![]() |
Müslüman Kadınlar
Demokratik hak talep eden müslüman kadınlar:
http://www.picamatic.com/show/2009/0...71_550x365.jpg Bu da haklarını tam olarak alınca ve çoğunluk olunca olacaklar: http://www.picamatic.com/show/2009/0...93_500x311.jpg |
Sevgili portakaloğlu,bunlar Türkiye de yaşayan ,çoğu Kuran'dan bihaber,ondan bundan duyduğuyla dinini yaşayan,İslamiyette zorluk olarak sadece baş örtüsü yükümlülüğü olduğunu sanan laik ülke light müslüman kadınları.. Daha İslamiyeti tam olarak soluyamadıklarından dolayı polyanna gibi dalmışlar, haklarını istiyorlar..Bunların daha üç kumayla beraber yaşama hakları var engellenemeyecek.Mirastan eşit pay alamama haklarını es geçmemek lazım.Ha bir de tek erkeğe karşın ancak kabul görebilecek iki kadın şahitlikleri hakları var..Bir sürü haklara sahip olacaklar.Bravo onlara..
|
Sana katılıyorum Placebo... bu kadınları kendime düşman olarak görmüyorum ben, onlar da Islamcı sistemin kurbanları aslında. Nasıl ezildiklerinin ve nasıl ezileceklerinin farkında değiller.
|
Alıntı:
|
Katılıyorum eğitim şart. Forumları ağlama duvarı olarak kullanmamak öğrenilmeli...
İnsan utanmadan sıkılmadan yaşı kaç olursa olsun okumalı, okumalı. Bilip bilmeden haddini bilmeli diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Sevgili portakaloğlu,bunlar Türkiye de yaşayan ,çoğu Kuran'dan bihaber,ondan bundan duyduğuyla dinini yaşayan
Sn placebo siz müslümanken yukaridaki yazdiginiz gibi olduugnuz icin, tüm müslümanlarin öyle olmasi varsayimi ile yazmayi birakin lütfen, akli basinda, neyi niye istedigini gayet iyi bilen müslüman kadinlar, onlarda haklarini arayabilmeli..... Bunların daha üç kumayla beraber yaşama hakları var engellenemeyecek Peki bundan size ne ? yani bu tür bir birlikteligi bahsi gecen insanlar onayliyorsa, bundan size ne ? Bu konu hakkinda sizi rica edin ben degil , Dilaver abi aydinlatsin..... Mirastan eşit pay alamama haklarını es geçmemek lazım Bu konu hakkindaki düsüncelerinizi bahsi gecen baslikta paylasmayi hic düsündünüz mü ? Din bilgisine en cok güvendiginiz abiniz, en son olarak o baslik icinde "eveleyip gevelemekten" baska birsey diyemedi.....ama muhtemmelen sizin bu konu hakkindaki bilgileriniz cok daha tutarli....paylasmaniz bahsi gecen konuyu zenginlestirecektir... |
Alıntı:
|
placebo güzel yazmışsın.. ama sadece bu kadınların bihaberliği söz konusu değil birde bişeyleri savunmak adına gerçek hayattan bihaber olanlar var onları ne yapacağız???
aklı başındalık islamiyete ugramış mı yaw? kım görmüş yada daha doğrusu kım uydurmuş ki.. |
Alıntı:
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=11186&page=2 Ben size birşey öğretemem. Sadece bildiklerimi aktarabilirim. Saygılar |
Islamiyetin kadın haklarını savunduğunu iddia etmek, Nazilerin Yahudi haklarını savunduğunu iddia etmek gibi.
