Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Yaratıcıya inanmayan ne uğruna savaşır. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16151)

mindar 19-01-2010 23:43

Yaratıcıya inanmayan ne uğruna savaşır.

evet arkadaşlar sizden merak ettiğim bi soruya katkıda bulunmanızı isteyeceğim.
Eğer bi insanda Allah inancı yoksa, yani şehitlik mertebesi veya vatanın için öldün iyi insanlardan olacaksın
ahirette mukafatı olacak gibi bi düşüncesi olmayan bi kişi neden askere gider veya giderse neden savaş girer veya
girersede neden ölmek isterki.
ona hangi güç bunları yaptırabilir.
zaten dünyaya bikez geliyorum ne diye öleceğim der dimi ?
sizce ateistler askerlik yaptığında ne hisseder..

sadebiri 19-01-2010 23:48

sayın mindar

bence siz bu konu başlığı yerine yada ateistler askerde neler hissederden önce başka şeyler öğrenin.haddi mdeğil belki k bakma eğer kızıyorsan özür dilerim ama daha mühim olan şeylere kafa yormak gerekir diye düşünüyorum.banane ateistin hislerinden yada müslümanın hislerinde demeden edemiyeceğim.çok daha önemli öğretiler daha makbuldür kanımca.

zira birazdan ne demek istediğimi anlıcaksın..

saygılar.

gematria 19-01-2010 23:54

en başta ailesi olmak üzere sevdiklerinin ; gelecek soyunun mutluluğu güvenliği özgürlüğü ve hakları için ....
yani insan şöyle düşünmez ... hımm madem ben ölünce cennette köşkler saraylar verilmicek ozaman sen gel benim ailemi içtenlikle öldür .. ve bizi kendi toprağımız da ikinci sınıf vatandaş yap hatta olmadı köle yap önemli değil benim için .. haa ama bak eğer ölünce merteebem yükselecekse peygamberin ayağının dibinde oturacaksam ozaman canına okurum :)

torunlarının yıllar sonraa vaayy bee şehit dedemiz sırf biz böylee rahat koşullarda özfürce yaşayalım diye canını feda etmiş demesimi daha anlamlı senin için yoksa
; sırf şehitlik mertebesine erip cenetteki yerini sağlama almak ve allaha yaranmak için savaşıp ölmüş amma da çıkarcıymış rahmetli demesimi ;)

güneşinzaptıyakın 20-01-2010 00:02

Mindar; ilk önce saçma sapan olmayan her konu yerinde durur, yeterki tüzüğe ve mantığa uysun...

Herkezin kendi gerekçesi vardır ama esas burda dikkat edilmesi gereken şey bir ödül için değilde sırf idealleri yada gereklilik uğruna bir İnsan'ın kendini feda etmesimi daha onurludur yoksa bir ödül için ölmesimi?

eline ölmekten başka bir şey geçmeyeceğini bile bile bir İnsanın ölümün üstüne gitmesimi daha onurludur yoksa bir ödül almak için ölenmi?

Ölence her şeyin biteceğini bilerek ölüme gidenmi daha cesaretlidir yoksa ödül alacağını bilerek ölenmi?

Kim daha onurlu ve dürüsttür?

mindar 20-01-2010 00:08

düşman askeri ile sadece iyi bir gelecek için mi savaşır ateist birisi,
öldüğünde yok olacağını bilen birisi niye canını dişine takarak savaşssınki, (istisnalar olabilir genel konuşmuyorum)
kurtuluş savaşını yapan milletimiz hangi değerleri baz alarak savaştı da muktedir oldu; düşmanı defetmeye,

calvuss 20-01-2010 00:18

Balkan savaşını yapan dedelerimiz neden muktedir olamadı acaba ? Onların imanı dahamı zayıftı ?

selanikli 20-01-2010 00:31

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282291)
Eğer bi insanda Allah inancı yoksa, yani şehitlik mertebesi veya vatanın için öldün iyi insanlardan olacaksın
ahirette mukafatı olacak gibi bi düşüncesi olmayan bi kişi neden askere gider veya giderse neden savaş girer veya

Soruna soru ile cevap vereceğim.
İnsanları kendi çıkarları için savaşa sürüklemek isteyen bir yönetici için cennet vaadinden daha yararlı bir araç var mıdır?
Bu soru üzerinde düşünürsen, Allah inancının insanlar ve toplumlar için ne kadar tehlikeli ve zararlı olabileceğini de farkedersin belki.
Tarihe bir de bu gözle bakıp, dini inançlar kullanılarak ne kadar çok insanın ölmeye ve öldürmeye yollandığını, öldürdüğünü ve öldüğünü de görürsün belki.
Hatta -aşırı iyimserlik olacak ama- belki savaşların gerekli olup olmadığını, savaşların gerçek nedenlerini de farketmeye başlayabilirsin.
Hadi bi gayret.

selfishloop 20-01-2010 00:43

sizin mantığınıza göre dinsiz sscb ikinci dünya savaşında ayakta kalamazdı ama gayet güzel direndiler almanlara.

UlulElbab 20-01-2010 00:44

Alıntı:

Sevgili Hanif Dostum Mindar,

Aslına bakarsan çok güzel bir konu başlığı açmşsın...tebrik ederim.

Ancak "Şehitlik" kavramını biraz açmak gerekiyor...

Bildiğin gibi bu konu istismara açık bir konu,

Devletin şehitleri,gerillanın şehitleri....Basın şehitleri....v.s..

