Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah mı , Hz. Muhammed mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1488)

serdarevr 10-01-2006 04:20

Allah mı , Hz. Muhammed mi?

Sizce bu islam dünyasında hangisinin daha popüler olduğunu hangisinin daha ön planda olduğunu düşünüyorsunuz? Hacda yaşanan görüntüler tv den izlediğim kadarıyla bana odağın hz muhammed olduğunu hissettiriyor.

Bu konu Hz muhammedin allaha şirk koşulduğunu göstermek amaçlı açılmamıştır. sadece popülerlik olarak bakalım olaya.

exclusive 10-01-2006 08:41

Serdar alnından öpesim geldi seni. Gerçekten benim de "bilmem ki nasıl anlatsam" dediğim bir noktaya parmak bastın...

İnananların yani müslüman, hristiyan, yahudi vs. olanların allahı zerre kadar iplemediği belli.

Din yani ritüeller, ibadet yöntemleri ve ilahi söylemler allahın kendisinden çok daha önemli.

Hem bütün kitapları aynı allahın yolladığını söylüyorlar hemde birbirleri yine aynı allah uğruna öldürüyorlar... Putperestler bile allaha inanırdı sadece ibadet yöntemleri, ritüelleri farklıydı ama allahın adı bile aynıydı. Tabi bu müslümanların onları öldürmemesi için mazeret değil.

Eğer ki din farklıysa o zaman sorun var. aynı allaha inanmış olmak hiçbirşey ifade etmiyor...

Eminim bir müslüman için karşısındaki insanın hristiyan olması ya da ateist olması arasında da zerre kadar fark yoktur. Zira islama göre ikisi de cehennemlik...

Komik şey doğrusu. Tanrı öyle dinler yollamış ki resmen kendi idam fermanını imzalamış. Kendisinin zerre kadar önemi kalmamış. Ama din dedinmi yani islamiyet dedinmi, hristiyanlık dedinmi, işte o zaman akan sular durur...

exclusive 10-01-2006 10:05

Bu arada olayı bir de kendim açımdan düşündüm. Gerçekten din denen olay, tanrı ile karşılaştırıldığında o kadar ön planda ki, bizim gibi dinsizler için bile kişinin tanrıya inanıp inanmaması çok da önemli değil...

İster deist olsun, ister ateist, isterse agnostik, isterse de mutezile gibi hiçbir ideolojiyi benimsememiş olsun, hepsini kendime çok yakın hissediyorum.

Böyle din karşıtı düşüncedeki insanların tümünü tanrıya inanıyormuş, inanmıyormuş hiç ayırt etmeden kendi tarafımda görüyorum...

serdarevr 10-01-2006 18:59

TV de kurban bayramı tebriklerinde Efendimiz Hz muhammed. falan filan hep muhammed islamiyet sevgisi aşılanıyor. Oradaki insanlarda muhammedin yaptığı şeyleri yapıp gittiği yerleri gezip onu tekrar yaşıyorlar duygulanıyorlar. Sadece bilinç altlarındaki düşünce Muhammede yaklaşma düşüncesi ve ürpertisi, kutsal bi adama yakınlaşma... Allah nerde? lafa gelince perdeler iniyor en büyük allah, bilinç altında tapılan Hz. muhammed. İslamiyet yaşamak buna dönmüş.

kani 10-01-2006 19:16

Yakında fettullah öne geçecek.Hele bir ölsün ağlayan dinden bahsetmeyen ve ipsiz sapsız hikayeleri din haline getiren Fettullah 1 numaraya aday bana göre.

narnia 09-02-2006 23:24

Alıntı:

exclusive´isimli üyeden Alıntı
Böyle din karşıtı düşüncedeki insanların tümünü tanrıya inanıyormuş, inanmıyormuş hiç ayırt etmeden kendi tarafımda görüyorum...

Bu sözünüz için çok teşekkür ediyorum. 28 yaşımdayım. 16 yaşımdan beri agnostizm ile deizm arasında gidip gelen birisiyim. Önemli olan bu insanlara bilimin tek gerçek olduğunu göstermek. Dinlerüstü ve dinden bağımsız bir dünya için mücadele etmek.

Kişinin inancı varsa o sadece kişiyi bağlar. Hile ile, zorbalıkla, beyin yıkamayla, üçkağıtla dinini başkasına bulaştırmaya başladığı anda onu durdurmayı görevim gibi hissediyorum.

