![]() |
Kader vardır
İnsan Rüyasında olacak bir işi daha önceden görebiliyor şahsen benim çok başıma geliyor bana inanmayabilirsiniz ama çevrenize sorunuz mutlaka vardır.Sizce bu Kader'i ispatlamıyormu...
Ayrıca En uzun rüya 7 veya 8 saniye diye biliyorum bu da Ahiret hayatındaki zamana eş değer (belki ahirette daha farklı da olabilir) olmuyormu... bunu konu olarak yazma gereği duydum Not:Çevrenize sorunuz mutlaka rüyası gerçekleşen vardır. |
Alıntı:
Sayin fatifcrs öncelikle hosgeldiniz,konuyu biraz daha acarmisiniz?kader nedir? ve olacak birseyi önceden rüyada görmenin kaderle iliskisi nedir?,herkesin kader anlayisi farkli oluyor.saygilar |
rüya temel olarak insanın yaşadığı deneyimler ve gündelik olayların tekrarı ve düzenlenmesi hadisesidir. kimse önceden yaşamadığı veya "gözleriyle" görmediği birşeyi rüyasında göremez... mutlaka daha önceden görmüştür.... rüyalar ençok uykunun REM denilen döneminde görülür.. REM dönemi tüm memelilerde ve kuslar da vardır. evet fatih hayvanlarda rüya görür.. bunlar beyin dalgalarıyla tesbit edilir. EEG denilen bir yöntemle uyku safhaları ve rüya dönemleri tesbit edilir. bu dönemde beyin yoğun çalışmaktadır. ...
|
Alıntı:
Bu haftanın sayısal sonuçlarını söyler misin? Saygılarımla Umurcan Görür |
Sayın Fatihrcs ;
Şayet Gremlin ' lere inanıyorsanız evinizde bozulan her eşyanın sorumlusu olarak onları görürsünüz.Ama bir Gremlin kavramı ne kadar gerçektir.Oturup film olarak izlersiniz, biraz gülersiniz.Fakat bunu hayatta dile getirmek, ben Gremlin gördüm demek cesaret ister. http://www.youtube.com/watch?v=-I3dPGhHwHI |
sevgili aera... belki fatih arkadaş gremlin ne bilmiyordur....resmini koyayım.. aman rüyasına girmesin :)
http://www.personal-development.info/blog/gremlin.jpg |
bakın ben gremlin falan anlamam
insanlar bazen ölecek kişi vs. rüyalarında görürler yani gelecekteki bir olayı rüyasından 1/2 gün sonra bu olay gerçekleşir ve insanın tüyleri diken diken olur bunu öncelikle sorunuz çevrenizdekilere bizzat ben yaşadım çevrenize sorunuz diyorum çünkü bana inanmayacaksınız burayı iyi anlayın olmuş bir olay değil olacak bir olaydan bahsediyorum... |
Konuyu Steven Spilberg ve Gremlinlerden uzakta ele almakta fayda gördüm.
Ne yazıkki yine benzeri bir yere çıkar ve Gremlin hikayesini çağrıştırır bize. Şöyleki; Kader çizilmiş olan demektir.Başımıza gelen genellikle kötü olaylardan sonra kullandığımız bir değimdir ki nadiren iyi şeylerde kullanılır.Çizilmiş olan varsa imtihanın anlamı kalmaz.Çünkü çizenin çizdiğini değiştirmek cüzzi bir irade ile yapılamaz. |
Alıntı:
Bizim yaptığımız ve yapacağımız herşeyi Allah biliyor sen şimdi diyeceksin madem Allah biliyor neden böyle bir Dünya hayatına gerek duyuyor,Dünya hayatını kurması bile bizim içindir yani amaç bizi bize göstermektir. Yarın Ahirette kendin göreceksin kendini yağmurun yağmasının nasıl bir sebebi varsa herşeye sebep koymuştur ve bizi imtihan etmektedir. Şu anda inanıp inanmamak senin elindedir Allah sana aslında bir sürü çıkış yolu göstermiştir ama sen sanırım hepsini elinle geri teptiğin yüzden kalbin mühürlenmiştir.Bu vesile ile mantığın hep Yaradanın yokluğu tarafından çalışmaktadır.Doğrusunu Allah bilir. |
Alıntı:
sevgili fatih... korkular şüpheler heyecanlar üzüntüler şaşkınlıklar.... hepsi insanlar için... şöyle düşün bak : gördüğüm rüyaların ne kadarı gerçek oldu... yüzdeye vurursan ne kadar az olduğunu görürsün... insan beyni yaşadığı 1-2 olayı öğrenirken abartır genelleme yapar sanki hep oluyormuş gib algılar.. mesela 1 kırmızı kazak alırsn sonra ne kadar çok kişinin kırmızı giydiğini farkedersin.. (algıda seçicilik) o nedenle bilimsel istatistik ortaya çıkmıştır. eğer sende mesela 1 hafta süreyle rüyalarını kaydedersen büyük bir kısmının korku kaygı üzüntü merak kaynaklı olduğunu ve bir anlam taşımadığını farkedeceksin.... |
