![]() |
Kadınların hayız ( regl ) durumu
Elmalılı Hamdi
Yazır bakara :222-Sana kadınların aybaşı adetlerinden soruyorlar. De ki: "O, bir eziyettir. Onun için adet günlerinde kadınlardan çekilin ve temizleninceye kadar onlarla cinsel ilişkide bulunmayın. İyice temizlendikleri vakit, Allah'ın emrettiği yerden onlara varın. Allah, çok tevbe edenleri de sever çok temizlenenleri de sever. Süleyman Ateşbakara :222. Sana adet görmeden soruyorlar. De ki: "O eziyettir." Adet halinde kadınlardan çekilin, temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara varın. Allah tevbe edenleri sever, temizlenenleri sever. Yukarıda sadece iki farklı mealını verdiğim ayetten sizler nasıl bir anlam çıkarıyorsunuz ?Yada bu ayet muhkemmidir yoksa muteşabihmi ? Değerli yorum ve açıklamalarınızı rica ederim. |
Ben o ayetten iki türlü mana çıkarıyorum.
1.si; "Sana kadınların aybaşı adetlerinden soruyorlar." derken, Arapların asıl sorduğu "kadınlar ay halindeyken onlarla cima edebilir miyiz" sorusu olsa gerek ki cevapta ay halindeki kadınlarla cima yasağı getirilmiş. Ama tevbe edenleri seven bir Allah'tan da bahsedildiğine göre "yaprasınz da sorun değil, tevbe edersiniz" denmiş. 2.si; "O bir ezadır" diye tanımlanan "ay hali" hakkında Allah henüz kadınların ay hali döneminde yumurtladığını, ay halinin bilimsel olarak ne olduğunu, ne tür fizyolojik olaylar gerçekleştiğini bilmiyor, kadınların ağrıları olduğunu gördüğünden "o bir ezadır" demekten öte birşey diyemiyor. -görgüye dayalı teşhis- :) |
Aşağıdakiler İslamda cinsel hayatı anlatan bir siteden alınmıştır.
Yasaklanan yalnız cinsel organların teması olduğu için, hiç şüphesiz sevişmek helaldir. Üstelik adet halinde sevişmek, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sünnetlerindendir. Cümay' İbnu Umayr (ra) anlatıyor: Ben, annem ve teyzemle birlikte Hz. Aişe (ra)'nin yanına girdim. Onlar Hz. Aişe ye: "Hayızlı iken, sizlerle Aleyhisalatu vesselam ne şekilde mübaşerette bulunurdu?" diye sordular. Aişe validemiz: "Hayız olduğumuz zaman bize, geniş bir izar giymemizi emreder, sonra sine ve göğsümüze temasta bulunurdu." (1) Yasaklanan yalnız cinsel organların teması olduğu için, hiç şüphesiz sevişmek helaldir. Üstelik adet halinde sevişmek, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sünnetlerindendir. Cümay' İbnu Umayr (ra) anlatıyor: Ben, annem ve teyzemle birlikte Hz. Aişe (ra)'nin yanına girdim. Onlar Hz. Aişe ye: "Hayızlı iken, sizlerle Aleyhisalatu vesselam ne şekilde mübaşerette bulunurdu?" diye sordular. Aişe validemiz: "Hayız olduğumuz zaman bize, geniş bir izar giymemizi emreder, sonra sine ve göğsümüze temasta bulunurdu Allah Resulu buyuruyor: "Kişi hanımına kanama halinde temasta bulunmuşsa bir dinar, kanın kesilme halinde temas etmişse yarım dinar tasadduk eder." (2) Fıkıh kitaplarında, "Eğer kan kırmızı veya siyah ise bir dinar, sarı ise yarım dinar sadaka vermesi müstehap olur" denilmektedir. Eğer bir müslüman adet halindeki hanımıyla ilişkide bulunmuşsa önce tevbe etmesi gerekir. Sonra da yukarı da belirtildiği üzere fakirlere sadaka vermesi gerekir. Bu sadakayı her iki taraf da verir. (3) |
Burda açıkça görülmektedir ki Muhammed Allahın emrine karşı gelmiş ve bakara suresinde emredildiği ve yasakladığı halde regl dönemindeki kadına yaklaşmıştır.Bahanelerde her zamanki gibi islam alimleri tarafından sıralanmış..
