Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   BOMBA-ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ!!!! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1762)

21-02-2006 05:09

BOMBA-ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ!!!!

bir arkadas sole yazmis :

ustune bombalar sarip patlatan yada yaptigi teror eyleminde herhangi bir sekilde telef olan bir teroriste ATEIZM veya dunyada var olan herhangi bir HUKUK YAPISI nasil ceza verir

islamda cevabi cok basittir cezanin.....CEHENNEM....

peki ya ATEIZM????ateizm islamdan bahsederken BARBAR kelimesini kullanir....SACMALIK der islam icin.....

peki yukarda bahsi gecen telef olmus teroristin cezasiz kalmasi oylece topraga karismasi SACMALIK degilde MANTIK midir.....VURDUMDUYMAZLIK degilde SAGDUYU mudur.....en onemlisi de

BU TELEF OLAN KAHROLASI YARATIKLARIN CEZASIZ KALMASI

HAKSIZLIK degilde HAKMIDIR!!!!!!!! ?????

ateist bir arkadasin cevabi ise su :

ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ!!!!!!

yalan olmasin konuya SAHIT sayfa da budur....adalet yerini bulsun

http://turandursun.com/modules.php?n...ewtopic&t=2830

vay basimiz gelene baskin dostlar.....boyle bir seye inanilabilirmi....adalet vaad etmeyen bir duzen.....ateist arkadaslarin ustune basa basa yirtindiklari adalet konusuna bakin nereye geldi.....bir anda VAAD EDILEMIYENE DONUSTU!!!!!!

ADALETSIZILIGI DUSUNEMIYORUM.....ADALETSIZ BIR DUNYA ADALETI VAAD EDEMEYEN BIR DUZEN DUSUNEMIYORUM

ve sunu hatirlamaktan ve hatirlatmaktan kendimi alikoyamiyorum

Onlarin cogu sanidan baska bir seyin ardinca gitmiyorlar.Dogrusu da su ki sani HAKTAN hic bir sey ifade etmez.Allah onlarin yaptiklarini iyice bilmektedir. (Yunus-36)

Hakkin adalet oldugunu kavrayabilseydim eger bugune kadar bir ateist dostumun agzindan ATEIST ADALET VAAD ETMEZ gibi bir soz isitmeme gerek kalmazdi...

ADALET VAAD ETMEZ HA!!!!!vay basimiza gelene bakin dostlar...teroristle birlikte bomba patlar ve gitti onca canlar...coluk cocuk ana baba kan revan icinde....

ateist - e napalim kardesim bu teroristi yerden toplayip ceza veremiycegimize gore....eeee tanrimizda yok cezasini versin......hadi dagalin bakiyim evinize hadi uzatmayin yok size adalet madalet....

THE END.....

yorumlarinizi bekliyorum

master 21-02-2006 05:30

İnanmıyorum

Mev dostt linkee baktımda gerçekten bu yaşanmış

İnanmıyorum bütün düşünceler ozaman iptal oldu demektir bu

Madem böyle bir düşünce savunuluyo ve bu şekilde yazılmış

Seni kutlarım mev dostt

exclusive 21-02-2006 05:42

İslam ilahi bir adalet vaadi içindedir. Sonsuz yaşam vaadeder. Memeleri yeni bitmiş, bekareti bozulmayan kızlar vaadeder. Kevserler, Huriler, Adn cennetleri, ballı şarap çeşmeleri... vs. vs..

Bunların tümü islamın, daha doğrusu muhammedin hayal ürünü vaatleridir. Ateizm ve benzeri din karşıtı akımlarda böyle vaatlerin bulunmaması da gayet doğaldır.

21-02-2006 05:57

bula bula bunu mu buldun :D ....islamin HUKIKI ADALETINI hepimiz cok iyi kavradik biliyoruz.kendimizi kandirmyalim yaslar 5 diil...herseye cevabiniz var ama bu olen intihar bombacisina bir turlu cvb iniz yok arkadaslar....e bi seyde yazmak lazim tabi bos birakmakta olmaz hesabi....napalim napalim evt sole sacmaliyalim

slam ilahi bir adalet vaadi içindedir. Sonsuz yaşam vaadeder. Memeleri yeni bitmiş, bekareti bozulmayan kızlar vaadeder. Kevserler, Huriler, Adn cennetleri, ballı şarap çeşmeleri... vs. vs..

vay beee!!!!

ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun kardes....herif ucurdu diyorum kac kisi havaya kendisiyle beraber....tanrin yok ki ceza veresin cehennemin yok ki atasin....gitti coluk cocuk kan revan icinde yerde parca pincik bi itoglu it yuzunden..sense caresizce ADELET VAAD ETMIYORUZ diye care ariyosun.....ben diyorum ki insanlar oldu napicaksin sen diyosun ki memeler huriler.....ne bu sakami !!!!!

demissin ki : İslam ilahi bir adalet vaadi içindedir.

evt haklisin kardesim o oyle bir adalet ki olen masumlarin hakkini yerde birakmayacak bir adalet....teroristler cenettemi saniyorsun sen...vay derim o zmn cahilligine senin...sonu olan bir varolus dusuncesi icersinde aklima bundan baska daha ne kabuslar geliyo ama bunu bi bitirelim once

exclusive 21-02-2006 06:18

mev ölmüş bir adama islamın yapabileceği tek gerçek şey cenaze namazı kılıp ölüyü gömmektir. Bunun ötesi hikaye...

Sen ateizmin masallar anlatmasını mı istiyorsun?

Arkadaşım birazcık araştırıp soruşturup kaynak göstererek güzel iddialar at ortaya. Tutturmuşsun islamın ilahi adaleti diye... Bende doğal olarak "uyusun da büyüsün" diyorum ne dememi bekliyorsun başka?

Bak ben diyorum ki: kuranın allah katından geldiğine dair elle tutulur en ufak bir delil dahi yok... Eğer bişeylerin üstüne gidip irdelemek istiyorsan bu iddianın üstüne gitmeni öneririm. En azından ufak da olsa bir delil göstermeyi başarabilirsen çabaların bir işe yaramış olur.

Ateizmde neden ilahi adalet yokmuşlarla bir yere varamazsın. Alacağın cevap: "İlahi adalet diye bişey yok, biz naapalım, bu bizim suçumuz değil, üzücü bir hakikatin ta kendisi, biz kendimizi kandırsak neye yarar" şeklinde olacaktır.

21-02-2006 06:40

ex dostum bnm tutturmuslugumu bosver simdi ben senin TUTTURAMADIKLARINI yaziyim

1.mev ölmüş bir adama islamın yapabileceği tek gerçek şey cenaze namazı kılıp ölüyü gömmektir. Bunun ötesi hikaye...

islama niye senin felsefenle bakiyosun...kendi teorinle baska bir teori irdelenirmi bak ne sacma sapan sozcukler kullaniyosun sonra eline koluna yazik....islamin yapacagi tek sey cenaze namazi kilmaktir...Sonra sira senin inanmadigin Allahin yapacaklarina gelir...oda o insan disi varligi o teroristi cehenneme gonderir.ADALET YERINI BULDU.olay kapandi..

2.Sen ateizmin masallar anlatmasını mı istiyorsun?

ben masal istemiyorum ama sen anlatiyosun be kardesim her yazinda okuyanlar gulecek be haline....

ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ....masala bak tam la fonten..

gercegi soyliyim de utan....ADALETSIZ BIR DUNYA DUSUNULEMEZ....

3.Ateizmde neden ilahi adalet yokmuşlarla bir yere varamazsın. Alacağın cevap: "İlahi adalet diye bişey yok, biz naapalım, bu bizim suçumuz değil, üzücü bir hakikatin ta kendisi, biz kendimizi kandırsak neye yarar" şeklinde olacaktır.

al sana masalin dik alasi.....bu masal olmayacak da baska ne olacak...

ayrica ben veya biz diyim YOKMUSLARLA mislerla muslarla bi yere varmaya calismiyoruz...yillarca sen islami sorgulamisin kardesim musade et de bizde bi kere ateizmi sorgulayalim....bi tane soruya cvp vermekten aciz birakti bak senin ateizm dedigin ADALETSIZLIK DUZENIN....o yuzden ne yazacagini sasiriyosun sacmaliyosun.....

