![]() |
Yeter Artık Türkler'de Vatanın'da Rahat Yaşamak İstiyor
Doğduğum topraklarda bildiğim kadarıyla 4 nesildir buradayım. Dedem aslen göçmendir. Romanya'nın köstence kentinden göç etmiştir dedemin babası. Tarih sürekli değişmiştir. Yaşadığım topraklarda birçok milliyetler kurulmuştur. Ama ben Atatürk'ün torunuyum. Bana verilen anayasadaki maddeleri de kuran odur.
Anayasa Maddeleri; Madde 1 : Türkiye Bir Cumhuriyettir. Madde 2 : Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demoktatik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Madde 3 : Türkiye Devleti, ÜLKESİ ve MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR. DİLİ TÜRKÇEDİR. Bayrağının şekli kanunda belirtilen, beyaz al yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Madde 4 : Anayasanın 1. maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin Nitelikleri ve 3. Maddesi hükümleri değiştirilemez ve DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF EDİLEMEZ. |
Soyadımın kökeninde Tarihi savaşlarda Sancak Taşıyan atalarım sebebiyle verilmiştir. Asker çoğuyum. Çocukluğumun çoğunluğu asker ortamında geçmiştir. Birçoğunuzun göremediği kadar Atatürk kitapları okumuşumdur. Bu konuda Lise Son Sınıfta Edebiyat dersinde hazırladığım Dönem Ödevi sebebiyle en yüksek not olan 10 almışımdır. Babam Kıbrıs gazisidir. Dedem de Kore Gazisidir. Tarihi kılıcı hala durmaktadır.
Ben hiçbir zaman insanları ayırmadım. Ayırmadım da, ama maalesef Kürt Kökenli bazı kendini bilmez arkadaşlar bu ayrımcılığın kökenini oluşturmaktadır. Üniversite yıllarında bazı kürt arkadaşlarım vardı. Onların yanına takılırdım. Aradan bir süre geçti ve onları görmez oldum. Tesadüfen kafede karşılaşıp sıcak bir samimiyet yapmaya başladığımda "Ne oluyoruz, sen kimsin kardeşim" havaları içerisine girdiler. Polislik olaylarda kavga sebeplerim hep bu Kürt Köken beyfendiler yüzünden oldu. Eski oturduğum mahallede evimin önüne arabamı park etmiştim. Kürt kökenli komşum arabamı kitledi. Bu yüzden kavga ettik. Adam beni neredeyse arabanın altına atacaktı. Çevresinde onun gibi 10 tane çopar dövmeye kalktılar, o civarda polisler olmasaydı. Leşim çıkmıştı. Karakoluda ayarlamışlar, bana haksızlık yapıldı. Yine buna benzer bir kavgada mağdur olan bendim. Hiç birinde de Ülkemde Hakkımı savunamadım. İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayanınız var mı bilmem, ama ben orada 1 yıl yaşadım. Ankara'da Ulus taraflarında benzer mahalleler vardır. Her pislikler onlardan çıkıyor kardeşim. Bunlar, ne zaman adam olmayı öğrenecekler. Ben kendi topraklarımda adam gibi yaşamak istiyorum. Binlerce askerim şehit oldu. Ama 34 tane şerefsiz piyasada dolaşmakta. Bu mu adalet... Suç işleniyor. Anayasa maddeleri burada... |
Bana insan hakları ve özgürlük muhabbeti yapmayın. Oldukça iyi bildiğime inayorum.
BU ÜLKEDE VE BENİM TOPRAKLARIMDA HAKLARIMI İSTİYORUM. KÜRT KÖKENLİ O İNSANLARIN BANA YAPTIĞI HAKSIZLIKLARIN CEZASIZ KALMASINI İSTEMİYORUM... BEN HAKKIMI İSTİYORUM. KİM VERECEK BENİM HAKKIMI. BEN ÜKLEMDE YAŞAMAK İSTİYORUM. |
Saygideger bayraktaro;
Nedir, senin, bir Turk olarak alamadigin haklarin? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
''Bu konuda Lise Son Sınıfta Edebiyat dersinde hazırladığım Dönem Ödevi sebebiyle en yüksek not olan 10 almışımdır'' merak etme dağdan inenlerin hiç birisi on (10) almamıştır en azından bu noktada geçmişsin alayını bence... |
Güneşinzaptıyakın Beyfendi;
