![]() |
MAIDE 38 ???????
maide 38 in mealinde hirsizlik yapanin elinin kesilmesinden bahsediliyor barbarca bir sekilde...
ama bir sey var anlamadim arkadaslar...ayetin arapcasi su... ves sariku ves sarikatü faktau eydiyehüma cezaem bima keseba nekalem minellah vallahü azızün hakım. el kelimeside arapcada yed EL=YED iyide yed nerde ayette..........bilgisi olan varsa aydinlatirsa cok sevinirim |
Bilek falan diyodur belki...
|
Yed: eydüyehema olmuştur.. Yed'din çoğuludur. Yed el demektir, eydüyehema: eller.
İki elini birden kesmeyi anlatır. Mealler durumu ortaya koyar: Ali Bulaç 38- Hırsız erkek ve hırsız kadının, (çalıp) kazandıklarına bir karşılık, Allah'tan, 'tekrarı önleyen bir ceza' olmak üzere ellerini kesin. Allah üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. Diyanet Vakfı 38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir. Edip Yüksel 5:38 Erkek hırsızın ve kadın hırsızın ellerini, yaptıklarına karşılık kesin.7 Bu ALLAH'ın öngördüğü bir caydırma yöntemidir. ALLAH Güçlüdür, Bilgedir. Elmalılı Hamdi Yazır 38-Hırsızlık eden erkek ve hırsızlık eden kadın, suçları sabitleşince, yaptıklarının karşılığı ve Allah tarafından kelepçek (caydırıcı bir ceza olmak üzere) ellerini kesin. Allah, güçlüdür, hikmet sahibidir. Süleyman Ateş 38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin! Allah daima üstündür, hüküm ve hikmet sahibidir. Yaşar Nuri Öztürk 38 Hırsızlık yapan erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah Azîz'dir, Hakîm'dir. |
tskr ederim verdigin bilgiler icin......
degisik yorumlar duydum paylasmak istiyorum...... arap dili ve edebiyati profesoru bir buyugumla konustugum kadariyla edindigim bilgi su.....ellerini kesin den kasti kesici bir aletle elini kesmek degil elini isten gucten cekin manasinda yazildigini soyledi.... bir baska yorumda soyle.....elin ustune ufak bir kesikle isaret koyma....diger bir hirsizlik girisiminde inasnlar bu kesigi gorup dikkatli olsunlar diye......ama bu cok saglikli gibi gozukmedi bana....cunku ben evde ekmek keserken yanlislikla kendim kesmis olabilirim ve bu kesik bende kusku yaratabilir haksiz bir sekilde...... bir baska yorum.....gercekten elini kesme uzerine dayali buda....ama bu kadar agir bir cezanin verilme sebebi aslinda tamamiyle hirsizligi ortadan kaldirmak icin yapilan bir caydirma psikojisi.....bu bir hukum.... trafik cezalarinin agirlastirilmasi gibi....bana fikrimi sorucak olursaniz evime giren silahli bi hirsizi evimde gorsem elini kesmem onu vururum...bu da bnm cezam |
ilginç
mev kardeşim yorumlarından ötürü teşkr ederim bu bölüm benimde kafamı kurcalamıştı benimde birinden duyduğum bi yorum var bende paylaşmak isterim
ayette el kesme durumunda mutlak ve mutlak birebir yanında şahitler varsa yapılabilirmiş keyfi diil yani fiil işlenirken şahit olucak kişilerin onun yaptıklarını görmesi gerekiyomuş fakat yalancı şahit olmıcakmış şimdi yazdımda bizzat benim yorumum Dolayısıyla ayette varsada bu işlem hiçbizaman gerçekleşemez çünkü hiçbizaman şahitlerin nekadar gerçek olduğu ve doğru söylediği kabul edilemez Bilmiyorum video kamerayla çekilsede herkes artık bu bir montaj diyebilir dolayısyla günümüzde çok zor bence kimsenin korkmaması gerekiyo :) Aynı şekilde senin yazdığın gibi caydırıcı olma sebebiyle yazıldını düşünüyorum bende |
Mübin & Mufassıl olan Kuran'ın diğer adı Kitabu'l-Ekmel dir..
