Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Ateizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Ateİstler neden bu kadar alayci? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12293)

şerafettin_81 31-08-2009 05:05

Ateİstler neden bu kadar alayci?
 
Özellikle forma katılan müslüman arkadaşların ve formda bu şekilde davranmayı seven ateist üyelerin fikrini almak istiyorum.şimdi formda geçen bu alaylı tavırları alıntı yapıp derleme yapmaya gerek yok.azıcık formları gezen üyeler çok rahat görebilirler.ben kafamdaki cevaplardan bir kaç tane yazmak isterim
1)bu arkadaşlar bu şekilde intikam aldıklarını sanıyo.mutlaka bir inananla anlaşmazlıkları olmuştur.(benimde oldu sırf inanan biriyim diye antalyada ünv.hocam dersten bıraktı.okulu bıraktım.ama saygımı korudum insanlara.camide hoca falaka yaptı,hiçde bunu kindarlık öğesi yapmadım)
2)psikolojik sorunları var.bir şeye hakaret etmeyle,o şeyin değeri düşmez.yada yüceltmeyle artmaz.altın için ne kadar gereksiz,boş bişey densede altın altındır.gümüş olmaz.tezeğede ne kadar faydalı gübre olur densede tezek tezektir.petrol olmaz.değeri artmaz.
3)sevmiyoları müslümanları(olabilir.ama forma bakınca,çok hümanist,çok insancıl,çok ahlak fenomeni sanılmaktalar.bu çelişkidir.demokratik takımaktalar,ama faşitce saldırmaktalar.müslümanlar budizme inanmaz.yada müseviliğe.ama en azından ateistlerden saygılılar karşı inançlara
4)forumda birçok başlık var,müslümanlar vahşi,savaşçı,saygısız diye.ama hala anlamış değilim kızdıkları müslümanlardan daha saldırgan tutumları.bu da bir çelişki.

şimdi arkadaşlar diycek.eee ne işin var bu formda.sayenizde kafamda kalan bir çok sorunun cevabını buldum.yarın birgün çocuklarım olurda bu konularda sorular sorarsa cevaplarım var şükür.ayrıca bu formda müslümanlar istenmiyosa bilelim ve üyelik yapmayalım.

ayrıca şu şekilde ithamlardan lütfen vazgecelim.siz insanların inançları,gelenek görenekleriyle,tuttukları takımla bile alaycı davranırsanız tepki doğaldır.çok cesareti olan beşiktaş çarşıda hakaret etsin beşiktaşa,yada kadıköyde fenerbahçeye.linç ederler.illaki din yüzünden değildir tepkiler.yada cinayetler.bir insanın kutsal saydığı,değer verdiği ne olursa olsun hakaret ederseniz karşılığını alırsınız.çıkın bir köye gidin.aaa ne kadar ilkel yaşam,tuvalet bile dışarda derseniz o köyden tepki alırsınız.

sevmek zorunda,yada inanmak zorunda değilsiniz.ama hem kanunen hem hukuken-ahlaken saygı duymak zorundasınız.benim antalyada çok ateist,deist arkadaşım oldu.alaysız insan gibi anlaştım.onlarda dinime hakaret etmedi.ve inanıyomki burda sanalda erkeklik yapanlar,sokakta süt dökmüş kedi gibidirler.bir ateist inanmayabilir,ama hem hukuken hem ahlaken saygılı olmak zorundadır.

bu yazımda hakaretvari kelimeler varsa gercekten insan gibi insan üyeleri tenzih ederim.

ulpian 31-08-2009 05:29

Alıntı:

şerafettin_81´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223567)
sevmek zorunda,yada inanmak zorunda değilsiniz.ama hem kanunen hem hukuken-ahlaken saygı duymak zorundasınız.benim antalyada çok ateist,deist arkadaşım oldu.alaysız insan gibi anlaştım.onlarda dinime hakaret etmedi.ve inanıyomki burda sanalda erkeklik yapanlar,sokakta süt dökmüş kedi gibidirler.bir ateist inanmayabilir,ama hem hukuken hem ahlaken saygılı olmak zorundadır.


sevgili şerafettin_81,

meseleye biraz da şu açıdan bakabilir misiniz?

Birçok müslüman ''Kuran'ı Muhammed kendisi yazmıştır. Kuran'da birçok çelişki mevcuttur'' gibi söylemleri bile hakaret olarak almaktadır.

Ben şahsen bu insanlara empati kurabiliyor, onları anlayabiliyorum. Ve bu yüzden özel hayatımda müslüman arkadaş ve tanıdıklara ha bire, olur-olmaz zemin ve ortamlarda bu gibi şeyler söylemiyorum. Fakat eğer konu açılır, benim İslam'a bakışım sorulursa (ve ben de cevap vermeyi uygun görürsem) o zaman fikirlerimi serbestçe söyleme hakkım olduğunu düşünürüm. Bu söylediklerim karşımdakilerin dini duygularını rencide etse de, bunu, onların aşması gereken bir sorun olarak görürüm.

