![]() |
Dinlere gore allah neden acizdir?
Eger yaratici Allah, var ettigi dunyada bulunan kotulugu, onceden kestiremediyse, cahildir. Bunu kestirip de onleyemediyse kotudur. Onlemek isteyip de yapamadiysa acizdir. Ademin gunahini tum insanlara yuklemistir. Esasinda Allah sorumludur.
|
bu lafı ben de yazmıştım geçenlerde, sonra öğrendim bu çok bilinen popüler birşeymiş. özellikle sargon bunun ilk versiyonlarını bulup çıkardı. sen bunu yazan 3. falan oluyosun yani :D
|
Canım kardeşim. Bizim Allah diye zikr ettiğimiz varlık, yunan mitolojisindeki yağmur tanrısı veya ateş tanırısı gibi bir şey değildir.
siz hala Allah'ın kötülükleri yok etmesi gereken düzeni sağlaması gereken bir varlık olduğunu düşünüyorsunuz. yanılıyorsunuz. Gerçek Allah herşeye gücü yetendir. bu bir imtihandır. herkez özgürce yaşayacaktır. herkez ehr istediğini yapacaktır. ama allah diyorki. benim istediklerimi yapabilirseniz sizi ödüllendireceğim. yapmazsanız cezalandıracağım demiyor. yaparsanız ödüllendireceğim. ama hem yapmayım hemde sizin gibi kıllık yapanları cezalandıracağını söylüyor. kötülüğün, boş sözün olmadığı yer cennettir. eğer dünya köütülten arınmış olsa idi cennet olurdu. imtihanın bir anlamı olmazdı. imtihanın imtihan olması için iyi kötü olamlıki ayırt edebilme zahmetini gösterip allahın rızasını kazanalım. böyle saçma sorularla mesgul etmeyin insanları. hakikat ortadadır. görmek isteyen görür. |
Babamın işime nasıl burnumu sokmasını istemiyorsam.Allah'ın da işime burnunu sokmasını istemiyorum.Zaten Allah'ta bana karışmıyor.İmkanlarım ölçüsünde dilediğim kadar iyilik ve kötülük yapabiliyorum.Allah doğru ve yanlış yolu göstermiş.Sonra bunlardan istediğimi özgürce seçme hakkını bana vermiş.İyiki insan olmuşum,melek olsaydım hiçbirşeyi seçme hakkım yoktu.Allah ne derse onun yapacaktım.Günah işlemenin doyumsuz lezzetine varamayacaktım.Tanrıya hamdolsun,milletimiz varolsun.
|
Yapma Arafat,
Bu dediklerin avuntu sözler... Daha dün yüzbinlerin öldüğü, milyonların açıkta kaldığı asya depremini yaşadık...Yahu, tüm iyiliklerin merkezi saydığınız allah ne kadar da meraklı insanoğluna acı çektirmeye... Ama sen buna da imtihan dersin... Olmaz ama bu kadar da kabullenici olma... |
İnsanlar çürük evlerin altında kala kala sağlam ev yapmayı öğrenecekler.
|
insanlar dediğin tek bir varlık değil ki ölen öldüğüyle kalır.
|
Eee çocukken elimiz yakmadan sobayı tanıyamıyorduk.99'daki depremden sonra toplumda gelişen deprem bilincinin farkına varmışsındır herhalde.İnsan bu canı yanmadan aklı başına gelmiyor.Uzmanlar ne kadar uyarırsa uyarsın alkollü araç kullanmayın diye kaza yapmayınca kimse alkolün zararının farkına varamıyor.Bunun için İslam'ın can ve mal emniyeti noktasındaki öğütleri,müslümanım diyenlerin vurdumduymazlığı sayesinde es geçiliyor.Es geçiyorsa Mahmut ,ne yapsın Mabud?
|
senin dediğin sağ kalanlar için geçerli. Mağdur olup da ölenler için yapılacak bir şey alınacak herhangibir ders yok değil mi? kısaca o zaman ölenler kim vurduya kurban gitmiş oluyor.