yahudiler ve hristiyanlar böyle yapmayıp kadınlarına o dönemde daha fazla azap çektiyorlarmış.Sizce zaten regl sıkıntısı içinde olan bir kadını gögüslerine yönelerek onu dahada azdırıp o halde bırakmak sadece erkeğin ihtiyacını görmek amacıyla değilde nedir?Zaten hızını alamayıp olayı tamamlayacak olan mümin erkekler içinde kefaret sadec 1 dinar. ( ozamanın 1 dinarı şimdi kaç tl eder onuda sünneti uygularken hızını alamayanlar düşünsün ).Olmaz demeyin demekki oluyormuşki bu bedel konulmuş. Neden diğer kadınlarına gitmediği konusuda büyük ihtimalle kıskanç eşlerin sıra kavgalarını harlamamak için olsa gerek. |
Adet ve lohusa olan kadının göbeği ile diz kapağı arasından arada bir perde veya elbise olmadan faydalanmak haramdır.
Abdullab bin Sa'd (ra) Allah Resulune soruyor: -Adet iken hanımımdan bana helal olan nedir? Resulullah: -Eteğin üstü sana helaldır. Resulullah'ın hanımlarından Hz.Meymune validemiz anlatıyor: "Resullullah (a.s.) ben hayızlı iken benimle yatardı. Onunla benim aramda bir elbise bulunurdu." Yine Hz.Meymune anlatıyor: "Allah Resulu (a.s.) hanımları hayız halinde iken elbise üzerinde onlarla sevişirdi." Allah Resulu bunu kendi cinsel tatmini için yapmazdı. Çünkü bir ihtiyacını o anda hayızlı olmayan hanımı ile giderebilirdi. O halde bunun başka önmeli sebebi olmalı.
Komedi ısrarla devam ediyor :pound: |
devam etmenizi isterim,zira eğlenceli bir konu:bounce:
|
BAKARA : 99/ Andolsun, sana apaçık ayetler indirdik, onları yoldan çıkmışlardan başkası inkar etmez. Apaçık kuranın apaçık bir ayeti işte.Ne diyor "O eziyettir." Adet halinde kadınlardan çekilin, temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara varın. Kesin bir şekilde yaklaşmayın diyor ama alemlere rahmet peygamber tanrının sözünü dinlemiyor. |
Alıntı:
Kur'an da nerede yazılı acaba, Hz. Muhammed'in haşa Allah'ın sözünü dinlemediğine dair? İşinize gelince, hadisleri ele alıp, işinize gelmeyince hadisleri yok sayarsınız zaten mi diyeceksiniz yoksa? Bir kere belirttiklerinizin hepsi hadis değil. İkincisi kaynakları yazmıyor. Üçüncüsü, amacınız nedir? Bir kaç delinin kuyuya attığı taşı çıkarmak mı? Saygılar |
Sevgili Envyme
Ne hadislerin nede kuranın benim için hiçbir anlamı yok.Hiçmi olmadı evet hayatımın yaklaşık olarak 30 yılında bende ateşli bir savunucusuydum.Ama malesef Allah beni saptırmak istediği için bende sapanlardan oldum. “Allah kimi dogru yola iletmek isterse onun kalbini Islâm'a açar; kimi de saptirmak isterse... kalbini iyice daraltir...” (K. 6, En'âm 125) Ayetlerle örnek vermem sadece ironi amaclıdır.Kaynak demişsiniz aşağıda belirtiyorum. Diğer yandan Hz. Peygamberin eşleriyle dizkapağı ve göbek arası dışındaki normal ilişkilerini sürdürdüğü bilinmektedir (bk. Buhârî, Hayz, 5, Tahâret,175; Dârimî, Tahâret,108). 1) Nesai, Hayz 12,13, (1, 189) 2) Nesai, Taharet 182, (1, 153) 3) Kaynaklarıyla Büyük Kadın İlmihali (İslam Aile Hukuku), Rauf Pehlivan Yine hayızlı hanımıyla ne derece ilgilenebileceğini soran bir sahabeye Allah elçisi şöyle cevap vermiştir: "Senin için göbekten üst taraf serbesttir" (eş-Şevkânî, Neylü'l-Evtâı, I, 277). Amacınız nedir? demişsiniz Burası dinlerden özgürlük sitesi değilmi ? Dinleride eleştiririz , peygamberleride. Bunun için sizden izin almak gerektiğini düşünmüyorum.Sanırım biraz belaltı olduğu için bu kadar tepki verdiniz. |
Sevgili calvuss,
