![]() |
Alevi Dedesinden bir Ders
http://www.youtube.com/watch?v=CSueoP3fZ2M
Anadolunun Alevisiyim Enel Hak deyip te geri dönmeyen, Anadolumuzun Alevisiyim. Huri-gılman cennetine kanmayan, Anadolumuzun Alevisiyim! Sevgidir dinimiz Kabemiz İnsan. Kırkların ceminde eşittir her Can. Bizim için birdir Gavur Müslüman. Anadolumuzun Alevisiyim! Allah ile insanları korkutmam, Cennet ile cahilleri avutmam. Kil köprüsü, hayal, hurafa yutmam. Anadolumuzun Alevisiyim! *Vahi'ye aldanmam bilimde varım, Akılla mantıkla yaparım yorum, Çağı yakalamak amacım, zorum, Anadolumuzun Alevisiyim! Ele,Bele,Dile, sahipdir özümüz. Can evinden uyanmıştır gözümüz. Kanundur, senettir, bizim sözümüz, Anadolumuzun Alevisiyim! Mum söndü iftira; kuyu kazdı, Asıp kesip zindanlarda ezdi, Kafir diye derisini yüzdü, Anadolumuzun Alevisiyim! Bizim için yapılmıştı zindanlar. Yargısız infazlar kayıp insanlar, Özgürlük uğruna, cok verdik canlar, Anadolumuzun Alevisiyim! Ezilen Halk dostum, ezen düşmanım… Sivasta yaktınız 35 canım, Vursan bombalasan, değişmem derim. Anadolumuzun Alevisiyim! Kızılbaşlık şöhretimiz tacımız, Gelin bir olalım; bitsin acımız, Bir ölür bin doğar bizim gücümüz, Anadolumuzun Alevisiyim! Diyaneti, din dersini kaldırın, Örümcek kafaya, bilim doldurun; Kimliğimizi tüm Dünyaya bildirin, Anadolumuzun Alevisiyim! Beş vakit camide yatıramadın, Asimile edip bitiremedin, Şeytan taşlamaya götüremedin, Anadolumuzun Alevisiyim! Yeni bir taktik, yeni bir oyun, Alın trilyondan, ayrıldı payın, Satılık değiliz eyice duyun… Anadolumuzun Alevisiyim! Gazi Metin silahım yok, sazim var. Horasandan Çamşıhına izim var. Boyun eğmez baş kaldıran özüm var. Anadolumuzun Kızılbaşıyım! Anadolumuzun Kızılbaşıyım! Hüseyin Gazi METIN Dede |
ben de alevi kökenliyim. Burada Dede çok güzel anlatıyo ,ben tekrar tekrar dinledim .
forumlarda daha önce paylaşıldıysa özür dilerim. |
Emeğine sağlık Natan, harika bir yazı.
|
Benim Kızılbaş Türkler kitabını forumda paylaşmamdan sonra bu çok enteresan olmuş.
Bu DEDE Türkmü? Birde Kağıttanmı okuyor bunu? Bunlarıda merak ettim söylerseniz sevinirim... Saygılarımla... |
+ olarak Kızılbaşlar ile ilgili bir kitap okumuştum. Tozlu raflarımı kurcaladığımda yine bulurum. Mum söndü olayı bir yana iğrenç psikopat ilişkileri biz bunlarda gördük.
Aleviliğin kökeninde olmadığına inanmak isterim. |
tek kelimeyle mukemmel ateist bir insan olmama rağmen alevi felsefesindeki humanizmden herzaman etkilenmişimdir
|
Alıntı:
yaahu siparişçi hala böyle zırvalarmı inanıyorsun. böyle şeylere inanıyorsan okuyupta aklına zarar verme bırak öylece kalsın bu mumsöndü 16 yüzyıla ait bir kasıtlı kitapta geçer. şurdada bu konuyu konuşmuştuk.bu tamamen yalaka bir osmanlıcının uydurmalarıdır http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4778 |
Alıntı:
|
[siparisci adlı üyeden alıntı
+ olarak Kızılbaşlar ile ilgili bir kitap okumuştum. Tozlu raflarımı kurcaladığımda yine bulurum. Mum söndü olayı bir yana iğrenç psikopat ilişkileri biz bunlarda gördük. Aleviliğin kökeninde olmadığına inanmak isterim. ] Sizin gibi dinazorların halen daha yaşayabildigini görmek şaşırtıcı. İnsanda bulunan bazı yetileri kullanmamanın sonuçları böyle oluyor.http://www.turandursun.com/forumlar/...ons/icon10.gif Tarihsel olarak birşeyleri anlatmaya gerek yok Size kocaman bir alkış gönderiyorumhttp://www.turandursun.com/forumlar/...ons/icon10.gif |
Alıntı:
gördüğümü söyledim. Duyduğumu değil. Hoyratça cevap vermek yerine biraz sağduyulu olun. |
[siparisci adlı üyeden alıntı
gördüğümü söyledim. Duyduğumu değil.] sizin orda ne işiniz vardı? |
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler.