|
Sn placebo
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabilme cesaretinizi hep taktir etmisimdir...... Bir toplum icinde kendi dogrulari ile yasamak isteyen insanlar olabilir, bu kendi dogrulari sadece onlari ilgilendiriyorsa bunda bir sorun olamaz.... görüntüdeki kadinlar kendi tercihlerini yapmislar, insanlarin kendi tercihlerinden yapmasina yanamasiniz, yoksa bu hakki sadece sizin gibi "cesaretli" insanlar icin mi gecerli olmali..... Insanlarin cinsel tercihleri HICKIMSEYI ilgilendirmemeli, sizi de, eger ortada bir magdur varsa ve bunu bizim ile paylasiyorsa, bizim durusumuz magdurun yaninda durmak olmali..... ( denetime girme riskine ragmen ;) ) bilmemek ayip degil, ögrenmeden bilmis gibi yapmak ayip.... 12TL'yi ben öderim, yeterki ufkunuz genislesin.... http://www.netkitap.com/kitap-kadin-...-yayinlari.htm simdi beraberce okuyalim ulu piriniz nasil eveleyip gevelemis :) http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=500 kaldiki kendisinin nihayetinde elindeki meallerden yüksek perdeden yersiz ithamlar icinde bulundugunu itiraf etmis birisi http://www.turandursun.com/forumlar/...5&postcount=74 ama tabi sizin derin islam bilgileriniz bizimkinden cok farkli olabilir, malum sizi damardan bir müslümandiniz :) sadece biz degiliz :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
üzüm üzüme baka baka seninki benden kara diyorsun yani valla öle işte.. zaten o kocalar yokmu onlar yılanın başı o aman hatunlar ayıkmasın diye alim olacaklar yakında :)
|
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
|
Bunlar pasta börekçi ya ben Konya'da yaşıyorum....
Bir kermes düzenliyorlar.Topluyorlar bunları sonra ellerine 2 pankartta verdin mi oldumu sana demokratik haklarını isteyen kadınlar.Ne istediklerini bilseler kendilerinden utanırlar herhalde.... 2-3 Fettullahçı birleşiyor bir dernek kuruyor.Kadınlara pasta bürek yaptırarak dernek masraflarını karşılıyorlar. aaa bakın bide bunlar toplanıp platform bile oluşturuyorlar.Bu konuda ülkede en baba platform Konyada.Adı şimdi aklıma gelmedi..... |
Alıntı:
tam yerinde bir söz..... tesekür ederim sn EnvyMe Bakin benim peygamber olarak kabul ettigim birinsanin benim icin neden degerli olup olmadigi sizi degil beni ilgilendirir, nihayetinde allaha karsi olan teslimiyetimin kendisini nereye koyacagimi sizin yersiz bakis acisi ile degerlendirecek konumda degilim.... Kaldiki peygamberi kimin niye ne zaman yazdigi tarihe düsen anektodlar'dan yola cikarak degerlendirecek kadar aptal degilim..... siz marksist olmayabilirsiniz, ama bu görüsleri sunanlar'da "monoteist" degil...... kaldiki ben size marksizimden örnek degil, ufkunuzun acilabilmesi icin bir caba icinde olmustum..... benim konumum bu konuda gayet acik, karsi komsun kadin / aile kiminle nasil nerde cinsel dürtülerini yasayip yasamadiklari beni ilgilendirmiyor, cünkü ben kendimi insanlarin dinsel ve cinsel tercihlerine karisabilme hakkini kendimde görmüyorum, sadece eger ortaya cikarsa bir magdur, durusumu ondan yana olmasina özen gösteririm.....hic kimsenin de benim üzerimden "ahlak abidesi" kesilmesine izin vermem....kim olursa olsun.... tabiki bunlari anlamayabilirsiniz....ama olsun sizin hitaben belki baskalari anlar niyetlerimi..... Yahu İslamiyetin Allah denen bir varlıkla alakası olmadığını anlamak için damardan bir şeylere gerek yok ki..Neresini tutsan elinde kalır. Uydurmasyon silsilelerine mantıklı yaklaşıp kaale almam mümkün olabilir mi hiç?? Simdi bu mu yani ?! :) Evet tüm tuttugunz savlar genelde elinizde kaldi, ve kalmayada devam ediyor....tabi ya siz zaten kaale almadiginiz icin "din" elestirisi yapilan bir sitede aktifsiniz....bu zaten yazdiginiz tüm satirlarinizda belli oluyor, keske elestirdiginiz din hakkinda azami genel ilmihal bilgilerine sahip olsa idiniz.... hay allah, bende kaale alip, islam hakkindaki olgunlasmis tercübelerinize dayanarak yorum / fikir paylasmak istediginizi varsaymistim hep.... Alıntı:
12tlye almaniza gerek yok ileriki günlerde ben size pdf olarak yollarim :) |
bu kitap önerisi neden ben onu anlamadım ???
