![]() |
İşte o karikatürler...
|
İyide yazılarıda tercüme etsen.Zahmet olmazsa :D
|
EŞŞEĞE altın semer vurmuşlar,eşşek gene eşşek kalmış.
|
Essegin sesi geliyor...:)
bulutlarin uzerindeki pedo muhammed stop we ran out of virgins,, durun elimizdeki bakire kizlar bitti diyor.. ingilizce tercumeleriniz itinayla ucretsiz yapilir.danimarka ve hollandaca sifir maalesef,, |
ALLAH'ın resulü s.a.s.bu ve benzeri hakaretamiz çizim vs.lerden beridir. Bunları çizen yayınlayan satan vs.hepsi hem dünyada hemde inanmadıkları ahiret hayatında en ağır cezlara çarptırılacaklardır bundan kimsenin şek ve şüphesi olmasın.Dün olduğu gibi bugünde muhammed mustafa'nın fedaileri vardır ve alay ettiklerini zannettikleri o zat'a taraftar ve ümmet kazandırdıklarının farkında olmayan zavallı zevatın hadlerini en feci şekilde bildireceklerdir. Siz şimdiden onların cenazeleri için saygı duruşuna kalkın isterseniz....
|
Alıntı:
Çok korktum, mantıksız da olsa inanmaya başlayayım. Post gidecek yoksa. smile99 |
Alıntı:
|
Bu karikatüristlerin pek yetenekli olduğunu sanmıyorum..
Hatta hiç yetenekli değiller.. Herşeyden önce simalara dikkat edin , hiç Arap tipi verememişler.. Bırakın Arap tipini , doğulu tipi verememişler.. Batılılık sırıtıyor çizimlerde.. Allahtan sakal-sarık kurtarıyor olayı , onlarda olmasa ; Bu yeteneksiz adamlar hakaret etmiş olmayacaklar neredeyse.. Bir batılı gözüyle , bu karikatürler çok normaldir..Ve şaşarlar bu kadar kıyametin koparılmasına..Sebep direk olarak gericilik ya da geri kalmışlık değildir..Dolaylı olarak oraya varırsınız sonuçta ama; Birincisi , İslam resime karşıdır... İkincisi , peygamberin simasının resimlenmesine karşıdır.. üçüncüsü , karikatürlerde aşağılama ve alay söz konusudur.. dördüncüsü , Oldum olası bir batı karşıtlığı vardır.. beşincisi , böyle durumlarda kimi gruplar kendini göstermek ister.. Dolayısıyla , bütün bu faktörler biraraya geldiğinde , tepkinin aşırı olması doğaldır.. |
bu muymuş onca infial yaratan karikatürler ? ama durun ben de katılıyorum boykota; arkadaş hakikaten bu kadar mı kötü çizilir yahu ?
bu arada muhammedin (bence) gerçeğe benzeme ihtimali yüksek olan resmi için; (browserda sorun var dosya olarak ekleyemedim) http://www.atheists.org/Islam/mohammed-western.gif |
Peygamber benim anamdır, peygamber benim babamdır, canımdır, namusumdur. Nasılki aile efradıma şerefim icabı sahib isem, peygamberime kitabımada öyle sahibim.Namusuma uzanan eli kırarım. burada islamı vahşi göstermek çabanızada tükürürümki hepiniz iyi bilmektesiniz bahs ettiğim kavramlar insanın izzet ve şerfini sembolize eder.ben şerefsiz yaşamaktansa bin kere ölmeyi yeğlerim. Namusumu kimseye çiğnetmedim çiğnetmem karşıma geçipte bu tarz bi hakarete cesareti olanın orada biletini keserim.Post tabiri sizlere çok uygun düşmüş doğrusu bazen gerçek kimliğinizi fark ediyorsunuz anlaşılan.Suçluların cezası ahirete tehir edilecek olsa kimse yeryüzünde huzur olmazdı,elbette temennim o ki namusumuza yapılan bu sözlü tacizin gereği yapılacaktır...
|
İşte senin gibiler yüzünden hukuk denen kavram ortaya çıkmış. İşte senin gibiler yüzünden devlet hukuk devleti olarak değişmiş ve din devletten ayrı tutulmuş.