|
KENDI LAFINIZA KENDINIZ GELIYORSUNUZ ... ALLAH AYETLERINI INDIRDI SIZI UYARIYOR SIZ UYMUYORSUNUZ ... SONRA UYARMADI DEMEYIN KARDESLER ... SONRA SIZ ALLAHA INANMIYORSUNUZKI ONUN HAKKINDA NIYE YORUM YAPIYORSUNUZ ? SEN BILMEDIGIN BIR GÜÇ HAKKINDA NASIL YORUM YAPABILIRSINKI ANCAK VARSAYIM KULLANIRSIN ... ALLAH DEPREMDEKI INSANLARA NIYE ZULÜM EDIYOR DEME HAKKINI SANA KIM VERDI ? SEN INANMIYAN BIR ALLAH HAKKINDA BOS YORUM YAPIYORSUN OZAMAN ... BEN INANIYORUM DIYE BENI DE ELESTIRMEYE KALKIYORSUN ... SIZIN ISINIZ GÜCÜNÜZ BU ANLAMADIGINIZ KONULARA VARSAYIMLARLA YAKLASMAK VE UYDURMAK ...ALLAHA INANMAMAN O DEPREMDE ÖLENLERI SANA GERIMI GETIRIYOR VEYA BEN INANIYORUM DIYE DE GETIRMIYOR ... SONUÇ ? ISTER INAN ISTER INANMA ... OZAMAN INANMADIGIN ALLAH HAKKINDA ATIP TUTMA ...
|
herkes herşey hakkında yorum yapabilir kimsede yorum yaparken sana sormak zorunda değil. seni eleştiriyorum çünkü sen sorgulamuyorsun savunuyorsun
|
SORGULAMAK VEYA SAVUNMAK KIMSEYE HESAP VERMEK ZORUNDA DEGILIM VERMEM DE ... DÜSÜNCELERIMI YAZIYORUM ISTER SOR ISTER SORMA ... BEN BILDIGIM YOLDAN GIDERIM ... SONRA SORGULAMAK NEDIR ? NEYI SORGULUYACAGIZ AVUKATMIYIZ BIZ ... AMA SEN AVUKATSIN SARGON BANA SORU SORUYOR SEN ZIPLIYORSUN ...
|
1)ben avukatım dediğimi hatırlamıyorum gerekli gördüğüm heryerde her türlü şeyi yazarım. 2)her şeyi sorgulayacaz ki doğruyu bulabililelim aksi halde batıla takılp kalırız. 3)fikrin yoksa yazmış olmak için yazma
|
BEN DILEDIGIMI YAZARIM ISTEDIGIM GIBI DE YORUM YAPARIM KIMSE KARISAMAZ ... BUGÜNE KADAR NEYI DOGRULADIN KIMI INANDIRDIN YAZILARINLA ? KAÇ KISI SENIN YAZILARINDAN BIRSEYLER KAPTI GÖSTER BAKALIM ?
|
Alıntı:
|
BUNDA SANA KATILIYORUM DEDIM BUNU ZATEN HERKEZ BILIYOR SÖYLEMENE GEREK YOKKI ... SANA KATILIYORUM DEMEM SENDEN ÖGRENDIGIM ANLAMINIMI TASIYOR ...