Nova 10-08-2010 00:57

Güzel nüans, günceldir.

siriusx 19-08-2010 06:51

muhammediviler, iman yerine şeriatı tercih etmektedirler bu yüzden Allah'ın varlığını küçümseyen bir kitaba ve onun yazarı muhammede kayıtsız şartsız inanmaktadırlar. gerçek iman sahibi hiçbir kimse görülmemiştir ki, muhammedin kuranına inanıyor olsun.

hackercesur 19-08-2010 09:29

Kuranı dogru dürüst okuyan bile yokmuş. Millet körü körüne inanıyor. Araştırmadan, sormadan, sorgulamadan.

Kimle konuştuysam hiçbiri kuranı okumamış. Kurandan ayet okuyorum. Bu söyledigin kuranda olamaz diyor. Sen kuranı okudunmu da konuşuyon diyom. Yooo diyor. Açıyorum internetten ayeti gösteriyorum. İnternet yalan diyor. Getirip kuranı kerimi gösteriyorum bunda çeviri hatası var diyor.

Herşeye kulp takıyolar. Önce okuyup araştırsalar Muhammedin de sapık kişiligini göreceklerdir.

Saygılar...

Thunder 19-08-2010 10:06

Allah mı, Muhammed mi?

Bu iman dene şey insanların beynini öyle köreltmiş öyle sar mış ki...

Bilmem hatırlar mısınız. Erkek bir model/manken vardı. Bundan 1-2 sene önceydi yanlış hatırlamıyorsam. Adam hacca gitti geldi.

Bir gün haberleri izliyorum. Adam hacdan dönmüş. Adam dönüşte bir de bir tarikat liderinin mezarını mı ne ziyaret ediyor. Hala klasik hac kıyafeti üzerinde. Bunu gören kadınlar, erkekler koşup adamın yanına geliyorlar. Adamın çevresini sardılar. Dokunmaya çalışan mı ararsınız, kıyafetini öpmeye çalışan mı ararsınız, dokunup dua eden mi ararsınız.

Daha sonrasında bu adam birkaç islami TV programına çıktı. İslami sohbetlere katıldı. Sanırsınız ki adam bir hacca gitmeyle neredeyse peygamber olmuş.

Her zaman söylüyorum. Putperestliği yıkıp Hak Dini'ni getirdiği zannedilen islamiyet, yeryüzündeki en putperest dindir.

Saygılar.

Thunder 19-08-2010 10:13

Sn Hackercesur,

Tespitinize canı gönülden katılıyorum.

''Elhamdülillah müslümanız'' diyerek müslümanlığını her seferinde ''gururla'' dile getiren çoğu inanırın ne Kuran'dan ne hadislerden ne de tarihten haberi var.

Çoğu inanır, namaz surelerini okumaktan başka birşey bilmiyor. Onları da Arapça okudukları için hiçbirşey anlamıyorlar.

Sokaktan insanları çevirip, ''Bana on tane sure ismi say'' desek inanın ilginç bir istatistikle karşılaşırız.

Bu arada bu konularda bilgi sahibi olan inanırları tenzih ediyorum.

Saygılar.

karinca 19-08-2010 13:21

Müslümanlar Allah`a ve Peygambere haksizlik ediyorlardir. Dogrudur. Ama ben insanin kendisindeki kötülükleri ve karsisindakindeki iyilikleri görmesinin, kendisi icin daha faydali olduguna inaniyorum.

Dark_Prince 19-08-2010 20:34

birde kuranda peygamberler arasında hiç ayrım yapılmadığı yazılı olmasına rağmen,heryerde muhammedi duyuyoruz,başka peygamberleri bu kadar sık duymuyoruz,övmüyorlar,sevmiyorlar.çelişkili bir durum.

YasasinBilim 19-08-2010 20:48

Müslümanlara soruyorum. Cuma namazlarında, teravih namazlarında ve bayram namazlarında yapılan türkçe vaazların yüzde kaçı Kur-an'dan bahseder, yüzde kaçı muhammed ve hayatından?

Bir dönemler camiye gitmiş biri olarak diyebilirim ki tüm vaazların %99'u muhammed hakkındadır.

Muhammed anekdotları, kıssadan-hisseleri. "Bir gün resulullah efendimiz..." diye başlar ardı arkası kesilmez.

Ve bu vaazları dinlediğinizde muhammedin ellerinden öpesiniz gelir. Sanki binlerce insanın kafaları kesilerek öldürülme emrini or vermemiştir. Masum ticaret kervanlarına yapılan saldırıları o yönetmemiştir. Ganimetlerden ve cariyelerden payını almamıştır.

Bir de Hatice anamız, ayşe validemiz gibi muhterem (!) kişilerin adları geçer.

Bugünkü islam muhammede, mekkeye endeksli bir islamdır.

İddia ediyorum Türkiyedeki müslümanların en az %80'i Kur-an'ı hiç bilmezler.

saygılar...