Bu forumun da (anasayfasında, tüzüğünde yazdığı üzere) zaten amacı bu gibi tartışmalara zemin olmak. Üye olan herkes önceden bunu okuyup onaylamak durumunda. Yani vermiş olduğunuz kıyasların (Antalya'daki dinsiz arkadaşlarınızın, köydeki tuvalet örneğinin) bu forumla hiçbir ilgisi yok. Buraya üye olan, İslam'a inanmayan insanların düşüncelerini açık-seçik okumaktan rahatsız olmama durumundadır.


Tabii bir de sınırın nerde olduğu meselesi vardır ki, her zaman kolay cevap verilemez bu soruya. Ama biraz insaflı bakarsanız, bu forumun dinsiz üyelerinin büyük çoğunluğunun ve özellikle de forumu temsil eden yönetici ve görevli arkadaşların doğrudan muhatablarının şahsına hakaret etmekten özenle kaçındıklarını görürsünüz.

(Acaba aynı şeyi İSLAMİ FORUMLAR'da yazma cürreti gösteren dinsizlerin durumu için de diyebilir miyiz? Ufak bir google araştırması ile din kardeşlerinizin kendi forumlarında dini eleştirenlere nasıl hakaretlerde bulunduklarını görebilirsiniz. Hatta Kuran'ın bizzat kendisinde inanmayanlar için kullanılan ifadeleri de okumuşsunuzdur.)


Ben sizin inancınızı SAÇMA bulabilirim ve bunu da söyleme hakkım var. Fakat sizin şahsınıza herhangi bir ithamda bulunmam örneğin. ''Aptalca birşeye inanıyorsun'' cümlesi ile ''Sen aptalsın'' arasında bir fark vardır, olmalıdır.

Dinlerin, dini kitapların mesela herhangi bir romandan daha fazla saygı talep etme hakkı olmamalı. Bir edebiyat eleştirmeni herhangi bir romanı eleştirebilir, yerlerden yerlere vurabilir, romanın bazı bölümleri ile alay edebilir. Ama mesela yazarın veya bu romanı beğenenlerin şahsına doğrudan hakaret edemez. Ederse suç işlemiş olur. Aynı şey din ve kutsal kitaplar için de geçerli olmalıdır. Çünkü inanmayan açısından roman ile kutsal kitap arasında bir fark yoktur.

saygılarımla

Psiko 31-08-2009 07:08

Sayın şerafettin 81 ;

Sizinle aynı inancı paylaşmıyor olsam da neticede ben de bir inanırım.
Bu sitede bulunan tüm katılımcıların değil,bazı arkadaşların inanırlarla alaylı bir üslupla konuşmalarının nedenlerinden biri de maalesef ki inananların kendileridir.
Nasıl yani diyecek olur iseniz,
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=2252&page=14
bu başlıkta bizatihi şahsınızın yazmış olduğu şu :
"sayın pervane.BİZ İNANA(N)LAR PEYGAMBERİMİZ(İN) ÖZEL HAYATIYLA İLGİLİ HADİSLERE KARŞIYIZ." şeraettin 81
cevap önemli bir argüman bu konuya ilişkin.

Nasıl olur da 1 milyar küsur inanan adına böyle bir şey ifade edilebilir ?
Üstelik de Hadis denilen kavram 1400 yıldır İslam ümmetinin tüm toplumsal yaşamına yön vermiş iken.

ulpian 31-08-2009 07:15

Alıntı:

Psiko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223582)
Sizinle aynı inancı paylaşmıyor olsam da neticede ben de bir inanırım.

Sevgili Psiko,

bildiğim kadarıyla forumumuzda bahailiği temsil eden bir tek siz varsınız. Bu konuda herhangi bir başlığınızı bulamadım (belki yanlış aramışımdır). Bahailik hakkında yeni bir başlık açıp bazı genel bilgileri bizimle paylaşmayı uygun görür müsünüz? Bizzat bu dine mensup olan bir arkadaşa bazı sorular sormak isterdim.

saygılarımla

Psiko 31-08-2009 07:28

Sayın ulpian ;

İnancım olan Bahailik ile ilgili herhangi bir sorunuz var ise,
istediğiniz şekilde bir başlık açıp sorunuzu-sorularınızı sorunuz,
vaktim oldukça cevaplamaya gayret ederim.

Sevgilerimle
Hoş ve esen kalınız.

ulpian 31-08-2009 07:38

Alıntı:

Psiko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223587)
Sayın ulpian ;

İnancım olan Bahailik ile ilgili herhangi bir sorunuz var ise,
istediğiniz şekilde bir başlık açıp sorunuzu-sorularınızı sorunuz,
vaktim oldukça cevaplamaya gayret ederim.

Sevgilerimle
Hoş ve esen kalınız.

Teşekkür ederim sayın Psiko,

başlığı açmış ve ilk sorularımı da yazmış bulunuyorum:
=> Bahailik hakkında Soru ve Cevaplar


saygılarımla

Çellist 31-08-2009 07:54

Deniz Fenerlerini, çalıntı Bosna paralarını ve alay konusu edilmesi pek mümkün olmayan Hizbullah mezarevleriyle benzerlerini bir kenara koyarak forumun başlığı olan soruya basit bir örnekle kısmen cevap vereyim.