|
Alıntı:
|
invi alıntı
Alıntı:
|
haa şu akhen.mevzusu mu ben o iddiayı ona yedirmiştim hayatımda olmadığım kadar sert bi şekilde tabiri caizse o sayfaları buraya koymasını söledim o kitabı kaç kre okudum ben hatta ben ona yine marx ın manifestosundan burjuvalarla bizim kadınlara bakışımız arasındaki farktan örnek verdim..
bu konuda tek bişey sölemek istiyorum marx a yada komünistlere kadınlar hakkında dil uzatanın dili yanar.. okumadan araştırmadan böle safsatalarla çıkmayın karşımıza.. biz kadınları sizler gibi meta olarak görmediğimiz için canınız yanıyor.. çamura gerek yok cesur adam berrak suda yüzer... |
Sn Kizilordu.....
Alıntı:
dikkat edin "saf'lari" degil.....saflari..... öncelikle okumadan arastirmadan hic birseyi sahiplenerek idaa etmem, ben akli basinda bir müslümanim........ simdi gelelim "kirmizi isin can alici kirmizi alt yazili" bölüme Siz akli basinda iyi bir insan olabilirsiniz, ama azami sosyalist literatürden bi haber sosyalist kimliginiz ile fikir beyan etmeye gerek yok, dedik ya ben "desteksiz atmam"....simdi gelelim bahsi gecen sosyalist düsüncesinden kadinlar ile ilgili bakis acisina.... dikkat edin sizin kendinizi tabi tutmadiginiz bir "manifesto'dan" degil, KP Manifestosundan bahsediyoruz... Komünist Parti Manifestosu "Komünistlerin kadınların ortaklaşalığını getirmelerine gerek yoktur; bu, çok eski zamanlardan beri zaten var. (...) Burjuva evliliği, gerçekte, evli kadınlarda ortaklık sistemidir, ve dolayısıyla komünistler, olsa olsa, kadınların ikiyüzlüce gizlenmiş ortaklaşalığı yerine açıkça yasalaştırılmış olanını getirmeyi istemekle suçlanabilirler. " http://www.kurtuluscephesi.com/marks/manifesto.html simdi de bakalim Necip Fazil bu isi nasil yorumlamis... Necip Fazıl'ın Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu'ndan bir alıntı: Bunlar 1848 senesinde meşhur “Komünist Beyannamesi”ni neşrettiler. İngiltere’deki Birinci Enternasyonal'den sonra... 1847’de Birinci Enternasyonal... 1848’de bu eser neşredildi. (...) Şimdi, eserin gelelim 48. maddesine: “Bütün burjuvazi, siz komünistler kadınlarımızı müşterek kılmak istiyorsunuz, diye bir ağızdan haykırıyor! Burjuva için karısı alelâde bir istihsal aletidir. İstihsal aletlerinin içtimaîleştirileceğini işitince bundan içtimaîleştirmenin kadınlara kadar teşmil ettirileceği akla geliyor. Hakikatte kadınların âdi istihsal aletleri mevkiinde bulunmalarına nihayet vermek gerektiği, zihinlerinin kenarından bile geçmiyor. Kadınların müşterek olmasına komünistlerin asla ihtiyacı yoktur. Bu iştirak ezelden beri mevcuttur. Burjuvalara gelince, onlar el altından işçilerin kadın ve kızlarına karşı, anmaya bile lüzum görmediğimiz resmî bir fuhuş pazarı açmakla yetinmiyerek, birbirlerinin karılarını karşılıklı iğfal etmekten daha büyük zevk tanımazlar. Aşikârdır ki, istihsalin bugünkü şartları kaldırılmakla bunun doğurduğu kadın iştiraki de, yani resmî ve gayr-i resmî fuhuş da ortadan kalkacaktır.” Tabi siz bunlar "gercek hadis"ler degildir diyebilirsiniz.... sizin sosyalist dünya görüsünüz bu konuda cok farli olabilir..... hatta tüm sosyalistler kendi dogrulari hakkinda yanliyor olabilir, lütfen bize "ders" vermek yerine, gidin ayni degerleri paylastiginiz insanlara, bu isin aslini anlatin, hepimiz icin daha iyi olacaktir.... |
bu yukarda yazdığınız cümlenin paragrafını asarmısınız buraya???