Bu tanımlar uzar gider...Neredeyse her kesimin kendi Şehitleri vardır.

Emekcinin çehitleri Tersanelerde,fabrikalarda dır...Ekmeğinin şehididir.

Komik olacak ama Sermayenin dahi şehidi vardır.

Ama bana sorarsan ne şehid ne gazi...

....yoluna gitti bir çok Niyazi

Rahman ve Rahim Sıfatların elealaım...

Analık içgüdüsünden yola çıkalım...

Nasıl bir anne yavrusu için aslan kesilir? Kendini Ateşe atar?

İşte bunu cevaplamalı Ateist kardeşlerimiz...

Analık ki Rahim sıfatının zerre kadar küçük bir YANSIMASIDIR.

Hayvanlar da bile vardır...İnanamayan zararsız ve küçücük bir Tavşanın Yavrusunu nasıl koruduğuna bir baksın.

Neden?

Genlerini neden bir sonra ki nesile taşıma gereği hissediyorsun?

Bunu yapmak için neleri göze alıyorsun?

İşte bu sorulara ŞAHİT ol...Sonra ŞEhid olursun...

Sevgi ile...

nightmare 20-01-2010 02:36

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282337)
Analık içgüdüsünden yola çıkalım...

Analık ki Rahim sıfatının zerre kadar küçük bir YANSIMASIDIR.

Hayvanlar da bile vardır...İnanamayan zararsız ve küçücük bir Tavşanın Yavrusunu nasıl koruduğuna bir baksın.

Kuran'ı tarafsız okumanızı geçtim bari national geographic izlerken azıcık tarafsız olun.

Bu doğa'da yavrularını öldüren mi dersin yiyen mi dersin, bir sürü hayvan vardır. Ki bunun içine kendi çocuğuna bunları yapan insanları saymıyorum bile. Bunları sadece anneler için söylüyorum babaları hesaba katmıyorum cevap vermek adına.

Köpekler, kediler vs vs kendi yavrularını öldürebilir, ve bunlar doğumdan hemen sonra olabilir.
Keza yavrular da analarını öldürebilir. Ladybird spider buna güzel bir örnektir.

Arttırmaya lüzum var mı??? Herşeyi allaha mal ediyorsunuz. Çarpıklıkları o yüzden görmezden geliyorsunuz? Bakın size, sizin allahınızın amaçsızca yaptığı bağırsak solucanını bile örnek vermiyorum. Vermiyorum ki bir yerlerde buluşalım.

Gelelim konunun asıl sorusuna,

Ateist olmamız sevmemize engel midir arkadaşım? Bizim sevdiklerimiz olmayacak mı? Akrabalarımız tanıdıklarımız uğruna hayatımızı verebileceğimiz kimseler? Bu soruyla aslında kendi sevdiklerine "sizin için gerekirse ölürüm!" diyorsan riyakarlık yapmış olursun. Hani onlar için ölecektin? Cennet nereden çıktı? Savaşa giderken ölüp cennete gitmek için mi gidiyorsun? Tabiki hayır. Sevdiklerin için, sevdiklerinin sevdikleri için ve hepsinin gelecekleri için senin gibi birçok kişiyle birlikte birşeylere karşı koymaya gidiyorsun.

Aziz Nesin'in şiirini hatırlayalım.

-baba!
-evet oğlum.
-dün gece uyuyamadım hiç...
-neden oğlum?
-varsayımlar kurdum,
düşunüp durdum...
-düşünmenin yararı vardır oğlum
ama, değil insanın uykusu kaçacak kadar
her şeyin bir kararı olmalı
her konuda olmalisin orta karar
hersey gibi dusunmenin de
azi karar cogu zarar
neydi uykunu kaciran oglum
-din ogretmenimiz demistiki derste
muslumanlar olurse savasta,
sehit olurmus
sehitler giderken cennete
dusmanlari da dogru ceheneme !!
-oyledir elbet !
yaralanirda olmezse gazi
olurse sehit
-yani muslumansa insan,
olsede kazancli olmesede...
-ona ne suphe
-bende bunu dusundum dun gece
iraklilar da musluman turkler de...
-ewet oglum elhamdulillah...
-alla allah !!
- ne var bunda sasacak oglum?
-korfez de savas oldu ya
turkiyeden kalkan ucaklar
iraklinin tepesine indi.
turk askerleriyle irak askerleri
savassalar ne olacakti
hangisi sehit olupta gidecekti cennete?
irakli mi turk mu?
iste bunu dusundum butun gece
-bu da ne demek?
hicbir zaman
savasmazki iki musluman
-ya kuveyt le irak?
ya irak la iran?
iste hepsi musluman
her iki yandan
öldü binlerce insan...
hangisi gitti cennete?
hangisi cehenneme?
-sus! tovbe de...
benimde karistirdin kafami
dusun dedikse degil o kadar...
herseyin bir sinir var.
dedim ya ,asirisi zarar...
-ama merak ediyorum,
cennete hangisi gidecek?
-sus ulan essek oglu esek !!
o senin cennet dedigin yer,
inonu stadi değil..
cennet, allahin bahcesi,
ne basi war ne sonu
alir icine butun muslumanlari
yeterki sehit olup aksin kanlari
-baba ama insan...
-sus dedim ulan
baslarim babanin sarap canagindan !
dusun dedik te halt ettik
bosuna mi demis atalarimiz
"dusun dusun boktur isin" diye
cennete kim girecekmis !
birak giren girsin, cikan ciksin,
iranlisi turanlisi
kuveytlisi iraklisi..
yeter ki musluman olsun !
-ama baba..
- sus dedim,simdi patlatirim.
bana akil ver allahim
-peki hangisi girecek cennete?
-sus lan oglum sus!!
sana mi kaldi karismak
yuce allahin isine ?