Bana hikaye okunma. Anlatmak istediklerimi anlamaya çalış. Ne biçim saçma sapan şeyle karşılaştırdın... Artık bu kürt kökenli beyfendiler.Herkezi katmıyorum. Ama, özellikle büyük şehirlerde bazı bölgeleri zaptederek derebeylik yapıyorlar demek istedim. Benim gibi birçok Türk arkadaşım da bundan şikayetçidir. Eğer ortada bir Kürt sorunu varsa ki, Artık Türklerde de sorun olmaya başlamıştır. Yaşayan bilir kardeşim.... Türkiye'de Kürt sorunu değil, insan hakları sorunu vardır. Milliyetçilik kavramını geçelim. Gelelim dağdaki beyfendilere. Hiç youtube'daki videoları seyreden yok mu? O PKK denilen şerefsizler, Türk milleti ile nasıl da dalga geçmektedir. Bu gerçeği görmek lazım. Sonuç olarak; Misak-ı Milli sınırları içerisinde bir sürü zümre yaşamaktadır. Türk'lükte bir tür değildir. Bir toplu grubun adıdır aslında... Saf Tür diye bir şey yoktur. Hepimiz insanız ve bu ülkede insanca yaşamalıyız.. Ama; iş PKK ve DTP'ye gelince değişir. Onların amacı; ülkeyi bölmektir. Kürdistan devleti kurmaktadır. Türkiyeden toprak talep etmektir. Bu düşünceye sahip kim olursa olsun. Dağada çıkarsa suç işlemiştir. Cezası anayasa mahkemelerinde verilir. PKK bir terör örgütüdür. 34 tanede örgüt elemanını serbest bırakarak T.C. devleti idarecileri de suç işlemiştir. Ama benim demek istediğim; Kürt sorunu yoktur. İnsan Hakları sorunu vardır. Ama, bu işi zümre sorunu haline getirenlere yazık.. Asıl demek istediğm; Ankara ve İstanbul'da öyle bölgeler var ki, Kürt kökenli bu beyfendiler oraları teksasa çevirmişler. Hiç hoş değil. Benim şikayetim oradan kaynaklanıyor. Güzelim memleket o bölgelerde pislikten geçilmiyor. Her türlü uyuşturucu, kadın ticareti, adam öldürme en pisliklerin olduğu yer. O bölgenin Karakol polisleri ve komserleri ile de görüştüm. Benim şikayetim bunlar... |
Alıntı:
Almanya'daki Nazi partilerinin sözcüleri, bu gerçekleri söyleyerek Alman toplumuna Türk düşmanlığı aşılamaya, kin ve nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar. Gelen yoğun itirazlara da ''Ama bunları biz uydurmuyoruz. Devletin resmi rakamları da, bağımsız kurumların araştırmaları da bunu gösteriyor. Biz de sadece bu gerçeğe işaret ediyoruz'' diyorlar. Belirli aralıklarla diğer büyük halk partilerinden de bazan sivrilen siyasetçilerin buna benzer münferit çıkışları oluyor. Evet, bu söylenenler gerçek! Ama meseleyi sadece bu şekilde söylemek, yine de yanlış, çarpıtıcı, ayırımcı ve bölücü bir tavır. Çünkü aynı devlet kurumlarının ve bağımsız enstitülerin rakamlarına göre, ''Alman - Türk'' ayırımını gelir durumuna göre yaptığımızda, karşımıza bambaşka bir gerçek çıkıyor. Yani örneğin aylık düzenli bir 1700 Euro ve daha üstü geliri olan Alman ailelerle aynı gelir kategorisindeki Türk ailelerini kıyaslayınca, suç oranında hiçbir fark olmadığı görülüyor. Yani sorun Türklerin etnik yapısından, kültüründen, Türklüklerinden kaynaklı değil, tamamen sosyo-ekonomik. Evet, Almanya'da hala fiili bir TÜRK SORUNU mevcut. Ama bu soruna, ''Bakın Türklerin yaşadıkları mahalleler şöyle, bakın işte Türkler böyle'' vs. demekle en ufacık bir çözüm üretmek bir kenara, sorun iyice çözümsüz hale getirilir. Elbette sorun görmezden gelinmeyecektir. Fakat sorunun Türklerin Türk olması değil, sosyal ve ekomonik şartlar olduğu anlaşılmalı. Alman devleti -Türkler için bile değil, evvela kendi menfaati için- bu sorunlu bölgelerde yaşayan Türk ailelerinin çocuklarına fırsat eşitliği sunmak için özel gayret göstermeli, gereken yerlerde ''pozitif ayırımcılık'' yapmalı, bu bölgelere en iyi öğretmen kadrosunu tayin etmeli, velilere pedagojik destek sunmalı, genel topluma ve iş dünyasına entegre olabilmeleri için elinde geleni yapmalıdır. Yoksa ''Türkler böyle işte'' diyerek sorun çözülmez, sadece toplum içinde kin ve düşmanlık üretilmiş olur. Yazdıklarınızı okuyunca bütün bunlar aklıma geldi birden. saygılarımla |
Alıntı:
Mardin'deki 44 kişinin öldüğü korucu olayında CNN ve birçok uluslararası medya kuruluşu nedense bunları Türk diye gösterdi. Kalkıp da bir kanal bunlar Kürttür demedi. Nedense bu vatandaşlar işlerine gelince Kürt işlerine gelmeyince de Türk oluyorlar. |
Selam,
Din elden gidiyor, Türkler elden gidiyor pardon Türklük elden gidiyor. Eğer siz Kürtleri kardeş halk kabul etmişseniz korkmayın. Eğer onlara ihanet etiğinizi düşünüyorsanız kordun ama unutmayın Kürtler size birşey yapmaz siz birşey yapmayın yeterki. Kürtleri insan saymanız yeterli... kıvançla... |