Yukarda yazılan iyi şeyler beni de mutlu etti. Ancak yazılan iftiralar da üzdü. Bu iğrenç propagandalarınızla neyi amaçlıyorsunuz. Ben kızılbaş değilim ,ancak bu karaladığınız alevi toplumu sizden daha ilerici & akılcı . teşekkürler |
siparişçi kendine gel ben 33 yaşındayım bu ülkede doğdum büyüdüm alevilerinde ülkücülerin kürtlerinde lazlarında köylerinde öğretmenlik yaptım anadolunun yarıya yakınını gezdim(sen gibi çok yalancı gördüm).şu an izmirde alevilerin çoğunlukta olduğu bir mahallede yaşıyorum İFTİRA ATMAYI KES.
|
açıklar mısınız ne demek kızılbaş???
|
tarihini bilmediğim bir savaş sırasında ali yi sevenler ile muaviye nin askerleri arasında bir savaş yapılıyor. bu savaş sırasında ali yi sevenler birbirlerini karıştırmamak için başlarına kırmızı bir bez bağlıyorlar. o tarihten sonra kızılbaş denmeye başlıyor. benim duyduğum hikaye bu.
|
Arkadaşlar, burada siparişçi herhangi bir kasıt olmadan ona kulaktan dolma bir bilginin varlğına inanmak istemediğini yazmış, yani kötü bir niyetten çok yanlış bir bilginin doğrulanması amacıyla böyle bir ileti asmış sanırım, ne dersin siparişçi?
|
çok değerli dersler teşekkür ederim.
|
Herkese selam.
Bu topic'i okuyunca aklıma gelen bir anıyı sizinle paylaşmak istedim. Sanırım 1986 yılıydı. Sivas, Kayseri arası otobüs yolculuğu yaparken yanımdaki koltuğa biri oturdu. Başladı konuşmaya. Anlattığı şeyler Alevileri kötülemekten başka bir şey değil. Benim suratımı astığımı görünce yoksa siz Alevimisiniz diye sordu. Ben ateist olduğum halde bu yalanlara tepki olarak evet aleviyim dedim. Arka sırada oturanların güldüğünü duydum. Adam mahcup oldu. Özür diledi. Sivas'ta alevi köylerinde çalıştım. Medeni ve cana yakın insanlar. Bence bu şehir efsaneleri sırf düşmanlık tohumları yeşertmek adına, kasıtlı olarak yayılıyor. Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alevi değilim ama, ne güzel der bu adam....
http://www.facebook.com/video/video.php?v=84066911826 Alıntı:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=84066911826 |
alevilik te sünniler gibi çeşitlidir.
suriyedekiler,ıraklılar,iranlılar,mısırdakiler, azeriler,arnavutluktakiler,bulgaristandakiler, ANADOLUDAKİLER: caferileri kenara alalım, hatayve adana daki nusayrileri bekletelim iç anadoluya bakalım. aleviden kasıt ve bizi ilgilendireni sivas,tokat,çorum,maraş,malatya,antalya,aydın,izmi r ve komşu illerinin bazı ilçe ve köylerinde yaşayanlar. bu insanlar eski şaman inancı,anadolunun çok tanrılı dönemden kalan inançları,birazda islamdan bir şeyler alarak harmanlanmış insan temeline dayanan bir anadolu kültürüdür. uğradığı iftiraların tek sebebi osmanlı imparatorluğunun sömürüsünü hiçbir zaman kabullenmemiş olmasıdır. zaman zaman iran türk devletlerine göçler olmuştur anadoludan. osmanlı bu göçleri çok kanlı bir şekilde engellemeye çalışmış ve göçecek adam kalmayınca başarıya ulaşmıştır. |
Alıntı:
Alıntı:
Eskiden kork Allahtan korkmayandan denilirdi, şimdi ise, kork Allahtan korkuyorum deyip korkmayandan şeklinde değişecek görünüyor bu söz. Sn spdymsc35 de bizzat görüp yaşadıklarını yazmış burada. Bu da benim yaşayıp gördüğüm. Bir yolculuk esnasında genç bir öğretmen hanım ağlayarak anlattı. "Bize çocukken Alevilerin çok kötü oldukları,mumsöndü yaptıkları,ahlak adına hiçbir kaygıları olmadıkları anlatıldı,belletildi. Öğretmen olduktan sonra beni burada bir Alevi köyü olan bu köye verdiler. İlk günler, Alevilere karşı belleğimde yer etmiş o korkunç düşünceler yüzünden yatamadım dahi. Ama insanlarla zaman içinde ilişkilerimiz geliştikçe, onlar hakkında edilen bu sözlerin ne kadar uydurma ve haince olduğuna bizzat şahit oldum. Ve şimdi eve gittiğimde babama "Bana bu konuda neden yalan söyledin diyeceğim." demişti. Ki, sadece bu öğretmenin dediği mi geçerli ? Yok mu hiç Alevi tanıdııklarımız ? da, başkalarının lafı ile hareket etmek gereği hissediyoruz ? Hani "Kul hakkı" nerede ? Bu mudur kul hakkına riayet etmek ? Hem hazin hem de yazık :( |
Alıntı:
Dinim olmamasına rağmen, teolojik olarak haklarında çok çok az bilgim olmasına rağmen, şunu çok açıklıkla söyliyebilirim ki: Ben hayatımda Alevilerden görmüş olduğum insanlığı çok az insandan görmüşümdür (belkide o kadarını hiç görmemişimdir). |
Aleviliği gelip burada modern diye yaftalamayın. Hepside aynı halkanın kurbanları. Akşama kadar EDİT, EDİT , dedelerle, el eteklerle, EDİT ve geleneksel duygularla büyüyen ve EDİT bir dini-kültürün neyi olur? Cehalet ve bilgisizlikten türyen bir aleviliğin adı altında ne çıkabilir? En azından diğer dinşerde kitap var, alim var. Alevilikte EDİTve gelenek var. Dedinya İslam'dan türemiş olsun, Şamanlardan olsun, Tarılıktan olsun, Tanrısızlıktan olsun(...)bir halkın uydurduğu şeyden ne gelir? Boş verin Aleviikle kendinizi kandırmayın.
Saygılarımla Elikoyum |
Herkese Selam.
Hepimiz bir kültürün içine doğarız. Bunu seçme şansımız yoktur. Annemiz, babamız, çevremizdekiler hangi dine ya da dünya görüşüne sahipse bizde o görüşleri öğrenir ve benimseriz. Bu yüzden dünya görüşü ne olursa olsun insanların saygıdeğer olduğuna inanıyorum. Ancak gözlemlediğim kadarıyla Aleviler gerçekten modern insanlar. Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Saygılarımla. |
Alıntı:
Kültürü yüzünden değil mi ? Kitap var, ezan var,namaz var, tesbih var evet ama bunlar insanı İNSAN yapar mı? Alevilik felsefesini henuz anlıyamamışsınız.. Ben alevi inancına mensup değilim ,alevi kültüründen gelirim ancak dediğiniz cehaleti genelde sofu dincilerde gördüm ben ,alevilerde değil. Camiye gitmediği için, namaz kılmadığı için Kafir olarak görülen bu halkı sizin gibi tahrikçi insanlar hedef gösterip aşağılamaktalar. Sinir bozucu bir şey. videoyu göremedim ilk sayfada , bir başka link : http://vidyotv.com/video/Anadolunun-Alevisiyim_4167/ |
Cehalet demişsin bir de. Video yu tekrar izle bakalım cehaletle ilgili bir şey var mı,
Alıntı:
|
Çok güzel sözler. Alevi inancını ben de severim ama Anadolu aleviliği bana da islam dışı geliyor(aleviler alınmasın:))
|
Alıntı:
senin orada ne isin var di ?????????? |
Aleviligimi süper bir hos görü görüyorum kendime.