İşte niye o laik devletin bu bağnaz, geri kafalıları rahatsız ettiğinin güzel bir örneğini görüyoruz. |
bana bak insan suretli postlu.sende his ve düşünce yok diyecem fakat var amma nefsin için sizin kuyruğunuza basılmasın yeter bahs olunan mevzu size dokunsa idi ne hak ne hukuk kıyameti kopartırdınız.sen şehit ailesi olsa idin ve ailen den biri bu vatan uğruna şehit düşse idi insancıllığından ötürü bunu diyorum sen apo'nun imralıda keyfi alem yapmasına katlanamaz bu insanlara bu ihaneti yapanlara ve o şerefsizi gebertemediğine kahrolur geceleri uyuyamazdın.ama siz medeni insanlarsınız size en büyük kötülüğü yapanları affedersiniz.hukuktan bana bahs etme it iti ısırmaz der atalar kimi kime şikayet edeceksin elin varsa başını kaşı derler.bu hakaretin bedeli ağır olacak ve emin ol çok canlar yanacak ama suçlu ama masum.çünkü müslümanların damarına çok kötü basıldı ve bu öfke kolay kolay dinmeyecek.eceli gelen it cami duvarına işermiş demekki bu it'lerinde eceli geldi.
|
Hukuk için vardır?İnsanların can,mal,namus,inanç ve ifade özgürlüğünün korunması ve bu unsurları zarar gören insanlar için adaletin sağlanması için vardır.İnançlara hakareti makul gören hukuk olmaz olsun.
|
Aspartam:
O zaman din derslerinde de diğer dinlerin tahrip olduğuna dair bilgi öğretmeyin çünkü o da onlara hakarettir. Hukuk karşısında tüm dinler eşittir bu nednlee sen kendine hakaret edilmesini istemiyosan sen de hakaret etmeyeceksin. İnsanların can,mal,namus,inanç ve ifade özgürlüğünün korunması ve bu unsurları zarar gören insanlar bu karikatürleri çizen insanlar da ifade özgürlüklerini kullanıyolar. |
Şimdiye kadar hangi dine hakaret etmişiz?Hangi Peygamberi küçük düşürücü ifadelerde bulunmuşuz?
Ayrıca ifade özgürlüğü kişilerin can,mal,namus güvenliği ve dini inanca saygı çerçevesiyle sınırlıdır. |
Alıntı:
Alıntı:
Bazıları atıp tutmasını çok sever. Laf kalabalığı etmesini de. Namus, şeref, vatan, millet, Sakarya için atıp tutmasını, sağda solda ipe sapa gelmez laflar gevelemeyi çoook sever. Ellerinde başka marifetleri olmadığı için, lafla peynir gemisi yürütmeyi henüz beceremediler. Hani bir söz vardır, havlayan köpek ısırmaz diye. Sevgiler |
Mesajimi siliyorum.
Hoca |
---Dance bu sana 2. uyarı---
3. kez uyarır mıyım, doğrusu bende bilmiyorum..İyi şanslar --MuTeZiLe-- |
Alıntı:
eklemekte fayda gördüm.. konuyu saptırma.. |
Mesajimi siliyorum.
Hoca |
Bu olaya dünyanın yaklaşımı o kaar da basit değil. İngilizce bilenler şu linke bir bakabilir. Olayın gelişiminden bahsediliyor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Timelin...ns_controversy |
Muhammedin tarihi resimleri arsivlerden bir bir cikmaya basladi. Asagidaki sitede guzel bir arsiv yapilmis.