sen Turan Dursun un savundugu seyi yerin dibine soktun biraktin...hala bi delik bulayim da kacayim sevdasindasin...sabah 6 hala yaziyosun bak...

herneyse topic in basligini unutmadan konusursan sevinirim...ben size sordum ve cvp bekliyorum burdaki tek ateist sen degilsin ole degilmi senin icin acmadim zaten bu topic i....haaa ilham kaynagimsin o ayri sagol....mutlaka dogru duzgun cvp verecek birileri okur elbette...ADALETSIZLIK sacmaliklarini duymayacagim cvp lar alirim elbette....

hayir ser,ser hayir gibi gorunur bazen dostum...islama zarar verdigini dusundugunuz bir salak ve islami lekelemek icin kullandiginiz bir salak nasilda bu soru ile basiniza musallat oluyo dimi arkadasim....ser gibi gorunen hayir diye buna derim iste ben...

ADALET KONUSUNDA ATATURKU MU HATIRLATIP SENI IYICE ZOR DURUMDA BIRAKMAK ISTEMIYORUM AMA SEN SUNU IYICE BI DUSUN KARDESIM

ADALET MULKUN TEMELIDIR

aspartam 21-02-2006 11:41

Ex. Allah'a inandında,Kur'an ın Allah'tan geldiğine dair delil mi istiyorsun. :D Ex. seni seviyorum ya beni çok güldürüyorsun.Mev kardeş iyi yerden yakalamışsın.Ateizmin gerçekleştirebileceği hiç bir vaadi yoktur taki halam amcam oluncaya kadar.Onlar hayal alemlerinde,ütopyalarda gezer dururlar.İşleri güçleri inancı olan insanları alaya almak,yapıcı olmayan eleştirilerde bulunmaktır.hayatın tamamen dışındadırlar.Kişilerin hakları nasıl korunur,adalet nasıl sağlanır bilmezler.

21-02-2006 12:40

Ateizm gibi dini inanışın olmadığı felsefelerde adaletin ancak bu dünyada sağlanabileceğine inanılır. Bu nedenle adaleti geciktirmek, ihmal etmek düşünülemez. Semavi dinliler eğer bu dünyada adalet sağlanamaz ise öteki
dünyada sağlanacağına inanarak kendilerini teselli edebilirler. Ama ateistler ve dinsizlerin böyle bir avuntusu yoktur. Bu nedenle dünyaya bir dinliden daha fazla önem vermek zorundadır.

Bir suçlu eğer bu dünyada cezalandırılamadan ölürse yapılacak tek şey bundan ders alıp diğer benzer suçlulara karşı daha tedbirli olabilmektir.

21-02-2006 13:07

senin tedbirlerin ise yaramiyo cem dostum...terorde olen insanlarin belkide hic biri senin yakinin degil diye bu kadar rahat bir yazi yazmissin...ama hic de olyle basit degil olay...olenlerin hakki yerde kaldikltan sonra neyleyin ben senin tedbirini...diyorsun ki

Bu nedenle adaleti geciktirmek, ihmal etmek düşünülemez.

ben bu basligi bir ATEIST in adalet uzerine konusmasindan esinlenip yazdim...ATEIZM ADALET VAAD ETMEZ..Kuran celisiyor diye yirtinip duruyorsunuz ama surda bir avuc ateist kendi icinizde ilskiler icindesiniz

CEM - Bu nedenle adaleti geciktirmek, ihmal etmek düşünülemez.

EXCLUSIVE - Ateizm adalet vaad etmez

Ne soylediginizden kendinizin bile haberi olmadigini dusunuyorum...Kalkip kendi kendinize kitap yazmak gibi komik seylerlerle ugrasip bosa vakit gecirceginize sanirim oyunu birakip en azindan su savundugunuz seyler konusunda agiz birligi yapsaniz sayginliginiz acisindan daha iyi olacak kannatindeyim

