24-05-2010, 22:29
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Kadınların hayız ( regl ) durumu
Elmalılı Hamdi
Yazır
bakara :222-Sana kadınların aybaşı adetlerinden soruyorlar. De ki: "O, bir eziyettir. Onun için adet günlerinde kadınlardan çekilin ve temizleninceye kadar onlarla cinsel ilişkide bulunmayın. İyice temizlendikleri vakit, Allah'ın emrettiği yerden onlara varın. Allah, çok tevbe edenleri de sever çok temizlenenleri de sever.
Süleyman Ateşbakara :222. Sana adet görmeden soruyorlar. De ki: "O eziyettir." Adet halinde kadınlardan çekilin, temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara varın. Allah tevbe edenleri sever, temizlenenleri sever.
Yukarıda sadece iki farklı mealını verdiğim ayetten sizler nasıl bir anlam çıkarıyorsunuz ?Yada bu ayet muhkemmidir yoksa muteşabihmi ?
Değerli yorum ve açıklamalarınızı rica ederim.
|

24-05-2010, 23:46
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ben o ayetten iki türlü mana çıkarıyorum.
1.si; "Sana kadınların aybaşı adetlerinden soruyorlar." derken, Arapların asıl sorduğu "kadınlar ay halindeyken onlarla cima edebilir miyiz" sorusu olsa gerek ki cevapta ay halindeki kadınlarla cima yasağı getirilmiş. Ama tevbe edenleri seven bir Allah'tan da bahsedildiğine göre "yaprasınz da sorun değil, tevbe edersiniz" denmiş.
2.si; "O bir ezadır" diye tanımlanan "ay hali" hakkında Allah henüz kadınların ay hali döneminde yumurtladığını, ay halinin bilimsel olarak ne olduğunu, ne tür fizyolojik olaylar gerçekleştiğini bilmiyor, kadınların ağrıları olduğunu gördüğünden "o bir ezadır" demekten öte birşey diyemiyor. -görgüye dayalı teşhis-
|

25-05-2010, 14:18
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Aşağıdakiler İslamda cinsel hayatı anlatan bir siteden alınmıştır.
Yasaklanan yalnız cinsel organların teması olduğu için, hiç şüphesiz sevişmek helaldir. Üstelik adet halinde sevişmek, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sünnetlerindendir.
Cümay' İbnu Umayr (ra) anlatıyor:
Ben, annem ve teyzemle birlikte Hz. Aişe (ra)'nin yanına girdim.
Onlar Hz. Aişe ye:
"Hayızlı iken, sizlerle Aleyhisalatu vesselam ne şekilde mübaşerette bulunurdu?" diye sordular.
Aişe validemiz:
"Hayız olduğumuz zaman bize, geniş bir izar giymemizi emreder, sonra sine ve göğsümüze temasta bulunurdu." (1)
Yasaklanan yalnız cinsel organların teması olduğu için, hiç şüphesiz sevişmek helaldir. Üstelik adet halinde sevişmek, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sünnetlerindendir.
Cümay' İbnu Umayr (ra) anlatıyor:
Ben, annem ve teyzemle birlikte Hz. Aişe (ra)'nin yanına girdim.
Onlar Hz. Aişe ye:
"Hayızlı iken, sizlerle Aleyhisalatu vesselam ne şekilde mübaşerette bulunurdu?" diye sordular.
Aişe validemiz:
"Hayız olduğumuz zaman bize, geniş bir izar giymemizi emreder, sonra sine ve göğsümüze temasta bulunurdu
Allah Resulu buyuruyor: "Kişi hanımına kanama halinde temasta bulunmuşsa bir dinar, kanın kesilme halinde temas etmişse yarım dinar tasadduk eder." (2)
Fıkıh kitaplarında, "Eğer kan kırmızı veya siyah ise bir dinar, sarı ise yarım dinar sadaka vermesi müstehap olur" denilmektedir.
Eğer bir müslüman adet halindeki hanımıyla ilişkide bulunmuşsa önce tevbe etmesi gerekir. Sonra da yukarı da belirtildiği üzere fakirlere sadaka vermesi gerekir. Bu sadakayı her iki taraf da verir. (3)
|