Alıntı:
yanılıyorsunuz sevgili al bundy, Almanya'daki ''Türkiye kökenliler'' arasında etnik bir ayırım yapılmadan hepsine (Alman medyalarınca da) ''Türk'' dendiği doğru. Fakat bahsettiğim ''Türk mahalelleri''nde çoğunluğun Kürt olduğu yanlış. Türkiye'nin her memleketinden, hatta en çok da Karadeniz ve iç Anadolu şehirlerinden zamanında Almanya'ya göç etmiş insanlarımız var oralarda. saygılarımla |
Alıntı:
Ne diyoruz Türkiye'de 70 milyon insan yaşıyor diyoruz . 55 milyon insan 15 milyon da Kürt yaşıyormu denilmekte yoksa? Yeterki Kürtler kendilerini insan saysın ve bu ülkenin vatandaşı olduğunu ve her vatandaş gibi ülke anayasasına göre eşit hakları olduğunu kabullensin . Kürtler kendilerini diğer insanlardan ayrı görmesin ,demesinler ki bu ülkede Kürtler ve diğerleri var. Kürtleri kimse ayırmıyor ama Kürtler birleşmek bütünleşmek mi istiyor yoksa ayrılmak mı istiyor ? Ayrımcı ayrılıkçı olan kim ? |
Alman Medyasi "liberal , sol " egilimli ise o zaman "Göcmen kökenli Insanlardan" söz ediyor, türklerden bahsederken, ama ayni haberi asiri sag idolojilerin yayin organlarinda, populizme hizmet eden yayin organlarinda genelde türkiyden gelen herkes icin , olumlu olumsuz TÜRK denilmek ile birlikte bu TÜRKlerin alayin MÜSLÜMAN oldugu kabul ediliyor.
Burada Türkleri yok saymak yerine, onlari sirf türk veya türkiyeli olduklarindan dolayi magdur olunmasinin istenilmemesi yatiyor, yani herhangi bir adli sucu "türkler" yapti yerine, "göcmen kökenli birisi tarafindan" yapildigi okununmasi da bir nevi otosansür. Basligi bir fasit almana tercüme etmis olsak, baslik sahibine hak verecektir muhtemmelen, nitekim onlarda alman devletinin nihayetinde "yabancilarin" esareti altinda olduguna, milli bir politikasinin olmamasina, türklerin, türkiyelilerin, arnavutlarin, araplarin ve diger müslüman dinine mensup diger insanlari ülkenin milli kimligini ve direncini kirdigindan sikayetci, kendi ülkelerinin ulpianin söz ettigi mahallelerinde kendilerini "yabanci" olarak hissetiklerini söyleceklerdir..... Toplumsal hayatin icindeki tüm olumsuzluklarin sorumlusu olarak almanlar haric herkes sayilcaktir....halbuki iki almanya birlesmesi ile, almanya emekli sandigina hic bir fenik ödemeyen 4 milyon yeni emeklinin yükünü de türkler ve müslümanlar kaldirmasini bildi.... berlin duvari tabiri caiz se türklerin üzerine yikildi..... |
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın Hortlak, bu polemik ve didişme merakınızı endişe verici bulmaktayım. Konunun özüne gelince: Birincisi: İtiraz ettiğiniz iletileri daha dikkatli okumalısınız. Ben, Almanya'da yaşayan Türklerin orantısal olarak daha çok suç işlediklerini zaten yazmadım. Yoğunluklu olarak Türklerin yaşadığı, halk nezdinde ''Türk mahalleleri'' olarak bilinen, sorunlu bölgelerden bahsettim. Bundan da durup dururken bahsetmedim. İstanbul'un yoğunluklu olarak Kürtlerin yaşadığı bazı muhitlerini örnek olarak gösteren bir iletiye cevap verdim. İkincisi: Yani söylediğiniz, zaten benim yazdıklarımla ilgisiz. Bundan bağımsız olarak yazmış olduğunuz şeyin doğru olmasını gerçekten çok isterdim. Ama çok ciddi şüphelerim var. Buradaki sorun, resmi polis istatistiklerinde suçu işleyenin yabancı uyruklu olup olmadığı yer almakta. Fakat hangi uyruk olduğunun kayıtlara geçmesi için Alman polisinin yasal zemini yok. Kriminal açıdan faydalı olacağı gerekçesi ile belirli aralıklarla bazı siyasetçiler, yasa değişikliği ile polis istatistiklerinde bunun da tutulmasını öneriyor, fakat şimdiye kadar hep reddedildi. Yani resmi polis istatistiklerinden çıkartabildiğimiz tek sonuç, Almanya'da tespit edilen suçlarda yabancı oranının (toplam nüfustaki yabancı oranına nisbeten) bir hayli yüksek oluşu. Fakat Türklerin hangi oranda yer aldığına dair resmi rakamlar yok. Ama dediğim gibi, bunun benim yazdıklarımla da zaten bir ilgisi yok. saygılarımla |
Sayın Ulpian;
