![]() |
Selamün Aleyküm
Selamün Aleyküm.. ben Allah'a ve Peygamber efendimiz (s.a.v) sonsuza kadar inanıyorum...siz ne kadar yok desenizde var bunu yarın bir gün kıyamet koptuğunda zaten göreceksiniz..sırf duam kabul olmadı diye dininden vazgeçenler siz kendinizi ne sanıyosunuz ki her istediğiniz olsun Allah bizler için zaten herşeyin en hayırlısını vermiştir ve Allah varsa nerde diyenler.. size diyek bir şey bulamıyorum Allah her yerde dir ..Rabbim yardımcınız olsun ne diyeyim ne söylesek boş siz yine inanmayacaksınız saçma sapan fikirlerle kafanızı doıldurmuşsunuz..size gerçekten çok üzülüyorumm..:sad:
|
Alıntı:
bak aşağıda bir link var onlarda hrıstiyan . incelersen onlarda senin söylediklerinin aynısını söylüyorlar http://www.hristiyanforum.com/forum/...earchid=226971 kitap ayrı ,peygamber ayr,ı tanrı ayrı olmasına rağmen. benzer şeylei diğer islami tarikatlar ve cemaatlarda söylüyor. ama bir çok şeyi farklı söylüyor. yaptığın en büyük yanlış(bana göre) sadece senin doğrularının doğru olduğuna inanman |
Saygidegerceylin;
Sitemize ve aramiza hosgeldin. Yalniz bir seyi merak ediyorum. Neden seni, baskalarinin inanci bu kadar ilgilendiriyor, etkiliyor ve de onemsiyorsun?, senin Allah'a olan kalpten bagliligin, senin icin yeterli degil mi? Baskalarinin Allah ile olan inancsal bag ve iliskisinin senin istedigin gibi olmamasi, sence neden sorun?, baskalarinin inancinin olup/olmamasi sana ne sagliyor? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Alıntı:
Cemaatlerin farklı şey söylemesi normal sonuçta Bir ve tek olan Yüce Allah'a inanıyorlar.. her cemaatin farklı görüşü ve sohbetleri var bunu anlamak bu kadar mı zor???????? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz mi meşgulsünüz edit bu dünyaya boş gelmişsiniz boş gidiyosunuz.. sizleri inandırmak gibi bir çabam yok sadece bildiklerimi paylaşıyorum..Anlayana^^^^:puke: |
Hoşgeldiniz sayın ceylin
muhtemelen dinler hakkında hiçbir araştırma yapmamış birisiniz. Tek yönlü şeriatçı yazıları okumuş eleştiri yazılarıyla ilginiz bile olmamıştır. Olsun öğrenmenmek için asla geç değil sanırım bayansınız şunları okumanızı öneririm. Şeriatçının cennet ve kadın çıkmazı Kadınlar ve Peygamberlik Pedofilinin (sübyancılığın) Kuran'daki yeri - Talak/4 dinler ve kadın adlı başlıkta diğer konularada göz atabilirsiniz. saygılar |
Alıntı:
Bir an önce bu dünyadan kurtulayım , öbür dünyaya kavuşayım diyen sizlerin mi?:ballchain: Sonra ki nesillerinde yanlış bilgilerle dolmaması için uğraşan bizlerin mi?:tea: |
Alıntı:
|
bir siteden alıntı yapıp ahirete gezi gibi ismi olan reklam konusu açan ben değilim yoksa okumadan mı açıyorsunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
neyse sayın ceylin verdiğim konulara bakarsanız sevinirim. saygılar |
Alıntı:
çok sağol yaa çok bilgilendim doğrusu :mod: |
Alıntı:
|
Alıntı:
yeterince saygılı olduğumu düşünüyorum...... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz kim oluyorsunuz da, bildiklerinizi doğruluğunu tasdik edici olarak, bu bildiklerinizi başkalarına dikte ettirmeye; dahası, bunu yapamayınca yaftalamaya kalkışıyorsunuz? Din adına konuşmanızın ve de inancınızı başkalarına anlatmanızın sizin için ne önemi var?! Size, din hususunda konuşma yetkisini kim veriyor. Ortalık zaten sizin gibilerle taşkın. Beynini salata niyetine kullananlara, çin seddi örüp yeniye, düşündüren herşeye kapatmışlara gelipte, kendiniz gibi görüp birşeylere dikte edemezsiniz. Bildiklerinizi kendinize saklayın. Değer totemlerinizle harmanlanmış diyn bilgilerinizi, sizin güruhtakilerle paylaşırsınız. Kimse boş gelip boş gitmiyor. Siz ZAN ediyorsunuz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Emevilerin totemistlik inancı ne zamandan İslâm inancı oldu anlamış değilim. Rölativ değerlerinle kalkıp şartlanılmış müslümanlık inancını yaymaya çalışıyorsun, peygamber inancınla. Ama Rasûl'u tanıyamamışsın. 5 vakit tanrına namaz kılıyorsun ama, bir defa sâlât'ın ne olduğunu anlamamışsın. Neyse, Yay bakalım totemist müslümanlık anlayışını :director: |
ben bir şey yaymaya çalışmıyorum... sizi inandırmak gibi bir çabamda yok..sadece bir şeyler paylaşıyorum o kadar!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Alıntı:
Misyonunuz ne bilemiyorum ancak herkesi kendiniz gibi görmeyin. İyi forumlar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilimsellik dışında neyle kanıtlayacağımızı düşünüyorsunuz peki? Kurandan mı örnek verelim ? Kurana inansak neyi tartışacağız ki zaten? Alıntı:
Dört-beş mesaj önce mesajıma kustunuz . Sonra Saygısızlık yapmadım dediniz :) ben yine bir şey demedim. Ama her mesajı kalıplaşmış müslümanlar varken bizim kalıplaşmış olmamızı iddia edersen orada duracaksınız !!! Bu kadar da atıp tutulmaz yani :) Burada ki herkesin amacı kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmak ve kurtarmak zaten. |
Alıntı:
|
ben yine söylüyorum sizi inandırmak gibi bir amacım yok müslümanın görevi aynı zamanda dini yaymaktır dedim..ama gidipte bir insana gel müslüman olacaksın diye bir dayatma yapamayız..kimse sizin kafanıza silah dayamıyor değilmi???
sizin saygısızlıklarınız yanına benim ki hiç kalır.... Bir ateistin soruları hep aynıdır.. Allah var deriz ---- Hani nerde göster bana dersiniz :confused: en basit örnekle mesela; çayın içine şeker attığız zamanda erir ama tadlanır ama şekeri göremeyiz demi hadi bana şekeri göster o zaman şeker nire gitti???:faint2: Bu kadar kusursuz bir evrenin kendi kendine oluşmasına nasıl inanırsınız aklım almıyor:noidea: bak şekeri göremessin ama içine şeker attığını biliyosun ve her tarafa yayıldı dimi ve acı bir çay tatlı bir çay oldu....:thumb: :)) Allah da her yerde işte siz varlığını kabul etmesenizde var..hem her yerde şuan bile senin ne yaptığını harfi harfine yazan melekler var:decision:....sizler şu an kapkara bir kutunun içinde kendinize bir dünya kurmuşsunuz ve inanmak istediklerinize inanıyorsunuz...:peep: ki kutudan çıkamıyosunuz hoş çıkmayı da istemiyosunuz eğer çıkmak isteseydiniz biraz olsun bir çabanız olurdu ama sizde o da yokk siz inananlarıda yoldan çıkarmaya çalışıyosunuz:nono: Şimdi ben sana Allah var diyorum dostum...ama sen bilimsel bir cevap verip beni mağlup duruma düşürüyorsun ama ben inancımı kaybetmiyorum..sen inanmak istediklerine inan neye inanıp neye inanmadığın umrmda olmaz..:amen: her şeyi çoookkk didiklerseninz olacağı buuydu.. dinde mantık aranmaz sanırım:twitch: |