25-05-2010, 14:33
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Burda açıkça görülmektedir ki Muhammed Allahın emrine karşı gelmiş ve bakara suresinde emredildiği ve yasakladığı halde regl dönemindeki kadına yaklaşmıştır.Bahanelerde her zamanki gibi islam alimleri tarafından sıralanmış..
yahudiler ve hristiyanlar böyle yapmayıp kadınlarına o dönemde daha fazla azap çektiyorlarmış.Sizce zaten regl sıkıntısı içinde olan bir kadını gögüslerine
yönelerek onu dahada azdırıp o halde bırakmak sadece erkeğin ihtiyacını görmek amacıyla değilde nedir?Zaten hızını alamayıp olayı tamamlayacak olan mümin erkekler içinde kefaret sadec 1 dinar. ( ozamanın 1 dinarı şimdi kaç tl eder onuda sünneti uygularken hızını alamayanlar düşünsün ).Olmaz demeyin demekki oluyormuşki bu bedel konulmuş.
Neden diğer kadınlarına gitmediği konusuda büyük ihtimalle kıskanç eşlerin sıra kavgalarını harlamamak için olsa gerek.
Konu calvuss tarafından (25-05-2010 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir.
|

25-05-2010, 16:05
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Adet ve lohusa olan kadının göbeği ile diz kapağı arasından arada bir perde veya elbise olmadan faydalanmak haramdır.
Abdullab bin Sa'd (ra) Allah Resulune soruyor:
-Adet iken hanımımdan bana helal olan nedir?
Resulullah:
-Eteğin üstü sana helaldır.
Resulullah'ın hanımlarından Hz.Meymune validemiz anlatıyor:
"Resullullah (a.s.) ben hayızlı iken benimle yatardı. Onunla benim aramda bir elbise bulunurdu."
Yine Hz.Meymune anlatıyor:
"Allah Resulu (a.s.) hanımları hayız halinde iken elbise üzerinde onlarla sevişirdi."
Allah Resulu bunu kendi cinsel tatmini için yapmazdı. Çünkü bir ihtiyacını o anda hayızlı olmayan hanımı ile giderebilirdi. O halde bunun başka önmeli sebebi olmalı.
- Allah Resulu bunu yaparak, bu husustaki batıl inançları yıkmış ve bunun caiz olduğunu göstermiştir. Çünkü Hristiyan ve Yahudiler böyle yapmıyorlardı.
- Hayızlı iken beden ve ruh açısından rahatsızlık duyan kadını, yalnızlığından ve bu ruh halinden kurtarmak
Komedi ısrarla devam ediyor
|

25-05-2010, 16:20
|
 |
Üye
|
|
|
|
devam etmenizi isterim,zira eğlenceli bir konu
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

25-05-2010, 17:02
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
BAKARA : 99/ Andolsun, sana apaçık ayetler indirdik, onları yoldan çıkmışlardan başkası inkar etmez.
Apaçık kuranın apaçık bir ayeti işte.Ne diyor
"O eziyettir." Adet halinde kadınlardan çekilin, temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın.
Temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara varın.
Kesin bir şekilde yaklaşmayın diyor ama alemlere rahmet peygamber tanrının sözünü dinlemiyor.
|