Belaltı diye bir durum yok. Ben sadece, bu dünyada kadınlara karşı hayatlarında bir kez bile yanlış yapan bir insanın, hayatında bir kez bile kadınlara karşı yanlış yapmayan Hz. Muhammed'i eleştirmesine dayanamıyorum. Dediğiniz gibi, inanıp inanmamakta, İslam'dan uzaklaşıp uzaklaşmamakta özgürsünüz. Ama bu farklı bir durum bence. Belki benim bakış açım farklı bilemiyorum. Kadınlar üzerinden İslam'a laf edenler bana hep şöyle gelmiştir. Hani bir gazeteci röportaj yapar, eşinizi dövermisiniz diye evli erkeklere sorar, erkeklerde hayır der ama aslında yalan söylüyordur, dövmüştür. Onun gibi... Ya da, sokakta bir erkek, güzel bir kız gördüğünde kendisinde o kıza bakma, laf atma, arkasından söz etme hakkına sahip bulur iken, bu kız eğer o erkeğin bacısı ise, başka erkeklerin bakma, laf atma, arkasından söz etmelerine dayanamaz ve şahit olduğunda erkek kesilir ya, onun gibi... Sapmanız konusunda ise söyleyeceğim tek şey, dilemişsiniz, Allah'ta yerine getirmiş. Saygılar |
Alıntı:
Verdiğiniz bu örneklerle, konuyu nasıl bağdaştırdığınızı anlayamadım. Dinler bu forumda tüm yönleriyle eleştiriliyor. Kimi zaman kölelik, kimi zaman miras hukuku, kimi zaman kadın erkek eşitliği vb.. Şimdi tüm bunları eleştirirken sorun yok da bir tek kadınların dindeki konumları eleştirilirken mi sorun oluyor? Sanırım bunun nedeni de, bir erkeğin bu eleştirileri getirmesi. Kadınlar kendilerini savunmuyorlar, erkeklere ne oluyor demeye mi getiriyorsunuz? Olaya cinsiyet farklılıklarıyla değil İNSAN olma temelinde bakarsanız sorun kalmaz diye umuyorum. Alıntı:
Ancak dinlerden sadece isteyince değil, istemesen de çıkabileceğine bizzat ben şahitim. Dinden korka korka şüphelenmeye başladığım zamanlar, Allah'a deli gibi dua ederdim; "ne olursun bu saçma düşünceleri beynimden çıkar ve senden şüphe etmemi engelle" şeklinde.. Bu hezeyanlar bir süre devam etti ancak çağrıma bir cevap da gelmedi (doğal olarak). Eğer gerçekten Allah var olmuş olsaydı bu isteğe bu kadar kayıtsız kalmazdı. Zira ondan ne para istedim ne de mülk, sadece kendisine inanmak. Yani sizin dediğiniz gibi dinden çıkmayı istemedim, aksine koşulsuz inanmak için kendimi paraladım resmen. Ama size göre mutlaka yine bir yerde yanlış yapmışımdır ben, öyle ya Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. Neyse, bu kıssadan şu hisse çıkıyor; Olmayınca olmuyor. |
Alıntı:
Bir insan, koşulsuz şüphe duymaz. Hem şüphe duyup, hemde koşulsuz inanmayı istemeniz birbirine zıttır. Bu zıtlıktan dolayı siz aslında koşul getirmişsiniz ama farkına varamamışsınız. Müslümanı da dahil, her insan şüphe duyabilir, bu zaten şeytanın işi. Ama, koşulsuz inanmaksa gaye, yani tam anlamı ile bir teslimiyet ise istek, Allah kayıtsız kalmaz vermesi gerekeni verir. Allah, inanmak istemeyene inanmamayı, inanmak isteyene de inanmayı verir. Bu yüzden adildir. Kadınlar konusuna gelince, Kadınlar kendilerini savunmuyorlar, erkeklere ne oluyor demiyorum. Tam aksine, erkekler erkekliğini bilse, kadınların bir sorunu olmayacak aslında diyorum. Kadın ve erkek, farklıdır ama birdir. Yapıları farklıdır ama bir olmak için yaratılmışlardır. Bu yüzden aralarında eşitliğin olması düşünülemez. Çünkü eşit değillerdir. Bir elmanın iki yarısı olabilirler ama bu iki yarı birbirinin aynısı değildir. Evet ikiside insandır ama ikisi de aynı insan değildir. Evet dediğiniz gibi, burası dinleri eleştirdiğiniz bir platform ama mesela bir ateist, İslam'ı eleştirir iken kendisini farklı görür, bir zamanlar müslümansa kendisini İslam'dan soyutlamıştır, böyle eleştirir İslam'ı. Ama kadınlar üzerinden İslam'ı eleştirmeye gelince, ister istemez düşünüyorum. Bir erkek eğer, kadınlar üzerinden İslam'ı eleştirmek istiyorsa, kendini eleştirmek istediği noktalardan soyutlaması gerekmiyor mu? Kadınlar üzerinden İslam'ı eleştiren birisi, eleştirisinden sonra kadınlara karşı iyi davranan birisi olması gerekiyor. Peki öyle misiniz? Değilseniz, amaç nedir? Sadece eleştirmek mi? Değinmek istediğim nokta sadece budur. Saygılar |