Çokça yaşadığım bir diyalogdur.

Es-sual mineyye

-Günün önemli bir kısmı namaza ayrılmışken herşeyi bilen peygamberin Dünya'nın yuvarlak oluşundan bahsederek namaz saatleri konusunda müminleri uyarmaması tuhaf değil mi?

El-cevab mine'l-mümin:

-Resul'ün Dünya'nın yuvarlak olduğunu bildirmekten çok daha önemli vazifeleri vardı!

Es-sual:

-Ne gibi?

El-cevab:

-Taharet gibi!

Kütübüsitte'nin taharet faslını açıp baştan sona inceliyoruz... Peygamberin hangi doğrultuda kazayıhacet ettiğini, küçük abdest bozduğunu, bu abdestleri bozarken ve de ilgili fiiller sırasında poposunu cinlerden şeytanlardan korumak için hangi duaları okuduğunu okuyoruz... Popo temizliği sırasında Müslümanlara "La ilahe illallah!" diye haykırmalarına dair emirlerine rast geliyoruz... Sonra da siz çıkıp "Siz bizle niye alay ediyorsunuz, biz sizle alay ediyor muyuz?" diye soruyorsunuz.

Bizler Atatürk'ün, Marks'ın, Salazar'ın, Lenin'in, Mussolini'nin ve sair liderlerin, teorisyenlerin, filozofların ve benzer konumdakilerin nasıl kaka yaptıkları üzerine sizin gibi kafa yoruyor muyuz? Hayır... Böylesi abzürt bir konu hakkında bu insanların nasıl davrandıklarını biliyor muyuz? Hayır... Bilmek durumunda mıyız? Hayır... Başka bir deyişle bunu bilmemizin bize bir yararı dokunur mu? Hayır... Böyle bir konu üzerine kafa yorulması ve ona binaen hayatın düzenlenmesi trajik boyuttaki en kibar tabiri ile komik mi? Evet...

Peki siz böyle malzemenin binde birini bulsanız dalga geçer misiniz? Kesinlikle evet... Peki neden malzeme bulamıyorsunuz? Çünki yok...

Beyefendi ve diğer müminler,

Böyle malzeme bulursanız lütfen dalganızı geçin. Biz şikayet etmeyiz... Bizim derdimiz çiş yarışı değil, daha düzgün insan olmak ve ilintili konular, belki sizlerden sağlam bir şeyler de öğrenebiliriz...

Unbeliever 31-08-2009 09:19

Alay konusu insan yazması bir kitap, arapçı bir peygamber (!) ve onun hayatı olunca ateistler ister istemez bu savunulan konular karşısında tepki veriyorlar. Ha siz buna alay deyin, dalga geçmek deyin. Bana göre saçmalıklar üzerine mizahi bir yaklaşımdır. Sizde ateizmin (varsa eğer) saçmalıklarını ortaya çıkarın ve alay edin. Sizden bunu yapmamanızı isteyen yok. Becerebiliyorsanız eğer....

mehmetsalih 31-08-2009 09:25

Selam,

Hepsi için kulanmasanız evet abilerden geri kalmıyorlar. Bu bana göre arageçiş formu hy. sanırım buna iyi para verir :D

m.salih
kıvançla...

azınlık 31-08-2009 09:26

Ateistlerin zaman zaman alaycı bir dil kullanmalarının sebebi genelde inanan arkadaşlarının gözlerinin mühürlü oluşundandır.

Örneğin; "Allah'ın matematik hatası" konusunda ortaya su götürmeyecek bir matematik hatası konmuştur. Bu olaya "evet orada bir hata var, sebebi şu olabilir" diye yaklaşmak yerine olmadık kıvırmacalara girişilince, ve bu kıvırmaca onlarca ileti boyunca yapılınca alay kaçınılmaz olarak -kendiliğinden- gelmektedir.

A.

Yergin 31-08-2009 09:27

Bizim öyle duygularımız yoktur. Kişi kim olursa olsun, alay etmeyiz. İster müslüman, ister ateist. Bu ayrımı yapamayan herkesin yaptığı yanlıştır.

Saygılar

mehmetsalih 31-08-2009 09:28

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223617)
Alay konusu insan yazması bir kitap, arapçı bir peygamber (!)

Selam,

Yıllardır kitaplar üzerinde araştırma yapıyorum ve tatmin edici bir görüş arıyorum el-insaf Kuran gibi matematiksel, bilimsel, edebi ve esnek bir kitap varmıdır? Sanırım Allah'u teala kitabın girşinde bunu açıkça dile getiriyor bu mutakiler içindir ve dilmeyenlere öğüt versende vermesende birdir. BGu yaklaşımlarından dolayı kalplerine mühür vurulmuştur.

m.salih
kıvançla..

azınlık 31-08-2009 09:32

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223624)
Kişi kim olursa olsun, alay etmeyiz.