Nûr Sûresi(24).46. Andolsun biz (bilmediklerinizi size) açık seçik bildiren âyetler indirdik. Allah, dilediğini doğru yola iletir. Yani, tastamam a ç ı k l a n m ı ş olan bu kitap herhangi bir arapça hocasının semantik yorumlarıyla tevile müsait değildir. Bilgi için korkarım yanlış kapıları çalıyorsunuz. Allah CC Kuranı anlaşılsın diye a p a ç ı k nüzul ettim derken... Şia - Vehhabi - Selefi geleneğinde bu ayet hükümleri asırlardır t i t i z l i k l e uygulanırken.. ..Siz burada kafa yoruyorsunuz. AhmediNecad, İranda başa geçtiği şu kısa zamanda 91 ölüm emrinin İnfazına hükmetmiştir.. İslam ne ise odur. Olduğundan f a r k l ı gösterme çabaları beyhudedir. Dininizin Şeriatı ile övünç duyacağına bir Müslümanın Hüküm ayetlerini tevil'e kalkışması ŞİRK değildir de ya nedir?=? |
Allah Ahmedinecad'dan razı olsun.Allah Onu sırat-ı mustakiymden ayırmasın.Demekki İran'da bir yılda suçluluğu kesinleşmiş 91 katil varmış.Türkiye'de günde 91 cinayet işleniyor.İran halkı ne kadar temiz bir halk.Demekki Türkiye'de katillere ölüm cezası verilse,istiklal mahkemeleri zamanındaki darağaçları bile yetmeyecek.
|
Benim herzaman merak etdiyim,kuran hangi hirsizdan bahsediyor,,kurandaki hirsizin tanimi hangisi?büyük hirsizmi?kücük hirsizmi?haksiz kazancda hizsizliga giriyormu?giriyorsa axial in imzasindakilerde hizsizmi?eger haksiz kazanc hirsizliksa,muhammed dönemindeki elit takim kazanclarini nasil sagliyordu?öyle ya ziraat yok su yok ekip bicme yok tek gelir kapisi kabe,mesela hz.ali cocuklugundan itibaren hz.muhammedin yaninda büyümüs hayatinda bi kazma dahi sallamamis,nerden geliyordu bu insanin ihtiyaclari?hadi ona hz.muhammed bakiyordu diyelim öyle ya hz.haticeden muhammede büyük miras kalmisdi,,,ya diyerleri?.
|
Hirsizin elinin kesilmesi ilahi adalete 180 derece zitdir,biryerde biri baklava calar onun eli kesilir diyer yanda adam milyonlar dolandirir onunda önünde eyilinir,,ki bugün türkiye ve dünyanin gercegi budur,bu cok sacma bi ayet ,islama göre insanlari kandirarak elinden parasini almakda hirsizliga giriyormu?bence hayir.
|
Alıntı:
Saygılarımla |
Alıntı:
doğru söze ne denir ki sn.breymin!.. |
Alıntı:
Sayin Nehir,fici fici sarap icerim bazen klavyemle yerlerde sürünürüz ama genede din kitaplari kadar sacmalamam,kimbilir bu zamana kadar kac garibanin eli kesildi bu ayet yüzünden,,,cünkü bu ayetle ancak baklava hirsizlarinin elini kesebilirler,,saygilar |
Her zaman esirgeyip bağışlayacak değil ya :D
|
Alıntı:
o ateist beyniniz özgür düşünmenizi engelliyor bunuda anlıyorum ama yalan söyleme çabanızı anlamıyorum aynı anda erkek ve kadından behsedildiği için el demiyorda eller diyor hiçbirzaman bu senin dediğin uygulanmamış fıkıh kitaplarındada böyle birşey yok şunuda söyleyeyim bahçeden erik çalanın eli kesilmez çalınan şeyin belli bir değeri olması lazım ekmek,peynir gibi kısa sürelerde bozulacak şeylerde buna girmez ama şunu dahada açık söyleyeyim hırsızlıkla işi olmayanın korkmaması gereken ayetler |
Alıntı:
Hırsızlıkla işi olmayanın korkmaması gereken ayetlere gelince yargı hükmünü allah vermediğine göre bunu yargılayan kişi hata yapar masum birinin elini kestirirse ne olacak,boş yere 6-7 sene yatıp çıkmak da var tabii o da kötü ama elinin kesilmesinden bahsediyorsunuz? |