pante 21-02-2006 13:25

Bu konuyu örneğin Irak için düşünelim..
ABD işgali altındaki Irak'ta , bir sunni teröristin şiilerin pazar yerine attığı bomba ile onlarca insanın ölümüne sebep olduğunu düşünelim..Bu eylemde terörist de ölmüş olsun..
Pazar yerinde öldürülen şiilerin cenaze törenine de bir bomba atıldığını ve cenaze alayının tarandığını , yüzlerce şii'nin de yine öldüğünü düşünelim..Bu eylemde de terörist yakalanmış olsun..Linç edilerek ya da idama mahkum edilerek öldürülmüş olsun..
Sonuç olarak yakalanmış da olsa , eylem sonucunda ölmüş de olsa , yüzlerce canın karşılığında bir can..Kısasa kısas mümkün olmadı..Cehenneme havale..Acılı insanların tesellisi öbür dünyada verilecek cezaya kalır..
Ama kimilerine göre terörist şehittir , kimilerine göre öldürülenler..
Terörist , bu eylemi yaparken , şehit olacağına ve cennete gideceğine inanarak şartlanmıştır..Onun gibi düşünenler de öyle..

Suçun , öbür dünyada cezasız kalmayacağının inancı , ateistlere göre düşünüldüğünde , bir teselli duygusu avantajı getirir..Sonuçta , öbür dünya varsa herkes için vardır..Ateist için de..
Diğer taraftan dünyadaki kötülüklerin cezasız kalmayacağı inancı , inananlar açısından teselli olmakla kalmayıp , neredeyse dünya görüşü halini almıştır.. Haksızlıkların , sömürünün , zulmün , bozuk düzenin karşısında , düzenin taraftarları bu görüşü yaygınlaştırarak , halkın örgütlenmesini , düzene ve haksızlıklara başkaldırmasını engellemişlerdir..
Marks'ın "dinler afyondur" sözünün arkasındaki gerçek budur..Dünyada , insanların haklarını arayamaması , zalimlerden , zorbalardan hesap sorulamaması , dünya hayatında huzurun ,refahın,mutluluğun , barışın sağlanmasına çalışılamamasının başlıca sebeplerinden biri , cennet inancıdır..İnananların çoğu haksızlıkları Allah'a havale eder..
Ateistin avantajı ise , dünyadaki haklarının peşine düşer , hesabı ertelemez..Kendisini sömürtmemeye çalışır , boyun eğmez..Ufak ya da büyük her türlü suçun sonuna kadar takipçisi olur..

Bence öbür dünya yokmuş gibi , dünyada adaletin sağlanmasına ateist gibi çalışılmalı , dünya hayatı her an sona erecekmiş gibi de salih amellerle öbür dünyaya hazırlıklı olunmalıdır..

21-02-2006 13:33

dunya adaletinin saglanmasi icin ateist gorusden esinlenmemize hic gerek yok pan arkadasim...iyice okuyup anlarsak Allah in suphesiz adaleti emrettigini tutalim diye bizlere ogutler verdigini gormezden gelemeyiz degimli dostum...

21-02-2006 14:15

Panteidar yazdıklarımı daha iyi anlamış. Ne demişler anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. :)

pante 21-02-2006 14:17

Kimsenin okuduğunu anladığı yok Mev kardeş..
Anlayanlar azınlıkta kalıyor ve eziliyorlar..
Sizler de öyle maalesef..
Harfi harfine Kur'an'ı bugüne tatbik etme peşindesiniz..
Hz.İsa'nın , Tevrat'taki ayeti bilmesine rağmen , ayete karşı çıkmadan , recm'e çözüm bulmasına da akıl erdiremiyoruz..
Zamana göre kuralların ,yasaların Allah tarafından değiştirilmesine de..
İşin kolayını da bulmuşuz..
Adem'den Muhammed'e islam aynıydı..Değişen hiçbir kural yok diye..
Koca bir yalan..
Halbuki Kur'an 23 yıl içinde dahi kendi içinde değişikliğe gitmiş..
Biz 1400 yıl sonra bu değişikliğe yürek yettiremiyoruz..Siz daha doğrusu..
Çağa uymak yerine , düzenbazlığa kaçılıp ayetler çarpıtılıyor..
ellerinden gelse kölelikle , dövme ile , şahitlikle , mirasla , evlilikle , kısasla ,el-ayak kesme ile ilgili ayetleri değiştirecekler..
Bunların ana sebebi Arap milliyetçiliğinin etkisi altında , ulusal bilincin azalması..Biraz milliyetçiliği olanlar asla böyle düşünmezler..