Alıntı:
|
Sayın Fatihcrs ;
Tanrı Dünya hayatını bizi bize göstermek için kurmuş olamaz, çünkü ilk günahdan sonra oluşması sağlanmıştır Dünyanın ki ilk günah zamanında ben daha yoktum ortada.Bana beni göstereceği bir sebep yok ortada.En azından efsane böyle. Mantığımızın yaratan yokluğu tarafında çalışması fikrine nasıl kapıldın ki? Neyse konuyu dağıtmayalım, kader diye bir şey varsa ve bunu Allah çizdi ise, onun ilahi iradesi ile çizdiğini biz cüzzi irademizle nasıl değiştiririz.Buradan imtihanın yokluğu fikri türemezmi demişim ve cevap alamamışım. |
evet fatih....
imtehanla kader birbiriyle çelişir.. biri varsa diğeri olamaz... |
Saygideger arkadaslar;
"Kader, kime sikayet edeyim seni, bilemem" Herhalde felege olacak. Kaderin varligi, kisiyi tamamen bir kukla kilar. Dusunce ve davranisinin bir anlami yoktur. Kader onu bir kukla gibi idare eder. Teslimiyetciligin bir adi da; kader ve alin yazisidir. Dolayisiyle, imtihanin da bir hukmu kalmaz, aklin da. Cunku, kisinin; dogumdan olume kadar yasami cizilmistir. Kisi sadece bu yasami oynayan ve degistirme yetisine sahip olamayan bir aktordur. Kaderin ne oldugunu anlami ise "kisi icin cizilmis ve degismez yol" dur. Kadere inanan, hic bir zaman bir birey olamaz ve birey bilinci alamaz. Saygilarimla; evrensel-insan |
Mesela bizim komşulardan duydum bir kız çocuğu rüyasında babasının öleceğini görüyor ve bir gün sonra babası ölüyor yaşadığı o an tıpkı herşeyiyle aynıymış yer ve mekan olarak yaşanılanların sıralaması olarak...
|
Alıntı:
Buna garipten haber alma, paranormal deneyim yaşama denilmekte ki zamanında SSCB'de yoldaşlar bayağı bir incelediler bu hususu. Bu kader olamaz sayın fatih, bu medyumluk - geleceği görmedir ki yine imtihanın bir anlamı kalmaz.Sorulacak soruları önceden biliyorsanız ve verilmesi gereken cevapları, bu ne ilginç bir imtihan olur. |
Alıntı:
Sayin fatih,ben sahsen sonradan olucak bir olayin önceden rüyada görülebileceyine inaniyorum ama sonradan olucak bir olayi önceden rüyada görmek sizce neyi kanitlar?ne anlatmak istiyorsunuz? |
Alıntı:
mesela sordun mu babası hastamıymış?? kız çocuğunun sevdiği babasının öleceğinden korkması kadar doğal ne olabilir değil mi??? bak birkere daha diyorum: rüyalar daima yaşanan görülen şeyler üzerinedir.. mesela doğuştan kör kişiler rüya asla göremez biliyormusun??? ses duyar uyurken mesela ama görsel birşeyler olmaz.... neden??? beyin ancak tecrübe ettiklerinin halusinasyonunu algılar.... rüyada koku olmaz neden biliyormusun?? çünkü koku sinirleri direk kortekse bağlanır. rüya ile ilgili alt beyinle direk bağlantısı olması için uyanık olmak gerek... ilginç değil mi?? |
İşte bu Kaderdir hem babasının hem kendisinin
|
Alıntı:
|
Alıntı:
fatih dostum...ölüm korkulacak birşey tabii... ölmek ise herkezin başına gelecek.... hepimiz öleceğiz.. şimdi ben sende öleceksin desem birşey mi bilmiş olurum... er yada geç öleceksin zaten... bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok... bak bir kere daha diyorum : imtihanla kader birbirine çelişir. biri varsa diğer olamaz... bunu bir düşün |
Ölmek üzere bir olan bir babanız varsa onun ölümünü rüyanızda görmenizden doğal ne var.Kafayı meşgul eden tek konu o ise, görülür.Ama buna kader denmez çünkü sorularını bildiğin, cevaplarından rüyanda haberdar olduğun zaman, imtihanın anlamı kalmaz.