http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/ |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
siz neyin peşindesiniz acaba?karikatürize edilip küçük düşürülmeye çalışılanlar bu gün küçük düşse idi gelin ben size bir karikatür çizeyim en sevdiklerinizi ve bu o diyeyim.demekle oluyorsa tamam.bizim kızdığımız mesele malumdur islamda peygamber s.a.s'i resmetmek yasaktır ve bunu aşşağılık bir gavur hakaret maksadı ile yapıyorsa ve bunu dünyayada ifşa edebilmekten çekinmiyorsa işte orada şarteller atar.belliki çok sevinçlisiniz bu olaylara tuğçe hanım. sıcak yatağınızda elinizde kumanda ile tv.den müslümanların öfkesini seyretmek sizi pek keyiflendiriyor anlaşılan ama unutmayın bu ateş sizede her an sıçrayabilir çokta huzurlu olmayın bence.bu olaylar islama topyekün saldırı ve taarruz için bence bir yem. müslümanları galeyana getirip üzerlerine saldırtıp ondan sonrada işte terör deyip karşılığını hazırlamak.bunca tehdide ve tepkiye karşı bir özrü sakınmanın altında ben başka bir niyet göremiyorum.fakat şu aziz vatan ki ilayı kelimetullah davasının gereği fetholunup bizlere kazandırılmış hadi muhamed'e s.a.s.saygın yok bari ecdada saygın olsunda sessiz kal.yada bu topraklardan defol sana yakışacak yere danimarkaya git.fakat nereye gidersen git o gayz ve garaz ettiğn muhammedin s.a.s.nefesi seni bulacak, kulaklarınıda tıkasan onun çağrısının sesi o beyninde çınlayacak,aradığın muhammedsiz s.a.s dünya asla olmayacak ve biz yaşadıkça ne burada nede dünyanın başka bi yerinde başlarınız daima ayaklarımızın altında kalacak...
|
Yanılıyorsunuz hiç sevinçli değilim. Ben dine karşı birisi olarak, din temalı saçmasapan bir kavgaya ne diye sevinçle bakayım ki?
O karikatürü çizende, çizene kızan da benim gözümde bir. Olmayan bir kavram için kavga çıkarmaktan başka birşey değil ve şimdi bütün dünyayı bu konuyla oyalıyorlar. Bu arada Muhammedin yüzünü resmetmek şiiler için serbest diye biliyorum. Onlar müslüman değilmi? Buyrun bir örnek link.: Farsça Wikipedia'da ansiklopedisindeki Muhammed konulu madde ve resimler. |
Alıntı:
|
Muho karikatürleri
Harika karikatürler..Sonuna kadar destekliyorum..
Özellikle Muho'nun şu cennete gitmeye çalışan intihar bombacılarına "durun durun bakirelerimiz tükeniyor" cümlesini okuduktan sonra gülmekten yarıldım... lol Batıda sadece islam değil hristiyanlık ile ilgili karikatürler de yapılıyor..South Park'ta isa temsili çizimler yapılıyor...Çoğunluğu eleştiri amacıyla yapılmasa da arada bu amaçla yapılanlar da var...Kimse birşey demiyor... Ama Muho ve müslolarla ilgili yapılınca Amerikan üst düzeyleri "kınamaya" başlıyor..Nedense Diğer dinler hakkında yapılan karikatürler için kınamaya gerek yok ama islam ile ilgili yapılırsa gerek var!!!! Bu davranışa "politically correct" diyoruz..Yani aslında nerdeyse bütün müslüman olmayan dünya Muhammed'i, onun ideolojisini uzaktan da olsa tanımaya başladı..Amerika,İspanya,İngiltere'dedi islami terör saldırılarından sonra....Batıda gözü dönmüş müslolardan dolayı bir korku da var tabi ki..Olması da normal... İşte müslümanların bu karikatür olayından sonra tepkileri... http://michellemalkin.com/archives/images/hell002.jpg "ÖZGÜRLÜK,CEHENNEME KADAR YOLUN VAR" http://michellemalkin.com/archives/images/behead.jpg "İSLAMI AŞAĞILAYANLARIN KELLESİNİ UÇURUN" (Aynı hüküm:kafirlerin boynunu vurma Kur'an'da da vardır) http://michellemalkin.com/archives/i...laybutcher.jpg "İslamı aşağılayanları DOĞRAYIN" http://michellemalkin.com/archives/images/massacre.jpg "İslamı aşağılayanları katledin" |
...
Karikatürleri sevenlere eskiden müslüman şimdi dinsiz olan Abdullah Aziz tarafından çizilen karikatür kitapçığını tavsiye ederim..
http://www.faithfreedom.org/comics/comics.htm |
Bu karikaturlerde ne var acaba diye aradım, bir ikisini buldum, bulup yayınladığı için exclusive'e teşekkür ederim. Karikatürleri bile görmeden çevremdeki müslümanların nefretle bahsetmesinden yola çıkarak ne yayınlanmış olursa olsun böyle bir şiddete yolaçabilecek olduğunu düşündüm. Neyse sonunda karikatürleri de görmüş olduk, hıristiyanlık ve İsa için çok daha ağır hakaretler içerenleri yayınlandı bugüne kadar. Tabii onlara da tepkiler olmadı denemez, ama bu tepkiler bende başka düşüncelere yol açtı.