Afek 19-08-2010 22:02

Muhammede bu kadar sevgi olması gayet normal

çünkü bir müslüman allahı da kitabı da ibadeti de onun vesilesiyle biliyor.

burada mühim nokta

muhammede duyulan sewginin Tanrı nın önüne geçip geçmemesi meselesi ki bunu da

hiç bir müslümanın kabul edeceğini sanmıyorum

önce allah sonra muhammed diyeceklerdir ve bu gayet normaldir

tamam abartıl ı bir sevgi var , ama b u gayet normal en azından senede bi kaç defalığına

Afek 19-08-2010 22:03

sewgili yasasın bilim
çünkü bir müslüman allahını da kuranı nı da allaha kulluğu da onun vesilesiyle öğrenir

çünkü bizzat uygulayıcısı odur
demek o bu noktada kilit bir konuma sahip

YasasinBilim 19-08-2010 22:20

Demek ki tespitler doğru. Size göre haklı sebepleri de olsa, muhammed Kur-an'ın önüne geçmiştir.

Yalnız şunu unutmamak lazım. Kur-an 1400 yıllık bir belge niteliğindedir. Türkçe dışındaki tüm çevirileri kendi aralarında tutarlıdır.

Hadislerin ise hemen hiç biri belge niteliğinde değildir. Hadisler arasında çok fazla tutarsızlık da vardır.

Bir sahabe "muhammed ayakta işerdi derken" başka bir sahabe "ben gördüm oturarak işerdi" diyebiliyor.

Öyle hadisler var ki akıllara ziyan.

İslam olarak bu tür görgü tanıklarının aktardıkarı esas alınınca işin içinden çıkılmaz bir durum oluşmuyor mu? bunların camilerde vaaz olarak verilmesi ne derece doğru?

Sünnet denilen şeye ne kadar itibar edebiliriz. Bugün nerdeyse muhammedin her şeyini (işemesini, sakal biçimini, su içmesini, diş temizlemesini...) taklit etmek maymunluktan başka bir şey değil midir?

İşte bu sahabe-hadis kültüründen dolayı islamı aynı yorumlayacak iki islam otoritesi bulamazsınız.

Süleyman Ateş, Yaşar Nuri Öztürk, Fethullah Gülen, Cübbeli Ahmet... (örnekler çoğaltılabilir)

Bunların her biri islamı farklı yorumlar.

saygılar...

Afek 19-08-2010 22:43

önüne geçmemişse de arkasında kalmamıştır kanaatimce sewgili YasasınBilim
çünkü kuranda bizzat muhammedin kuranın açıklayıcısı olduğuna dair ayetler vardır.

(Âl-i İmrân, 3/164)...(Tevbe, 9/128-129) gibi ayetler ile

"Kim, Peygamber e itâat ederse Allah'a itâat etmiş olur..."
(Nisâ, 4/80).

"... Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakla-dıysa ondan da sakının..." (Haşr, 59/7).

ayetleri konumuz hakkında açıklayacı ve manidardır .

bir diğer husus bence
seven sewdiğine özenir benzemeye çalışır .
Tabi burda özenenin de karakteri zekası eğilimleri bu benzemeyi maymunluğa çevirebileceği gibi tam tersi muhammedi dolayısıyla Tanrı yı vekuran ahlakını hatırlatmaya da en önemli bi vesile olabilir .

hadislerin sahihliği açısından da hadis kriterleri var bazı hadislerin inkarı mümkün değildir dolayısıyla ümmetin icmaı söz konusudur bu hadis kitaplarına ama isimlerini verdiğiniz o kişilerden zekeriya beyaz ve süleyman ateş in o hadislere itibar etmediğini bu yüzden de islam aleminde pek saygınlıklarının genel manada olmadığını ve yazdıklarının da bağlayıcılığı bulunmadığını belirtmek isterim .

YasasinBilim 20-08-2010 00:34

Alıntı:

Afek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 330979)

"Kim, Peygamber e itâat ederse Allah'a itâat etmiş olur..." (Nisâ, 4/80).

"... Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakla-dıysa ondan da sakının..." (Haşr, 59/7).

ayetleri konumuz hakkında açıklayacı ve manidardır .

sayın Afek,

Bu ayetler, peygamber hayattayken ona itaat etmeyi kastediyor.

Ölmüş gitmiş bir adama itaat etmeye devam edin demiyor.

Ona bakarsanız, Kur-an'da muhammedin günlük yaşantısıyla ilgili bir sürü ayet var. Peygambere sadaka (ücret) verin, ganimetlerin beşte birini verin, sevişmek istemezse zorluk çıkarmayın gibi.
Verdiğiniz örnekteki ayetler de bu cinsten. O dönem için geçerli yani.