Sayın Evyme
Bu forumun dinlerden özgürlük forumu olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz , o zaman yeldeğirmenlerine karşı açtığınız savaş niye.Eleştirilere dayanamıyorsanız okumazsanız olur biter.Yada okur güler geçersiniz, nede olsa sizin inancınız size göre sağlamdır. Burda ben kadınlar üzerinden islama laf atmıyorum, aksine kadınlara o zor dönemlerinde bile rahatlık vermeyen muhammede laf atıyorum.Zaten bir sürü karısı ve cariyesi varken regly sancıları ile uğraşan kadının bir de onun cinsel iştahı ile uğraşması bence kadına yapılan en önemli haksızlıktır. Birde bunların kadının kendini iyi hissetmesi için yapıldığının iddiası ise sadece kılıfına uydurmadır. ''Sapmanız konusunda ise söyleyeceğim tek şey, dilemişsiniz, Allah'ta yerine getirmiş.'' Aslında çok uğraştım çok dua ettim ama beni duymadı yada duymazdan geldi. |
Bende tıp okumak için çok uğraştım ama olamadım, mühendis oldum. Bilmiyordum ki, tıp okumak için farklı tercih yapmak gerekiyormuş, ben kendiliğinden oluyor sanmıştım...
Siz, önce benim değinmek istediğim noktayı iyicene bir anlayın, ondan sonra tartışmaya devam ederiz. Saygılar |
Konu burda benim sapmış sizin doğru yolda olmanız değil, Alemlere rahmet muhammedin cinsel açlığı... karılarından ve de özellikle Ayşe ' den olan korkusu sebebi ile hayızlı eşleri ile cinsel birliktelik ( kısmen ) yaşayıp bunuda kadın için çok önemli bir moral olayı olarak gösterilmesidir.
Tartışmaya devam edecekseniz lütfen bu konuda devam edelim.Konuyu farklı mecralara çekip saptırma eğilimi görüyorum her zamanki gibi. |
Alıntı:
Sevgili EnvyMe, eğer gerçekten bir Allah olsaydı ve biz istemediğimiz taktirde, sizin dediğiniz şekilde bizi kendine inanmaktan alıkoymasaydı, benim dualar da havada kalmazdı, öyle değil mi? Alıntı:
Alıntı:
Sorularınız havada kalmasın diye cevap verdim, görüldüğü gibi insanlara geri dönme konusunda ben sizin inandığınız Allah'tan daha duyarlıyım. Başlık, kadınların regl döneminlerinde erkeklerin yaklaşımları üzerine. Konu hem hadis hem de Kuran'dan alıntılarla desteklenmiş. Varsa itirazınız bunlar üzerine olsun, erkekler dinleri kadın üzerinden neden eleştiriyor değil konumuz. |
Alıntı:
Ne demek istediğini ve yaşadıklarını öylesine iyi anlıyorum ki... Bilmeyenlerin, bu süreci yaşamayanların yorumlarına aldırma sen. İmansız olmak istedik, olduk sanıyorlar. O süreçte ne kadar acı çektiğimizin idrakine varmaları mümkün değil. Yaşamayan bilemez. Son zamanlarım sabaha kadar balkonda (niyeyse ona daha yakın olduğumu hissederdim orada) ağlayarak dua etmelerle geçmişti. İnsan aklını yitirme noktasına geliyor, dualarına gerçekten cevap verilip, kuşkuların dağılacağı umuduyla yakarıyor. Şuna eminim ki sahabeler bile öyle içten yakarışlarla dua etmemişlerdir. sonuç; ağlama duvarının önündeki bir Yahidinin dediği gibi "sanki duvara konuşuyormuşum gibi geliyor" |
Sevgili K.C aynı duyguları inan bende yaşadım ve samimiyetinden en ufak bir şüphem yok.Hiç birimiz ateist olarak doğmadık hepimiz bu din üzerine belli eğitimler aldık.Kafamızdaki soru işaretlerini irdeledikçe '' ben neler düşünüyorum böyle diye'' engelleyip defalarca tövbe ettik.Ama eninde sonunda mantığımız korkularımıza galip geldi.