tam metin istiyorum... |
mesele cımbızla cümleyi çekmete değil eğer manifestoyu tam okumuş olsaydınız olayların gelişatını neden bu konulardan bahsedildiğini komünistlere karşı yapılan suçlamalar açıklık getirilen yerleri anlardınız...
ancak siz tamamını okumayı değil içinden başı sonu olmayan cümleleri koyarak hala cesurca savaşamıyorsunuz... safsatalarınıza gülüyorum ve manifestoyu tamamen okumaya çağırıyorum.. buyrun ben şimdilik sadece o paragrafı asacağım size eğer anlıyabilirseniz okumayı düşünürseniz ne demek istediğimizi anlarsınız!! orda kadınları ortaklaştıracaklar sözüne cevap verilmekte olan düzenle yapabileceklerimiz arasında konu açılmakta... buyrun.. "Ailenin kaldırılması! En radikal kişiler bile, komünistlerin bu menfur amacı karşısında parlayıveriyorlar. Bugünün ailesi, burjuva aile, hangi temele dayanıyor? Sermayeye, özel kazanca. Bu aile tam gelişmiş biçimiyle, yalnızca burjuvazi arasında vardır. Ama bu durum, taydaşını, proleterler arasında ailenin fiilen varolmayışında, ve açık fuhuşta bulmaktadır. Taydaşı yok olunca, burjuva ailesi de doğal olarak yok olacaktır, ve sermayenin yok olmasıyla her ikisi de yok olacaktır. Bizi, çocukların ana-babaları tarafından sömürülmesine son vermeyi istemekle mi suçluyorsunuz? Bu suçu kabulleniyoruz. Ama, ev eğitiminin yerine toplumsal eğitimi koymakla, ilişkilerin en kutsalını yok ettiğimizi söylüyorsunuz. Ya sizin eğitiminiz! O da toplumsal değil mi? O da, içerisinde eğitim yaptırdığınız toplumsal koşullarla, toplumun dolaysız ya da dolaylı müdahalesiyle, okullar aracılığıyla belirlenmiyor mu? Eğitime toplumun müdahalesini komünistler icat etmedi. Yaptıkları şey, bu müdahalenin karakterini değiştirmeye ve eğitimi egemen sınıfın etkisinden kurtarmaya çalışmaktan ibarettir. Aile ve eğitim konusundaki, ana-baba ile çocuk arasındaki kutsal ilişki konusundaki burjuva safsataları, proleterler arasındaki tüm aile bağları modern sanayiin etkisiyle parçalandıkça, ve bunların çocukları basit ticaret nesneleri ve iş araçları haline geldikçe daha da iğrençleşiyor. Ama siz komünistler, kadınların ortaklığını getirmek istiyorsunuz, diye bağırıyor tüm burjuvazi bir ağızdan. Burjuva, karısını, salt bir üretim aracı olarak görüyor. Üretim araçlarının ortaklaşa kullanılacağını duyuyor ve, doğal olarak, ortaklaşa olma yazgısından kadınların da aynı şekilde paylarına düşeni alacaklarından başka bir sonuça varamıyor. Hedeflenen gerçek noktanın, kadınların salt üretim araçları olma durumuna son vermek olduğunu aklına bile getirmiyor. Kaldı ki, burjuvalarımızın sözümona komünistler tarafından açıkça ve resmen yerleştirilecek olan kadınların ortaklaşalığı karşısında gösterdikleri erdemli öfkeden daha gülünç hiç bir şey olamaz. Komünistlerin kadınların ortaklaşalığını getirmelerine gerek yoktur; bu, çok eski zamanlardan beri zaten var. Burjuvalarımız, kendi proleterlerinin karılarını ve kızlarını ellerinin altında bulundurmakla yetinmiyorlar ve resmi