Envy,

"Alay etmek" ile "alaycı bir dil kullanmak" arasındaki farkı anlayabildiğinden eminim.

A.

mehmetsalih 31-08-2009 09:32

Alıntı:

azınlık´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223623)
Örneğin; "Allah'ın matematik hatası" konusunda ortaya su götürmeyecek bir matematik hatası konmuştur. Bu olaya "evet orada bir hata var, sebebi şu olabilir" diye yaklaşmak yerine olmadık kıvırmacalara girişilince, ve bu kıvırmaca onlarca ileti boyunca yapılınca alay kaçınılmaz olarak -kendiliğinden- gelmektedir.

A.

Selam,

Buna cevap defalarca verildi... İstediğin gibi yaklaşıp önce yaydaya girişsen olacağı budur. Payı belirlemeden girşilen eleştiri senin kafanda şekilenen sorun olur tabi. ZOPAYI ELİNE ALAN BAHANESİNİDE BULUR. Irakın kütüphanesine ve geçmişine göz diken ADB bir bahanesini bulur ve lanse edeceği bir görünümde olur. Ama şunu unutma herşey senin elinde ve özgürsün atesit yaklaşım kuranı övmez övemez... Çünkü kurulduğu temel bunu gerektiriyor. Çöl insanı kitabı gibi okusan bulacağın kılıfta olur.

m.salih
kıvançla...

azınlık 31-08-2009 09:36

Alıntı:

mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223625)
Yıllardır kitaplar üzerinde araştırma yapıyorum ve tatmin edici bir görüş arıyorum el-insaf Kuran gibi matematiksel, bilimsel, edebi ve esnek bir kitap varmıdır?

İşte tam da bahsettiğim tavır ...

Peki memetsalih; anlat bakalım yıllardır hangi kitapları araştırdın, bu kitapları hangi temelde araştırdın, araştırmalarında objektif kriterlerin nelerdi, hangi sonuçlara vardın, aradığın tatmin edici görüş hangi minvalde?

Kur'an'ın bilimselliğinden ve matematiğinden birkaç örnek verir misin?

Deveye mucize diyen kitap için bu lafları edersen alaycı yaklaşımı da hak edersin. Allah akıl fikir ihsan eylesin, ne diyeyim ...

A.

Unbeliever 31-08-2009 09:38

Mehmetsalih,

kalplerine mühür vurulmuştur gibi bir laf etmişsin. Soruyorum sana o zaman. o mühürü vuran allah (varsa eğer) değil mi kardeşim? Benim kalbime gözüme o vurmamış mı kilidi mühürü? O zaman buradan ne sonuç çıkar biliyormusun? Benim özgür iradem sizin allahınızı yener. O kapatmış ama ben açmıyorum. Veya o açmaya çalışıor ama ben yanaşmıyorum. Özgür irademi kullanıyorum.

Mademki kalbime gözüme mühür vuracaktı neden beni yarattı o zaman? Direkt cehennemliğim ben. Öyle değil mi? O zaman benim ne günahım var? bu nasıl bir sadistliktir. Bir kul yaratıyorsun. Onun kalbini mühürlüyorsun. Sonra hoppaaa cehenneme. Eee sonuç yandı gülüm keten helva...

Envyme de kalkmış biz kimseyle alay etmeyiz diyor. Siz etmiyorsunuz belki kimseyle veya ateistlerle ama sizin dininiz sizinle çok güzel maytap geçiyor farkında değilsiniz....

Çellist 31-08-2009 09:40

Bir mümin yalanı:

Alıntı:

Bizim öyle duygularımız yoktur. Kişi kim olursa olsun, alay etmeyiz. İster müslüman, ister ateist. Bu ayrımı yapamayan herkesin yaptığı yanlıştır.
Bu, diğerlerinde bir kusur bulsa ya da genelde daha doğrusu bulduğunu sansa basbas bağırarak diğerleriyle dalga geçmeye çalışanların ve diğerlerine iftiralar atanların inancından bilinçli bir müminin malzeme bulamadığı zamanlardaki argümanıdır.

Gayrimüslimin mümine alaycı sorusu:

"Efendi,

Sen tuvalete ayin düzenliyorsun... Deli misin?"

Müminin cevabı:

"Sen benle dalga geçiyon, emme ben senle dinim gereği dalga geçmiyom. Ha, bu arada Deniz Feneri ile Sivas Katliamı'nı Ergenekon -yani sizler- yaptınız. Katillerle hırsızların avukatlığını bizim yapmamız ilahi gerçeği değiştirmez..."

mehmetsalih 31-08-2009 09:41

Selam,

Otomotik Dinsiz eleştirileri tekrar eden papağan misalı niye mühür, kapı gibi eleştirilerden vaz geçmiyorsunuz. Kulanılmaz bir evin kapısına tabi kilit vurulacak. Okulun kapısı açık kalacak değilya çocuklar eğitim yoksa göremezler. Bu eleştirileri bırakın lütfen...