Bir yazınızda fırsat eşitliğinden bahsetmişsiniz.. Zamanında Türkiye'den eğitim almış insanlar doğuda eğitim için gönderilmedi mi? Üniversite'de okurken, alt devreden bir arkadaşım vardı. Şunu söylemişti "Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Müh. bölümünden yeni mezun bir kişi, ilk iş olarak doğuda iş bulmuş. Bulduğu o sene, PKK'lılar tarafından kaçırılmış ve öldürülmüş" Yaşınızın kaç olduğunu bilmiyorum ama; zamanında doğuda öldürülen mühendisleri, öğretmenleri, yakılan iş yerlerini, iş makinelerini, esir alınan çalışanları hepimiz biliyoruz. Böyle bir ortamda kim gider. Bu mu gerçek bakış... Türkiye'de bir eğitim sorunu vardır. Bu sadece Kürtlere has bir sorun değildir. Hangimiz doğru düzgün eğitim aldık. Ben küçük bir kasabada büyüdüm. Ben de "Keşke şehir imkanlarından yararlansaydım da, daha iyi yerlerde olurdum diye hayıflanıp durdum." Daha size kendi eğitimimle ilgili listeyi öne sürsem; Ortaokul 3 yıl, lise 3 yıl ve ilkokulda da 2 yıl olmak üzere toplam 8 yıl boş bir din dersi aldım ve zorunluydu... Üniversite'de 1 dönem yüksek matematik dersi aldığım hocam Azerbaycanlıy'dı. 1 dönem boyunca anlattıklarından hiçbirşey anlamadım. Üniversite'de 2 dönem Kimya eğitimi aldığımız hoca, Kimyacı değildi. Adam bir sürü yerlerden aldıkları kopyalarla sorular sorardı. Sınıfta herkez döküldü. Hocaya dedim ki "Hocam, sınıfta kimse çözemedi. Bari siz çözün de bizde öğrenelim" Hoca da dediki "Ben çözmem, çözmek zorunda da değilim. Çünkü ben Kimyacı değilim." Bize 2 dönem "Temel Kimya ve Analitik Kimya" dersi anlatan hoca idi. Şimdi o beyfendi Doç. olmuş ve ABD'ye gitmiş... Örnekleri o kadar çok sıralayabilirim ki; 35 yaşındayım ve Yüksek Mühendisim. Peki ne biliyorum ? diye soruyorum kendime; KOCAMAN BİR HİÇ ÇIKIYOR... |
sayın bayraktaro,
hepsi tamam da, söylediklerinizden çıkarttığınız sonuç ney? Kürtlerin, Kürt olmasından dolayı mı sorun yaşıyoruz. Yoksa mesele sizin de aslında işaret ettiğiniz gibi, sosyo-ekonomi ve demokrasi sorunu mu? Sizin çözüm öneriniz ney? Bir de, şunu her defasında tekrarlamak gerekiyor her nedense. PKK 80'lı yıllarda ortaya çıktı. Ama Kürt meselesi (en azından) Cumhuriyetimiz kurulduğundan beri mevcut. Ortada henüz PKK yokken, Kürtçe konuşmanın yasak olduğu dönemler vardı, Kürtçe yayın, kitap vs. zaten yasaktı, ''Kürt'' kelimesi kullanılmazdı, kusur işleyen memurlar ceza olarak doğuya sürülürdü, ekonomik sorunlar, ağalık sistemi vs. vs. Bunların hepsi daha PKK'nın P'si yokken vardı. Elbette hiçbir şey, terör eylemlerini meşrulaştıramaz. Ama bu sorunlara işaret ederek PKK'yı meşrulaştırmaya çalışmak ne kadar yanlış ise, PKK'ya işaret ederek bu sorunları, haksızlıkları, çarpıklıkları normal göstermek de o denli yanlıştır. saygılarımla |
Benim Çözüm Önerim;
1. Öncelikle; o 34 tane şerefsiz derhal yakalanarak, Anayasanın Madde 3'de yer alan Ülkenin bütünlüğüne aykırı hareket ettikleri için en ağır cezalarla yargılanmalı.. 2. Onlarla beraber ikinci bir bayrak olan (ne bayrağı ise) ve APO'nun resimlerinde göbek atan beyfendiler de aynı suçlardan yarglılanmalı. 3. Buna peşkeşlik yapan kimler ise (mecilste ya da başka yerde); hepsi aynı cezalarla (VATAN HAİNİ) yargılanmalı.. 4. DPT denilen parti tamamıyla kapatılmalı. Milletvekillerinin hepsi Vatan Haini olarak aynı suçlarla yargılanmalı... 5. Yukarıdaki maddelere yandaşlık eden herkes suç işler.. 6. Bu ülkenin hepimizin olduğunu bilip, hepimizin derdi gibi hareket ederek; zümrelere bölmemek.. Her yerde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışmak; İşte Anayasanın maddeleri; Madde 1 : Türkiye Bir Cumhuriyettir. Madde 2 : Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demoktatik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Madde 3 : Türkiye Devleti, ÜLKESİ ve MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR. DİLİ TÜRKÇEDİR. Bayrağının şekli kanunda belirtilen, beyaz al yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Madde 4 : Anayasanın 1. maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin Nitelikleri ve 3. Maddesi hükümleri değiştirilemez ve DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF EDİLEMEZ. Bana asıl bunları açıklayın... Bakın Anayasa Maddelerine..... Bunları söyleyin. Anayasa değiştirilmelidir derseniz. Nasıl Yapacaksınız ? O zaman Atatürk'ü de unutmanız gerekir. |