fuhşu bir yana bırakırsak, birbirlerinin karılarını baştan çıkarmaktan büyük zevk duyuyorlar. Burjuva evliliği, gerçekte, evli kadınlarda ortaklık sistemidir, ve dolayısıyla komünistler, olsa olsa, kadınların ikiyüzlüce gizlenmiş ortaklaşalığı yerine açıkça yasalaştırılmış olanını getirmeyi istemekle suçlanabilirler. Zaten, apaçıktır ki, bugünkü üretim biçiminin kalkmasıyla birlikte, bu sistemden çıkan kadınların ortaklaşalığı da, yani resmi ve özel fuhuş da kalkacaktır". bu metinden çıkan şeey nedir??? kaldıki hiçbir kitap bütünlüksüz değerlendirilmez, heleki manifesto... |
size son olarak komünist şair nazım hikmetten cevap vermek istiyorum..
" yarin yanağından gayrı her yerde herşeyde hep beraber hepa beraber diyebilmek için" anlayana.... |
Kizilordu
cevir kazi yanmasin mahiyetinde bir ileti asmisiniz....bana sosyalizimi ve manifestoyu ögretmesine gerek yok, 45 yil proleter iktidari kurmus bir partinin üyesiyim.... kaldiki nazim hikmetin evli oldugu halde baska bir kadinla ask yasamasini da tavsip etmiyorum, bunu "müslüman" kimligi ile yapan birisi olmus olsa, eminim elestirirdiniz.... buyurun Necip Fazil'dan devam edelim.... Ne demis ülkemizin bir diger düsünürü Alıntı:
|
Kizilorduyu
yazilan iletiler "kesmeye" bilir...... Alıntı:
bakalim kaliplasmis ön yargisi okuduklarini anlamaya müsayid mi |
manifestodaki olaylara cevap veremeden başka yerlere geçip konuyu geçiştirmeyiniz..
ya yenilginizi kabul edin yanlış anlamışım deyin yada yeni iddialar ortaya atmaytın! anlamadıytsanız bi kez daha ileteyim; manifestoda marks küme evliliği geleneğinden burjuvazi evliliğine ve içlerinde dönen oyunlardan bahsederek burjuvazinin bize dönük suçlamasına cevap verir! zaten olan yani kadının ortak kullanımını biz getiremeyiz der! var olan bişey yeniden getirilmez! ayrıca burjuva iktidarını değiştirdikten sonrada bunun yok olacağını hertürlü fuhuşun kalkacağını açıkça yazmıştır! kaldıki hiçbir kurulan ülkede sosyalizm sınırlarında ilk geçiş döneminden sonra açıkça yada devlet eliye fuhuş yasaklanmıştır yok edilmiştir... ahlak emsali olan müslümanlar neden bunu yapamadılar?? en basiti tr de onca genel ev var yada arap ülkelerine bakın neler oluyor... yada k.kore ye bakın cubaya bakın nepale bakın hindistandaki k.p elindeki eyaletlere bakın sovyetlere bakın nerde viziteler genel evler?? kadının ortak kullanımı yapılacağı getireleceği yada biz böyle yapacağız diye bişey hiçbir sosyalist temelde yok yazmadı yazmıyacakta!! ha nazım hikmet meselesine gelince çok ayrı bir konudur bu ayrıca o bir insandır yaşadığı koşullar sürgünü v.s kendi hayatını bağlar sosyalizmin kitabı değildir bu bunu mal edemezsiniz.. pirayesi varken yanında mıydı?? aynı şehir? aynı ülke? yan yanamıydılar?? veraya aşık olduğunda konum neydi?? şartlar neydi? neden yaptı neden aşık oldu siz aşık oluşunu mu sorguluyorsunuz? veradan nazım ı okuyun ozaman aşklarını okuyunuz!! islamdaki gibi görüp alma işi değğil bu ikisi çok ayrı şeyler daha ne kadar kıvıracaksınız çok merak ediyorum.. ki biz nazım ın yaptığını herkes yapacak gibi bişey mi dedik?? kadının ortak kullanımı mevzusundan nazım ın aşkına geldik lütfen sizi berrak sulara davet ediyorum... yok ama ben bulanıklığı severim diyorsanız ben bırakacağım bu tartışmayı... |
