Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-08-2009, 05:05
şerafettin_81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
şerafettin_81 şerafettin_81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateİstler neden bu kadar alayci?

Özellikle forma katılan müslüman arkadaşların ve formda bu şekilde davranmayı seven ateist üyelerin fikrini almak istiyorum.şimdi formda geçen bu alaylı tavırları alıntı yapıp derleme yapmaya gerek yok.azıcık formları gezen üyeler çok rahat görebilirler.ben kafamdaki cevaplardan bir kaç tane yazmak isterim
1)bu arkadaşlar bu şekilde intikam aldıklarını sanıyo.mutlaka bir inananla anlaşmazlıkları olmuştur.(benimde oldu sırf inanan biriyim diye antalyada ünv.hocam dersten bıraktı.okulu bıraktım.ama saygımı korudum insanlara.camide hoca falaka yaptı,hiçde bunu kindarlık öğesi yapmadım)
2)psikolojik sorunları var.bir şeye hakaret etmeyle,o şeyin değeri düşmez.yada yüceltmeyle artmaz.altın için ne kadar gereksiz,boş bişey densede altın altındır.gümüş olmaz.tezeğede ne kadar faydalı gübre olur densede tezek tezektir.petrol olmaz.değeri artmaz.
3)sevmiyoları müslümanları(olabilir.ama forma bakınca,çok hümanist,çok insancıl,çok ahlak fenomeni sanılmaktalar.bu çelişkidir.demokratik takımaktalar,ama faşitce saldırmaktalar.müslümanlar budizme inanmaz.yada müseviliğe.ama en azından ateistlerden saygılılar karşı inançlara
4)forumda birçok başlık var,müslümanlar vahşi,savaşçı,saygısız diye.ama hala anlamış değilim kızdıkları müslümanlardan daha saldırgan tutumları.bu da bir çelişki.

şimdi arkadaşlar diycek.eee ne işin var bu formda.sayenizde kafamda kalan bir çok sorunun cevabını buldum.yarın birgün çocuklarım olurda bu konularda sorular sorarsa cevaplarım var şükür.ayrıca bu formda müslümanlar istenmiyosa bilelim ve üyelik yapmayalım.

ayrıca şu şekilde ithamlardan lütfen vazgecelim.siz insanların inançları,gelenek görenekleriyle,tuttukları takımla bile alaycı davranırsanız tepki doğaldır.çok cesareti olan beşiktaş çarşıda hakaret etsin beşiktaşa,yada kadıköyde fenerbahçeye.linç ederler.illaki din yüzünden değildir tepkiler.yada cinayetler.bir insanın kutsal saydığı,değer verdiği ne olursa olsun hakaret ederseniz karşılığını alırsınız.çıkın bir köye gidin.aaa ne kadar ilkel yaşam,tuvalet bile dışarda derseniz o köyden tepki alırsınız.

sevmek zorunda,yada inanmak zorunda değilsiniz.ama hem kanunen hem hukuken-ahlaken saygı duymak zorundasınız.benim antalyada çok ateist,deist arkadaşım oldu.alaysız insan gibi anlaştım.onlarda dinime hakaret etmedi.ve inanıyomki burda sanalda erkeklik yapanlar,sokakta süt dökmüş kedi gibidirler.bir ateist inanmayabilir,ama hem hukuken hem ahlaken saygılı olmak zorundadır.

bu yazımda hakaretvari kelimeler varsa gercekten insan gibi insan üyeleri tenzih ederim.

bakmak ile görmek duymak ile işitmek arasındaki ince bir çizgidir yaşam serüvenimiz...
Alt 31-08-2009, 05:29
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

şerafettin_81´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevmek zorunda,yada inanmak zorunda değilsiniz.ama hem kanunen hem hukuken-ahlaken saygı duymak zorundasınız.benim antalyada çok ateist,deist arkadaşım oldu.alaysız insan gibi anlaştım.onlarda dinime hakaret etmedi.ve inanıyomki burda sanalda erkeklik yapanlar,sokakta süt dökmüş kedi gibidirler.bir ateist inanmayabilir,ama hem hukuken hem ahlaken saygılı olmak zorundadır.

sevgili şerafettin_81,

meseleye biraz da şu açıdan bakabilir misiniz?

Birçok müslüman ''Kuran'ı Muhammed kendisi yazmıştır. Kuran'da birçok çelişki mevcuttur'' gibi söylemleri bile hakaret olarak almaktadır.