Bunlar yetmez ama bayraktaro,
bu Kürtler varya bu Kürtler, Kürt olduklarını unutmadıkları, anadil hakkı filan gibi zırvalardan vazgeçmediği müddetçe sırf hukuki cezalarla baş edemeyiz. Asimile de olmuyorlar bir türlü! Hepsini Kuzey Irak'a mı sürek, daha radikal ve toplu ''çözüm''lere mi başvursak, ne yapsak acaba!!! Yani ne diyeceğimi bilemiyorum, yasakçı ve cezası zihniyetle mi, milleti bir arada tutacaksınız? |
Alıntı:
Bu düsüncene katilmiyorum. Dogru dürüst arastima yapilmadan bir ülkenin insanlarinin hepsini töhmet altinda birakmak yanlis olur. Suclu = Yabanci = Türk Islerine geldigi zaman bunu pek ala kullanmaktadirlar. Yani onlara göre Türk,Yabanci demektir. Yabanci olarak bu kelimeyi kullanan Almanlar veya kurumlar, medya dahil; Türk ve Kürt ayrimi kesinlikle yapmaz. Fakat isine geldigi yerde etnik ayirimciligi kasirlar. Bu alcakca yapilan kasitli bir uygulamadir. Marokanlari ve bir cok Dogu Asya, Afrika, Balkan halklarini da yabanci olarak bazi istatistiklerde Türk olarak gösterirler. Ayni sorun diger AB ülkelerinde de vardir. Hollanda, bu konuya olan itirazlar üzerine artik bütün yabancilari Türk olarak genel ve maksatli olarak yapilmis bir istatistigin altinda toplamiyor. Islenen suclar konusunda cok detayli bir istatistik yapilinca asil olan gercekler ortaya cikti. Adi ve kacakcilik suclarin da Marokan, Surinam vatandaslari ön sirayi almaktadirlar. Kacakcilik kategorisinde yakalanan Türk pasaportlu kisilerin cogunlugunun ise Kürt olduklari tespit edilmistir. Türkler ve Kürtler kacakcilik islerinde, birlikte kardes, kardes calismaktalar ve büyük dagitici islerini yapmaktadirlar. :) Diger isledikleri suclarda genelde namus icin olanlardir. Bu yazdiklarim geneldir. Tabii ki islenen baska suclarda olabilir fakat su anda Hollanda'da Marokan,Surinam, Romen, Bulgar insanlari ilk sirayi olusturmaktadirlar. Türk ve Kürt insanlarinin en olumsuz yanlarinin, ayni yerlerde yogun olarak yasama istemlerinin olmasi diye düsünüyorum. Bu da ülkemizin yönetimlerinin vatandaslarina her acidan esit bir dagilim saglayamamasindan kaynaklaniyor. Insanlarimiz akraba, hemsehri, yurttas olarak bir arada yasarlar ise kendilerini psikolojik olarak güvende hissediyorlar. Diger yandan üstesinden gelemiyecekleri konularda da, hemen basvuracaklari bir akraba, dost, arkadas olmasi gerekmektedir diye düsünüyorlar. Yalniz Almanya'nin gercek dokunulmaz zorluklari olan suclulari Rus kökenli Alman vatandaslaridir. Insanlari yanlis bilgilendirmiyelim. Rus kökenli Alman vatandaslari, Almanya'da bulunan bütün illegal suclarin yöneticiligini ve organizesini yaparlar.Kontrol mekanizmasi bunlarin ellerindedir. Polis bunlarin birlikte oturduklari yerlere girmekte cekinir. Istatistikleri vermeye calisirken insan topluluklarinin yüzdelerinide göz ardi etmemek gerekir. 100 Romen uyruklu insanin hepsi Almanya'da hirsizlik ile ugrasiyorsa bunlar asla göze batmaz fakat oran yüzde yüzdür. Onlarida yabanci olduklari icin suclu = yabanci = Türk kategorisine dahil ediverirler. Aslinda ellerinde gercekler vardir fakat böyle bir politika izlemek islerine gelmektedir. Türk ve Kürt'lerin yogun olduklari semtlerde yasayan, hic bir suc islememis insanlarimizin ise potansiyel suclular gibi gösterilmesi kabul edilemez. Anadolu kökenli olan insanlarimizin da kenidlerini bu insanlardan ayiristirarak olaylara tepeden bakmasi biraz tuhaf olur. Cünkü agzinizla kus tutsaniz, teninizi, dilinizi degitirseniz dahi; sizi onlardan ayri tutmazlar ve görmezler. AB ülkelerinin bir cogu ise yabancilarin ayni semtlerde birlikte oturmalarini el altindan organize etmektedirler. Bunu yapmalarinin bir cok nedenleri vardir. Fakat son zamanlarda olaylar tasarladiklari planlarin disina tasmaya baslayinca, dini kullanmaya baslamislardir. Nedense AB ülkelerinin hepsinde ve birden, camilerin cogalmasinda gözle görülür bir artis olmaya baslamistir.:) |