Alıntı:
şimdi aklımagelen ilk hikaye yıllarca dişinden tırnağından artırmış şöyle küçük bir ev alacak emekliliğinde rahat etsin adamın parasını çalmış şimdi ne yapıcaksın buna islam milletin elinin derdinde değildir ıslahın derdindedir bildiğim kadarıyla hırsılara öyle 6-7 yıl vermiyorlar,bazılarında sene bile olmuyor 32 kere hırsızlıktan sabıkalı adam duydum bu adamın 2. seferde eli kesilseydi 3. hırsızlığı yaparmıydı %100 emin değilim ama hiç sanmıyorum hem potansiyel hırsızlarada büyük bir gözdağı |
Alıntı:
Diyelim ki RTE yargılandı şerri hukuka göre,kim karar verecek hırsız olup olmamasına , tabii ki insanoğlu...Allah diyecek mi bize evet bu adam halkına zulüm etmiştir,yada hayır bu adam halkı için çalışmış çalmamıştır diye... İşte aynı burada ki ikilem gibi bir adam düşünün ki hırsızlıktan islam mahkemesine çıktı yargılandı,tüm deliller onu işaret etse bile , hukuk da az rastlanır olsa bile adamın masum olma şansı yok mu_?Var.!İşte bu noktada yanlış hüküm verilir de bu adam hırsızdır denirse...Masum bir insanın Kesilen eline ne olacak,aradan yıllar geçti adamın masumiyeti anlaşıldı diyelim, pardon hukuksal bir hata mı oldu denecek?şahsen ben böyle bir hukuk sistemi içinde yer almak istemezdim... |
Sayin kemaloglu islami kuruluslardan biri bir dönem milletden para topladi size ev yapicam diye ve milleti dolandirdi bu dolandirilanlar arasinda benimde akrabam vardi,kücük bi temel atildi paralar toplandi,ve bu adam yurt disinda ve araniyor olmasina ragmen milletvekili bile secildi,,iste islamin adaleti bu,,,biliyorum simdi islam ülkesi olmadigimizdan bahsediceksin ama ben iste islam adaleti derken onu milletvekili secenlere bagrina basanlara diyorum.
|
Konu bu şekilde bir siyasi polemiğe dönmeden önce ben sorumun cevabını istiyorum inatla...?Masum birinin hırsız sanılarak eli kesilirse bunun hesabını cennette allahdan mı soracak bu kişi?Yoksa takdiri ilahi mi diyecek...?
|
Iste senin islamininda islamcininda ancak baklava hirsizina yeterki buda bana uymaz,ben baklava hirsizi deyilim ama adaletsizliye müthis derecede karsiyim,,heryil avrupaya birsürü islami sirketler islamcilar gelip buradaki halki dolandiriyor,,,ne yapiyor senin islamcilarin?gene bu dolandiricilarin önünde yerlere kadar eyiliyor,,,masallara karnimiz tok,,senin islamin bu ayetle kesse kesse kücük hirsizin elini keser,,senin allahinin gücü ancak kücüklere yeter.
|
Alıntı:
olabilir artık bir tesadüfle olabilir Ama bütün hukuk sistemlerinde olabilir bu duymuşsunuzdur amerikada adam hapishanede yaşlanmış artık artık 30 mu 40 sene mi yatmış hatırlamıyorum suçsuz olduğu anlaşılmış düşünsene bir ömür Her hukuk sisteminde potansiyel olarak bu tür olaylar olabilir Uygulayanlar insanlar oldukça.... Peki o adama ne olacak oda onun sınavıdır Allahın huzurunda onunla biz aynı olamayız sizin açınızdan anlamak güç biliyorum |
Bütün hukuk sistemlerinde olabilir dediğiniz hata içinse doğrudur,ama bütün hukuk sistemleri bir insanın organını kesmez,bir insan kazara 7 sene sekiz sene içerde yatabilir lakin kesilen kol ile bu adamın hırsızlıktan yatıığı yedi sekiz sene kıyas götürmez
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:09 . |