Eğer gerçekten bir tanrı varsa bence kriteri sadece ona inanıp inanmamak olmamalı. |
Merhaba sevgili dostlar.Sizlerin yaşadıklarınızın aynısını bende yaşadım ,günlerce kafamın içinde fırtınalar koptu.Sonunda kararımı verdim. Böyle tutarsız ve palavracı tanrı olamayacağına kanaat getirdim.Muhammed'in yazdırdıklarından ve ashabının hadislerinden bende bir zamanlar çok korkuyordum. Neyseki kendimi kurtardım. Yaratıcı iradenin dinlerin,dincilerin , tekelinde olmadığını, kuran ve buna benzer din kitapları allahın varlığına referans alındığında inanmanın imkansız olduğunu gördüm.Hatta sizleri de büyük ihtimalle allahtan soğutan inançsızlığınızı körükleyen bu saçmalıklar olmuştur.Din kitaplarındaki saçmalıkları (dünyanın 6 günde yaratıldığı,Adem ,Havva palavraları ve buna benzer tüm saçmalıklar) bir kenara bırakılırsa inanmamak için bir neden kalmıyor.Çünkü estetik var.Evrim tabiiki var durmuş da değil halen devam ediyor ve sonuna kadar devam edecek. Bence yaratıcı gücün iradesi bu yönde ,bu güç insanlarla ve diğer canlılarla ahbap çavuş ilişkisinde de değil.İnsanlar kendi kaderlerini kendileri tayin ediyor.Bu güç insanlara ve hayvanlara aynı mesafede ,birini öbürüne tercih etmiyor işlerinede karışmıyor.Canlıların hepsi aynı ölüm kaderini paylaşabiliyor.Yanarak,boğularak kesilerek,kurşunlanarak,zehirlenerek, dolayısıyla iltimas yok.Yarattıklarına yaşamını ve neslini sürdürme donanımı vermiş o kadar.Bir kelebeğe ,tilkiye ve diğerlerine ne kadar önem vermişse insana da o kadar önem vermiş .İnsanın kortekse sahip olması onu çok sevdiğinden değil korteksin insanlar için neslini ve yaşamını devam ettirebilmek için olmazsa olmazlarından dır.Nasıl ki Down sendromlu insanların yaşamını tek başına sürdüremiyorlar korteksli olmaları bundandır. Ayrıcalık değildir.Sizlerin allah inancınızı kaybetmeniz muhammet gibilerinin yüzündendir. Bu arabistan vatandaşlarını dikkate almayın . Siz değerli arkadaşlarımız allaha isyan ettikçe, kafa tutma ihtiyacı duydukça ,alay ettikçe ,muhammet ve bunun gibilerinin günahlarına bir çeltik atılıyordur her halde ,neden oldukları için.
|
Ben de şunu anlamıyorum açıkcası; mens niye kirli oluyor yahu. Üstelik mens döneminde kadının libidosu daha da artar. Madem kirli dönem diyorsun o zaman libidoyu niye arttırıyorsun. Kadına eziyet etmek için mi? Öte yandan kadının mens dönemlerinde gebe kalması zordur. Nedir yani kadın dediğin damızlık bir canlı mıdır? Üstelik her kadın mens dönemlerinde acı çektiği fikri de saçmadır. Bazı kadınlar bu acıyı çeker bazıları çekmez.
|
Zaten benimde özellikle vurgulamak istediğim nokta buydu.Ayetle yasaklanmış olmasına rağmen regl döneminde hem kadını dahada azdırıp sadece kendi ihtiyacını göreceksin hemde bunu kadının kendini iyi hissetmesi için yaptığını öne sürüp aradan sıyrılacaksın.Bunu yapanda alemlere rahmet muhammet bu arada.
