Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-01-2006, 04:20
serdarevr serdarevr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah mı , Hz. Muhammed mi?

Sizce bu islam dünyasında hangisinin daha popüler olduğunu hangisinin daha ön planda olduğunu düşünüyorsunuz? Hacda yaşanan görüntüler tv den izlediğim kadarıyla bana odağın hz muhammed olduğunu hissettiriyor.

Bu konu Hz muhammedin allaha şirk koşulduğunu göstermek amaçlı açılmamıştır. sadece popülerlik olarak bakalım olaya.
Alt 10-01-2006, 08:41
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Serdar alnından öpesim geldi seni. Gerçekten benim de "bilmem ki nasıl anlatsam" dediğim bir noktaya parmak bastın...

İnananların yani müslüman, hristiyan, yahudi vs. olanların allahı zerre kadar iplemediği belli.

Din yani ritüeller, ibadet yöntemleri ve ilahi söylemler allahın kendisinden çok daha önemli.

Hem bütün kitapları aynı allahın yolladığını söylüyorlar hemde birbirleri yine aynı allah uğruna öldürüyorlar... Putperestler bile allaha inanırdı sadece ibadet yöntemleri, ritüelleri farklıydı ama allahın adı bile aynıydı. Tabi bu müslümanların onları öldürmemesi için mazeret değil.

Eğer ki din farklıysa o zaman sorun var. aynı allaha inanmış olmak hiçbirşey ifade etmiyor...

Eminim bir müslüman için karşısındaki insanın hristiyan olması ya da ateist olması arasında da zerre kadar fark yoktur. Zira islama göre ikisi de cehennemlik...

Komik şey doğrusu. Tanrı öyle dinler yollamış ki resmen kendi idam fermanını imzalamış. Kendisinin zerre kadar önemi kalmamış. Ama din dedinmi yani islamiyet dedinmi, hristiyanlık dedinmi, işte o zaman akan sular durur...
Alt 10-01-2006, 10:05
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu arada olayı bir de kendim açımdan düşündüm. Gerçekten din denen olay, tanrı ile karşılaştırıldığında o kadar ön planda ki, bizim gibi dinsizler için bile kişinin tanrıya inanıp inanmaması çok da önemli değil...

İster deist olsun, ister ateist, isterse agnostik, isterse de mutezile gibi hiçbir ideolojiyi benimsememiş olsun, hepsini kendime çok yakın hissediyorum.

Böyle din karşıtı düşüncedeki insanların tümünü tanrıya inanıyormuş, inanmıyormuş hiç ayırt etmeden kendi tarafımda görüyorum...
Alt 10-01-2006, 18:59
serdarevr serdarevr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

TV de kurban bayramı tebriklerinde Efendimiz Hz muhammed. falan filan hep muhammed islamiyet sevgisi aşılanıyor. Oradaki insanlarda muhammedin yaptığı şeyleri yapıp gittiği yerleri gezip onu tekrar yaşıyorlar duygulanıyorlar. Sadece bilinç altlarındaki düşünce Muhammede yaklaşma düşüncesi ve ürpertisi, kutsal bi adama yakınlaşma... Allah nerde? lafa gelince perdeler iniyor en büyük allah, bilinç altında tapılan Hz. muhammed. İslamiyet yaşamak buna dönmüş.
Alt 10-01-2006, 19:16
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yakında fettullah öne geçecek.Hele bir ölsün ağlayan dinden bahsetmeyen ve ipsiz sapsız hikayeleri din haline getiren Fettullah 1 numaraya aday bana göre.
Alt 09-02-2006, 23:24
narnia narnia isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

exclusive Diyor ki
Böyle din karşıtı düşüncedeki insanların tümünü tanrıya inanıyormuş, inanmıyormuş hiç ayırt etmeden kendi tarafımda görüyorum...
Bu sözünüz için çok teşekkür ediyorum. 28 yaşımdayım. 16 yaşımdan beri agnostizm ile deizm arasında gidip gelen birisiyim. Önemli olan bu insanlara bilimin tek gerçek olduğunu göstermek. Dinlerüstü ve dinden bağımsız bir dünya için mücadele etmek.

Kişinin inancı varsa o sadece kişiyi bağlar. Hile ile, zorbalıkla, beyin yıkamayla, üçkağıtla dinini başkasına bulaştırmaya başladığı anda onu durdurmayı görevim gibi hissediyorum.
Alt 10-08-2010, 00:57
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güzel nüans, günceldir.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 19-08-2010, 06:51
siriusx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
siriusx siriusx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

muhammediviler, iman yerine şeriatı tercih etmektedirler bu yüzden Allah'ın varlığını küçümseyen bir kitaba ve onun yazarı muhammede kayıtsız şartsız inanmaktadırlar. gerçek iman sahibi hiçbir kimse görülmemiştir ki, muhammedin kuranına inanıyor olsun.
Alt 19-08-2010, 09:29
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kuranı dogru dürüst okuyan bile yokmuş. Millet körü körüne inanıyor. Araştırmadan, sormadan, sorgulamadan.

Kimle konuştuysam hiçbiri kuranı okumamış. Kurandan ayet okuyorum. Bu söyledigin kuranda olamaz diyor. Sen kuranı okudunmu da konuşuyon diyom. Yooo diyor. Açıyorum internetten ayeti gösteriyorum. İnternet yalan diyor. Getirip kuranı kerimi gösteriyorum bunda çeviri hatası var diyor.

Herşeye kulp takıyolar. Önce okuyup araştırsalar Muhammedin de sapık kişiligini göreceklerdir.

Saygılar...
Alt 19-08-2010, 10:06
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah mı, Muhammed mi?

Bu iman dene şey insanların beynini öyle köreltmiş öyle sar mış ki...

Bilmem hatırlar mısınız. Erkek bir model/manken vardı. Bundan 1-2 sene önceydi yanlış hatırlamıyorsam. Adam hacca gitti geldi.

Bir gün haberleri izliyorum. Adam hacdan dönmüş. Adam dönüşte bir de bir tarikat liderinin mezarını mı ne ziyaret ediyor. Hala klasik hac kıyafeti üzerinde. Bunu gören kadınlar, erkekler koşup adamın yanına geliyorlar. Adamın çevresini sardılar. Dokunmaya çalışan mı ararsınız, kıyafetini öpmeye çalışan mı ararsınız, dokunup dua eden mi ararsınız.

Daha sonrasında bu adam birkaç islami TV programına çıktı. İslami sohbetlere katıldı. Sanırsınız ki adam bir hacca gitmeyle neredeyse peygamber olmuş.

Her zaman söylüyorum. Putperestliği yıkıp Hak Dini'ni getirdiği zannedilen islamiyet, yeryüzündeki en putperest dindir.

Saygılar.

... ve insan Tanrı'yı yarattı ...

Önerilen Siteler