Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-11-2005, 13:05
mehmet1965 mehmet1965 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Dinlere gore allah neden acizdir?

Eger yaratici Allah, var ettigi dunyada bulunan kotulugu, onceden kestiremediyse, cahildir. Bunu kestirip de onleyemediyse kotudur. Onlemek isteyip de yapamadiysa acizdir. Ademin gunahini tum insanlara yuklemistir. Esasinda Allah sorumludur.
Alt 11-11-2005, 14:34
Üye Değil

bu lafı ben de yazmıştım geçenlerde, sonra öğrendim bu çok bilinen popüler birşeymiş. özellikle sargon bunun ilk versiyonlarını bulup çıkardı. sen bunu yazan 3. falan oluyosun yani
Alt 11-11-2005, 14:34
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Canım kardeşim. Bizim Allah diye zikr ettiğimiz varlık, yunan mitolojisindeki yağmur tanrısı veya ateş tanırısı gibi bir şey değildir.
siz hala Allah'ın kötülükleri yok etmesi gereken düzeni sağlaması gereken bir varlık olduğunu düşünüyorsunuz. yanılıyorsunuz. Gerçek Allah herşeye gücü yetendir. bu bir imtihandır. herkez özgürce yaşayacaktır. herkez ehr istediğini yapacaktır. ama allah diyorki. benim istediklerimi yapabilirseniz sizi ödüllendireceğim. yapmazsanız cezalandıracağım demiyor. yaparsanız ödüllendireceğim. ama hem yapmayım hemde sizin gibi kıllık yapanları cezalandıracağını söylüyor.
kötülüğün, boş sözün olmadığı yer cennettir. eğer dünya köütülten arınmış olsa idi cennet olurdu. imtihanın bir anlamı olmazdı.
imtihanın imtihan olması için iyi kötü olamlıki ayırt edebilme zahmetini gösterip allahın rızasını kazanalım.
böyle saçma sorularla mesgul etmeyin insanları. hakikat ortadadır. görmek isteyen görür.
Alt 11-11-2005, 14:54
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Babamın işime nasıl burnumu sokmasını istemiyorsam.Allah'ın da işime burnunu sokmasını istemiyorum.Zaten Allah'ta bana karışmıyor.İmkanlarım ölçüsünde dilediğim kadar iyilik ve kötülük yapabiliyorum.Allah doğru ve yanlış yolu göstermiş.Sonra bunlardan istediğimi özgürce seçme hakkını bana vermiş.İyiki insan olmuşum,melek olsaydım hiçbirşeyi seçme hakkım yoktu.Allah ne derse onun yapacaktım.Günah işlemenin doyumsuz lezzetine varamayacaktım.Tanrıya hamdolsun,milletimiz varolsun.
Alt 11-11-2005, 14:58
charon
Üye Değil

Yapma Arafat,

Bu dediklerin avuntu sözler...

Daha dün yüzbinlerin öldüğü, milyonların açıkta kaldığı asya depremini yaşadık...Yahu, tüm iyiliklerin merkezi saydığınız allah ne kadar da meraklı insanoğluna acı çektirmeye...

Ama sen buna da imtihan dersin...

Olmaz ama bu kadar da kabullenici olma...
Alt 11-11-2005, 15:07
Kıdemli Üye

İnsanlar çürük evlerin altında kala kala sağlam ev yapmayı öğrenecekler.
Alt 11-11-2005, 16:06
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insanlar dediğin tek bir varlık değil ki ölen öldüğüyle kalır.
Alt 11-11-2005, 16:24
Kıdemli Üye

Eee çocukken elimiz yakmadan sobayı tanıyamıyorduk.99'daki depremden sonra toplumda gelişen deprem bilincinin farkına varmışsındır herhalde.İnsan bu canı yanmadan aklı başına gelmiyor.Uzmanlar ne kadar uyarırsa uyarsın alkollü araç kullanmayın diye kaza yapmayınca kimse alkolün zararının farkına varamıyor.Bunun için İslam'ın can ve mal emniyeti noktasındaki öğütleri,müslümanım diyenlerin vurdumduymazlığı sayesinde es geçiliyor.Es geçiyorsa Mahmut ,ne yapsın Mabud?
Alt 11-11-2005, 16:34
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

senin dediğin sağ kalanlar için geçerli. Mağdur olup da ölenler için yapılacak bir şey alınacak herhangibir ders yok değil mi? kısaca o zaman ölenler kim vurduya kurban gitmiş oluyor.
Alt 11-11-2005, 16:40
burkay
Üye Değil

KENDI LAFINIZA KENDINIZ GELIYORSUNUZ ... ALLAH AYETLERINI INDIRDI SIZI UYARIYOR SIZ UYMUYORSUNUZ ... SONRA UYARMADI DEMEYIN KARDESLER ... SONRA SIZ ALLAHA INANMIYORSUNUZKI ONUN HAKKINDA NIYE YORUM YAPIYORSUNUZ ? SEN BILMEDIGIN BIR GÜÇ HAKKINDA NASIL YORUM YAPABILIRSINKI ANCAK VARSAYIM KULLANIRSIN ... ALLAH DEPREMDEKI INSANLARA NIYE ZULÜM EDIYOR DEME HAKKINI SANA KIM VERDI ? SEN INANMIYAN BIR ALLAH HAKKINDA BOS YORUM YAPIYORSUN OZAMAN ... BEN INANIYORUM DIYE BENI DE ELESTIRMEYE KALKIYORSUN ... SIZIN ISINIZ GÜCÜNÜZ BU ANLAMADIGINIZ KONULARA VARSAYIMLARLA YAKLASMAK VE UYDURMAK ...ALLAHA INANMAMAN O DEPREMDE ÖLENLERI SANA GERIMI GETIRIYOR VEYA BEN INANIYORUM DIYE DE GETIRMIYOR ... SONUÇ ? ISTER INAN ISTER INANMA ... OZAMAN INANMADIGIN ALLAH HAKKINDA ATIP TUTMA ...

Önerilen Siteler