23-10-2009, 23:31
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Yeter Artık Türkler'de Vatanın'da Rahat Yaşamak İstiyor
Doğduğum topraklarda bildiğim kadarıyla 4 nesildir buradayım. Dedem aslen göçmendir. Romanya'nın köstence kentinden göç etmiştir dedemin babası. Tarih sürekli değişmiştir. Yaşadığım topraklarda birçok milliyetler kurulmuştur. Ama ben Atatürk'ün torunuyum. Bana verilen anayasadaki maddeleri de kuran odur.
Anayasa Maddeleri;
Madde 1 : Türkiye Bir Cumhuriyettir.
Madde 2 : Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demoktatik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Madde 3 : Türkiye Devleti, ÜLKESİ ve MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR. DİLİ TÜRKÇEDİR. Bayrağının şekli kanunda belirtilen, beyaz al yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
Madde 4 : Anayasanın 1. maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin Nitelikleri ve 3. Maddesi hükümleri değiştirilemez ve DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF EDİLEMEZ.
|

23-10-2009, 23:44
|
 |
Üye
|
|
|
|
Soyadımın kökeninde Tarihi savaşlarda Sancak Taşıyan atalarım sebebiyle verilmiştir. Asker çoğuyum. Çocukluğumun çoğunluğu asker ortamında geçmiştir. Birçoğunuzun göremediği kadar Atatürk kitapları okumuşumdur. Bu konuda Lise Son Sınıfta Edebiyat dersinde hazırladığım Dönem Ödevi sebebiyle en yüksek not olan 10 almışımdır. Babam Kıbrıs gazisidir. Dedem de Kore Gazisidir. Tarihi kılıcı hala durmaktadır.
Ben hiçbir zaman insanları ayırmadım. Ayırmadım da, ama maalesef Kürt Kökenli bazı kendini bilmez arkadaşlar bu ayrımcılığın kökenini oluşturmaktadır.
Üniversite yıllarında bazı kürt arkadaşlarım vardı. Onların yanına takılırdım. Aradan bir süre geçti ve onları görmez oldum. Tesadüfen kafede karşılaşıp sıcak bir samimiyet yapmaya başladığımda "Ne oluyoruz, sen kimsin kardeşim" havaları içerisine girdiler.
Polislik olaylarda kavga sebeplerim hep bu Kürt Köken beyfendiler yüzünden oldu. Eski oturduğum mahallede evimin önüne arabamı park etmiştim. Kürt kökenli komşum arabamı kitledi. Bu yüzden kavga ettik. Adam beni neredeyse arabanın altına atacaktı. Çevresinde onun gibi 10 tane çopar dövmeye kalktılar, o civarda polisler olmasaydı. Leşim çıkmıştı. Karakoluda ayarlamışlar, bana haksızlık yapıldı.
Yine buna benzer bir kavgada mağdur olan bendim.
Hiç birinde de Ülkemde Hakkımı savunamadım. İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayanınız var mı bilmem, ama ben orada 1 yıl yaşadım. Ankara'da Ulus taraflarında benzer mahalleler vardır. Her pislikler onlardan çıkıyor kardeşim. Bunlar, ne zaman adam olmayı öğrenecekler. Ben kendi topraklarımda adam gibi yaşamak istiyorum.
Binlerce askerim şehit oldu. Ama 34 tane şerefsiz piyasada dolaşmakta. Bu mu adalet...
Suç işleniyor. Anayasa maddeleri burada...
|

23-10-2009, 23:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bana insan hakları ve özgürlük muhabbeti yapmayın. Oldukça iyi bildiğime inayorum.
BU ÜLKEDE VE BENİM TOPRAKLARIMDA HAKLARIMI İSTİYORUM. KÜRT KÖKENLİ O İNSANLARIN BANA YAPTIĞI HAKSIZLIKLARIN CEZASIZ KALMASINI İSTEMİYORUM...
BEN HAKKIMI İSTİYORUM. KİM VERECEK BENİM HAKKIMI.
BEN ÜKLEMDE YAŞAMAK İSTİYORUM.
|

24-10-2009, 00:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger bayraktaro;
Nedir, senin, bir Turk olarak alamadigin haklarin?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