21-02-2006 14:21

senin yazdiklarin ayetmi guzel kardesim okuyup da onayliyim...okudum ve sacma oldugunu anladim...sacmaligina da cvp yazma lutfunda bulundum...
atasozleri ile yurumuyo bi isler guzel dostum kendinden bi seyler katsan ne guzelde olur biliyomusun...bos bos konusmakta ustunuze yok bak o konuda kimse sizle yarisamaz...lafa bak : pan yazdiklarimi daha iyi anlamis...sen yanlis anlatmisin panda yanlisi anlamis...bunu nesilye bobuleniiyosun ki acziyetini bunla mi orteceksin...konunun baslgini anla sen once...hepiniz ayri telden caliyorsunuz..YOKSA CALDIGINIZ SEY O BAHSETTIGIN SAZ MI :D

aspartam 21-02-2006 15:03

İsa'da biliyordu recmin bir Yahudi hurafesi olduğunu...

21-02-2006 15:12

bi tek arkadaslar kaldi iste bilmeyen aspartam dostum bizde elimizden geldigince anlatiyoruz naapalim :)

aspartam 21-02-2006 15:47

Eyvallah
:D

pante 21-02-2006 15:50

Hz.İsa Yahudiydi zaten.Hurafe olduğunu düşünseydi , Kitabı savunmazdı..
O hükmü değiştirdi..
Değişen hüküm de sadece o değil..
Cumartesi çalışması yasağı da mı hurafeydi Aspartam..

21-02-2006 15:57

bu tartistiginiz her ne is artik. bir gercek var...KURAN DA RECM YOOOOK!!!!

master 21-02-2006 16:52

sonuç olarak nedir

Sonuç olarak yazılanlardan anladığım şumu acaba

bir dost şöyle yazmış kim olduğuna dair isim vermeme gerek yok konuda yazıyo isteyen okur

""Bence öbür dünya yokmuş gibi , dünyada adaletin sağlanmasına ateist gibi çalışılmalı , dünya hayatı her an sona erecekmiş gibi de salih amellerle öbür dünyaya hazırlıklı olunmalıdır..""

Bu yazıdan sonrada ateizm düşüncesini savunan bir dost şunu yazmış

""Panteidar yazdıklarımı daha iyi anlamış. Ne demişler anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az""

Bu ozaman ateizm düşüncesini savunanlarda başka bir yaşam olmadığını savunanlarda aslında istemsiz olarak Allah'a ve hesap gününe inanıyo anlamınamı geliyo yoksa gelmiyomu

21-02-2006 19:45

konu yine sapti.....ateizm adalet vaad edermi etmezmi ??? k onu bu

aspartam 21-02-2006 21:46

Cumartesi, ancak onda ihtilafa düşenlere (farz) kılındı. Şüphesiz Rabbin, onların ihtilaf ettikleri şeyler hakkında kıyamet günü aralarında hükmedecektir. (16/124)

aspartam 21-02-2006 22:01

İsa'nın bazı hükümleri değiştirmesiyle ilgili ayet;
"Benden önceki Tevrat'ı doğrulamak ve size haram kılınan bazı şeyleri helal kılmak üzere size Rabbinizden bir ayetle geldim. Artık Allah'tan korkup bana itaat edin." (3/50)

pante 21-02-2006 22:58

Bakara 65 İçinizden cumartesi günü yasağını çiğneyenleri elbette bilirsiniz. İşte bundan dolayı onlara "sefil maymunlar olun!" dedik.

Nisa 47 Ey kendilerine kitap verilenler! Gelin yanınızda bulunan (Tevrat)ı tasdik etmek üzere indirdiğimiz bu kitaba iman edin. Biz birtakım yüzleri silip de enselerine çevirmeden yahut cumartesi halkını (yahudileri) lanetlediğimiz gibi onları lanetlemeden önce iman edin. Yoksa Allah'ın emri mutlaka yerine gelecektir.