Bir süredir İran'ın nükleer araştırmalarıyla ilgili krizi izliyorduk. Ben İran ve Suriye'ye dönük ABD planlarıyla bu karikatür krizini ilişkilerndirme eğilimi taşıyorum. ABD'nin zaten İran'a müdahale edebilmek için fırsat aradığını ve nükleer silah işinin de bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu söylemeye gerek yok. (İran petrol borsasının Dolar'dan Euro'ya geçmesi de var ama ABD böyle şeyleri bahane edemez tabii) İran'ın açıklamalarına bakılırsa nükleer araştırmadan vazgeçmediği gibi, nükleer silahı da yapacaklarını söyleyip duruyorlar. Karikatur krizi İran'ı cesaretlendiren bir ortam yaratacak. Belki bundan sonra da başka benzer şeyler yaşayacağız. ABD Saddam'ı nasıl gaza getirip güneye saldırttıysa aynı şeyi İran ve Suriye için de yapıyor. Yakında ABD'nin Ortadoğu'ya yeni müdahalelerini göreceğiz sanırım. |
nasıl ifade özgürlüğü bu bu resmen hakaret ? olamaz böyle bir şey
|
Wikipedia'daki timeline'ı incelediniz mi? Bu kriz başlayalı epey olmuş aslında. Karikatürler ilk olarak 2005 Eylül'de yayınlanmış. Karikatürlerin ilk olarak yayınlatıldığı, gaha doğrusu çizdirildiği gazete olan Jyllands-Posten'in kültür editörü olan Flemming Rose de anladığım kadarıyla ilginç bir kişilik. Kopenhag Üniversitesinde Rus edebiyatı uzmanı. 1990-1996 arasında Moskova, 1996-1999 arasında Washington muhabirliği yapmış. Amerikadaki neoconservativ'lerle ilişkili olduğu söylenmiş bir de.
Başlangıçta Danimarka'da barışçıl gösteriler yapılmış. Ta Ekim 2005'de. Hatta 11 ülkenin büyükelçisi başbakanla görüşmek için çabalamışlar. Danimarka başbakanı basın özgürlüğü gerekçesiyle bu görüşmeyi kabul etmemiş. Nihayet 2 Aralık'da Pakistan'daki militan müslüman parti Cemaat el-İslami karikatüristleri öldüren 10.000 $ ödül koymuş. (Bu tür örgütlerden hep şüphelenmişimdir. Böyle örgütler ya bilerek ya da bilmeden ABD'nin pis emelleri için çalışırlar hep.) Bu noktadan sonra sanırım iş İslami gruplar içinde ABD'ye çalışan ajanlara kalmıştır. İnsanları gözü dönmüş bir şekilde sokaklara çıkarmakta bu adamlar pek uzmanlaştılar. Bir taraftan İslam ülkelerinde, bir taraftan Rusya ve doğu bloku ülkelerinde çok tecrübe biriktirdiler. İslamcılar açısından ise olayda fazla düşünecek bişey yok. Onlar cennete gidecekler ya. Egemenlik megemenlik düşünecek halleri yok. Ben bu eylemlerde gözü dönmüş şekilde sağa sola saldıranların, bayrak yakanların karikatürleri bile gördüklerini sanmıyorum. Onlar ABD'nin dolmuşuna binmiş tam gaz ölüme koşuyorlar. Muhammed'i koruduklarını sanarak. Asıl sorun İran ve Suriye'nin bu sürece nasıl tepki vereceği. Kitlelerin baskısına dayanamayıp (ne komik değil mi, adamların ülkelerindeki kitleleri bile başkaları gaza