|
Alıntı:
|
BENÖZÜRÜ SENDEN DILERKEN DÜSÜNCENE DEGILKI SEVGILI MY ZONE SANA KARSI USLUBUMUN YANLIS OLDUGUNDAN ÖTÜRÜ IDI ... :D :D :D
|
iyi işte bundan sonra üslubuna dikkat edersin bu da bir şey küçümseme :D :D :D
|
Heeeeeeeeeeeeeyt. Daaaalın be! Bu ne be? Bu ne? Ortam fikir tartışmasından çıkmış, şahsi kavgalara gelmiş. Ne zaman siteden biraz uzaklaşsam, gözleri bağlanmış tavuklar gibi sağa sola çarpıyorsunuz. Durun da size biraz akıl veriiiiiiiiiim. :D :D :D
Yanılmıyorsam konu "dinlere göre allah neden acizdir" idi. Hemen söyleyeyim de, sizi bilgilendireyim. :D Allah aciz falan değildir. Çünkü allah yoktur. Olmayan şeyin acizliği olmaz. Dinlere göre ise Allahın aciz olması, onu yücelteceğiz derken neyi nasıl yaptığını ve söylediğini bilmeyen cahillerin yüzünden olmaktadır. Başta da peygamber amcaların. Sen tutar da allah söylemiş gibi "cehennemi kafirlerle doldurduğuma dair benden söz çıkmıştır" dersen, bir erkeğe 4 karı dersen, "her şey allahtan kaynaklanır" deyipte arkasından "ama kötülükler sizden" diyerek saçma sapan bir tenakuza düşersen, Ademle havvayı duman edip te, şeytana kıyak çekersen, birilerini islama sokamayınca suçu allaha atarsan, heralde allah aciz olacak. Öğrendiniz mi bakiiiiiiiiiiim :D :D :D |
BRAVO ÇOK AYDINLATDIN ..
|
Musa dahi.................
Beyler, dinciler icin soyluyorum, sizler var oldugunu savundugunuz allah icin zavalli aciz konumuna dusuruyorsunuz hic farkinda olmadan. Ornek, 50 vakit namazi musa nin sayesinde 5 vakit kiliyorsunuz. Ya birde Musa nin sozunu dinlemeseydi simdi muslumanlar gece gunduz namaz kilacakti. Tuvalete gitmeye dahi firsati bulamayacaklardi. Simdi soruyorum burada allah mi daha iyi biliyor yoksa Musa mi? Burada kendi kendinize celiskiye dusuyorsunuz. Mirac olayini tekrar okursak orada gorulecektir. Bunlari ateistler demiyor saglam hadislerde yaziyor. Birde seytan i huzurunda kovuyor ama ne yapip edip cennete giriyor ve havva yi aldatiyor. Bunu tanri bilmiyor vs. vs. vs..
Beyler bu kadar guclu bir allah ezeli ve ebediyeti bilen bir tanri seytanin oyununa geliyor. |
ISTE SENIN ISLAM BILGIN BUKADAR ... ALLAH INSANA HÜR IRADE VERDIGINI BILIYORSUN HERSEYI BIR SEBEBE GÖRE YARATDIGINI BILIYORSUN CENNET CEHENNEM OLABILMESI IÇIN ADEM ILE HAVVANIN ÖNCE YERYÜZÜNE GELMESI GEREKIYOR INSANLARIN ÇOGALA BILMESI IÇIN ... SEYTAN DA ERTELENEN LERDEN OLDUGU IÇIN ALLAH DA ONA SENIN KANDIRDIKLARINI AL CEHENNEME GÖTÜR AMA BANA BAGLI OLANLARI ASLA YOLUNDAN SAPTIRAMAZSSIN ... NITEKIM NE SURETLE GIRERSE GIRSIN SEYTAN CENNETE GIRIP ADEM VE HAVVA YI ORADAN KOVDURTUR ... SONRADAN TÖVBELERINI KABUL EDEN ALLAH INSANLARIN YERYÜZÜNDEKI BASLANGICINI SUNUYOR ... ALLAH MUSA ALEYHISSELAMIN 50 VAKIT NAMAZI 5 VAKDE KADAR INDIRMESINI ZATEN ALLAH ONA ILETTI ... ZATEN EZELDEN TAKDIR EDILEN BIR OLAY .. AMA O KUS BEYNINIZ BUNLARI ANLAMIYACAK KADAR ZEKI ...
|
Ne kadar efsanevi değil mi şu yaratılış öyküleri?
Tevrat'ta da Genesis (yaratılış) bölümünü okuyun bana hak vereceksiniz. |
mehmet1965
bu tarz hadıseler bırer semboldür.yani Allah herseyi yaratırken bir vesıleyle yaratmıştır.yani suyu direk yaratabılecekken hıdrojen ve oksijeni vesile kılmıştır.yağmuru bir sisteme bağlamıştır.namazı da 5 vakıt olarak verebılırken sadece merhametinin ve kullarının duasının cevaplayıcısı olduğunu göstermek amacıyla bu olay gercekleşmiştir.şeytan olayını d aynı mantık yoluyla kavrayabılırsın |
|
O kadar basit mi?