|
ama adam ölmek üzere değilmiş sapasağlam adam kalp krizi geçiriyor...
Hani sadece bunu anlattığım olay ile düşünmeyin bu tarz yaşanan çok olay var benim bizzat yaşadığım ve çevremden duyduğum... |
Bu paranormal deneyimler bile imtihanın anlamını ortadan kaldırmazmı fatih?
|
Alıntı:
sn.Fatihcrs, madem böyle bir ihtimal var inanrılar neden muhalefet ediyorlar siteye acaba! her şey allah eli ile gerçekleştiriliyor ve de kader denen önceden yazılmış metinler var ise o halde yanlış yolda olan biz değil sizlersiniz! ne demeye hem siteyi kurup hem de siz inanırlarını kendi kurduğu bir siteye karşı mücadeleye zorluyor dersinzi? Alıntı:
|
- bir köpek, sahibinin ölüceğini önceden biliyor. bir açıklaması var tabi ki.
insanlarda da bir açıklaması var: araştıralım. - tanrı ne biliyorsa varlıklardan biliyor. bildiği varlıkların dışında değil. ve tanrı da görünenlerin dışında bir yerde değil. görünenlerin dışında olsa bilemez. (dinciler bu nedenle uyanamıyorlar: "benim dinim var" diyen uykudadır) ben beş dakika sonra ne yapıcamı bilmiyorum. tanrı da bilmiyor. ama plan yapıyor tabi ki. bizler yapıcamız işi kırk yol önceden planlamayız ki. tanrı neden böyle yapsın. bizlerin beynimizde yaptığımız planları tanrı o anda planlamaktadır. ve yine bizden karar verir. |
israil arkadaşım senin kafan fena halde karışmış... benden söylemesi :)
|
Alıntı:
Belkide baban sana birşeyler anlatmaya çalışıyordur rüya yorumlarından araştırmanı tavsiye ederim tabiki her önüne gelen yerden değil güvenilir kaynaklardan bak sana sürekli giriyormuş rüyalarına |
Alıntı:
kulaktan duyma şeylere itibar etme fatih arkadaşım... sen anlaşılan genç bir dostumuzsun... çocuklukta kulaktan kulağa diye bir oyun oynanır bilir misin??? biri kulağa birşey der sonra o sonraki, o sonrakine.... sonra da sonucu dinler ve çok gülersin çünkü değişmiştir.... gerçi şimdi çocuklar bilgisayar oyunlarından bunlara fırsat bulamıyordur ya... neyse :) kulaktan duyma şeylerin çoğu yanlıştır :sorry: |
Alıntı:
Kahve falında öleceğini gören adam! Ne ilginç. Buda imtihan olgusunu zedelemez mi fatih? |
arkadaşım hani bir kaç tane olsa aldırmassın çok var bu tarz olaylar
|
Alıntı:
Yani herkesin bir şeyler gördüğünü hayal etsene.Ne anlamı kaldı imtihanın? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ama gelen mucize falan yok fatih değil mi?? yoksa sen mucize gördünde mi inandın böyle?? yoksa babandan dedenden böyle gördüğün içnmi müslümansın dindarsın?? ... |
Alıntı:
Azizim Rüyaların gerçekleşmesini kader mantığına bağlamamayı tercih ederim. Beynin çalışma yapısı ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Bilimin çözemediği durumlardan biri olduğu için bugünün bilimsel yaklaşımı ile reddetmenizi tabii görüyorum. Fakat rüyalar gerçekleşir. Yaşayan bilir. |
sayın fatih ;
Bulunduğunuz yer "Kur-an'da Mucize Yoktur" bölümü.Bir inceleyin derim.Açıklaması olan şey (doğa üstülüğü olmayan) kavramsal olarak mucize olamaz.Allah tarafından bir mucize geliyorsa ve doğal bir açıklaması varsa zaten bu mucize olmaz fatih.Bizim amacımızda bu açıklamaları literatürden bulup, mucizeleri bilimsel olarak yok etmek.Yani aslında mucize değil demek.Bakınız kardaki mucizenin aslı aslında ne imiş; http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15679 Bu gibi daha bir çok başlık var fatih.İlgini çekeceğinden eminim.Ama unutmaki açıklama varsa mucize yoktur. |