Kimseye karismayiz , Inancimiza ters gelen seylerden dolayi hesap sormayiz ! Kimseyi Dininden , Irkindan , Cinsiyetinden Dolayi Ayirmayiz ! Bizim özümüz Insandir ve Insan Olmakdir ! Özde Ben Bir Insan Olmaya Geldim Serimi Meydana Koymaya Geldim !!! |
Alıntı:
Söylediğin şeyler hiç bir dayanagı olmayan, çamur at izi kalsın şeklinde attıgın iftiralardan ibarettir. Dedikodu ve hainlik diyorsun ya, aleviliğin temelinde Eline, Diline, Beline sahip çıkmak vardır. Cehalet ve bilgisizlik diyorsun ya, Din dersini kaldırın dayatmayın, cehalet yerine bilim ögretin diyen Alevilerdir. Alevi oldugu için Din dersinden kalanlar yine alevilerdir. Cennette memeleri yeni tomurcuklaşmış 3-4 kız (yani çocuk) ile ilişkiye girmenin hayallerini kuran (huri) EDIT bir tanrının EDIT dininin mensuplarının attıgı mum söndü iftirası, en az sizin bu sözleriniz kadar çirkindir. Saygılarımla, kayıp |
Alıntı:
Biri bizim esyamizi , paramizi , malizi caldigi zaman ellerini kesmeyiz , dövmeyiz , linc etmiyoruz. Insan oldugu icin anladigi dilden tatli tatli konusur yaptigi seyin dogru olmadigini söyleriz , kin ve nefret tasimayiz ! Kadinlarimizi , Kizlarimizi din ugruna kapatmayiz. Yazin asiri sicaklarda kara carsaflar icinde gezdirmeyiz. Kadinlarimiz , Kizlarimiz bizden izinsiz disariya cikabilir ve ya sokakda ailemizden olmayan bir erkeklede konusabilir.. CÜNKÜ BIZLER EN AZINDAN SIZIN GIBI KADINLARIMIZDAN SÜPHELENMEYIZ ! ONLARA GÜVENIMIZ TAMDIR.. Cünkü bizler kizlarimizi güvenilir sekilde yetistiririz ve sonrada yanilmayiz "Kizini Dövmeyen , Dizini Döver " Ata sözünüde sizlere armagan ederiz! Kadinlarimiz / Kizlarimiz asik oldugu Erkekle evlenebilir. Bizlerde Görücü Usulü evlilik yokdur. Bize Kiz Istenmeye gelindigi zaman Evde babanin dedigi degil istenen kizin dedigi gecerli olur. " Evet Baba Seviyorum ve Evlenmek Istiyorum" Eger Bir Babanin evladi olurda escinsel. Sizin gibi onu evlatlikdan red etmeyiz ! Diledigi gibi özgür yasamasini isteriz. Cünkü bizim kültürümüzde INSAN AYRIMI YOKDUR!! Sizin Gibi rezil olma komplexinede kapilmayiz ! Sadece DINI kavramlar icin dedelerimize , Erenlerimize danisiriz. Gercek Bilgiyi arastirarak dinde aramayiz. Sizin gibi herseyi ögrenmek icin haci hocaya sormayiz. Bizim Kültürümüzde BILIM dinden daha önemlidir !!! Bizdeki Sevgi , Saygi , Merhamet , Hosgörü , Ahlak sizinkinden kat kat daha degerlidir ! Bunun en önemli kaniti Insani Dininden , Irkindan , cinsiyetinden dolayi asagilamaz ve ayirmayiz ! Herkezin dini kendinedir ve Buna saygili olmayi sizden cok daha iyi biliriz. Cünkü senin su yukarda yazdigin gibi gelipde sizi elestirme ve karalama ihtiyaci duymayiz ve öylede kuru iftiralar atmayiz. Cünkü bunlarin bos is oldugunu biliriz ve degerli vaktimizi bu gibi zihniyetlige harcamayiz! Insanin nasil bir varlik oldugunu sizden kat kat daha iyi biliriz. Cünkü bizim özümüz Insan olmakdir. Sizin gibi cennet hayallerimiz yokdur. Yasadigimiz sürece yasadigimiz anin en önemli oldugunu biliriz. Sizin gibi ölümü beklemeyiz. Ölümden daha hayirli seyler düsünürüz ! Yasadigimiz her anin önemli oldugunu bilir , günde 5 vakit namaza ayirmayiz! Bir insanla ograsip daha degerli seyler üretmek 100 yil namaz kilmakdan daha hayirli oldugunu biliriz ! En azindan biz bu dünyada cenneti kazanmak icin ibadet etmeyiz ! Sadece özümü saglam tutmak icin ibadet ederiz ! Bizler Fakir Fukaranin halini görmek ve bilmek icin senede 30 gün ORUC TUTMAYA IHTIYACIMIZ yokdur ! Insanlarin karinlarini doyurmak icin iftarlari beklemeye gerek yokdur! Bizim icin hergün iftardir karni ac olan birini görsek o an onun icin iftardir ! Cehalet Ve Bilgisizlikden bahsedilmis. Ama Kendi Dinlerinde yaptiklari Ibadetlerin daha ne anlama geldiklerini bilmezler ! Tek Istedikleri sey cennet ve iki hurisi ! Tek Korktuklari sey ise cehennemdir.. Bunun en büyük kaniti ise Günde kildiklari 5 vakit namazdir ! Ve senede tuttuklari 30 gün orucdur ! Ne Icin namaz kilariz ne icin Oruc tutariz ? Sorusuna " Allah Emretti diye " cevap verirler. Bu arada türkiyede nüfusumuz 10 milyonu geciyor. Artik istesenizde bu ülkede bizlere hic bir zarar veremessiniz.. Bugün Türkiyede Aleviler Olmasaydi Kor Cahil , cehalet icinde icinde yasardiniz. Bu ülkeyi LAIK TUTMAKDA EN BÜYÜK ETKEN ALEVILERDIR !!! SERIATA KARSI EN GÜCLÜ KALKANDA ALEVILERDIR VE DAIMADA DESTEK OLACAKLARDIR !!! TÜRKIYE LAIKTIR VE LAIK KALACAK |
Sizler icinize Sinen Zehirleri Kusuyorsunuz?