Alıntı:
|
ARASTIR BENIM NE ANLATMAK ISTEDIGIMI ANLARSIN ...
|
Burkay kardeşim şöyle buyurmuşlar. "Zaten namazın 50 vakitten 5 vakte indirilmesini Allah musa'ya söylemiş" Musa allahın kendisine ilettiklerini muhammede söylemiş. İyi de benim güzel kardeşim, Allah bunu direk olarak neden muhammede söylememiş de, musa aracılığıyla muhammede mekik dokutmuş. :D :D Yani kafadan "size 5 vakit namazı farz kıldım" deseydi ne olurdu? Ne olurdu hıııı? :D :D :D
|
HERSEYIN VAKTI VE PROGRAMI VE SEBEBI VAR ... ALLAH OZAMAN BÜTÜN INSANLARI AYNI ANDA DÜNYAYA GETIRSEDI VE BÜTÜN PEYGAMBERLERIDE AYNI ANDA INDIRSEYDI VEYA PEYGAMBER INDIRMESEYDI INSANLARA AÇIKLASAYDI ... PEYGAMBERIMIZ KIYAMET GÜNÜ EY CEBRAIL GIT BAK BAKALIM CEHENNEMDE BENIM ÜMMETIMDEN BIR FERT VARMI DIYECEK CEBRAIL ONA ÜMMETINDEN ÇOK INSAN VAR DIYECEK PEYGAMBERIMIZ SECDEYE KAPANACEK VE ALLAH ONA EY MUHAMMED NIYE SECDE EDIYORSUN KALK SECDE DÜNYADA IDI DIYECEK ... ALLAH PEYGAMBERIMIZIN NIYE SECDE ETDIGINI BILMIYORMU ? BILIYOR AMA HERSEY ZAMANA VE VESILEYE GÖREDIR .... AMA SEN BUU ANLAYABILIRMISIN ? ALAYLI TAVIRLA CEVAP VERMEDEN CEVAPLAYA BILIRMISIN ?
|
Burkay kardeşim. "Her şeyin bir zamanı ve sebebi var" demekle zaten olayı çözmüşsün. Sen bunu kabul ettikten sonra ben ne yazsam boş. Muhammede musa ile kendisi arasında mekik dokutmanın ne sebebi olabilir pek anlayamadım. Demekki allah muhammedle dalga geçiyor. Bir de anlamadığım şu var. 50 vakit namazın insanlara çok geleceğini musa efendi anlamışta, o çok ilim ve iman sahibi muhammed bunu neden anlayamamış?
Gelelim muhammedin ahirette secde etmesine ve allahın "secde dünyada idi. Kalk" demesine. Allah muhammedin bunu yapacağını bilmiyormuydu? diye sormuşsun. Tamam işte. Benim de anlamadığım bu. Bile bile neden böyle tuhaf işler yapıyor bu allah? Cehennemde muhammedin ümmetinden bir sürü adam olacağına göre, muhammed efendi başarısız olmuş anlaşılan. Şeytan muhammedi yenmiş. :D :D |
MATERYALIST ÖNCE USLUBUNU DEGISTIRDIGINDEN DOLAYI TESEKKÜR EDERIM ... PEYGAMBERIMIZ DAVASINDA BASARISIZ OLMAMISTIR ... BIRÇOK MÜSLÜMANIM DIYEN KELIMEYI SAHADET GETIREN VE ISLAM FITRATI ÜZERINDE YASAYAN AMA BURADA HATALARI OLAN ÜMMET LERDE VAR ... TÜRKIYEDE MÜSLÜMANIM DIYEN NICE INSAN IÇKILERDE BARLARDA ZINA PESINDE ... SEN SANIYORMUSUN BUNLAR CEZASIZ KALACAK ... PEYGAMBER SEYTANA YENILDI DEMEK ALLAHINDA SEYTANA YENILDIGI ANLAMI TASIR ... ALLAH SYTANA KANDIRDIKLARINI AL CEHENNEME GÖTÜR AMA BANA BAGLI VE PEYGAMBERE ITAAT EDEN ONUN YOLUNDA YÜRÜYENLER MÜSTESNA ONLARA YAKLASAMAZSSIN BILE ... BIR SORU SANA SENI AMERIKA BASKANI GEORGE BUSH BEYAZ SARAYA DAVET ETSE VE BÜTÜN BASIN MENSUBLARI ORDA