Alıntı:
sayin fatih,olucak bir olayi rüyada görmek veya önceden bilmek kader denen seyi ispatlamaz,ben sahsen kadere inanmiyorum kader özgür iradeyle celisir bende özgür irade var bunu bildiyimden kaderin olmadigini biliyorum,(kader bu sitede cok defa tartisildi ve savunanlar sürekli kendileriyle celisdiler ama inadina savunmaya devam etdiler). Yillar önce parapsychologie üzerine almanca bir kitap okumusdum anladigim kadariyla bir odaya üc cicek koyuyorlar tabiiki ciceklere alet bagliyorlar disardan birini iceri yollayip soldaki ciceyi yolmasini söylüyorlar adam iceri girdiyinde soldaki cicekde reaksiyon basliyor bunu defalarca deneyip ciceklerin düsüncelerimizi bildiyine karar veriyorlar, sanirim bu rüya konusuyla parapsychologie ilgileniyor biraz arastirirsan konu üzerine bilimsel bilgiler edinirsin..saygilar |
Alıntı:
olmadı ama! rüyaların birebir gerçekleştiğinden yola çıkararak bize kaderin var olduğunu anlattınız. benim rüyam neden gerçekleşmiyor o zaman! diğer örneğinizdeki komşu kızının babası öldüğüne göre benim babamın da dirilmesi gerekiyor değilmi? |
Bana göre kader denilen çizgiye yada her neyse insan belirler. Vede diğer yandan bakarsak kadere şölede diyebiliriz: hatalarimizin, cirkefligimizin, sevgisizligimizin, cikar iliskilerimizin, curumuslugumuzun perdesidir kader. bundandir durmadan ona sarilip durmamiz.
kendine bakamayan insanin bes cocuk yapip onlari cahil bir sefil olarak buyutmesinin adidir kader. sorarsiniz ve aldiginiz cevap 'kader boyleymis. allah verdi' olur. akrabasiyla evlenir, uc cocuk yapar, ucu de ozurlu dogar. ama usenmez, dorduncuyu de yapar. o da ozurlu olunca 'kader boyleymis' der. ya da sigarasini dilinden eksik etmeyen insanin kirlilikten, bakimsizliktan hasta olan cocugunu doktora goturememesinin adidir kader. yorganlarla sarmalanir cocuk terlesin de atesi gecsin diyerek. cocuk olur, 'allah verdi allah aldi' derler adina. binlerce insanin deprem oldugunda curuk binalar altinda kalmasinin, binlerce adsiz mezar kazilmasinin adidir kader. japonlarin da kaderinin deprem oldugunu unutup, binlerce olunun adini kader koyar dururuz. anadolu da bir binanin durup dururken cokmesinin adina da kader deriz biz, benzin deposunda benzin olup olmadigini kibritle kontrol eden insanin yaniklar icinde hastaneye yatirilmasina da. yillarca uyusturucu kullanan cocugu, yanibasinda yillarca yaninda o sekilde dolasirken bir turlu bunu anlayamayan annenin yasadiklarina da kader deriz biz. aptalliklarimizin, hatalarimizin, cirkefligimizin, sevgisizligimizin, cikar iliskilerimizin, curumuslugumuzun perdesidir kader. bundandir durmadan ona sarilip durmamiz. yoksa ne oldugumuzu suratimiza okkali bir sekilde carpacaktir hayat. nereden mi aklima geldi bunlar? kalabalik bir ortamda 'su ulastirma bakani istifa etsin mi' diye tartisip dururken, birinin 'ya onun ne sucu var? kaderleri boyleymis. bakan mi tutup devirmis treni?' demesinden sonra aklima geldi. yuksek sesle sadece iki cumle soyleyebildim. sonra sustum. anladim ki, onun gozundeki o perdeyi kaldiramayacaktim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:10 . |