Ayrıca kuranın matematiksel ve bilimsel yönlerini görmemişseniz bu sizin kuran okjumadığınızı gösterir. Okuyun... ikra :D

m.salih
kıvançla...

azınlık 31-08-2009 09:41

Alıntı:

mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223629)
Ama şunu unutma herşey senin elinde ve özgürsün atesit yaklaşım kuranı övmez övemez...

Hatırlatma için teşekkürler.

Olay Kur'an'ı övmek değil sizlerin o saçmalıkları savunurken düştüğünüz acınası durumlarda en azından başınızı dik tutabilmeniz için konuya anlayışla bakmaktır. Biz bu anlayışı göstermeye hazırken giriştiğiniz kıvırmacalar ister istemez bir süre sonra işi çığrından çıkartıyor.

Yoksa bana ne; ister Allah'a inan, ister uçan kurabiye canavarına, yeter ki akıl ve mantıktan ayrılmadan tartışabilelim.

A.

Çellist 31-08-2009 09:42

[QUOTE]Envyme de kalkmış biz kimseyle alay etmeyiz diyor. Siz etmiyorsunuz belki kimseyle veya ateistlerle ama sizin dininiz sizinle çok güzel maytap geçiyor farkında değilsiniz.... [QUOTE]

Ne kadar doğru!!

mehmetsalih 31-08-2009 09:44

Selam,

azınlık bir kesiri bilmeyecek kadar cahilseniz bari eleştiriyi bırakın... Ayrıca bu konu hakkında bir mesajımda silinmişti cuntaya duyurulur.

m.salih
kıvançla...

Yergin 31-08-2009 09:45

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223633)
Mehmetsalih,

kalplerine mühür vurulmuştur gibi bir laf etmişsin. Soruyorum sana o zaman. o mühürü vuran allah (varsa eğer) değil mi kardeşim? Benim kalbime gözüme o vurmamış mı kilidi mühürü? O zaman buradan ne sonuç çıkar biliyormusun? Benim özgür iradem sizin allahınızı yener. O kapatmış ama ben açmıyorum. Veya o açmaya çalışıor ama ben yanaşmıyorum. Özgür irademi kullanıyorum.

Mademki kalbime gözüme mühür vuracaktı neden beni yarattı o zaman? Direkt cehennemliğim ben. Öyle değil mi? O zaman benim ne günahım var? bu nasıl bir sadistliktir. Bir kul yaratıyorsun. Onun kalbini mühürlüyorsun. Sonra hoppaaa cehenneme. Eee sonuç yandı gülüm keten helva...

Envyme de kalkmış biz kimseyle alay etmeyiz diyor. Siz etmiyorsunuz belki kimseyle veya ateistlerle ama sizin dininiz sizinle çok güzel maytap geçiyor farkında değilsiniz....

Açmadığınızı siz söylüyorsunuz. Özgür iradeniz ile açmadığınızı söylüyorsunuz. Bunun farkındasınız dimi? Allah'ın herkese verdiği özgür irade ile siz ben kalbimi açmak istemiyorum mu diyorsunuz?

Kendinizi cehennemlik olarak görmeyin. Bizim kendimizi kesin cennetlik olarak görmediğimiz gibi.

Saygılar

azınlık 31-08-2009 09:49

Alıntı:

mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223640)
azınlık bir kesiri bilmeyecek kadar cahilseniz bari eleştiriyi bırakın...

He koçum, he ...

Tamam, bıraktık matematiği, elin Allah'ı ona mucize diye neler veriyo neler, ama Kur'an'ın Allah'ı vere vere deve veriyo. Hadi bunu anlat bana. Hadi ...

Bak memetsalih, bu tuzaklara düşme; niye alaycı dil kullandığımız sorulmuş, elimizden geldiğince özeleştiri yapıp samimiyetle cevap yazıyoruz. Niye illa ki tartışmak istiyorsun? Bizim buradan görülen budur. Size düşen bu yazılanları anlamaya çalışıp ona göre strateji geliştirmektir. Yani bu kadar da ipucu verilmez ki ...

A.

Unbeliever 31-08-2009 09:53

Envyme,

Sizin inanşınıza göre her hareketimizi, yaşadığımızı ve yaşayacağımızı allah belirlemiyormu? Yani ben ana rahmine düştüğüm andan gebereceğim ana kadar herşeyi bilen o değil mi? Benim özgür irademi de o vermiyor mu? Bu arada tezatlık oluşması da garip. özgür irade diyoruz ama onu da bize veren allah. Onu da vermeyebilir yani.Benim özgür irademi allah verdi diyelim. O zaman kalbimi neden mühürlüyor?Nerde adalet?Baştan veriyor günahları sonra da oturup izliyor heralde bakalım bu mühürlü naapacak özgür iradesiyle mi diyor? Allah oyunu çok seviyor belli. Bu oyunun sonunda ceza alacak belli. O zaman ne gerek var bu kadar dalavereye.

mehmetsalih 31-08-2009 09:58

Selam,

Allah bana göre şudur

Kuran bir hatırlatmadır ve hayatın amacını velirler ve tüm saoruları cevap TÜM

1 Haram olan bazı şeyleri belirler

diğer ne varsa helal..... Dua, Oruç başta olmak üzre birkaç ibadet var diğerleri nafile... Kısaca Kuran okumak. Alllah diğer tüm alanları özgür bırakkır ayrıca her konuda da ipucları var. 19 gibi kuranın dört bir yanını saran ve bir bedeviyi aşan matematiksel çerçeceler nerde görülmüş? Bu kadar ipucu verilmezki demenden haksızsın...

m.salih
kıvançla...