24-10-2009, 00:38
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
bayraktaro´isimli üyeden Alıntı
Soyadımın kökeninde Tarihi savaşlarda Sancak Taşıyan atalarım sebebiyle verilmiştir. Asker çoğuyum. Çocukluğumun çoğunluğu asker ortamında geçmiştir. Birçoğunuzun göremediği kadar Atatürk kitapları okumuşumdur. Bu konuda Lise Son Sınıfta Edebiyat dersinde hazırladığım Dönem Ödevi sebebiyle en yüksek not olan 10 almışımdır. Babam Kıbrıs gazisidir. Dedem de Kore Gazisidir. Tarihi kılıcı hala durmaktadır.
Ben hiçbir zaman insanları ayırmadım. Ayırmadım da, ama maalesef Kürt Kökenli bazı kendini bilmez arkadaşlar bu ayrımcılığın kökenini oluşturmaktadır.
Üniversite yıllarında bazı kürt arkadaşlarım vardı. Onların yanına takılırdım. Aradan bir süre geçti ve onları görmez oldum. Tesadüfen kafede karşılaşıp sıcak bir samimiyet yapmaya başladığımda "Ne oluyoruz, sen kimsin kardeşim" havaları içerisine girdiler.
Polislik olaylarda kavga sebeplerim hep bu Kürt Köken beyfendiler yüzünden oldu. Eski oturduğum mahallede evimin önüne arabamı park etmiştim. Kürt kökenli komşum arabamı kitledi. Bu yüzden kavga ettik. Adam beni neredeyse arabanın altına atacaktı. Çevresinde onun gibi 10 tane çopar dövmeye kalktılar, o civarda polisler olmasaydı. Leşim çıkmıştı. Karakoluda ayarlamışlar, bana haksızlık yapıldı.
Yine buna benzer bir kavgada mağdur olan bendim.
Hiç birinde de Ülkemde Hakkımı savunamadım. İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayanınız var mı bilmem, ama ben orada 1 yıl yaşadım. Ankara'da Ulus taraflarında benzer mahalleler vardır. Her pislikler onlardan çıkıyor kardeşim. Bunlar, ne zaman adam olmayı öğrenecekler. Ben kendi topraklarımda adam gibi yaşamak istiyorum.
Binlerce askerim şehit oldu. Ama 34 tane şerefsiz piyasada dolaşmakta. Bu mu adalet...
Suç işleniyor. Anayasa maddeleri burada...
|
Bu yazıyı okuyunca aklıma yıllar önce öküz dergisinde okuduğum bir röportaj geldi. Çoğunluk bilir, hani bir zamanlar dama çıkıp bana kaset yapmazsanız kendimi intihar edicem diyen, televolelerde zırt pırt ünlülerin önüne atlayıp bana kaset yap diyen birisi vardı işte onunla yapılan röportajdı bu. Röportajın her yerinde nasıl hayattan darbe üstüne darbe yediğini, kaderin hep onu ofsayta düşürdüğü anlatıyor ama her cümlesinde bu ofsayt ona tecavüze uğramak olarak düşüyor, o şöyle tecavüz etti, bu şöyle tecavüz etti felan diye bütün röportaj boyunca anlatıyor, sonuna doğru röportajı yapan bu zata soruyor; yahu kardeşim sana İstanbulda tecavüz etmeyen kalmamış bu anlattıklarına göre...
''Bu konuda Lise Son Sınıfta Edebiyat dersinde hazırladığım Dönem Ödevi sebebiyle en yüksek not olan 10 almışımdır'' merak etme dağdan inenlerin hiç birisi on (10) almamıştır en azından bu noktada geçmişsin alayını bence...
|