Alıntı:
''katılmıyorum'' diyerek başlamışsın mesajına. Fakat somut ve net olarak neye katılmadığın anlaşılmıyor. Almanya'da Rusların Türkler'den daha ağır ve organizeli suçlar işlediği benim tezime karşı bir argüman değil. Üstelik ben genel olarak Almanya'da yaşayan Türkler'den ve onların suç oranından değil, altını çize çize Türklerin yoğunluklu olarak yaşadığı Türk mahallelerinden bahsettim, ki sen de bunun bir sorun olduğunu söylüyorsun zaten. Bu sorunun özünde sosyo-ekonomik sorunlar yattığını vurguladım. Ve aynen senin dediğin gibi, (sağ partilerin yaptığı) Türkler'i töhmet altında bırakma girişimlerinin yanlış, çarpıtıcı ve haksız olduğunu söyledim. Şu durumda neye katılmıyorsun tam olarak? saygılarımla |
Alıntı:
Senden alintilagim yazinda ki düsüncelerine somut ve net olarak neye katilmadigimi acikladim. Anlamak isteyenin cok rahat anlayabilecegi bir dilde yazilmistir. |
Alıntı:
Yo hayır sevgili cigi, lütfen tekrar oku iletileri. Alıntılamadığın bölümünde zaten senin yazdıklarına benzer şeyler yazmışım. Somut olarak neye karşı çıkmaktasın? Almanya'da ''Türk mahalleleri''nin olduğuna ve bu mahallelerde suç oranının toplumun geneline nazaran daha yüksek olduğuna mı karşı çıkıyorsun? |
Sevgili bayraktaro,
4 jenerasyon Turkiyedeyiz deyip, bu topraklarda rahat etmek hakkimizdir diye ortaya atilmissin. 3-4 bin senedir bu toraklarda oturan, suren, agaclandiran, suyunu icen, muzigini yemegini yaratanlarin, senden daha az mi haklari var? Yunan, Ermeni, Suryani, Kurt ne desin sen boyle diyorsan? |
yahu bizde türküz bu ülkede türk olduğumuz için yararlanamadığımız ne gibi haklar var ??
türk olduğum için bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım... kımse vatandaşlık haklarımı sırf bu yüzden kısıtlama getirmeye kalkmadı... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İyi bir eğitim alma hakkı, iyi bir sağlık hizmeti alma hakkı, sömürülmeyen bir ülkede yaşama hakkı, güvenliğinden endişe etmeden yaşama hakkı, emeğinin karşılığını alma hakkı, dilediğince yaşama hakkı... Daha sayayım mı? Ancak şu sitede gördüğüm kadarıyla bu kafayla giderseniz daha çooook beklerseniz bu haklar için. |
hortlak sen bu haklardan türk olduğun için mi yararlanamıyorsun??
senın konuyu okumadığını düşünüyorum!! bu saydığın ve sayacaklarından hiçbiri türk olduğun için değil kapitalist bir ülkede yaşadığın için alamadığın haklar... senın gibi kürtlerde alamıyor araplarda alamıyor bu ülkenin egemen sınıfları dışında kımse alamıyor bu hakları!! egemen sınıflar bile güvenliğinden endişe etmeden yaşıyamıyorlar! çünkü kapitalizm insanları güvenılmez kılar insanların arasına nifak tohumları serper ve güçlü olan kazanır.. yardımlaşma paylaşma yoktur ben merkezli yaşanır.. dilediğince yaşama hakkı! sağlık! eğitim! konut! ulaşım! ve smürüsüz bir hayat!!! bak bu saydıklarımı verebilen bir ülke var bizzat gördüm cubada insanlar diledikleri gibi yaşamaktalar eğitim sağlık diledikleri gibi almaktalar can güvenliği hırszılık gasp yaşanmamakta!! konaklama ulaşım v.s gibi ihtiyaçlar devlet tarafından verilmekte.... t.c sorunu içinde bulunduğu sistemdedir.. ve bu sorun bu sistemın değişmesiyle halkların birleşmesiyle giderilebilir.. |
Kapitalizmden başladığınız sorunu halkların birleşmesine dayandırmanız gerçekten ilgi çekici. O halklar zaten birleşik. Kökenleri Kürt olsun boşnak olsun ermeni olsun çerkes olsun Türkiyede yaşayan herkes Türktür. Ben kökenimi bilmiyorum. Aslen Türk olmayabilirim. Ama kendime Türk demekten gocunmuyorum. Devamlı ırkın önemli olmadığını vurgulayan sizler ise bahsettiğiniz tek şey Kürtlerin hakları.