Çellist 31-08-2009 10:00

Bu adamların peygamberi tuvalette ayin düzenlerdi, bunlar da ayin düzenliyor, ardından da karşımızda sırıtıyorlar ve onlar gibi EDIT etmediğimiz için öldükten sonra işkenceden geçirileceğimize inanıyorlar. Ne biçim bir inanç bu?!

Yahu düşünsenize: Allah var olsa bile sizler helada la ilahe illlallah diye bağırdığınızda sizi cezalandırır mı ödüllendirir mi?

Kendi açımdan düşünüyorum , ben Tanrı olsaydım ve la ilahe illa tşellist diye tuvalet ayinleri düzenlenseydi, o ayincileri çok fena sopadan geçirirdim.

ulpian 31-08-2009 10:02

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223645)
Envyme,

Sizin inanşınıza göre her hareketimizi, yaşadığımızı ve yaşayacağımızı allah belirlemiyormu? Yani ben ana rahmine düştüğüm andan gebereceğim ana kadar herşeyi bilen o değil mi? Benim özgür irademi de o vermiyor mu? Bu arada tezatlık oluşması da garip. özgür irade diyoruz ama onu da bize veren allah. Onu da vermeyebilir yani.Benim özgür irademi allah verdi diyelim. O zaman kalbimi neden mühürlüyor?Nerde adalet?Baştan veriyor günahları sonra da oturup izliyor heralde bakalım bu mühürlü naapacak özgür iradesiyle mi diyor? Allah oyunu çok seviyor belli. Bu oyunun sonunda ceza alacak belli. O zaman ne gerek var bu kadar dalavereye.

Bu konuda Ehli Sünnet Müslümanları ile tartışmak pek mümkün değil.

İslam tarihinde bazı mezhepler demiş ki, madem her şey ama her şey (hayır ve şerr) mutlak olarak Allah'tan o halde ceza ve mükafat olmamalı (Cebriye), başka bir mezhep de demiş ki, madem ceza ve mükafat var, o halde özgürüm (Mutezile).

Fakat Ehli Sünnet hem herşeyin, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna, hem de ceza ve mükafata (imanın 5. ve 6. şartları) inanmış. Bazıları bu tezatı ''külli irade'' - ''cüzi irade'' gibi kavramlarla çözebildiğini sanmış. Tezatın varlığını görecek samimiyette olan ehli sünnet alimleri de ''Bizin için mantıken imkansız olan, Allah için de imkansız değildir'' demiş.

Yani, Ehli Sünnet'le ''kader - irade - ahiret'' konularını tartışmak daha en baştan anlamsız. Çünkü tezat kabul edilmekte zaten.

saygılarımla

mehmetsalih 31-08-2009 10:07

Selam,

Sizin hangi Ehilere takıldığınız beli zaten. Eğer İranda olsaydınız Şia diyecekstiniz, İngilterede olsaydınız kutsal ruh diyeceksiniz, kilise diyecektiniz ama hiçbir zaman gizlenben varmayacaktınız. Sorun kmısaca siz ve çevredir. Gelenek....

m.slaih
kıvançla...

ulpian 31-08-2009 10:12

Alıntı:

mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223650)
Selam,

Sizin hangi Ehilere takıldığınız beli zaten. Eğer İranda olsaydınız Şia diyecekstiniz, İngilterede olsaydınız kutsal ruh diyeceksiniz, kilise diyecektiniz ama hiçbir zaman gizlenben varmayacaktınız. Sorun kmısaca siz ve çevredir. Gelenek....

Sevgili mehmetsalih,

eğer mensubu olduğunuz ''Salt Kuran İslamı'' anlayışı günün birinde ülkemizde çoğunluk elde ederse, o zaman sizin anlayışınızla ilgilenir, sizin anlayışınızı eleştiririz. Ama ülkemizdeki müslümanların ezici çoğunluğu ehli sünnetken, daha çok bu görüşle meşgul olmamızı anlayışla karşılayınız. Siz biraz marjinal kalıyorsunuz, ne yapalım.

saygılarımla

Yergin 31-08-2009 10:13

Alıntı:

Çellist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223639)
Alıntı:

Envyme de kalkmış biz kimseyle alay etmeyiz diyor. Siz etmiyorsunuz belki kimseyle veya ateistlerle ama sizin dininiz sizinle çok güzel maytap geçiyor farkında değilsiniz....
Ne kadar doğru!!