25-05-2010, 18:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
calvuss´isimli üyeden Alıntı
BAKARA : 99/ Andolsun, sana apaçık ayetler indirdik, onları yoldan çıkmışlardan başkası inkar etmez.
Apaçık kuranın apaçık bir ayeti işte.Ne diyor
"O eziyettir." Adet halinde kadınlardan çekilin, temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın.
Temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara varın.
Kesin bir şekilde yaklaşmayın diyor ama alemlere rahmet peygamber tanrının sözünü dinlemiyor.
|
Nasıl kanaat getirdiniz buna?
Kur'an da nerede yazılı acaba, Hz. Muhammed'in haşa Allah'ın sözünü dinlemediğine dair?
İşinize gelince, hadisleri ele alıp, işinize gelmeyince hadisleri yok sayarsınız zaten mi diyeceksiniz yoksa?
Bir kere belirttiklerinizin hepsi hadis değil. İkincisi kaynakları yazmıyor. Üçüncüsü, amacınız nedir?
Bir kaç delinin kuyuya attığı taşı çıkarmak mı?
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

25-05-2010, 20:38
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sevgili Envyme
Ne hadislerin nede kuranın benim için hiçbir anlamı yok.Hiçmi olmadı evet hayatımın yaklaşık olarak 30 yılında bende ateşli bir savunucusuydum.Ama malesef Allah beni saptırmak istediği için bende sapanlardan oldum.
“Allah kimi dogru yola iletmek isterse onun kalbini Islâm'a açar; kimi de saptirmak isterse... kalbini iyice daraltir...” (K. 6, En'âm 125)
Ayetlerle örnek vermem sadece ironi amaclıdır.Kaynak demişsiniz aşağıda belirtiyorum.
Diğer yandan Hz. Peygamberin eşleriyle dizkapağı ve göbek arası dışındaki normal ilişkilerini sürdürdüğü bilinmektedir (bk. Buhârî, Hayz, 5, Tahâret,175; Dârimî, Tahâret,108).
1) Nesai, Hayz 12,13, (1, 189)
2) Nesai, Taharet 182, (1, 153)
3) Kaynaklarıyla Büyük Kadın İlmihali (İslam Aile Hukuku), Rauf Pehlivan
Yine hayızlı hanımıyla ne derece ilgilenebileceğini soran bir sahabeye Allah elçisi şöyle cevap vermiştir: "Senin için göbekten üst taraf serbesttir" (eş-Şevkânî, Neylü'l-Evtâı, I, 277).
Amacınız nedir? demişsiniz
Burası dinlerden özgürlük sitesi değilmi ? Dinleride eleştiririz , peygamberleride.
Bunun için sizden izin almak gerektiğini düşünmüyorum.Sanırım biraz belaltı olduğu için bu kadar tepki verdiniz.
Konu calvuss tarafından (25-05-2010 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir.
|

25-05-2010, 21:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili calvuss,
Belaltı diye bir durum yok. Ben sadece, bu dünyada kadınlara karşı hayatlarında bir kez bile yanlış yapan bir insanın, hayatında bir kez bile kadınlara karşı yanlış yapmayan Hz. Muhammed'i eleştirmesine dayanamıyorum. Dediğiniz gibi, inanıp inanmamakta, İslam'dan uzaklaşıp uzaklaşmamakta özgürsünüz. Ama bu farklı bir durum bence. Belki benim bakış açım farklı bilemiyorum.
Kadınlar üzerinden İslam'a laf edenler bana hep şöyle gelmiştir. Hani bir gazeteci röportaj yapar, eşinizi dövermisiniz diye evli erkeklere sorar, erkeklerde hayır der ama aslında yalan söylüyordur, dövmüştür. Onun gibi...
Ya da, sokakta bir erkek, güzel bir kız gördüğünde kendisinde o kıza bakma, laf atma, arkasından söz etme hakkına sahip bulur iken, bu kız eğer o erkeğin bacısı ise, başka erkeklerin bakma, laf atma, arkasından söz etmelerine dayanamaz ve şahit olduğunda erkek kesilir ya, onun gibi...
Sapmanız konusunda ise söyleyeceğim tek şey, dilemişsiniz, Allah'ta yerine getirmiş.
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|