Yahu bu ülkede yaşıyorsan Türküm demekten utanmayacaksın. Ulpian gene mevzuyu gazete dergiye getirmiş. Almanyadan konu öyle görünüyüor sanırım. Bu mevzunun sonu da bence bayraktaronun dinlerden özgürlük vasfıının alınması ile sonuçlanır. Değerli özgürlükçü site yöneticilerinin benim bu vasfımın neden aldıkları mechul! olduğu gibi. |
Anadoluda yunan medeniyetlerini de mi okutmuyorlar tarih dersinde artik? Hadi gokten inen ermenileri, biraktiklari eserleri, Ani harabelerini, Ahtamar ve daha yuzlerce kilise ve anitlarini inkar edebilirsin, cunku hic yokmus gibi davranildi, tarih kitaplarinda sanki Ermeni diye bir millet yasamamis gibi hic bahsetmezken, sadece arkadan vuruldugumuzdan bahsedilirdi sanki yerden aniden bitmis gibi bu millet. Boyle aniden hortlayacagina esas sen ogren anadolu'nun tarihini, halklarini. tarih senin ogrendiginden ibaret degildir, bir de gerisi var.
Birak bayraktaro'yu, osmanlilardan once, anadoluda kimse yasamiyor muydu dersin? Gocebe Turk boylari miydi sanat ve muzigi bu toraklara getiren. Her yasayan toplumun oldugu gibi, turklerin de katkisi mutlaka olmustur, bunu inkar eden senin seviyene duser zaten. Esas bayraktaro'ya vermek istedigim mesaj, ki icine ettin, biraz empati yapmasini saglamak icindi. Seni bilmem ama, yurt disina ciktiginda, yakinlik duyacaklarin, diger Turkik devletlerin insanlari degil, kulturunu, muzigini, yemegini paylastigin Turkiyelilerdir. Nedenini daha fazla aciklamaya gerek yok sanirim. |
Alıntı:
Yazdigin ileti ile benim sana yazdigim yaniti iyice sen oku. Anlamadiysan bir daha oku. Bir daha oku.:) Dikkatimden kacmayan bir sey var ulpian. Anlamadigin veya isine gelmedigi zaman ayni dili kullaniyorsun. Sen bir daha okursan iyi edersin. Ayrica Almanya'da olan demokrasiyi, kati kurallari, disiplini, özgürlüklerin sinirlarini arkadaslara biraz yazsan iyi edersin. Türkler icin yazdiklarin ayni; Alman gibi düsünerek, Türkce yazmaya benziyor.:) |
Almanyadaki demokrasinin kati kurallari yoktur ki, neyine bakilacak ?
Anayasal haklar vardir, bu anayasal haklardan mahrum olmayan bir birinden farkli insanlar vardir.Almanyadaki demokrasi kültürü geregi hepimiz alman olmak , alman gibi düsünmek, alman gibi davranmak degiliz, tam tersine farkliliklarimizi birer kültürel zenginlik olarak algilayan bir devlet kültürü vardir. Bunlarin aynisini türkiydeki tüm vatandaslar icin istenilmesinden neden "hümanist" oldugunu idaa eden insanlar rahatsiz olur ki ? Kaldiki bayraktaronun kullandigi jargonu burada herhangi bir alman kullanmis oldugunda, muhtemmelen ezici bir demokratik tepki ile karsilik bulmus olacakti. Diyanetin icinde bir tane Alevi cayci bile yok diyen zihniyet acaba kendi kendine hic sormsu mu, devletin icinde görev yapan memurlarin arasinda kac tane azinlik mensubu insan var ? varmi bir tane ermeni valimiz ? bir tane süryani polis müdürü ? buyurun hümanist oldugunu idaa edenler öncelikle ülke sorunlarina böyle bakmayi ögrensinler sonra demokrasi dersi vermeye kalkissinlar.... |
şakamı yapıyorsunuz?? türkiyede yaşıyan arap kürt bosnak türktür??
bi kere cümle saçma hem arap hem türk?? kürt e sor bakalım türk mü? kürt mü?? yada almanyada yaşıyan türkler kendilerine alman mı demekte?? ingilterede yaşıan kürtler kendine ingiliz mi demekte?? asimilasyonun b kadarına pes!! herkes kendı ırkında rahat kımseyi türkleştiremezsiniz.. |
Almanyada demokrasinin kuralları o kadar katı ki hitler gibi bir facia oradan çıktı. Yakın zamanda da dazlaklar grubu ve Türklere olsun diğer azınlıklara olsun yaptıkları ortada iken siz bize tekerleme okkuyorsunuz. Almanyada azınlıklar ayrı bir devlet kurmaya çalışsın bakalım neler yapıyor yüce alman demokrasisi.