getiriyor) AVRUPA'ya tutum alacaklar mı? Şu anda öyle gibi görünüyor. Ah ABD ah, sen işini ne güzel biliyosun. Bütün bu hengamede adın hiç geçmiyor ya, sana helal olsun. (Belki de İsrail tezgahladı, belli mi olur, kokusu sonra çıkacaktır) Iraklı Şii lider bilmemkim de bugün açıklama yapmış: İran ve Suriye'ye ABD karşısında hem politik hem askeri olarak destek vereceklermiş. Alın bakalım. Kelin ilacı olsa başına sürerdi. Merak ediyorum, kaygılanıyorum. Çok iğrenç, çok berbat kokular veren bir kampanya gibi geliyor bana bu. Belki de yanılıyorum. İsterdim ki sadece basit bir yobaz islamcılar/modern batılılar çerçevesinde kültürel bir çatışma olsun. |
Karşılaştırma yada benzetme yaptıgım düşünülmesin Biri kalksa turan dursun'a hakaret eden karikatürler çizse tepkiniz ne olur? karikatür çizemem ama photoshop'ta iyiyimdir Eleştiride bulunma özgürlüğüm adına güzel fotomontajlar yapabilirm değilmi? Peygamber zamanında terör varmıydı onu terorist olarak göstermenin esprisi ne olabilir bence bunun espri anlamında bir değeri yok tamamen kışkırtma ve provakatif amaçla hazırlanmış. Malesef islam dünyası bu tür provakasyonlara açık. Büyük ve güçlü olanın herzaman kendini karşısındakiyle tanımlamaya ihtiyacı vardır. Bir zamanlar Amerika(iyi), SSCB(kötü) olmayanı temsil ediyordu şimdi karşısında kendisini tanımlayacak bir düşmana ihtiyacı var Ülkelerin dosttan çok düşmana ihtiyacı vardır Bunun için Batı kendilerine düşman olarak Rusya'nın yerine islamı koydu. Kendi milletlerini zinde ve uyanık tutacak düşmanlık gelmeyince bu düşmanlıgı sağlamak için oyunlar oynuyorlar. En büyük örneği ırak'tır. Bu adamlarda bunun tepkiye yol açacagını biliyordu onlar bilmese olayı yatıştırmak yerine büyütmeye çalışan başbakanlar devlet adamları biliyor ama böylesi işlerine geliyor yakılan her danimarka bayragında öldürülen her çizerde kazanan onlar olacak bunun için şimdiden planları kimlerin öleceği nerenin bombalanacagı belirlenmiştir. Bir olaya bakarken bunun kimin tezgahı oldugunu hep düşünün bu olay oldu sonuçta kim kazançlı çıktı. 11 eylülden sonra kim kazançlı çıktı? Pearl harbor dan sonra kim kazançlı çıktı?
batı çıkarları için çalışıyor kendisi için doğru olanı yapıyor malesef müslümanlar bunu görmüyor. Bugün örnek gösterilen ülkelerin bizlerin binde biri bile islamı yaşamıyordur. Bunun suçu islamdamıdır? Ben çıksam atatürkçüyüm desem çalsam çırpsam her türlü yanlışı yapsam ama atatürkü dilimden düşürmesem siz bana bakıp Ulu önder'e düşmanmı olursunuz. Yanlışlar hatalar yapanı baglar ALTIN ÇAMURA DÜŞSEDE YİNE ALTINDIR ÇAMURU BIRAKIN ALTINI GÖRÜN |
Not: Bunları düşünce özgürlüğü ve provokasyon tartışması çerçevesinde başka bir yerde yazmıştım.