Demin bir mümin yalanı diyordunuz. Ne oldu da doğru dediniz ki şimdi.

Ayrıcana hala fikir zikir meselesine takılıp kalmışsınız.

Yergin 31-08-2009 10:18

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223645)
Envyme,

Sizin inanşınıza göre her hareketimizi, yaşadığımızı ve yaşayacağımızı allah belirlemiyormu? Yani ben ana rahmine düştüğüm andan gebereceğim ana kadar herşeyi bilen o değil mi? Benim özgür irademi de o vermiyor mu? Bu arada tezatlık oluşması da garip. özgür irade diyoruz ama onu da bize veren allah. Onu da vermeyebilir yani.Benim özgür irademi allah verdi diyelim. O zaman kalbimi neden mühürlüyor?Nerde adalet?Baştan veriyor günahları sonra da oturup izliyor heralde bakalım bu mühürlü naapacak özgür iradesiyle mi diyor? Allah oyunu çok seviyor belli. Bu oyunun sonunda ceza alacak belli. O zaman ne gerek var bu kadar dalavereye.

Bence biraz samimi düşünüp samimi cevap vermelisiniz. Tabi ki bize değil, kendinize.

Şu an Allah istediği için mi siz O'na inanmıyorsunuz yoksa size verdiği özgür iradenin seçimi ile mi O'na inanmıyorsunuz?
Ve sizinle benim aramdaki fark ne? Ben neden inanır iken siz inanmıyorsunuz? Düşünceniz doğru olsa, sizce Allah neden beni inanır sizi inanmayan seçsin ki?

ulpian 31-08-2009 10:47

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223654)
Bence biraz samimi düşünüp samimi cevap vermelisiniz. Tabi ki bize değil, kendinize.

Şu an Allah istediği için mi siz O'na inanmıyorsunuz yoksa size verdiği özgür iradenin seçimi ile mi O'na inanmıyorsunuz?
Ve sizinle benim aramdaki fark ne? Ben neden inanır iken siz inanmıyorsunuz? Düşünceniz doğru olsa, sizce Allah neden beni inanır sizi inanmayan seçsin ki?

Ama Kuran bu konuda şöyle şeyler de diyor:
Ve işte biz onu böyle «âyâti beyyinat» olarak indirdik ve çünkü Allah istediğine hidayet eder Hac/14


Ve işte sana böyle emrimizden biz ruh vahyettirdik, sen kitab nedir? İman nedir? Bilmiyordun ve lâkin biz onu bir nur kıldık. Onunla kullarımızdan dilediğimize hidâyet vereceğiz ve emîn ol sen her halde doğru bir yola çağırıyorsun Şura/52


Gökte ve yerde gizli hiçbir şey yoktur ki apaçık bir kitapta (Lehvi mahfuzda) bulunmasın. Neml/75


Ne Arzda, ne de nefislerinizde bir musıbet başa gelmezki biz onu fi'le çıkarmazdan evvel bir kitabda yazılmış olmasın, şübhesiz bu Allaha göre kolaydır. Hadid/22


Ben size nasıhat etmek istemiş isem de Allah sizi helâk etmek murad ediyorsa benim nasıhatim size fâide de vermez, rabbınız o, ve siz nihayet ona irca' edileceksiniz Hud/34


saygılarımla

Yergin 31-08-2009 10:57

Sayın ulpian. Dilediğine hidayet vermiştir, bize dilememiş demek işin kolayına kaçmaktan başka birşey değildir.

Saygılar

ulpian 31-08-2009 11:06

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223666)
Sayın ulpian. Dilediğine hidayet vermiştir, bize dilememiş demek işin kolayına kaçmaktan başka birşey değildir.

Saygılar


Ben demiyorum ki sayın EnyMe,
yukardaki ayetleri okuyunuz. Yetmezse bu konuda daha da açık olan şu ayetleri okuyunuz:
Onları yola getirmek senin boynuna borç değildir, ancak Allah dilediğini yola getirir. Bakara / 272


Doğrusu sen sevdiğine hidâyet veremezsin ve lâkin Allah, kimi dilerse hidayet verir ve hidayete irecekleri o, daha iyi bilir. Kasas/56


Hasılı Allah her kimi hidayetine irdirmek isterse, islâma sinesini açar, gönlüne genişlik verir, her kimi de dalalete bırakmak isterse onun da kalbini daraltır öyle sıkıştırır ki sanırsın öfkesinden göke çıkacak, iymana gelmezleri Allâh o murdarlık içinde hep böyle bırakır. Enam/125


Allah her kimi saptırırsa, artık onu yola getirecek kimse yoktur. Rad/33

Eğer biz onlara melekleri indirseydik, ölüler de kendileriyle konuşsaydı ve her şeyi toplayıp karşılarına getirseydik, Allah'ın diledikleri hariç, yine de inanacak değillerdi, fakat çokları bunu bilmezler. Enam/111


saygılarımla


Unbeliever 31-08-2009 11:35

Bu ayetler üzerine bu konu üzerine fazla da tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü çıkmaza girecek. Ve forum kirliliği yaratacak.