Alıntı:
Nedesem Ne Söylesem icinizdeki zehiri Haram Zadeliginizi Yani insanlik degerlerini vede insanliginizin bitisini neyle ifade etsem Bos vede yine Bos? ------------------------------- Biz Bize takdir olmuş kalübeliden Onun için sakin-i meyhaneyiz biz Sekahüm hamrini ta ezeliden İçtik dost elinden mestaneyiz biz Hakkı her bir şeye kaadir biliriz Dünya ve uhraya nazır biliriz Her nereye baksak hazır biliriz Secdeyi kabeyi puthaneyiz biz Harabi sen bizi divane sanma Sözünü fehmetmez mestane sanma Yıkılmış çürümüş saray sanma Hazineler dolu viraneyiz biz Söz Yazarı: Harabi Besteci: Hasan Albayrak ------------Gel Derviş Rıza Tevfik-Hasan Albayrak Gel Derviş Gel Hele Yabana Gitme Her Ne Arar İsen İnan Sendedir Beyhude Nefsine Eziyet Etme Kabeyse Maksudun Rahman Sendedir Çöllerde Dolaşıp Seraba Bakma Allah Allah Deyü Havaya Bakma Talibi Hak İsen Kitaba Bakma Okumak Bilirsen Kuran Sendedir Gayrıdan Derdine Arayıp Çare Ne Varlık Verirsin Nar İle Mare Cennetten Çıktınsa Behey Avare Havvayı Aldatan Yılan Sendedir Ey Rıza Takat Yok Hakkı İnkara Sen Mahrum İmişsin Didarı Yare Şimdi Agah Oldum Sırrı Esrara Alemi Yaratan Vicdan Sendedir Zühd-ü Riya Söz: Edip Harabi Müzik: Hasan Albayrak Zühd Ü Riya İle Olan İbadet Hatadır Hazret-İ Settar'a Karşı Böyle Namaz İle Olamaz Ümmet Hiç Kimse Ahmed'i Muhtar'a Karşı Allah Gözlerine Çekmiş Bir Perde Yok Dersin Allah'ı Gökte Ve Yerde Gösterelim Gel De Gör Hak'kı Nerde Secde Eyleyesin Didara Karşı Ebsem Ol Harabi Sen Nasıl Ersin Halli Müşkül Böyle Sözler Söylersin İçtinab Et Belki Hata Edersin Haydar'ı Kerrar'e Hünkara Karşı Niyaz Ehlindeniz Zannetme Zahit Niyaz ehlindeniz zannetme zahit Meşhurdur cihanda nazımız bizim Sözümüz mutlaka canana ait Enel-hak çağırır sazımız bizim Bulmuşuz mevlayı vicdanımızda Edep, temel gaye erkanımızda Birdir her bir millet meydanımızda Türkümüz, kürdümüz, lazımız bizim |
Arkadaşlar örümcek kafalar her yerde bu kadar sinir yapmaya gerek yok. Siz ne yaparsanız yapın onun kafasındaki aleviler mum sündü yapmaya devam edecektır. Körelmiş zihniyet meselesidir. Ama peygamberleri 9 yaşında kız ile ilişkiye girince işler değişir.
|
Utanarak bu yazıyı okuyorum.(hala ) Asıl cehalet birşey bilmeden karşısındakini cahil olmakla suçlamaktır.
Bugun çok üzüldüm. :( |
Guncelleme olsun.
Bakin eskilerden ne buldum :) http://vidyotv.com/video/Anadolunun-Alevisiyim_4167/ Bu videoyu bugun iki kere izledim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:10 . |