Aziz Nesin

Bence asıl düşünmesi gereken sizsiniz.

Sevgiler ve saygılar...

UlulElbab 20-01-2010 03:07

Alıntı:

nightmare´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282388)
Kuran'ı tarafsız okumanızı geçtim bari national geographic izlerken azıcık tarafsız olun.

Sayın nightmare,
Kuranı tarafsız okumaktan kastınız nedir? Neden tam anlamı ile inandığım Ayetleri "Tarafsız" okumam gerekiyor? ve buna Siz nasıl karar veriyorsunuz?

Hayatı National Geo'dan öğrenecek kadar aciz misiniz? Neyin tarafı olacağız

O kanal olmasa Cahil mi kalacağız? EVRENİ okuyamayacakmıyız?

Alıntı:

Bakın size, sizin allahınızın amaçsızca yaptığı bağırsak solucanını bile örnek vermiyorum. Vermiyorum ki bir yerlerde buluşalım.

Bunu elleri ile yazan birisi ile ORTAK hiçbir noktamız olabileceğimizi sanmıyorum...

Bu yukarıda ki ifade sizin Dünyaya bakış açınızı mı yansıtıyor?

Bizim Allahımızın "Amaçsızca" yaptığı başka hangi yaratıklar biliyorsunuz?

Yada biliyormusunuz? Bilmediğinizi biliyormusunuz? En doğru soru;

bilmediğinizi bilmediğinizi biliyormusunuz?

Alıntı:

Ateist olmamız sevmemize engel midir arkadaşım? Bizim sevdiklerimiz olmayacak mı? Akrabalarımız tanıdıklarımız uğruna hayatımızı verebileceğimiz kimseler? Bu soruyla aslında kendi sevdiklerine "sizin için gerekirse ölürüm!" diyorsan riyakarlık yapmış olursun. Hani onlar için ölecektin? Cennet nereden çıktı?
Sevgiler ve saygılar...

Yukarıda ki kısmı ise hiç anlamadığımı belirtmek zorundayım Sayın nightmare,

Kabus gibi bir anlatım tekniği...

Lütfen sorularınızı daha basit ve anlaşılır cümleler ile yöneltin.

Benim anlayabileceğim seviyede basitleştiriniz:)

Saygı ve Sevginizi yazınızda göremedim.Zira Siz hitabı ile başlıyor,

SEn ifadesi le devam ediyor ,Arkadaşım diye sonlandırıyorsunuz...

Aslında hiçbirine takılmıyorum ancak sabit bir hitabı tercih ederim.

Selametle....

Not:diğer konu başlığında geciken cevabi yazım için özür dilemiştim.

Özrümün kabulüne dair bir ifadenizi göremedim?

maliyildiz 20-01-2010 03:21

Alıntı:

Vay demek sen ödüllerin peşindesin :) Ben ateistim mesela ben şu an asker olsam ve bu ülkeninde vatandaşıysam gerekirse vatanı savunmak için savaşırım. Bu savaş mavaş olayları tatsız şeyler de neyse. Ne diyordum böyleyken böyle işte. Bir çıkar beklemem kardeşim. Bir de olaki bir müslüman ülkeye karşı savaşa girdik ki bu emperyalist düzende olmayacak şey değil. Mesela İran'a karşı.Ve o an askersen sen ne için savaşırsın? Neler hissedersin? :rip:

nightmare 20-01-2010 03:27

İnternet forumlarına girdiğimden beri şu alıntı yapma işini adam gibi yapamam o yüzden sırayla cevaplayayım.

1) Tarafsızlıktan kastım korkuları bir kenara bırakıp objektif olarak bakmaktır. Bunun kararını haddim olmayarak yazdıklarınızdan çıkarıyorum, kesin ve negatif üslübum için özür diliyorum.

2) Kusura bakmayın her hafta sonu safari yapıp, madagaskar'ın balta girmemiş ormanlarında geyik avlayamıyorum. Tabiki vahşi doğayı belgesellerden, veterinerlerden ve internetten öğreniyorum. Verdiğim kanal isminin sadece bir misal olduğunu siz çok iyi bilmektesiniz.

3) Evreni okumak derken? Doğa bir kitap mı yayınlamış da ben haberdar olmadım?

4) Emin olun ki işim gereği hayvanların fazlasıyla içindeyim ve tüm hayvan cinslerini bilmediğimi çok kesin olarak biliyorum.

5) Sayın Ululelbab sizin kadar edebi cümleler yazmadığım, fazla fazla boşluklar bırakmadığım için beni affedin. Zira sorum açık ve nettir. Ateistler sevgi hissiyatı olmayan insanlar mıdır ki sevdikleri için savaşmasınlar.

6) Yavrusunu öldüren anneler ile ilgili yorumda bulunmadınız sayın Ululelbab; üslubum veya bozuk Türkçem için uyarınız dışında her anneye veril(e)meyen annelik duygusu hakkında yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyorum.

Diğer konuda özür dilenecek birşey olmadığından özrünüzü kabul etmedim çünkü saat çok geçti. Uyuyakalsanız bile hakkınızdı tabiki.