OLSA O AN NE KONUSULACAKLARI ÖNCEDEN BILE BILIRMISIN ? PEYGAMBERIMIZ ALLAHIN HUZURUNA ÇIKIYOR KARDES BIRAZ HEYCANLANSIN DEGILMI ? SONRA MUSA ALEYHISSELAM 5 VAKIT NAMAZIDA GIT ONUDA INDIRSIN DEDIGINDE PEYGAMBERIMIZ OKADAR ÇOK GITDIMKI ARTIK YÜZÜM YOK YA MUSA DEDI ... BU SEKIL 5 VAKITTE KALDI ... VE PEYGAMBERIMIZ ALLAHIM BEN SENINLE NASIL KONUSTUM INSANLAR DA ÜMETTIMDE SENINLE BÖYLE OLSUN DEDI ... ALLAH DA AL SANA 5 VAKIT NAMAZ GIT ONLARA HEDIYEMI GÖTÜR .... BIZ GERÇEKDEN ÇOK NANKÖRÜZ INSN OLARAK HEDIYE GELIYOR ALLAHDAN KABUL ETMIYORUZ ... SASARIM AKLIMIZA ....
|
Burkay kardeşim. İnan anlattıkların acayip saçma ve mantıksız geliyor. Benimkilerde sana öyle geliyor. Bunu da biliyorum. Bazen insanlar yani inançlı insanlar benim için "ulan inadından inanmıyorsun." gibi enteresan laflar ediyorlar. Alakası yok. Kesinlikle böyle bir şey yok. Hani allah falan varmış da, ben de sırf millete inat olsun diye inanmıyormuşum. Yok, yok, yok. Allah yok. Muhammed peygamber falan değil. Zaten peygamber diye bir insan yok. İsa, Musa, Davut mavut vs. Hepsi Zamanın şartlarına göre uyanıklık yapmış insanlar. O zaman öyle gerekiyor olabilir. Ama o zamanlar geride kaldı. O zamanki insanlar yok artık. O zamanki bilgisizlik yok artık. Sana şunu garanti edebilirim. 2005 yılındaki bilgi ve akıl seviyesi 2000 sene öncesinin bilgi ve akıl seviyesinde olsaydı, daha nice peygamberler çıkardı ortaya. Mesela hasan mezarcı resmen peygamber olurdu. Yaşar nuri öztürk peygamber olurdu. Ama kimse yemiyor artık bu numaraları. Onun için sana benden bir dost nasihatı. 600 yıllardan 2005 li yıllara gelmek için biraz uğraş istersen.
|
[align=right:0bff5c34ff] [/align:0bff5c34ff]Sizden önceki Nûh, Âd, ve Semûd kavimlerinin ve onlardan sonrakilerin –ki onları Allah’tan başkası bilmez- haberi size gelmedi mi? Onlara peygamberleri mucizeler getirdiler de onlar (öfkeden parmaklarını ısırmak için) ellerini ağızlarına götürüp, “Biz sizinle gönderileni inkar ediyoruz. Bizi çağırdığınız şeyden de derin bir şüphe içindeyiz” dediler. [align=left] O gün cehennemi; gözleri Zikr’ime (Kur’an’a) karşı perdeli olan ve onu dinleme zahmetine dahi katlanamayan kafirlerin karşısına (bütün dehşetiyle) dikeriz!
|
Ne oldu şimdi? Korkmam mı gerekiyor? Aman allahım. Ben ne yaptım böyle. Cehennemden çok korktum. Hemen tövbe edipte dini bütün biri oliiiiiiiiiim bari. :D :D
|
BAK BENIM BIRAZ OLSUN SENI UYARMAM AKLINI BASINA GETIRIYOR YOKSA CEHENNEMDEKI ZEBANILERDEN MI KORKDUN ... :D :D BAK SEVGILI MATERYALIST ZEKI SIN AMA AKILLI DEGILSIN : sana benden bir dost nasihatı. 600 yıllardan 2005 li yıllara gelmek için biraz uğraş istersen.