İnvi bol keseden sallamışsın. Yani sence hiç ermeni asıllı devlet memuru yok. Hakkaten biz bunlara soykırım yapmamışmıydık. Nereden türedi ki bunlar. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dogruluk, sen turkiye'de yasadigina emin misin?
Azinlik olmadigin icin fark etmemis olabilirsin, sen git de bir de onlara sor bakalim esit miymisler devletin gozunde. Genc oldugun, veya rum ermeni veya yahudi bir komsun olmadi herhellde, E ger varsa bir sor bakalim, yakin zamana kadar nufus cuzdanlarinda ne yazar? TC vatandasi olan birinin nufusuna, dini hanesine rum ermeni veya musevi yazmasini nasil karsilardin? boyle bir vatandasin kendini turk hissetmesini nasil bekleyebilirsin? ikinci dunya savasi sirasinda azinlilara askerlikte silah vermeyip yol yapiminda kullanildigini da mi duymadin? veya varlik vergisi nedir bilir misin? Sen kizacaksan buradaki humanist insanlara degil, git devletine hesap sor turk milletine nasil bir ayirim uygulayip turk olmadiklarini devamli hatirlatmalarinin nedenini; cesaretin varsa tabi.... |
Dogruluk bol keseden sallayan yok olmasina yok da, ama anlasilan senin azami demokrasi kültüründen bi habersin.
Evet Almanyada Hitler secim ile hükümet olmustur, ve bugünün Almanyasi bu utancindan dolayi tarihi ile hergün yüzlesmekten cekinmez. Almanyadaki neo-nazilerde sizin öne sürdügünüz gerekceler ile kendi varliklarini sürdürmekte, sadece onlar sizden bir adim önde, ara sira yabancilarin kaldigi evleri kundakliyorlar. Ama Almanyada evi kundaklananlarin haklarini da gene en cok almanlar ariyor, dayanisma icinde olabiliyorlar. Yazdiklarindan anlasiliyor ki Almanyadaki siyasal yapilanmadan bi habersin, zaten almanya 16 hür eyaletin bir birlikteliginden olusmakta, Baverya eyaleti bu birliktelik icinde "hür" statüsü alarak diger eyaletlerinden daha farkli bir konumda olmaktadir. Bu eyaletler zaten kendi icislerini düzenlerler, kendi memurlarini calistirirlar. Ikinci konu ise, demokrasinin oldugu, genel refah düzeyin korundugu bir ülkenin insanlari neden "toprak" talep etsin ? Tabiki ermeni veya diger azinlik mensubu asilli devlet memurlari, polis müdürleri, valiler, milletvekilleri ve bakanlar olabillmeli, eger varsa bir kacini sayarsaniz memnun olurum, ben bugüne kadar duymamistim. Ben Federal Alman Cumhuriyetinin Vatandasiyim, alman degilim, türküm, yabanci müzikten hic hoslanmam, varsa yoksa orta anadolu bozlaklari, alman vatandasi olmama ragmen, cocuklarima türkce / arapca isimler veririm, hic bir almanin "madem almansin neden alman ismi vermiyorsun cocuklarina" elestirisini ciddiye alman. Bir daha almanyadaki türkler ile türkiydeki kürdleri bu denli benim üzerimdem yorumlamaya kalkismayi deneme, pisman olursun, demedi deme.... |
Sayin dogruluk, beni de irkci yaptiniz ya helal olsun size, allah da yok ki allahtan kork diyeyim. Tum forumlari arastirin, birtek irkcilik yaptigimi belirten kelime bile bulup getirebilirseniz, sizden ozur dileyecegim, Tam aksine, irkcilik yapanlarin karsisinda bulacaksiniz beni her zaman.
|
dogruluk sen nerde yaşıyorsun bilmıyorum ama türkiye değil orası kesin...
kımse türkiyede yaşadığı için türk değil bu ülke etnık köken ülkesi değil arap olan araptır türkiye vatandaşıdır!! kürt olanda kürtdür kendi kafanızdan masal okyorsunuz bu dediklerinizi sadece siz kabul edersiniz adıda bal gibi asimilasyondur!! almanyada yaşıyan türk de türktür ingilterede yaşıyan kürtde kürtdür bir yerin vatandaşı olmak demek oranın ırkından olmak demek değildir.. kendi kanı ırkı varken neden başkasının ki?? ben türküm türkiyede de türküm ıraktada türküm aynı şekilde tüm halklarda kendi benlıklerini korumaktalat kendi kültürleri adetleriyle.. ayrıca memleket sizin tapulu malınız değil kımseyi ırkından dolayı ırkına sahip çıktığı için ıraktaki federesyona gönderemezsiniz burda memnunlar halklarımız kardeşçe yaşamaktan menunlar ama sizler nedense onları türkleştirmeye çalışmaktasınız... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:06 . |