Ama "biz Kur-an'dan bir şey anlamıyoruz. Altyazı olmadan anlamak mümkün değil. En iyisi muhammedin yaptıklarıyla ve söyledikleriyle islamı yorumlayalım. zaten Allah da öyle istemiş" diyorsanız bilmem.

saygılar...

kemalistcan 20-08-2010 01:19

Peygamberin şefaati nedir? Neden her peygamberin adı geçtiğinde salavat getirilir? Her doğumda, ölümde, sünnette, kazada-belada Mevlüt neden gerekli? Muhammet'in doğduğu gün sayılan kadir gecesinde neden bütün dualar kabul edilir? Bence Allah'ı çoktan sollamış.

Cidden soruyorum: Muhammet ne yaptıda bu sevgiye mazhar oldu? Niye müslümanlar onu anasından, babasından çok sever; hatta anam, babam sana feda olsun diye dua ettiklerini bile gördüm. Niye acep?

Afek 20-08-2010 01:58

sevgili YasasınBilim

Peki ölümünden sonra ne olacak öldü diye yol göstericiliği kuran da olmayan hükümler karşısın da nasıl hüküm koyduğu yada mevcut hükümleri nasıl uyguladığı da onunla birlikte ölüp yok olup gidecek miydi ?
Yoksa bi şekilde uyguladığı ve yaptığı davranış söz kayıt altına alınıp sonrakilere de yol göstericiliği devam mı edecekti .
bence ikincisi her açıdan daha mantıklı .

çünkü kuran muhammede hüküm koyma yetkisi vermiştir

çünkü kuran

ona itaati emreden hükümler koymuştur

çünkü kuran

haram ve helal kıyma yetkisini vermiştir

söz gelimi "... Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakla-dıysa ondan da sakının..." (Haşr, 59/7).
ayetinin nasıl uygulandığı muhammedin bu ayetten muradın ne olduğunu neler yapıpı neler yapmadığı bilinmeseydi bu ayet biraz nakıs kalmış olmaz mıydı ?

tüm bunlar muhammedin islamın uygulayıcısı kurani hükümleri uygulaması ve müslümalara her açıdan örnek olabilmesi için son derece önemli ve kilit bi noktada olduğunu zaten belirtiyor
bu ayetler madem hala devam ediyor o halde o emirlerinin de hala geçerli olması gerekir
o halde muhammed yine birinci plandadır ve hadisler büyük bi önem arzeder.
hem kuranda allah resulunde sizin için güzel örnekler vardır diyor
hadisler olmasaydı bunlar bilinebilecek miydi

içlerinden eleştirdiğin beğenmediğin hadisler olabilir bunlar eşeltirilebilir ben de bu konuda birşey demem ama muhammed ve hadisleri nin yine de islami yasayış açısından ne büyük öneme sahip olduğu unutulmamalıdır.

Afek 20-08-2010 02:01

"biz Kur-an'dan bir şey anlamıyoruz. Altyazı olmadan anlamak mümkün değil. En iyisi muhammedin yaptıklarıyla ve söyledikleriyle islamı yorumlayalım. zaten Allah da öyle istemiş"

ben kurandan da hadis ten de bişey nalamıyorum ama birbirini tamamlayıcı olarak görüyorum
bir insan eliyle ilahi olduğu söylenen aytlerin insan yaşantısına uyarlama çabası olarak görüyorum
bu öyle önemli ki muhammedin ölümüyle birlikte ortadan kalkmışş olması demek islamiyetin de kuranın da adeta kolu kanadı kırılmış demek tir benim nazarım da
demek her halde hadislerin olması kaydı zaruridir bu dinde ...

YasasinBilim 20-08-2010 03:07

Alıntı:

Afek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 331020)
"biz Kur-an'dan bir şey anlamıyoruz. Altyazı olmadan anlamak mümkün değil. En iyisi muhammedin yaptıklarıyla ve söyledikleriyle islamı yorumlayalım. zaten Allah da öyle istemiş"

ben kurandan da hadis ten de bişey nalamıyorum ama birbirini tamamlayıcı olarak görüyorum
bir insan eliyle ilahi olduğu söylenen aytlerin insan yaşantısına uyarlama çabası olarak görüyorum
bu öyle önemli ki muhammedin ölümüyle birlikte ortadan kalkmışş olması demek islamiyetin de kuranın da adeta kolu kanadı kırılmış demek tir benim nazarım da
demek her halde hadislerin olması kaydı zaruridir bu dinde ...

Haklı olabilirsiniz.

O zaman islamiyet giderek hristiyanlığa benziyor demektir.
Hristiyanlıkta bir kitap yoktur. Hadis derlemelerinden İncil oluşturulmuştur (325 İznik Konsili).

saygılar...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:17 .