SENE600 BENIM KURANI KERIMIMDE SUNLAR YAZIYOR : ZINA ETME YALAN SÖYLEME FITNECILIK YAPMA HIRSIZLIK YAPMA SAVAS HARICI KIMSENIN CANINA KIYMA IÇKI KUMAR UYUSTURUCU KULLANMA ZULÜM ETME HIYANET ETME ALLAHA ES KOSMA ... GÜZEL HUYLU OL KIMSEYI INCITME YASLILARA BAK YARDIM ELI UZAT ... VS ... SENE 2005 : YALAN DOLAN ZULÜM HIRSIZLIK FITNE DOLANCIRICILIK ZINA FUHUS BARLARDA IÇIP SABAHA KADAR NARA ATANLAR UYUSTURCU KADIN TACIRLERI DÖNMELER HÖTÖRÖFLER ... VS... EVET 2005 E GELDIK INSAN INSAN OLDUGUNU BÖYLE SEYLERLE ANLIYOR ... SENE 2605 ... 600 SENE SONRA ... MATERYALIST BURKAY VE DIGER INSANLAR TOPRAK ALTINDA ALLAHA HESAP VERIRKEN DIGER INSANLAR YERYÜZÜ ÜZERINDE TESADÜFEN BU SAYFALARA BAKIYORLAR VE DIYORLARKI : VAY BE KURANI KERIM 2000 SENE EVVEL YAZILMIS AMA HALEN ALLAHIN KOYMUS OLDUGU NASIHATLER GEÇERLILIGINI KORUYOR ... BIRAZ DA BIZ FANTAZI ÜRETELIM AMA GERÇEKLERIN DISINA ÇIKAMAZSSIN ... |
sana göre her bara giden ve de içki içen bardan çıktıktan sonra nara mı atıyor? merekımın sebebi hep aynı örneği veriyorsun.
lol |
Allah aciz midir?Yok daha neler :D :D Buyrun:
"Allah'a yakıştırdığınız sıfatlardan dolayı yazıklar olsun size"( Enbiya,18 ) "Onlar Allah'ı layık olduğu şekilde tazim edemediler"( Zümer,67 ) "Bilmez misin ki yerlerin ve gökerlin mülkü Allah'ındır"( Bakara,107 ) |
Burkay. O, senin yazdıkların (İyi ol, yaşlılara yardımcı ol, kötülük yapma vb) gibi isteklerin hepsi kurandan asırlarca öncede vardı. Hıristiyanlıktada var, Eski hint, mısır kitabelerinde de var. Eski türk yazıtlarındada var. Yani kuranın söylediklerinin hiç bir orjinal tarafı yok. (Zaten muhammed bunları oralardan almış ve kurana koymuş) O zaman o kitabelere mi tapalım? Ne yapalım? Bir de anlamadığım şu var. Hep barlardan pavyonlardan bahsediyorsun. Hiç mi iyi insanlar yok bu devirde be?
|
MY ZONE YILLARCA ISTANBULDA EVIMIZIN ALTINDA BIR BAR VARDI NEDENSE HER AKSAM BARA GELEN DEGISIK DEGISIK INSANLAR GELIYORDU ÇIKARKEN YA NARA ATARLAR YA KAVGA EDERLERDI ÇOK NADIR INSANLAR ÇIKIP SAKIN KAFAYLA EVE GIDERLERDI ... DIGER VERDIGIM ÖRNEKLERE DE SORU SORSANA ONLARI MERAK ETMIYORSUN GALIBA ?
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:05 . |