26-10-2009, 10:28
|
 |
Üye
|
|
|
|
Güneşinzaptıyakın Beyfendi;
Bana hikaye okunma. Anlatmak istediklerimi anlamaya çalış. Ne biçim saçma sapan şeyle karşılaştırdın... Artık bu kürt kökenli beyfendiler.Herkezi katmıyorum. Ama, özellikle büyük şehirlerde bazı bölgeleri zaptederek derebeylik yapıyorlar demek istedim. Benim gibi birçok Türk arkadaşım da bundan şikayetçidir. Eğer ortada bir Kürt sorunu varsa ki, Artık Türklerde de sorun olmaya başlamıştır. Yaşayan bilir kardeşim.... Türkiye'de Kürt sorunu değil, insan hakları sorunu vardır. Milliyetçilik kavramını geçelim.
Gelelim dağdaki beyfendilere. Hiç youtube'daki videoları seyreden yok mu? O PKK denilen şerefsizler, Türk milleti ile nasıl da dalga geçmektedir. Bu gerçeği görmek lazım.
Sonuç olarak; Misak-ı Milli sınırları içerisinde bir sürü zümre yaşamaktadır. Türk'lükte bir tür değildir. Bir toplu grubun adıdır aslında... Saf Tür diye bir şey yoktur. Hepimiz insanız ve bu ülkede insanca yaşamalıyız..
Ama; iş PKK ve DTP'ye gelince değişir. Onların amacı; ülkeyi bölmektir. Kürdistan devleti kurmaktadır. Türkiyeden toprak talep etmektir. Bu düşünceye sahip kim olursa olsun. Dağada çıkarsa suç işlemiştir. Cezası anayasa mahkemelerinde verilir. PKK bir terör örgütüdür. 34 tanede örgüt elemanını serbest bırakarak T.C. devleti idarecileri de suç işlemiştir.
Ama benim demek istediğim; Kürt sorunu yoktur. İnsan Hakları sorunu vardır. Ama, bu işi zümre sorunu haline getirenlere yazık..
Asıl demek istediğm; Ankara ve İstanbul'da öyle bölgeler var ki, Kürt kökenli bu beyfendiler oraları teksasa çevirmişler. Hiç hoş değil. Benim şikayetim oradan kaynaklanıyor. Güzelim memleket o bölgelerde pislikten geçilmiyor. Her türlü uyuşturucu, kadın ticareti, adam öldürme en pisliklerin olduğu yer. O bölgenin Karakol polisleri ve komserleri ile de görüştüm. Benim şikayetim bunlar...
|

26-10-2009, 11:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bayraktaro´isimli üyeden Alıntı
Asıl demek istediğm; Ankara ve İstanbul'da öyle bölgeler var ki, Kürt kökenli bu beyfendiler oraları teksasa çevirmişler. Hiç hoş değil. Benim şikayetim oradan kaynaklanıyor. Güzelim memleket o bölgelerde pislikten geçilmiyor. Her türlü uyuşturucu, kadın ticareti, adam öldürme en pisliklerin olduğu yer. O bölgenin Karakol polisleri ve komserleri ile de görüştüm. Benim şikayetim bunlar...
|
Almanya'nın bazı büyük şehirlerinde yoğunluklu olarak Türklerin yaşadığı, gettovari mahaleler var. Bu Türk mahallelerinde hırsızlık, kadın ticareti, uyuşturucu ticareti, kavga-dövüş, her türlü suç oranı toplumun genelinden haddinden fazla yüksek. O kadar ki, bu mahallelere girmeye bile bir çok Alman korkar. Sokaklar çöp, duvarlar yazı doludur. Üstelik bu mahalelerde yaşayanların -toplumun geneline nazaran- çok yüksek bir oranı çalışmıyor ve Alman devletinin sosyal hizmetlerinden, yani toplumun vergilerinden geçiniyor. Bütün bunlar objektif, istatistiksel gerçekler.
Almanya'daki Nazi partilerinin sözcüleri, bu gerçekleri söyleyerek Alman toplumuna Türk düşmanlığı aşılamaya, kin ve nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar. Gelen yoğun itirazlara da ''Ama bunları biz uydurmuyoruz. Devletin resmi rakamları da, bağımsız kurumların araştırmaları da bunu gösteriyor. Biz de sadece bu gerçeğe işaret ediyoruz'' diyorlar. Belirli aralıklarla diğer büyük halk partilerinden de bazan sivrilen siyasetçilerin buna benzer münferit çıkışları oluyor.
Evet, bu söylenenler gerçek! Ama meseleyi sadece bu şekilde söylemek, yine de yanlış, çarpıtıcı, ayırımcı ve bölücü bir tavır.
Çünkü aynı devlet kurumlarının ve bağımsız enstitülerin rakamlarına göre, ''Alman - Türk'' ayırımını gelir durumuna göre yaptığımızda, karşımıza bambaşka bir gerçek çıkıyor. Yani örneğin aylık düzenli bir 1700 Euro ve daha üstü geliri olan Alman ailelerle aynı gelir kategorisindeki Türk ailelerini kıyaslayınca, suç oranında hiçbir fark olmadığı görülüyor. Yani sorun Türklerin etnik yapısından, kültüründen, Türklüklerinden kaynaklı değil, tamamen sosyo-ekonomik.
Evet, Almanya'da hala fiili bir TÜRK SORUNU mevcut. Ama bu soruna, ''Bakın Türklerin yaşadıkları mahalleler şöyle, bakın işte Türkler böyle'' vs. demekle en ufacık bir çözüm üretmek bir kenara, sorun iyice çözümsüz hale getirilir. Elbette sorun görmezden gelinmeyecektir. Fakat sorunun Türklerin Türk olması değil, sosyal ve ekomonik şartlar olduğu anlaşılmalı. Alman devleti -Türkler için bile değil, evvela kendi menfaati için- bu sorunlu bölgelerde yaşayan Türk ailelerinin çocuklarına fırsat eşitliği sunmak için özel gayret göstermeli, gereken yerlerde ''pozitif ayırımcılık'' yapmalı, bu bölgelere en iyi öğretmen kadrosunu tayin etmeli, velilere pedagojik destek sunmalı, genel topluma ve iş dünyasına entegre olabilmeleri için elinde geleni yapmalıdır. Yoksa ''Türkler böyle işte'' diyerek sorun çözülmez, sadece toplum içinde kin ve düşmanlık üretilmiş olur.
Yazdıklarınızı okuyunca bütün bunlar aklıma geldi birden.
saygılarımla
|