Alıntı:
Bunu ayırt edebilecek ilmin yok, düşünü dünyanın sınırları var. Önce özgür olacaksın. ismi Allah olana imân edebilmek, terki terke getirir. Ben'liğin dururken ve sen hâlâ kendine ismi Allah' olandan gayri bir benlik atfederken, söyler misin arkadaşım; gizli şirk içerisinde değilmisin. Bu şirk inancın doğrultusunda insanları da buna davet ediyorsun. Hâyâlinde var kıldığın ve ötede, ötende, heryerde tasavvur ettiğin tanrına, ilahına, mabuduna Allah ismini etiketlemişsin. Oysa, Hz. Muhammed aleyhisselâmın anlattığı, açıkladığı ismi Allah'ı idrak etmemişsin. Etmiş olsan, şu yukarıda yazdığın cümleyi kuramazdın. Velhasili kelâm, kendini, ne olduğunu aramaya çık. Düşünü dünyanda ki kirlerden, arın. Aklını esiir alan kelimelerden arındır yâni, çöp bidonunu boşalt. Selâm yaşamın olsun. |
gizli şirk içerinde filan değilim !!!!!!! hayalimde kurupta Allah ismini etiketlemedim sen benim o cümlede ne anlatmak istediğmi anlamaışsın anlayamassın zaten
|
Peki.
Sevgiler |
Alıntı:
|
doğrudur buradaki çoğu kişi benden daha bilgili ama nasıl olduysada şimdi inkar ediyorlar neden acaba???
hoş sizde sonuçta bir şeye inanıyosunuz....neyse selametle kalın işallah bir gün doğru yolu bulursunuz.... |
Alıntı:
Her neyse,Umarım bir gün bizi anlarsınız Sevgiyle kalın.:wave: |
Alıntı:
Bir bildiğinizmi... afedersin ama ne biliyorsun???..acaba Kuran-ı Kerimi bir kere ön yargısız okudun mu??? o bir gün hiççç bir zaman gelmeyecek çok şükür |
Alıntı:
Kısacası ben daha önce müslüman oldum senin ne düşündüklerini vede neye inandığını iyi bilebilirim.Ama daha önce sen hiç ateist olmadın benim ne hissettiğimi bilemezsin o yüzden ilk önce ateizmi araştır sonra forumuda bi güzel oku ondan sonra ister ateizm yandaşı ister ateizm karşıtı yaz banane .:pop2: Not : Umarım ateist olursun demedim,Umarım bizi anlarsın dedim.Yoksa neye inandığım hiçte umrumda değil istersen msn messenger'a tap banane.Sevgiyle.:hippie: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir insan günde 6 vakit namaz kılarken ateizmle tanıştığında verdiği tepki direk sinirlenmek ki benimde öyle oldu.Günlerce anlattım,tartıştım hocalarla konuştum onlardanda yardım istedim.Kuranı okurken bırakın ön yargıyla bakmayı ne olur bana doğru yolu göster allahım diye yalvarıyordum.Ama ateizmle biraz daha tanıştıktan sonra anladım ki boşa yalvarıyorum çünkü kuranda çelişki varsa vardır benim yapabileceğim bir şey yok.Hala bir kitapı okurken(kuran,incil,tevrat veya her hangi bir kitap) ön yargılı okumam çünkü bu bana bir şey kazandırmaz sadece kitapı yanlış anlamama yol açar. Eğer kuranı ön yargıyla okusam kaybeden ben olucam,incili ön yargıyla okusam kaybeden ben olucam , tevratı ön yargıyla okusam kaybeden yine ben olucam bana hiç bir şey kazandırmayacak bu edenle şu ön yargı konusu kapansın lütfen :wave: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:38 . |