Ben şahsen bu insanlara empati kurabiliyor, onları anlayabiliyorum. Ve bu yüzden özel hayatımda müslüman arkadaş ve tanıdıklara ha bire, olur-olmaz zemin ve ortamlarda bu gibi şeyler söylemiyorum. Fakat eğer konu açılır, benim İslam'a bakışım sorulursa (ve ben de cevap vermeyi uygun görürsem) o zaman fikirlerimi serbestçe söyleme hakkım olduğunu düşünürüm. Bu söylediklerim karşımdakilerin dini duygularını rencide etse de, bunu, onların aşması gereken bir sorun olarak görürüm.

Bu forumun da (anasayfasında, tüzüğünde yazdığı üzere) zaten amacı bu gibi tartışmalara zemin olmak. Üye olan herkes önceden bunu okuyup onaylamak durumunda. Yani vermiş olduğunuz kıyasların (Antalya'daki dinsiz arkadaşlarınızın, köydeki tuvalet örneğinin) bu forumla hiçbir ilgisi yok. Buraya üye olan, İslam'a inanmayan insanların düşüncelerini açık-seçik okumaktan rahatsız olmama durumundadır.

Tabii bir de sınırın nerde olduğu meselesi vardır ki, her zaman kolay cevap verilemez bu soruya. Ama biraz insaflı bakarsanız, bu forumun dinsiz üyelerinin büyük çoğunluğunun ve özellikle de forumu temsil eden yönetici ve görevli arkadaşların doğrudan muhatablarının şahsına hakaret etmekten özenle kaçındıklarını görürsünüz.

(Acaba aynı şeyi İSLAMİ FORUMLAR'da yazma cürreti gösteren dinsizlerin durumu için de diyebilir miyiz? Ufak bir google araştırması ile din kardeşlerinizin kendi forumlarında dini eleştirenlere nasıl hakaretlerde bulunduklarını görebilirsiniz. Hatta Kuran'ın bizzat kendisinde inanmayanlar için kullanılan ifadeleri de okumuşsunuzdur.)

Ben sizin inancınızı SAÇMA bulabilirim ve bunu da söyleme hakkım var. Fakat sizin şahsınıza herhangi bir ithamda bulunmam örneğin. ''Aptalca birşeye inanıyorsun'' cümlesi ile ''Sen aptalsın'' arasında bir fark vardır, olmalıdır.

Dinlerin, dini kitapların mesela herhangi bir romandan daha fazla saygı talep etme hakkı olmamalı. Bir edebiyat eleştirmeni herhangi bir romanı eleştirebilir, yerlerden yerlere vurabilir, romanın bazı bölümleri ile alay edebilir. Ama mesela yazarın veya bu romanı beğenenlerin şahsına doğrudan hakaret edemez. Ederse suç işlemiş olur. Aynı şey din ve kutsal kitaplar için de geçerli olmalıdır. Çünkü inanmayan açısından roman ile kutsal kitap arasında bir fark yoktur.

saygılarımla
Alt 31-08-2009, 07:08
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın şerafettin 81 ;

Sizinle aynı inancı paylaşmıyor olsam da neticede ben de bir inanırım.
Bu sitede bulunan tüm katılımcıların değil,bazı arkadaşların inanırlarla alaylı bir üslupla konuşmalarının nedenlerinden biri de maalesef ki inananların kendileridir.
Nasıl yani diyecek olur iseniz,
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=2252&page=14
bu başlıkta bizatihi şahsınızın yazmış olduğu şu :
"sayın pervane.BİZ İNANA(N)LAR PEYGAMBERİMİZ(İN) ÖZEL HAYATIYLA İLGİLİ HADİSLERE KARŞIYIZ." şeraettin 81
cevap önemli bir argüman bu konuya ilişkin.

Nasıl olur da 1 milyar küsur inanan adına böyle bir şey ifade edilebilir ?
Üstelik de Hadis denilen kavram 1400 yıldır İslam ümmetinin tüm toplumsal yaşamına yön vermiş iken.

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.

Konu Psiko tarafından (31-08-2009 Saat 07:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-08-2009, 07:15
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Psiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizinle aynı inancı paylaşmıyor olsam da neticede ben de bir inanırım.
Sevgili Psiko,

bildiğim kadarıyla forumumuzda bahailiği temsil eden bir tek siz varsınız. Bu konuda herhangi bir başlığınızı bulamadım (belki yanlış aramışımdır). Bahailik hakkında yeni bir başlık açıp bazı genel bilgileri bizimle paylaşmayı uygun görür müsünüz? Bizzat bu dine mensup olan bir arkadaşa bazı sorular sormak isterdim.

saygılarımla
Alt 31-08-2009, 07:28
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın ulpian ;

İnancım olan Bahailik ile ilgili herhangi bir sorunuz var ise,
istediğiniz şekilde bir başlık açıp sorunuzu-sorularınızı sorunuz,
vaktim oldukça cevaplamaya gayret ederim.

Sevgilerimle
Hoş ve esen kalınız.