Bu sefer sevgi ve saygılarımı bıraktığım yerden getirdim :)

sevgi ve saygılar

mindar 20-01-2010 11:29

ingiliz bir gazeticinin bi tespiti idi galiba çanakkale şavaşı ile ilgili
türkler hep kovalıyor diğerleri kaçıyorlardı.
çünkü türklerin cennet inancı şehit olma inancı var diğerlerinin yok idi
tarzında bi açıklama,
tabiki savaşlar olmasın savaş en aşağılık en son yöntemdir bunları tartışmıyoruz.
savaşmak zorunda kalan insan bir millet sadece vatanı için bu kadar gayretli olamaz vatan içinde olsa .oku .okuna ölmekten korkar son sa eğer ölüm.

uyar 20-01-2010 11:33

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282337)

söyle cevaplayayım ulu dostum : oksitosin (oxytocin).....

uyar 20-01-2010 11:35

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282484)
tarzında bi açıklama,
tabiki savaşlar olmasın savaş en aşağılık en son yöntemdir bunları tartışmıyoruz.
savaşmak zorunda kalan insan bir millet sadece vatanı için bu kadar gayretli olamaz vatan içinde olsa .oku .okuna ölmekten korkar son sa eğer ölüm.

ne palavra..

dostum mindar....

senin evine vatanına saldırıyorlar tabiii koruyacaksın... kelalaka bir yorum seninki !!

mindar 20-01-2010 13:08

ölünce hiç olacağına inanan insanın bu kadar yürekli olması çok gerçekci değil
tamam vatan millet sakarya eyvallah tabiki hepimiz öyleyiz.
ama vatanım için öldüğümde yok olacağıma inanıyorsam inanıyorsak bikez daha düşünmezmiyiz sence?

mindar 20-01-2010 13:17

dağda şehit veren bi ana babanın tek tesellisi vatan için öldü şehit oldu sözü ve inanışıdır.
savaşan askerlerimizin öldükten sonra toprak olacağını cennet felan yok olduğu felan olmuş olsa o askerleri nasıl savaşa sokabilirsin.
biraz gerçekci olun lütfen vatan için demeyin şimdi o ayrı onun üstüne bişeyler olmazsa kaç kişiye söz geçirebilirsin. ozaman askerliğin paralı ve isteğe bağlı olması gerekir yani bi nevi iş olmalı askerlik

uyar 20-01-2010 13:18

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282503)
ölünce hiç olacağına inanan insanın bu kadar yürekli olması çok gerçekci değil
tamam vatan millet sakarya eyvallah tabiki hepimiz öyleyiz.
ama vatanım için öldüğümde yok olacağıma inanıyorsam inanıyorsak bikez daha düşünmezmiyiz sence?

neden sayın mindar...

eğer tek bir hayatın varsa ne kadar değerli olduğunu çok daha iyi bilirsin... yaşamak ve senin hayatına kastedenlerle savaşmak daha büyük itici güç olmazmı??

en güzeli de kimse başkasına saldırmaz çünkü ölme riskin var.... yeterki kişi tek bir hayatı olduğunu kavrayabilsin... öldürenlerin çoğunun amacı kendi ölürse hayali başka yaşam değil mi?? bu olmadığını bilen kendini başkalarına saldırma riskine atar mı??? savaş diye birşey olmaz...

mindar 20-01-2010 13:20

Alıntı:

calvuss´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282311)
Balkan savaşını yapan dedelerimiz neden muktedir olamadı acaba ? Onların imanı dahamı zayıftı ?

sorun müktedir olup olmamak değil
savaşma gücünü bulabilmek o manevi güç motivasyonu verebilmek

uyar 20-01-2010 13:23

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282513)
sorun müktedir olup olmamak değil
savaşma gücünü bulabilmek o manevi güç motivasyonu verebilmek

doğrusu savunma amaçlı savaştır.... bu durumda motivasyon daima yüksek olur... bir maneviyata gerek yok

UlulElbab 20-01-2010 13:27

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282511)
neden sayın mindar...

eğer tek bir hayatın varsa ne kadar değerli olduğunu çok daha iyi bilirsin... yaşamak ve senin hayatına kastedenlerle savaşmak daha büyük itici güç olmazmı??

en güzeli de kimse başkasına saldırmaz çünkü ölme riskin var.... yeterki kişi tek bir hayatı olduğunu kavrayabilsin... öldürenlerin çoğunun amacı kendi ölürse hayali başka yaşam değil mi?? bu olmadığını bilen kendini başkalarına saldırma riskine atar mı??? savaş diye birşey olmaz...

Çok Romantik...biraz da melankolik :D

Değerli dostum Uyar,

Demek tek hayatı olduğunun bilincine varırsa insanlık savaş diye birşey olmaz?

Tabi hırs ve ihtiras da olmaz...Kuzu kuzu yaşar gideriz...

Ateist olasım geldi ya HU...yok hiç yokken gülesim geldi:fish2:

Ufak at Din kardeşiyiz diyeceğim ama o da olmaz ki:ranger:

uyar 20-01-2010 13:34

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282517)
Çok Romantik...biraz da melankolik :D

Değerli dostum Uyar,

Demek tek hayatı olduğunun bilincine varırsa insanlık savaş diye birşey olmaz?

Tabi hırs ve ihtiras da olmaz...Kuzu kuzu yaşar gideriz...