Sağcıların böyle komik komik suçlamalarda bulunmasına bayılıyorum. Sanırım bu "komünistler kadınlarını paylaşıyormuş" fantazileri, köken olarak Mezdekilere gidiyor. Mezdekiler, Islam öncesi Iran toplumunda ortaya çıkmış bir Fars mezhebiydi ve bütün malların ortak paylaşımını yani bir çeşit arkaik komünizmi savunmaktaydı. Mezdekiler aynı zamanda birbirlerinin eşleriyle de yatmaktaydılar, çünkü eski toplumlarda kadın da bir çeşit meta olarak görülmekteydi. Yani "free love" ortamı. Sonradan devlet baskısıyla bu mezhep kaldırılmıştır.
Sanırım Islamiyetin kollektif bilinçaltı uzun bir süre bu olayın hafızasını taşıdıktan sonra, Bolşevikler arasında hortlayan "yeni Mezdekiler" için de aynı varsayımları yapmış olmalı. Garip bir biçimde ben de küçükken komünistlerle ilgili benzer hikayeler duymuştum, kadınlar ortaktır evlilik yoktur gibi. Sosyalizmden ölesiye korkan muhafazakar toplumun icat ettiği bir savunma mekanizması olsa gerek. Mezdekilerle ilgili bilgi için, Ingilizce: http://www.iranchamber.com/religions.../mazdakism.php Sosyalist arkadaşlar ilgileniyorsa okusunlar. |
sevgili molloch güzel yazmışsın bu iftiralar, mkaralamalar yeni değil.. yıllardır yaptıakları komik şeyler 1880 li yıllarda bizleri sinirlendiren bir okadarda savunma ihtiyacı duyduğuymuz bir konuydu bu kadının ortaklığı ve vatan hainliği...
ama sonraları sokakta tartıştığımız kapılarını çaldığımız sade vatandaşlar bile yok ya demeye başladı buna inanan kımse kalmadı ama bişey değişmeyecektir "çamur at izi kalsın" normalde bu tür ifitralara gülmekteyim ama bu defa cevap vereyim istedim... hiçbir komünist kadını ortak kullanma anlayışını benimsemez hatta bunu hakaret sayarız! ancak konu müslüman kadınlarken konuyu buraya çeken birisinin zaten niyeti sizcede çok açık değil mi? sonra nazımdan en güzel cevabı yiyince nazıma geçen in niyeti açık değil mi? neymiş nazım evliyken başka kadınla aşk yaşamış hayda bree nazımın özel yaşamı oldu başlığımız.... kimlerin kadını ortak kullandığı mal gördüğü metalaştırdığı birçok insani ihtiyaçtan vede haktan mahrum bıraktığını ve bunu din adına yaptığını biliyoruz... denize düşen keşke yılana sarılmasa.... |
Zaten Islamcılar kendileri gibi düşünmeyen herkes için bu tür argümanlar getirirler. Onların gözünde Kemalistler kadınların "namusu" türbana karşı olan ahlaksızlardır, Aleviler mum söndü oynar, Yahudiler topluma gizlice fitne sokar, komünistler zaten toplumu ahlaksızlaştırırlar, vs.
|
Alıntı:
aynen imza atarım dediklerine... |
Kizilordu
sizin bana verebileceginiz hic bir arti deger benim size veremeyecegim hic bir cevap yok..... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:46 . |