Yüksek ihtimalle eşleri ve özelliklede Ayşe meşhur sırayı bozmamak adına o dönemlerinde bile diğer eşlerine göndermediği için bu ve malum cinsel gücüde zirvede olduğu için bu şekilde idare ediyordu sanırım. Ve işin en kötüsü de ne biliyormusunuz bu bahsedilen adam benim hayatımın çok uzun bir bölümünde en kutsal değerimdi.:wave: |
Bence de, 4 kadını ve cariyeleri idare etmek zor olduğu için bu durumdan faydalanılmış:)
Hepimizin kutsal değeriydi, neyse ki sıyrılmayı bildik. Müslümanlığın kadınlarla alıp veremediği birşeyler olduğu çok aşikar. Gerçi insanlarla alıp veremediği çok şey var. Yoksa niye sürekli cayır cayır yakma isteği duysun:) |
Güncelleme...
|
Yahu Muhammed'in seks hayatından detaylar çıktıkça nefretim aşka dönüşüyor! Ne muhterem bir insanmış be.
Sevgili calvuss, bence bu konuda adamı eleştirmemelisin lakin benim subjektif görüşüm de hayızlı :) partnerle münasebetin(cîma edersin etmezsin o ayrı) ona çok iyi geldiğidir. Bu konuda paygamberi takdir ettim. Ya Muhammed, sen ne kara mizah bir adamsın! :D |
Sevgili Milomanara
Buda bozuk saatin günde iki kere doğruyu gösterdiği anlardan olsa gerek:nod:Yinede bu durum partnerine göre değişiklikler gösterebiliyor... |
bu kadınına göre değişir, kimi kadın hayz döneminde işkence derecesinde ağrı çektiği için libidosuda etkili olmadığından istemeyebilir ama kimi kadın da gayet rahat geçirebilir bu dönemini. asıl mesele kadının hayz durumunda iken ilişkinin ne kadar temiz olacağıdır.
|
Bu ayette kadınlarınıza yanaşmayın der. Bana göre bunda ters anlaşılacak bir durum yok. Tıbben regl döneminde cinsel ilişkinin bazı sakıncaları olduğu söylenir, bilinir. Kanamayı arttırması ve o dönemlerde kadının enfeksiyonlara daha açık olması gibi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Lohusalıkla regli bir tutmuyorum zaten.Sadece onun gibi enfeksiyonlara açık olan dönemlerden biri olduğundan sözettim. Demek ki bilimsel tesbitler doktordan doktora değişebiliyor nasıl oluyorsa:) Gerçi bu konuda okuduğum tüm bilimsel yazılar , kişinin isteğine kalmış olmakla birlikte sakıncaları olduğunu anlatıyor. Ayrıca bu ayetin ne amaçla buraya yazıldığını bilmiyorum. Ben ateist olmama rağmen kuranın her sözüne tu kaka mantığıyla bakmıyorum. Kuran bana göre insan uydurması . Ama o dönemin bir çok kuralını düzenlediği için ilerici bir adım olduğunu da söyleyebiliriz. |
Alıntı:
bu konu ile ilgili bir video baktım ama bulamadım. buna yakın bir video buldum ve videodaki doktor türkiyede önemli bir şahıstır. op dr kağan kocatepe, regl döneminde ilişki ile ilgili ufak bilgi vermiş ve söylediklerinde regl döneminde ilişki ve hamile kalma durumundan bahsetmiş. sanırsam bu kısacık bilgi bile regl döneminde bir kadının ilişkiye girebileceğinin bir kanıtıdır. kaldı ki önemli olan asıl nokta şu; şayet bu diönem kirlilik dönemi ise ve tanrı yaklaşmayın demiş ise neden bu dönem hamile kalma riski vardır? yani tanrı neden yumurtanın yumurta hücresi üretmesine sebep olmuştur? http://www.uzmantv.com/adet-donemind...olabilir-miyim |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:00 . |