Ateist olasım geldi ya HU...yok hiç yokken gülesim geldi:fish2:

Ufak at Din kardeşiyiz diyeceğim ama o da olmaz ki:ranger:

madem ütopik takılıyoruz mevlana tarzının bundan ne farkı var dostum ulu... romantik değil gerçekçi .....
bir düşün gerçekten eğer tek bir hayatın olduğunu kavrasa toplum ne kadar değerli olur o hayat onun için..... :) bir düşün sadece

andora 20-01-2010 13:39

cennet inancı ve şehit olma inancı yerleştirilmiş savaşacak kulların kafasına, böylece daha iyi savaşmışlar.

demişler ki bu taktik çok iyi. doğru budur. bundan daha iyisi olamaz.
Günümüzün kulları da bunlara inanmaya devam ediyor.

cennet vaadi bir silahsa, bir artı veriyorsa bir tarafa, diğer tarafta bunu kullanmadan başka bir yol bulabilir, farklı bir silah geliştirebilir. mutlaka olmalı ondan güçlü bir silah.
Yalnızca iman yetmiyor.

En iyi silah, savunma akıldır, bilimdir, İnsanları savaşacak kul gören değil, onlara değer veren zihniyettir.

Şeytanların dünyasında iki şeytan var birbirlerini şeytanlıkla suçlayan, savaşan...

biri cennet vaad etmeden özgür bireylerini cepheye sürüyor, para verdiği gibi savaşmaları konuşunda ne istekleri varsa yerine getiriyor.
Büyük şeytanın topraklarında bireylerin yazdığı kurallar çerçevesinde yaşayanlar özgür olduklarını düşünüyorlar. bizi kısıtlayan, işimize gelmeyen şeyi hayatımıza sokmayız diyorlar. bazı bireyler de birbirine tecavüz etmekten zevk alıyor. Sistem simdilik işliyor, tıkandığında bakarız çaresine diyorlar, korkmuyorlar.

diğer şeytan ise kullarını cennet vaad ederek savaştırıyor, para en büyük sömürü aracı olduğu için kaldırmış onuda, gönül işiyle olur diyor kutsal savaş. Yüce yaratan büyüktür, her şeyi bilir. O'nun kanunları uygulanır mekanında.
düşman şeytanın topraklarındaki tecavüzleri gösteriyor kullarına, tecavüz işi ortalıkta olur mu hiç... Bir takım kendini akıllı sanan zevzekler baş kaldırıyor bu dayatmalara, yiyorlar balyozu kafalarına.
Özgürlük bu şeytanın topraklarında yetişmiyor. kolay değil, binlerce yıldır bunlar böyle.
geniş topraklara kullarını salmış, yeni kullar katıyor kendine..... ahhh o virus de olmasa......
Küçük şeytan formülü tutturmuş, kurmuş dünyasını çeviriyor. Kulları da çevirdiğine, gördüğüne inanıyor. Kullar yaşlı gözlerle şeytana sarılıyor. kendini onda buluyor. Maneviyat çok güçlü..
Yaratan bizimle zafer yakın....

Büyük şeytan zaten büyük şeytan!
Yüz yıl sürecek savaşta ara savaşları kaybediyor. hatta hepsini.
Büyük şeytanın bireyleri bile savaşı kaybedeceklerini sanıyor... savaşı kaybediyoruz....

- zalim yok olmak üzere...

ahhh o virus de olmasa......

UlulElbab 20-01-2010 13:41

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282521)
madem ütopik takılıyoruz mevlana tarzının bundan ne farkı var dostum ulu... romantik değil gerçekçi .....
bir düşün gerçekten eğer tek bir hayatın olduğunu kavrasa toplum ne kadar değerli olur o hayat onun için..... :) bir düşün sadece

Sevgili kardeşim uyar,

Asıl bu Dünya hayatının boş ve anlamsız olduğunu anladığında o ütopik dediğin

gerçek olur ve ne hırs kalır nede savaş,kan,gözyaşı...

"mal sahibi mülk sahibi
hani bunun ilk sahibi
malda yalan mülkde yalan
var birazda sen oyalan"

Mevlanaya selam ver GEÇ..asıl YUNUS Felsefesi Dünyaya BARIŞ getirir.

Sevgi ile...

uyar 20-01-2010 13:44

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282528)
Sevgili kardeşim uyar,

Sevgi ile...

işte söylemek istediği bu sevgili ulu:

bir düşün eğer hayat boş anlamsız dersen kolay savaşa ikna olursun, ölümü göze alırsın, kolay saldırırsın.. beklentin var çünkü... hırs öbür dünya için olur... kolaylıkla pazar ortasında kendini patlatır masum insanlarla birlikte kendi hayatına son verirsin... savaş, kan, gözyaşı olur.... çünkü hayatın değerli değildir...

bir sevgi de benden...

UlulElbab 20-01-2010 13:51

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282529)
işte söylemek istediği bu sevgili ulu:

bir düşün eğer hayat boş anlamsız dersen kolay savaşa ikna olursun, ölümü göze alırsın, kolay saldırırsın.. beklentin var çünkü... hırs öbür dünya için olur... kolaylıkla pazar ortasında kendini patlatır masum insanlarla birlikte kendi hayatına son verirsin... savaş, kan, gözyaşı olur.... çünkü hayatın değerli değildir...

bir sevgi de benden...

Yunus dedim sevgili uyar, usame demedim:)

Aradaki farkıda göremiyorsan...ne diyeyim ki...