Düşünce ve ifade özgürlüğü ile tahrik etme/provoke etme birlikte değerlendirilmek zorunda mıdır? Yani ben düşüncemi söylerim. Bu başkasını tahrik edebilir. Eğer adamın düşünce tarzı benim düşüncemi söylememden bile etkilenebilecek kadar katı ise buna provoke etme diyemeyiz. Provoke olma durumu diyebiliriz ancak. Ama tümüyle provoke etme amacıyla da birşey söylemiş yada yapmış olabilirim. Hem de bunu yaparken hiç de aykırı bir düşünce ileri sürmemiş, düşünce özgürlüğü sınırlarını aşmamış da olabilirim. Yani bence bu ikisi başka başka şeyler olmalı. Düşünce özgürlüğünün sınırları belirlenecekse, birilerinin provoke olup olmayacağı üzerine kurulması anlamsız olur bence. Ha, özgürlüğün sınırı nerde? Uzman sorusu. Ama kesinlikle başkalarının provoke olmasında değil. Bu durumda şunu savunmak gerekirdi. Geri toplumlarda düşünce özgürlüğünün sınırları daha dar, gelişmiş toplumlarda daha geniş olmalı. Gerçekte olan bu ama, doğru olan bu mu yani? Ben karikatür olayında bir provokasyon olduğunu düşünüyorum. Bunun kanıtı olarak da Flemming Rose'un nasıl biri olduğu ve olayın ardından 5 ay geçtikten sonra tekrar krizin hortlatılmasını görüyorum. Ama kesinlikle Flemming Rose'un düşünce özgürlüğü sınırlarının ötesine geçmiş olduğunu düşünmüyorum. Bence ortada çok da sınırların zorlandığı bir düşünce yok. Bu kötü karikatürlerdeki (teknik olarak çok acemi işi) esprileri yüzyıllardır biz birbirimize fıkra olarak anlatıyoruz. Olayın düşünce özgürlüğü ile ilgisi yok bence. Bir yere çomak sokulmak isteniyordu, sokuldu. O karikatürlerde çizilenlerden çok daha serti hergün yazılıp çiziliyor ve yazılıp çizilmeye devam edecek. |
Hadi bakalım ısıtın ortamı. Radikal İslamcılarımız İran'ı bakalım ne kadar koruyabilecekler. Yüzlerce kişi Irak'ta ölmeye gitmişti ama hiç bir faydası olmadı gördüğünüz gibi. Hazırlayın müfrezelerinizi bakalım, Amerikan bombalarına ne kadar direneceksiniz. Hayır, şu bütün Arap dünyasından İran'a bir dirhem destek gelecek mi onu merak ediyorum ben. Şu Kuran'ın yanında biraz da akıl verseydin ya bunlara, ne olurdu.
Hürriyet gazetesinin bugünkü haberi ABD'li strateji uzmanlardan İran'a saldırı planı LONDRA (A.A) İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, Amerikalı strateji uzmanlarının, nükleer silah yapmasını engellemek amacıyla başvurulacak son çare olmasına karşın İran'a saldırı planları hazırlamakta olduğunu yazdı. ABD'den alındığı belirtilen bir istihbarata dayanılarak birinci sayfadan verilen haberde, Amerikan Merkez Komutanlığı ile komutanlığın strateji planlayıcılarının, “bir (askeri) operasyon için lojistik meseleler üzerinde çalıştığı ve hedefleri belirlediği” öne sürüldü. Haberde, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in sekreteryasıyla irtibat içinde olan strateji uzmanlarının, İran'ın nükleer silaha sahip olma isteğinden vazgeçirilmesi için diplomatik yolların tükenmesi halinde askeri bir seçeneği etüt ettikleri ileri sürüldü ve Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin, “Bu, basit ve olası askeri değerlendirmeden daha fazla bir şey. Bu sorun son aylarda büyük bir öncelik kazandı” sözlerine yer verildi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dün yaptığı bir açıklamada, Batılı ülkelerin nükleer malzeme hakkından İran'ı mahrum etmek istemeye devam etmesi halinde, üstü örtülü bir biçimde İran'ın nükleer silahların yayılmasını önleme anlaşmasından çıkma tehdidinde bulunmuştu. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) da ay başında İran'ın nükleer dosyasını BM Güvenlik Konseyi'ne taşınmasına karar vermişti. Buna cevaben İran, UAEK'ya uranyum zenginleştirme faaliyetlerine yeniden başlama kararı aldığını bildirmişti. ABD ise İran'ın “tehdit politikasını” kınamıştı. |
"Hadi bakalım ısıtın ortamı. Radikal İslamcılarımız İran'ı bakalım ne kadar koruyabilecekler. Yüzlerce kişi Irak'ta ölmeye gitmişti ama hiç bir faydası olmadı gördüğünüz gibi. Hazırlayın müfrezelerinizi bakalım, Amerikan bombalarına ne kadar direneceksiniz. Hayır, şu bütün Arap dünyasından İran'a bir dirhem destek gelecek mi onu merak ediyorum ben. Şu Kuran'ın yanında biraz da akıl verseydin ya bunlara, ne olurdu."
Sargon , Bu gariban tayfada 5 kuruşluk akıl olsa, İslam alemi bu pejmurde durumda olur muydu hiç..? Keşke verseydi.... Keşke verseydi....... |
Politik oyunlardan hiç anlamam.