Nisa 154 Söz vermeleri için Tur dağını üzerlerine kaldırdık. Onlara: "O kapıdan secde ederek girin" dedik. Yine onlara: "Cumartesi yasağını çiğnemeyin" dedik ve onlardan sağlam bir söz aldık.

Araf 163 Bir de onlara, o deniz kıyısındaki şehrin başına gelenleri sor. O sırada onlar cumartesi yasağına riayet etmiyorlardı. Cumartesi günü balıklar akın akın geliyorlardı, yasak olmadığı gün gelmiyorlardı. Yoldan çıkıp sapıklık yaptıkları için biz de onları işte böyle sınıyorduk.

Nahl 124 Cumartesi günü (avlanmamak), ancak onda ihtilafa düşenlere farz kılındı. Şüphesiz Rabbin onların ihtilaf edip durdukları şeyler hakkında kıyamet günü, aralarında elbette hükmünü verecektir.

Neticede , cumartesi tatili ve çalışma yasağı Tevrat'ta bir emirdi..Kur'an'da değil..
Kur'an'dan önce kutsal gün cumartesiydi..Cuma oldu..
Kur'an'dan önce kıble Kudüs'dü..Kabe oldu..
Kur'an'dan önce hac şartı yoktu..Şart oldu..
Kur'an'dan önce 4 kadına izin yoktu..İzin verildi..
Kur'an'dan önce namaz , abdest , zekat , kurban farklıydı..Değiştirildi..
Başlangıçta oruç ayında cinsel ilişki yasaktı..İftar-sahur arası serbest oldu.
Başlangıçta içki serbestti.Sonra yasaklandı..

"Biz bir ayeti başka bir ayetin yerine getirdiğimizde -ki Allah neyi indirdiğini gayet iyi bilmektedir- 'Sen yalnızca uyduruyorsun,' dediler. Hayır, onların çoğu bilmezler.»(16/101)

«Biz daha hayırlısını veya benzerini getirmedikçe bir ayeti neshetmez veya unutturmayız.» (2/106)

Allah dilediğini siler, dilediğini bırakır. Ümmü'l-Kitap onun katındadır." (13/39)

21-02-2006 23:45

siz boyle baska konulara daldikca ben ateizmin adalet vaad edip etmedigini anliyamiycam

22-02-2006 02:26

ateizm, tanrinin olmadigini, dinlerin insanlar tarifinda yazilan yalanlar dizisi oldugunu onerir, bilimsel olarak ispat eder, etmeye calisir..dayanagi ve referansi akil,matik ve bilimdir…

Siyasi bir olusum veya parti degildir..devlet olmak, devleti yonetmek gibi bir iddaa icindede degildir…

laik ve hukuk devleti anlayisini benimsektedir…sosyal adaletten yanadir..

cezalarin insanlik onuruna yakisir olmasi gerektigini dusunur…tehditte etmez, adalet te vaad etmez…adaleti devletin hukuk birimleri duzenler, dagitir… cagdas modern hukuk devletinden yanadir… Sonuclari yanlis olan hukuk yasalarinin degil 1400 yil 1400 gun olmadan degistirilmesinden yanadir…

kehf 29. Ve de ki: Hak, Rabbinizdendir. Öyle ise dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin. Biz, zalimlere öyle bir cehennem hazirladik ki, onun duvarlari kendilerini çepe çevre kusatmistir. (Susuzluktan) imdat dileyecek olsalar imdatlarina, erimis maden gibi yüzleri haslayan bir su ile cevap verilir. Ne fena bir içecek ve ne kötü bir kalma yeri!
Ayetindeki gibi hak’tan bahsedip cezadanda sadistce keyf almaz…

Ibrahim 16. Ardindan da (o inatçi zorbaya) cehennem vardir; kendisine irinli su içirilecektir!Gibi igrenclikleri adalet diye satmaz…mahkumlarin da insan oldugu gercegini unutmaz…

Tebbet 1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da”. olerek cezai ehliyeti biten bir sahsin pesinden 1400 yil kin ve nefret duygulari ile kosmaz..

Yasami boyunca insanliga hic bir katkisi olmayip, hatta kotulukler icinde olan bir adamin son nefesinde allah-muhammede deyip cennette hurilerle keyif yapmasi yalaninida adil bulmaz..