Bizler İnsan deriz...önce insan...

Dinine,diline ırkına bakmadan...."Yaradılanı severiz Yaradan dan ötürü"

Pakistanda deprem olunca 3-5 kuruş yardım yapan ama Haitide olunca umursamayan bizden değildir!

Ovidius 20-01-2010 13:57

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282484)
tarzında bi açıklama,

aynı türklerin ataları da bir zamanlar müslüman ordularına direndiler.
şehitlik diye bir kavramları yoktu.

peki kanal cepheside,kırımda,yemen de savaşanlar imansızmıydı.

''cesur yürek'' diye bir film vardı

komutanın konuşması benim aklımda mıh gibi kaldı.askerleri kalabalık ve güçlü orduyu görünce panikleyip korkmuşlardı.

dedi ki;gitmeyin ,giderseniz belki 30 -40 yıl sonra yatağınızda öleceksiniz onursuz bir şekilde ve o gün keşke o gün orada ölseydim diyeceksiniz.
şehitlikten ve cennetten bahsetmeden insanlara ''YA İSTİKLAL YA ÖLÜM '' dedirtti.

ben askerliğimi yaptım ve karanlıkta cinden korkan bir sürü asker vardı.
onların imanı da korkmak üzerineydi.şu cephede cin var desen bi tanesi yerinden kalkamazdı bundan eminim.korkudan nöbet yerinden kaçan askerler gördüm.

uyar 20-01-2010 13:57

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282531)
Yunus dedim sevgili uyar, usame demedim:)

Aradaki farkıda göremiyorsan...ne diyeyim ki...

Bizler İnsan deriz...önce insan...

Dinine,diline ırkına bakmadan...."Yaradılanı severiz Yaradan dan ötürü"

Pakistanda deprem olunca 3-5 kuruş yardım yapan ama Haitide olunca umursamayan bizden değildir!

ne ilgisi var dostum ulu...

aynı şey benim içinde sözkonusu... bunun yaradan kavramıyla ne ilgisi var... biraz empati dersen senin de başına gelebilir dersen zaten mesele çözülür.. yunusa da gerek kalmaz.. bu arada yunus şiirlerini severim o başka....

Ovidius 20-01-2010 14:17

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282528)
Sevgili kardeşim uyar,

"mal sahibi mülk sahibi
hani bunun ilk sahibi
malda yalan mülkde yalan
var birazda sen oyalan"

Mevlanaya selam ver GEÇ..asıl YUNUS Felsefesi Dünyaya BARIŞ getirir.

Sevgi ile...

değerli insan kardeşim;Evet Mevlana da Yunus ta bu memleketin incileridir
şunu bilmelisinki ikiside insan sevgisini ANADOLU dan alır.

çilecilerden,öyle bir dünya malını boşvermişlik ki

adını şu an hatırlayamadım ama anadolu filozoflarında birinin sadece içinde yaşadığı bir fıçısı ve bir demir tası varmış,
birgün çocuğun birini çeşmeden eliyle su içerken görmüş vee

kaldırıp atmış tasını,ne gerek var ki demiş.

yani ;YUNUS ta MEVLANA da bu toprakların meyvesidir.

İSLAMIN DEĞİL

UlulElbab 20-01-2010 14:29

Alıntı:

canip atay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282544)
değerli insan kardeşim;Evet Mevlana da Yunus ta bu memleketin incileridir
şunu bilmelisinki ikiside insan sevgisini ANADOLU dan alır.

çilecilerden,öyle bir dünya malını boşvermişlik ki

adını şu an hatırlayamadım ama anadolu filozoflarında birinin sadece içinde yaşadığı bir fıçısı ve bir demir tası varmış,
birgün çocuğun birini çeşmeden eliyle su içerken görmüş vee

kaldırıp atmış tasını,ne gerek var ki demiş.

yani ;YUNUS ta MEVLANA da bu toprakların meyvesidir.

İSLAMIN DEĞİL

Evet Sevgili Canip atay,

golge etme baska ihsan istemem diyen diyojenden bahsediyorsun...

sanırım Sinopluydu kendisi...

Ne kadar kötü örnek varsa İslamdan..İyi birşey çıkarsa da İslamdan değil???

Suç sizde değil değerli dostum...İslamdan nefret etmenize sebep olanlar utansın...

ne diyeyim...

Selam olsun.

mindar 20-01-2010 14:38

evet sonuçta çoğunluk islam yanlış anlatılıp yanlış öğretildiği için soğuk,
ama insana da araştırma görevi düşüyor.
tembellik edip böyle din allah olmaz deyip kestirip kenara atmamalı sonuna kadar diretmeli
baktın tüm deliller maddi manevi

tanrı yok diyor o zaman ateist ol ..

irsArtvin 20-01-2010 15:05

Alıntı:

Şunu belirtmeliyim ki "şehitlik mertebesi veya vatanın için öldün iyi insanlardan olacaksın
ahirette mukafatı olacak" tarzında bir düşünceyle savaşa giden birisi; kimse kusura bakmasın ama vatanı için, vatanının insanlarının mutluluğu, refahı, ve de herşeyden önemlisi olan bağımsızlığı için değil birine (Tanrı'ya) yaranmak ve de kaypaklık yapmak için savaşır. Eeee ne de olsa ölünce cennete gidecek ve de orda "memeleri tomurcuklanmış huriler" , "altından ırmaklar akan cennetler" "şehitleri" hali hazırda bekliyor olacak.