26-10-2009, 15:46
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ulpian´isimli üyeden Alıntı
Almanya'nın bazı büyük şehirlerinde yoğunluklu olarak Türklerin yaşadığı, gettovari mahaleler var. Bu Türk mahallelerinde hırsızlık, kadın ticareti, uyuşturucu ticareti, kavga-dövüş, her türlü suç oranı toplumun genelinden haddinden fazla yüksek. O kadar ki, bu mahallelere girmeye bile bir çok Alman korkar. Sokaklar çöp, duvarlar yazı doludur. Üstelik bu mahalelerde yaşayanların -toplumun geneline nazaran- çok yüksek bir oranı çalışmıyor ve Alman devletinin sosyal hizmetlerinden, yani toplumun vergilerinden geçiniyor. Bütün bunlar objektif, istatistiksel gerçekler.
|
Almanya'daki olaylar bir bakıyoruz, suçu işleyenler Türk pasaportlu olmasına rağmen fenotipleri nedense Türk'e hiç benzemiyor. Yurtdışında pkk borazanlığı yapıp Türk düşmanı faaliyette bulunanlar, her türlü pisliğe bulaşanlar nedense etnik köken olarak Türk olmadıkları halde T.C. vatandaşı olduklarından dolayı Türk sayılıyorlar.
Mardin'deki 44 kişinin öldüğü korucu olayında CNN ve birçok uluslararası medya kuruluşu nedense bunları Türk diye gösterdi. Kalkıp da bir kanal bunlar Kürttür demedi.
Nedense bu vatandaşlar işlerine gelince Kürt işlerine gelmeyince de Türk oluyorlar.
|

26-10-2009, 20:30
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Selam,
Din elden gidiyor, Türkler elden gidiyor pardon Türklük elden gidiyor. Eğer siz Kürtleri kardeş halk kabul etmişseniz korkmayın. Eğer onlara ihanet etiğinizi düşünüyorsanız kordun ama unutmayın Kürtler size birşey yapmaz siz birşey yapmayın yeterki. Kürtleri insan saymanız yeterli...
kıvançla...
|

26-10-2009, 23:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
al bundy´isimli üyeden Alıntı
Almanya'daki olaylar bir bakıyoruz, suçu işleyenler Türk pasaportlu olmasına rağmen fenotipleri nedense Türk'e hiç benzemiyor. Yurtdışında pkk borazanlığı yapıp Türk düşmanı faaliyette bulunanlar, her türlü pisliğe bulaşanlar nedense etnik köken olarak Türk olmadıkları halde T.C. vatandaşı olduklarından dolayı Türk sayılıyorlar.
Mardin'deki 44 kişinin öldüğü korucu olayında CNN ve birçok uluslararası medya kuruluşu nedense bunları Türk diye gösterdi. Kalkıp da bir kanal bunlar Kürttür demedi.
Nedense bu vatandaşlar işlerine gelince Kürt işlerine gelmeyince de Türk oluyorlar.
|
yanılıyorsunuz sevgili al bundy,
Almanya'daki ''Türkiye kökenliler'' arasında etnik bir ayırım yapılmadan hepsine (Alman medyalarınca da) ''Türk'' dendiği doğru. Fakat bahsettiğim ''Türk mahalelleri''nde çoğunluğun Kürt olduğu yanlış. Türkiye'nin her memleketinden, hatta en çok da Karadeniz ve iç Anadolu şehirlerinden zamanında Almanya'ya göç etmiş insanlarımız var oralarda.
saygılarımla
|