özetlersek;

İslam inancına ve ayetlerine göre allah dilediğini inandırır, dilediğini saptırır, buna kimse ne engel olabilir ne de vesile. O yüzden inananlar inandıkları şekilde, inanmayanlar da inanmadıkları şekilde yaşasınlar. öldükten sonra (eğer varsa) cehennemde görüşürüz. O zaman bizlere " Biz size demiştik" deme şansları olur. Eğer yoksa da zaten böyle bir platform olmayacağı için bir şey demeye gerek yok.

ugurce82 31-08-2009 12:47

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223654)
Bence biraz samimi düşünüp samimi cevap vermelisiniz. Tabi ki bize değil, kendinize.

Şu an Allah istediği için mi siz O'na inanmıyorsunuz yoksa size verdiği özgür iradenin seçimi ile mi O'na inanmıyorsunuz?
Ve sizinle benim aramdaki fark ne? Ben neden inanır iken siz inanmıyorsunuz? Düşünceniz doğru olsa, sizce Allah neden beni inanır sizi inanmayan seçsin ki?

Hep aynı demagojiler. Samimi cevap bilmem ne?. Senin kitabında mühürlenen gözlere kulaklara koyulan ağırlıklara ne diyorsun peki. Dur tahmin edeyim. "Samimi düşünüp samimi cevap verin lütfen". Bu mu ? Bilmiyorsan bilmiyorum demeyi ne zaman öğreneceksin.

Black_TIGER 01-09-2009 00:56

Alıntı:

ugurce82´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 223715)
Hep aynı demagojiler. Samimi cevap bilmem ne?. Senin kitabında mühürlenen gözlere kulaklara koyulan ağırlıklara ne diyorsun peki. Dur tahmin edeyim. "Samimi düşünüp samimi cevap verin lütfen". Bu mu ? Bilmiyorsan bilmiyorum demeyi ne zaman öğreneceksin.

bu.durumda.senın.neden.ınanmadığını.sormak.lazım.u ğurce

Lestat 01-09-2009 01:18

3)sevmiyoları müslümanları(olabilir.ama forma bakınca,çok hümanist,çok insancıl,çok ahlak fenomeni sanılmaktalar.bu çelişkidir.demokratik takımaktalar,ama faşitce saldırmaktalar.müslümanlar budizme inanmaz.yada müseviliğe.ama en azından ateistlerden saygılılar karşı inançlara


Müslüman olsun,yahudi olsun,hıristiyan olsun teistler karşı fikirlere sygısız ve hoşgörüsüz.siz olabilirsiniz ama geneli değil.

ayrıca bu sitede mod.lar yöneticiler ateist olsun teist olsun herkesi hakettiği gibi değerlendirip,uyarırlar.

arkadaşlar da söylemişler gerçekten bu sitede teistler çok alıngan davranıyor.başka bir bu tarzda siteye iştirak ettiniz mi bilmiyorum ama örneğin ateistforum müslümanlarla çok ağır knuşur hatta yöneticileri bile.bu konuda td gayet seviyeli bir tartışma alanıdır..

bayraktaro1 01-09-2009 13:30

3)psikolojik sorunları var.bir şeye hakaret etmeyle,o şeyin değeri düşmez.yada yüceltmeyle artmaz.altın için ne kadar gereksiz,boş bişey densede altın altındır.gümüş olmaz.tezeğede ne kadar faydalı gübre olur densede tezek tezektir.petrol olmaz.değeri artmaz. (şerafetti_81 alıntı)

Arkadaşım, bak bazı şeyleri böyle bodoslama yazmışsın. Ama, uzmanlık olarak dalının ne olduğunu bilmiyorum, ama madenci olmadığın kesin. Sana sadece bazı maden gruplarının belirli jeolojik yaşlara göre evrimleşerek, dönüşme süreçlerinin olduğunu söylesem...

Turba = Linyit Kömürü = Taş Kömürü = Antrasit = Elmas

Sana bir şey ifade ediyor mu ??? Tek bileşenleri; özlerinin karbon olmasıdır. Karbon aşırı ısı ve basınç altında ve zamanı da katarsak; saflaşmaya (konsantre olmaya (yoğunlaşmaya, bir yerde toplanmaya) ve kristalleşmeye başlıyor desem senin için birşey ifade eder mi ?


Tek hücreli canlıların; oksijensiz ortamda (bataklık gibi) yavaş yavaş oksidasyona uyrayarak (ısı, basınç ve zaman etkisi ile) kömürleşmeye (karbon toplanması) başladığını söylesem senin için birşey ifade eder mi ?

İşte inançlı arkadaşlara bu yüzden gülüyoruz. Lütfen size verilen bilgilere bodoslama atlamayın. Bilmiyorsanız da bilmiyorum deyin. Araştırmacı, şüpheci olmadığınız için üzülüyoruz.

Khaldun 01-09-2009 13:42

Aslında bütün mesele (tam manası ile inanamadan) kabullendiğini zannetmekde..


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:35 .