Şimdi gelelim asıl konuya; "Allah inancı yoksa, yani şehitlik mertebesi veya vatanın için öldün iyi insanlardan olacaksın
ahirette mukafatı olacak gibi bi düşüncesi olmayan bi kişi " kesinlikle ilkel insanlardan bize miras kalan, insanlığın çağ atlaması gibi büyük bir medeni ilerleyişin önünde koskoca bir engel olarak duran savaşı; özgürlüğümüzü, irademizi elimizden alanlara karşı sadece ülkesinin, halkının her anlamda bağımsızlığı için mücadele etmek dışında (onun da tek nedeni vardır: tüm insanlık için onurlu bir yaşam mücadelesi vermektir; durduk yere sırf kafir olduğu için cihad etmek değildir) kesinlikle reddeder.

Önemli Uyarı :

Artık; insanların, menfaat beklemeksizin paylaşmayı, insanı insan olduğu için sevmeyi, hoşgörüyü ve de tabii ki ahlaki değerleri sevap karşılığı değil salt insan sevgisi için kazanmasının zamanı geldi de çoktan geçiyor bile...

Ovidius 20-01-2010 15:14

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282546)
Evet Sevgili Canip atay,

golge etme baska ihsan istemem diyen diyojenden bahsediyorsun...

sanırım Sinopluydu kendisi...

Ne kadar kötü örnek varsa İslamdan..İyi birşey çıkarsa da İslamdan değil???

Suç sizde değil değerli dostum...İslamdan nefret etmenize sebep olanlar utansın...

ne diyeyim...

Selam olsun.

ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEMELİYİM Kİ

islamdan nefret etme diye bir düşüncem yok.
ben islamı zamanına kurallar getirmeye çalışmış bir şahsın derlemesi olarak görüyorum.herşeyden biraz alınmış.kendine özgü bir şeyi yok.
islam dediğiniz şey daha dün ortaya atılmış bir inanç sistemi.
insanlar ve tanrıların geçmişinin yanında çocuk gibi kalıyor.
demek istediğim islam abartılacak bir şey değil.
insan oğlu ne mabetler yapmış,ne şiirler,ne öğütler ,ne ödevler yazmıştır.
eğer apollon tapınağı benim evim deseydi tanrı helal sana derdim
dört duvarın nesi üstün olabilir.
evet sadece islama bakarsanız Kabe ne muhteşem yapı,çöl ne tatlı dünya toprağı,örümcek ne mübarek hayvan,zem zem ne hoş kutsal su dersiniz.

Eğer arbistanda dicle ,fırat,kızılırmak gibi bir ırmak olsaydı zemzem ne olydı ki?

konu nereye geldi.

Psiko 20-01-2010 15:36

"Uğruna" savaşmaksa iş,
savaşılacak bir dolu uğruna bulabiliriz.
Tarih de bize bunu çok net gösterir zaten.

Eğer savaşacaksam,
bu savaş
"Savaşmamayı sağlamak-savaşı sonsuza kadar insanoğlunun aklından çıkarmak-sonsuza kadar savaşı insanlıktan uzaklaştırmak "
vb adına-uğruna olabilir ancak.

Ama yine de şahsi bakış ve anlayışım şu :
"Savaşmak düşüncesi geldiği zaman,daha güçlü bir barış düşüncesi ile savaşmaya karşı çık.
Nefret düşüncesi ise,çok daha kuvvetli bir sevgi düşüncesi ile YOK EDİLMELİDİR."
yönde olagelmiş ve böyle de olagitmesi adına elimden geldiğinden fazlası ile çabalayacağım.

uyar 20-01-2010 18:26

Alıntı:

mindar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282548)
evet sonuçta çoğunluk islam yanlış anlatılıp yanlış öğretildiği için soğuk,
ama insana da araştırma görevi düşüyor.
tembellik edip böyle din allah olmaz deyip kestirip kenara atmamalı sonuna kadar diretmeli
baktın tüm deliller maddi manevi

tanrı yok diyor o zaman ateist ol ..

tembellik mi dostum mindar..... ahh ne çalışkanız bir bilsen.. birkere sürekli kendini taze tutmak gerek.. bilim öyle hızlı ki.. hep arkadan koşmak zorundasın...

seni anlıyorum mindar kardeşim.. önce allah var deyip üstüne bina çıkmak istiyorsun... ne diyim bende çok uğraştım ama hiçbir depreme dayanmadı...
bir sure arada kalıyorsun kabul ama bir süre......
ateist = tanrı yok demek zaten.....

vartor 20-01-2010 18:43

Savas sadece silahla olmaz, bazilarimiz ilimle, bilgiyle insanlik icin savasiyor; Olmayan tanri ve avanesi icin degil.

UlulElbab 21-01-2010 03:46

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282597)
Savas sadece silahla olmaz, bazilarimiz ilimle, bilgiyle insanlik icin savasiyor; Olmayan tanri ve avanesi icin degil.

Evet - cehaletle savaş en önemli cihaddır.

aslında gerçek cihad insanın egosuyla savaşmasıdır.Zira o zorlu bir rakibdir.

birde Afrikada yada geri kalmı bölgelerde hastalıklarla mücadele eden Gönüllü insanlar yok mu...

İşte onların varsa bir cennet benden önce girmesini isterim...

böyle fransız tarzı bir Gentlemenlik örneği,havalı bir hareket yaparlar ya:)

işte öyle onlara sıramı vermeyi isterdim.

sevgi ile...