Baklava calan cocuklarin 17 sene hapis cezasi almasinida, ellerinin kesilmesinede, bir bayana tecavuz ettikten sonra oldurup, 3 yil ceza yatip cikmasinidi, taslanarak oldurulmesinide onurlu ve adil bulmaz

Secde 13. “Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kismiyla dolduracagim" diye benden kesin söz çikmistir.”
Gibi onyargili tanri sacmaliklarinin da adalet olmadigini bilir…

Butun inanclara, cinsiyetlere ayni mesafede durur..

Mesela miras bolusumunde kadininda erkek kadar hakki olduguna inanir…

Harun yahya(motorcu adnan oktar) gibi insanlarinda suc isleyip ceza alsalar bile web site acip din ticareti haklari oldugunu kabul eder..

"Allah, size rastgele yeminlerinizden dolayi degil, (fakat) bile bile ettiginiz yeminlerden ötürü hesap sorar. Yemînin keffâreti, âilenize yedirdiginizin ortalamasindan on düskünü yedirmek, yâhut giydirmek ya da bir köle azâd etmektir. Bulamayan üç gün oruç tutmalidir..." (K. 5 Mâide 89)

Ey Kölesini azâd edemeyen kimseler Cehennem atesinden hiç olmazsa yarim hurma ile sadaka vererek korununuz" Sahih-I buhari (Cilt III, 344)
Ayet ve hadislerindeki gibi gibi parasi olanin adaleti satin almasi ilkesine karsidir… esitlik ilkesinden yanadir… ilkelerini yarim hurmaya satmaz….Necmeddin erbakan gibi hortumculara ozel af cikarilmasinada, Adaleti insanlara para ile satilmasinada karsidir…

Bilmem anlatabildim mi?

22-02-2006 02:41

koskoca yazinin elle tutacagim bir yani yok yazik hemde ne yazik....bulsam bari bir dogru onu yazayim dedim.....yine sadece sordugum sorudan kacmak icin yazilmis bir sacmalik destani ile karsilastim.....

mahkum kayiran kotu insanlari kayiran zihniyet bana destan yazsa kaaac kitabe yazsa kac

demisin ki

laik ve hukuk devleti anlayisini benimsektedir

istiklal marsinin hepsini okutmadiklari icin unutmusun galiba....laik devletimin marsi bu

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

bana laiklik ogretme...onune geleni seriatci sanip onyargi dansozlugu icersinde kivirmanin zarari sadece sanadir....beni guldurursun o kadar...

dedim ya

sizden ne atist oluuuur ne teist !!!!

22-02-2006 03:24

Alıntı:

mev´isimli üyeden Alıntı
.onune geleni seriatci sanip onyargi dansozlugu icersinde kivirmanin zarari sadece sanadir....beni guldurursun o kadar...

1400 yil ellerin kirilsin ya leheb demistiniz...demeyede devam edecek gibi gorunuyorsunuz...

siz onyargi kelimesini bence kullanmayin...

dinlerin miras yolu ile kalan bir "onyargi" oldugunu umarim bir gun anlarsiniz...

22-02-2006 03:27

sencelerle yuruseydik dostum halimiz sizlere kalsaydi durum vahimdi.....

sen ahmetin mirasini mehmetinki sanmis olmayasin sakin....daha sonra bir gun bunu cakarsinda aptalligina toz kondurmamak icin bile bile inkara gidersin....acinacak vaka :D

22-02-2006 05:11

exc-

o zaman sende gerekli yerlere mantikli cvp lar yaz cizik atacagin yere basliklarin ustune....hem aciklayicilik bekliyorsunuz hemde kendiniz bi seye aciklik getiremihyorsunuz sonrada GECICI ATEIST CEHENNEMI gibi safsatalar duzuyorsunuz....bir konuya aciklik getirmenin yolu konu hakkinda safasata duzmekten gecmiyor arkadaslar.....

exclusive 22-02-2006 06:00

Aynı konu 3 kere açılmaz ki yahu...

Bu konu aşağıdaki linkden devam ediyor:
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=2830

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:32 .