alması gereken birisi mi lazım?

Tanrının emir ve öğütleri neden güncellenmiyordu? Neden 1400 yıl evvel yazıldığı tahmin edilenleri okumak zorundaydık? Neden bu yazılanların tam bir anlamı yoktu da bir sürü yorum yapılıyordu?

1400 yıl önceki insan ve toplum yapısı bugün de aynı mı ki?

Deneylerlarin, ispatların, sebep-sonuç ilişkilerinin oluşturduğu bilim kitapları bile kısa zaman aralıklarıyla değişmek zorunda olduğu halde, bütün bir toplumun yaşam şeklini belirleyen kutsal kitap neden güncellenmez?

Neden çoğu insan hep bişeylere tapma gayreti içinde?

Neden inançlar sorgulanamıyor?

Değişip gelişmeyen kural ve öğütlere ,inanmak şöyle dursun, neden güveneyim?

Neden tanrıyı hep baba gibi görürüz?

"Neden tanrı böyle yapıyor?", "böyle söylüyor?" sorularının cevapları insanoğlunun mantığıyla veriliyor? Yoksa tanrını mantığıyla bizim mantığımız aynı mı? Yoksa biz tanrının ta kendisi miyiz?
Alt 10-11-2005, 00:17
burkay
Üye Değil

BASINI BILMEDIGIMIZ KONULARIN SEBEBLERINI SONUÇLARINI VARSAYIMLARLA YAPARIZ ... NEDEN BÖYLE OLMUS NEDEN ALLAH BÖYLE YARATMIS GIBI LAFLAR ... HERSEY SEBEBE DAYALIDIR YERYÜZÜNDE ... HERKEZ ESIT OLMUS OLSAYDI DENGESIZLIK OLURDU ... FAKIR VEYA ZENGIN GÜZEL VEYA ÇIRKIN AÇ VEYA TOK ESITSIZLIK ILE ESITLIK V.S KAVRAMLAR OLMAZDI ... BUNLARI IDRAK EDEREK HAYATA BAKARSAK ALLAHIN GÜCÜNÜ ANLAYABILIRIZ VE SEBEBLERINI ...
Alt 10-11-2005, 00:17
Üye

sorular o kadar çok ki kardeşlerim.umarım tanrı benim gibi kendisine inanan ama ayağı takılıp düşmüş böylelikle güvenini kaybetmiş kalbi kırıkların ve de ateist kardeşlerimin ve de müslüman kardeşlerimin sorularını yanıtlar birgün.( eğer varsa )

anlamadığım bir zamanlar sevdiğim varlığı acaba ben sadece önyargılarım doğrultusunda beynimde mi yaratmışım ?
Alt 10-11-2005, 00:25
burkay
Üye Değil

INSANLAR KENDI GEÇMISLERINE BIR BAKSIN 70-80 YILLIK SU FANI GEÇICI DÜNYADA NELER BIRAKIYOR NEDEN GELDIK NIYE GIDIYORUZ ... HIÇBIRSEYKEN BIR CANLI OLDUK VE HEP BIR SORU SORMA IHTIYACI DUYDUK NEDEN NIÇIN DIYE ... AMA VAR OLDUGUMUZU TESADÜF OLARAK SAYDIK ... YARATICIYI ARAMADIK ... KENDIMIZIN AKLINDA YARATMIS OLDUGUMUZU DÜSÜNDÜK .. YOK DEDIK ... AMA KENDIMIZE INANDIK ...
Alt 10-11-2005, 00:33
Sniper Sniper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Küçüklüğümden beri parasızlığım yüzünden aşağılanıp hor görüldüm.

Sırf bu sebeple tok karınlıların tanrısından nefret ediyorum.

12 saat aç kalıyormuş gibi yapıp iftarları cümbüşle geçirenlerin tanrısından nefret ediyorum.

Tepemde bal yapmaz arı gibi vz vız vızırdayan ve durmadan saçma sapan emirler gönderen tanrılardan nefret ediyorum.

2 kuruş pahasına beni sömürenlerin tanrısından nefret ediyorum.

Ben AÇIM diye bağırdıkça bana kitap uzatan ve ruhumu satmam karşılığı ekmek vermeyi vaad edenlerin tanrısından nefret ediyorum.

Önerilen Siteler