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 31-08-2009, 07:38
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Psiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın ulpian ;

İnancım olan Bahailik ile ilgili herhangi bir sorunuz var ise,
istediğiniz şekilde bir başlık açıp sorunuzu-sorularınızı sorunuz,
vaktim oldukça cevaplamaya gayret ederim.

Sevgilerimle
Hoş ve esen kalınız.
Teşekkür ederim sayın Psiko,

başlığı açmış ve ilk sorularımı da yazmış bulunuyorum:
=> Bahailik hakkında Soru ve Cevaplar

saygılarımla
Alt 31-08-2009, 07:54
Çellist Çellist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Deniz Fenerlerini, çalıntı Bosna paralarını ve alay konusu edilmesi pek mümkün olmayan Hizbullah mezarevleriyle benzerlerini bir kenara koyarak forumun başlığı olan soruya basit bir örnekle kısmen cevap vereyim.

Çokça yaşadığım bir diyalogdur.

Es-sual mineyye

-Günün önemli bir kısmı namaza ayrılmışken herşeyi bilen peygamberin Dünya'nın yuvarlak oluşundan bahsederek namaz saatleri konusunda müminleri uyarmaması tuhaf değil mi?

El-cevab mine'l-mümin:

-Resul'ün Dünya'nın yuvarlak olduğunu bildirmekten çok daha önemli vazifeleri vardı!

Es-sual:

-Ne gibi?

El-cevab:

-Taharet gibi!

Kütübüsitte'nin taharet faslını açıp baştan sona inceliyoruz... Peygamberin hangi doğrultuda kazayıhacet ettiğini, küçük abdest bozduğunu, bu abdestleri bozarken ve de ilgili fiiller sırasında poposunu cinlerden şeytanlardan korumak için hangi duaları okuduğunu okuyoruz... Popo temizliği sırasında Müslümanlara "La ilahe illallah!" diye haykırmalarına dair emirlerine rast geliyoruz... Sonra da siz çıkıp "Siz bizle niye alay ediyorsunuz, biz sizle alay ediyor muyuz?" diye soruyorsunuz.

Bizler Atatürk'ün, Marks'ın, Salazar'ın, Lenin'in, Mussolini'nin ve sair liderlerin, teorisyenlerin, filozofların ve benzer konumdakilerin nasıl kaka yaptıkları üzerine sizin gibi kafa yoruyor muyuz? Hayır... Böylesi abzürt bir konu hakkında bu insanların nasıl davrandıklarını biliyor muyuz? Hayır... Bilmek durumunda mıyız? Hayır... Başka bir deyişle bunu bilmemizin bize bir yararı dokunur mu? Hayır... Böyle bir konu üzerine kafa yorulması ve ona binaen hayatın düzenlenmesi trajik boyuttaki en kibar tabiri ile komik mi? Evet...

Peki siz böyle malzemenin binde birini bulsanız dalga geçer misiniz? Kesinlikle evet... Peki neden malzeme bulamıyorsunuz? Çünki yok...

Beyefendi ve diğer müminler,

Böyle malzeme bulursanız lütfen dalganızı geçin. Biz şikayet etmeyiz... Bizim derdimiz çiş yarışı değil, daha düzgün insan olmak ve ilintili konular, belki sizlerden sağlam bir şeyler de öğrenebiliriz...
Alt 31-08-2009, 09:19
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alay konusu insan yazması bir kitap, arapçı bir peygamber (!) ve onun hayatı olunca ateistler ister istemez bu savunulan konular karşısında tepki veriyorlar. Ha siz buna alay deyin, dalga geçmek deyin. Bana göre saçmalıklar üzerine mizahi bir yaklaşımdır. Sizde ateizmin (varsa eğer) saçmalıklarını ortaya çıkarın ve alay edin. Sizden bunu yapmamanızı isteyen yok. Becerebiliyorsanız eğer....
Alt 31-08-2009, 09:25
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Selam,

Hepsi için kulanmasanız evet abilerden geri kalmıyorlar. Bu bana göre arageçiş formu hy. sanırım buna iyi para verir

m.salih
kıvançla...
Alt 31-08-2009, 09:26
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ateistlerin zaman zaman alaycı bir dil kullanmalarının sebebi genelde inanan arkadaşlarının gözlerinin mühürlü oluşundandır.

Örneğin; "Allah'ın matematik hatası" konusunda ortaya su götürmeyecek bir matematik hatası konmuştur. Bu olaya "evet orada bir hata var, sebebi şu olabilir" diye yaklaşmak yerine olmadık kıvırmacalara girişilince, ve bu kıvırmaca onlarca ileti boyunca yapılınca alay kaçınılmaz olarak -kendiliğinden- gelmektedir.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ

Önerilen Siteler