Unbeliever 21-01-2010 09:56

Saygıdeğer Ululelbab,

Tam da benim bahsetmek istediğim konuya el atmışsın. İnsanın en büyük savaşı egosu ile olan savaşıdır.

Ego bilinci insanlık tarihinin başlangıcından bu yana vardır diye düşünüyorum.

Bencilliğine yenik düşenler, kendi gibi düşünen ve hareket edenler ile, başkalarının özgürlüklerine ve haklarına saldırarak kaos ortamı yaratıp, bu ortamdan salt ego tatmini yaşamak için nemalanırlar.

Aslında bu işin başındaki (savaşsal hareketi başlatan egosuna yenik düşen bencil insan) nin haricindekiler yani maşaların neye ve kime hizmet ettiklerini düşündüklerini pek sanmıyorum.

Şu da bir gerçek, savaş olmadan barış olmaz. Barış kavramı tek başına anlamını yitirir. Dünya üzerinde egoları çatışan ve çatışacak yüzlerce ülke ve milyarlarca insan var.

Konu başlığı ile alakalı olarak şunları söyeyebilirim;

Uğruna savaşılacak manevi tek olgu aileme, milletime ve dolayısıyle içinde yaşamaya çalıştığım ülkeme zarar verebilecek güçlere karşı yapacağım savaşta vardır. Onun dışında din ve getirileri için kısaca cihad yapmak benim kişiliğime uygun değil.

Yani ateistim diye benim için manevi değerler yok değildir. En önemli maneviyatım ailemdir. Onlar bu dünyada ki tek varlığım.

sevgiler...

Not: Eğer cennet varsa ben de orada olurum. Sende gelirsen görüşürüz. Beraber tavla atar, keyif çatarız.

UlulElbab 22-01-2010 00:41

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 282826)
Saygıdeğer Ululelbab,

Tam da benim bahsetmek istediğim konuya el atmışsın. İnsanın en büyük savaşı egosu ile olan savaşıdır.

Ego bilinci insanlık tarihinin başlangıcından bu yana vardır diye düşünüyorum.

Bencilliğine yenik düşenler, kendi gibi düşünen ve hareket edenler ile, başkalarının özgürlüklerine ve haklarına saldırarak kaos ortamı yaratıp, bu ortamdan salt ego tatmini yaşamak için nemalanırlar.

Aslında bu işin başındaki (savaşsal hareketi başlatan egosuna yenik düşen bencil insan) nin haricindekiler yani maşaların neye ve kime hizmet ettiklerini düşündüklerini pek sanmıyorum.

Şu da bir gerçek, savaş olmadan barış olmaz. Barış kavramı tek başına anlamını yitirir. Dünya üzerinde egoları çatışan ve çatışacak yüzlerce ülke ve milyarlarca insan var.

Konu başlığı ile alakalı olarak şunları söyeyebilirim;

Uğruna savaşılacak manevi tek olgu aileme, milletime ve dolayısıyle içinde yaşamaya çalıştığım ülkeme zarar verebilecek güçlere karşı yapacağım savaşta vardır. Onun dışında din ve getirileri için kısaca cihad yapmak benim kişiliğime uygun değil.

Yani ateistim diye benim için manevi değerler yok değildir. En önemli maneviyatım ailemdir. Onlar bu dünyada ki tek varlığım.

sevgiler...

Not: Eğer cennet varsa ben de orada olurum. Sende gelirsen görüşürüz. Beraber tavla atar, keyif çatarız.

Değerli Unbeliever,

İnsanın Egosu ile olası savaşı çok önemlidir.

İnsan yer yüzünde irade sahibi tek varlıktır...

Bir Orucu elealalım.Bazılarına saçma gelebilir...Önünde türlü yiyecekler ağız sulandıran yemekler varken Aç durmak?
Ama bu insana özgü birşeydir...
Başka bir canlı bunu yapamaz...

İnsan kendini dizginleyebilmelidir...

Bakınız ..sigarayı bırakabilmek bile başlıbaşına bir başarıdır...

Yada Diyet yapan bayanları düşünün..her ne kadar sağlıktan ziyade Güzellik uğruna olsada:D

Kan dökmek vahşiliktir!

Ancak meşru müdafa hakkı kutsaldır..."Yaşa ve yaşat" ilkesini uygulayabilmek için" öl yada öldür" paradoksu bir gerçektir.

İşte Tevbe ve Nisa surelerini bu gözle okuduğunuzda ...

İSLAM=BARIŞ ilkesine aykırı hiçbirşey göremiyorum.

tahrif edilen kısımları özellikle Kadın haklarına uzanıyor...

Bir kaç harf oyunu ile Arabcası , parantez içi yorumlarlada mealleri ortaya böyle UCUBE bir Din çıkarıyor.

Oysa Ana-Babaya ,yetimlere ve yolda kalmışlara yardımı bu kadar sık emreden hiçbir öğreti bulamazsınız...

Ama mevcut hali ile Ateist olamak Müşrik olmaktan iyidir.

Bu arada bir çok arkadaşımız, Müşrik ve Kafir
Mümin ve Müslüman arasındaki farkı dah bilmediğini fark ettim.

Cehennem- Cennet , Şeytan-melek-Cin

bu kavramların çoğu geleneksel "sahte islam" mantığı ile algılanıyor..
Kim neyi savunuyor ve neye kızıyor belli değil:)

Sevgi ile...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:29 .