Ama TV-lerde gördüğüm kadarıyla... Sanki, örneğin bir Danimarka bayrağı bu protesto yapılan ülkelerde her evin zaruri ihtiyacı. Protesto sırasında hemen bir kaç tane bayrak köşedeki bakkalda satın alınıyor ve yakılıyor. Ve bildiğim kadarıyla, aynı ülkelerde üç kişi bir araya gelip yürüş yapsa (mesela hükümetin yaptırımlarına karşı) hemen, en iyi ihtimalle, hapishaneyi boylarlar. Pis kokuyor bu protestolar. Çok pis. Sevgiler |
inanmak ya da inanmamak işte tüm mesele bu ! aslında özgürsünüz saygımız var ama inanan insanları neden hazm edemiyorsunuz burasını anlamakta sıkıntı çekiyorum korkunuz ne inanmakta sıkıntı çektiğiniz şeylerin gerçek olması mı herkesi kendinize benzeterek bu boşluğu kapatmaya mı? çalışıyorsunuz islam da vicdanlar özgürdür özgürsünüz sonuna kadar ama ya özgürlüğünüz nereye kadar hiç düşündünüz mü? sizler önce kendinizle barışık olmayı öğrenin para ve nefsinize köle ve kul olmak sizin yolunuz bunu adını siz koyun...insan doğar yaşar ölür bu gidiş nereye hiç beyninizi zorladınız mı? bir damla su da neler gizli hiç düşündünüz mü? onun tesadüfü olduğunu söyleyen bir tane bilim adamı var mı? bu güç tesadüf olamaz... boşverin sizin dininiz size bizim dinimiz bize bu kadar basit
|
Şimdiye kadar cennet cehennem fıkraları kıtapları ve hrıstıyanlıgıyla dalga gecen Ne oldugu bellı olmayan insanların güya kendıne mâl olundugunu sananların İsa peygamberle dalga gectıklerını Musa peygamber ve nerdeyse hepsıyle dalga gectııklerını zaman zaman yazılı resımlı veyahut fılm anımasyon sekıllerını goruyoruz.Bu ve bunun gıbı ne oldugunu unutan ne oldugunu bılmeyen ınsanların asıl kendılerıyle dalga gectıklerını sanırım unutoyrlarkı herseyın ozgur oldugunu savunabılme haklarının olmasına özgurluk dıyebıllıyolar,bu ınsanlarkı annelerının özellerını tasımayıp uluorta sergıleyen,akıllarında sadece bellerınden asagısını goren zıhnıyetın bu şekılde fıılere karıkatur ve bu karıkaturu ozgurluk sanıp kendılerıne hak bulabılcek hakkı nerden bulduklarını sormakta fayda varmıdrı acaba.Ve esas kendı deger yargıları nedır bu yargılara nasıl bakıyolar,Kendını Tanrı sanan amerıkaya ufak bır dil uzatılınca ne ve nasıl hareketlerde bulunduklarını tum dunya gölzerıyel gorup,güya asırlardır şiddetsizlıgı savunan amerıka özgurlukler ülkesı amerıka neden kendını ufacık şımarık bır yetım gıbı savunma hakkı bulabılıyo,ve karıkature laf edenlere hak ve ozgurluk var denebılıyo amerıka ve amerıka yanlısı danımarka ıtalya vs vs hepsının yerı yurdu bellı olan geldıgı kuyu bellı olan sadece poılıtık goruslu güya hak savunucusu ozgurluk savunucusu ınsaan demeye bın şahıt ınsanlar.HAKKI SAVUNAN HAKSIZ oluyorsa OZGURLUGU SAVUNAN HAK nasıl hak olabılıyo bence bunu bı dusunun sız ozgurlugu savunan hak yanlıları toplulugu....ve destur etmek sıze kalmıs....
|
HAKKI SAVUNAN HAKSIZ
oluyorsa OZGURLUGU SAVUNAN HAK nasıl hak olabılıyo bence bunu bı dusunun sız ozgurlugu savunan hak yanlıları toplulugu....ve destur etmek sıze kalmıs.... özellıkle o kendını bılmez ozgurluk yanlıları cevap yazsınlar.... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:18 . |